Dodaj do ulubionych

Totalna NUDA w ZŁ-CU

29.05.05, 19:17
Ej, ja tego nie mogę pojąć. Policja w złocieńcu krąży jak wsza na grzebieniu,
ale o przyczynie wandalizmu nie pomyslą, zamiast zapobiegać temu to tępią. A
problem jest taki... MY NIE MAMY SIĘ GDZIE PODZIAĆ ! Przecież to chore. W
złocieńcu nie ma miejsca gdzie młodziez mogłaby się spotkac pogadać, teraz
jest pauza itd. Ale wydaje mi się że to nie jest miejsce dla wszystkich. Nie
wszyscy lubią takie klimaty i szlajanie się po barach... WIĘC ZRÓBCIE COŚ Z
TYM !!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • zlocieniec Re: Totalna NUDA w ZŁ-CU 29.05.05, 20:36
      Po pierwsze, policja jest od tego, żeby się kręcić po mieście, żeby ludzie co
      chwilę widzieli radiowóz i czuli się bezpieczni. Czy myślisz, że policja ma
      realny wpływ na zapobieganie głupocie młodych ludzi niszczących ich własne
      miasto?
      Po drugie, to jak na miasto 16 tysięczne to mamy i tak dużo miejsc w których
      można się spotkać z przyjaciółmi.
      Po trzecie, jeżeli w Złocieńcu nie ma atrakcji Tobie odpowiadających, to
      dlaczego nic sama nie zrobisz aby powstały? Krytyka bez podawania lepszych
      rozwiązań i pomysłów nie jest rozwiązaniem.
      Po czwarte, czy ja dobrze zrozumiałem z Twojego tekstu, że chcesz, aby policja
      organizowała młodzieży czas wolny?
      • lukasz83zloc Re: Totalna NUDA w ZŁ-CU 30.05.05, 12:48
        masz racje w Złociencu jest dużo miejsc żeby się spotkac ze znajomymi ale żeby
        się tylko napić i nic więcej !!!
        • selion Re: Totalna NUDA w ZŁ-CU 30.05.05, 15:01
          Nudzą się tylko Ci, którzy nie potrafią sobie sami zagospodarować czasu. Ja się
          w swoim życiu nigdy nie nudziłam, wiele jest rzeczy, których można porobić, gdy
          nie ma "miejsc spotkań" (cokolwiek to znaczy, dla mnie można spotkać się na
          ognisku, w domu, lub gdziekolwiek). Ja jak mam trochę czasu to między innymi
          czytam książki... ale kto w tych czasach czyta jeszcze książki? :D
          • zlocieniec Re: Totalna NUDA w ZŁ-CU 30.05.05, 15:28
            Ja czytam.
            • selion Re: Totalna NUDA w ZŁ-CU 30.05.05, 15:47
              I bardzo dobrze :)
              TO buziol ode mnie :*
              :D
              • bozia2 Re: Totalna NUDA w ZŁ-CU 30.05.05, 18:10
                Ależ to prawda,że w Złocieńcu jakby nudnawo.Wiara nawet jak jest w amfiteatrze
                jakiś zespół na żywo to tylko siedzi i popija piwko.Nikt nie tańczy chyba że już
                ma fazę.W naszym mieście rzeczywiście jest pare knajpek i mam wrażenie,że tylko
                dla młodzieży,a dla nas,ludzi po 30 nie ma nic.Byłam niedawno w Goleniowie na
                baletach dla "dawnej młodzieży".Ludzie młodzi mają tam swoją muzę co dnia,ale
                soboty zarezerwowane są dla "dorosłych" i ich muzyki.
                Taka knajpka bardzo by się przydała,bo ile można robić grile i imprezki
                domowe,przecież nie jesteśmy starzy.
                • selion Re: Totalna NUDA w ZŁ-CU 30.05.05, 18:53
                  W taki razie zapraszam do Drawska, zobaczycie co to prawdziwa nuda :D
                  Mi obojętnie gdzie się spotykam z przyjaciółmi, najbardziej lubię spotkania
                  domowe lub grilowe :>
                  Lokali jak na małe miasto macie sporo (choćby w porównaniu d Drawska), nie wiem
                  na co niektórzy narzekają, że w knajpce można tylko posiedzieć przy piwie, tego
                  typu problemu nie rozumiem.
                  Muzyka jest już większym problemem, bo każdy ma inne gusta i faktycznie
                  typowych dancingów jak na razie w Złocieńcu ne widziałam, a szkoda, nawet ja
                  bym się chętnie wybrała.
                  Moim zdaniem nie powinno się wzdychać, że teraz nikt nie tańczy, a w pubie to
                  jak jesteś nic innego nie ma tylko piwo, bo to jak ludzie się bawią zależy
                  tylko od nich, jak człowiek jest rozrywkowy to nawet na stypie będzie się
                  świetnie bawił ;)
                  W pierwszym poscie był problem, że nie ma gdzie się spotykać.. hmmm.... są
                  puby, restauracje, kluby, bary, miejsca publiczne przeznaczone na takie
                  spotkania, są koła plastyczne i taneczne :D są działki, ogródki, można sobie
                  wycieczkę zorganizować (pieszą, rowerową, albo samochodem nad jeziorko), ja
                  uważam, że w Złocieńcu akurat na to nie powinno się narzekać, trzeba mieć tylko
                  pomysł i chęci, trochę życia, wiosna idzie :)
                  Acha, nie czytajcie gazety pojezierza drawskiego, pierwsze co to opinie
                  złocienian jaki Złocieniec jest beznadziejny, humor sobie popsujecie, bo ludzie
                  nie zauważają tego co mają i gardzą tym, że czegoś im brak.
                  Tak przy okazji, kto z was jest optymistą? :)
                  • pan_zorro Re: Totalna NUDA w ZŁ-CU 19.01.06, 12:36
                    Ludzie, pomysly macie bombowe: ognisko, gril, wycieczka (rowerowa itp) - ale to
                    chyba na jakies cieplejsze okresy, a my mamy teraz zime chyba, no nie?
                    Spotkania domowe - extra, tylko ile tam sie ludzi pomiesci? Ja mam dla siebie
                    jeden pokoj wiele ludzi tam nie przyjme. Pubow, fakt, mamy kilka a nie tylko
                    Pauze. Nie zapominajmy o Dialogu(ktory niestety ostatnimi czasy sie opuscil).
                    Jest tez malenki King i nieodwiedzany przeze mnie Sabat (wiec tu Selion mozesz
                    spokojnie sie udac z Rzapa i Jleszczami). Na szczescie mamy malo dyskotek, choc
                    moze to jednak zle bo cala tluszcza dyskotekowa zwala sie do knajp i robia
                    wioche. Zreszta zeby udac sie do pubu przydaloby sie miec troche kasy, a to juz
                    bariera nie do pokonania dla wiekszosci. Nawet zeby uprawiac piepszony sport
                    trzeba miec troche kasy - wypozyczenie hali - nie mowiac juz o tym ze trzeba
                    znalezc kolejnych ludzi z kasa, nei wspominajac o tym ze ciezko znalezc na hali
                    jakies wolne godziny, ktore by odpowiadaly wszystkim zainteresowanym. A co
                    ksiazek to pomysl nie jest zly, ale ilez mozna czytac? Wysatarczy ze czytam na
                    codzien jakies pierdoly na studia wiec jak jade do ZLC to nie bardzo mam ochote
                    na czytanie a raczej na rozrywke. Z tym ze jedyna rozrywka jaka mi oferuje
                    miasto jest alkohol i narkotyki.

Z
            • pikpok0 Re: Totalna NUDA w ZŁ-CU 01.06.05, 12:28
              A mnie ciekawi , i to pytanie kieruje glownie do Lukasza i pinky co to za miejsca maja powstac w ktorych chcielibyscie sie spotykac ze znajomymi, bo narzekacie ze takowych nie ma.
              • zlocienianin Re: Totalna NUDA w ZŁ-CU 19.01.06, 00:43
                Od rozrywki jest Dom Kultury. Jak jest każdy widzi. Bez komentarza.
                • selion Re: Totalna NUDA w ZŁ-CU 19.01.06, 08:13
                  A właśnie co ZOK zorganizował dla dzieciakó na ferie?
                  DPOK ma zaplanowany cały tydzień, lącznie z darmową bają w kinie :)
                  Można porównać jak kto się stara, niech ktoś przepisze plan ferii zimowych
                  ZOKu, ja tutaj umieszczę plan DPOKu :)
                  • pawelek86 Re: Totalna NUDA w ZŁ-CU 19.01.06, 10:27
                    Napisze plana na 1 tydzień bo tylko ten chwilowo mam jak dopadne na drugi to
                    też napiszę. A więc:
                    Poniedziałek
                    Zajęcia tańca współczesnego (sala widowiskowa ZOK)
                    Wtorek
                    Projekcja Filmu MADAGASKAR
                    Zajęcia wokalne
                    warszataty teatralne
                    Sroda
                    Porjekcja filmu MADAGASKAR
                    Zajęcia tańca współczesnego.
                    Czwartek
                    • pawelek86 Re: Totalna NUDA w ZŁ-CU 19.01.06, 10:34
                      Przepraszam ale chyba przez przypadek wysłałem niedkończony post tu już jest
                      wszystko.:)

Napisze plana na 1 tydzień bo tylko ten chwilowo mam jak dopadne na drugi to
                      też napiszę. A więc:
                      Poniedziałek
                      Zajęcia tańca współczesnego (sala widowiskowa ZOK)
                      Wtorek
                      Projekcja Filmu MADAGASKAR
                      Zajęcia wokalne
                      warszataty teatralne
                      Sroda
                      Porjekcja filmu MADAGASKAR
                      Zajęcia tańca współczesnego.
                      Czwartek
                      Wycieczka do Szczecina (w planie zwiedzanie muzeum a także seans w multikinie.)
                      Zajęcia ceramiczne.
                      Piatek
                      Zajęcia wokalne
                      Zajęcia teatralne
                      Kurs tańca towarzyszkiego.
                      Sobota i niedziele
                      Kurs tańca towartzyskiego.

To jest tylko to co ZOK organizuje sam bo dodatkowo jeszcze ferie organizowane
                      są przez bibliotekę. Gdzie między innymi jest kurs komputerowy dla dzieci
                      młodzieży i dorosłych. A także pierwszy tydzień pod hasłem Kubuś Puchatek.
                      Drugi tydzien pewnie jest podobny zamiast filmu MADAGASKAR będzie film CARLIE
                      I FABRYKA CZEKOLADEK. Nie wspominam tu także o tym co dzieje się w świetlicach
                      wiejskich gdyż nie mam takich informacji, wiem jedynie że niektóre świetlice
                      dostały spore dofinansowanie na Ferie z powodu wygrania konkursu na plan ferii.
                      • zlocienianka Re: Totalna NUDA w ZŁ-CU 19.01.06, 11:46
                        Uporządkowany plan:
                        I tydzień:
                        16.01 – zajęcia tańca współczesnego
                        17.01 – 11.00: film „Madagaskar” bilet 4zł
                        13.00-14.00: zajęcia wokalne
                        13.00-15.00:warsztaty teatralne
                        18.01 – 11.00: „Madagaskar” bilet 4zł
                        13.00-14.00: zajęcia tańca współczesnego
                        19.01 – wycieczka do Szczecina (zwiedzanie muzeum i seans w Multikinie)
                        11.00-14.00: zajęcia ceramiczne
                        20.01 – 13.00-14.00: zajęcia wokalne
                        13.00-15.00: warsztaty teatralne
                        15.00-19.00: kurs tańca towarzyskiego
                        21.01 – 11.00–15.00: kurs tańca towarzyskiego
                        22.01 – 15.00-19.00: kurs tańca towarzyskiego
                        • zlocienianka Re: Totalna NUDA w ZŁ-CU 19.01.06, 11:47
                          II tydzień:
                          23.01. – zajęcia tańca współczesnego
                          24.01 – 11.00: film „Charlie i fabryka czekoladek” bilet 4 zł
                          13.00-15.00: warsztaty teatralne
                          25.01 – 11.00: film „Charlie i fabryka czekoladek” bilet 4 zł
                          13.00-14.00: zajęcia tańca współczesnego
                          26.01 – 11.00: film „Charlie i fabryka czekoladek” bilet 4zł
                          13.00-15.00: zajęcia teatralne
                          27.01 – 11.00-14.00: zajęcia ceramiczne
                          29.01 – 16.00: koncert „Spotkanie z Muzami”
    • wuster Re: Totalna NUDA w ZŁ-CU 19.01.06, 19:10
      Można podyskutować na forum. :)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka