Dodaj do ulubionych

Dwie drogi

17.11.25, 17:31
Droga samozadowolenia i droga łaski. Z filmy Drzewo życia.

Zostałem potraktowany niesprawiedliwie. Okolicznosci były takie że postanowiłem postawić na swoim, jednak poczułem że orbituje na poziomie grubo poniżej moich mocy poznawczych . Powinienem iść drogą łaski i być na o wiele wyższym poziomie. Wstyd
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Dwie drogi 17.11.25, 18:10
      Jeśli czegoś w życiu bronimy zawsze są ta tylko nasze ograniczenia . Mądrość jest o zrozumieniu że za granicami coś jest, nawet jeśli nie mamy pojęcia co.
      • dotera Re: Dwie drogi 17.11.25, 18:13
        Przy czym nie znaczy to zgody na lewicowa manipulacje świata bez granic. To zupełnie inne poziomy. Jest paradoks w naturze. To co najniższe i to co najwyższe jest na swój sposób podobne.
    • dotera Re: Dwie drogi 17.11.25, 22:44
      Dziś dostałem lekcję która mną poruszała na różnych poziomach. Zrozumiałem do końca że ludzie są źli zrozumiałem że dałem się sprowadzić do poziomu którego nie chciałem i nigdy już z sobie na to nie pozwolę.
      • dotera Re: Dwie drogi 17.11.25, 22:52
        Mój problem od dziecka polegał na tym że miałem zbyt duża empatie. Za którą dostawałem notorycznie po dupie i zacząłem rozumieć że świat działa na przeciwnych papierach . Trzy niezależne panie od psychologi dały mi pewna nieformalna diagnozę mówiąc że nigdy nie widziały człowieka w takiej sytuacji jak ja . Za bardzo byłem podatny na kłamstwa współczesnego świata i dzięki temu zrozumiałem że prawda jest w przeciwnym biegunie
        • dotera Re: Dwie drogi 17.11.25, 23:00
          To był zwrot kopernikański. Niby wszystko wiedziałem ale nie uderzyło mnie to nigdy tak centralnie w twarz .
          • dotera Re: Dwie drogi 17.11.25, 23:09
            Czeka mnie długa praca żeby to zmienić, jednak teraz dostałem do tego inicjacji z niebios . Być może wszystkie moje błędy zebrały się w jednej sytuacji . Nigdy już sobie na to nie pozwolę. Ta mną wstrząsnęło do szpiku kości
            • dotera Re: Dwie drogi 18.11.25, 05:44
              W tym było wszystko to od czego zaczęło się moje zainteresowanie joga , które mi otworzyło oczy, a na co współczesny świat zamykał
    • dotera Re: Dwie drogi 18.11.25, 06:55
      Kilka dni temu na ulicy zaczepiła mnie pewna pani i coś powiedziała. To miało dla mnie znaczenie metaforyczne. Ona wskazała rozwiązanie. Zaś ta sytuacja wczorajsza cały problem do końca na co ona podała wcześniej rozwiązanie . Może to musiało mieć miejsce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka