madzik44444 01.04.11, 13:11 Mam pytanie - czy ktoś używał ledówek w tak zwanej ciepłej barwie? Czy rzeczywiście dają ładne światło??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzik44444 Re: Oświetlenie led 01.04.11, 13:27 www.mediajet.pl/ecoled-zarowka-led-gu10-60st-ciepla-120lm-p-51.html Znalazłam takie w dobrej cenie. Słyszałam gdzieś, że nie ma różnicy pomiędzy taką "ciepłą" żarówką a zwykłą, a wiadomo, że są oszczędniejsze. Tylko chciałabym usłyszeć opinię kogoś kto używa takowej Odpowiedz Link Zgłoś
brunon-0 Re: Oświetlenie led 05.04.11, 22:08 do codziennego użytku białe ciepłe jest miękkie i zbliżone do dziennego.białe zimne nadaje się do podświetleń kształtów czyli rzeźby instalacje przestrzenne i inne . Odpowiedz Link Zgłoś
catherine Re: Oświetlenie led 15.04.11, 15:20 Ja na początku nie byłam przekonana, ale kupiłam dwie takie cieplejsze zarówki do reflektorków w kuchni i pokoju i już się przyzwyczaiłam. Trochę inne światło, niż z normalnych żarówek, ale nie jest trupio. Liczę, że teraz w rachunkach będzie widać różnicę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nom73 Re: Oświetlenie led 20.04.11, 10:02 madzik44444 napisała: > Mam pytanie - czy ktoś używał ledówek w tak zwanej ciepłej barwie? Czy rzeczywi > ście dają ładne światło??? Rodzajów LEdów jest tyle, że trudno coś generalnie powiedzieć. Te co mają duży strumień świetlny kosztują sporo. Ja używał zwykłych żarówek lub żarówek halogenowych, w zimie dogrzewają pomieszczenie w którym się świecą, a więc mniej zużywam gazu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mu-dzahedin Re: Oświetlenie led 26.04.11, 11:47 Bardzo dobre podejście do tematu. Halogeny, pomimo swojego zużycia prądu, mają właśnie tę cenną cechę, że dogrzewają wyraźnie pomieszczenie. U mnie podobnie ma się sytuacja z komputerem - chodzi cały dzień, ale grzeje pomieszczenie. Warto o tym pamiętać, bo LEDówki nam tego nie dadzą! Odpowiedz Link Zgłoś
grobur Re: Oświetlenie led 05.05.11, 14:39 Oświetlenie LED ma za zadanie jak najbardziej imitować światło słoneczne. Zresztą do wyboru jest kilka barw światła. Po za oszczędnością energii, oświetlenie tego typu ma spore zalety dla zdrowego wzroku. Odpowiedz Link Zgłoś