20.03.16, 08:57
Nie pije kawy wcale. Ale okazuje się ze herbata też jest kofeina. Przeczytałem ze jestem kofeinista. Przedwczoraj nie polem prawie cały dzień, prawie bo wieczorem się rzuciłem. Czułem się dziwnie. Wody nie mogłem przelknac.

Dziś jest to nałóg całkowicie ignorowany. Jak byłem dzieckiem jeszcze był taki termin używki zawierający kofeine. W serialach amerykańskich ludzie mówili o odstawieniu kawy. Teraz jest sto pięćdziesiąt badan z których wynika ze kawa leczy wszystko. Panaceum wręcz. No ale kiedyś promieniowała kontrkultura New age . Dziś koniec z pedalstwem. Waszczykowski wskazuje aspiracje. Mięso i motor.

Kiedyś dawałem tu link do dokumentu o irańskich zapasnikach. Upadku tradycji. Starzy strasznie marudzili ze młodzi pija herbatę nie maja na dietę i są slabsi od dawnych zapaśników. Zadziwiło mnie mocno ze tej herbaty tak się uczepili. Neutralne jak woda. Dla mnie w zasadzie woda. Jedyny płyn jaki wypijam.
Obserwuj wątek
    • oooz Re: kofeinizm 20.03.16, 09:07
      Herbatę zaś odstawilem ze względu na cukier a nie herbatę. Ale wczoraj skojarzyłem sobie ze herbata też może być niezdrowa. No i tego dnia czułem się jakby ciśnienie było bardzo niskie. Ale też pod pewnymi względami jakby lekko siły mi się regenerowaly.

Ja się nie regeneruje. Teraz mam siły jak emeryt. Może ma to związek z ilością kofeiny. Ja wypijam z 10 torebek chyba minimum. I to oprócz stresu sanego w sobie może sen splycac.

To nie jest slaby nałóg. Po rzuceniu palenia mocno przebarwily mi się zeby. Jak paliłem najbardziej smoliste fajki nie miakem trwałego przebarwienia. Po rzuceniu tak się stało. Myślałem ze to ironia losu. Ale przypadkiem u dentysty przy czyszczeniu i powtórnym przebarwieniu dowiedziałem się ze to herbata.
      • oooz Re: kofeinizm 20.03.16, 09:33
        Dzisiaj ma być dokument o 12 na tvn24 o szkodliwym cukrze. Są książki o sugar blues. O coffeine blues. Na gitarze najlepiej też mi wychodził zawsze blues.
        • oooz Re: kofeinizm 20.03.16, 10:35
          To chyba jakas akcja medialna. Akurat na gazecie o cukrze szkodliwym jak napislem ten watek.
      • oooz Re: kofeinizm 20.03.16, 10:01
        Organizm nie ma napędu do aspiracji i przestrzeni jaka otworzył lowen. Postępy w tej branży maja swij podwójny tragizm.drugi to taki ze pokazały moje kalectwo. Tkanki które odbireralem jako jakieś skorupy zwloknione okazały się miękkie. Dopiero jak coś się ruszy zauważa się jak stres dosłownie doprowadza ciało do fizycznego kalectwa. Czuje się jak mocno pogięty z ziołami pozatykany waz wsi wody który zostaje rozprosowywany i woda przeplywa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka