skuter70 09.03.07, 08:29 Ktos moze u nich wstawial i moze podzielic sie wrazeniami? firma z ulicy wszystkich swietych- okna aluplast. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krypcioch Re: Okna z firmy Profil - wrazenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 08:37 Od czasu gdy zamontowałem okna tej firmy świat wydaje mnie się piekniejszy. Jak patrzę przez te okna ma się rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Okna z firmy Profil - wrazenia 09.03.07, 15:37 jak mawiała moja babcia:gó..o dasz-gó..o masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: montażysta Re: Okna z firmy Profil - wrazenia IP: *.chello.pl 09.03.07, 17:27 okna, jak okna - zwykle są podobnie wykonane. Najważniejszą rzeczą iest p r a w i d ł o w y m o n t a ż. Kotwy w odpowiednich miejscach i ilości, i - laboratoryjna wręcz - czystość, bo piankowe uszczelniacze nie będą trzymać się na brudzie i kurzu. Szczegółów poszukaj w necie, np. w Muratorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Okna z firmy Profil - wrazenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 18:39 U nas wstawiali 1o lat temu , kilka szyb było w środku brudnych wiec chyba rozszczelnianych ale wymieniono je bez problemu i zbędnej biurokracji. Teraz tez robiła rodzina i są zdowoleni .Poza tym mają dobre ceny i mimo wszystko polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Okna z firmy Profil - wrazenia 12.03.07, 07:47 > Szczegółów poszukaj w necie, np. w Muratorze. w muratorze ktos napisal: przeczytalem te 130 stron watku o oknach ...i dalej nic nie wiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Okna z firmy Profil - wrazenia 12.03.07, 07:45 a cos konkretnie wiwsz czy tylko tak sobie stulasz w klawisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serio Re: Okna z firmy Profil - wrazenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 07:57 30marca-1 kwietnia są targi BudGryf. Idź na te targi budowlane to na miejscu będziesz mógł dowiedzieć się o wszystkoich materiałąch budowlanych Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Okna z firmy Profil - wrazenia 12.03.07, 08:25 i myslisz, ze jakis producent powie mi tam: moje okna sa drogie ale za to nieszczelne, leci przez nie woda i nie "trzymaja" teoretycznych wskaznikow? potrzebne mi info od uzytkownikow a nie reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serio atest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 08:40 serio, to wszystkie okna na rynku powinny mieć atest ITB.jeżeli tych atestów nie ma,to znaczy że okna nie są dopusczone na rynek.a jak juz okan mają ten atest,to znaczy że MUSZĄ być odpowiednio wyprodukowane. natomiast ja ma kilka kryteriów wyboru dostawcy: 1. firma istnieje ponad 10 lat - jest wiarygodność 2. doskonałe grupy montażowe - ludzie nie z łapanki ale fachowcy 3. firma wystawia się na targach - nie boi się pokazać klientom 4. obsługujący potrafi doradzić biorąc pod uwagę specyfikę zamawiającego a reszta? 5. umowę podpisuje się w biurze a nie u klienta reszta to już kwestia właściwego podpisania umowy i konsekwenji w jej wyegzekwowaniu. ja to robię na codzień jako specjalista od przygotowania produkcji w firmir budowlanej i mogę cię zapewnić że nie zawsze wybieramy firmę najtańszą ale najwiarygodniejszą. poza tym mam wrażenie że właściciel firmy profil w ten nieporadny sposób próbuje znaleźć klientów. p.s. moja firma nigdy od firmy profil okien nie brała... Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: atest 12.03.07, 08:48 A ja mam okna od pierwszej szczecińskiej wytwórni okien. Było to wieki temu, chyba w 1993, kupiłam je jako jedna z pierwszych od firmy przy Mieszka I-go, bodajże 81. Zaraz za wiaduktem kolejowym. Już zapomniałam nazwę tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 profil aluplasta jest bardzo dobry 12.03.07, 08:59 akurat teraz w tym siedzę, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: profil aluplasta jest bardzo dobry 12.03.07, 09:02 o ile mi wiadomo profil aluplast robi wiele firm - znasz produkt akurat tej? Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: atest 12.03.07, 09:01 Gość portalu: serio napisał(a): > serio, to wszystkie okna na rynku powinny mieć atest ITB. wszystkie firmy z jakimi sie kontaktowalem maja > 1. firma istnieje ponad 10 lat - jest wiarygodność oni chyba istnieja > 2. doskonałe grupy montażowe - ludzie nie z łapanki ale fachowcy to mozna ocenic dopiero po zamontowaniu okien albo od kogos kto je juz ma co wlasnie probuje zrobic > 3. firma wystawia się na targach - nie boi się pokazać klientom tego nie wiem. wystawiaja sie? > najtańszą ale > najwiarygodniejszą. no wlasnie probuje sie czegos dowiedziec:) > poza tym mam wrażenie że właściciel firmy profil w ten nieporadny sposób > próbuje znaleźć klientów. typowy problem z wielbladem:) > p.s. moja firma nigdy od firmy profil okien nie brała... a skad brala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serio Re: atest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 09:12 nie chcę stosować kryptoreklamy na forum GW. to nie jest ok. jak się zatrudniłeś w tej firmie to próbuj innego rodzaju reklamy. a klient niech wejdzie w jakiąś wyszukiwarkę i pod hasłem okna szczecin znajdzie różne firmy -wybór jest Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: atest 12.03.07, 09:16 tak to niestety jest , ze w internecie (i w naszym systemie prawnym) kazdy, korzystajac z anonimowosci i slabosci prawa, moze bezkarnie komus zarzucic klamstwo, oszustwo albo kryptoreklame. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: atest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 12:55 No mówię ci że sa ok. Ja mam , dwóch moich sąsiadów na ulicy też kompleksowo całe domy i rodzina - mieszkanie. I do niczego nie można sie przyczepić. A firmy które stac na wystawianie się na targach, to chyba oczywiste ze będą miały droższe okna i wcale nie znaczy że lepsze. Profile ważne ale trzeba popatrzec na okucia. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: atest 12.03.07, 13:48 dzieki. staram sie zebrac jak najwiecej informacji:) na razie zadowolonych i nie mam pol na pol:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: atest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 13:57 a ty skuter raz skuter raz iza?cienkie metody :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głębokie Re: atest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 23:30 Jest fajnie. Cieplo, okna działają. I były znośne cenowo.Robota dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Okna z firmy Profil - wrazenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 17:10 Człowieku nie idź do tej firmy, to oszuści. Co z tego że mają dobre ceny, jak nie mogą wykonać okien. Ja właśnie rozwiązałem z nimi umowę i odebrałem pieniądze (dobrze że się udało zaliczkę odzyskać!!!!) Przetrzymali mnie dwa miesiące a na koniec Pani właściciel powiedziała, że mnie cały czas okłamywała i bardzo jej przykro. Brak kompetencj i manufakturka. Nie radzę !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś