Dodaj do ulubionych

Andrzej Łuszczewski na prezydenta

IP: 212.160.190.* 12.08.02, 16:02
Co myślicie o tej kandydaturze?
Obserwuj wątek
    • Gość: ret Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 14:46
      Tak popieram!!!
    • Gość: Rychu Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.08.02, 17:26
      Popieram.
    • lupin2 Andrzej Łuszczewski na prezydenta.Popieram.n/t 17.08.02, 08:04
    • Gość: sevenn Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta UHAHAHHA IP: 212.14.60.* 20.08.02, 20:49
      Gość portalu: rock napisał(a):

> Co myślicie o tej kandydaturze?
      chyba karykaturze:))) dziad jakich malo patrze na kurier i glos na notowanie
      widze tylko dwoch godnych uwagi CHROBROWSKI MICHAŁ I BRACISZEWSKI WOJTEK spoza
      ukladu fajni ludzie a nie stary skorumpowany Edziu Runowicz jak widze to
      nazwisko to zbiera mi sie na wymioty ot co
      • lupin2 Prez Chrobrowski i Braciszewski .Sevenn spasuj 21.08.02, 07:35
        Gość portalu: sevenn napisał(a):

> Gość portalu: rock napisał(a):
        >
        > > Co myślicie o tej kandydaturze?
        > chyba karykaturze:))) dziad jakich malo patrze na kurier i glos na notowanie
        > widze tylko dwoch godnych uwagi CHROBROWSKI MICHAŁ I BRACISZEWSKI WOJTEK
        spoza
        > ukladu fajni ludzie a nie stary skorumpowany Edziu Runowicz jak widze to
        > nazwisko to zbiera mi sie na wymioty ot co

Jestem przeciwny kandydaturze Edzia Runowicza panie nowy. Natomiast Pański
        pean o tych dwóch nieznanych kandydatach jak Chrobrowski i Braciszewski z
        powołaniem się na głosowanie w gazetach świadczy o celu w jakim tu się
        wypowiedziałeś.
        Nie będę dezawuował twoich kandydatów, ale będąc przeciwnym Rujnowiczowi jako
        Prezydentowi wolę już jego niż nieznane i niezrównoważone osoby jakimi są
        Twoich kandydaci, którzy od kilku tygodni wypełniają kupony rękami pracowników
        i swoimi. Daj sobie spokój z tą propagandą bo zaszkodzisz swoim mocodawcom (lub
        nawet sobie).
        Zaraz ktoś się znajdzie (jak to na Forum) kto zna te osoby i je opisze .
        Będzie głupio bo chyba byłoby o czym pisać.
        Ci kandydaci to polityczny folklor. Spasuj Sevenn

• Gość: naim Re: Prez Chrobrowski i Braciszewski .Sevenn spasu IP: *.telan.pl 21.08.02, 11:52
          lupin2 napisał:

Zaraz ktoś się znajdzie (jak to na Forum) kto zna te osoby i je opisze .
          Będzie głupio bo chyba byłoby o czym pisać.
          Ci kandydaci to polityczny folklor. Spasuj Sevenn

//Ja już pisałem o tych bohaterach.
          Sevenn: spytaj Chrobrowskiego, budowa ilu nowych hipermarketów ma być receptą
          na szczecinskie bezrobocie? 8 czy 9? Bo już zapomniałem, jaka cyfrę wymieniał w
          swoim "programie wyborczym"...
          Acha , jeszcze jedno: dlaczego Lepper odmówił zjedzenia z nim wspólnego
          obiadku? Nawet taki Lepper...
          Co do kompetencji tych Panów, dalej nie chce mi się pisać

pozdr. naim
      • Gość: rock Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta UHAHAHHA IP: *.iton.pl 22.08.02, 17:00
        Gość portalu: sevenn napisał(a):

>
        > chyba karykaturze:))) dziad jakich malo patrze na kurier i glos na notowanie
        > widze tylko dwoch godnych uwagi CHROBROWSKI MICHAŁ I BRACISZEWSKI WOJTEK
        spoza
        > ukladu fajni ludzie a nie stary skorumpowany Edziu Runowicz jak widze to
        > nazwisko to zbiera mi sie na wymioty ot co

Czlowieku! Tu nie chodzi o wycinanki dla dzieci, tylko o los tego miasta.
        Faceci, których proponujesz to jakis folklor. Ja prosiłem, abys sie
        ustosunkowal do kandydatury A.Ł. A Ty tu blotem rzucasz i propagande siejesz.
        To nie ta bajka.
    • Gość: MAJA Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.members.com.pl 21.08.02, 16:14
      Jestem za kandydaturą Andrzeja Łuszczewskiego. Postawienie go przy Chrobrowskim
      czy Runowiczu, to tak jak porównanie wilka z hieną i szakalem. Wilk jest
      drapieżcą, ale to mimo wszystko szlachetne zwierzę a nie padlinożerca.
      • Gość: A.Ł Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.iton.pl 26.08.02, 18:01
        Gość portalu: MAJA napisał(a):

> Jestem za kandydaturą Andrzeja Łuszczewskiego. Postawienie go przy
        Chrobrowskim
        >
        > czy Runowiczu, to tak jak porównanie wilka z hieną i szakalem. Wilk jest
        > drapieżcą, ale to mimo wszystko szlachetne zwierzę a nie padlinożerca.

Dzieki Maja za zdecydowana postawe i ciekawe porownania.Uwazam jednak, ze mozna
        udowodnic swoje racje nikogo nie obrazaja.Ci, ktorzy probuja nas urazic sa w
        gruncie rzeczy slabi i odpadna jak chore liscie z zdrowego drzewa.Pozdrawiam.A.L
      • Gość: Tom Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.iton.pl 26.08.02, 18:16
        Tamci juz byli.Mamy to co mamy.Starego psa nikt nowych sztuczek nie nauczy.
        Spieprzyli co sie spieprzyc dalo.Miasto a raczej to co z niego zostalo siega
        dna.Trzeba dac szanse nowemu czlowiekowi.Mamy wybory bezposrednie i nareszcie
        paru cwaniaczkow nie bedzie decydowac w zaciszu gabinetow,kto nami bedzie
        rzadzil.Ubieganie sie o reelekcje przez niektore nazwiska to czysta kpina z
        wyborcow.To jak nasrac komus pod drzwiami i poprosic o papier.
        • Gość: Rychu Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.08.02, 22:43
          Paru facetów w gabinetach nie powinno decydować o wyborach samorządowych. Ale
          jaką mamy gwarancję, że osoba wystawiona przez tych facetów, nawet w swoich
          deklaracjach niezależna, będzie miała swobodę podejmowania decyzji? Jestem
          zwolennikiem naprawdę niezależnych kandydatów - mam nadzieję, że A.Ł. takim
          kandydatem będzie. Pod warunkiem, że na listach do rady miasta z jego komitetu
          nie będzie zużytych nazwisk, typu: dyrektor wydziału, kurator, radny, prezes
          spółki miejskiej itp.
    • Gość: piotrek Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.iton.pl 22.08.02, 17:31
      popieram kandydata Łuszczewskiego na prezydenta, ekstra pomysl z tymi kolami
      ratunkowymi z jego imieniem rozdawanymi na kapieliska a przede wszystkim oni
      wszyscy juz byli...
    • Gość: Laufer 1 Ostatnie badania CBOS -u : 18 % SLD. IP: *.xtra.pl 22.08.02, 20:07
      Panie Łuszczewski.SLD spadło do 18 %.Są szanse. Szanse Rujnowicza spadają mimo
      olbrzymiej kasy krojonej z podatnika na jego wybory.
      Panie Łuszczewski spokojnie, ale do przodu. Czas na normalność. Mundek do
      Dominikowa.
    • rycyna Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta 22.08.02, 22:30
      Gość portalu: rock napisał(a):

> Co myślicie o tej kandydaturze?

Poproszę o jego życiorys.
      Skąd pochodzą jego środki na kampanię wyborczą,
      z którą w naszym wystartował niewątpliwie - jako pierwszy.
      Co dotychczas srobił dla Szczecina?
      Kto z osób publicznych w naszym mieście może potwierdzić wiarygodność tego
      kandydata?
      • Gość: Rychu Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.08.02, 08:39
        rycyna napisała:

>
        >
        > Poproszę o jego życiorys.

Przeczytasz w ulotkach wyborczych. Jedno jest pewne, posiada kindersztubę, zna
        doskonale języki obce, co jest istotne w momencie wejścia Polski do UE, jest
        wykształcony kierunkowo (prawo).

> Skąd pochodzą jego środki na kampanię wyborczą,
        > z którą w naszym wystartował niewątpliwie - jako pierwszy.

Zarobił jako przedsiębiorca. Nie wykorzystauje do kampanii wyborczej pieniędzy
        publicznych, tak jak wszyscy urzędnicy, z Edmundem na czele. Zarobił uczciwie,
        bo urzędy skarbowe nie mają do niego pretensji.

> Co dotychczas zrobił dla Szczecina?

Odprowadzał podatki z których np. zrobiono placyk pod Colleoniego. No i nic nie
        spieprzył.

> Kto z osób publicznych w naszym mieście może potwierdzić wiarygodność tego
        > kandydata?

A kto potwierdzi wiarygodność osób publicznych? Osoba publiczna, to taka, która
        żyje z publicznych pieniędzy. Osoby te, będąc oderwane od społeczeństwa, mogą
        potwierdzić najwyżej nawzajem swoje wiarygodności. To żałosne.
        • rycyna Re: Andrzej Łuszczewski 23.08.02, 20:22
          Gość portalu: Rychu napisał(a):

> To żałosne.

Dziękuję za info.
          Poczekam na ulotki.
          • Gość: Rychu Niepolityczne zachowanie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.08.02, 21:40
            rycyna napisała:

> Gość portalu: Rychu napisał(a):
            >
            > > To żałosne.
            >
            Nie wyrywaj kotku zdania z kontekstu, bo to brzydko i niepolitycznie. A ty,
            jako rasowy, kształcony polityk, przesiąknięty (-a) etyką do szpiku kości, nie
            powinieneś (-naś) tego robić. Fe..
            A Łuszczewski jest O.K.
    • news3 Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta 25.08.02, 22:38
      Według OBOP, wśród osób o sprecyzowanych preferencjach wyborczych,
      które deklarują udział w wyborach samorządowych, w sierpniu tylko
      6 proc. pytanych głosowałoby na kandydata niezrzeszonego.
    • Gość: andrzej Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.iton.pl 26.08.02, 17:38
      wszystkie Andrzeje to fajne chlopaki (oprocz Leppera) i dlatego ma moje poparcie
    • lupin2 Panie Łuszczewski. Niech Pan ..... 04.09.02, 06:38
      Szanowny kandydacie.
      Niech Pan nie stawia zbyt silnie na tzw prawicowe partie polityczne. Za
      wyjątkiem PO,PiS,SKL - to smietnik politycznej historii. Unia Wolności ma
      poparcie + - jak UPR.Kto to jest RS ? Kiedyś AWS, a teraz RS. To jak kiedyś
      PZPR, a po kompromitacji tejże- SLD. Czy warto sobie zawracać tym głowę ?
      • Gość: Gacek Re: Panie Łuszczewski. Niech Pan ..... IP: *.xl.pl 05.09.02, 16:01
        Pan Andrzej Ł jak na Szczecin jest stosunkowo dobrym kandydatem na Prezydenta.
        W przypadku jego ustąpienia proponuję ściągnąć osobę z innego miasta, nie
        uwikłaną w urzędnicze kontakty.
        • Gość: MAJA Re: Panie Łuszczewski. Niech Pan ..... IP: *.members.com.pl 06.09.02, 15:01
          Gość portalu: Gacek napisał(a):

> Pan Andrzej Ł jak na Szczecin jest stosunkowo dobrym kandydatem na
          Prezydenta.
          > W przypadku jego ustąpienia proponuję ściągnąć osobę z innego miasta, nie
          > uwikłaną w urzędnicze kontakty.

Przypominam, że osobą nieuwikłaną w urzędnicze kontakty jest Teresa Lubińska -
          bezpartyjny kandydat na Prezydenta Szczecina. I w dodatku znienawidzoną przez
          polityków, bo nie wchodzi z nimi w układy i nie chce być przez nich popierana.
          • Gość: jaj Re: Panie Łuszczewski. Niech Pan ..... IP: *.net.iton.pl 06.09.02, 15:50

> bezpartyjny kandydat na Prezydenta Szczecina. I w dodatku znienawidzoną
            przez
            > polityków, bo nie z nimi w układy i nie chce być przez nich popierana.

ale chciała. nie pamiętasz?
          • Gość: naim Re: Panie Łuszczewski. Niech Pan ..... IP: *.telan.pl 06.09.02, 18:05

> Przypominam, że osobą nieuwikłaną w urzędnicze kontakty jest Teresa Lubińska -
            bezpartyjny kandydat na Prezydenta Szczecina. I w dodatku znienawidzoną przez
            polityków, bo nie wchodzi z nimi w układy i nie chce być przez nich popierana.

Maju, Ty śnisz? A co ta Pani zrobi bez poparcia polityków ? To właśnie wśród
            nich szuka nazwisk. A jak szuka, piszę powyżej w "Nie gra się znaczonymi
            kartami". Skupiła wokół siebie wiele cywilnych nazwisk, ale one nie wystarczą.
            Brakowało jej do kompletu jeszcze prof. Marlicza, ale tu jej się nóżka powinęła.
            Amatorom w taki wydaniu dziękuję.
            Niektórzy "niezależni" kandydaci są bardziej zależni od polityków, niż im się
            wydaje. Zobaczymy, jaki wynik osiągnie "niezależny" Chrobrowski, który nie
            wiedzieć czemu, błąka się i zbiera różne partyjne spady, proponując wszystkim
            napotkanym stołki. A Pani Lubińska powinna wiedzieć, że nawet bąka trzeba umieć
            puścić w towarzystwie. Nie wierzę że to był wypadek przy pracy.
            • Gość: naim Re: Raczej Łuszczewski. IP: *.telan.pl 07.09.02, 23:37
              Powoli przychodzi pora na podsumowanie.
              Z tej plejady gwiazd konstelacji osła, najlepszym kandydatem Pan jest, Panie
              Amdrzeju Ł.
              Pamiętam Pana z Redy. Portierował Pan tam. Znam Pana z indyjskiej restauracji.
              Śledziłem Pańskie ruchy w kwartałach. Pracował Pan ciężko za granicą. OK.
              Może Pan spróbować powalczyć. Nie słyszałem o Panu nic złego przy tym całym
              pseudopolityczno-gospodarczym bagnie. Chłoptasie wycyckali Pana. Bez mydła.
              Robili to zawsze i mają w tym wprawę. Chyba sobie strzelili gola. Myślę , że
              już niedługo przyjdzie pora na rewanż. Wie Pan o czym mówię? Wie Pan. Sam już
              zacieram rączki. Ma Pan pieniądze na kampanię. Swoje. To dobrze. Ma Pan
              program.
              Do roboty! Ja pomogę.
              naim
              • lupin2 Re: Raczej Łuszczewski. 08.09.02, 08:37
                Wniosek ze słuszny, moim zdaniem.
                Wszyscy zaczęli twierdzić, że jak smarkacza Zaremba coś powiedział to z
                Łuszczewskim koniec. Może być odwrotnie to Pan, Panie Łuszczewski wygra na
                tym.Do boju ale z głową.

PS
                Zasada jest taka. Jesteś dobrym biznesmenem to polityk w biznesie z Tobą
                przegra. Wchodzisz biznesmenie w politykę , to uważaj bo Polityk Cię ogra, to
                jego zawód, a Twój nie. Tak jak Twój - biznes.
                • Gość: Rychu Re: Raczej Łuszczewski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.02, 09:35
                  lupin2 napisał:

> Wniosek ze słuszny, moim zdaniem.
                  > Wszyscy zaczęli twierdzić, że jak smarkacza Zaremba coś powiedział to z
                  > Łuszczewskim koniec. Może być odwrotnie to Pan, Panie Łuszczewski wygra na
                  > tym.Do boju ale z głową.
                  >
                  > PS
                  > Zasada jest taka. Jesteś dobrym biznesmenem to polityk w biznesie z Tobą
                  > przegra. Wchodzisz biznesmenie w politykę , to uważaj bo Polityk Cię ogra, to
                  > jego zawód, a Twój nie. Tak jak Twój - biznes.
                  >

Fajnie, że popierasz Łuszczewskiego, ale dobry gracz nie może dać się wykiwać.
                  Świat biznesu jest nie mniej okrutny. Przychodzi inwestor do Szczecina,
                  obiecuje, ty naiwnie mu wierzysz i... A on mówi sorry Andrzej, ale ja miałem
                  wielu prezydentów, z którymi rozmawiałem. Ty byłeś tylko jednym z nich.
                  Niestety, ale w polityce tak jak w biznesach, nie można być naiwnym. Uczciwym:
                  tak, ale nie naiwnym.
                  Pamiętam, że niedawno popierałeś Lubińską. Coś się zmieniło? Czy też nie chcesz
                  kopać leżącego A.Ł?
                  • Gość: Laufer 1 Zdecydowanie Łuszczewski, a nie Lubińska IP: *.xtra.pl 09.09.02, 08:17
                    Gość portalu: Rychu napisał(a):

> lupin2 napisał:
                    >
                    > > Wniosek ze słuszny, moim zdaniem.
                    > > Wszyscy zaczęli twierdzić, że jak smarkacza Zaremba coś powiedział to z
                    > > Łuszczewskim koniec. Może być odwrotnie to Pan, Panie Łuszczewski wygra na
                    >
                    > > tym.Do boju ale z głową.
                    > >
                    > > PS
                    > > Zasada jest taka. Jesteś dobrym biznesmenem to polityk w biznesie z Tobą
                    > > przegra. Wchodzisz biznesmenie w politykę , to uważaj bo Polityk Cię ogra,
                    > to
                    > > jego zawód, a Twój nie. Tak jak Twój - biznes.
                    > >
                    >
                    > Fajnie, że popierasz Łuszczewskiego, ale dobry gracz nie może dać się
                    wykiwać.
                    > Świat biznesu jest nie mniej okrutny. Przychodzi inwestor do Szczecina,
                    > obiecuje, ty naiwnie mu wierzysz i... A on mówi sorry Andrzej, ale ja miałem
                    > wielu prezydentów, z którymi rozmawiałem. Ty byłeś tylko jednym z nich.
                    > Niestety, ale w polityce tak jak w biznesach, nie można być naiwnym.
                    Uczciwym:
                    > tak, ale nie naiwnym.
                    > Pamiętam, że niedawno popierałeś Lubińską. Coś się zmieniło? Czy też nie
                    chcesz
                    >
                    > kopać leżącego A.Ł?

Zdecydowanie Łuszczewski, a nie Lubińska.
                    To, że wycofali się Politycy z tzw centroprawu świadczy dobrze o Łuszczewskim.
                    Nie dał im wszystkiego i nie chciał być figurantem. To już tak jakby był po
                    pierwszej ostrej rundzie w boksie. Dostał silny cios ale to mu pomoże dalej
                    lepiej walczyć.
                    Łuszczewski jest praktykiem. ma konkretne osiągnięcia w biznesie, dobre i
                    konkretne kontakty międzynarodowe w biznesie. Szczecinowi jak krew umierającemu
                    jest potrzebny kapitał i inwestorzy. Pani Lubińska dobrze (w to nie wątpie)
                    opracuje system zarządzania finansami publicznymi, ale te finanse muszą się
                    znależć, a jak je znajdzie profesor który zawsze zarządzał i wydawał publiczne
                    budżety. Łuszczewski je znajdzie, a przynajmniej ma największe szanse na to.
                    Z jednym się zgadzamy jak nie znalazł , tak nie znajdzie ich (pieniędzy i
                    inwestorów) Rujnowicz. I to jest najpewniejsze.

Sorry Rychu i Lupin, ale wybory to ważna rzecz i tu nie możemy się klepać po
                    plecach.
                    • Gość: Rychu Zdecydowanie Lubińska nie Łuszczewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.02, 20:58
                      Nie musimy Laufer klepać się po plecach, ale przypominam:
                      1. A.Łuszczewski do tej chwili jest członkiem Platformy Obywatelskiej
                      2. Cała ta historia jest wynikiem pojawienia się niezależnej kandydatury T.
                      Lubińskiej.
                      3. Gdyby P.O. udało się trzymać T.L w niepewności do ostatniej chwili, to
                      wyeliminowliby ją z gry
                      4. Niestety, Tereska wypięła się i ogłosiła, że startuje jako niezależna,
                      bezpartyjna - chwała jej za to.
                      4. Został do rozegrania A.Ł. Facet o dużej ambicji, kasie, ale naiwny
                      politycznie, otoczony złymi doradcami. Gdyby T.L. nie podjęła decyzji o
                      samodzielnym starcie, do ostatniej chwili szczuto by ich wzajemnie na siebie.
                      5. A.Ł cały czas obiecano poparcie kandydowania na prezydenta, jednocześnie
                      rozmawiając pod stołem z Edem. Facet wpakował kupę kasy w akcję Wspólnota Serc -
                      i co?
                      6. W międzyczasie zrobiono idiotów z UW, SKL i RS - zmuszając ich do poparcia
                      A.Ł. a później wypinając się na nich. Teraz bidulki muszą startować sami z
                      poparciem 1%.
                      7. W następnym międzyczasie uzgodniono pod stołem koalicję powyborczą SLD-PO,
                      robiąc idiotów z PiS, którzy w dobrej wierze przyjęli poparcie PO dla
                      Masłowskiej, nie zdając sobie sprawy, że ta koalicja POPiS będzie trwała do
                      ogłoszenia wyników. W ustaleniach przyjęto,że po wyborach wiceprezydentem
                      będzie A. Litwiński.
                      8. A może PiS zdaje sobie sprawę...? I też nie bezinteresownie.
                      9. Reszta komitetów wyborczych nie liczy się.
                      10. Jedyny kandydatem bezpartyjnym, niezależnym, będącym solą w oku politykom
                      jest Teresa Lubińska i ludzie ją otaczający. Wszelkie nieudokumentowane zarzuty
                      w dyskusji na Forum pochodzą od członków partyjnych komitetów wyborczych.
                      Powtarzam: nieudokumentowane!
                      11. Jedynym marzenie partyjniaków, jest skłócenie T.L i A. Ł. Wtedy głosy ludzi
                      wściekłych na zapaść Szczecina, spowodowaną przez rządzących polityków,
                      rozbiłyby się.
                      12. Jestem pewien, że na Forum rozpocznie się wściekły atak ze wsystkich stron
                      na Teresę Lubinską i wszystkich popierających ją. Ale ona i tak wygra.

Demoralizacja naszych lokalnych polityków sięgnęła szczytów (dna?). Dziwię się
                      tylko porządnym chłopakom z SLD, bo i tacy są, że pozwalają sobą zagrywać
                      durnym szczeniakom i manipulantom. I mają przed sobą mały cel, gubiąc gdzieś
                      to, co najważniejsze
                      Jestem obserwatorem "życia politycznego" w Szczecinie i z przykrością
                      konstatuję, że jest ono na poziomie magla - nie obrażając magla. Wszyscy
                      przedstawiciele partii politycznych grają na swoje małe, szmatławe interesiki
                      mając nas wszystkich gdzieś. Interes Szczecina mają w spodniach - i nie jest
                      zbyt duży.
                      • Gość: Laufer 1 Go Andrzej, go n/t IP: *.xtra.pl 12.09.02, 20:36

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka