Dodaj do ulubionych

Pełnomocnik INWESTYCJI

06.02.06, 18:38
Co porabia za biurkiem " PEŁNOMOCNIK DS. INWESTYCJI ZAGRANICZNYCH I KRAJOWYCH
w Złociencu.
Kto i za co mu płaci. Wiadomo Burmistrz, ale naszymi pieniędzmi.
Gdyby pracował w zakładzie produkcyjnym byłby rozliczany za EFEKTY. A tu
co NIC PENSJA I TO NIEMAŁA PŁYNIE.
Obserwuj wątek
    • baba45 Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 06.02.06, 19:52
      Nawet nie wiedziałam, że taka funkcja w Złocieńcu jest!!! Ciekawam , kto
      sprawuje ten odpowiedzialny urza? Ten to się narobi!
      • pikpok0 Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 06.02.06, 21:57
        Hel napisz o co ci come on , a nie tu rzucasz jakies tematy i podburzasz ludzi.
        • pikpok0 Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 06.02.06, 22:00
          To juz twoj 2 taki watek, w tym o biurze poselskim tez rzuciles niesprawdzone zdawkowe informacje i zadowolony.
          Dobrze ze bardzo dobrze poinformowana osoba w tym temacie osoba :) wszystko nam wyjasnila.
          Napisz o co Tobie chodzi podaj konkretne informacje a wtedy reszta forumowiczow podejmie z Tobą dyskusje.
          • hel4 Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 07.02.06, 11:04
            jak to o co chodzi!. To, że tyle czasu wisi informacja o CZYNNYM POSELSKIM
            URZĘDZIE, to przynosi chwałę włascicielowi nieruchomosci i władzom złocienca.
            - a gdyby tak niezorientowana osoba w polityce pragneła się spotkać z tą pania
            poseł.
            Przecież ten napis, informację i reklamę widziało 24 godziny na dobę
            OKO KAMERY i zapracowani jej pracownicy.
            • zlocieniec Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 11.02.06, 03:34
              Większą "chwałę" przynosi zniszczona elewacja?
              Co niezorientowana osoba w polityce mogłaby chcieć od nieistniejącej pani poseł?
              Weszłaby do budynku i już by wiedziała, że takie biuro nie istnieje.
              To jest kamera policji a nie urzedników z ratusza.
              • hel4 Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 11.02.06, 14:28
                kolego STRASZNIE I BEZCZELNIE KŁAMIESZ. Jest to kamera UMiG lub jak wolisz
                Burmistrza i oni ją nadzorują i opłacają zatrudnionych pracowników. Ludowi
                twierdzą że płaci firma ochraniarska, a firmie Miasto. taka jest prawda. Od
                policji daleka nie mieszaj ludziom w głoweach.
                • zlocieniec Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 11.02.06, 15:41
                  MOcne słowa.
                  Źródłem mojej wiedzy o tejże kamerze jest straznik miejski, który mi o niej co nieco opowiadał swojego czasu.
                  Możesz mi wyjasić po co ratusz umieszcza kamere na budynku i opłaca ludzi spędzających 24/h przed monitorem? Na jakiej podstawie? Możesz mi podac takie kompetencje Urzędu Miasta, które go obligują do takich działań?
                  • hel4 Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 11.02.06, 17:16
                    Uczciwie, nie wiem. Ale w UMiG jest stanowisko - informacja - i tam wyjasnią.
                    Też bym chciał znac efekty wymierne tej kamery. Innych też.
                    Aby dodać Tobie wątpliwosci, to słyszałem też od strażników, że kamera na
                    osiedlu jest, ale nie patrzy bo jej widok przeszkadza oswietlenie elektryczne -
                    a władza zlecająca ZAPŁACIŁA a to jest nieprzydatne. Pytanie kogo OBCIĄŻYĆ.
                    Może minister Ziobra?.
                    • kermix Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 11.02.06, 20:24
                      Te kamery to monitoring miejski ogółem są 4 kamery na Rynku, 5 - Go Marca.
                      Miedzy mostami i na osiedlu. Centrum monitoringu znajduje się w straży
                      miejskiej pracuje 24h na dobę! Płaca tam jest marna bo jakieś 600zł przez rok
                      do wypracowania kuronia. Opłaca to urząd pracy który zatrudnia tam ludzi którzy
                      są minimum 24 miesiące na bezrobociu i w wieku do 24 lat A całość projektu
                      dotuje Unia Europejska która podobno narzuca takie rygorystyczne warunki?! Tak
                      podobno słyszałem?
                      • selion Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 12.02.06, 09:41
                        O ile wiem, to oświetlenie pomaga kamerze, a nie szkodzi, przecież to nie
                        noktowizor, czy czytnik podczerwieni, ludzie, dajcie mi numer do straży
                        miejskiej (nie chce mi się szukać, przyznaję) to zadzwonię i się spytam, po co
                        domniemać, wymyślać czy konfabułować? :)
                        • hel4 Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 12.02.06, 15:22
                          Szanowny kolego , jeżeli tak można. Tak wszyscy wiedzą, myslą i tak być
                          powinno, ale nie w Złociencu.
                          Na osiedlu tak zamontowano kamerę, że oswietlenie lampy "przebłyszczają" odczyt
                          kamery i obraz jest nieczytelny.
                          Telefon do straży miejskiej znajdziesz w tym medium , zachodnipomorska książka
                          telefoniczna TP. www.ditel.pl
                      • aitrap Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 15.02.06, 15:38
                        ale co komu te kamery pozytywnego dają. A pieniądze jakie są to z nieba jako
                        kasza nie spadaj.ą. PISZESZ , ŻE 600 ZŁ, ZA PRACE A RADNI ZA DIETĘ ILE.
                        SPRAWDZ OSWIADCZENIA MAJĄTKOWE ICH.
                        • rzapa1 Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 16.02.06, 11:01
                          Ja słyszałem, że na monitoringu "siedzą" osoby opłacane przez UMIG. I są to
                          głownie stażyści. Ale słyszałem też, że funkcjonalność tych kamer jest do
                          d... . często się psują, albo mało widać. Może Kamery w naszym mieście pełnią
                          tylko funkcję straszaka.
                          Moja propozycja to aby władze miasta zademonstrowały na łamach jakiejś prasy
                          to, co potrafią kamery i ich obsługa, abyśmy mogli się przekonać jak z tym jest
                          na prawdę. Niech napiszę też ile kosztuje ten system i ile dni w roku pracuje.
                          najlepiej na przykładzie roku ubiegłego.
                          Nie mówię oczywiście że należy te kamery zlikwidować, ale jeśli nie dają
                          wymiernych efektów, a są tylko obciążeniem budżetu to po co nam one ??

A co do pełnomocnika to też nie wiedziałem, że jest ktoś taki. Może to kolejny
                          sztuczny etat??
                          • 33kk Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 16.02.06, 20:18
                            Myśle,że dzięki obecności kamery w okolice amfiteatru mamy jeszcze trochę
                            posadzonych drzew i krzewów i nikt nie ukradł bruku ani siatki ogrodzeniowej.
                            • zlocienianin Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 16.02.06, 21:01
                              W Złocieńcu jest niestety pełno bezsensownych samorządowych stanowisk i
                              przyrośniętych do stołków pewnych części ciała.
                            • hel4 Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 16.02.06, 22:05
                              CHŁOPIE. Gdzie Ty masz oczy i wiedzę. Popatrz jak siatka jest uszkodzona. Ile
                              koszy było w Wasawie. A ławka w Wąsawie to co. A pijanstwo na ławkach to co A
                              włamania do kiosku to co. To jest tylko uzasadnianie niepotrzebie wydanych
                              pieniędzy. Pros władzę o KONKRETNE FAKTY, ZDARZENIA UJAWNIONE, DATY I CO SIĘ Z
                              TYMI UJAWNIONYMI ZDARZENIAMI STAŁO. wYNIKI SPRAW SĄDAOWYCH NUMERY.
                              • hel4 Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 16.02.06, 22:05
                                TA OD[POWIEDZ TO DO K33
                                • kermix Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 17.02.06, 02:01
                                  Monitoring to słuszna sprawa jeżeli jest dobrze wykorzystywana dlatego nie
                                  wątpię w dobre intencje jego twórcy Ale to jest tylko jedno z narzędzi które ma
                                  nas chronić co nieznaczny ze będziemy od razu bezpieczni! Przecież postępując
                                  tak jak sugerujesz należy rozwiązać policję bo okradziono kiosk w dodatku
                                  jeszcze nieznany sprawca w konsekwencji nieskuteczna policja kumulująca wydatki
                                  itd. To nie na tym ma polegać bo zawszę znajdzie się jeden co drugiemu chce
                                  udowodnić że jest głupszy i nawet pod okiem kamery coś zniszczy! Niepoliczalne
                                  jest to ile osób poszło po rozum do głowy na widok straszaka obiektywu i nie
                                  zrobiło czegoś głupiego lub zostali wypatrzeni okiem kamery dzięki czemu mogła
                                  interweniować policja co już jest policzalne! Plusy tego systemu to te które
                                  nie widać wiadomo ze policjanta wszędzie nie postawimy a jak się odbywa impreza
                                  masowa łatwiej z taśmy wyszukać kieszonkowca o ile ten zdecyduję się na pracę
                                  pod kamerą lub prowodyra typowej zadymy poza tym z perspektywy ogólnej można
                                  dostrzec pożar lub dym z jego zaczątku ewentualnie błahostkę jak źle
                                  zaparkowane auto w dodatku na miejscu dla inwalidy ...!
                                  • kermix Re: Pełnomocnik INWESTYCJI 19.02.06, 14:40
                                    Skuteczny monitoring miejski:

wiadomosci.onet.pl/1264015,11,item.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka