Gość: szczecinianin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:46 Brawo! Bardzo się cieszę, że są w Szczecinie ludzie, dla których Jacek Kuroń coś znaczył. Na pewno będę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Velvet Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: 83.168.96.* 01.09.06, 18:58 Postrach Żoliborza: pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Kuro%C5%84 Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 01.09.06, 19:04 czy oszołomy z Ligi Pozbawionych Rozumu tych samych inwektyw (łajdak,zdrajca....)uzyliby wobec JP2,Wyszyńskiego i innych autorytetów katolickich,gdyby okazało się,ze oni tez rozmawiali z przedstawicielami ówczesnego reżimu,SB etc.????? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 01.09.06, 19:08 Przeciez rozmawiali! Prymas Wyszynski wielokrotnie na prosbe wladz PRL nawolywal do wyciszenia nastrojow spolecznych - podobnie JPII. Elity PRL i Kosciol wbrew pozorom wcale sie nie nawzajem zwalczali. I chyba dobrze, bo dzieki temu w Polsce nie ma zadnego placu Niebianskiego Spokoju (Tiān'ānmén)... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 01.09.06, 19:12 i taki plugawca zawiaduje edukacją, skandal! a co on i jego tatulo Maciej,wielki nacjonalista robili w czasach ,gdy inni byli pałowani? rzuca kamieniami na oślep Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:21 A rozdawana bedzie grochowka z garkuchni i cos rozgrzewajacego z termosiku? Zarty na bok. Zmarl, nalezy dac mu spokoj i nie szarpac bez potrzeby jego zwlok.. Kto jak kto, ale Kuron to byl dopiero kontroweryjna figura! Taki "Ogien" to przy nim betka! Oczywiscie w szczecinskim wydziale Gadzinowki slowo "kontrowersyjny" w kontekscie Kuronia jest nie do pomyslenia.. Przez cale zycie miotal sie wokol ideii socjalistycznych i zawsze po czasie dostrzegal ze popelnial blad.. Przypominal mi w tym innego narwanca, Ludwika Warynskiego.. Jezeli cos dobrego o nim mozna powiedziec to tylko to ze nie byl do szczetu tak zdemoralizowanym czlowiekiem jak Michnik. pl.wikipedia.org/wiki/Ludwik_Wary%C5%84ski Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:34 w jednym szeregu ustawiwiłes się z oszołomami i gnidami z LPR, wstydziłbys sie, wtedy kiedy KUroń był pałowany w więzieniu,poświecajac swoja rodzinę,ty szwedzki stół konsumowałes,a teraz na takiego człowieka plujesz Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:40 Zauwazylem wczesniej Becia ze masz w zwyczaju nie dostrzegac intencji w tym co pisze. Podobnie tym razem.. O Kuroniu wyrabialem sobie opinie na przestrzeni wielu lat, wiec jakas nagonka nawiedzonej partii oczywiscie nie ma na moja opinie zadnego wplywu. Uwazam jednak ze nalezy zachowac umiar w tym co sie robi, a przede wszystkiem nalezy podchodzic krytycznie, takze do ukochanej(politycznie) osoby. Daruj sobie te wycieczki po stole szwedzkim, bo nie dodaja ci uroku.. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:43 a gdzie sobie tę opinie wyrabiałes i na jakiej podstawie? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:49 skoro ja mam sobie darować wycieczki po szwedzkim stole,to ty nie powinieneś wypowiadac sie o polskim, Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:51 Dziewczyny, widze ze intelektualnie wam nie podolam, wiec sie poddaje.. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:37 Kuron nikogo nigdy nie zamordowal w przeciwienstwie do niejakiego Ognia. I moze na tym skoncze te polemike. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:45 absztyfikant napisał: Kuron nikogo nigdy nie zamordowal w przeciwienstwie do niejakiego Ognia. I moze na tym skoncze te polemike. ''''''''''''''''''''''''''''' A co to za glupi argument? Ogien byl zolnierzem. > Odpowiedz Link Zgłoś
orion7 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:51 Porównanie Kuronia do Ognia to tak jak ciebie do Nowosilcowa Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:54 a kogo tam jakiś ogień, nie sądze by ktokolwiek o nim za kilka lat pamietał Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:56 a uwazasz, ze nalezy zapomniec ? Nie wydaje mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:58 różnica diametralna formatów Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:38 swantevit napisał: Jezeli cos dobrego o nim mozna powiedziec to tylko to ze nie byl do szczetu tak > > zdemoralizowanym czlowiekiem jak Michnik. na szwedzkim wikcie dochodzi sie do takich wnioskow ?Moze lepiej odstawic te zdrowa zywnosc ? Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:43 mamoniowa303 napisała: na szwedzkim wikcie dochodzi sie do takich wnioskow ?Moze lepiej odstawic te > zdrowa zywnosc ? ''''''''''''''''''''''''''''''''''' nie zauwazylem zadnej polemiki z moim zdaniem na temat kuronia. Sil nie staje? Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. 01.09.06, 19:48 swantevit napisał: Jezeli cos dobrego o nim mozna powiedziec to tylko to ze nie byl do szczetu tak > > zdemoralizowanym czlowiekiem jak Michnik. na szwedzkim wikcie dochodzi sie do takich wnioskow ?Moze lepiej odstawic te zdrowa zywnosc ? swantevit napisał: > mamoniowa303 napisała: > na szwedzkim wikcie dochodzi sie do takich wnioskow ?Moze lepiej odstawic te > > zdrowa zywnosc ? > ''''''''''''''''''''''''''''''''''' > nie zauwazylem zadnej polemiki z moim zdaniem na temat kuronia. > Sil nie staje? tak lepiej ? Widac, ze koledze sil nie staje do przeklejenia calosci. Odstawic te zdrowa zywnosc , odstawic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas zgadzam sie ze Swanem IP: 217.116.110.* 01.09.06, 22:41 Kuroń zawsze był komunista z przekonania, ale takim prawdziwym! Nawet ten jego uniwersytet... mozna powiedzieć dla ludu... Szanuje tego człowieka i jego dokonania! Szanuje jego poglady! Na pewno pan Kuroń nie miał zamiaru współpracować znaczy zdradzać swoich ideałów, być może miał nadzieję na zasianie zamyślenia wśród dołów esbecji... powiedziałbym ze zawsze go fascynowała praca u podstaw! Szarganie i wykorzystywanie jego pamieci do walki z teczkami jest duzym przegieciem i szachrajstwem... NIe znałem go osobiście, ale znałem osoby z jego otoczenia, ale mimo to czuje jakis sentyment do niego i prawde, która pogubili jego ówczesni przyjaciele... obecnie biznesmeni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 126p Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 01:21 w rzeczy samej, ot, i co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: Spoko z ta "Solidarnoscia".. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 02.09.06, 01:29 Jaka zasade przyjeliscie ?'NIe,nie bylem wielbladem?".Szkoda czasu....ignor dla ' gierychopodobnych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: preemption To angelizowanie PRL-u IP: *.ipt.aol.com 01.09.06, 22:20 Kościół katolicki był zwalczany przez reżim komunistyczny PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 01.09.06, 19:03 SADŹMY RÓŻE Sadźmy przyjacielu róże! Długo jeszcze, długo światu Szumieć będą śnieżne burze, Sadźmy je przyszłemu latu. My, wygnańcy stron rodzinnych Może róż nie ujrzym kwiatu, Ale sadźmy je dla innych; Szczęśliwszemu sadźmy światu! Jakże los nasz piękny, wzniosły, Gdzie idziemy – same głogi; Gdzieśmy przeszli – róże wzrosły, Więc nie schodźmy z naszej drogi! Idźmy, szczepmy! Gdy to znuży, Świat wiecznego wypocznienia Da nam milszy kwiat od róży; Łzy wdzięczności i wspomnienia. Seweryn Goszczyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.chello.pl 01.09.06, 19:11 Szkoda ,że to inicjatywa młodych , ja juz mam swoje lata i głupio bym wyglądał wsród młodych ludzi, jak przyjdzie policja to od razu do mnie podejdzie jako organizatora nielegalnych wieców anarchii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.icm.edu.pl 01.09.06, 19:37 Muszę przyznać ze w mojej ocenie Giertych przegiął. Nie mam zamiaru obrażać się za to śmiertelnie, ale wydaje mi się ze to nie fair wobec takiego człowieka, jakim był Kuroń. Jak wiecie, parę tych lat już mam, pisałam tu ze w tamtych latach jako jedna z pierwszych oglądałam w Szczecinie wolną telewizję, z Berlina Zach. Powiem Wam że już wtedy w tamtejże telewizji widziałam Kuronia prowadzonego przez milicję, Potem urywek jak udzielał wywiady jakiemyś reporterowi lub reporterce zachodniej - obszernego wywiadu, na temat walki robotników o swoje prawa. Oglądałam to z wypiekami na twarzy. Został dla mnie po wsze czasy wielkim bohaterem narodowym, zazdrościłam mu jego odwagi, i przeczuwałam, ze będzie miał główny udział w zmianie naszej polskiej rzeczywistości. Było to jeszcze parę lat przed jakimiś przygłupami typu Wałęsa. Wtedy nawet nie wiedziałam że taki przygłup o takim nazwisku (Wałęsa) istnieje. Ba nawet Jurczyk prz Kuroniu (NIESTETY) był zerem. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: See Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.swn.vectranet.pl 01.09.06, 19:31 Moze by tak imieniem Kuronia nazwac jakas uliczke albo placyk? Na przekór idiotom z LPRu. Choc pewinie beda organizowac pikiety itp. Ale moga nas cmoknac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgoda Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.system.szczecin.pl 02.09.06, 11:43 ul Jacka to dobry pomysl, tez o tym pomyslalem. Ta akcja mogla by przejsc wlasnie w Szczecinie gdzie nie siegaja pisowe wplywy. A kiedy minister Roman przyjedzie w eskorcie borowikow to na zlosc gnojkowi koniecznie przez Aleje Kuronia konwoj przepuscic! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody poeta ep? IP: *.eranet.pl 01.09.06, 19:35 czemo autor tej prozy nazywa się ep? nie wierzę że to imie i jednocześnie nazwisko. Wstydzi się? Boi? Kłamie? Nie wierzy w to co piszę? Do prawdy nesamowite środowisko partii GW. Niesamowite! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardy Re: ep? IP: *.chello.pl 01.09.06, 20:24 Zona Pijaka napisał że w tamtych latach oglądal (ściągał?) telewizję z Berlina Zach. Kogo ty chcesz tu zrobić w ch.., chyba tych co urodzili się w 90 r Powiedz, że miałeś antenę na dachu WSW Na Małopolskiej, W 1988r jak ktoś chciał sobie zamontować miskę satelitarną musiał skamleć o zgode kilka miesiecy w ministerstwie spec resortu . Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Twardy przygłupie 02.09.06, 07:04 Gość portalu: hardy napisał(a): > Zona Pijaka napisał że w tamtych latach oglądal (ściągał?) telewizję z Berlina > Zach. Kogo ty chcesz tu zrobić w ch.., chyba tych co urodzili się w 90 r > Powiedz, że miałeś antenę na dachu WSW Na Małopolskiej, > W 1988r jak ktoś chciał sobie zamontować miskę satelitarną musiał skamleć o > zgode kilka miesiecy w ministerstwie spec resortu Twardy przygłupie. Jesteś tak głupi że nawet nie wiesz że można było oglądać ARD na siódmym kanale, tj trochę powyżej naszej dwójki nadawanej w tamtych czasach z nowowybudowanego wieżowca telewizji. Ale żeby oglądać trzeba było mieć głowę na karku, wiedzieć co to Yaga 12 elementowa z aluminium, a najlepiej komplet tak minimum 4-ch anten, przedwzmacniacz dopasowany do tego kanału no i kabel koncentryczny. Ale, co ja tam mówię takimi niezrozumiałymi terminami wobec takiego przygłupa. Dla ciebie prostaczku esbeku, wszystko zię z esbecją kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardy Re: Twardy przygłupie IP: *.chello.pl 02.09.06, 09:36 Podtrzymuje tak jak wyzej, Tow. Popiołek ci to montował , a kabel kupiłeś sobie w ZURCIE. Siedziałeś na kablu i mówiłeś "Rozmowa kontrolowana" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Re: Twardy przygłupie IP: *.globalconnect.pl 02.09.06, 15:09 Ja tak oglądałem. Wtedy jak Jaruzel zamknął II program TVP, który tylko przez przypadek emitowany był na 7 kanale, żeby ARD z Berlina przykryć. Miałem 13-tkę Yagi dostrojoną do 7 kanału. Kupiłem ją w Jeleniej Górze. Do tego wzmacniacz antenowy. I szło. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ep? 02.09.06, 07:48 EP to Ewa Podgajna - jedna z najlepszych szczecinskich dziennikarek. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 01.09.06, 20:19 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3588008.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody poeta Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.eranet.pl 01.09.06, 20:26 bez rewelacji, a kto to ep? ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytka Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:43 ale niestety nie mogę wejśc na stronę inicjatywy młodych. Choc niemłodam jak i Żona Pijaka , ale podpisuję sie pod Waszą akcją całym sercem - ja Wizytka. Przerażenie mi sciska krtań, że tacy ludzie jak pan giertych dyskutuja o moralności kogos takiego jak Jacek Kuroń.Rany Julek. co sie dzieje ?! Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... 01.09.06, 20:44 droga wizytko zle sie dzieje, ot po prostu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... IP: *.chello.pl 01.09.06, 20:53 ciągle sie coś dzieje. raz dobrze raz źle. teraz źle. śp. Jacek już tym się nie przejmuje. za życia gorsze poniżenia znosił. mp Odpowiedz Link Zgłoś
pmonroe To co nie wolno nam badac historii wlasnego kraju 02.09.06, 04:51 O co chodzi, Zycie opublikowaly materialy z kartotek i zaraz wielka afera ? Czy nam Polakom ktos chce zakazac badac i oglaszac materialow historycznych z archiwow bezpieki ? Czy mamy szukac swojej historii w archiwach PGR-ow, gdzie sa dane statystyczne krow i cielat ? Ktos celowo chce osmieszyc proces lustracji , a czemu ? Bo wileu obecnie wysoko postawionym ( z nominacji SLD albo wczesniej ) nie na reke aby wyciagnac ich grzeszki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: To co nie wolno nam badac historii wlasnego k IP: *.hsd1.fl.comcast.net 02.09.06, 05:01 A czemu sluzy 'proces lustracji'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty mamy prawo i obowiązek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 05:58 Mamy nie tylko prawo ale i obowiązake badać tę przeszłość. Bardzo dobrze, że te materiały opublikowano. Ten szum i lament to po prostu grupa tonących w zapomnieniu polityków i grup politycznych, przez pamięc o Jacku ich nie wymieniam, którzy zwietrzyli w zbędnej dla Jacka "obronie" okazję do zaistnienia.Taka szansa na ponowne zaistnienie. Te opublikowane Materiały są bardzo interesujące. Pokazują jak wyglądają mechnanizmy walki z totalitaryzmem, gdzie tkwiły błędy. Jacek był i pozostanie twardy i niezłomny jak skała choć w swojej wrażliwości na krzywdę ludzi już nie może ale w swojej wierności i uczciwości wobec Polski nawet po śmierci, tak. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... 01.09.06, 20:46 jest list protestu w sprawie plugawienia śp. Jacka Kuronia na głównej stronie portalu; ODWOŁAĆ Giertycha i zdelegalizować ziejąca nienawiścią nacjonalistyczną LPR i to jak najszybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik33 Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:54 Do zobaczenia jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trojanka3 Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:56 Dziękuję organizatorom. Uczciwości i odwagi nigdy za wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... 01.09.06, 20:58 do zobaczenia na Grunwaldzkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... IP: *.chello.pl 01.09.06, 21:01 będę na pewno. mp Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... 01.09.06, 21:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=47895260&wv.x=2&a=47895904 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody poeta [...] IP: *.eranet.pl 01.09.06, 21:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Przypinam wirtualna dzinsową wstążeczkę... 01.09.06, 21:32 a dlaczego wy wstydzicie sie przyznac do faszystowskiej ideologii ,to obrazoburcze dla Polaków uzywanie przymiotnika "polskie" w nazwie partii Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 01.09.06, 22:11 podejmujac polemike z typami pokroju masina czy giertycha nobilituje sie tylko szpetne wydaliny ich pograzonych w pustce intelekcikow bo zasluguja one jedynie na to samo co wydaliny psie na ulicy-spojrzenie pelne obrzydzenia i ominiecie szerokim lukiem te dwie miernoty oceniajacy moralnosc jacka kuronia to rzecz rownie groteskowa co doktor mengele jako autorytet w dziedzinie deontologii lekarskiej lepiej spotkajmy sie w niedziele na placu grunwaldzkim-do zobaczenia:) mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 niedziela,12,pl.Grunwaldzki 01.09.06, 22:18 przyzwoici i uczciwi przyjdą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: preemption Tylko nie przynieście wstydu Kuroniowi IP: *.ipt.aol.com 01.09.06, 22:35 Najlepiej skoncentrować się na obronie honoru Kuronia i napiętnowaniu oszczerców z LPR-u. Ale nawet w chwili wyrażania oburzenia musi być zachowane minimum rozsądku. Zgodnie z prawem nie ma podstaw do delegalizacji LPR. Beatrix, ciekawi mnie pewna sprzeczność u Ciebie. Dlaczego bronisz Kuronia a w przypadku Herberta podchwyciłaś od razu oszczerstwa z tygodnika "Wprost"? Wyrazu szacunku dla osób, które bronią ludzi zasłużonych dla Polski bez względu na ich poglądy polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Tylko nie przynieście wstydu Kuroniowi 01.09.06, 22:45 preemption, w przypadku Herberta dałam temat do dyskusji jak każdy inny news Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: preemption Nie chcę być złośliwy ale... IP: *.ipt.aol.com 01.09.06, 22:56 To są Twoje wypowiedzi: "puszka pandory powoli sie otwiera, ideały bruku siegaja, wczoraj Grass,' dziś Herbert, a jutro ...." "...to niekomfortowe uczucie jak dowiaduje się, że ktoś kogo twórczość cenię,okazuje sie szują" Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Nie chcę być złośliwy ale... 01.09.06, 23:01 nie jestem teraz pewna i nie chce sie tu głupio usprawiedliwiac ale to drugie to był cytat z jakiejs jeszcze innej wypowiedzi; fakt,ze Herbert nie jest dla mnie autorytetem moralnym,walczacym o woloność,etc jak Kuroń,a tylko bardzo dobrym wierszokletą wpływa tez na moje podejscie do tematu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Nie chcę być złośliwy ale... IP: 217.116.110.* 01.09.06, 23:23 jak Herbert wierszolkletą, a wiesz ze Kuroń to komunista prawdziwy... nawet chyba nie socjaldemokrata a właśnie komunista! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Nie chcę być złośliwy ale... 01.09.06, 23:30 poglądowo lewicowy,ale przede wszystkim uczciwy i dobry człowiek,który życie i zdrowie poświęcił,zeby taki .... mógł być min.edukacji, niedługo Roman powie pewnie i nakaże w podręcznikach ująć,że w '70 i '80 to zdrajcy i komuniści strajkowali,a ścieżki zdrowia to szlaki turystyczne,a w ogóle to wybory w '89 niepotrzebne były; ktoś dziś trafnie w Szkle kontaktowym powiedział o obecnej sytuacji,że przypomina jazdę na karuzeli - rzygać się chce i nie można wysiąść, nigdy karuzeli nie lubiłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Nie chcę być złośliwy ale... IP: 217.116.110.* 01.09.06, 23:38 kaźdy z nas zdrowie poświeca... Każdy z nas ma poglady i swoje stanowisko w sprawie... I jeszcze pewnie wielu rzeczy sie dowiemy! Poniekąd powiem i o to walczył pan Kuroń! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy Re: niedziela,12,pl.Grunwaldzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 11:39 a nieprzyzwoici i nieuczciwi nie przyjdą... cóż, gratuluję Beato Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody poeta porobię wam zdjęcia IP: *.eranet.pl 01.09.06, 23:05 też przyjdę, porobię wam zdjęcia i zamieszczę na tym forum, zasługujecie na popularność Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: porobię wam zdjęcia 01.09.06, 23:09 ale dlaczego chcesz to zrobic ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody poeta Re: porobię wam zdjęcia IP: *.eranet.pl 01.09.06, 23:13 bohaterów trzeba czcić Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona.mamba przypominają stalinowskie drużyny walterowskie? 02.09.06, 00:04 jako przykład wychowania młodzieży????? walter-świerczewski od którego nazwę przyjęły drużyny Kuronia, przyjął pseudonim od tego że osobiście rozstrzeliwał bez sądu pistoletem Walter jeńców wojennych podczas wojny w Hiszpanii!!!! czy młodzież tego nie wie??? akurat tutaj Kuroń nie pochwaliłby przywołania stalinowskich drużyn walterowskich czerwonej młodzieży. Słaba ta nasza młodzież z historii, oj słaba! To piętno Jacek Kuroń ,piętno drużyn walterowskich starał się zmyć późniejszą działalnością. I zmył skutecznie!ale bezmyślność młodzieży niestety poplątała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam chwała wszystkim kapusiom bezpieki i zdrajcom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 00:12 A dzięki Kuroniowi mamy to, co mamy: ludzie z Polski uciekają bo im zupka nie wystarcza. To obnażyło totalnie jego obłąkane, lewacko-trockistowskie majaczenia o "socjaliźmie z lepszą twarzą". Dzięki temu komuniści się ze zwykłymi bandziorami skumali, czemu Wybiórcza ochoczo basowała, popijając wraz z Urbanem wódeczke pod zajączka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: chwała wszystkim kapusiom bezpieki i zdrajcom IP: *.teleton.pl 02.09.06, 01:54 Kapusie , zdrajcy???Kogo masz na mysli??Panow Macieja i Jedrzeja Giertychów?? Odpowiedz Link Zgłoś
exman [...] 02.09.06, 01:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grako17 Re: chwała wszystkim kapusiom bezpieki i zdrajcom 02.09.06, 13:34 Ty chyba nigdy nie stałeś w kolejce po papier toaletowy, zeszyty i nartyluły pierwszej potrzeby nie kupowałeś książek z pod lady i ne wyrzucili ci rodziców z pracy za AK. Może i uciekają ale teraz przynajmniej mogą i nie muszążebrać o paszport i nielegalnie wywozić pieniędzy ponad te 10 dolarów, które nam wtedy przysługiwały. Gość portalu: adam napisał(a): > A dzięki Kuroniowi mamy to, co mamy: ludzie z Polski uciekają > bo im zupka nie wystarcza. To obnażyło totalnie jego obłąkane, > lewacko-trockistowskie majaczenia o "socjaliźmie z lepszą twarzą". Dzięki temu > komuniści się ze zwykłymi bandziorami skumali, czemu Wybiórcza ochoczo basowała > , > popijając wraz z Urbanem wódeczke pod zajączka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 00:16 Jacek Kuroń oczywiście nie był żadnym zdrajcą ale nie ulega wątpliwości że sbecja wybrała sobie ludzi do przyszłych elit nie chcieli skończyć tak jak prezydent Rumuni i sami oddali władzę i pięknie ich wyruch..i bez mydła bo wiedzieli że za kilka lat odzyskają władzę legalnie i tak się stało nie pomogły zupki Pana Jacka.A jak myślicie kto teraz tak mędzi i gra teczkami i tak będzie boją się Kaczyńskich i Maciarewicza cały czas im srają w życiorysy tylko nic na nich nie ma to się do wzrostu przypierda...ą głupie palan.y. nie zdziwię się wcale jak za tydzień się dowiem że Stefan Kardynał Wyszyński był TW. To tak będzie i będzie gruba kreska się kłania panie Mazowiecki i jeszcze jednemu gościowi trzeba podziękować za to co się teraz dzieje temu co miał ich puścić ich w skarpetkach a pozwolił przejąć banki macie to swoje pojednanie,przebaczyć można owszem ale tym co przeproszą i odbędą pokutę to się nie skończy u nas nigdy bo nawet jak starzy esbecy wykitują to już ich dzieci są wtajemniczone i tak samo szczekają oj łatwo manipulować Polakami bardzo łatwo Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 i niech rzuci kamieniem ... 02.09.06, 00:41 www.giertych-stop.kom.pl/readarticle.php?article_id=16 Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: i niech rzuci kamieniem ... 02.09.06, 07:20 Droga Beate. Widzę, Ze z zaangażowaniem nawołujesz w tym wątku do zbrojnego wystąpienia przeciwko Giertchowi. Ba, podpalasz zapalnik rewolucji. Podajesz linki, jak powyżej - zresztą znana jesteś na tym forum z szastania linkami. Lecz prawdopodobnie przez przypadek, nie podałaś w tym stupostnym wątku, w którym jesteś główną prowadzącą - jakiegokolwiek linku z googli, z w którym przytoczona byłaby wypowiedż Giertycha - uwłaczająca Kuroniowi. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: i niech rzuci kamieniem ... 02.09.06, 07:50 Giertych porownal Kuronia do pewnego Radziwilla. Czy na Twojej ulubionej Gontynce maja sienkiewiczowski 'Potop'? Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: i niech rzuci kamieniem ... 02.09.06, 07:54 absztyfikant napisał: > Giertych porownal Kuronia do pewnego Radziwilla. Czy na Twojej ulubionej > Gontynce maja sienkiewiczowski 'Potop'? Ja też Cię nie lubię, boś bufon. No i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 09:07 roman giertych to bydle, wielkie bydle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarula Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 09:14 był jest i bedzie wielki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 09:27 Matlak, Matlak... Znam to nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuronioman Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:34 W sumie to trzeba powiedzieć, że na forum zapanowała generalna zgoda, co do Jacka Kuronia. To dobry znak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu i Za Spotkajmy się dziś, w sobotę o 20 na Wałch na konc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:35 ercie piosenek Kaczmarskiego! Wstęp jest raczej wolny, bo to jego fani organizują. Pośpiewajmy jak za dawnych lat! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Giertych jak Hitler 02.09.06, 14:03 urzadza polowanie na czarownice, pierwszy wszędzie widzi sbeckie powiązania, drugi u kazdego szukał korzeni żydowskich do 6. pokolenia, zapominajac o swoich w 3. pokoleniu,jak pokazały badania historyków, analogia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody poeta Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.eranet.pl 02.09.06, 15:40 mocno w to wierzę że kiedyś będziecie tak wspominać rocznicę upadłości partii Gazeta Wyborcza, Odpowiedz Link Zgłoś
nieslubne_dziecko_romana Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 02.09.06, 18:39 Przez szacunek dla Jacka Kuronia i ludzi z którymi współpracował, przez szacunek dla tego co zrobił dla Polski i przede wszystkim dla Polaków oraz dlatego, ze bliskie mi jest to o co walczył nie wypowiem się i nie ocenię tego co wyprawia LPR. Nie umiem i uważam, że nie warto i nie należy zestawiać tych epitetów i obelg, które nam przychodzą do głowy z myślami o Jacku. Swoim zachowaniem, ucziwością wobec siebie i innych dajmy dowód i świadectwo temu, że pamietamy czego nas nauczył... Trudno wyrazić jak wiele dla mnie znaczy, to co zrobił, czego dokonał - jestem mu bardzo wdzięczny. Jest i bedzie dla mnie autorytetem, czy się to komuś podoba czy nie - i jestem z tego dumny. Będę na Placu Grunwaldzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody poeta Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.eranet.pl 02.09.06, 19:13 ty jesteś kompletnym idiotą, ślepym aktywistą partyjnym, ta wypowiedź to bełkot, żadnych konkretów, niby jakie to ideały? nie jeteś nawet w stanie napisać w co wierzysz, Odpowiedz Link Zgłoś
nieslubne_dziecko_romana Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 02.09.06, 19:24 Nie denerwuj się... Tyle sie napisałeś i nic z tego nie wynikło:-) Pozdrawiam:-) Aha, za każdym razem jak spojrzysz w lustro puszczasz taką wiązankę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody poeta Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.eranet.pl 02.09.06, 19:27 jeteś za gnojek żebym się zdenerwowł, pozbawiony ideałów ośle Odpowiedz Link Zgłoś
galoty Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 02.09.06, 19:43 Czemu tak blużnisz młody człowieku. Jeżeli nie zez zdenerwowania to z jakiego innego powodu ? Tak bi lubisz? Dla przyjemności ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.eranet.pl 02.09.06, 19:45 a ty co adwokat debila? Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 02.09.06, 19:47 Nie ma co, wątek wam kwitnie aż miło....zero kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
nieslubne_dziecko_romana Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 02.09.06, 19:47 Aż trzęsie się z nienawiści do ludzi:-) Kompleksy... Odpowiedz Link Zgłoś
nieslubne_dziecko_romana Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 02.09.06, 19:46 I znowu się zdenerwowałeś. Zacznij nowy wątek, bo to nie miejsce dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody poeta [...] IP: *.eranet.pl 02.09.06, 19:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem 02.09.06, 19:49 Ponoć jest na tym forum ogólna zgoda o Kuroniu. Jednak myślę że wielu nawet nie zna tak naprawdę ideałów, o które walczył Kuroń. Jesli z tego forum zieje nienawiść do wszystkiego co prawdziwie robotnicze, chłopskie prawie u wszystkich Was - więc po co ta fałszywa gadka. Powiem prawdę, choć wszyscy macie pochodzenie robotniczo-chłopskie - wszyscy zapomnieliście o swoich korzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody poeta Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.eranet.pl 02.09.06, 19:56 jedyna normalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas o korzeniach IP: 217.116.110.* 03.09.06, 13:34 o przepraszam, ja zawsze wpisywałem robotniczo-inteligenckie... i punktów nie miałem za to, ale za inteligenckie mogłyby byc ujemne! I ja o moich korzeniach pamietam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirko35 Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 23:55 Jacek ,gosć z klasą .Rozmawiał z SB nie po to by było 3 miliony bezrobotnych a po to by nie było 3 milionów zabitych.Tylko WIELKIE GŁąby z Ligi Prawie Rodzinnej , gdzie prawie robi wielką .......wiecie co!Jak ojciec Wielkiego Giertycha biesiadował z komuchami to co to było?Czyżby to było Bohaterstwo to dopiero jest Zdrada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: 83.168.96.* 03.09.06, 07:18 Bede na placu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.chello.pl 03.09.06, 13:21 > Bede na placu. Byłem na placu. Podpisałem się, miłe dziewczę przypięło mi wstążeczkę. Za mało. Wqrwyenie na oszołomów z lpr mam dalej. I chęć zrobienia czegoś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.chello.pl 03.09.06, 13:32 Jacek Kuroń to porządny człowiek ale nie róbcie z niego świętego.Z tą czerwoną bandą należało skończyc a nie negocjowac nie mówię o zabijaniu,nas było wtedy 10 milionów sami by uciekli no niewiem gdzie może do bliskich im ideowo państw jakaś Cuba,Korea płn. lub coś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 13:38 Wzięliby swoje zabawki i poszliby sobie??? jak to sobie wyobrażasz "technicznie".A z Jacka świętego żadną miarą się nie zrobi - to był tylko porządny Człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.chello.pl 03.09.06, 17:23 To taka przenośnia,oczywiście że im by się "pomogło"np.jakieś wielkie komitety PZPR w Bieszczadach gdzie by zamieszkali. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.lazowski Solidarni z Jackiem Kuroniem 12.09.06, 06:37 Jacek Kuroń, postać legendarna. Szargana obecnie przez ludzi małych i małostkowych. Dla nas bohater czasów, po prostu mistrz. Dzięki takim ludziom mamy dziś wolny kraj, możemy realizować nasze marzenia. Nasze dzieci rosną bezpiecznie. Pomimo tego, że jest to trudna Polska, to wolimy tę dzisiejszą od tej sprzed 1989 roku. Ludzie mali zawsze chcą urosnąć w cieniu wielkich, oby na zawsze zostali mali i nieistotni. My też Tobie nieugięty obrońco wolności, prawdy, tolerancji i solidarności, zapalamy świeczkę na Twym grobie ku pamięci. Andrzej Łazowski, Marek Ober, Antoni Sobolewski Stowarzyszenie Czas Przestrzeń Tożsamość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roland Re: Solidarni z Jackiem Kuroniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:57 Dopisuję się do tego, będziemy o Tobie pamiętać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walterowiec Czuj duch! IP: 212.247.51.* 14.09.06, 16:01 i niech zyje socjalizm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roland Re: Czuj duch! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 16:10 A czym dla Ciebie jest socjalizm, możesz jechać do Chin, Kuby. Przekonasz się! Odpowiedz Link Zgłoś