Gość: See IP: *.swn.vectranet.pl 06.02.06, 19:25 A ile Tesco zaplacilo za te reklame?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gołąbek Re: Markowe ciuchy w Tesco IP: 87.207.238.* 06.02.06, 20:44 Zima sypie znowu! Nawet rozebrana stylistka nie ściągnie ludzi do hiper marketu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubal Czy Gazeta zajmuje sie tylko Szczecinem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 22:01 Po tym artykule naszły mnie inne myśli, nie chodzi tu o to czy to jest reklama tego sklepu ale o to czy celem Gazety jest zajmowanie sie tylko Szczecinem, skąd to moje pytanie? Otóz w Stargardzie też znajduje sie Tesco (zresztą to pierwsze Tesco w województwie i jedyne orginalne, to w Szczecinie macie przerobione z Hita) a ani słowa o tym w artykule,tak jakby ta gazeta była skierowana tylko do Szczecinian, a wielu ludzi spoza tego miasta czyta tą gazetę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobekk Re: Markowe ciuchy w Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 00:47 Nie presadzaj. Wg ciebie wszystkie Hypernowy w Polsce które zostały wykupione przez Tesco to jakieś podróby. Czyli drugie Tesco które powstało w Szczecinie- Warszewie to tez podróba bo jest np. małe? Tesco to Tesco tyko nazwa i firma. Jeżeli np. w Szczecinie powstała od podstaw Biedronka a w Stargardzie Szczecińskim zaadaptowano jakiś budynek pod Biedronkę, to co, mamy mówić że ta w Starg. Szcz. nie jest Biedronką. A czym one miałyby się różnić. to jest niepoważne. Wracają do artykułu to sądzę, że chyba słabo będzie się sprzedawać ta marka, bo jest w Polsce mało znana. Ja nie mam nic pzreciwko niej, ale dresiarze którzy lubują się w takiej odzieży po prostu nie kupią tego, bo nieznane i nie można tym zaszpanować. No chyba że to nie jest odzież sportowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: Markowe ciuchy w Tesco IP: *.tvk.torun.pl 07.02.06, 08:57 W Stanach ta firma to najwiekszy chłam. Marna jakosc za marna cene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istra Re: Markowe ciuchy w Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 23:09 to angielska firma, niespotykana w stanach. jakoscia porownywana do h&m, duzo lepsza od amerykanskiego old navy. bardzo dobra jakosc, od lat sprowadzam dla dzieci z anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: See Re: Markowe ciuchy w Tesco IP: *.swn.vectranet.pl 08.02.06, 12:25 Tesco i marka?? TICH! Tanio i ch...owo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istra Re: Markowe ciuchy w Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:48 A widziales/as kiedys ubrania Cherokee? Chyba nie... To ladne ubranka i swietnej jakosc, po praniu wygladaja identycznie. Mozna je nosic latami i nic sie z nimi nie dzieje. Porownywane do Nexta i H&M. Wreszcie i w Polsce Tesco bedzie laczona z ta firma, co w Anglii jest standardem. Mam tylko nadzieje, ze trafi do nas asortyment identycznej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Markowe ciuchy w Tesco IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 08.02.06, 19:07 za GW: dobra jakość za niską cenę, czyli w granicach stu złotych. jestem pod wrażeniem.(naiwności ma się rozumieć) jakośc zawsze jest odpowiednikiem ceny, cena nie koniecznie jakości (i wiem co mówię) co do tzw. markowości wspomnianych tu firm przemilczę moją ocenę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istra Re: Markowe ciuchy w Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 19:22 a masz chociaz jedno ubranie tych wspomnianych przeze mnie firm? watpie... bo gdybys mial, to nie pisalbys glupotek... chyba jednak nie wiesz, co "mowisz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Markowe ciuchy w Tesco IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 08.02.06, 22:12 droga istro, a ile ty masz tych ciuchów? 5, 15, 25, 50. to naprawdę niewiele, znam większość z tych firm od podszewki z wyjątkiem nexte (czy jakoś tak), ale skoro umieszczasz ją razem z innymi to wierzę ci i moja opinia i jej może dotyczyć. nie będę Cię namawiał abyś zaczęła kupować coś innego, a broń boże. wyłącznie polemizuje z okraślaniem ich mianem markowa odzież, bo dla mnie to określenie oznacza coś więcej jak tylko wyprodukowana w takiej to a takiej firmie (może i piszę głupotki, ale na odzieży trochę się znam, tak mi się przynajmniej wydaje, bo zawsze może być ktoś lepszy) będę brutalny jeżeli powiem, że odzież sprzedawana w hipciach to coś czemu raczej daleko do markowości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istra Re: Markowe ciuchy w Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:24 ok, nie bede sie z Toba klocila, bo po co? napisze tylko wyraznie, ze nie masz pojecia o tych firmach, skoro piszesz takie rzeczy. zakladasz stereotypowo, ze skoro hipermarket to i kiepska jakosc. tymczasem jakosc tych firm (w tym next - nie "nexte" jak napisales) jest doskonala, sluzy mi od lat wielu. nie masz pojecia o nich, nie znasz ich wcale od podszewki. kazda nowa kolekcja znika w oka mgnienie. bo jak mozna znac rynek angielskiej odziezy, pomijajac next, ktory to stanowi jego podstawe? od lat angielskie tesco powiazane jest z cherokee. a wiesz, jaka cudowna jakosciowo odziez tworzy w anglii firma tesco? albo early days? niestety, znowu pomylisz nazwy - tak, jak next... markowosc zdobywa sie od lat, ksztaltuje sie na nia pewna renoma miedzy innymi jakosci. i taka wlasnie to markowa odziez proponuje firma cherokke za posrednictwem tesco. na szczescie, wreszcie. na ogol hipermarkety rzeczywiscie sprzedaja ubrania marne, ale nie zawsze warto myslec stereotypowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Markowe ciuchy w Tesco IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 08.02.06, 23:05 daleki jestem od udowadniania czegokolwiek komukolwiek. daleki jestem od takiego stereotypowego myslenia jakie mi zarzucasz (ale niech tam, może i tak być) daleki jestem od takiego rozumowania, że skoro sukienki nie są moim strojem to i wiedzy mi brak na ich temat (od materiałów począwszy) nie jestem złośliwy pisząc, że markowośc zdobywa się przez lata (nie od lat ... - jak piszesz)jednak hopermarkety zawsze sprzedają odzież marną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Markowe ciuchy w Tesco IP: 85.219.251.* 09.02.06, 00:37 Czytajac Wasza polemike nasuwa mi sie jedno pytanie: pieszy - a co rozumiesz pod pojeciem markowa odziez ? Czy jest nia np. firma adidas, ktora czasami pojawia sie w sprzedazy w Tesco, podobnie zreszta jak Reebok (czy obecnie RBK) ? Sa to firmy, ktore przez lata pracowaly nad jakoscia, marketingiem, stylem itd. Czy sa to firmy markowe ?? czy nie ma znaczenia, co jest sprzedawane w hipermarketach ? czy moze masz na mysli firmy tzw. no name, ktore moga, ale nie musza byc kiepskiej jakosci. Zdarzaja sie jednak wyjatki. Kiedys, mniej wiecej zaraz po tym jak powstal Real w Szczecinie, kupilem tam koszulke (nie taka zwykla, a z grubszego materialu) firmy Reserved, o istnieniu ktorej nie mialem wtedy pojecia. Sluzy mi do dzis. Fakt, ze ta firma projektuje ubrania w Polsce, a szyje w Chinach, ale to akurat chodzi o obnizenie kosztow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istra Re: Markowe ciuchy w Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 10:08 cos mi sie pokrecilo, Cherokee to oczywiscie amerykanska firma. sorka, ze wprowadzam w blad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do Hubala IP: *.vx.pl / *.vx.pl 08.02.06, 19:29 chyba masz złe informacje.. ze jest tylko TESCO przerpbione z Hita, bo to nieprawda!! Jest Tesco budowane od podstaw.. na Warszewie.. tylko tam pewno tych ciuchów nie będzie.. :-/ Odpowiedz Link Zgłoś