Dodaj do ulubionych

hecer- Pawlik Morozow kampanii Przybyszewskiego

18.11.10, 10:15
hecer tak czytam te twoje posty agitatorskie na rzecz kandydata "prezydenta Przybyszewskiego" i widzę człowieka zaangażowanego i oddanego sprawie niczym Pawko Morozow akcji rozkułaczania radzieckiej wsi.

Człowieniu! Ty sam się poczytaj. "Wszyscy odetchnęliśmy z ulgą, że jest ktoś, kto idzie z nami, nie odwraca się, wali po pysku jak trzeba" "Udowodnił pan, że nie jest pan z nimi, tylko z nami!". "Rozpoczął pan nowy rozdział w życiu miasta" (to prawie rodem zerżnięte z preambuły konstytucji PRL gdzie "socjalizm rozpoczął nowy rozdział w historii ludzkości zadając śmiertelny cios systemowi kapitalistycznemu") Twoje posty nadziane są tandetnymi zwrotami propagandowymi godnymi nędznych propagatorów politbiura KPZR.

"Panie Waldku- dziękujemy" czy "mamy ludzi" nadają się na tytuły komunistycznych kronik filmowych. Hecer- płacą ci za takie brednie? Obiecali Ci miejsce przy korycie? Co ty robisz chłopie? Płacą ci za nabijanie agitatorskich postów których w jednym wątku masz po 60 kilka procent? Czy co gorsza wierzysz w te platformiane brednie?

Hecer opanuj się bo z obrazu niegłupiego, poukładanego faceta zaczyna wyłaniać się najgorszy wzorzec politycznego agitatora jakiego wymyślili komuniści.

Ja też czuje wstręt i obrzydzenie patrząc na Zaleskiego ale uwierz mi że "prezydent Przybyszewski" jest taki sam a jego chwilowe przebudzenie to czysty koniunkturalizm obliczony na dopchanie się do koryta.

Nie rób z siebie #$%@%#$^! Twarz masz tylko jedną.
Obserwuj wątek
    • tryg.sk11 Re: hecer- Pawlik Morozow kampanii Przybyszewskie 18.11.10, 11:46
      To raczej Zaleski i jego ludzie robią z Torunia potiomkinowską wieś. Słyszałeś o takim kims? Grigorij Potiomkin. pl.wikipedia.org/wiki/Grigorij_Potiomkin#Wielka_inspekcja_.E2.80.93_wielkie_oszustwo
      • zawsze.torunczyk tryg.sk11... 18.11.10, 11:59
        Z tym Potiomkinem to wypisz wymaluj obraz platformianej Polski w TVN.

Zrozum że ja stoję w opozycji do każdej politycznej świni. Wszyscy oni tacy sami. Przybyszewski od Zaleskiego różni się jedynie tuszą i włosami. Ot i wszystko. Ten post nie traktuje jednak o miernotach politycznych tylko o hecerze- dzielnym propagandziście POmsomolskiej prawdy.
        • szlachcic Re: tryg.sk11... 18.11.10, 12:29
          teraz to hecer to juz cie nie bedzie lubil i z nim sobie nie pogadasz a mogl cie kopnac zaszczyt byc nazwanym przez hecera gamoniem
          a na powaznie
          hecer i Zaleski maja wspolny mianownik - nie potrafia dyskutowac, nie potrafia przyznac sie do bledu, uwazaja sie za naj
          • tlss Re: tryg.sk11... 19.11.10, 09:48
            "hecer i Zaleski maja wspolny mianownik - nie potrafia dyskutowac, nie potrafia przyznac sie do bledu, uwazaja sie za naj"

I napisał to user powszechnie znany z epatowania tymi cechami na forum.
            A teraz szlachcic nie żałuj sobie napisz że jestem kretynem bo tak to lubisz.
          • harcownik-online Re: tryg.sk11... 19.11.10, 09:54
            dlatego żaden z nich nie powinien byc prezydentem NASZEGO MIASTA

:D
          • harcownik-online Re: tryg.sk11... 19.11.10, 09:55
            www.wprzybyszewski.pl/gra/
    • hecer żegnam was 19.11.10, 10:45
      po prostu dopinguję faceta, który w tej kampanii bardzo się stara i ciężko pracuje. Od rana do nocy. To naprawdę sporo kosztuje. Po debacie na ringu w Artusie już od 7 rano był na przystanku tramwajowym na Reja.

Ja lubię PO i agituję za PO. Ty kochasz PiS i agitujesz PiS. Ja cię uważam za gamonia, twoją wiedzę określam delikatnie mówiąc jako "pobieżną" a wypowiedzi jako demagogię.

Nie wiem, ile tobie płacą. Mi nic nie płacą. Ponoszę koszty telefonów, paliwa, straconego czasu, prawników, itd. Nie chcę, żeby to się zmarnowało po prostu.

Piszę, "jesteś gamoniem, bo...". Nie jest moim celem obrażenie kogoś, kto nosi jakiś nik - tylko ośmieszenie jego wypowiedzi, poglądów. Zawsze podaję uzasadnienie - jak ktoś po setnej odpowiedzi nadal nie jarzy, tak jak szlachcic, to jest gamoniem.

Nie martw się, już mi się znudziło siedzenie tutaj.

Jest tu po prostu zbyt wiele tchórzy, konformistów i oportunistów. Oraz gamoni. A zbyt mało ludzi sensownych, z którymi można choć trochę pogadać lub posłuchać, co mają ciekawego do powiedzenia (glibert.grape, kid_cassidy, pan_filutek).

Jest pewna granica, której władza samorządowa przekroczyć nie powinna. U nas ta granica została przekroczona. Trzeba wstać i to powiedzieć. Jest taki moment, że trzeba coś zrobić. Tak mnie wychowano, w domu i w szkole.

...szlachcic umie krzyczeć tylko na forum, w dodatku robi to jak gamoń, z odwrotnym skutkiem. I tyle. Pozostali też.

Czy ja oczekuję jakiegoś zaangażowania politycznego od innych? Nie. Ale każdy ma pewne obowiązki jako obywatel tego miasta i nie tylko podatkowe. Choćby pójście na wybory. Albo dobre słowo tym, którzy nadstawiają karku za was. I nie mówię o sobie, bo mnie to dynda.

Pawlik Morozow był kapusiem. No, chyba nawet czymś więcej niż kapusiem, bo zwykły kapuś woli być anonimowy, wziąć kasę albo zwyczajnie komuś zaszkodzić. Pawlik nie wziął kasy, chciał to zrobić by być bohaterem wg wtłoczonych mu prymitywnych, chorych, wypaczonych wzorców cnoty.

Jeśli uważasz, że ja pisząc list do CUPT byłem Pawlikiem Morozowem - wydającym swoich rodziców (swoje miasto, swoją ojczyznę) - w imię jakiejś chorej ideologii, którą naiwnie przyjąłem za objawioną prawdę - i wszystkim to pasuje, a najbardziej gamoniowi szlachcicowi, to jest to mój ostatni post na najbliższe tygodnie.

Wiesz, PO - a zwłaszcza pan Waldek - mi od razu powiedzieli, że "możemy mieć most za 33 miesiące". W PiS-ie zaś mnie po prostu okłamano i potraktowano jak naiwniaczka. To po pierwsze.

Po drugie, teraz przeszliście już samych siebie nazywając mnie Pawlikiem Morozowem. To jest po prostu taka podłość, na którą nie jestem przygotowany. Wobec której jestem kompletnie bezradny.

To poparcie dla Waldemara Przybyszewskiego jest na krechę, bo ja nie wiem jak oni będą rządzić. Ale widzę ogromny postęp na tej ścieżce rozwoju demokracji lokalnej - zawróciliśmy z kierunku przytakiwania gospodarzowi. Jest opozycja. Nie było jej przez 4 lata, pojawiła się przed wyborami, ale jest - i już zostanie. To wywalczyliśmy, tego wiele osób z tego forum, która krytykuje Zaleskiego, chciała. I ta opozycja jest, bo Przybyszewski ostro atakował. Dzięki niemu.

To jest coś, co udało się nam zrobić - akurat ja byłem najbardziej sceptyczny co do kontaktów z PO, ale cieszę się że posłuchałem innych, swoich przyjaciół.

Udało się też coś powiedzieć o moście - przedstawiłem wam informacje, których byście nigdy nie dostali bo trzeba je było wydobyć z MZD poprzez odwołanie do SKO. Udało się napisać co w studium jest. Jak ktoś chce sam zajrzeć - wystarczy mail do mnie.

Most tymczasowy - sorry, ale czy bez nas byście go dostali? Mężydło jeżdżący do Klicha, zawracający mu gitarę podczas jakiś spotkań nato, itd... I korków by nie było.

I za to jestem Pawko Morozow? Denuncjator "kochanych władz Torunia"? Szkodnik w mieście? Kanalia?

Wy w PiS już z nim macie koalicję. Zbigniew Rasielewski będzie wiceprezydentem u boku Mariana Frąckiewicza. PiS obok starego działacza ZMP, prominentnego działacza dawnego reżimu.

Do takiego pisowaca jak zawsze.torunczyk nie mam nic do powiedzenia, bo jest coś co mnie po prostu dobiło.

A do reszty to mam tylko jedno do powiedzenia - już nie nadstawiam za was karku. Nie warto. Robiłem wszystko dla własnej satysfakcji oczywiście. Ale już przestałem jej z tego czerpać.
    • b3ut Re: hecer- Pawlik Morozow kampanii Przybyszewskie 19.11.10, 11:13
      Czy te "radykalne siły narodowe" to jakieś gejowskie stowarzyszenie?
      • zawsze.torunczyk b3ut... 21.11.10, 10:06
        b3ut napisał:

> Czy te "radykalne siły narodowe" to jakieś gejowskie stowarzyszenie?

Głupszego posta się nie dało smarknąć?
    • hecer Będziecie mieli to, co chcecie - zasłużyliście 19.11.10, 15:19
      Będziecie mieli właśnie to, czego tak bardzo chcecie. Narzekacie nawet jak ktoś za was tworzy zręby opozycji. Największa partia wychodzi z koalicji, jej kandydat ostro atakuje Czas, zmienia swoje nastawienie tak, jak tego oczekiwaliście przez ostatnie lata... i co? I nadal niezadowolenie. Bo najlepiej to biadolić.

Tak wygląda wasz Toruń - i wcale nie chcecie tego zmienić:

stawy.torun.pomorze.pl/images/stories/most_zal.jpg'

Adieu, messieurs!
      • aksum78 do hecera 19.11.10, 16:19
        Za bardzo sobie bierzesz poszczekiwania co niektorych. Szlachcicem sie nie przejmuj. Nie chce dzielic skory na niedzwiedziu, ale prawdziwy egzamin dla tej antyzaleskiej opozycji przyjdzie po wyborach.Nie siej zametu i defetyzm, ale cos mi sie wydaje ze M.Z. wygra te wybory. Wtedy okaze sie co warta jest ta antyzaleska koalicja. Kto zostanie, czyli nie wymieknie, a kto z potkulonym ogonem bedzie prosil o laski? Mam nadzieje, ze Ty Hecer nie wybierzesz opcji drugiej. Pozdr
        • jaz0n Re: do hecera 19.11.10, 17:25
          Masz absolutna rację, moim zdaniem- w tym momencie nie sztuką jest bycie opozycja, bo stawka jest koryto które mozna wygrac. Ja jako wyborca chciałbym miec gwarancję ze jezeli zacisnę zęby i zagłosuje na kandydata PO na prezydenta (do którego nie jestem przekonany) oraz na ich kandydata do Rady Miasta, to po wyborach nie okaże się że odsunięte od koryta PO 'dla dobra miasta' znow zawrze jakies chore porozumienie z debowym albo podkula ogon jak w przypadku tej kamienicy która lekką rączka oddali kosciołowi.

@hecer
          Myslę że za bardzo przejąles się rola i na pewnym etapie Twoja (być moze szczera) agitka za Przybyszewkim zaczeła niestety robic sie dośc groteskowa- co innego poparcie dla danego kandydata a co innego wejście w tryb w którym nawet wady kandydata probuje sie przedstawic jako zalety ( a Ciebie juz w któryms momencie poniosło do tego stopnia ze brak przebojowości i nijakosć Przybyszewskiego zaczałes przedstawiac jako dowod jego uczciwości, prostolinijności itp.- no nie przesadzajmy) Wiem- nie budze zdaje się Twojego szacunku, bo za mało nienawidze Zaleskiego, nie pisze po nocach postów przeciw niemu i na dodatek mam wątpliwości co do szczerości intencji PO i Twoich własnych. Niemniej życzę Ci powodzenia bo chciałbym zebyś w tej kwestii mial racje, a nie żeby okazało się ze Ty równiez dales sie nabrac (a to jest mozliwe jezeli Twoja aktywnośc na forum faktycznie wynika ze szczerych przekonań, bo moim zdaniem grzeszysz irracjonalnym wręcz optymizmem co do szans Przybyszewskiego- PO spieprzyła ta kampanie na długo przed tym zanim ja zaczeła)
          • aksum78 do jazona 19.11.10, 18:34
            Masz duzo racji, zwlaszcza z ocena szans kandydata Po. Za pozno sie obudzili i tyle. Mam nadzieje, ze ten "ruch" spoleczny, czy tez koalicja antyzleska, nie zgasnie po wyborach. Ze bedzie wrzalo od dobrych pomyslow i kontrolowalo oraz ocenialo pana M.Z., bo raczej on wygra, niestety. Wtedy sie okaze, kto zostanie bo ma charakter, a kto sie wycofa bo nic nie uzyskal, vel wygral. Pozdr
      • szlachcic Re: Będziecie mieli to, co chcecie - zasłużyliści 19.11.10, 18:30
        hecer, nie osmieszaj sie
        PO jest opozycja dla Zaleskiego?
        Przeciez sa ludzie ktorzy 2 tyg temu wyjechali na wczasy do Eguptu i w ostatniej gazecie przeczytanej w Toruniu czytali jak to PO kocha Zaleskiego.
        teraz przyjada i myslisz ze uznaja taka opozycje jak PO?
        hecer, nie rozmieszaj sie
        PO popelnilo najciezszy polityczny blad i tkwilo w nim przez LATA
        To co teraz wyprawia to obudzenie sie z reka w nocniku
        a ty w sposob beszczelny masz pretensje do mnie za jestem zwolennikiem lysego
        to jest po prostu chamstwo i takimi tekstami robisz syf PO ktorej jestes dzisiaj klakierem
        Obaj krytykujemy Zaleskiego, ty masz z nim porachunki osobiste i zaczyna ci to przeslaniac zdrowy rozsadek
        Ani jednego zlego zdania nie napisales na temat Przybyszewskiego a doskonale wiesz ze minimum kilka punktow to omamianie wyborcy i moim zdaniem dziala to na niekorzysc Przybyszewskiego
        mi sie to nie podoba i o tym mowie tylko dlatego ze oczekuje od kogos takiego kto mi powie prawde, zobieca co mozliwe a nie naopowiada rzeczy ktore z gory pachna propaganda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka