Dodaj do ulubionych

PiS znalazł haka na Krzystka

IP: *.devs.futuro.pl 06.11.06, 21:13
150 m2 za 30 tysiecy. Panie, Panowie! Mial 27 lat, niezle zarabial. I oto -
niechcacy - los sie do niego usmiechnal - po prostu wykorzystal obowiazujace
wszystkich przepisy. No tak - takie same prawa ma emerytka i ledwie 30-latek
z aplikacja radcowska. Formalnie.

Panie Krzystek, sprawil mi Pan przykrosc. Jestes takim samym zafajdancem, jak
Ci, ktorych krytykowales. Naprawde, glupia sprawa - stoisz Pan obok
Zalewskiego, Wieczorka, Jerzyka i innych kombinatorow. Normalnie Wziatek z
PO! Buahahaha - gorzki smiech.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kocmołuch Umoczyłeś....d.....kę...aż niemiło Panie Krzystek. IP: *.chello.pl 06.11.06, 21:24
      a to miał być taki super kandydat między Jackiem P.a Terechą Brzydotą...a teraz
      co .....znowu Jack wraca do gry o pierwsze miejsce???
      • Gość: zed mogl z tesciami dalej mieszkac i dzieciakami IP: 62.25.102.* 07.11.06, 04:15
        3 pokolenia w jednym mieszkaniu, to po polsku, kazdy w swoim kacie kleczec....

nie badzcie obludni, kazdy dazy do tego by godnie zyc.
        skoro miasto dalo wiec dlaczego nie mial z tego skorzystac?
        jak teresa lubinska odda mieszkania za 2% a potem sie to kolejnej opcji nie
        spodoba to nazwiecie wszystkich ktorzy skorzystaja zlodziejami?

a to, ze pis wyciagnal to to az sie nie dziwie, ta partia uwielbia szukac syfu,
        i po lokcie w nim grzebac. taki styl: rzadzenie w syfie.
        • ex co za idiotyczny, populistyczny atak 07.11.06, 04:41
          PiS nastawil sie na krzykaczy i takich znalazl na forum. Rzucic mieso a od razu
          odezwie sie szczekanie.

Czlonkowie rad nadzorczych duzych spolek dostaja opcje na akcje, co wiecej,
          pracownicy tych spolek dostaja akcje za darmo, i tak jest na calym swiecie.

Uwazacie, ze urzad miejski, wojewodzki, to jest kosciol, gdzie urzednicy
          powinni robic za datki na tace? Nie, to tez jest firma. I jak firma trzeba ja
          zarzadzac. Dlatego tez sa firmowe bonusy. Jesli szukacie winnych to sprawdzcie
          kto te bonusy przyznal a nie kto je bral.

PiS obsadzil juz stanowiska kolesiami, teraz nastepni czekaja na urzad miasta.
          To jest moralne? To jest prawo i sprawiedliwosc?

Krzystek dostal opcje na mieszkanie, opcje LEGALNA. Dlaczego mial z niej nie
          skorzytac? Bo inni nie maja takich opcji? Bo ktos gloduje dlatego nie ma sie
          jesc? Obludne sie robi to forum.

Jesli dostaniecie propozycje podwyzki w pracy, jesli dostaniecie jakakolwiek
          dobra i legalna propozycje to co zrobicie? Po waszym zachowaniu wnosze, ze
          odrzucicie ja natychmiast, bo inni maja gorzej i rownajac do standardow tych co
          maja gorzej bedzie to nieuczciwe.

PiS pokazal tylko jak wazny jest dla niego balagan i konflikt w miescie, na
          takim konflikcie najlepiej sie rzadzi.

Chcecie kolejnych sensacji? Moze dziadek Krzystka znal kogos, kto znal kogos
          kto byl w wermahcie?

I co na to pani profesor? chlopcy z jej nieoficjalnej partii robia za
          kurskiego, a ona spokojnie z czystym sumieniem staje z boku i czeka. Wstretna
          zagrywka.

Niedobrze mi...
          • Gość: Menadżer z opcją Re: co za idiotyczna wypowiedż ex, a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 05:02
            ex napisał:

> Czlonkowie rad nadzorczych duzych spolek dostaja opcje na akcje, co wiecej,
            > pracownicy tych spolek dostaja akcje za darmo, i tak jest na calym swiecie.

Tyś się chyba tego przy piwie nasłuchał. Dostają akcje, najczęściej zawierają
            to w tzw opcjach menadzęrskich, jak najbardziej, ale co urzędnicy
            państwowi ???
            Chory jesteś ? Skąd się takie świry z takimi sprzecznymi z rzeczywistością
            biora na tym forum.

> Uwazacie, ze urzad miejski, wojewodzki, to jest kosciol, gdzie urzednicy
            > powinni robic za datki na tace? Nie, to tez jest firma.
            Urząd to jednak nie firma i nie mam co do tego cienia wątpliwości.
            Urzędnicy mają średnią wynagradzania powyżej średnie krajowej i wiele innych
            zalet tej pracy, których teraz bo to nie ten temat , nie wymienię.
            Jest wielu chętnych na te stanowiska i wykształconych bez "opcji menadżerskich"
            w urzędzie (skąd się tacy biorą jak ex) ale te fuchu w większości obejmuja
            znajomi królika z układu jak rodzinka pana ksiundza, pan Krzystek zatrudniony z
            mieszkaniem (w jakim trybie ?) przez spolegliwego dla ksiundzów Władka
            Lisewskiego z AWS.
            Ludzie bez twarzy jaki okazał się Krzystek potrafia takie fikołki wyczyniać.
            Wojewoda Wziątek z SLD okazał się przy tym pazernym gó..arzu wielkim i
            honorowym dzentelmanem w identycznej sprawie zresztą.
            Jaki to kandydat na prezydneta. Aby być prezydnetem to trzeba miec twarz i
            wuzerunek ! Nie powierzyłbym człowikowi , który sie tłumaczy w rodzaju "a co
            nie skorzystaliby państwo z takiej okazji", sprzedaży wartościowych gruntów na
            Pogodnie.
            • ex bzdury kolego 07.11.06, 07:56
              a ja ci powiem, ze gadasz bzdury, bo wprowadzenie nagrod i innych standardow
              dla motywacji jest jedna z barier przeciw korupcji. zgodze sie, ze jeszcze nie
              dziala to u nas tak jak powinno. zarzadzanie ludzmi wyglada wszedzie tak samo.
              tyle, ze jedni to robia profesjonalnie, a niezreformowane urzedy robia to zle.

uwazasz, ze prezydent powinien miec twarz? w ostatnich wyborach wybrano
              bohatera ludu i jak to sie skonczylo? dnem dla miasta. ale mozesz teraz chodzic
              z wypieta piersia i mowic, ze bohater walk z komunizmem jest prezydentem.

PREZYDENTURA MIASTA TO NIE JEST NAGRODA ANI KWIATEK. nie sluzy na pokaz.

jesli sprawa przebiegla legalnie nie widze powodu dla ktorego mialbys sie
              czepiac krzystka. jesli uwazasz ja za nielegalna to zglos to na prokurature,
              ale nie zrobisz tego bo nawet PiS wie, ze ten argument to tylko nastawiona na
              WRZASK bzdura.
              jesli uwazasz, ze prawo bylo zle, znajdz osoby ktore je ustalily i nie glosuj
              na nich, badz tez, jak wyzej, zloz donos do prokuratury.
              • Gość: Galoty Re: bzdury kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 07:58
                Jeżeli chodzi o mnie to co innego nagrody, premie a co innego prezenty i to w
                dobrach deficytowych. Nie wiem czego Ty bronisz bo wydaje się to oczywiste.
                • Gość: Uśmiałem się Uśmiałem się IP: *.centertel.pl 08.11.06, 02:06
                  Widze że atak Pisu był skoordynowany z Piechotą, w końcu to i to socjaliści z
                  ciągiem na kasę. Najpierw wszyscy od Lubińskiej zarzekają się że będzie
                  merytoryczna kampania... i jak się okazało że kandydatka zachowuje się nie
                  naturalnie nie zna szczegółów swoich planów wyborczych i ludzie tego nie kupują
                  bo samo(logo)pis ich nie przekonuje to trzeba było coś znaleźć na Krzystka.
                  Heheh dwa tygodnie siedzieli w papierach i nic dosłownie NIC nie znaleźli na
                  Krzystka. W desperacji wyciągneli mieszkanie które ma połowa wyższy urzędników,
                  wojskowych, nawet lekarze... taki kraj takie prawo. No i święty Piechota i jego
                  wdzięczność za nie prowadzenie negatywnej kampanii, chyba nerwy wam
                  póściły "kwaitki", bo cyniczny Piechota nie ma nic do zaoferowania w drugiej
                  turze oprócz virtualnych domków w spotach. Piechota vis. Lubińska to wam się
                  marzy - Miernota kontra Definicja Chaosu. Pozdrawiam bawcie się dalej.
                  • galoty ponoć ludzie w silnym stresie śmiejąsię bez powodu 08.11.06, 07:35
                    Gość portalu: Uśmiałem się napisał(a):

> Widze że atak Pisu był skoordynowany z Piechotą, w końcu to i to socjaliści z
                    > ciągiem na kasę.
                    Nie będe jak Ty kolego uzywał tu słów "miernota" , "skok na kasę" itp. jak Ty
                    rozumiem zwolennik Krzystka i PO.
                    PO to taka dziwna partia. Zarzuca innym oszołomstwo, agresję itp. a tymczasem
                    jak to chłodno przeanalizować to jest liderem w obrażaniu, posądzeniach,
                    pomówieniach czego dowodem jest Twók proKrzystkowy wpis.
                    Ja też sie uśmiałem jak przeczytałem Twoje dzieło o wspólnym spisku Lubińskiej
                    i Piechoty.
                    Niech Wam nerwy nie puszczają. To właśnie dla PO jest wolne miejsce w zarządzie
                    Piechoty.
              • Gość: mirek Re: bzdury kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 13:38
                jeżeli już Krzystek miał dostać jakieś mieszkanie, to powinno to byc mieszkanie
                funkcyjne zwiazane z pełnieniem danego urzedu. W przeciwnym wypadku każdy nowy
                dyrektor urzedu czy komendant policji dostawałby na własność mieszkanie, za
                które my wszyscy płacimy.
                A czy ktoś mi powie dlaczego mieszkanie poza kolejnością dostał działacz
                zwiazkowy? I czy wszyscy co dostali te mieszkania też je wykupili.
                A idąc tokiem rozumowania co poniektórych, to Kwasniewski popełnił w ubiegłym
                roku chyba najpoważniejszy błąd w swoim życiu, bo opuscił pałac prezydencki. A
                mógłby sie ubiegać o przekazanie go na własność za kilka czy nawet kilkanaście
                procent wartości.
                • Gość: Galoty Re: bzdury kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 13:54
                  alez oczywiście, że tak Mirku.
          • Gość: maciek Tylko ze Wyborcza tez o tym pisała IP: *.pgi.waw.pl 07.11.06, 07:47
            gazeta wyborcza i Kurier Szczeciński pisały o tym kilka lat temu i nic. Nie
            jest to więc wymysł PiSu. Przejzyj lepiej archiwalne wydania tych gazet.
            • ex Re: Tylko ze Wyborcza tez o tym pisała 07.11.06, 08:02
              tzn co pisala?
              • Gość: maciek Re: Tylko ze Wyborcza tez o tym pisała IP: *.pgi.waw.pl 07.11.06, 08:31
                Pisała o niejasnych warunkach przejęcia lokali komunalnych przez kilku (w tym
                Krzystka) ówczesnych urzędników (niestety nazwisk nie pamietam poza jednym -
                Wieczorek). Krzystek nie był jedynym, korzystającym w ten sposób z przywilejów.
                • ex Re: Tylko ze Wyborcza tez o tym pisała 07.11.06, 08:33
                  no warunki wydaja mi sie jasno opisane w tym artykule.
    • Gość: Fugazi Człek władzy obnażony stoi nagusieńki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:36
      I jak takim likwidować przywileje władzy, wprowadzać odpowiedzialności za
      wspólne dobro i wyplenić egoizmy jednostkowe czy partyjne?

Przecie ku.. tego zrobić się nie da.

Pozdrawiam
      Fugazi
    • Gość: syf PiS znalazł haka na Krzystka IP: 62.69.212.* 06.11.06, 21:45
      Moze i fakt bardzo smutny. Pamietamy podobny temat Wziątka!!! Ten tez mial
      czelnosc! A kto jeszcze dostal mieszkania???
      • albert_c Re: PiS znalazł haka na Krzystka 06.11.06, 21:56
        ta sprawa Krzystka jest zenujaca.
        Pitera by sie lepiej w tej kwestii nie wypowiadala bo ma na koncie i ona niezly
        numer z mieszkaniem w Warszawie.

Kolejny dowod na zepuscie wladzy i racje ma Jachim piszac o tlumaczeniu Nitrasa
        - to tlumaczenie jest rownie zenujace co fakt wejscia Krzystka w posiadanie
        mieszkania.
        • piotr33k2 Re: PiS znalazł haka na Krzystka 06.11.06, 22:22
          albert_c napisał:

> ta sprawa Krzystka jest zenujaca.
          > Pitera by sie lepiej w tej kwestii nie wypowiadala bo ma na koncie i ona
          niezly
          > numer z mieszkaniem w Warszawie.
          >
          > Kolejny dowod na zepuscie wladzy i racje ma Jachim piszac o tlumaczeniu
          Nitrasa
          > - to tlumaczenie jest rownie zenujace co fakt wejscia Krzystka w posiadanie
          > mieszkania.
          a jakiż to ona ma numer w warszawie? zamieniła swoje małe własnosciowe na
          strych komunalny do adaptacji i dążyła do tego aby urzednicy wywiązali sie ze
          swoich zobowiązań wobec niej a przynajmniej nie utrudniali i nie
          przeszkadzali ,a ze wczesnije zadarła z bonzem od echo investment(tak to ten
          sam) który własnie chciał wyciąc numer w warszawie kombinując z gruntami po
          zaniżonej cenie to miała na siebie nagonke tzw. układu (he he) ot i cały
          numer ,nic nie dostała za darmo ,nie znasz dobrze sprawy to sie tak
          zdecydowanie nie wypowiadaj .
          • albert_c Re: PiS znalazł haka na Krzystka 06.11.06, 22:47
            www.nie.com.pl/art3554.htm
            tyle wiem.

oczywiscie wszytsko sprawka echo;-)
            • absztyfikant Re: PiS znalazł haka na Krzystka 06.11.06, 23:01
              Ja mu tam mieszkania nie zaluje. Prawa nie zlamano, wiec cala afera jest
              przedwyborcza zagrywka. Szkoda, ze kampania koncentruje sie na detalach i
              drugerzednych kwestiach, a nie na konkretach. Gdzie sa wiceprezydenci Krzystka?
              • Gość: Juras Re: PiS znalazł haka na Krzystka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 03:43
                beczelny komentarz. Smarkacz dostaje mieszkanie , na które czeka wiele osóm od
                kilkunastu lat a Ty szujo uważasz to za detal ? Ty, który każdy taki detal
                wywalałeś w kilomentrowe wątki na tym forum ? Wsydu nie masz. To żaden tam
                detal to istotniejsze niż te kolorowe programy bo stanowi o morale a to jest
                główny problem tej władzy.
            • piotr33k2 Re: PiS znalazł haka na Krzystka 06.11.06, 23:03
              daj spokój pitera walczyła o swoje i całkiem słusznie bo adaptacje robiła za
              swoje pieniądze a nie gminy ,pozatym oddała inne mieszkanie własnosciowe (małe)
              więć za co miała jesszcze placić? zresztatakie sytuacje z tym adaptacjami miały
              miały miejsce wszędzi w cąłej polsce ,ludzi z niczego(czyli ze strychu) za
              zgodą "lokalówki" i pozostałych mieszkanców domu robili mieszkania a potem
              gmina chciała na tym płożyc łape i były zawsze i wieczne z tym
              awantury ,pitera to nie niejaki jackowski z lpr-u co to miał swoich kilka
              własnosciowych które podnajął (za niezłą kase) a czwarte ponad stumetrowe
              wyłudził od gminy jako radny i polityk bo ma kupe dzieci .natomiast ni ejst
              zadną tajemnicą że tę nagonke medialną na pitere zlecił wtedy właśnie solowiow
              z zemsty za zbytnie przyglądnie się prze pitere jego interesom z grunatmi w
              warszawie.
              • albert_c Re: PiS znalazł haka na Krzystka 06.11.06, 23:07
                wice to pewnie beda tacy co im bedzie mozna mieszkanie bez kolejki pchnac, tylko
                ze dzis to juz za 5% wartosci, a nie jak po 'frajersku' kupil Krzystek za 25%.

Piotrze masz jakiegos linka o tym echo, bo mnie sie wierzyc nie chce.
                Na Krzystka tez poluje echo?
                • piotr33k2 Re: PiS znalazł haka na Krzystka 06.11.06, 23:17
                  o krzystku sie nie wypowiadam i przypominam tylko że wtedy(w latach 90) były
                  inne przepisy i sam znam i mam nawet takich w dalszej rodzinie zwykłych
                  przecietnych ludzi bez zadnych układow którzy dostali mieszkania komunalne i
                  sama gmina w tym czasie im zaproponowała korzystny wykup na własnosc po
                  atrakcyjnej cenie z czego legalnie i zgodnie z prawem skorzystali ,oczywiscie
                  nie mogli tego odsprzedac przez ileś tam itd itp. nie było to jednak w
                  szczecinie ale był taki okres ze wiele (lata 90 pierwsza połowa)polskich miast
                  tak własnie robiło z częscią swoich mieszkalnych zasobów komunalnych .
    • Gość: Krzysztof Bazan O łobuzy jedne to woła o pomstę IP: *.chello.pl 06.11.06, 21:55
      O łobuzy jedne.Urząd Miejski chce pozbawić naszą rodzinę mieszkania po naszych rodzicach(25m.kwadratowych) w którym mieszka nasz syn,mieszkania które zajmowali od końca wojny,mój ojciec tu stracił życie w 50 latach.U.M.fałuszuje zeznania świadków i dręczy naszą rodzinę.Ja wcześniej planowałem pikietę na jutro w tej sprawie można to sprawdzić na forum Pomorza Zachodniego już ze trzy tygodnie temu mi nie chodzi o Krzystka, PiS też mi nie pomógł a pani która nas gnębi jest z SLD.Chcemy żeby nasz protest poszedł w Polskę i spowodował kontrolę w tym urzędzie,będziemy też domagać się dymisji v-ce dyrektor WMiLU pani Iwony Jasionowskiej która na łamach Gazety Wyborczej kpi sobie z naszych zmarłych.Wszystkich skrzywdzonych przez "lokalówkę" zapraszam rano godz.9.00.w dniu 07.11.06r.przed Urząd Miejski.Wspomniemy tam też o mieszkaniach komunalnych dla ludzi w potrzebie to jest towarzyszy Kwaśniewskiego,Millera,Oleksego za 1.300.zł.Zapytam publicznie Premiera gdzie jest to obiecywane prawo i sprawiedliwość.Krzysztof Bazan.
      • Gość: Krzysztof Bazan Re: O łobuzy jedne to woła o pomstę IP: *.chello.pl 06.11.06, 22:51
        zapomniałem dodać że te łobuzy to znaczy radni ubiegłej kadencji(z wyjątkim pań Lubińskiej i Masłowskiej)którzy ubiegają się o mandat ponownie, uchwalili taką Uchwałę VI/114/03 która pozwala po śmierci głównego najemcy np.brata eksmitować człówieka do lokalu od 5m.kwadratowych.Tak się pozyskuje mieszkania.A swoim po 150m.a co tam niech ma jest młody na dorobku.Takie jest prawo Murphiego.W twarz wam mogę napluć publicznie wybrańcy ludu.Krzysztof Bazan.
        • absztyfikant Re: O łobuzy jedne to woła o pomstę 06.11.06, 23:03
          Lubinska sie pewnie pomylila, bo Jacyna-Witt glosowala ZA ta uchwala:)
          • Gość: pisowiecOdDziś Re: O łobuzy jedne to woła o pomstę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 04:06
            Uchwała nie ma z tym nic wspólnego. Etyczny czowiek nie skorzystałby z takiej
            możliwości lub jakby skorzystał to nie wystawiał by sie na prezydenta miasta ,
            no wogóle na polutyka tylko dajel robił podobna, bezwzględną karierę
            urzędniczą, otrzymując nominację na chatę z AWSu, kupując za bezcen mieszkanie
            od siebie i Jurczyka, działajć z imieniu Jurczyka, mrugając okiem do Piechoty
            a kandydując z odnowicielskiej PO w wyborach.
            Mamy odpowiedż na pytanie skąd ta żółć i ten jad wobec Lubińskiej. Bo jest poza
            tym podłym i niemoralnym układem.
            Krzystek okazał się idealnym typem tzw III RP. Takie osoby właśnie tworzyły ten
            niepisany układ. Liczyła się korzyść.
      • krzysztofbazan Re: O łobuzy jedne to woła o pomstę 07.11.06, 08:27
        Macie rację Panowie ale mi chodzi o kontekst bo żeby komuś dać kogoś trzeba zgnojić tak jak to robią z moją rodziną,przecież mieszkanie dla Krzystka nie czekało wolne od zakończenia wojny,zresztą z urzędnikami nie ma żadnej dyskusji mają racji i koniec (w ich mniemaniu)i nie chcę przy okazji upiec swojej pieczeni bo walczę z tą patologią już 1,5 roku ta sfołocz jeszcze dostanie nagrody na koniec roku jak zawsze zresztą zobaczycie.A tak przy okazji za Uchwałą VI/114/03 żeby wyżucać ludzi po śmierci bliskich do lokali od 5m.kwadratowych byli radni:STOPYRA,JACYNA-WITT,CYBULSKI,MICKIEWICZ,JERZYK-skutwczny w działaniu tak ma na bilbordach,KĘSIK,KRAWCZAK,ARŁUKOWICZ,DUŻYŃSKI,OSTROWSKI,NOWICKI,WIJAS,MALANOWSKA,JANIA,LITWIŃSKI,DZIKOWSKI,MODRZEJEWSKI,STRZADAŁA,TRZOS,DURSKI,SŁOWACKI,TOKARZEWSKA.
      • zilbeer Re: O łobuzy jedne to woła o pomstę 07.11.06, 11:07
        A czym ty się gó..jadzie różnisz od tego Krzystka? Doskonale wiesz, że UM ma
        rację. Takie jest prawo lokalowe. Wnuk po babce najmu przejąć nie może. Kropka.
        A ty gó..jadzie wrzaskiem chcesz zagłuszyć obowiązujące prawo. Dlatego
        podpinasz się pod słuszną krytykę nieuczciwego notabla. Dla własnych lewych
        interesików. Jacy wyborcy taka władza oszuście.
      • Gość: Marek Bazan Re: O łobuzy jedne to woła o pomstę IP: *.chello.pl 07.11.06, 13:16
        Człowieku nie znasz sprawy to nie obrażaj ludzi,ja tam mieszkałem z matki bratem 8 lat a z dziadkami wcześniej.Chodzi o to że WMiLU fałuszował zeznania,były już trzy i każde inne jak jesteś męszczyzną i masz odrobinę honoru to podpisz się nazwiskiem i się spotkajmy to ci wyjaśnię.Marek Bazan
        • zilbeer Re: O łobuzy jedne to woła o pomstę 07.11.06, 14:56
          "Urząd Miejski chce pozbawić naszą rodzinę mieszkania po naszych
          rodzicach(25m.kwadratowych) w którym mieszka nasz
          syn,"

„Art. 691. (258) § 1. W razie śmierci najemcy lokalu mieszkalnego w stosunek
          najmu lokalu wstępują: małżonek niebędący współnajemcą lokalu, dzieci najemcy i
          jego współmałżonka, inne osoby, wobec których najemca był obowiązany do
          świadczeń alimentacyjnych, oraz osoba, która pozostawała faktycznie we wspólnym
          pożyciu z najemcą.
          § 2. Osoby wymienione w § 1 wstępują w stosunek najmu lokalu mieszkalnego,
          jeżeli stale zamieszkiwały z najemcą w tym lokalu do chwili jego śmierci.
          § 3. W razie braku osób wymienionych w § 1 stosunek najmu lokalu mieszkalnego
          wygasa.
          § 4. Osoby, które wstąpiły w stosunek najmu lokalu mieszkalnego na podstawie §
          1, mogą go wypowiedzieć z zachowaniem terminów ustawowych, chociażby umowa najmu
          była zawarta na czas oznaczony. W razie wypowiedzenia stosunku najmu przez
          niektóre z tych osób stosunek ten wygasa względem osób, które go wypowiedziały.
          § 5. Przepisów § 1-4 nie stosuje się w razie śmierci jednego ze współnajemców
          lokalu mieszkalnego.

Wszystkie dane sam podałeś. Jeśli nie mieszkałeś z matką w chwili jej śmierci,
          to spadaj na drzewo. Jeśli zaś uważasz, że UM nie ma racji, to pozwij UM o
          ustalenie istnienia stosunku najmu. Jeśli zaś masz dowody na fałszowanie
          dowodów, to zawiadom prokuraturę. I tam gardłuj, a nie podłączasz się ze swoimi
          sprawkami pod krytykę władzy. Stawiam dolce przeciw orzechom, że doskonale
          wiesz, że nie masz racji, a krzykiem usiłujesz zmusić urzędasów do złamania
          prawa. Kropka.
      • Gość: Krzysztof Bazan Re: O łobuzy jedne to woła o pomstę IP: *.chello.pl 07.11.06, 19:43
        Człowieku czy ty jesteś normalny? znam art.691KC znam też art.23KRO na który powołuje się Sąd że musi być pożycie jak w małżeństwie,więc gdyby mój syn i brat mojej żony byli pedałami to może wtedy spełniali by kryteria twojego prawa.Chodzi o to że to prawo jest złe, jeszcze nie tak dawno sąd kazał powiesić człowieka za kradzież mięsa Pana Wawrzeckiego a jego obrońcą był senator Piesiewicz a mordercy Ks.Popiełuszki i gangsterzy tacy jak Sobotko są ułaskawiani,takie jest to twoje prawo.Te mieszkania były już uwłaszczone przez Sejm i Senat tylko jeden złodziej co sam sobie kupił mieszkanie na osiedlu czerwonych świń za 1.400.zł.nie podpisał tej Ustawy.Nie będę ci tłumaczył że mieszkamy tam od trzech pokoleń a rodzice dostali to mieszkanie po Niemcach za zbombardowane mieszkanie przez Niemców w Warszawie bo jesteś za bardzo zacietrzewiony zasrańcu,takie jest to prawo, bo nie będzie gdzie lokować kolejnych czerwonych świń.Wiesz co to zawłaszczenie 61 lat, ale nie u nas.Nawiązałem do Krzystka bo dostał te 148m. bez kolejki za grosze a kto to jest?Jak Miłosza w Krakowie go potraktowano a na prokuratora też przyjdzie czas bo w tym wydziale Urzędu Miejskiego już były kiedyś aresztowania jeszcze trochę poczekam na lepszą koniukturę ćwoku.Krzysztof Bazan.
        • zilbeer Re: O łobuzy jedne to woła o pomstę 08.11.06, 09:51
          znam art.691KC znam też art.23KRO na który po
          > wołuje się Sąd że musi być pożycie jak w małżeństwie,więc gdyby mój syn i brat
          > mojej żony byli pedałami to może wtedy spełniali by kryteria twojego prawa.

*I tyle jeśli idzie o dyskusję z tobą. Dura lex sed lex.

Chod
          > zi o to że to prawo jest złe

*To dlaczego ubliżasz urzędnikom, którzy je stosują? Jesteś zwykłym pieniaczem.
          Prawo jest złe, bo nie pasuje tobie.

bo jesteś za bardzo zacietrzewiony zasrańcu,

*Cóż dodać? Prawo złe. Sad zły. Urzędnicy źli. Zilbeer zły. Pan Bazan dobry. Nie
          zacietrzewiony. Wszyscy ćwoki, zaś Pan Bazan czeka na lepsza koniunkturę.
          Koniunktura jest zacietrzewiona? Cytat z Pawlakowej dla ciebie: "Sądy sądami, a
          sprawiedliwość musi być po naszej stronie". Typowy Polak jesteś. Pieniacz,
          przygłup i cham. Idę się napić i nie żądam dotacji do piwa.
          • Gość: gienek [...] IP: *.chello.pl 08.11.06, 21:45
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • marta19ch Re: PiS znalazł haka na Krzystka 06.11.06, 22:02
      no i wyszlo szydlo z worka
      pan Krzystek nie jest taki swiety za jakiego sie podaje,
      kolejny powod ktory utwierdza o sensie glosowania na PiS:)

no no panie Krzystek co jeszcze ma pan na sumieniu?!?!?
    • Gość: andreas wyjatkowo zgadzam sie z panem Jachimem IP: *.orange.pl 06.11.06, 22:04
      nie rozumiem czemu mieszkania słuzbowe sa wykupywane,
      słuzbowe po słuzbie powinno być zdawane, A NIE PRZEKAZYWANE!
      Jak auto słuzbowe!

Mozna powiedziec, ze za czasów komuny
      pewne działanie tejże były w granicach prawa...

Świadczy to o jego operatywności, jak dawali to brał!

Pytanie czy bedzie chciał zmienic takie przepisy,
      które DAJA takie mozliwośc skoro sam z nich korzystał!
      Czy bedzie miał morealne prawo do zmian?
      Tak samo, jak pan Piechota, do tej pory korzystał
      a wiec czy beda mieli moralne prawo i siłe do zmiany...
      oni skorzystali z władzy!

PiS chce i zmienia takie właśnie kwiatki,
      a PO raczej chce żeby było jak jest, ale teraz MY!
    • Gość: president Re: PiS znalazł haka na Krzystka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:05
      Kurde tez tak chce,mam 37tys.i wezme do remontu takie 150.m2
      ach ta nasza slowianska pazernosc.widzialem w tv ze ,,nasz prezydent sie mocno
      pocil,,tak wyglada u nas wladza-karmany napakowac po brzegi.
      to zegnamy naszego prezydenta pa pa.
      • Gość: Gregor Re: PiS znalazł haka na Krzystka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:13
        No niestety wygląda na to, że mamy do wybory 3 żenujące kandydatury, nie wróży
        to dobrze dla naszego miasta, który wybór jest najmniejszym złem ? :|
    • Gość: Obywatel Dobro wspólne !?!?!? IP: *.chello.pl 06.11.06, 22:12
      Smutno mi...
      Poseł Dobrzyński, który zarzuca p.Krzystkowi "przestępstwo", dokładnie w taki
      sam sposób otrzymał mieszkanie !!! Jeden skorzystał bo był "niezbędny",
      drugi, bo był "zastępczym" ojcem. RACJĘ miała p. Pitera mówiąc, że jeżeli
      już, to pretensję można mieć do tych, którzy tworzą takie bulwersujące (?)
      furtki.
      Apeluję do przyjaciół z PiS-u: Nie wpisujcie się w lokalną powtórkę
      z "lodówki", "pluszaka" i "dziadka z wermachtu". Można w ten sposób wygrać
      wybory, ale przy tym zawsze przegrywa Polska, albo lokalnie: Szczecin.
      Za "chwilę" przyjdzie Radnym z PiS-u i PO działać w imię WSPÓLNEGO DOBRA. Nie
      pozwólmy, by wyborcze emocje zniweczyły szansę dla Szczecina. Bez względu na
      to, kto będzie prezydentem.
      Mam pytanie do red. Jachima: Dlaczego stawia Pan siebie w roli wyroczni,
      decydującej o dobru i złu ? Wszystko jawi sie Panu w zdecydowanych barwach ?
      Więc proponuję opisać WSZYSTKICH, którzy skorzystali z tej "ścieżki" do
      mieszkania... Co legło u podstaw przyjęcia takiego prawa...Dobro czy zło ?
      P.S.
      Codziennie przejeżdzam obok lokalu zajmowanego kiedyś przez Galerię znanego
      rysownika. Aktualnie znajduje się tam salon sprzedaży ENEI... Ciekawe jakie
      mają obroty ?
      Odreagowuję ? Nie. Po prostu nie rozumiem (o, naiwny...) dlaczego tak łatwo
      można dokopać ? Pogoń za sensacją tego nie tłumaczy!
      • Gość: andreas pan Leszek Dobrzyński odpowiedział na ten zarzut! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:18

• Re: dzisiaj w kronice szczecińskiej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        Gość: Leszek Dobrzyński 06.11.06, 18:59 + odpowiedz

Ktoś jest ciekawy więc odpowiadam: wspólnie z żoną prowadzimy rodzinny dom
        dziecka, zajmujemy na ten cel służbowe
        mieszkanie do którego nie posiadamy żadnych praw własności i które w razie
        zakończenia naszej pracy musimy opuścić. Razem
        z nami mieszka sześcioro dzieci. Ciekawskim dodam też, że w tym mieszkaniu
        opłacam też swoją część kosztów mediów itp. O
        założenie RDD staraliśmy się 4 lata. Właśnie wtedy gdy p. Krzystek od ręki
        otrzymał przydział mieszkania, my
        otrzymywaliśmy z miasta odpowiedzi o braku lokali na RDD, albo też zbywano nas
        uśmiechami.
        Jeżeli ktoś ma ochotę założyć RDD, udzielam wszelkich porad, mój telefon 512
        250 337.

• Gość: Żuczek Re: pan Leszek Dobrzyński odpowiedział na ten zar IP: *.chello.pl 06.11.06, 22:44
          OK. Pięknie. Brawo. Oby więcej było takich ludzi !!!
          ale, jest jedno ale... Napisałeś o ponoszeniu kosztów "swojej części" mediów,
          ale nie wspomniałeś o dotacjach dla RDD. Dotacja rzecz normalna. Pomijanie jej
          obecności w kosztach do normalnych nie należy...
          Panie Pośle! Ma Pan taką dużą dietę poselską, czy w związku z tym odda Pan
          dotację bardziej potrzebującym ?
          Przecież TAK Pan walczy o Prawo i Sprawiedliwość !!!
          • Gość: czarna żaba Re: pan Leszek Dobrzyński odpowiedział na ten zar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:32
            Wielonikowiec z chello.pl lubi czyjeś pieniądze i chętnie pierwszy wyciagnie rękę po czyjeś. Poza tym będzie pluł na wszystkch, którzy mają zdanie inne niż on. Taki mąciwoda i mędrek forumowy. Nie warto ani się tłumaczyć, ani przejmować takimi dupkami.
            • Gość: Żuczek Re: pan Leszek Dobrzyński odpowiedział na ten zar IP: *.chello.pl 08.11.06, 00:28
              Wiem że boli. Wiem.
              Zastanawia mnie jedno; dlaczego w tych czatowych bojach znika meritum?
              Jeżeli zadaję konkretne pytanie, to wypada się do niego odnieść. Po prostu.
              Inwektywy niczego nie zmienią.
              Faktem jest, że Krzystek prawa nie złamał (a propos... przyznajmy się -
              oburzenie wynika z faktu, że sami nie byliśmy w takiej (przynać trzeba:
              uprzywilejowanej) sytuacji. Faktem jest także, że Dobrzyński (CHWAŁA MU za
              decyzję o RDD; oby znalazł naśladowców!), w celu osiągnięcia politycznego celu
              (wiadomo: Lubińska poza II turą) przywala Krzystkowi bijąc poniżej pasa...
              Nie wspomina też o dotacjach (spory grosz na każde go dzieciaka), a żali się o
              kosztach "mediów"...
              Fakty, ot co !!!
      • Gość: Fugazi Oszukali mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:20
        banda złodziei decydentów.
        Wszystkich was do kupy zebrać i do kopalni.
        Wcześniej wybranych wychłostać dla przykładu.

Fugazi
        • Gość: andreas Re: Oszukali mnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:28
          Fugi przyjacielu uspokój sie,
          swiety był tylko jeden ze Szczecina i sie tego wypiera!

Kazden z nas wykorzystuje mozliwosci, jak moze!

Prowadzisz biznes to Ciebie nie bedę tłumaczył przecież!
          Normalnie, ja raczej uczciwy, ale jak mogłem cos nabyc taniej,
          to nie przepłacałem!

Natomiast watpie by osoba korzystajaca była w stanie cos zmienic!
          Całe PO czeka tylko na swój czas do koryta...
          • Gość: Fugazi Re: Oszukali mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:33
            > Fugi przyjacielu uspokój sie,
            > swiety był tylko jeden ze Szczecina i sie tego wypiera!

Też jestem święty.
            Ja pie.. jaki ja jestem święty...
            Tylko jaram czasem.

Pozdrawiam wzajemnie
            Fugazi
            • Gość: andreas Re: Oszukali mnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:42
              Fugi przyjacielu rozczarowujesz mnie!
              Naprawde wierzyłes w doskonałość...

Przeciez pan Krzystek był w Urzedzie Wojewódzkim i Miejskim,
              on tu zyje!
              Spokojnie przyjmie sie do pracy u pana Piechoty!
              To człowiek otwarty na wszelkie dobra spływajace w jego kierunku!

Weźmie od kazdego, od złodzieja tez!
              • Gość: Fugazi Re: Oszukali mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:48
                > Fugi przyjacielu rozczarowujesz mnie!
                > Naprawde wierzyłes w doskonałość...
                Wierzę dalej... czasem też to czuję.

> To człowiek otwarty na wszelkie dobra spływajace w jego kierunku!
                Przeca wiem. Nie jestem aż takim idiotą.
                Pisałem parafrazując Elektryka Wysokich Napięć, że oszukali - w liczbie mnogiej.

Pozdrawiam
                Fugazi
                • Gość: andreas Re: Oszukali mnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:57
                  no, bo sie przestraszyłem!

Ja tam powiem, ze prawa chyba nie złamał...
                  no chyba, ze niedoszacowali mieszkanka na tamte czasy!

Skorzystał, bo kazdy by skorzystał - ja tez!

Natomiast to jak nasz prezydent były zwany koperta czy walizka,
                  potrafił bo wygranym przez kogos przetargu za sume z sufitu
                  zmieniac przetargowa kwote, bo miał takie prawo!
                  Zmieniał do nizszej niz inni oferowali!
                  A potem w Kurierze - juz nie bedac prezydentem - wypowiadał sie,
                  ze dobrze ze prawo odebrali prezydentowi,
                  bo to dawało urzednikowi mozliwośc manipulacji!
                  I dla mnie, to ze on sie wypowiadał, w tej sprawie,
                  to zdecydowane naduzycie moralne!

Tak samo tutaj, pan Krzystek moze miec zbyt duza kolejkę,
                  takze od szefów PO po rózne dobra by je ograniczac!
                  • Gość: Fugazi Re: Oszukali mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:02
                    > Skorzystał, bo kazdy by skorzystał.

Andre co Ty pleciesz? Okazji do zrobienia z urzędasem interesu są tysiące w
                    naszym zasranym życiu.
                    Nie wmówisz mi, że brakło by Ci jaj żeby odmówić sobie wykupu od samego siebie
                    lokalu służbowego.
                    Na ile wyceniasz swoje sumienie?

Pozdrawiam
                    Fugazi
                    • Gość: andreas Re: Oszukali mnie IP: *.orange.pl 06.11.06, 23:19
                      Fugi nie kupił "od siebie", bo był tylko urzednikiem...
                      i mam nadzieje, bo moga wyjsc jakies rzeczy,
                      ze wszystko byo zgodnie z prawem!
                      Urzednik jest tez normalnym obywatelem i ma prawo!

Moje sumienie pytasz, no wybacz nie raz przekupiłem drogówke...
                      nie bede juz wiecej wnikał, bo to wystarczy!

Taka osoba chcaca byc prezydentem powinna od urodzenia
                      zyc w klasztorze chyba!
                      • Gość: Fugazi etyka a życie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:37
                        W Skandynawii za opłacenie fryzjera karta służbowa jedna minister podała się do
                        dymisji, druga za to, że zapomniała o abonamencie RTV.
                        Pan kandydat miał przeca na studiach etykę i zna moralne aspekty związane z
                        pracą W SŁUŻBIE podatnikom.
                        W służbie znaczy, że ze służbowego lokalu się korzysta do czasu zajmowania
                        stanowiska. Pewnie też tak zawarta była umowa. Tylko że okazja się trafiła i
                        wykupilim.
                        • Gość: andreas Re: etyka a życie. IP: *.orange.pl 06.11.06, 23:55
                          a propos nie słyszałes, ze w Polsce jest jeden
                          z najwyższych wskazników korupcji, zaraz obok Jamajki!
                          W Skandynawii maja zimno... u nas goraco jak na Jamajce!

Ale co przepraszam ta pani płacąc nie wiedziała jaka karta płaci,
                          a ta druga nie płacąc tez nie wiedziała!
                          Zrobiły oszybke - koszt dymisja!
                          Mogło nie wyjść
                          • Gość: Fugazi Re: etyka a życie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 00:01
                            > Ale co przepraszam ta pani płacąc nie wiedziała jaka karta płaci,
                            Ambaras cały w tym, że ona przelała-oddała pieniądze na drugi dzień.
                            Tego feralnego zapomniała osobistej karty zabrać z domu.
                            Sprawa wyszła jak billingi doszły do urzędu.
                            Tłumaczenia nie wystarczyły.
                            Etyka nie pozwala na takie zachowanie i już. To się nazywa wykorzystywanie
                            stanowiska (kartą). Takie standardy są ca 100 km od nas.

Pozdrawiam
                            Fugazi
                            • Gość: andreas Re: etyka a życie. IP: *.orange.pl 07.11.06, 00:09
                              u nas widzisz działacze byłej PZPR
                              czesto w stanie wojennym posiadajacy tzw. Erki,
                              dalej są cenionymi politykami!

Wiesz, po prostu jak paliły sie lasy,
                              to nie patrzymy ze róza kłuje!

Jak to pokolenie wymrze bedziemy bardziej delikatni!
                              • Gość: Fugazi Re: etyka a życie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 00:21
                                Już mnie się ku.. czekać nie chce. Przeszły mi już te tłumaczenia, że trzeba
                                czekać.
                                Przeca to proste jak konstrukcja cepa. Ch.. jeden z drugim chadzali do
                                kościoła, szkoły na studia, w domu ojciec pasem okładał jak cukierka ze sklepu
                                się za...
                                Wiedzą dokładnie co jest dobre a co złe. Gdzie sie kończy etos a zaczyna
                                prywata, gdzie moralność i etyka nie pozwala i koniec kropka.
                                Pojąć tego nie mogę. Może dlatego, że nigdy mi nic nie brakowało. Zawsze
                                wystarczyła ukochana, dobre słowo i dobre piwo.
                                Nie pojmuję jak można korzystać z cudzej a służbowej własności i bezczelnie w
                                oczy kadzić, że zgodnie z prawem już cudza to ona nie jest. Bo trafiła się
                                okazja za czwartą część wartości.

Pozdrawiam
                                Fugazi
                  • Gość: andreas niestety pan Wałęsa ma racje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:04
                    pan Wałęsa w jakims programie powiedział,
                    ze prorok miał racje włócząc Zydów po pustyni ze 40 lat,
                    chodziło by pewne pokolenie wymarło...
                    Tak samo u nas, musi wymrzec pokolenie!
    • the.bill1 GW znalazła haka na Krzystka 06.11.06, 22:16
      No no, czy to znaczy, że WYborcza popiera koalicję czerwono -niebieską?
      A jeśli tak, to najwyraźniej np. pan WIeczorek, na którym ciąża zarzuty im nie
      przeszkadza w tej koalicji...
    • Gość: zorro PiS znalazł haka na Krzystka IP: *.chello.pl 06.11.06, 22:24
      Wszyscy są gó.. warci a najuczciwszym wydaje się stary poczciwy Marjan co zrobił sobie przybudówkę na dziełce za co go chciano wieszać
      • Gość: monty Re: PiS znalazł haka na Krzystka IP: *.chello.pl 06.11.06, 22:41
        Jak to dla pana redaktora Jachima jest niezrozumiałe, to co ja
        biedny mogę tu zrozumieć, już nic nie wiem.
        Czy w takim razie ,co mówił Nitras dziadek Krzystka też był w wermahcie.
    • Gość: ANTYKRZYSTEK Krzystek jeśli jesteś uczciwy to oddaj to mieszkan IP: *.globalconnect.pl 06.11.06, 22:32
      Krzystek jeśli jesteś uczciwy to oddaj to mieszkanie!!! (Wziątek oddał)!
      Nizbędny dla miasta - to paranoja - młody prawnik po studiach! Ilu ludzi kończy
      prawo rocznie? ilu zarabia na dzień dobry kilkaset tysięcy! Czym są przy tym
      łapówki?
      • Gość: andreas Re: Krzystek jeśli jesteś uczciwy to oddaj to mie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:39
        oddac do miasta chyba nie moze i nie zrobi,
        bo nie jest głupi!
        Stan prawny jest inny niz pana Wziatka,
        bo pan W. nie wykupił,
        a pan Krzystek wykupił!
        • Gość: ANTYKRZYSTEK ŻENADA IP: *.globalconnect.pl 06.11.06, 22:45
          Wykupił od samego siebie !!!! Przecież był zastępcą Jurczyka jak mu miasto dało
          wykupić!!! To wielka różnica albo ZADZIWIAJĄCY PRZYPADEK
          • albert_c Re: ŻENADA 06.11.06, 22:50
            co wiecej byl wice odpowiadajacym za mienie komunalne czyli kupil sam od siebie
            jezeli to dobrze rozumiem.

Oczywisice stawka byla bardzo nierynkowa jak na przedstawiciela opcji
            liberalnej:((((( przystalo!
            • Gość: Fugazi Re: ŻENADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:55
              Pewna życiowa kobieta powiada, że zło i niesprawiedliwość wraca do właściciela
              szybciej niż później. Życzę każdemu frajerskiemu urzędasowi aby wpie..ł się
              w kabałę na miarę swoich uczynków.

Pozdrawienia
              Fugazi
              • Gość: andreas Re: ŻENADA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:01
                moja mama tez tak powiada
                i podaje przykłady osoby, która w nieuczciwy sposób przejęła
                rózne precjoza ze złota, a mama nic nie chciała z tego!
                I ta kobiete spotkały nieszczescia...
                ale z zycia wiem ze tak nie jest do końca!
            • absztyfikant Re: ŻENADA 06.11.06, 22:59
              Od kiedy PO to jest liberalna partia?:))))))
              • albert_c Re: ŻENADA 06.11.06, 23:04
                a kto napisal ze PO jest liberalna?;-)

przeciez ze nie jest!
                • absztyfikant Re: ŻENADA 06.11.06, 23:08
                  Nie uwierzysz Albercie, ale do tej pory nie wiem tak do konca na kogo glosowac.

Zycze Krzystkowi powodzenia, bo PO bedzie miala przytlaczajaca wiekszosc w
                  radzie, a prezydent z innej parafii skazalby nasze miasto na czteroletnie
                  klotnie prezydenta z rada.

Zreszta niech sie dzieje wola nieba: wszystko, byle nie Lubinska!
                  • albert_c Re: ŻENADA 06.11.06, 23:12
                    Wierze, bo ja moze nie tyle nie wiem, co nie jestem do konca przekonany.

A wg mnie bedzie jak kiedys wspomnialem w Bachusie, moj typ, nie moj kandyda
                    wciaz wg mnie ma najwieksze szanse na wygrana
                    • absztyfikant Re: ŻENADA 06.11.06, 23:15
                      Majac w pamieci czteroletnie rzady Jurczyka wiem, ze gorzej juz byc nie moze.
                      • albert_c Re: ŻENADA 06.11.06, 23:16
                        tyle dobrego w tych wyborach...
                        • absztyfikant Re: ŻENADA 06.11.06, 23:21
                          Jednak nalezy pamietac, ze teraz toczy sie walka o podwojna stawke. Gigantyczna
                          ilosc pieniedzy, jakie w najblizszych latach poplyna do Szczecina z UE,
                          gwarantuja zwyciezcy tych wyborow spokojna reelekcje w roku 2010.

Mam nadzieje, ze Szczecin w koncu wstanie z kolan i bedzie w awangardzie
                          polskich wielkich miast. Krakowem ani Wroclawiem szybko nie bedziemy, ale od
                          czegos trzeba zaczac. Przed nami bardzo ciekawe czasy.
                  • Gość: asik absztyfikant z układu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:20
                    > Zreszta niech sie dzieje wola nieba: wszystko, byle nie Lubinska!
                    >

Oczywiście, bo tylko Lubińska nie dopuści cię do koryta, żebyś mógł się nażreć.
                    Wiesz doskonale, że dzięki temu że byłeś rzecznikiem prasowym czyli psem
                    Piechoty, masz u niego oraz u wszystkich jego pociotów zapewnione koryto do
                    końca życia. U Krzystka będącego w układzie z Piechotą też. Jedyna osoba spoza
                    układu to Lubińska i jej się boisz!
                    Ty nie jesteś chory psychicznie, ty masz płacone za akcje na forum GW. I za GW
                    powtarzasz: wszsystko byle nie Lubińska!
                    A ja ci odpowiem: tylko Lubińska!
                    • absztyfikant . 07.11.06, 00:28
                      Brawo! Trafiles w kropke.

Celnosc jest podobno pozadana cecha u mezczyzn:)))
                  • Gość: mire Re: ŻENADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:07
                    Zycze Krzystkowi powodzenia, bo PO bedzie miala przytlaczajaca wiekszosc w
                    > radzie, a prezydent z innej parafii skazalby nasze miasto na czteroletnie
                    > klotnie prezydenta z rada.
                    mądry prezydent z każdą radą sie dogada, inaczej pan Dutkiewicz czy Uszok i
                    jeszcze paru innych bezpartyjnych prezydentów nie mieliby sukcesów, których im
                    zazdroscimy.
            • Gość: Juhas albert_c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 03:46
              Szacunek dla Ciebie albercie_c za zabranie głosu w tej sprawie w sposób tak
              jednoznaczny i wbrew koterii forumowej.
              Wziątek oddał mieszkanie.
              Słuszna uwaga : Sam sobie sprzedał to mieszkanie. ciekawe czy sam zleceł
              obowiązkową wycene tego mieszkania
          • Gość: asd Re: ŻENADA IP: 217.153.6.* 06.11.06, 22:53
            Jest wyjście! Pan Krzytek sprzeda mieszkanie i zostawi sobie te trzydzieści pare
            tysięcy a reszte przekaże na szczytny cel np. walke z korupcją. Oczywiści po
            odjęciu tych kosztów remontu panie kandydacie. W porównaniu z Jurczykiem i jego
            samowolą na 2 działkach wypada pan na super układowca. I tak zostaje stary
            komuch Piechota albo Teresa Jaśnie-Pańska Maryjno-Technoparkowa - Biały Płaszczyk.
            Nie mam na kogo głosować! Dziękuję.
            • gabbamastah Re: ŻENADA 07.11.06, 15:23
              Dokladnie, znow nie ma absolutnie na kogo zaglosowac, jakas masakra kolejny raz.

Lubinska - to jak oddadnie glosu na radio maryja i nie wiadomo co jeszcze, plus
              chore pomysly
              Piechota - stary komuch, nic dobrego nie zrobil a tyle lat juz przy korycie i
              co nagle sie zmieni?!
              Krzystek - przekreciaz i dotego marionetka Nitrasa

Reszta kandydatow - no comments

To chyba starczy. Zygac sie chce.
              • Gość: Galoty Re: ŻENADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:27
                To rzygnij i idż na wybory oddając głos przeciwko wszystkim
                • gabbamastah Re: ŻENADA 07.11.06, 15:37
                  I nie wykluczone ze tak zrobie.
                  • Gość: Galoty Re: ŻENADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:41
                    Szacunek :-))
                    ale proszę idż.
          • Gość: papa Re: ŻENADA IP: *.chello.pl 06.11.06, 23:05
            wykupił zanim trafił do do UM... więc nie pisz bzdur, pisiorku...
          • Gość: osa DO Faktu Panie JACHIM z takim Komentarzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 08:41
            Załosne. Wyczucie afery na miare brukowca. PiS podrzucuł Wam temat w wy jak
            dzieci zrobiliscie z tego pierwsza strone.
    • Gość: Zolza PiS znalazł haka na Krzystka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:51
      Przykre, ale kiedys ktos wspominal cos o kologacjach rodzinnych Krzystka. Czy
      ci tesciowie, u ktoruch sie gnietli, to aby nie Wladek Lisewski ?
    • billclinton1 Re: PiS znalazł haka na Krzystka 06.11.06, 22:51
      Bardzo madrze zrobil, mial okazje kupic taniej i to zrbil, znaczy sie nie jest
      glupi , osobiscie na jego miejscu rowniez bym je kupil. Teraz niech wszyscy z
      PiS-u ujawnia kto i za ile kupil swoje mieszkania, bo jestem pewny iz bedzie to
      wiele osob.
    • felix_edmundowicz nieładnie panie Krzystek 06.11.06, 22:58
      taki młody a taki już wycwaniony, szkoda że wszyscy są upaprani.
      Urban , którego ceni xyz, cynicznie twierdzi że panuje panświnizm.
      wszyscy są uświnieni, cóż pozostaje, wyjeżdżać? czy pozostać?
      być tarczą narażoną na strzały, czy samemu wysyłać strzały?
      można wziąć spokojnie kredyt, jak xyz, pobudować się i z niezłej pensyjki
      spłacać franki przeliczone na złotówki.
      Ale nie, trzeba wziąć służbowe mieszkanie wykupić za 37 tys., i jeszcze wmawiać
      że każdy Szczeciniani mógł to zrobić!
      i Julka Pitera broni go bezkrytycznie!
      • Gość: Fugazi Re: nieładnie panie Krzystek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:06
        można wziąć spokojnie kredyt, jak xyz, pobudować się i z niezłej pensyjki
        > spłacać franki przeliczone na złotówki.
        > Ale nie, trzeba wziąć służbowe mieszkanie wykupić za 37 tys., i jeszcze
        wmawiać

Wyższość komucha nad katolem aż kłuje w oczy. Co za czasy...

Pozdrawiam
        Fugazi
        • felix_edmundowicz krzystek,Fugazu i xyz w oku felixa 07.11.06, 17:47
          Gość portalu: Fugazi napisał(a):

> można wziąć spokojnie kredyt, jak xyz, pobudować się i z niezłej pensyjki
          > > spłacać franki przeliczone na złotówki.
          > > Ale nie, trzeba wziąć służbowe mieszkanie wykupić za 37 tys., i jeszcze
          > wmawiać
          >
          > Wyższość komucha nad katolem aż kłuje w oczy. Co za czasy...

Nie chciałbym tu mówić o czyjejkolwiek wyższości czy niższości,ale zauważ drogi
          Fugazi,że wmawianie społeczeństwu Szczecina,że K A Ż D Y szczecinianin mógł
          sobie wykupić służbowe mieszkanie, którego nie był przez lata całe najemcą, to
          jakaś niejasna sprawa.
          Rozumiem że była okazja i z niej skorzystał, ale czy sam tej okazji nie sprzyjał
          , by się pojawiła?
          xyz wziął kredyt we frankach szwajcarskich i raczej starał się o etat, posadę,by
          kredyt spłacać, oczywiście że starał i się stara w kręgach
          pseudosocjaldemokracji, no ale skoro człowiek to istotna społeczna to do jakiejś
          grupy ludzi należeć chce, to świadomy, ideologiczno-materialno-pragmatyczny
          wybór. To jest racjonalniejsze dla człowieko-obywatela.
          Niesmak budzi Julka Pitera, która jednak w imię solidarności plemienno-partyjnej
          wyrzekła się impondrerabiliów.

>
          • Gość: syf Smutno mi Panie Krzystek IP: 62.69.212.* 07.11.06, 18:43
            Co tam bedzie splacal kredyt ja splacam za swoje mieszkanie na 20 lat a Pan
            Piotr Krzystek na krzywego. Wstyd mowilem, ze brac tego smutnego urzędasa.
            Mialem racje!
    • Gość: tacowzięłakredyt szlagbytrawszystkichrządzącychich cącychrządzić IP: 217.96.3.* 06.11.06, 23:29
      biedactwo, gnieździło się z teściową, a nie miało zdolności kredytowej i
      taaaaaaaaaki zaj... prezent mu spadł z nieba, choć się bronił rękami i nogami!
      a mnie nikt nie chciał zrobić tak dobrze, sama musiałam i muszę zarabiać i
      tyrać na dwa fronty, żeby mieć zdolność kredytową i utrzymać się, bo spłacam
      kredyt! a tu wystarczyło wprowadzić się do teściów i zająć wysobkie stanowisko
      i już się ma wysokie pobory i do tego takie prezenty!
      idiotyczne przepisy (co za debil z układu dopuścił wykup mieszkań użyczanych
      ludziom zajmującym takie stanowiska?), idiotyczni politycy dbający wyłacznie o
      własne dupy, mający tamże normalnych ludzi z kolejki - oto jest nasza wspaniała
      polska! tfu! pchają się do władzy z racicami do koryta, pchają w kieszenie ile
      wlezie, a do tego sięgają po inne przywileje. jak przystało na prawdziwe świnie
      z "animal farm" orwella.
      ale na pewno nic na lepsze się nie zmieni, jeśli pisuary dojdą do władzy. w to
      nigdy nie uwierzę.
    • Gość: syf Re: PiS znalazł haka na Krzystka IP: 62.69.212.* 06.11.06, 23:30
      tak sie tworzy elity.
      • Gość: See Re: PiS znalazł haka na Krzystka IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.11.06, 23:47
        Niestety nie wiem już teraz na kogo glosowac. Młody pan Krzystek polakomil sie,
        i stracil cnote. Dostac 150 metrowe mieszkanie wobec kolejki naprawde
        potrzebujacych to jak dar niebios. A wykupienie to juz tylko konsekwencja
        przydzialu. Przykre...
    • Gość: czekajaca na m jestem z kolejki IP: *.chello.pl 06.11.06, 23:39
      Czekam w kolejce na mieszkanie do remontu od roku 1993. Mam 34 lata i rodzine-
      nie dostałam jeszcze, żadnej propozycji. Moja koleżanka, która czekała równie
      długo otrzymała na 4roosobowa rodzinę 38m mieszkanie - na Stołczynie z
      wychodkiem na dworze.
      • Gość: Adam M Re: jestem z kolejki IP: *.bazapartner.pl 07.11.06, 19:44
        Zgłos się dorga Pani do obłudnika Krzystka.
        Niech się zamieni z twoja koleżanka na to 38 metrowe mieszkanie....
    • Gość: Obywatel PiS na rzecz układu !!! IP: *.chello.pl 06.11.06, 23:39
      Spokojnie analizując stwierdzam, co następuje:
      1) Sprawa typowo wyborcza, typu "dziadek z wermachtu",
      2) PiS nie poszedl do prokuratury, ale do dziennikarzy !!! NIE złamano prawa !!!
      3) PiS DOKŁADNIE wpisuje się w działanie UKŁADU: "waląc" w Krzystka pozornie
      tylko działa w interesie SWOJEJ Lubińskiej. Głupcy nie wiedzą (?), że uchronić
      miasto przed Piechotą (i jego drużyną; "niestety" nie TIMURA) może TYLKO
      Krzystek. Lubińska w II turze przegrywa z Piechotą ! Oj, Głupcy; pijecie teraz
      szampana, bo dokopaliście PO, ale naprawdę, to CIESZY się Piechota (SLD)!!!
      4) Dramat trwa. UKLAD rozdaje karty !!! Nie przeżywałbym tego, ale kolejne
      cztery lata "wieczorków" w UM, to w moim wieku aż nadto...
      5) KIEDY prawicowe patałachy z PO i z PiS zaczną myśleć...
      • Gość: olin Re: PO w układzie z SLD !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:42
        że uchronić
        > miasto przed Piechotą (i jego drużyną; "niestety" nie TIMURA) może TYLKO
        > Krzystek. Lubińska w II turze przegrywa z Piechotą !

to znaczy,że chcesz powiedzieć, że w II turze PO poprze Piechotę? to może
        powiedzcie to swoim wyborcom teraz...
        • Gość: andreas Re: PO w układzie z SLD !!! IP: *.orange.pl 07.11.06, 00:03
          no jak to z sondazy wynika,
          że ponad 50 proc. członków PO w II turze poprze pana Piechote!

No, nie udawaj przecież PO to mieszańcy ni to ni owo...chca spokojnie
          realizoweać swoje biznesiki i układziki!

Za panem Krzystkiem i obietnicami pana Nitrasa stoi juz kolejka!
          • Gość: Adam M Re: PO w układzie z SLD !!! IP: *.bazapartner.pl 07.11.06, 19:46
            dokładnie tak. Pichota umożliwia kręcenie az miło....
            Znaleźli sie włodarze III RP....
            Pozostaje Lubińska
      • Gość: Lex Re: PiS na rzecz układu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:45
        W sumie racje prawisz,jednak jak sie czlek nie odwroci to tylek z tylu!
        Krzystek to tez zakladnik kleru,ale przedewszystkim kolegi Nitrasa,ktory za
        sznurki pociaga i wielka ochote ma na wladze szarej eminencji.
        Piechota na prezydenta w radzie zdominowanej przez PO to JEDYNY(niestety)ale w
        obecnej sytuacji pomysl na Szczecin.
    • wielkopolska3 Re: PiS znalazł haka na Krzystka 06.11.06, 23:49
      wykupiłem swoje mieszkaniu w centrum -86 m kw.- legalnie - od miasta - jak
      tysiące ludzi - za grosze - kilkaset zł. - i co też jestem złodziejem. Czy
      ukradłem je Tobie
      • Gość: mariner Re: PiS znalazł haka na Krzystka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:32
        Ile lat w nim mieszkales ? w jaki sposob zdobyles nominacje na to mieszkanie ?
        Jesli tak jak Krzystek to jestes taki sam. To jest jednak roznica jesli
        wykupuje sie mieszkanie po kilkudziesieciu latach mieszkania w nim lub zamienia
        status spoldzielczego na wlasnosciowe prawda ?
        • Gość: Galoty Re: PiS znalazł haka na Krzystka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:35
          Mieszkanie spółdzielcze to własnośc prywatna a komunalne to publiczne mienie.
          To inna para kaloszy. Takie przydziały mieszkań jak u Krzystka to skończyły sie
          nawet w spółdzielczości już dawno.
          • Gość: mariner Re: PiS znalazł haka na Krzystka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:53
            I o to chodzi.Ja juz bardzo dawno, nie mogac sie doczekac na mieszkanie, kupilem
            (prywatnie ) dzialke i za swoje wybudowalem dom. Dlatego postepowanie
            niebiednego przeciez Krzystka po prostu mnie mierzi.
            • Gość: Galoty bo My to frajerzy dla Krzystków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:56
              Nie po to Krzystek działa w polityce aby robic cos jak inni frajerzy za własne
              pieniądze i po cenach rynkowych. Smutne ale ta sytuacja wskazuje na takie
              motywacje tego pana
    • Gość: dania Re: PiS ze strachu matkę sprzeda IP: *.globalconnect.pl 06.11.06, 23:57
      Powtorz to jeszcze 123 razy ;)
    • Gość: andreas Re: PiS znalazł haka na Krzystka IP: *.orange.pl 06.11.06, 23:58
      jak za kilkaset zł....
      ja przepraszam ku.. to tylko jak idiota kupe szmalu,
      to tylko ku.. ja dałem?
      • shp80 Re: PiS znalazł haka na Krzystka 07.11.06, 02:07
        Gość portalu: andreas napisał(a):

> jak za kilkaset zł....
        > ja przepraszam ku.. to tylko jak idiota kupe szmalu,
        > to tylko ku.. ja dałem?

Czasem tak bywa, że przepłaca się za coś, co gdzie indziej można legalnie zdobyć po niższej cenie.. Znajomości, układy, układziki, okazje.. Każdy kiedyś z tego skorzystał.. PIS też proponuje ludziom takie układy: dajcie nam władzę, a pozwolimy działki wykupić taniej... Ja mam mętlik w głowie i do tej pory jeszcze nie zdecydowałem, na kogo oddam swój głos. Podejmę decyzję w ostatniej chwili. :)

Pozdro
        Tomek
    • Gość: syf Re: PiS znalazł haka na Krzystka IP: 62.69.212.* 07.11.06, 00:25
      Po co Panu tak duze mieszkanie Panie Krzystek a nie mial Pan wpływu na wybór
      współczuje.
    • Gość: różnica Re: PiS ze strachu matkę sprzeda IP: *.chello.pl 07.11.06, 00:32
      Swoje czy służbowe?:)
    • Gość: andreas proponuje takze sprawdzic wycene mieszkania IP: *.orange.pl 07.11.06, 01:26
      bo dość duza jest rozbieżność kwot!
      Wycena była 120 tys. a pan Krzystek podaje sam 250 tys.
      Ja rozumiem remont...

Na dzis to i te 250 jest zanizone!
      • Gość: Stefan Re: proponuje takze sprawdzic wycene mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 02:37
        Przeczytałem wszystkie komentarze. Jestem zdumiony uproszczeniami i prostactwem
        internautów, a zwłaszcza naczelnego Gazety. Jeżeli Wojewoda przekazał miastu
        lokale, które były jego własnością, to znaczy że miał prawo oczekiwać od
        miasta, za porozumieniem stron, lokali dla swoich urzędników. Prawo nie zostało
        złamane. Jeżeli bulwersuje was Krzystek, to dlaczego nikt nie napisał o szefie
        Solidarnośći, czy o generale policji i innych. Myslę, że służba dla miasta i
        województwa pewnych osób wymaga zapewnienia im normalnych warunkow życia, a
        utożsamianie ich z 13 tys. oczekujących na mieszkaniew jest nieporozumieniem.
        To nie rozwiązuje problemu. Nie naruszono prawa!!!!!!! Wojewoda i władze
        miasta, mieli prawo do zawarcia umowy. A swoją drogą PiS podjąl bezsensowną
        walkę. która jest świadectwem braku elementarnej uczciwosci i swiadectwem
        desperacji. Pani Teresa nie ma szans w drugiej turze, wiec działacie na korzyść
        SLD. Tylko pogratulować PiSowi bezmuzgowcom.
        • Gość: andreas Re: proponuje takze sprawdzic wycene mieszkania IP: *.orange.pl 07.11.06, 02:55
          to jeszcze wytłumacz czemu takie słuzbowe mieszkania
          mozna wykupować za grosze, jak to czynić moga komunalni,
          ale mieszkajacy od ilus lat w danym lokalu!
          A czemu mieszkanie nie wraca do urzedu dla nastepnych urzedników...?

No i wycena mieszkania 150 metrów!!!
          Nawet obecna wycena pana Krzystka czyli 250 tys. zł
          wydaje mi sie zanizona i to znacznie!
          Ceny mieszkan na rynku dochodza do 4 tysiecy za metr!

A ówczesne 120 tysiecy tez chyba nie oddaje ówczesnej wartości!

Pewnie wszystko zgodnie z prawem,
          ale prawem, które właśnie PiS chce zmienic, a PO i SLD utrzymać,
          bo promuje władze właśnie takim prawem...dla nich!
          • Gość: tlumacz Re: proponuje takze sprawdzic wycene mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 09:57
            nie mozna wykupowac teraz wcale ,tylko te z zzasobow gminy miasta bo WSPANIALY
            KRZYSTEK oddal kamienice pod zasoby stbs i to stbs jest wlascicielem , ciekawe
            czemu swojego mieszkania nie oddal aportem spolce BYDLE ZLODZIEJ!!!!!
          • Gość: suwak Re: proponuje takze sprawdzic wycene mieszkania IP: 217.153.6.* 07.11.06, 11:37
            Miałem cię andreas za rosądniejszego!!

nie pisz bzdur jak wielu tu pyskaczy bo się tobie nie godzi.
            wpisujesz się jak rozhisteryzowany zwolennik jakiejś opcji albo ludzi (
            przecież do niedawna byłeś apolitycznie zrównoważony i było ci z tym do twarzy).

mam prośbę do Ciebie lub innych mundrali w tym wątku; odpowiedz/cie -
            po pierwsze: czy w czasie zaistnienia sprawy (2000r) w stanie faktycznym
            pominięto obowiązujące prawo,zostało naruszone prawo, wykonano z pogardą dla
            prawa, naruszono inne zasady?
            po drugie: mieszkanie było służbowe? ( z tego co tu napisano nie było - było
            komunalne)
            po trzecie: czy najemca miał prawo je wykupić? po jakim czasie od zamieszkania?
            po czwarte: czy cena była "specjalna" tj czy najemca korzystał z jakiegoś
            bonusu?
            Jak mi andreas odpowiesz na te pytania to ci powiem czy możesz podważać
            wiarygodność tego pana.
            Inaczej to jesteś ćwok i głąb.

tak przy okazji: na początku lat `90 stosunkowo młody dostałem mieszkanie
            służbowe od instytucji. Małe i jak mi się rodzina powiększyła i chciałem
            wyjechać zaproponowano mi mieszkanie komunalne pod warunkiem wykupu w
            odpowiednim czasie. Ruina do remontu a kupiłem za grosze za zwrotem
            udokumentowanych nakładów na remont. Dziś mieszkam w innym b.dużym też
            wykupionym komunalnym, które stało puste dość długo. w rozliczeniu oddałem to
            mniejsze. Dziś nie wiem ile jest warte sądzę że dużo bo i nakłady na remont
            były duże. a działo się to na początku XXI wieku.
            • galoty Re: proponuje takze sprawdzic wycene mieszkania 07.11.06, 11:54
              Ja Ciebie nie miałem za rozsądnego więc problemu nie ma. Przytoczone argumenty
              są znane. Długośc kolejki oczekujących na mieszkanie komunalne jest też znana.
              Sprawa jest jasna jak słońce. Nie ukradł ale z polityki won !
            • Gość: andreas to nie było słuzbowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:00
              rozumiem, ze to nie było mieszkanie słuzbowe?
              Tylko mieszkanie dane pracownikowi urzedu,
              bo miał trudna sytuacje rodzinna, jako prawnik dobrze zarabiajacy...
              Teraz jarze, dostał po prostu poza kolejka mieszkanie komunalne!
              To nie było zadne słuzbowe!

Teraz jest w porzo, a to przepraszam, bo mieszkanie komunalne
              mozna przeciez wykupic!

Ale jak dostał to mieszkanie,
              to chyba nie był najwazniejszym urzednikiem przecież,
              a nadto przeciez nie on jeden,
              jako urzednik z problemami mieszkaniowymi chyba był?

Dlaczego dostał jako 27 letni urzednik ...
              rozumiem komendant policji czy strazy?

To mnie teraz zaciekawiłeś, bo ja myslałem,
              ze to słuzbowe było!

W takimm razie mieszkania dostaja urzednicy rozumiem poza kolejnoscia!

jestem głab i cwok,
              bo ja długo gniotłem sie z rodzina w pokoju,
              pracowałem, i jak zarobiłem to kupiłem mieszkania!
              Nikt mi nic nie dał!
              jestem cwok masz racje i głab patentowy!

Czemu sie włączam do głosów krytykujacych,
              bo moze czas sie właczyc?
              zawsze stałem obok...
              • Gość: andreas Re: to nie było słuzbowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:05
                a chodzi mi Suwaku ciagle o to samo,
                o te standarty o których pisze powyzej Fugazi!

Wymagajmy od polityków pewnych stadartów uczciwosci, moralnosci...

Po prostu wymagajmy od tych ludzi,
                to moze to dobro moralne spłynie w dół?
                Spłynie na nas, na ludzi dobro w postaci uczciwosci!
                Po prostu uczciwosci!
                • Gość: andreas Suwaku co chcemy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:59
                  jezeli polityk bedacy ważnym urzednikiem wykorzystuje układy,
                  to na pewno nie ma siły moralnej i sprawczej,
                  by powstrzymac podległych mu urzedników przed układami!

Teraz Suwaku pomyslmy czy chcemy układów,
                  tylko takich do których mamy dostep
                  czy chcemy...
                  No, własnie co chcemy?????
                  Wybór nalezy do nas!

Jeszcze chwila i zagłosuje za politykami "skutecznymi i doswiadczonymi"
                  jak pisze na swoich plakatach pan Wieczorek!
                  Bo sie okaże, ze noiwe układy sa nieobliczalne,
                  a skuteczne i doswiadczone działaja sprawnie!
                  • Gość: Galoty Nic dodać nic ująć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:04
                    jezeli polityk bedacy ważnym urzednikiem wykorzystuje układy,
                    to na pewno nie ma siły moralnej i sprawczej,
                    by powstrzymac podległych mu urzedników przed układami!
                    /andreas/
              • Gość: andreas odpowiedz Suwaku jeszcze na to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:12
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=354&w=51686105
                prosze bardzo, jak uczciwie stawiasz sprawe,
                to prosze do konca...

Ja nie uzyje wulgarnego czy obraźliwego słowa wobec Ciebie!
                Ale prosze... bo jak wiem pan Krzystek geniuszem zadnym nie jest!
              • Gość: wziątek ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:43
                zrobił to co ja...
              • Gość: suwak Re: to nie było słuzbowe IP: 217.153.6.* 07.11.06, 15:28
                Rozumiem sarkazm Andreasie..
                Bez obrazy; za wysoko cię cenię.
                Przypuszczam i nie chciałbym inaczej że jesteś ofiarą MANIPULACJI na tym forum.
                Zreszta nie ty jeden.
                Jest tu kilku choć za wieloma nickami nawet kilkudziesięciu sprytnych
                manipulatorów-zawodowców.

nie będę opisywał kuchni psychomanipulacji. Wszyscy jej podlegamy czy chcemy
                czy nie; chodzi tylko o to by być jej świadom jeśli jest skierowana do każdego
                z nas.
                " człowiek urodził się wolny, a wszędzie jest w kajdanach"

z def. - manipulacja jest formą zamierzonego i intencjonalnego wywierania
                wpływu na pojedyńczą lub najliczniejszą grupę osób by realizowała działania
                zaspokojace potrzeby manipulatora. Autor manipulacji dąży zawsze do osiągnięcia
                korzyści osobistych lub politycznych"

- w sprawie tego kandydata PO - coś czytam, podobno fakty, i to są fakty,
                później otoczka z komentarzy wzajemnie się podbijająca, nerwowość że się nie
                kontynuuje, że ktoś przeniósł tak ważny wątek, dokładanie poprawianie tekstu
                itd itd.
                Pozostaje logicznie zapytać; co jest co, o co właściwie chodzi? Jak odsiejesz
                fakty, wychodzi zawsze sama treść manipulacji.

No bo o co w tej sprawie chodzi? o co chodzi w innych tekstach wyborczych ad
                personam? ano chodzi o deprecjację kandydatów nie o prawdę o człowieku choćby
                zbliżoną. MANIPULACJA Andreas wszechobecna MANIPULACJA!!

Galoty skwitował; to nie ważne że nie winien - dlatego że nie winien, to winien
                i won z polityki!!! Przecież tam mieszka.
                /mam nadzieję ze choć po parę groszy zarobią manipulatorzy- najsprytniejszy to
                od trzech wyciągnie w jednym wątku/

polecam: Andrzeja Stefańczyka - Psychologia wywierania wpływu i
                psychomanipulacja.

pozdr.
                • Gość: andreas Re: to nie było słuzbowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:56
                  o i tu sie zgdzam z Toba w pełni!
                  Tak uległem manipulacji, teoria tłumu!
                  Poddałem sie to wiem i czuje!

Masz racje jak sie spojrzy nie goraczkowo,
                  to wyglada normalnie...
                  wiele osób czy to dziennikarze czy urzednicy
                  czy inni komendanci czy zwiazkowcy
                  otrzymywali i otrzymuja i beda otrzymywac mieszkania poza kolejka!
                  Beda póki mieszkanie jest dobrem nieosiagalnym!

Sytuacja nie jest normalna
                  i to powoduje ciag nienormalnosci!
                  Ciag w którym doprawdy trudno o normalna ocene!

Ale czy to ma nam uniemozliwiac próbe dążenia do normalnosci,
                  tylko to ze zyjemy w nie normalnym kraju i układach?

Powtarzam Suwaku nie dziwie sie, ze wziął prace
                  mimo przciez braku doswiadczenia...
                  nie dziwie sie, ze przyjął mieszkanie, bo je potrzebował,
                  jak wielu młodych ludzi na starcie!
                  To jest normalne!
                  Nie jest normalne, ze 13 tysiecy ludzi nie ma szans na mieszkanie!

Trudno tu o normalne opinie!

Ba wymaganie od kogos normalnosci wedle standartów europejskich
                  w zwariowanej sytuacji jest co najmniej idiotyczne!

Wiem, ze to taka zabawa w manipulowanie i granie na emocjach,
                  szczególnie tych, co mieszkania nie dostali...
                  a przeciez wielu pracuje uczciwie!

Ale przepraszam, jak ktos sie pcha na wysoki urzad,
                  ma brata ksiedza, to mozemy miec wymagania do normalnosci!
                  Oczywiscie nie szukamy Świetego,
                  oczywiscie ten człowiek moze byc o niebo lepszy i mniej umoczony
                  od pozostałych!
                  Bo przeciez nie dyskutujemy, co dostał pan Piechota!

Ja powiem tak!
                  Ja wiem kim jestem i nie mam wobec siebie watpliwosci,
                  na pewno nie zobaczysz mojego wizerunku na afiszach!

Ale dzieki Suwaku, nie obrazam sie w ogóle,
                  uswiadomiłes mi cos i kazdym zdaniem staje sie madrzejszy!
                  Z kazdym doswiadczeniem!

Jak tylko dotra do mnie zamówione płyty
                  Coma, Myslovitz, Archive i Sigur Ros
                  uciekne od tych manipulacji chocby na noc jedna!
                  • Gość: krz Re: to nie było słuzbowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:50
                    Krzystek dlaczego zabrales mieszkanie sluzbowe?
                  • Gość: suwak Re: to nie było słuzbowe IP: 217.153.6.* 08.11.06, 12:03
                    Mamy wspólny dylemat Andreasie: jak wybrać dobrze??
                    dzisiaj środa wybory w niedzielę;- dylemat pozostaje dylematem.

Jakieś tam partie podsyłają trzech kandydatów i wrzeszczą z plakatów:
                    wybierajcie bezpartyjną Lubińską, lewicowca Piechotę, bez przydziału (??) i
                    dumnego ze Szczecina Krzystka.!!!!

dylemat 1 - czy to są wybory samorządów partyjnych czy wybory samorządów
                    samorzadnych??
                    dylemat 2 - wybierać "mocnych i obytych warszawką" czy też kogoś z II,III linii?
                    dylemat 3 - tą/tego co gwarantuje że załatwi z Jarkiem Przemkiem Zytą i
                    Zbyszkiem?
                    dylemat 4 - obiecuje że tylko ona/on zrobi,zrealizuje,zajmie się i uczczęśliwi,-
                    zrobi co dawno było do zrobienia i uszczęśliwi tych co są nie do
                    uszczęśliwienia??
                    dylemat 5 - starego układowca o wątpliwej przeszłości, obecnego układowca
                    całkowicie zależnego od partii, czy młodego ale czy nie przyszłego
                    układowca też partyjnego.
                    dylemat 6 - /masz rację ąndreas świętych nie sieją/ jakie normy moralne
                    osobowściowe, odruchy społecznie, - dyskwalifikują kandydatkę/a
                    dylemat 7 - wreszcie system wartości, hierarchia wartości.

Dylematów można postawić o wiele więcej; - na tym forum jest tylko bijatyka, a
                    jej cel jest łatwy do odgadnięcia.
                    Czyżby nie można wspomóc się w trafnym i z przekonaniem wyborem Prezydenta
                    Szczecina? Dobry prezydent to dla tego miasta z trudem oddychającemu obecnie,
                    mocny, niezależny, jest potrzebny jak świeże powietrze.

Każdy z forumowiczów deklaruje ciepłe uczucia do Szczecina, czyżby nie można
                    było dobrze wybrać?
                    Przecież każdy z nas ma jakąś wiedzę o kandydatach. Dlaczego się nią nie
                    podzielić? Chodzi o to tylko, żeby była prawdziwa odnosiła się do faktów a nie
                    manipulowana.
                    pozdr.
                    • Gość: andreas Re: to nie było słuzbowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:01
                      widzisz Suwaku postawiłes tyle "dylematów"...
                      ze wybrac dobrze, czy raczej wybrnąc dobrze z tego sie nie da!

Wiesz, jak wchodzisz czasami do dyskoteki ot Trezor czy Rocker,
                      to jak Ciebie szturchaja, to zauwazasz na poczatku,
                      ale poddajesz sie nastrojowi i po chwili skaczesz jak tłum!

Gdy staniesz i spróbujesz na spokojnie analizowac,
                      to bez zlecenia specjalnej agencji detektywistycznej,
                      nie da sie wybrnąć dobrze...

Znaczy przy załozeniu,
                      ze wybieramy zgodnie z ogólnie przyjetymi zasadami dobra i zla!
                      Bo mozemy patrzec pod katem swoich znajomosci
                      i ewentualnych korzysci prywatnych!

Nie ma dobrego wyjscia,
                      moze byc mniejsze zło, ale tez bardzo kontrowersyjne!

Bo błedem jest u nas w Polsce brak rozliczeń,
                      czyli bezkarnośc polityków za czyny i obietnice!
                      A kampania powinna polegac na nie obiecywaniu i atakowaniu,
                      ale na wykazywaniu, czego sie do tej pory dokonało,
                      czyli nie selekcja negatywna (mniejsze zło), ale pozytywna raczej!
                      • Gość: syf dlaczego sprzedano mieszkanie sluzbowe? IP: 62.69.212.* 09.11.06, 00:18
                        Juz nic sie nie liczy dla wielu, nawet taki przekret. Smutny ten wybor Pana
                        Nitrasa.

I dlaczego tak tanio. Wiemy nie mial wpływu na bieg wydarzeń!
        • Gość: Kazek Do Stefana i wszystkich innych POpaprańców IP: *.chello.pl 07.11.06, 02:55
          1. Krzystek został najemcą mieszkania bo pracował w UW. Był zwykłym prawnikiem bez aplikacji. Zarabiał sowicie. Stać go było na kredyt. Mógł jak tysiące młodych ludzi zaciągnąć kredyt na 30 lat i kupić mieszkanie na wolnym rynku.
          2. Wojewoda Lisewski nie był właścicielem tych mieszkań które dostał do dyspozycji z miasta w zamian za mienie skarbu państwa. Jakim prawem pozwolił grupie ludzi uwłaszczyć się na mieniu będącym w dyspozycji UW?
          3. Pan Krzystek po skończeniu pracy w UW powinien zwolnić lokal (podobnie jak z oporami ale jednak zrobił) niejaki tow. Wziątek. Jednak tego nie zrobił bo wcześniej sobie je wykupił o ile dobrze zrozumiałem treść artykułu.
          4. Dlaczego następca wojewody Lisewskiego pan Wziątek nie zawiadomił prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa niegospodarności na mieniu publicznym - mieszkaniach służbowych które powinny być w zasobach UW?
          5. Co na to Ministerstwo Skarbu Państwa?
          6. Co z kolejką osób, rodzin wielodzietnych oczekujących na mieszkanie od miasta?
          • Gość: andreas Re: Do Stefana i wszystkich innych POpaprańców IP: *.orange.pl 07.11.06, 03:04
            ja teraz dopiero zrozumiałem zacietrzewienie pana Wziatka
            z tym mieszkaniem słuzbowym!
            Pewnie wszyscy poprzedni urzędnicy albo wielu,
            którzy dostawali mieszkania słuzbowe zgodnie z prawem dla władzy
            szybko je uwłaszczali!
            A jemu zrobiono opór, stad jego walka!

To pewnie taka swiecka tradycja w urzedach, taka premia,
            a tu panu Wziatkowi nie udało sie....
            a przeciez jest powszechna zgoda i nawet prawo takie mamy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka