Dodaj do ulubionych

Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińskiego

• Gość: ex student Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.03, 16:24
      Czas najwyższy żeby magistrzy socjologii też przyjrzeli się
      książką prof. u których pisali prace magisterskie. Może znajdą
      tam całe akapity, wręcz rozdziały napisane przez nich.
      Oczywiście ktoś zapomniał wpisac że to z ich pracy mag. ale to
      przecież chochlik drukarski nie hihihi. Swoją drogą czas rzucić
      granat do tego instytutu zaorać i zasiać od nowa bo widać po
      postawie Leońskiego że wszyscy tam są nieżli.
      • Gość: student Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 19:13
        Leoński potrafi się tylko głupawo uśmiechać i robić kase na różnych studiach,
        które uruchamia z Sosnowskim. Poza tym guzik wie i nic nie robi, bo jest byle
        jaki.
        • Gość: wojtek Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.telan.pl 17.04.03, 22:46
          zobazc Flejterskiego na ekonomii
    • Gość: anonim Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.devs.futuro.pl 12.04.03, 22:08
      Szczerze powiedziawszy zdecydowana wiekszosc opinii na temat calej sprawy jest
      dla mnie duzym zaskoczeniem. Jednak niektore komentarze sa poprostu zenujace. Z
      takimi tekstami to proponuje sie zglosic do gazetki "Detektyw", a nie tutaj-
      molestowanie seksualne, alkoholizm, itp. Skoro ktos wie cokolwiek o
      "wystepkach" profesora, moze to przeciez zglosic odpowiednim instytucjom-
      jezeli oskarzenia okazalyby sie prawdziwe nikt nie wyciagnalby wobec takiego
      studenta konsekwencji. Chyba, ze sie boi skreslenia z listy. Jezeli tak to jest
      zwyklym tchorzem bez honoru i tyle. Najlatwiej oczywiscie wylac caly gnoj przez
      internet- bezpiecznie, anonimowo, nikt sie nie dowie. Ja sie nie podpisze
      imieniem i nazwiskiem, bo zadnych oskarzen nie mam zamiaru wysuwac. Niczego nie
      bylem swiadkiem, nie mam dowodow. Studenci powinni zachowac pewien poziom w
      swoich wypowiedziach i nie przeginac paly. Z osadami proponuje sie wstrzymac do
      ostatecznego wyjasnienia sprawy. I jeszcze jedno: skoro wam nie pasuje tyle
      rzeczy w US jest przeciez mnostwo innych uczelni. Droga wolna. Chyba, ze
      jestescie przywiazani do "prawie pewnego stolka studenta". Pozdrawiam. PS. ja
      tez studiuje socjologie na US.
      • Gość: US Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 193.82.16.* 13.04.03, 11:41
        Gość portalu: anonim napisał(a):

> molestowanie seksualne, alkoholizm, itp. Skoro ktos wie cokolwiek o
        "wystepkach" profesora, moze to przeciez zglosic odpowiednim instytucjom-

Czy znasz takie?Jak mozna to udowodnic?Moze metoda Michnika?Myslisz ze
        p.profesor padnie na kolana i do wszystkiego sie przyzna?KOmu uwierza?Zawsze
        mozna odeprzec ze studentka msci sie zz oblany egzamin.

> tez studiuje socjologie na US.

Wiec moze wkrotce sie przekonasz.

• Gość: Aska Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 111.111.31.* 15.04.03, 14:33
          Gdy na początku lat 90 zaczęłam studiować ekonomię musieliśmy wybierać sobie
          fakulteatywne przedmioty. Jednym z nich była socjologia. Startsze roczniki ją
          zdecydowanie polecały twierdząc, że teraz po odsunięciu Sosny od prowadzenia
          zajęć (powodem były formalne oskarżenia przez jedną ze studentek o molestowanie
          seksualne) jest to bardzo fajny i ciekawy przedmiot. Okazało się później , że
          pan psor został oduniety od nauczania na czas dosyć krótki tzn 2 lu 3 lata. No
          może na więcej. Przez ten czas zaczął zakładać szkołę prywatną, nadal
          działającą na naszym "wolnym" rynku. Studentce nie dało się wyperswadować
          wycofania oskarżenia przeciw p. s. Musiano go odsunąć. Tylko czemu nie
          całkowicie usunąć?
          • Gość: wojtek Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.telan.pl 17.04.03, 22:49
            popatrzcie na ekonomie
      • Gość: asystent na ekonom Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: 212.14.12.* 18.04.03, 10:35
        To co napisal anonim jest gorzkie ale prawdziwe. Obrzucanie obelgami prof. do
        niczego raczje nie prowadzi, przypomina mi opluwanie portertow Saddama przez
        Irakijczykow, takie danie upustu niecheci wobec tyrana ktorego dni sa
        policzone. Rozni ludzie taka a sama reakcja.
        Ciekawi mnie jednak odpowiedz na pytanie co jest prawdziwym problemem: plagiat
        pracy czy stosunki panujace na uczelni ? Czy usuniecie Sosnowskiego oznacza
        uzdrowienie sytuacji ? Czy tylko plagiat w jego pracy jest problemem ?
        Jesli tak to chcialbym spytac studentow i bylych studentow - jak wielu sposrod
        nich i ich znajomych robilo dokladnie to samo w pracach mgr i semestralnych.
        Ile prac bylo opartych o nieuwzglenione w bibliografii teksty z internetu i
        innych zrodel ? Czy zrzynannie w pracach mgr to cos innego jak zrzynannie przy
        monografiach i podrecznikach ? I jedno i drugie jest oszustwem. Jezeli wiec
        robi sie zarzuty profesorowi to trzeba byloby przejrzc tez i prace studentow.
        Nie bronie profesora - zachowal sie niemoralnie i jego zachowanie samo swiadczy
        o nim jako o czlowieku. Brzydze sie
        Ale pytanie brzmi: co jest prawdziwym problemem - czy plagiaty czy cos innego.
        Czekam na wypowiedzi w tej sprawie
        i jeszcze jedno - co sie stanie z instytutem i studentami jesli sosnowskiego
        wywala ? Czy oni nie ucierpia na tym najbardziej ?
        pozdrawiam i zycze wesolych swiat
        • pierwszy SOSNOWSKI papa 18.04.03, 11:42
          Czas minął pseudoprofesorze Adamie Sosnowski, w sumie dobrze byłoby gdzyby
          instytut opuściło jeszcze parę Profesorów i Doktorów

p
          • Gość: PoloVirus Re: SOSNOWSKI papa IP: *.pl / 192.168.5.* 18.04.03, 23:08
            pierwszy napisał:

> Czas minął pseudoprofesorze Adamie Sosnowski, w sumie dobrze byłoby gdzyby
            > instytut opuściło jeszcze parę Profesorów i Doktorów
            >
            Mam mieszane uczucia.Studiuję socjologię na US i zdawałem dwa egzaminy u
            prof.Sosnowskiego z czego jeden oblałem.Nic dziwnego bo sie najzwyczajniej nie
            nauczyłem.Decyzja profesora choc gorzka do przełknięcia spowodowała że zacząłem
            darzyc go szacunkiem.Pogłoski o jego działaniach chodziły po instytucie
            zawsze,ale to nic dziwnego bo potrafi on usadzić sporą część roku (ostatnio
            słyszałem o 70 procentach,ale to studenci zaoczni).Współczuję wszystkim z ust
            których sączy sie gorycz;słowa swoje piszą z pozycji ofiary która teraz może
            się zrewanżować za swoje braki w edukacji.Czym innym jest sprawa z
            plagiatem;jeżeli faktycznie prawo zostało naruszone niech zostaną wyciągnięte
            konsekwencje.Jednak o ile mi wiadomo żeby placówka nosiła miano instytutu musi
            spełniać szereg wymogów formalnych a jeden z nich to określona liczba
            profesorów.Jeśli profesor zostanie odsunięty czarno widzę przyszłość naszego
            instytutu.Może czas na podjęcie kroków stabilizujących sytuację tej placówki?
            R.B.Woźniak coraz starszy ... Przydłaby się jeszcze jeden profesor
            belwederski,wtedy będę spokojny.Chyba.Wesołych świąt ???
    • Gość: pik Re: Autoplagiat profesora Uniwersytetu Szczecińsk IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 23:22
      czy p. dr Magdalena S., obecnie pracująca w Olsztynie, to też na tej uczelni
      działała?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka