Dodaj do ulubionych

KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM?

13.12.06, 21:00
Chodzi sporo plotek o możliwych nominacjach w gminie. Jednym z tematów jest
pytanie kto sekretarzem. Może coś na ten temat wiecie?
Obserwuj wątek
    • szarotka72 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 13.12.06, 21:27
      Co za różnica ,wszystko jest jak dawniej. Ja wiem kto, ale tego pierwsza nie
      powiem, nie chce mieć kłopotów.
      • sauber1 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 13.12.06, 22:21
        szarotka72 napisała:

> Co za różnica

Co, nie ma chętnych?, a ile kosztuje takie stanowisko, może ja bym był dobrym
        sekretarzem?
        • szarotka72 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 14.12.06, 11:47
          Szukam pracy, mogłabym być sekretarką sekretarza. Sekretarz też człowiek,
          herbate i kawe wypić musi. Szklanki też trzeba umyć,sam tego robił nie
          będzie.Dyskrecja to moja specjalność. Może się dogadamy.CV napisać to żaden
          problem. Oferta aktualna.
          • sauber1 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 14.12.06, 14:02
            szarotka72 napisała:

> Szukam pracy, mogłabym być sekretarką sekretarza. Sekretarz też człowiek,
            > herbate i kawe wypić musi. Szklanki też trzeba umyć,sam tego robił nie
            > będzie.Dyskrecja to moja specjalność. Może się dogadamy.CV napisać to żaden
            > problem. Oferta aktualna.

no nie))))))))) i żeby mi nie było?, ta dyskrecja jest najważniejsza ))))))))
            • lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 15.12.06, 20:15
              No nie wierzę. Przed chwilą miałem telefon i jakbym dostał w pysk ( tylko gdzie
              lewatywa ma pysk??) Sekretarzem ma być .... dawny wójt? nie nie , nie ten
              ostatni ale ten wcześniejszy. To podobno informacja z pierwszej reki , no teraz
              z drugiej. Proszę szybko o komentarz bo zaczynam tracić czucie w palcach.
              • sauber1 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 15.12.06, 20:27
                lewatywa6 napisał:

> No nie wierzę. Proszę szybko o komentarz bo zaczynam tracić czucie w palcach.

Co "ODNOWA" ???
                • szarotka72 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 15.12.06, 21:43
                  A pamiętasz jak powiedziałam,że tylko kominiarz został kominiarzem? Wszystko
                  idzie zgodnie z zasadą zmiany systemów.Tak to wszystko wiruje,że zaczyna mi się
                  kręcić w głowie. To są ciągle te same wróble ,tylko gałęzie się zmieniają. Nie
                  ma to jak u siebie w domu. Nigdzie nie jadę...
                  • lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 15.12.06, 22:01
                    diabli mnie biorą, bo wyskoczyłen na chwilkę na radziejowskie forum - nuda tam
                    jak diabli nie wiedzą o czym pisać, dobrze że sauber cos tam zamąci to wtedy
                    czachy im parują - , ale tego powiedzenia szrotko nie znałem że wróble te same
                    tylko gałęzie .... ekstra. No niech tylko te wróble usiądą na tych gałązkach.
                    Czeka nas huk roboty będzie kogo obserwować ale w trójke myśle że sobie
                    poradzimy - bo więcej osób to ja tu nie widzę czyli jak to będzie Znów sojusz
                    robotniczo chłopski? Nie to teraz jest inaczej Prawy do lewego Tylko który jest
                    lewszy od lewego.
                    • sauber1 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 15.12.06, 22:20
                      lewatywa6 napisał:

> diabli mnie biorą, No niech tylko te wróble usiądą na tych gałązkach.
                      > Czeka nas huk roboty będzie kogo obserwować ale w trójke myśle że sobie
                      > poradzimy -

