Dodaj do ulubionych

nie lubie szczecina

IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.03, 00:20
mafia, drozyzna i zero kultury, same puby, knajpy i szpanerstwo
Obserwuj wątek
    • Gość: Kalee Re: nie lubie szczecina IP: *.75.35.186.Dial1.Boston1.Level3.net 09.05.03, 19:51
      Wracaj na wies...
    • Gość: tadeusz Re: nie lubie szczecina IP: 212.210.198.* 15.05.03, 15:40
      wlasciwie podales opis pasujacy do 99% miast w Polsce. Mam dla Ciebie
      propozycj€ - rozejrzyj sie troche szerzej, przestan ganiac po pubach a wtedy
      byc moze bedziesz mial szanse zobaczyc niepowtarzalny urok tego miasta.
      Narzekanie nie sprzyja szczesciu.
      pozdrowienia
    • nanan1 Re: nie lubie szczecina 30.05.03, 13:27
      łoj, joj, stary!!
      a gdzie ty niby teraz mieszkasz? W Paryżu?

Wyprowadziłam się ze Szczecina kilka lat temu. I z dystansu widzę teraz plusy i
      minusy.
      Jedynym minusem z mojego punktu widzenia jest to, że w Szczecinie nie bardzo
      jest jak pracować (w życiu bym sie nie mogła tak utrzymać z mojego zawodu).
      A plusy? Siedzę w tej brudnej i hałaśliwej Warszawie, pracy tyle, że nie ma
      mowy o jakimś zyciu kulturalnym (np. Zachęta: do 17-tej), żar się z nieba leje.
      W szczecinie wsiadało sie w samochód i nad jeziorko / do lasu / nad morze itp.
      Tutaj na każde trzy drzewa przypadają dwie wielodzietne rodziny, po prostu
      depcze sie po ludziach. Nie mówiąc juz o wodzie (zeszłego lata widziałam
      zdesperowanich Warszawiaków kąpiących sie na Polach Mok. w bajorze takim jak u
      nas koło Amfiteatru)

Chyba nie wrócę do Szczecina na stałe, ale b. lubie to miasto. Jest nudnawe,
      ale przyjazne
      • Gość: ZetKa Re: nie lubie szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 14:00
        > A plusy? Siedzę w tej brudnej i hałaśliwej Warszawie, pracy tyle, że nie ma
        > mowy o jakimś zyciu kulturalnym (np. Zachęta: do 17-tej), żar się z nieba
        leje.
        Tak swoja droga, w Warszawie po 20 juz ciezko znalezc w poblizu mieszkania
        otwarty sklep!!!
        A jesli chodzi o czas wolny, to i mniej go tutaj, bo ile by sie nie pracowalo,
        to i tak wiecej czasu schodzi na dojazdy, wszedzie jakos tak daleko (i ktos mi
        mowil, ze ja tak daleko na uczelnie z Polic dojezdzalem... a tu jest to
        normalna trasa po Wa-wie - do dobrego kina, do centrum, do pracy, itp.)...

> Tutaj na każde trzy drzewa przypadają dwie wielodzietne rodziny, po prostu
        > depcze sie po ludziach.
        AZkurat z drzewami sie nie zgadzam (wbrew opinii Stettiner) - tu z kazdego
        miejsca jakos tak blizej do parku, niz w Szczecinie...

> Nie mówiąc juz o wodzie
        oj, tragedia, a jesli chodzi o klimat (suche powietrze) to jest to pierwsze
        miasto, w ktorym moj okres akomodacji trwa dluzej niz dwa dni (jak na razie
        trwa 1,5 miesiaca)...

A zdaje sie watek zaczal sie od cen? No wiec w Wa-wie piwo za 7zl w pubie jest
        piwem TANIM!!!!
      • Gość: mlemanczyk Re: nie lubie szczecina IP: *.pl / 192.168.3.* 05.07.03, 23:49
        Niestety,musze sie zgodzic z Dropsem.Mieszkam w Szczecinie od 6 lat i
        generalnie go nie lubie.Powodow jest kilka: malo atrakcji, niewiele miejsc do
        zwiedzania, brak typowego dla mniejszych (lecz nie tylko) miast centrum.
        Jednym z glownych powodow jest tez wysoki stopien zabrudzenia miasta: na
        kazdym chodniku mozna natrafic na psie odchody; na przystankach, pomimo kosza
        na smieci, pelno smieci, petow itp. Ostatnio doszedl tez zupelnie nowy powod.
        W poniedzialem pojechalem z bratem do Berlina. Przed wyjazdem wszyscy nas
        ostrzegali, aby nie poruszac sie w samym miescie samochodem, gdyz: 1) nie
        znajdziemy darmowego parkingu; 2) zgubimy sie; 3) wiecej stracimy na jazde,
        niz na zwiedzanie. Pomimo wszystko postanowilismy zaryzykowac. I tak: 1)
        znalezlismy DARMOWY parking w samym srodku miasta - na ulicy "17. Juni"; 2)
        nie tylko nie zgubilismy sie, lecz przejechalismy bez zadnych problemow
        dojechalismy z centrum na polnoc miasta tam, gdzie chcielismy; 3) jezdzilismy
        caly dzien po miescie, ale z wlasnego wyboru, aby je poznac. Dodam w tym
        miejscu, co jest dosc wazne, iz w Berlinie bylismy po raz pierwszy. Po
        powrocie do Szczecina otrzymalismy mandat za nieoplacone parkowanie w Strefie
        Platnego Parkowania. I myli sie ten, kto przypuszcza, ze nasz samochod stal na
        miejscu parkingowym. Nie, nie - stal na zwyklym, nieoznakowanym w ZADEN sposob
        chodniku. Brak bylo nie tylko znakow zakazu postoju, lecz takze (co rownie
        istotne) jakiegokolwiek znaku o wyznaczonym parkingu i, co sie z tym wiaze,
        oplata za niego. Jest to chyba ewenement w skali Europy, aby zadac oplat za
        parkowanie w miejscach w zaden sposob nieoznakowanych. Iscie godny polecenia
        sposob dla naszych sasiadow, na wyluskanie od wszelkich turystow (i nie tylko)
        dodatkowych pieniazkow. Jako haslo reklamujace turystyke w stolicy woj.
        zachodniopomorskiego proponuje "Przyjedz, zaplac, oplac. Sp. z o.o.".
        Przyjedz - warunek konieczny; zaplac - za zakupy; oplac - postoj, gdziekolwiek
        on jest (bo niby dlaczego tylko w centrum i to tym scislym?)
    • Gość: mafia TO WYPIER ....... STĄD IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 00:26
      !!
      • lylly Re: TO WYPIER ....... STĄD 06.07.03, 17:23
        brrr... strach sie bac :P
      • Gość: bruner Re: TO WYPIER ....... STĄD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 11:13
        jaka mafia?
        w Szczeccinie?
        W Szczecinie napakowani chłopcy, po solarium, z łancuchami?
        Ty nie wiesz co to jest mafia, baranie.
        Nie wystarczy mieć gnata, bo to może mieć każdy bandzior, przede wszystkim
        trzeba mieć głowę na karku, aty zapewny nie masz ani karku, ani głowy!!!
        DEBIL!!!
    • geruestaw Re: nie lubie szczecina 12.10.03, 20:48
      To jest faktem. Szczecina nie ma za co lubić. Szczecin to kilka ulic w centrum.
      Dalej to już duże mieszkalne blokowiska na których prawie nie istnieje zieleń.
      Jeszcze dalej miasto przechodzi w brudną i śmierdzącą wieś. Aktywny jest tylko
      margines społeczny. Wystarczy przejżeć posty na forach. Brak dyskusji lub
      wulgaryzmy.
      • Gość: kama Re: nie lubie szczecina IP: 62.233.216.* 14.10.03, 16:21
        Dokladnie!"Nie lubisz Szczecina?To stad wyp... "-oto codzienny jezyk Polakow-ot
        taka nasz kultura!Nie jestescie tolerancyjnym narodem, w ogole nie mysliscie o
        tym,ze ktos moze miec inne zdaniE! Dresow pelno i prostactwa ,caly Szczecin.
        • Gość: Zuza Re: nie lubie szczecina IP: *.astro.net.pl 16.10.03, 09:27
          Gość portalu: kama napisał(a):

> Dokladnie!"Nie lubisz Szczecina?To stad wyp... "-oto codzienny jezyk Polakow-
          ot
          >
          > taka nasz kultura!Nie jestescie tolerancyjnym narodem, w ogole nie mysliscie
          o
          > tym,ze ktos moze miec inne zdaniE! Dresow pelno i prostactwa ,caly Szczecin.

nie sądż wszystkich jedną miarą ,to że jedni są chamscy i nie potrafią się
          zachować to nie znaczy że wszyscy szczecinianie są tacy sami ja sobie tego nie
          życzę !!!!!! dlaczego widzisz to co chcesz widzieć a nie masz ochoty zobaczyć
          to co widać?
    • Gość: ktoś Re: nie lubie szczecina IP: *.espol.com.pl 16.10.03, 21:00
      każdy ma prawo do swojego zdania,dziwi mnie taka ostra reakcja, powiedziałabym
      chamska paru gosci, ja powiem krótko, miasto bez klimatu, bez duszy i niestety
      to wina ludzi tu mieszkających:( smutne ale prawdziwe!
      • olciak Re: a ja wręcz przecziwnie!!! 17.10.03, 14:27
        Uwielbiam Szczecin za niezwykłą architekturę i układ urbanistyczny, mnóstwo
        zieleni, parków, skwerków i trawników z drzewkami wzdłóż copon iektórych
        arterii. Lubię klimat szczecińskich knajpek, barów, cafejek, pubów. Spacer po
        tym mieście jest przyjemnością nawet w strugach deszczu! Zawsze spotykam się
        tam z serdecznością i wszytkim, co najmilsze i przyjazne, dlatego chętnie
        wyniosę się do Was z "mojej" wawki :-)
        • Gość: Zuza Re: a ja wręcz przecziwnie!!! IP: *.astro.net.pl 19.10.03, 06:19
          olciak napisała:

> Uwielbiam Szczecin za niezwykłą architekturę i układ urbanistyczny, mnóstwo
          > zieleni, parków, skwerków i trawników z drzewkami wzdłóż copon iektórych
          > arterii. Lubię klimat szczecińskich knajpek, barów, cafejek, pubów. Spacer po
          > tym mieście jest przyjemnością nawet w strugach deszczu! Zawsze spotykam się
          > tam z serdecznością i wszytkim, co najmilsze i przyjazne, dlatego chętnie
          > wyniosę się do Was z "mojej" wawki :-)

Zapraszamy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka