Dodaj do ulubionych

Wyciskarka do cytrusów

12.12.12, 12:12
mlodszy synek upomina sie o soki, ktorymi jest czestowany u znajomych. W domu pije wode i je owoce ale sok stal sie jego marzeniem :)
pomyslalam o wyciskarce recznej lub elektrycznej ale jaka wybrac?
moze zwykla szklana bedzie najzdrowsza ...
Obserwuj wątek
    • wiwi1 Re: Wyciskarka do cytrusów 12.12.12, 16:15
      Espionka po pierwsze zobacz na date i godzine nadania swojego posta, same 12stki :)
      Ja wyciskarki nie mam, kiedys chcialam kupic sokowirowke, bo pamietam, ze moja mama czesto robila mi rozne soki jak bylam mala nie tyle owocowe co warzywne, ale jednak nie kupilam.
      Moze cos takiego?
      www.ukjuicers.com/x-lever
      albo tu tansze:
      www.amazon.co.uk/Juice-Master-Classic-Orange-Presser/dp/B0035X0ELY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1355325072&sr=8-1
      Ja na podobnej wyciskarce tylko duzo wiekszej wyciskalam soki z pomaranczy szybko i sprawnie baaardzo dawno temu kiedy pracowalam w wakacje w Grecji w kafetejce.
      Pozdrawiam:)
      • espionka Re: Wyciskarka do cytrusów 12.12.12, 16:39
        heh niezle z tymi dwunastkami, syn rano ekscytowal sie dzisiejsza data :D

fajne to ustrojstwo :) szkoda tylko ze nie jest BPA free i takie tam :)))
        ale chyba sie skusze :) ja bylam kiedys aupairka w pd Francji i wyciskalam dzieciom na elektrycznej - tak mi sie skojarzylo z tym co napisalas o Grecji
        • wiwi1 Re: Wyciskarka do cytrusów 12.12.12, 22:14
          Espionka tamte co zalinkowalam to sa ze stali nierdzewnej chyba, wiec i tak najzdrowsze w kontakcie z jedzeniem.
          Znalazlam tez taki:
          www.poshrosh.co.uk/ProductsInfo.aspx?pId=57210&pType=Product
          Ale tam juz jest plastik. Ja czesto pisze maila z zapytaniem do producenta jesli mam jakies niejasnosci, wiec mozesz napisac i spytac o BPA, czy gdzie jest produkowane, zazwyczaj to sa Chiny itd.
          Pozdrawiam:)
        • miwah Re: Wyciskarka do cytrusów 12.12.12, 22:15
          mam to konkretne ustrojstwo. Nabylam w celach dekoracyjnych za funta na boot fair ;-P( moja jest czerwona :o) wiec taka bardzo retro ;-) ) ale czasem jest w uzyciu. Przewaznie kiedy na szybko potrzebujemy sok z cytryny czy pomaranczy do przepisu jakiegos.
          Na wieksza skale raczej tego nie widze, choc w sumie u nas wieksza skala to inna bajka niz przecietnie. Wole by zjadali owoce w calosci bo sok jest jednak forma pozbawiona blonnika, a szkoda.
          W postaci plynnej to owoce raczej w smoothies wiec w calosci zmiksowane

To co w kontakcie z zywnoscia to stal nierdzewna.
    • marusia.2 Re: Wyciskarka do cytrusów 18.12.12, 16:27
      Ja mam sprzęt Boduma, ale to zamawiałam z polskiej strony Stylowa Zastawa, natomiast siostra ma z Amazona. Obie elektryczne. Moja wyciskarka zdecydowanie jest lepsza, szybciej robi się sok i mniej potem mycia. :P Jak chcesz zdrowo to dobrze robisz, że wyciskarkę wybierasz, bo sokowirówka zabija wartości odżywcze.
      • espionka Re: Wyciskarka do cytrusów 18.12.12, 17:14
        czy ja wiem czy dobrze ... blonnik cenna rzecz, woda moim zdaniem lepsza do picia a sok to raczej taka psycholgia w naszym przypadku :) male dziecko dostaje od obcych soczki w pudelku i potem teskni za tym w domu

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka