Gość: swieta IP: *.pl 07.12.05, 14:30 o rany, jak ona mi działa na nerwy, ten jej wrzask jest straaaaszny. Czy istnieje ktoś decyzyjny żeby to zdjąć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Remi Re: nauczycielka z simplusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 15:00 Przejdź się do szkoły, najlepiej podstawowej, to zobaczysz (i usłszysz) omawiany obrazek na żywo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta Re: nauczycielka z simplusa IP: *.pl 07.12.05, 15:04 eee, nie przesadzaj, tak się nie drą. Szczególnie że całości zrozumieć nie można- idiotka jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
terry12 Re: nauczycielka z simplusa 07.12.05, 22:31 Pracuję w szkole podstawowej i nie widziałam jeszcze takiej sceny. Odpowiedz Link Zgłoś
wr50m2 Re: nauczycielka z simplusa 07.12.05, 15:05 Boże, w tym kraju każdemu wszystko przeszkadza. Nawet głupia reklama budzi falę oburzenia. Jakiś smutne i mroczne robi się to nasze polskie zad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloneczna Re: nauczycielka z simplusa IP: *.chello.pl 07.12.05, 17:59 a ja wlasnie bardzo lubie ta reklame, pokazue jakie jest prawdziwe podejescie do uczniow Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: nauczycielka z simplusa 07.12.05, 18:02 Niestety uczniowie są tacy jak ich nauczycielki.Niestety bardzo często do d... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: nauczycielka z simplusa 07.12.05, 19:42 świetna reklama doskonale odwieciedla polską szkołe publiczną,gdzie przepełnione klasy,hałas i mierni nauczyciele wsparci Kartą,którzy nie radzą sobie z uczniami jedni wrzeszczą i drudzy wrzeszczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: nauczycielka z simplusa IP: *.chello.pl 07.12.05, 21:03 eatrix13 napisała: > świetna reklama > doskonale odwieciedla polską szkołe publiczną,gdzie przepełnione klasy,hałas i > mierni nauczyciele wsparci Kartą,którzy nie radzą sobie z uczniami > jedni wrzeszczą i drudzy wrzeszczą cygan zawinił kowala powiesili wyjaśnienie: rozpuszczone dzieci przychodzą do szkół, gdzie ich ilość daje przekroczenie masy krytycznej społeczeństwo oczekuje cudu Wyjaśnienie: nauczyciel ma opanować reakcję łańcuchową rozpoczętą w momencie pojawienia się w szkole hord rozpuszczonych dzieciakow Społeczeństwo zabiera się do krytyki nauczyciela, który też jest cząstką społeczeństwa, w którym przestaje się wychowywać kogokolwiek wynik: wszyscy na wszystkich krzyczą P.S. Reklama to skandal Szkole trzeba pomóc opanować hordy rozwrzeszczanych dzieciaków, a nie ośmieszać tych, którzy próbują wykonywać swój zawód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lan Re: nauczycielka z simplusa IP: 213.155.172.* 08.12.05, 14:53 Świetna - doskonale wyreżyserowana , zagrana i skręcona. Trafia w samo sedno. Odpowiedz Link Zgłoś
terry12 Re: nauczycielka z simplusa 07.12.05, 22:33 Nie wiem czy dzisiejsi uczniowie pozwoliliby sobie, aby tak do nich wrzeszczeć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: nauczycielka z simplusa IP: *.chello.pl 08.12.05, 16:13 wr50m2 napisał: > Boże, w tym kraju każdemu wszystko przeszkadza. Warto to udowodnić, samo napisanie takich słow świadczy, że i autorowi wszystko przeszkadza. Chyba, że jesteś z innego. a nie tego kraju > Nawet głupia reklama budzi falę oburzenia. To dobrze, że coś głupiego budzi falę oburzenia. Powiem więcej: to świetnie, że ludzi e potępiają przejawy głupoty > > Jakiś smutne i mroczne robi się to nasze polskie zad Nie dokończyłeś, czyżby przejaw refleksji nad słowem pisanym? Jesień sprzyja nostalgii, ciemność sprawia, że świat jest mniej barwny. Będzie słonecznie. Uśmiechnij się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: nauczycielka z simplusa IP: *.vx.pl / *.vx.pl 07.12.05, 21:38 Przestan, to świetna reklama!!! Ponadto pokazuje cos jeszcze: 1)nauczyciel w pracy nie ma dla siebie chwili 2)jej ciuchy ukazują super "wysoką pensję" 3) nauczycielka się drze i tak własnie jest w szkole.. jak ktoś dawno nie był, to niech się przejdzie do podstawówki, a zobaczy co się na korytarzach dzieje, ze dzieciaki są tak głośne, ze nie da się do nich mówić normalnym głosem 4)świetnie widać, jak nauczyciel dostosowuje się do sytuacji, zmiana tonacji głosu jest tu niesamowita 5) i pokazuje jak bardzo nauczyciel ma podzielną uwagę -kobieta rozmawia, niby cała pochłonięta rozmową, ale widzi co się dzieje na korytarzu. Juz za niecały rok będę nauczycielką. Uważam, ze reklama jest bardzo dobra. Ponoć pojawiły się prostesty nauczycieli, ze oni się tak nie zachowują, ze jak tak można nauczyciela pokazac itp. Według mnie to bzdura.. wsciekac mogą się tylko te osoby, które tak sie zachowują.. Zresztą są ważniejsze sprawy niż reklama.. a tej nie mogę nic zarzucić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: nauczycielka z simplusa IP: *.chello.pl 07.12.05, 21:59 Gość portalu: ;) napisał(a): > Przestan, to świetna reklama!!! To, że świetna nie znaczy, że potrzebna i dobrze czyniąca komukolwiek. Choć Twoje agumenty /poniżej/ zasługuja na uwagę > > Ponadto pokazuje cos jeszcze: > 1)nauczyciel w pracy nie ma dla siebie chwili > 2)jej ciuchy ukazują super "wysoką pensję" > 3) nauczycielka się drze i tak własnie jest w szkole.. jak ktoś dawno nie był, > to niech się przejdzie do podstawówki, a zobaczy co się na korytarzach dzieje, > ze dzieciaki są tak głośne, ze nie da się do nich mówić normalnym głosem > 4)świetnie widać, jak nauczyciel dostosowuje się do sytuacji, zmiana tonacji > głosu jest tu niesamowita > 5) i pokazuje jak bardzo nauczyciel ma podzielną uwagę -kobieta rozmawia, niby > cała pochłonięta rozmową, ale widzi co się dzieje na korytarzu. > Bardzo ciekaw interpretacja, tylko ile osób tak to odczytuje, jak Ty? > Juz za niecały rok będę nauczycielką. Wtedy warto wrócić do rozmowy i oceny roli tej reklamy w "promowaniu pracy nauczyciela" > Ponoć pojawiły się prostesty nauczycieli, ze oni się tak nie zachowują, ze jak > tak można nauczyciela pokazac itp. Według mnie to bzdura.. wsciekac mogą się > tylko te osoby, które tak sie zachowują.. Tu się nie zgadzam. Wizerunek nauczycielki do pewnych granic zapewne prawdziwy, to niewart rozpowszechniania. Ani wśród nauczycieli, jako obowiązujący wzorzec zachowania części kadry, aniwśród reszty społeczeństwa, które i tak o pracy nauczyciela wypowiada się się nienajlepiej. Nie twierdzę, ze nie ma podstaw do krytyki. Ale nie tak! Zresztą są ważniejsze sprawy niż > reklama.. O czym piszesz? Bo może warto o tym porozmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saramona Re: nauczycielka z simplusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 22:15 Ale śmiesznie..... serio, powiem wam że zaczynam zauważać psychoze obyczajową, tego nie wolno tamtego nie wolno, im mniej tym lepiej...... Ja się bardzo cieszę że agencje reklamowe zaczynają iść w strone autoironii, reklama mądra nie tylko reklamuje ale uczy, pokazuje nas samych i co? skandal? no cóż- to chyba kwestia samokrytyki....... każdy produkt, durny proszek, głupie mleczko do czyszczenia, nudną pastę można sprzedać na wesoło... nie zasuwam od razu do sklepu bo bloku reklamowym ale dlaczego mam sie nie posmiac, przytaknąć, no tak jest..... a może zauważyc jak to uroczo wyglądam drąc się tak na uczniów? ludzie...... więcej luzu..... a może nazwijmy reklamy kabaretonem, wtedy nikt sie nie przyczepi bo oni przecież mogą......... pozdrawiam i ide poćwiczyć wokal hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta Re: nauczycielka z simplusa IP: *.chello.pl 09.12.05, 21:39 miasta.gazeta.pl/poznan/1,36037,3050460.html ooo, nie tylko mi się to nie podoba. Ona jest szrnieta i nie chciałabym żeby uczyła mojego Młodego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: nauczycielka z simplusa IP: *.chello.pl 10.12.05, 14:33 - Nie mieliśmy zamiaru obrażać kogokolwiek - zapewnia Elżbieta Sadowska, rzeczniczka prasowa Plusa, zapewnia, że jej sieć, Jej zdaniem z reklamy wcale jasno nie wynika, że kobieta rozmawiająca przez telefon to nauczycielka. Reklama jest oburzająca, ale tekst powyższy jest bulwersujący podwójnie. Czy pani rzecznik jest nadal rzecznikiem po tej wypowiedzi? Jej zdaniem z reklamy wcale jasno nie wynika, że kobieta rozmawiająca przez telefon to nauczycielka. - To może być sprzątaczka albo ktoś inny w szkole - podkreśla. albo ktoś inny w szkole - spaceruje po korzytarzu z dziennikiem lekcyjnym pod pachą Ale nas traktują, jako czytelników, widzów. to SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
terry12 Re: nauczycielka z simplusa 07.12.05, 22:30 Reklama ta jest tak strszna, że nie mogę na nią patrzeć - gdzie są tak wrzaskliwi nauczyciele? Reklama ta obraża zawód nauczycielski i wszystkich nauczycieli. Sprawcie, aby jak najszybciej zdjąć ją z ekranu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saramona Re: nauczycielka z simplusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 23:00 o o o! o tym właśnie mówie......... śmiesznie mówię wam naprawdę..... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: nauczycielka z simplusa 07.12.05, 23:08 nie macie większych problemów? 50 proc reklam jest idiotycznych i nikt nie robi z tego problemu a jak ktos sie czuje obrazony to podaje do sądu to jest jedyny skuteczny sposób a nie jakaś cenzura ,a wogóle to precz z komuną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: nauczycielka z simplusa IP: 62.69.202.* 07.12.05, 23:07 jeszcze gorsza reklame Plus emituje w radiu, ta dopiero mi dziala na nerwy. Jakas niezorientowana baba dzwoni i tlumaczy jak powinny wygladac reklamowe hasla, grrrrrrrrrrrrrrr !!!!!!Glupizna maxymalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;)) Re: nauczycielka z simplusa IP: *.vx.pl / *.vx.pl 08.12.05, 00:13 Terry bądz tak mila i nie wypowiadaj się w imieniu całości. Ja jako przyszły nauczyciel nie czuję się urażona, nie czuję by ktoś mnie obrażał. Jak wspomniałam kształcę się na nauczyciela i ostatnio z kilkoma wykładowcami poruszalismy temat tej reklamy. I NIKT- w przeciwieństwie do Ciebie- nie czuł się urażony, nikt jej nie krytykował, a wręcz przeciwnie wyszukiwałyśmy inne ważne rzeczy jakie można dostrzec. I nawet wykładowcy z 30 letnim stażem pracy twierdzili, ze nie ma nic niestosownego w tej reklamie. Więc nie mów, ze wszyscy nauczyciele są urażeni. A swoją drogą nie mów, ze takich wrzeszczących nauczycieli nie ma, bo to nie prawda. Byłam we wrześniu na praktykach i niejedno słyszałam. W niektórych momentach -kiedy nauczyciele nie widzieli innego sposobu- tak własnie krzyczeli, jak nie głośniej. I to na lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktykantka Re: nauczycielka z simplusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:51 > A swoją drogą nie mów, ze takich wrzeszczących nauczycieli nie ma, bo to nie > prawda. Byłam we wrześniu na praktykach i niejedno słyszałam. W niektórych > momentach -kiedy nauczyciele nie widzieli innego sposobu- tak własnie > krzyczeli, jak nie głośniej. I to na lekcji. Ja też byłam we wrześniu na praktykach i potwierdzam - nauczyciele tak wrzeszczą na lekcjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tea Re: nauczycielka z simplusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 16:31 Reklama rewelacyjna. Oczywiście, że przerysowuje w sposób karyklaturalny nauczycieli, ale ci, co się oburzają: a) nie mają za grosz dystansu do siebie i swego zawodu, b)mają sobie coś do zarzucenia w myśl zasady "uderz w stół" itd. Obie opce są wysoce niepokojące. A co do rzeczywistości w naszych szkołach, to tak drących się nauczycielek często się nie spotyka, jednakowoż każdemu czasem mogą puścic nerwy i wówczas każdy głos wydobywa z siebie z niespotykaną siłą:) Każdy rodzic przyzna rację, jeśli nie głośno, to po cichu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia34 Re: nauczycielka z simplusa IP: *.chello.pl 10.12.05, 18:50 Reklama idiotyczna,robi z nauczycieli idiotów, pracuję w szkole i na przerwach nie ma możliwości rozmowy przez telefon, jest taki hałas, że nie słychać nawet własnych myśli. Osobiście nie zwracam uwagi na takie bzdury i nie biore sobie tego do siebie. Najlepsze są reklamy z Kabaretem Mumio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witchking Re: nauczycielka z simplusa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.05, 21:31 To się nazywa "udana reklama", czy jakoś tak - plus trafił idealnie. Rozpętała się afera i wszyscy wiedzą, o jaką reklamę (i czego) chodzi. Tadaaam! ;) Odpowiedz Link Zgłoś