Miałem coś na priv napisać zapytać ale poczekam.
                      Co do wróbli siedzących na gałęzi to przydałaby się pusta torebka po cukrze
                      nadmuchana albo od nowego tygodnia jakaś global-sensacja odszczurzanie albo coś
                      podobnego, może cienka kreska......niewidoczna linia
                      • lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 15.12.06, 22:27
                        Jestem już po wieczornym paciorku więc nie chcę tu za ostro pisać ale w sobotę
                        diabły nie mają dostępu do człowieka - bo sobota to siódmy dzień tygodnia , a
                        jak wiecie ...siódmego dnia odpoczął .. więc jutro myśle, że wieczorkiem sobie
                        podyskutujemy i myśle że żwawiej. a teraz cześc i czołem , spytacie skąd się
                        wziąłem? Jestem wesły Romek ..... to oczywiście z filmu. dobrej nocy
                        • szarotka72 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 15.12.06, 22:38
                          nie zapomnij zrobić siusiu.
                          • bolo962 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 16.12.06, 20:33
                            sekretarzem będzie osoba z poza terenu która nie pracowała w topólce z obcji wójta
                            • izabela9914 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 16.12.06, 22:56
                              Ja słyszałam od jednego z pracowników Gminy, że na zebraniu pan wójt
                              powiedział, że sekretarzem będzie osoba podobna do niego z charakteru i
                              usposobienia. No nie wiem czy jest drugi taki osobnik chyba, że się sklonował?
                              • sauber1 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 16.12.06, 23:33
                                izabela9914 napisała:

> Ja słyszałam od jednego z pracowników Gminy, że na zebraniu pan wójt
                                > powiedział, że sekretarzem będzie osoba podobna do niego z charakteru i
                                > usposobienia. No nie wiem czy jest drugi taki osobnik chyba, że się sklonował?

Nawet w administracji sztuką jest się dopasować i rozumieć bez słów i jak
                                powiedział pewnie tak zrobi???
                                • lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 17.12.06, 19:27
                                  mamy bliźniakó na górce to strawimy i klona w Topólce , ale coś mi się zdaje
                                  że ten klon nazywa się na literkę K- choć i klonie na literkę B coraz głośniej
                                  Izabela trzymaj się Jakoś musimy to przetrzymać. Nie mam dzisiaj siły Zżera
                                  mnie gorączka Wiem że dla wielu to radosna nowina- lewatywa w proch si ę obraca
                                  ale myślę że dam radę 39 stopni i jeszcze mogę pisać tylko słabo widzę
                                  klawiaturę. Wybaczcie mio za moje złe zachowanie.
    • topolczanka Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 18.12.06, 19:11
      dowiedziałam sie ze sekretarzem bedzie jacek k z ciechocinka!!! wiadomość 100%
      • szarotka72 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 18.12.06, 19:53
        Czy aby na pewno to ktoś z zewnątrz? Jeżeli tak to dobrze.A może jakaś rodzinka?
    • czeremcha77 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 19.12.06, 09:56
      Ja bałabym się zostać Sekretarzem w Topólce, bo to stołeczek tylko na 4 lata.
      To już pewne, że w przyszłej kadencji wójtem zostanie Pan Dybowski i nie sądzę,
      że zostawiłby Sekretarza z kadencji Pana Orłowskiego.
      Ktoś tu wysuwa kandydaturę Jacka K, na szkolnictwie się dobrze zna, jest młody
      energiczny to i z innymi zagadnieniami pewnie da sobie radę. I z prezencją u
      niego też dobrze hihihi
      • lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 19.12.06, 21:08
        Sekretarzemnie powinien byc człowiek Po linii partyjnej ale zatrudniony
        fachowiec pierwszej wody. Pan K jest politycznie umocowany w jasny sposób i to
        go dyskwalifikuje bez względu na jego fachowośc itp. Byćmoże ta nominacja to
        działanie mająće na celu wypromowanie gościa na przyszłego wójta Ten scenariusz
        dotyczy również i innego kandydata czyli byłego wójta Zygmunta B Nalkeży jednak
        pamiętać że to radni chyba powołują sekretarza i tu może być kłopot gdyż nowy
        wójt nie ma zbyt silnej pozycji w tym gremium.
        • izabela9914 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 19.12.06, 23:39
          Lewatywo jeśli wiesz z jakiej parti jest obecny wójt to napisz,bo o ile ja się
          orientuję to co wybory to on z innej partii. Więc z jakiej parti ma być
          sekretarz jak obecny wójt nie może się już połapać do czego należy a właściwie
          gdzie jescze nie był.
          • sauber1 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 20.12.06, 03:08
            izabela9914 napisała:

> Lewatywo jeśli wiesz z jakiej parti jest obecny wójt to napisz,bo o ile ja się
            > orientuję to co wybory to on z innej partii. Więc z jakiej parti ma być
            > sekretarz jak obecny wójt nie może się już połapać do czego należy a właściwie
            > gdzie jescze nie był.

W partii to podobnie jak w ciąży się jest, z tym że w przypadku partii to tą
            pierwszą się przesiąka, a później malujemy się po to by wyborców uszczęśliwić w
            zależności od zapotrzebowania na rynku (ważne że zawsze nasz wygrywa), moja
            ciotka 2 słoiki po ogórkach odstawiła łez z pierwszego tygodnia marca pamiętnego
            roku, a teraz się męczy, wyzywa ale ceruje rajstopy na kolanach, zawsze lubiła
            się pokazać, szkoda że się podstarzała trochę, ale czego się nie robi dla idei
            • lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 20.12.06, 21:20
              PYTASZ O PARTIĘ OBECNEGO WÓJTA? UWAŻAM ŻE MIAŁ JEDYNĄ MIŁOŚC SWOJEGO ŻYCIA I
              PRZY NIEJ POZOSTAŁ NA ZAWSZE TO NIEBOSZCZKA PZPR PARTIA LUDU PRACUJĄCEGO
              MIAST I WSI NIECH ŻYJE!
    • kazikstaszewski Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 20.12.06, 23:33
      Wiecie co...? Ja sądzę, że to stanowisko zajmie ktoś, kogo chyba nikt nie zna...
      • szarotka72 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 21.12.06, 07:38
        Z Wasza dyskusją to tak jak z serialem, nie było mnie tu jakiś czas i widzę,że
        jesteście w punkcie wyjścia. Nikt nic nie wie. Skoro nie ma na naszym terenie
        wykształconych i kompetentnych osób to niech zgarnie to stanowisko ktoś
        obcy.Niech nikt nie narzeka na brak ofert pracy. Najłatwiej jest dyskutować i to
        jeszcze anonimowo.To są zwykłe plotki.Może ten,może tamten, a co by było gdyby?
      • pazura3 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 21.12.06, 07:45
        wiem na pewno że sekretarzem zostanie jacek k przeciesz to też człowiek
        czerwonego brata dlaczego nie pracuje już w radziejowie bo do władzy doszła inna
        obcja idla takich jak on nie ma miejsca ale w naszej gminie wszystko jest
        możliwe każdy popdobnie myślący znajdzie pracę
        • lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 28.12.06, 21:45
          nacisnąłem przypadkiem na ten temat , więc zapytam. Jak się ma sprawa z
          sekretarzem Czy juz cos wiadomo?
    • bolo962 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 03.01.07, 16:05
      mamy takiego dobrego wójta w topólce ze nawet żaden z proponowanych kandytatów
      na sekretarza odmawia współpracy z obecnym wójtem. Jacek K tez odmówił
      Wyciągnijmy z tego wnioski
      • lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 03.01.07, 22:09
        Nie przesadzajmy "naród" wybrał więc wójt musi być dobry. NARÓD jest wielki i
        sie nie myli. Sekretarz by się pewnie wójtowi przydał, choć będzie miał z tym
        niemały kłopot Nowy wójt ma swoje stare nawyki. Nowe, inne myślenie , inne
        spojrzenie ewentualnego sekretarza na sprawy gmuny, byłoby nie do znesienia dla
        wójta, dlatego najlepszym rozwiązaniem by było, aby powołał na to stanowisko
        dawnego wójta czyli pana Waldemara W. Ten pan zupełnie na niczym się nie zna ,
        nie będzie p. wójtowi przeszkadzał. Pan Orłowski jest osobą pracowitą i da
        sobie doskonale radę. Przecież przez 12 lat wypełniał te dwie role doskonale
        choć za dużo mniejsze pieniądze, skręcając się często ze złości i wstydu. L-6
        • czeremcha77 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 04.01.07, 07:15
          J.K. odmówił, ale ja się wcale nie dziwię. Dojeżdzaj z Ciechocinka do Topólki
          przez Piotrków Kuj. Kto dojeżdza do pracy to wie czym to pachnie. I jestem
          pewna, że nie chodziło mu o osobę Pana Wójta, zresztą po co miał rezygnować z
          pracy w starostwie skoro tam się dobrze realizuje. Jednak problem pozostał, na
          to stanowisko potrzeba osoby młodej, wykwalifikowanej, najlepiej nie związanej
          politycznie. A większość takich osób z gminy Topólka poprostu wyjechała za
          pracą do większych miast lub innego kraju.
        • izabela9914 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 07.01.07, 18:19
          Chciałam zabrać głos w tej sprawie jakoby poprzedni wójt na niczym się nie
          znał. To dlaczego pełnił tą funkcję aż tyle lat???? w końcu powstało kilka
          inwestycji, których ty lewatywo zapewne nie zauważyłeś skoro tak mówisz A
          obecny wójt się czerwienił bo to jego ulubiony kolor partyjny. A tak na
          marginesie obejżyj sobie gazetkę powiatową ABC Powiatu z listopada 2006 roku ,
          na której siedzą radni powiatowi tamtej kadencji i międZy innymi nasz
          teraźniejszy wójt z zakrótkimi spodniami i niezbyt gustownymi skarpetkami nie
          wspomnę o marynarce???I to ja się zaczerwieniłam ze wstydu za niego że kogoś
          takiego wybrali ludzie.
          • szarotka72 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 09.01.07, 07:34
            Izabelo,zaczynasz pisać tak jak trzeba.Chciałabym zobaczyć to ABC a szczególnie
            to zdjęcie.Urzędnik w pracy nie jest osobą prywatną, jest osobą publiczną,a to
            znaczy reprezentuje dużą grupę ludzi.Oprócz kompetencji zawodowych, bardzo ważny
            jest stój.Wójt w sweterku typu Kononowicz może się znależć u Cioci na
            imieninach(a to jeszcze tylko wtedy,gdyby zapomniał,że Ciocia obchodzi
            imieniny).W pracy tak nie może być (a bywało).Panie też się ubierają do pracy
            jak na plażę(aby podbić serce szefa) albo jak na kasting(nie piszę o paniach w
            Topólce),bywam w różnych miejscach i widzę.Strój jest bardzo ważny wszędzie,w
            ten sposób oddajemy szacunek innym.Często widzę jak panie na wsi (w różnym wieku
            )chodzą do sklepu po zakupy w fartuchu i w rozdeptanych kapciach,bo tak im
            wygodnie (tragedia).Skąd tyle niechlujstwa? Chyba z lenistwa.Nie dość,że nic nie
            robią to nawet im się ubrać nie chce o makijażu już nie wspomnę.Jak Cię widzą
            tak cię piszą.A jakie niestosowne skarpetki noszą mężczyżni? Niech każdy sam
            popatrzy i wyciągnie wnioski.
            • izabela9914 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 09.01.07, 15:33
              Dziękuję za poparcie, gdyż też tak uważam,że strój zdobi człowieka, chodzby
              np.ubrać osła w garnitur to wyglądać będzie lepiej inż w kamizelce jak na ryby.
              • komunikatywna1 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 09.01.07, 15:43
                He he, a miało być o: "Kto w Topólce zostanie sekretarzem?" a zeszło na modę:)
                śmieszne trochę nie uważacie?
                • lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 09.01.07, 22:55
                  Wszystko poszło w dobrym kierunku. Zaczęliśmy od zapytania , rozwinęlismy
                  temat , wreszcie doszło do wyglądu zewnętrznego i uroku osobistego przyszłego
                  sekretarza. Problem szanowni przyjaciele został rozwiązany tu na forum. To tu
                  zadecydowano o tym, kto ma zostać sekretarzem I kto ? No oczywiście L-6 , dla
                  niezoriętowanych lewatywa 6, czyli ........ Pozdrawiam. L-6 ( L-6 to druczek
                  zwolnienia lekarskiego!)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka