Dodaj do ulubionych

POCZTOWCOM BANKRUCTWA ŻYCZE !!!!

IP: 217.153.6.* 06.05.05, 16:11
Poczcie Polskiej - która w beszczelny sposób prubuje wymuszac na klientach
kupowanie swoich pudełek życzę aby jak najszybciej zbankrutowała a jej
wrednym pracownikom aby poznali co to bezrobocie. Zanioslem do wyslania
paczke w kartonie - mocnym i dobrym bo oryginalnym od produktu, krory
chcialem wyslać - karton koloru białego - okleilem biala tasma do paczek
mocna wszystko git a pani z okienka mowi odpada bo jet reklama . K....a na
pudelko bylo logo producenta w kolorze czarnym - wiem ze sa zmuszani do
naklanianaia klientow do zakupu swoich opakowan z Pocztexu - paczki nie
wyslalem - chamstwo, wymuszanie, podlosc , wykorzystywanie monopolu . Zycze
abyscie prace stracili . Poczta na Piastów przy Chodkiewicza -
Obserwuj wątek
    • Gość: Zuza Re: POCZTOWCOM BANKRUCTWA ŻYCZE !!!! IP: *.astro.net.pl / *.astro.net.pl 06.05.05, 16:25
      Grzechów głównych poczta polska ma znacznie więcej,ja bardzo odczuwam nagminnie
      zamknięte okienka a przy otwartym stoi ogon że cho cho.
      Tak i panie w okienkach takie jakieś bardzo bardzo mało grzeczne i mobilne.
    • maciej.popielarz A ja nie życze nikomu źle 06.05.05, 16:37
      Nie napadał bym tak na szeregowych pracowników Poczty. Smak bezrobocia przydał
      by się raczej niekompetentej dyrekcji całej instytucji.

Zarówno postawa pracowników czy jakość usług są efektem marnego zarządzania,
      braku polityki kadrowej, braku szkoleń i braku sprawnie działającego systemu
      motywacyjnego - czyli takiego który podwyższał by jakość zarówno usług jak i
      motywował pracowników do jak najlepszego wykonywania swojej pracy.

Tymczasem "restrukturyzacja" Poczty ma polegać na zwalnianiu pracowników i
      zatrudnianiu ich jako.... samodzielne firmy!!!!

PS. Rozumiem Twoje zdenrwowanie - też bym się wku... zdenerwował.
      • Gość: poczciara Re: A ja nie życze nikomu źle IP: 83.168.108.* 06.05.05, 16:55
        To oddajcie poczcie to co jej ukradliscie!!! To co przynosilo najwiecej
        dochodu, telekomunikacje. Ukradliscie kable, infrastrukyure, z zostawiliscie
        same budowle z czerwonej cegly. Ktore trzeba ogrzac, oplacic podatki, pilnowac.
        Doradcy, psia jucha sie znalezli, forumowi menadzerowie.
        • Gość: gosia do poczciary IP: 217.96.3.* 14.05.05, 18:50
          A do kogo te pretensje? Do forumowiczów? Dziwne...
      • Gość: Zuza Re: A ja nie życze nikomu źle IP: *.astro.net.pl / *.astro.net.pl 06.05.05, 19:56
        Czy niechciejstwo i puskówa w okienku niejednej panienki też jest efektem
        marnego zarządzania? czy braku dobrej woli mnie zawsze uczono że moje kłopoty
        zastawiam za drzwiami mojego domu a nie przynoszę ich do pracy i wyżywam się na
        petentach.
        • maciej.popielarz Re: A ja nie życze nikomu źle 06.05.05, 23:33
          > Czy niechciejstwo i puskówa w okienku niejednej panienki też jest efektem
          > marnego zarządzania?

Tak. Jest to efekt fatalnego zarządzania zasobami ludzkimi w firmie. Pracowników nie szkoli się nalezycie w kwestiach obsługi klienta i nie wymaga się od nich prowesjonalizmu w tym względzie. Dodatkowo mało kto wie że pracownicy Poczty pracują pod ogromną presją przełożonych oraz odpowiadają finansowo za ewentualne straty - a stąd do frustracji już tylko jeden krok.

W żadnym wypadku nie popieram takiego zachowania pracowników ale warto mieć świadomość, iż jest to objaw załego zarządzania a nie przyczyna "słabości" Poczty. A leczyć trzeba przyczyny a nie gnoić i tak zgnębionych już ludzi...
    • Gość: e.beata do poczciary lub innych zorientowanych IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.05, 20:36
      naprawdę nie mogę wysłać paczki w dowolnie wzorzystym opakowaniu???!
      W czasach gdy poczta przyjmie każdy dowolny druczek??
      Dlaczego na paczce może być logo firmy pocztowej a nie może innej? ;-)))))
      • rywin-arms Re: do poczciary lub innych zorientowanych 06.05.05, 22:23
        Ja miałem podobny przypadek na tej samej poczcie. Wysyłałem paczkę z
        elektroniką, bardzo solidnie z tego powodu zapakowaną, a pani mi kazała dopłacic
        10 zł (do ceny wysyłki), żeby miłościwi pocztowcy wiedzięli, że mają na nią
        uważać. Osłupiałem! Zaczałem się wykłucać, że to żadna łaska nie niszczyć
        powierzonego towaru. Widocznie Poczta Polska nie wie co to klient. Kazano mi
        napisać specjalne oświadczenie na kwicie, że odmawiam dodatkowej opłaty!!! Druga
        sprawa, to w takich firmach jak Poczta, Telekomuna nie ma zwykłych, szeregowych
        pracowników. Tam siedzą całe rodziny, a jeżeli słyszy się o restrukturyzacji, to
        pewnie polecą ci "bez pleców".
    • Gość: anty-pocztowiec Re: POCZTOWCOM BANKRUCTWA ŻYCZE !!!! IP: 217.153.6.* 06.05.05, 23:21
      zgadzam się całkowicie! NIE RAZ BYŁEM POTRAKTOWANY JAK NATRĘTNY PETENT PODCZAS
      KORZYSTANIA Z USŁUG FIRMY. Skandal. Jesteśmy klientami i te wredne baby żyją z
      nas a traktują nas jak chore nawiedzone bydło! Żałosne. WOLNA KONKURENCJA na
      rynku przesyłek lekkich takich jak listy powinna być już dawno, a nie dawać
      okresy przejściowe żeby mieli jeszcze trochę czasu aby nas łupić!
      • Gość: zona pijaka Re: POCZTOWCOM BANKRUCTWA ŻYCZE !!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.05.05, 08:36
        Najpierw nawolujecie do bojkotu poczty, nawet Urzad miejski wypina sie na
        poczte. Pewnie jak upadnie to niektore kreatury wyzej podpisane zrzuca wine
        na ...Jurczyka.
        • Gość: koleżanka z pracy Re: POCZTOWCOM BANKRUCTWA ŻYCZE !!!! IP: 62.69.200.* 07.05.05, 20:23
          Gość portalu: zona pijaka napisał(a):

Najpierw nawolujecie do bojkotu poczty, nawet Urzad miejski wypina sie na
          poczte. Pewnie jak upadnie to niektore kreatury wyzej podpisane zrzuca wine
          na ...Jurczyka.

Odp. Kreatury, to wypisują takie bzdury. (ze słuzbowego internetu, szybko lece
          złozyć donos)
          • Gość: zorro Re: POCZTOWCOM BANKRUCTWA ŻYCZE !!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.05, 20:34
            "koleżnka z pracy" - która koleżanka i z której pracy? patrząc na IP to chyba
            właśnie koleżanka korzysta ze służbowego internetu czyżby pocztowego?
            • Gość: koleżanka z prtacy Re: POCZTOWCOM BANKRUCTWA ŻYCZE !!!! IP: 62.69.200.* 09.05.05, 09:08
              do zorro:
              Piszę przeciez, że z pracy.
    • Gość: andreas a ja wprost przeciwnie - CHWALĘ!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 20:44
      wysyłam trochu paczków i to własnie przez pocztę...
      i nie mam problemów.
      Są najtańsi.
      W okienku zawsze mnie miło obsługują.
      Wprawdzie zdarzyło sie pare razy, że priorytet dotarł po paru dniach,
      ale bez bólu.
      Kolejki, to prawda ale w okienku raczej nie siedza bezczynnie!

Moze to nie zależy od poczty jako takiej,
      a od konkretnej pracownicy raczej!!

W każdym razie ja zadowolony!
    • gradus2004 Przeciez... 09.05.05, 12:45
      mozesz papierem paczke oblozyc... Ostatnio mi jakas mila pani na poczcie na
      Warszewie nawet sama paczke opakowala i to papierem poczty :)... full serwis :).

jedynym mankamentem w obsludze bylo to, ze nie mieli terminala do kart
      platniczych i musialem skoczyc do bankomatu...
      • Gość: Antek Re: Przeciez... IP: 217.153.6.* 09.05.05, 15:21
        Mnie irytuje cała administracja poczty. Tylu urzędników, działów i odziałów,
        sekcji i podsekcji w tak wielkim budynku przy Bramie Portowej/ Bogurodzicy a
        także przy poczcie na Dworcowej tylko pozazdrościć. W tych budowlach są wielkie
        tablice gdzie kto urzęduje: gdzie osbsługa skarg, gdzie dział przewozów, gdzie
        sprawy kadrowe, a tu sprawy listów i przesyłem a tu nieruchomości, tutaj wczasy
        pracownicze.....no wrażenie jest takie, że ta biurokracja jest większa od tych
        co na nich faktycznie w urzędach pracują
        • maciej.popielarz Re: Przeciez... 13.05.05, 23:51
          No nie da się ukryć, że to moloch.
    • Gość: gosia proste sprawy czasem sprawiają im trudność IP: 217.96.3.* 14.05.05, 19:07
      Zdarzyło się, że zawiadomienie o przesyłce priorytetowej zaadresowane do mnie
      leżało w cudzej skrzynce, klatkę obok, ale pod tym samym numerem lokalu, przez
      co dojście tejże przesyłki zajęło 11 dni :D Czytać adres z koperty to chyba
      potrafi każdy po trzech klasach podstawówki; do tego nie trzeba ani specjalnych
      szkoleń, ani systemu motywacyjnego. Napisałam zażalenie i kierownictwo poczty
      mi odpisało (przeprowadzili dochodzenie i odkryli tę pomyłkę), przepraszając za
      niedogodności.
      Niejednokrotnie też byłam w domu cały dzień, a wieczorem, wychodząc, zauważałam
      awizo: "Z powodu nieobecności adresata..." A na poczcie kolejka jak stąd do
      Madrytu... Komuś najwyraźniej nie chce się wjeżdżać windą na najwyższe piętro.
      Tu rzeczywiście przydałby się jakiś wyjątkowy system motywowania doręczycieli.
      Rozumiem - zmęczenie po długiej wędrówce ulicami Szczecina...
      Ale ogólnie doręczycieli lubię, tylko nie za bardzo tych z mojej poczty...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka