Dodaj do ulubionych

Solidarni z Jackiem Kuroniem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:46
Brawo! Bardzo się cieszę, że są w Szczecinie ludzie, dla których Jacek Kuroń
coś znaczył. Na pewno będę!
Obserwuj wątek
    • Gość: Velvet Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: 83.168.96.* 01.09.06, 18:58
      Postrach Żoliborza:
      pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Kuro%C5%84
      • beatrix13 Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 01.09.06, 19:04
        czy oszołomy z Ligi Pozbawionych Rozumu tych samych inwektyw
        (łajdak,zdrajca....)uzyliby wobec JP2,Wyszyńskiego i innych autorytetów
        katolickich,gdyby okazało się,ze oni tez rozmawiali z przedstawicielami
        ówczesnego reżimu,SB etc.?????
        • absztyfikant Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 01.09.06, 19:08
          Przeciez rozmawiali! Prymas Wyszynski wielokrotnie na prosbe wladz PRL
          nawolywal do wyciszenia nastrojow spolecznych - podobnie JPII. Elity PRL i
          Kosciol wbrew pozorom wcale sie nie nawzajem zwalczali.

I chyba dobrze, bo dzieki temu w Polsce nie ma zadnego placu Niebianskiego
          Spokoju (Tiān'ānmén)...
          • beatrix13 Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 01.09.06, 19:12
            i taki plugawca zawiaduje edukacją,
            skandal!
            a co on i jego tatulo Maciej,wielki nacjonalista robili w czasach ,gdy inni
            byli pałowani?
            rzuca kamieniami na oślep
            • swantevit Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:21
              A rozdawana bedzie grochowka z garkuchni i cos rozgrzewajacego z termosiku?
              Zarty na bok.
              Zmarl, nalezy dac mu spokoj i nie szarpac bez potrzeby jego zwlok..
              Kto jak kto, ale Kuron to byl dopiero kontroweryjna figura!
              Taki "Ogien" to przy nim betka!
              Oczywiscie w szczecinskim wydziale Gadzinowki slowo "kontrowersyjny" w
              kontekscie Kuronia jest nie do pomyslenia..
              Przez cale zycie miotal sie wokol ideii socjalistycznych i zawsze po czasie
              dostrzegal ze popelnial blad..
              Przypominal mi w tym innego narwanca, Ludwika Warynskiego..
              Jezeli cos dobrego o nim mozna powiedziec to tylko to ze nie byl do szczetu tak
              zdemoralizowanym czlowiekiem jak Michnik.
              pl.wikipedia.org/wiki/Ludwik_Wary%C5%84ski
              • beatrix13 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:34
                w jednym szeregu ustawiwiłes się z oszołomami i gnidami z LPR,
                wstydziłbys sie,
                wtedy kiedy KUroń był pałowany w więzieniu,poświecajac swoja rodzinę,ty
                szwedzki stół konsumowałes,a teraz na takiego człowieka plujesz
                • swantevit Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:40
                  Zauwazylem wczesniej Becia ze masz w zwyczaju nie dostrzegac intencji w tym co
                  pisze. Podobnie tym razem..
                  O Kuroniu wyrabialem sobie opinie na przestrzeni wielu lat, wiec jakas nagonka
                  nawiedzonej partii oczywiscie nie ma na moja opinie zadnego wplywu.
                  Uwazam jednak ze nalezy zachowac umiar w tym co sie robi, a przede wszystkiem
                  nalezy podchodzic krytycznie, takze do ukochanej(politycznie) osoby.
                  Daruj sobie te wycieczki po stole szwedzkim, bo nie dodaja ci uroku..
                  • beatrix13 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:43
                    a gdzie sobie tę opinie wyrabiałes i na jakiej podstawie?
                  • beatrix13 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:49
                    skoro ja mam sobie darować wycieczki po szwedzkim stole,to ty nie powinieneś
                    wypowiadac sie o polskim,

• swantevit Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:51
                      Dziewczyny, widze ze intelektualnie wam nie podolam, wiec sie poddaje..
                      • mamoniowa303 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 20:01
                        no to czesc
              • absztyfikant Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:37
                Kuron nikogo nigdy nie zamordowal w przeciwienstwie do niejakiego Ognia. I moze
                na tym skoncze te polemike.
                • swantevit Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:45
                  absztyfikant napisał:
                  Kuron nikogo nigdy nie zamordowal w przeciwienstwie do niejakiego Ognia. I moze
                  na tym skoncze te polemike.
                  '''''''''''''''''''''''''''''
                  A co to za glupi argument?
                  Ogien byl zolnierzem.
                  >
                • orion7 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:51
                  Porównanie Kuronia do Ognia to tak jak ciebie do Nowosilcowa
                  • beatrix13 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:54
                    a kogo tam jakiś ogień,
                    nie sądze by ktokolwiek o nim za kilka lat pamietał
                    • mamoniowa303 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:56
                      a uwazasz, ze nalezy zapomniec ? Nie wydaje mi sie
                    • beatrix13 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:58
                      różnica diametralna formatów
              • mamoniowa303 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:38
                swantevit napisał:
                >
                > zdemoralizowanym czlowiekiem jak Michnik.

na szwedzkim wikcie dochodzi sie do takich wnioskow ?Moze lepiej odstawic te
                zdrowa zywnosc ?
                • swantevit Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:43
                  mamoniowa303 napisała:
                  > zdrowa zywnosc ?
                  '''''''''''''''''''''''''''''''''''
                  nie zauwazylem zadnej polemiki z moim zdaniem na temat kuronia.
                  Sil nie staje?
                  • mamoniowa303 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:48
                    swantevit napisał:
                    >
                    > zdemoralizowanym czlowiekiem jak Michnik.

zdrowa zywnosc ?

swantevit napisał:

> mamoniowa303 napisała:
                    > na szwedzkim wikcie dochodzi sie do takich wnioskow ?Moze lepiej odstawic te
                    > > zdrowa zywnosc ?
                    > '''''''''''''''''''''''''''''''''''
                    > nie zauwazylem zadnej polemiki z moim zdaniem na temat kuronia.
                    > Sil nie staje?

tak lepiej ? Widac, ze koledze sil nie staje do przeklejenia calosci. Odstawic
                    te zdrowa zywnosc , odstawic...
              • Gość: andreas zgadzam sie ze Swanem IP: 217.116.110.* 01.09.06, 22:41
                Kuroń zawsze był komunista z przekonania,
                ale takim prawdziwym!
                Nawet ten jego uniwersytet... mozna powiedzieć dla ludu...

Szanuje tego człowieka i jego dokonania!
                Szanuje jego poglady!

Na pewno pan Kuroń nie miał zamiaru współpracować
                znaczy zdradzać swoich ideałów,
                być może miał nadzieję na zasianie zamyślenia wśród dołów esbecji...
                powiedziałbym ze zawsze go fascynowała praca u podstaw!

Szarganie i wykorzystywanie jego pamieci do walki z teczkami
                jest duzym przegieciem i szachrajstwem...

NIe znałem go osobiście, ale znałem osoby z jego otoczenia,
                ale mimo to czuje jakis sentyment do niego i prawde,
                która pogubili jego ówczesni przyjaciele... obecnie biznesmeni!

• Gość: 126p Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 01:21
                w rzeczy samej,
                ot, i co
                • Gość: labatt Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 02.09.06, 01:29
                  Jaka zasade przyjeliscie ?'NIe,nie bylem wielbladem?".Szkoda czasu....ignor
                  dla ' gierychopodobnych".
          • Gość: preemption To angelizowanie PRL-u IP: *.ipt.aol.com 01.09.06, 22:20
            Kościół katolicki był zwalczany przez reżim komunistyczny PRL-u.
    • absztyfikant Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 01.09.06, 19:03
      SADŹMY RÓŻE

Sadźmy przyjacielu róże!
      Długo jeszcze, długo światu
      Szumieć będą śnieżne burze,
      Sadźmy je przyszłemu latu.

My, wygnańcy stron rodzinnych
      Może róż nie ujrzym kwiatu,
      Ale sadźmy je dla innych;
      Szczęśliwszemu sadźmy światu!

Jakże los nasz piękny, wzniosły,
      Gdzie idziemy – same głogi;
      Gdzieśmy przeszli – róże wzrosły,
      Więc nie schodźmy z naszej drogi!

Idźmy, szczepmy! Gdy to znuży,
      Świat wiecznego wypocznienia
      Da nam milszy kwiat od róży;
      Łzy wdzięczności i wspomnienia.

Seweryn Goszczyński
      • Gość: monty Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.chello.pl 01.09.06, 19:11
        Szkoda ,że to inicjatywa młodych , ja juz mam swoje lata i głupio bym wyglądał
        wsród młodych ludzi, jak przyjdzie policja to od razu do mnie podejdzie jako
        organizatora nielegalnych wieców anarchii.
        • Gość: zona.pijaka Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.icm.edu.pl 01.09.06, 19:37
          Muszę przyznać ze w mojej ocenie Giertych przegiął. Nie mam zamiaru obrażać
          się za to śmiertelnie, ale wydaje mi się ze to nie fair wobec takiego
          człowieka, jakim był Kuroń. Jak wiecie, parę tych lat już mam, pisałam tu ze w
          tamtych latach jako jedna z pierwszych oglądałam w Szczecinie wolną telewizję,
          z Berlina Zach. Powiem Wam że już wtedy w tamtejże telewizji widziałam Kuronia
          prowadzonego przez milicję, Potem urywek jak udzielał wywiady
          jakiemyś reporterowi lub reporterce zachodniej - obszernego wywiadu, na temat
          walki robotników o swoje prawa. Oglądałam to z wypiekami na twarzy. Został dla
          mnie po wsze czasy wielkim bohaterem narodowym, zazdrościłam mu jego odwagi, i
          przeczuwałam, ze będzie miał główny udział w zmianie naszej polskiej
          rzeczywistości. Było to jeszcze parę lat przed jakimiś przygłupami typu Wałęsa.
          Wtedy nawet nie wiedziałam że taki przygłup o takim nazwisku (Wałęsa) istnieje.
          Ba nawet Jurczyk prz Kuroniu (NIESTETY) był zerem. Sorry.
    • Gość: See Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.swn.vectranet.pl 01.09.06, 19:31
      Moze by tak imieniem Kuronia nazwac jakas uliczke albo placyk? Na przekór
      idiotom z LPRu. Choc pewinie beda organizowac pikiety itp. Ale moga nas cmoknac.
      • Gość: zgoda Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.system.szczecin.pl 02.09.06, 11:43
        ul Jacka to dobry pomysl, tez o tym pomyslalem. Ta akcja mogla by przejsc
        wlasnie w Szczecinie gdzie nie siegaja pisowe wplywy.
        A kiedy minister Roman przyjedzie w eskorcie borowikow to na zlosc gnojkowi
        koniecznie przez Aleje Kuronia konwoj przepuscic! :D
    • Gość: młody poeta ep? IP: *.eranet.pl 01.09.06, 19:35
      czemo autor tej prozy nazywa się ep? nie wierzę że to imie i jednocześnie
      nazwisko. Wstydzi się? Boi? Kłamie? Nie wierzy w to co piszę? Do prawdy
      nesamowite środowisko partii GW. Niesamowite!
      • Gość: hardy Re: ep? IP: *.chello.pl 01.09.06, 20:24
        Zona Pijaka napisał że w tamtych latach oglądal (ściągał?) telewizję z Berlina
        Zach. Kogo ty chcesz tu zrobić w ch.., chyba tych co urodzili się w 90 r
        Powiedz, że miałeś antenę na dachu WSW Na Małopolskiej,
        W 1988r jak ktoś chciał sobie zamontować miskę satelitarną musiał skamleć o
        zgode kilka miesiecy w ministerstwie spec resortu .
        • zona.pijaka Twardy przygłupie 02.09.06, 07:04
          Gość portalu: hardy napisał(a):
          > Zona Pijaka napisał że w tamtych latach oglądal (ściągał?) telewizję z
          Berlina
          > Zach. Kogo ty chcesz tu zrobić w ch.., chyba tych co urodzili się w 90 r
          > Powiedz, że miałeś antenę na dachu WSW Na Małopolskiej,
          > W 1988r jak ktoś chciał sobie zamontować miskę satelitarną musiał skamleć o
          > zgode kilka miesiecy w ministerstwie spec resortu

Twardy przygłupie. Jesteś tak głupi że nawet nie wiesz że można było oglądać
          ARD na siódmym kanale, tj trochę powyżej naszej dwójki nadawanej w tamtych
          czasach z nowowybudowanego wieżowca telewizji.
          Ale żeby oglądać trzeba było mieć głowę na karku, wiedzieć co to Yaga 12
          elementowa z aluminium, a najlepiej komplet tak minimum 4-ch anten,
          przedwzmacniacz dopasowany do tego kanału no i kabel koncentryczny.
          Ale, co ja tam mówię takimi niezrozumiałymi terminami wobec takiego przygłupa.
          Dla ciebie prostaczku esbeku, wszystko zię z esbecją kojarzy.
          • Gość: hardy Re: Twardy przygłupie IP: *.chello.pl 02.09.06, 09:36
            Podtrzymuje tak jak wyzej, Tow. Popiołek ci to montował , a kabel kupiłeś sobie
            w ZURCIE. Siedziałeś na kablu i mówiłeś "Rozmowa kontrolowana"
          • Gość: Lehoo Re: Twardy przygłupie IP: *.globalconnect.pl 02.09.06, 15:09
            Ja tak oglądałem. Wtedy jak Jaruzel zamknął II program TVP, który tylko przez
            przypadek emitowany był na 7 kanale, żeby ARD z Berlina przykryć. Miałem 13-tkę
            Yagi dostrojoną do 7 kanału. Kupiłem ją w Jeleniej Górze. Do tego wzmacniacz
            antenowy. I szło.
        • absztyfikant Re: ep? 02.09.06, 07:48
          EP to Ewa Podgajna - jedna z najlepszych szczecinskich dziennikarek.
    • beatrix13 Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 01.09.06, 20:19
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3588008.html
      • Gość: młody poeta Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.eranet.pl 01.09.06, 20:26
        bez rewelacji, a kto to ep? ty?
    • Gość: wizytka Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:43
      ale niestety nie mogę wejśc na stronę inicjatywy młodych. Choc niemłodam jak i
      Żona Pijaka , ale podpisuję sie pod Waszą akcją całym sercem - ja Wizytka.
      Przerażenie mi sciska krtań, że tacy ludzie jak pan giertych dyskutuja o
      moralności kogos takiego jak Jacek Kuroń.Rany Julek. co sie dzieje ?!
      • mamoniowa303 Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... 01.09.06, 20:44
        droga wizytko zle sie dzieje, ot po prostu :(
        • Gość: marian paździoch Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... IP: *.chello.pl 01.09.06, 20:53
          ciągle sie coś dzieje.
          raz dobrze raz źle.
          teraz źle.
          śp. Jacek już tym się nie przejmuje.
          za życia gorsze poniżenia znosił.

mp
        • pmonroe To co nie wolno nam badac historii wlasnego kraju 02.09.06, 04:51
          O co chodzi, Zycie opublikowaly materialy z kartotek i zaraz wielka afera ?
          Czy nam Polakom ktos chce zakazac badac i oglaszac materialow historycznych z
          archiwow bezpieki ? Czy mamy szukac swojej historii w archiwach PGR-ow,
          gdzie sa dane statystyczne krow i cielat ?
          Ktos celowo chce osmieszyc proces lustracji , a czemu ?
          Bo wileu obecnie wysoko postawionym ( z nominacji SLD albo wczesniej )
          nie na reke aby wyciagnac ich grzeszki...
          • Gość: labatt Re: To co nie wolno nam badac historii wlasnego k IP: *.hsd1.fl.comcast.net 02.09.06, 05:01
            A czemu sluzy 'proces lustracji'?
            • Gość: Galoty mamy prawo i obowiązek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 05:58
              Mamy nie tylko prawo ale i obowiązake badać tę przeszłość.
              Bardzo dobrze, że te materiały opublikowano.
              Ten szum i lament to po prostu grupa tonących w zapomnieniu polityków i grup
              politycznych, przez pamięc o Jacku ich nie wymieniam, którzy zwietrzyli w
              zbędnej dla Jacka "obronie" okazję do zaistnienia.Taka szansa na ponowne
              zaistnienie.
              Te opublikowane Materiały są bardzo interesujące. Pokazują jak wyglądają
              mechnanizmy walki z totalitaryzmem, gdzie tkwiły błędy.
              Jacek był i pozostanie twardy i niezłomny jak skała choć w swojej wrażliwości
              na krzywdę ludzi już nie może ale w swojej wierności i uczciwości wobec Polski
              nawet po śmierci, tak.
      • beatrix13 Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... 01.09.06, 20:46
        jest list protestu w sprawie plugawienia śp. Jacka Kuronia na głównej stronie
        portalu;
        ODWOŁAĆ Giertycha i zdelegalizować ziejąca nienawiścią nacjonalistyczną LPR i
        to jak najszybciej!
        • Gość: wodnik33 Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:54
          Do zobaczenia jutro.
          • Gość: trojanka3 Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:56
            Dziękuję organizatorom. Uczciwości i odwagi nigdy za wiele.
            • beatrix13 Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... 01.09.06, 20:58
              do zobaczenia na Grunwaldzkim
              • Gość: marian paździoch Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... IP: *.chello.pl 01.09.06, 21:01
                będę na pewno.

mp
                • beatrix13 Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... 01.09.06, 21:04
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=47895260&wv.x=2&a=47895904
                  • Gość: młody poeta [...] IP: *.eranet.pl 01.09.06, 21:28
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • beatrix13 Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... 01.09.06, 21:32
                      a dlaczego wy wstydzicie sie przyznac do faszystowskiej ideologii ,to
                      obrazoburcze dla Polaków uzywanie przymiotnika "polskie" w nazwie partii
    • masaladosa Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 01.09.06, 22:11
      podejmujac polemike z typami pokroju masina czy giertycha
      nobilituje sie tylko szpetne wydaliny ich pograzonych w pustce intelekcikow bo
      zasluguja one jedynie na to samo co wydaliny psie na ulicy-spojrzenie pelne
      obrzydzenia i ominiecie szerokim lukiem

te dwie miernoty oceniajacy moralnosc jacka kuronia to rzecz rownie groteskowa
      co doktor mengele jako autorytet w dziedzinie deontologii lekarskiej

lepiej spotkajmy sie w niedziele na placu grunwaldzkim-do zobaczenia:)

mdosa
    • beatrix13 niedziela,12,pl.Grunwaldzki 01.09.06, 22:18
      przyzwoici i uczciwi przyjdą
      • Gość: preemption Tylko nie przynieście wstydu Kuroniowi IP: *.ipt.aol.com 01.09.06, 22:35
        Najlepiej skoncentrować się na obronie honoru Kuronia i napiętnowaniu
        oszczerców z LPR-u. Ale nawet w chwili wyrażania oburzenia musi być zachowane
        minimum rozsądku. Zgodnie z prawem nie ma podstaw do delegalizacji LPR.

Beatrix, ciekawi mnie pewna sprzeczność u Ciebie. Dlaczego bronisz Kuronia a w
        przypadku Herberta podchwyciłaś od razu oszczerstwa z tygodnika "Wprost"?

Wyrazu szacunku dla osób, które bronią ludzi zasłużonych dla Polski bez względu
        na ich poglądy polityczne.
        • beatrix13 Re: Tylko nie przynieście wstydu Kuroniowi 01.09.06, 22:45
          preemption,
          w przypadku Herberta dałam temat do dyskusji jak każdy inny news
          • Gość: preemption Nie chcę być złośliwy ale... IP: *.ipt.aol.com 01.09.06, 22:56
            To są Twoje wypowiedzi:

"puszka pandory powoli sie otwiera,
            ideały bruku siegaja,
            wczoraj Grass,'
            dziś Herbert,
            a jutro ...."

"...to niekomfortowe uczucie jak dowiaduje się,
            że ktoś kogo twórczość cenię,okazuje sie szują"
            • beatrix13 Re: Nie chcę być złośliwy ale... 01.09.06, 23:01
              nie jestem teraz pewna i nie chce sie tu głupio usprawiedliwiac ale to drugie
              to był cytat z jakiejs jeszcze innej wypowiedzi;
              fakt,ze Herbert nie jest dla mnie autorytetem moralnym,walczacym o
              woloność,etc jak Kuroń,a tylko bardzo dobrym wierszokletą wpływa tez na moje
              podejscie do tematu

• Gość: andreas Re: Nie chcę być złośliwy ale... IP: 217.116.110.* 01.09.06, 23:23
                jak Herbert wierszolkletą, a wiesz ze Kuroń to komunista prawdziwy...
                nawet chyba nie socjaldemokrata a właśnie komunista!
                • beatrix13 Re: Nie chcę być złośliwy ale... 01.09.06, 23:30
                  poglądowo lewicowy,ale przede wszystkim uczciwy i dobry człowiek,który życie i
                  zdrowie poświęcił,zeby taki .... mógł być min.edukacji,
                  niedługo Roman powie pewnie i nakaże w podręcznikach ująć,że w '70 i '80 to
                  zdrajcy i komuniści strajkowali,a ścieżki zdrowia to szlaki turystyczne,a w
                  ogóle to wybory w '89 niepotrzebne były;
                  ktoś dziś trafnie w Szkle kontaktowym powiedział o obecnej sytuacji,że
                  przypomina jazdę na karuzeli - rzygać się chce i nie można wysiąść,
                  nigdy karuzeli nie lubiłam
                  • Gość: andreas Re: Nie chcę być złośliwy ale... IP: 217.116.110.* 01.09.06, 23:38
                    kaźdy z nas zdrowie poświeca...
                    Każdy z nas ma poglady i swoje stanowisko w sprawie...
                    I jeszcze pewnie wielu rzeczy sie dowiemy!

Poniekąd powiem i o to walczył pan Kuroń!
      • Gość: easy Re: niedziela,12,pl.Grunwaldzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 11:39
        a nieprzyzwoici i nieuczciwi nie przyjdą... cóż, gratuluję Beato
    • Gość: młody poeta porobię wam zdjęcia IP: *.eranet.pl 01.09.06, 23:05
      też przyjdę, porobię wam zdjęcia i zamieszczę na tym forum, zasługujecie na
      popularność
      • mamoniowa303 Re: porobię wam zdjęcia 01.09.06, 23:09
        ale dlaczego chcesz to zrobic ?
        • Gość: młody poeta Re: porobię wam zdjęcia IP: *.eranet.pl 01.09.06, 23:13
          bohaterów trzeba czcić
    • czerwona.mamba przypominają stalinowskie drużyny walterowskie? 02.09.06, 00:04
      jako przykład wychowania młodzieży?????
      walter-świerczewski od którego nazwę przyjęły drużyny Kuronia, przyjął
      pseudonim od tego że osobiście rozstrzeliwał bez sądu pistoletem Walter jeńców
      wojennych podczas wojny w Hiszpanii!!!!
      czy młodzież tego nie wie???
      akurat tutaj Kuroń nie pochwaliłby przywołania stalinowskich drużyn
      walterowskich czerwonej młodzieży.
      Słaba ta nasza młodzież z historii, oj słaba!
      To piętno Jacek Kuroń ,piętno drużyn walterowskich starał się zmyć późniejszą
      działalnością.
      I zmył skutecznie!ale bezmyślność młodzieży niestety poplątała
    • Gość: adam chwała wszystkim kapusiom bezpieki i zdrajcom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 00:12
      A dzięki Kuroniowi mamy to, co mamy: ludzie z Polski uciekają
      bo im zupka nie wystarcza. To obnażyło totalnie jego obłąkane,
      lewacko-trockistowskie majaczenia o "socjaliźmie z lepszą twarzą". Dzięki temu
      komuniści się ze zwykłymi bandziorami skumali, czemu Wybiórcza ochoczo basowała,
      popijając wraz z Urbanem wódeczke pod zajączka.
      • Gość: Mike Re: chwała wszystkim kapusiom bezpieki i zdrajcom IP: *.teleton.pl 02.09.06, 01:54
        Kapusie , zdrajcy???Kogo masz na mysli??Panow Macieja i Jedrzeja Giertychów??
      • exman [...] 02.09.06, 01:56
      • grako17 Re: chwała wszystkim kapusiom bezpieki i zdrajcom 02.09.06, 13:34
        Ty chyba nigdy nie stałeś w kolejce po papier toaletowy, zeszyty i nartyluły pierwszej potrzeby nie kupowałeś książek z pod lady i ne wyrzucili ci rodziców z pracy za AK. Może i uciekają ale teraz przynajmniej mogą i nie muszążebrać o paszport i nielegalnie wywozić pieniędzy ponad te 10 dolarów, które nam wtedy przysługiwały.
        Gość portalu: adam napisał(a):

> A dzięki Kuroniowi mamy to, co mamy: ludzie z Polski uciekają
        > bo im zupka nie wystarcza. To obnażyło totalnie jego obłąkane,
        > lewacko-trockistowskie majaczenia o "socjaliźmie z lepszą twarzą". Dzięki temu
        > komuniści się ze zwykłymi bandziorami skumali, czemu Wybiórcza ochoczo basowała
        > ,
        > popijając wraz z Urbanem wódeczke pod zajączka.
    • Gość: xxx Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 00:16
      Jacek Kuroń oczywiście nie był żadnym zdrajcą ale nie ulega wątpliwości że
      sbecja wybrała sobie ludzi do przyszłych elit nie chcieli skończyć tak jak
      prezydent Rumuni i sami oddali władzę i pięknie ich wyruch..i bez mydła bo
      wiedzieli że za kilka lat odzyskają władzę legalnie i tak się stało nie pomogły
      zupki Pana Jacka.A jak myślicie kto teraz tak mędzi i gra teczkami i tak będzie
      boją się Kaczyńskich i Maciarewicza cały czas im srają w życiorysy tylko nic na
      nich nie ma to się do wzrostu przypierda...ą głupie palan.y. nie zdziwię się
      wcale jak za tydzień się dowiem że Stefan Kardynał Wyszyński był TW. To tak
      będzie i będzie gruba kreska się kłania panie Mazowiecki i jeszcze jednemu
      gościowi trzeba podziękować za to co się teraz dzieje temu co miał ich puścić
      ich w skarpetkach a pozwolił przejąć banki macie to swoje pojednanie,przebaczyć
      można owszem ale tym co przeproszą i odbędą pokutę to się nie skończy u nas
      nigdy bo nawet jak starzy esbecy wykitują to już ich dzieci są wtajemniczone i
      tak samo szczekają oj łatwo manipulować Polakami bardzo łatwo
    • beatrix13 i niech rzuci kamieniem ... 02.09.06, 00:41
      www.giertych-stop.kom.pl/readarticle.php?article_id=16
      • zona.pijaka Re: i niech rzuci kamieniem ... 02.09.06, 07:20
        Droga Beate. Widzę, Ze z zaangażowaniem nawołujesz w tym wątku do zbrojnego
        wystąpienia przeciwko Giertchowi. Ba, podpalasz zapalnik rewolucji.
        Podajesz linki, jak powyżej - zresztą znana jesteś na tym forum z szastania
        linkami.
        Lecz prawdopodobnie przez przypadek, nie podałaś w tym stupostnym wątku, w
        którym jesteś główną prowadzącą - jakiegokolwiek linku z googli, z w którym
        przytoczona byłaby wypowiedż Giertycha - uwłaczająca Kuroniowi.
        • absztyfikant Re: i niech rzuci kamieniem ... 02.09.06, 07:50
          Giertych porownal Kuronia do pewnego Radziwilla. Czy na Twojej ulubionej
          Gontynce maja sienkiewiczowski 'Potop'?
          • zona.pijaka Re: i niech rzuci kamieniem ... 02.09.06, 07:54
            absztyfikant napisał:
            > Giertych porownal Kuronia do pewnego Radziwilla. Czy na Twojej ulubionej
            > Gontynce maja sienkiewiczowski 'Potop'?

Ja też Cię nie lubię, boś bufon. No i co z tego?
    • Gość: patriota Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 09:07
      roman giertych to bydle, wielkie bydle
    • Gość: jarula Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 09:14
      był jest i bedzie wielki
    • Gość: ex Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 09:27
      Matlak, Matlak... Znam to nazwisko.
    • Gość: kuronioman Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:34
      W sumie to trzeba powiedzieć, że na forum zapanowała generalna zgoda, co do
      Jacka Kuronia. To dobry znak.
    • Gość: Lu i Za Spotkajmy się dziś, w sobotę o 20 na Wałch na konc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:35
      ercie piosenek Kaczmarskiego! Wstęp jest raczej wolny, bo to jego fani
      organizują. Pośpiewajmy jak za dawnych lat!
    • beatrix13 Giertych jak Hitler 02.09.06, 14:03
      urzadza polowanie na czarownice,
      pierwszy wszędzie widzi sbeckie powiązania,
      drugi u kazdego szukał korzeni żydowskich do 6. pokolenia,
      zapominajac o swoich w 3. pokoleniu,jak pokazały badania historyków,
      analogia?
    • Gość: młody poeta Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.eranet.pl 02.09.06, 15:40
      mocno w to wierzę że kiedyś będziecie tak wspominać rocznicę upadłości partii
      Gazeta Wyborcza,
      • nieslubne_dziecko_romana Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 02.09.06, 18:39
        Przez szacunek dla Jacka Kuronia i ludzi z którymi współpracował, przez
        szacunek dla tego co zrobił dla Polski i przede wszystkim dla Polaków oraz
        dlatego, ze bliskie mi jest to o co walczył nie wypowiem się i nie ocenię tego
        co wyprawia LPR. Nie umiem i uważam, że nie warto i nie należy zestawiać tych
        epitetów i obelg, które nam przychodzą do głowy z myślami o Jacku.
        Swoim zachowaniem, ucziwością wobec siebie i innych dajmy dowód i świadectwo
        temu, że pamietamy czego nas nauczył...
        Trudno wyrazić jak wiele dla mnie znaczy, to co zrobił, czego dokonał - jestem
        mu bardzo wdzięczny. Jest i bedzie dla mnie autorytetem, czy się to komuś
        podoba czy nie - i jestem z tego dumny.
        Będę na Placu Grunwaldzkim.
        • Gość: młody poeta Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.eranet.pl 02.09.06, 19:13
          ty jesteś kompletnym idiotą, ślepym aktywistą partyjnym, ta wypowiedź to
          bełkot, żadnych konkretów, niby jakie to ideały? nie jeteś nawet w stanie
          napisać w co wierzysz,
          • nieslubne_dziecko_romana Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 02.09.06, 19:24
            Nie denerwuj się... Tyle sie napisałeś i nic z tego nie wynikło:-) Pozdrawiam:-)
            Aha, za każdym razem jak spojrzysz w lustro puszczasz taką wiązankę?
            • Gość: młody poeta Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.eranet.pl 02.09.06, 19:27
              jeteś za gnojek żebym się zdenerwowł, pozbawiony ideałów ośle
              • galoty Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 02.09.06, 19:43
                Czemu tak blużnisz młody człowieku. Jeżeli nie zez zdenerwowania to z jakiego
                innego powodu ? Tak bi lubisz? Dla przyjemności ?
                • Gość: mp Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.eranet.pl 02.09.06, 19:45
                  a ty co adwokat debila?
                  • exman Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 02.09.06, 19:47
                    Nie ma co, wątek wam kwitnie aż miło....zero kultury.
                • nieslubne_dziecko_romana Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 02.09.06, 19:47
                  Aż trzęsie się z nienawiści do ludzi:-) Kompleksy...
              • nieslubne_dziecko_romana Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 02.09.06, 19:46
                I znowu się zdenerwowałeś. Zacznij nowy wątek, bo to nie miejsce dla ciebie.
                • Gość: młody poeta [...] IP: *.eranet.pl 02.09.06, 19:54
              • zona.pijaka Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 02.09.06, 19:49
                Ponoć jest na tym forum ogólna zgoda o Kuroniu. Jednak myślę że wielu nawet nie
                zna tak naprawdę ideałów, o które walczył Kuroń. Jesli z tego forum zieje
                nienawiść do wszystkiego co prawdziwie robotnicze, chłopskie prawie u
                wszystkich Was - więc po co ta fałszywa gadka. Powiem prawdę, choć wszyscy
                macie pochodzenie robotniczo-chłopskie - wszyscy zapomnieliście o swoich
                korzeniach.
                • Gość: młody poeta Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.eranet.pl 02.09.06, 19:56
                  jedyna normalna
                • Gość: andreas o korzeniach IP: 217.116.110.* 03.09.06, 13:34
                  o przepraszam,
                  ja zawsze wpisywałem robotniczo-inteligenckie...
                  i punktów nie miałem za to, ale za inteligenckie mogłyby byc ujemne!
                  I ja o moich korzeniach pamietam!
    • Gość: mirko35 Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 23:55
      Jacek ,gosć z klasą .Rozmawiał z SB nie po to by było 3 miliony bezrobotnych a
      po to by nie było 3 milionów zabitych.Tylko WIELKIE GŁąby z Ligi Prawie
      Rodzinnej , gdzie prawie robi wielką .......wiecie co!Jak ojciec Wielkiego
      Giertycha biesiadował z komuchami to co to było?Czyżby to było Bohaterstwo to
      dopiero jest Zdrada
      • Gość: człowiek Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: 83.168.96.* 03.09.06, 07:18
        Bede na placu.
        • Gość: M. Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.chello.pl 03.09.06, 13:21
          > Bede na placu.

Byłem na placu. Podpisałem się, miłe dziewczę przypięło mi wstążeczkę.
          Za mało. Wqrwyenie na oszołomów z lpr mam dalej. I chęć zrobienia czegoś więcej.
    • Gość: zorro Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.chello.pl 03.09.06, 13:32
      Jacek Kuroń to porządny człowiek ale nie róbcie z niego świętego.Z tą czerwoną bandą należało skończyc a nie negocjowac nie mówię o zabijaniu,nas było wtedy 10 milionów sami by uciekli no niewiem gdzie może do bliskich im ideowo państw jakaś Cuba,Korea płn. lub coś w tym stylu.
      • Gość: mariusz Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 13:38
        Wzięliby swoje zabawki i poszliby sobie??? jak to sobie
        wyobrażasz "technicznie".A z Jacka świętego żadną miarą się nie zrobi - to był
        tylko porządny Człowiek.
        • Gość: zorro Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.chello.pl 03.09.06, 17:23
          To taka przenośnia,oczywiście że im by się "pomogło"np.jakieś wielkie komitety PZPR w Bieszczadach gdzie by zamieszkali.
          • andrzej.lazowski Solidarni z Jackiem Kuroniem 12.09.06, 06:37
            Jacek Kuroń, postać legendarna. Szargana obecnie przez ludzi małych i
            małostkowych. Dla nas bohater czasów, po prostu mistrz. Dzięki takim ludziom
            mamy dziś wolny kraj, możemy realizować nasze marzenia. Nasze dzieci rosną
            bezpiecznie. Pomimo tego, że jest to trudna Polska, to wolimy tę dzisiejszą od
            tej sprzed 1989 roku.

Ludzie mali zawsze chcą urosnąć w cieniu wielkich, oby na zawsze zostali mali i
            nieistotni.

My też Tobie nieugięty obrońco wolności, prawdy, tolerancji i solidarności,
            zapalamy świeczkę na Twym grobie ku pamięci.
            Andrzej Łazowski, Marek Ober, Antoni Sobolewski
            Stowarzyszenie Czas Przestrzeń Tożsamość
            • Gość: roland Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:57
              Dopisuję się do tego, będziemy o Tobie pamiętać
              • Gość: Walterowiec Czuj duch! IP: 212.247.51.* 14.09.06, 16:01
                i niech zyje socjalizm!
                • Gość: roland Re: Czuj duch! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 16:10
                  A czym dla Ciebie jest socjalizm, możesz jechać do Chin, Kuby. Przekonasz się!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka