walek1275 04.07.07, 14:17 Witam; Czy ktoś ma jakieś informacje na temat tego developera? Mam zamiar kupić mieszkanie na Grafitowej /Mierzyn. Czy ktoś wie jak wykańczają mieszkania? Czy jest dużo poprawek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swantevit Re: Management Sp. z o.o. 04.07.07, 14:18 Co za glupia i pretensjonalna nazwa! Na pewno firma tez do dupy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Management Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:19 dużo poprawek w dokumentach niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca tematu Re: Management Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:33 Wykańczają znakomicie, zwłaszcza klientów. Kupczyk i jego familia. Niektóre mieszkania zabrał komornik, ale tak ogólnie to jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
walek1275 Re: Management Sp. z o.o. 04.07.07, 15:05 No tak, znaczy to, że musimy sprawę przemyśleć. A można prosić więcej informacji o poprawkach w dokumentach i o nieuczciwości developera. W necie b. ciężko znaleźć cokolwiek na ich temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca tematu Re: Management Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 15:16 Kurier pisał na ten temat przez wiele tygodni. Menagment to Sigma Kupczyka, a teraz występuje jako spółka z Gdańska. To to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Management Sp. z o.o. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.07, 22:53 to najnowsza informacja: www.kurier.szczecin.pl/?d=regiony1&id=100080 ale sprawa ciągnie sie kilka lat. Na Grafitowej jest przekręt na przekręcie. Część mieszkańców nie posiada aktów własności (być może znikoma część). Projekty budynków nie zgadzają się ze stanem faktycznym, nie mówiac juz o tym,że fragment Grafitowej nie jest ulicą . Pomijam fakt ,ze wykonawca zasypał zbiorniki wodne , na których teraz sobie buduje: taka mała mierzyńska wenecja. Przypomniała mi się jeszcze sprawa budynku przy Tytusa (też Mierzyn), bo tamten inwestor też zarejestrował się w Gdańsku. Ludzie kończyli budowę własnymi środkami, bo developer się skończył a i tak za jakiś czas zjawiła się syndyk z Gdańska i zabrał im garaże , za które ludziska zapłacili. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia22213 Re: Management Sp. z o.o. 04.07.07, 23:14 Nie zazdroszcze tym, ktorzy teraz kupuja mieszkania. Tak latwo sie naciac... --- Spa w Polsce Najlepsze hotele SPA Odpowiedz Link Zgłoś
walek1275 Re: Management Sp. z o.o. 05.07.07, 08:26 Dzięki za odpowiedzi. Już zrezygnowaliśmy ze współpracy z tym developerem. Wiedziałem, że w niskiej cenie musiał kryć się jakiś haczyk a właściwie HAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Management Sp. z o.o. IP: 193.138.110.* 09.07.07, 10:14 pracuje w banku i udzielam kredytow osobom kupujacym tam mieszkania nie uslyszalem zadnej negatywnej opini na ich temat polecam ps. jesli szukasz dobrego kredytu to zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Management Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 11:40 Czy udzielanie kredytu za wszelką cenę jest bezpieczne dla banków? Czy przymykając oko na wątpliwe zapisy lub brak pełnej dokumentacji nie ponosisz odpowiedzialności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Management Sp. z o.o. IP: *.devs.futuro.pl 10.07.07, 00:59 dokumenty - poprawki- kłopoty- oto moja wiedza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Management Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:08 Ja właśnie próbuję odzyskac pieniądze od tych państwa - małżeństwa i syna Kupczyk. Mam już prawomocny wyrok i ... nic. Sprawa dotyczyła właśnie mieszkań na Grafitowej, które aktualnie powstają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Management Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 12:43 współczuję, mam nadzieję,że odzyskasz choć część pieniedzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Management Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 21:56 Tak sobie czytam Wasze wpisy nt. niejakiego Kupczyka, jego syna i rodzinki. Wszystko to jest ciekawe, ale to dla mnie nie nowość. Otóż chcę poinformować Szanowną Publiczność, że (o ile to ten sam facet) niejaki Ryszard Kupczyk prowadził w 1995r. firmę INFRABUD z siedzibą w Chojnie. Na jego syna była zaś zarejestrowana hurtownia materiałów budowlanych, w której się zaopatrywał. I właśnie INFRABUD budował dla jednej ze spółdzielni mieszkaniowych budynek w Szczecinie, w którym w owym 1995r. kupowałem mieszkanie. Pan Kupczyk szantażował spółdzielnię i nas - nabywców mieszkań, że jeżeli nie dostanie odpowiednio większej kwoty pieniędzy, to zejdzie z budowy. Miał jednak pecha, bo nie zgodziliśmy się na jego żądania. Co prawda rzeczywiście zszedł z budowy i budynek spółdzielnia kończyła tzw. systemem gospodarczym, ale gość nie dostał kasy i jeszcze o ile pamiętam przegrał w sądzie. Tak więc należy gonić dziada , ale jak widzę dalej niestety nabiera ludzi. Pozdrawiam i życzę powodzenia nabywcom jego kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Management Sp. z o.o. IP: 77.88.174.* 11.09.07, 23:15 Ale Kupczykowie to nie tylko Managemet,ale też Sigma,MDM,Telbud. O ile mnie wiadomo CBŚ siedzi na karku. Działanie zawsze to samo czyli na szkodę kupujących. Sprzedaż 2x tego samego mieszkania,liczne kredyty na które niektóre banki dają ławtą reką,choć jakiś czas temu parę banków na dźwięk Kupczyk mówili nie-dziękuję. O swoje pieniądze się łatwo dopomina(jakaś zapłata)ale jeśli ma on zwrócić to juz nie tak łatwo nawet niemożliwe. I można mnozyc tysiące przykładów. Na Duńskiej tez sa poszkodowani. Odpowiedz Link Zgłoś