hecer 15.12.09, 20:55 jak to jest że MSM nie ma chyba żadnego bloku na lewym brzegu Wisły, ale oferuje tam kablówkę i internet, zdaje się jako jedyny operator tv? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boczipl Re: MSM kablkówka + internet 15.12.09, 21:32 1. Są bloki MSM za mostem. Na przykład koło Lidla na Poznańskiej. 2. Przecież TV Toruń nie muszą być tylko tam, gdzie ich bloki. 3. Rynek kablówek w Toruniu jest niestety ubogi. Multimedia, Petrus, TVK Toruń. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: MSM kablkówka + internet 15.12.09, 21:49 no właśnie tam koło Lidla jest kablówka MSM ale oni tam mają bloki? na stronach MSM nie ma info o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: MSM kablkówka + internet 15.12.09, 21:53 coś mi się porypało, myślałem że osiedle Letnia jest gdzieś po prawej stronie Wisły; jest na Drzymały. oki Odpowiedz Link Zgłoś
maciundo Re: MSM kablkówka + internet 15.12.09, 23:11 Puścili światłowód, wyłożyli na okablowanie i zbijają kokosy z racji bycia 1wszymi:] MSM nie ma złej oferty ale promocja cyfry+ chyba lepiej się opłaca. A net? Jak korzystamy rzadko to Play Online, jak dużo to wiadomo kabel.. Odpowiedz Link Zgłoś
boczipl Re: MSM kablkówka + internet 15.12.09, 23:17 Jaki światłowód? >i zbijają kokosy z racji bycia 1wsz > ymi:] Zwróć uwagę, że każda kablówka dogaduje się ze spółdzielniami, by mieć na swoje usługi prowadzone drogą kablową monopol. Jest parę wyjątków np. na Rubinkowie gdzie wybór jest między Petrusem a Multimedią, ale to i tak gdzieniegdzie. To jaką mają ofertę to inna sprawa - ale wg mnie są trochę zacofani technologicznie, tj. inwestycje które podjęli inni oni dopiero testują, jak np. platforma do nadawania kanałów w wysokie rozdzielczości - parę kanałów HD które mają wejść do oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: MSM kablkówka + internet 15.12.09, 23:59 ale coś mi się wydaje, że ten światłowód właśnie leży na dnie Wisły i został położony parę lat temu, gdy sieć wodociągową Podgórza podłączano do oczyszczalni ścieków na Bydgoskiej. Moim zdaniem można by bez problemu zbudować sieć o połowę tańszą, za kasę unijną. Ale po prostu położyli na to łapę ci, którzy są "podczepieni pod monopol TP", czyli kablówki. Myślałem że przyłapię msm na tym, że dostało ten kabel bez powodu; i tak coś tam pewnie cuchnie, ale tym razem nie dali się dziabnąć. do następnego razu Odpowiedz Link Zgłoś
boczipl Re: MSM kablkówka + internet 19.12.09, 11:56 Temat wykluczania się sieci kablowych na osiedlach to kolejny temat rzeka. Ale znowu trafnie poruszony i przydałoby się go również rozwiązać. Niech dzierżawią sobie łącza, rozliczają się wzajemnie, itd. W końcu infrastruktura jest jedna i czemu nie może być dzielona podobnie jak ta z TPSA? Nikt nie mówi, że za darmo. Jeśli kładą nowe kable to dostaną kasę: albo za własnych abonentów albo za dzierżawę. Gdzie tu straty? I tak, tylko można pisać skargi do UOKiK Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: MSM kablkówka + internet 19.12.09, 12:00 mnie wkurza to, że gmina nie organizuje taniego internetu ze środków unijnych. Jest zawsze jedno tłumaczenie - "to uderzy w prywatne firmy" (które nas bezwzględnie doją) wkurza mnie też, że MSM dostało jakąś umowę od miasta o której warunkach nikt nic nie wie, na korzystanie z infrastruktury, np tej sieci pod Wisłą - a potem liczy sobie 80 zyla za internet od mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
200ml_gratis Re: MSM kablkówka + internet 19.12.09, 12:19 kolega hecer ma net w netii, wiec o co sie tak awanturuje? Tańszy i masowy dostep do sieci, moze oznaczać np wysyp podobnych tobie forumowiczów-grafomanów, a to byłoby straszne. Poza tym mamy kapitalizm, a kolega hecer nadal marzy o komunie. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: MSM kablkówka + internet 20.12.09, 10:13 kapitalizm w wersji "spółdzielczej" jest gorszy niż socjalizm Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: MSM kablkówka + internet 20.12.09, 10:36 jak chcesz płacić i mieć lepszy niż darmowy, kapitalistyczny, to płać. ja chciałbym też mieć darmowy, lewacki - i nie mogę. wyborcza.biz/biznes/1,101562,7151199,Finlandia__Dostep_do_internetu_to_podstawowe_prawo.html Czeka nas internetowa rewolucja - przekonywała w rozmowie z nami Magdalena Gaj, wiceminister w resorcie infrastruktury. Dzięki nowym przepisom samorządy dostaną zielone światło dla inwestycji w infrastrukturę internetową. Dotychczas zdarzało się, że instytucje sprawdzające zasadność wydawania pieniędzy przez samorządy kwestionowały kładzenie światłowodu i wskazywały, że ważniejszą potrzebą było wyasfaltowanie ulicy. Teraz się to zmieni - inwestycje w internet staną się tak samo ważnym zadaniem dla gmin jak budowa dróg czy kanalizacji. Poza tym ustawa zmusza drogowców, by przy każdej nowej lub remontowanej ulicy kładli rurę, którą może pójść światłowód, zobowiązuje miejskie wodociągi i zakłady energetyczne do wpuszczenia kabla w swoje rury czy zawieszenia go na słupach. Daje też prezesowi UKE prawo oprotestowania miejscowego planu zagospodarowania, jeśli nie pozwala on na inwestycje telekomunikacyjne. ---------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: MSM kablkówka + internet 20.12.09, 10:37 w Toruniu łapy na kablówkach położyła mafia spółdzielcza... ...multimedia, spółka nomenklakury peerelowskiej, msm każdy zna, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: MSM kablkówka + internet 19.12.09, 16:58 hecer napisał: > mnie wkurza to, że gmina nie organizuje taniego internetu ze środków unijnych. > Jest zawsze jedno tłumaczenie - "to uderzy w prywatne firmy" bo to uderzy w MSM Odpowiedz Link Zgłoś
olibats Re: MSM kablkówka + internet 19.12.09, 12:44 a w Rzeszowie już obecnie jest darmowy internet który pokrywa 60% powierzchni miasta a już niedługo będzie to cały obszar miasta www.resman.p l/index.php/pl/o_projekcie/ no ale co tam mamy sie do Rzeszowa porównywać :) Toruń jest miastem o działaniu na poziomie polowy lat 90tych, ogarniety przez spółdzielców, ludzi którzy nie wiedzą co sie dzieje na świecie, nie znają angielskiego, nie rozumieją potrzeb mieszkanców, raczej nigdy nie zrozumieją .... Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: MSM kablkówka + internet 19.12.09, 17:11 olibats napisał: > a w Rzeszowie już obecnie jest darmowy internet który pokrywa 60% > powierzchni miasta a już niedługo będzie to cały obszar miasta > Bo w Rzeszowie jest Prezydent z SLD Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: MSM kablkówka + internet 19.12.09, 18:03 Darmowy to jest do przeglądania stron a jak chcesz coś ściągać to tak musisz płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: MSM kablkówka + internet 20.12.09, 10:16 bzdura. poza tym, nawet gdyby tak było, to co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
boczipl Re: MSM kablkówka + internet 20.12.09, 14:31 To z tego, że i tak bym musiał mieć normalny internet :) Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: MSM kablkówka + internet 20.12.09, 15:43 ty tak, ale moja mama, mamy moich znajomych już nie. Oni siedzą na naszej-klasie, piszą maile, ewentualnie wejdą obejrzeć Kononowicza na jutubie jak im ktoś pokaże, poprzeglądają allegro i poproszą o pomoc w zakupieniu czegoś. Ale sporo ludzi skorzysta - choćby do przeglądania ofert pracy i wysyłania CV. Odpowiedz Link Zgłoś
boczipl Re: MSM kablkówka + internet 20.12.09, 21:03 Tak - tylko u nas do tego brakuje jeszcze jakichś trzydziestu lat. Co więcej - przecież szanowne PO niedługo wprowadza cenzurę w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
boczipl Re: MSM kablkówka + internet 20.12.09, 21:03 I jak tu będzie wtedy kontrolować tych wszystkich pedofili (internautów)? Odpowiedz Link Zgłoś