lewatywa6 13.12.06, 21:00 Chodzi sporo plotek o możliwych nominacjach w gminie. Jednym z tematów jest pytanie kto sekretarzem. Może coś na ten temat wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarotka72 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 13.12.06, 21:27 Co za różnica ,wszystko jest jak dawniej. Ja wiem kto, ale tego pierwsza nie powiem, nie chce mieć kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 13.12.06, 22:21 szarotka72 napisała: > Co za różnica Co, nie ma chętnych?, a ile kosztuje takie stanowisko, może ja bym był dobrym sekretarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka72 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 14.12.06, 11:47 Szukam pracy, mogłabym być sekretarką sekretarza. Sekretarz też człowiek, herbate i kawe wypić musi. Szklanki też trzeba umyć,sam tego robił nie będzie.Dyskrecja to moja specjalność. Może się dogadamy.CV napisać to żaden problem. Oferta aktualna. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 14.12.06, 14:02 szarotka72 napisała: > Szukam pracy, mogłabym być sekretarką sekretarza. Sekretarz też człowiek, > herbate i kawe wypić musi. Szklanki też trzeba umyć,sam tego robił nie > będzie.Dyskrecja to moja specjalność. Może się dogadamy.CV napisać to żaden > problem. Oferta aktualna. no nie))))))))) i żeby mi nie było?, ta dyskrecja jest najważniejsza )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 15.12.06, 20:15 No nie wierzę. Przed chwilą miałem telefon i jakbym dostał w pysk ( tylko gdzie lewatywa ma pysk??) Sekretarzem ma być .... dawny wójt? nie nie , nie ten ostatni ale ten wcześniejszy. To podobno informacja z pierwszej reki , no teraz z drugiej. Proszę szybko o komentarz bo zaczynam tracić czucie w palcach. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 15.12.06, 20:27 lewatywa6 napisał: > No nie wierzę. Proszę szybko o komentarz bo zaczynam tracić czucie w palcach. Co "ODNOWA" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka72 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 15.12.06, 21:43 A pamiętasz jak powiedziałam,że tylko kominiarz został kominiarzem? Wszystko idzie zgodnie z zasadą zmiany systemów.Tak to wszystko wiruje,że zaczyna mi się kręcić w głowie. To są ciągle te same wróble ,tylko gałęzie się zmieniają. Nie ma to jak u siebie w domu. Nigdzie nie jadę... Odpowiedz Link Zgłoś
lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 15.12.06, 22:01 diabli mnie biorą, bo wyskoczyłen na chwilkę na radziejowskie forum - nuda tam jak diabli nie wiedzą o czym pisać, dobrze że sauber cos tam zamąci to wtedy czachy im parują - , ale tego powiedzenia szrotko nie znałem że wróble te same tylko gałęzie .... ekstra. No niech tylko te wróble usiądą na tych gałązkach. Czeka nas huk roboty będzie kogo obserwować ale w trójke myśle że sobie poradzimy - bo więcej osób to ja tu nie widzę czyli jak to będzie Znów sojusz robotniczo chłopski? Nie to teraz jest inaczej Prawy do lewego Tylko który jest lewszy od lewego. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 15.12.06, 22:20 lewatywa6 napisał: > diabli mnie biorą, No niech tylko te wróble usiądą na tych gałązkach. > Czeka nas huk roboty będzie kogo obserwować ale w trójke myśle że sobie > poradzimy - Miałem coś na priv napisać zapytać ale poczekam. Co do wróbli siedzących na gałęzi to przydałaby się pusta torebka po cukrze nadmuchana albo od nowego tygodnia jakaś global-sensacja odszczurzanie albo coś podobnego, może cienka kreska......niewidoczna linia Odpowiedz Link Zgłoś
lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 15.12.06, 22:27 Jestem już po wieczornym paciorku więc nie chcę tu za ostro pisać ale w sobotę diabły nie mają dostępu do człowieka - bo sobota to siódmy dzień tygodnia , a jak wiecie ...siódmego dnia odpoczął .. więc jutro myśle, że wieczorkiem sobie podyskutujemy i myśle że żwawiej. a teraz cześc i czołem , spytacie skąd się wziąłem? Jestem wesły Romek ..... to oczywiście z filmu. dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka72 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 15.12.06, 22:38 nie zapomnij zrobić siusiu. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo962 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 16.12.06, 20:33 sekretarzem będzie osoba z poza terenu która nie pracowała w topólce z obcji wójta Odpowiedz Link Zgłoś
izabela9914 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 16.12.06, 22:56 Ja słyszałam od jednego z pracowników Gminy, że na zebraniu pan wójt powiedział, że sekretarzem będzie osoba podobna do niego z charakteru i usposobienia. No nie wiem czy jest drugi taki osobnik chyba, że się sklonował? Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 16.12.06, 23:33 izabela9914 napisała: > Ja słyszałam od jednego z pracowników Gminy, że na zebraniu pan wójt > powiedział, że sekretarzem będzie osoba podobna do niego z charakteru i > usposobienia. No nie wiem czy jest drugi taki osobnik chyba, że się sklonował? Nawet w administracji sztuką jest się dopasować i rozumieć bez słów i jak powiedział pewnie tak zrobi??? Odpowiedz Link Zgłoś
lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 17.12.06, 19:27 mamy bliźniakó na górce to strawimy i klona w Topólce , ale coś mi się zdaje że ten klon nazywa się na literkę K- choć i klonie na literkę B coraz głośniej Izabela trzymaj się Jakoś musimy to przetrzymać. Nie mam dzisiaj siły Zżera mnie gorączka Wiem że dla wielu to radosna nowina- lewatywa w proch si ę obraca ale myślę że dam radę 39 stopni i jeszcze mogę pisać tylko słabo widzę klawiaturę. Wybaczcie mio za moje złe zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
topolczanka Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 18.12.06, 19:11 dowiedziałam sie ze sekretarzem bedzie jacek k z ciechocinka!!! wiadomość 100% Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka72 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 18.12.06, 19:53 Czy aby na pewno to ktoś z zewnątrz? Jeżeli tak to dobrze.A może jakaś rodzinka? Odpowiedz Link Zgłoś
czeremcha77 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 19.12.06, 09:56 Ja bałabym się zostać Sekretarzem w Topólce, bo to stołeczek tylko na 4 lata. To już pewne, że w przyszłej kadencji wójtem zostanie Pan Dybowski i nie sądzę, że zostawiłby Sekretarza z kadencji Pana Orłowskiego. Ktoś tu wysuwa kandydaturę Jacka K, na szkolnictwie się dobrze zna, jest młody energiczny to i z innymi zagadnieniami pewnie da sobie radę. I z prezencją u niego też dobrze hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 19.12.06, 21:08 Sekretarzemnie powinien byc człowiek Po linii partyjnej ale zatrudniony fachowiec pierwszej wody. Pan K jest politycznie umocowany w jasny sposób i to go dyskwalifikuje bez względu na jego fachowośc itp. Byćmoże ta nominacja to działanie mająće na celu wypromowanie gościa na przyszłego wójta Ten scenariusz dotyczy również i innego kandydata czyli byłego wójta Zygmunta B Nalkeży jednak pamiętać że to radni chyba powołują sekretarza i tu może być kłopot gdyż nowy wójt nie ma zbyt silnej pozycji w tym gremium. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela9914 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 19.12.06, 23:39 Lewatywo jeśli wiesz z jakiej parti jest obecny wójt to napisz,bo o ile ja się orientuję to co wybory to on z innej partii. Więc z jakiej parti ma być sekretarz jak obecny wójt nie może się już połapać do czego należy a właściwie gdzie jescze nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 20.12.06, 03:08 izabela9914 napisała: > Lewatywo jeśli wiesz z jakiej parti jest obecny wójt to napisz,bo o ile ja się > orientuję to co wybory to on z innej partii. Więc z jakiej parti ma być > sekretarz jak obecny wójt nie może się już połapać do czego należy a właściwie > gdzie jescze nie był. W partii to podobnie jak w ciąży się jest, z tym że w przypadku partii to tą pierwszą się przesiąka, a później malujemy się po to by wyborców uszczęśliwić w zależności od zapotrzebowania na rynku (ważne że zawsze nasz wygrywa), moja ciotka 2 słoiki po ogórkach odstawiła łez z pierwszego tygodnia marca pamiętnego roku, a teraz się męczy, wyzywa ale ceruje rajstopy na kolanach, zawsze lubiła się pokazać, szkoda że się podstarzała trochę, ale czego się nie robi dla idei Odpowiedz Link Zgłoś
lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 20.12.06, 21:20 PYTASZ O PARTIĘ OBECNEGO WÓJTA? UWAŻAM ŻE MIAŁ JEDYNĄ MIŁOŚC SWOJEGO ŻYCIA I PRZY NIEJ POZOSTAŁ NA ZAWSZE TO NIEBOSZCZKA PZPR PARTIA LUDU PRACUJĄCEGO MIAST I WSI NIECH ŻYJE! Odpowiedz Link Zgłoś
kazikstaszewski Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 20.12.06, 23:33 Wiecie co...? Ja sądzę, że to stanowisko zajmie ktoś, kogo chyba nikt nie zna... Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka72 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 21.12.06, 07:38 Z Wasza dyskusją to tak jak z serialem, nie było mnie tu jakiś czas i widzę,że jesteście w punkcie wyjścia. Nikt nic nie wie. Skoro nie ma na naszym terenie wykształconych i kompetentnych osób to niech zgarnie to stanowisko ktoś obcy.Niech nikt nie narzeka na brak ofert pracy. Najłatwiej jest dyskutować i to jeszcze anonimowo.To są zwykłe plotki.Może ten,może tamten, a co by było gdyby? Odpowiedz Link Zgłoś
pazura3 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 21.12.06, 07:45 wiem na pewno że sekretarzem zostanie jacek k przeciesz to też człowiek czerwonego brata dlaczego nie pracuje już w radziejowie bo do władzy doszła inna obcja idla takich jak on nie ma miejsca ale w naszej gminie wszystko jest możliwe każdy popdobnie myślący znajdzie pracę Odpowiedz Link Zgłoś
lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 28.12.06, 21:45 nacisnąłem przypadkiem na ten temat , więc zapytam. Jak się ma sprawa z sekretarzem Czy juz cos wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
bolo962 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 03.01.07, 16:05 mamy takiego dobrego wójta w topólce ze nawet żaden z proponowanych kandytatów na sekretarza odmawia współpracy z obecnym wójtem. Jacek K tez odmówił Wyciągnijmy z tego wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 03.01.07, 22:09 Nie przesadzajmy "naród" wybrał więc wójt musi być dobry. NARÓD jest wielki i sie nie myli. Sekretarz by się pewnie wójtowi przydał, choć będzie miał z tym niemały kłopot Nowy wójt ma swoje stare nawyki. Nowe, inne myślenie , inne spojrzenie ewentualnego sekretarza na sprawy gmuny, byłoby nie do znesienia dla wójta, dlatego najlepszym rozwiązaniem by było, aby powołał na to stanowisko dawnego wójta czyli pana Waldemara W. Ten pan zupełnie na niczym się nie zna , nie będzie p. wójtowi przeszkadzał. Pan Orłowski jest osobą pracowitą i da sobie doskonale radę. Przecież przez 12 lat wypełniał te dwie role doskonale choć za dużo mniejsze pieniądze, skręcając się często ze złości i wstydu. L-6 Odpowiedz Link Zgłoś
czeremcha77 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 04.01.07, 07:15 J.K. odmówił, ale ja się wcale nie dziwię. Dojeżdzaj z Ciechocinka do Topólki przez Piotrków Kuj. Kto dojeżdza do pracy to wie czym to pachnie. I jestem pewna, że nie chodziło mu o osobę Pana Wójta, zresztą po co miał rezygnować z pracy w starostwie skoro tam się dobrze realizuje. Jednak problem pozostał, na to stanowisko potrzeba osoby młodej, wykwalifikowanej, najlepiej nie związanej politycznie. A większość takich osób z gminy Topólka poprostu wyjechała za pracą do większych miast lub innego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela9914 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 07.01.07, 18:19 Chciałam zabrać głos w tej sprawie jakoby poprzedni wójt na niczym się nie znał. To dlaczego pełnił tą funkcję aż tyle lat???? w końcu powstało kilka inwestycji, których ty lewatywo zapewne nie zauważyłeś skoro tak mówisz A obecny wójt się czerwienił bo to jego ulubiony kolor partyjny. A tak na marginesie obejżyj sobie gazetkę powiatową ABC Powiatu z listopada 2006 roku , na której siedzą radni powiatowi tamtej kadencji i międZy innymi nasz teraźniejszy wójt z zakrótkimi spodniami i niezbyt gustownymi skarpetkami nie wspomnę o marynarce???I to ja się zaczerwieniłam ze wstydu za niego że kogoś takiego wybrali ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka72 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 09.01.07, 07:34 Izabelo,zaczynasz pisać tak jak trzeba.Chciałabym zobaczyć to ABC a szczególnie to zdjęcie.Urzędnik w pracy nie jest osobą prywatną, jest osobą publiczną,a to znaczy reprezentuje dużą grupę ludzi.Oprócz kompetencji zawodowych, bardzo ważny jest stój.Wójt w sweterku typu Kononowicz może się znależć u Cioci na imieninach(a to jeszcze tylko wtedy,gdyby zapomniał,że Ciocia obchodzi imieniny).W pracy tak nie może być (a bywało).Panie też się ubierają do pracy jak na plażę(aby podbić serce szefa) albo jak na kasting(nie piszę o paniach w Topólce),bywam w różnych miejscach i widzę.Strój jest bardzo ważny wszędzie,w ten sposób oddajemy szacunek innym.Często widzę jak panie na wsi (w różnym wieku )chodzą do sklepu po zakupy w fartuchu i w rozdeptanych kapciach,bo tak im wygodnie (tragedia).Skąd tyle niechlujstwa? Chyba z lenistwa.Nie dość,że nic nie robią to nawet im się ubrać nie chce o makijażu już nie wspomnę.Jak Cię widzą tak cię piszą.A jakie niestosowne skarpetki noszą mężczyżni? Niech każdy sam popatrzy i wyciągnie wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela9914 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 09.01.07, 15:33 Dziękuję za poparcie, gdyż też tak uważam,że strój zdobi człowieka, chodzby np.ubrać osła w garnitur to wyglądać będzie lepiej inż w kamizelce jak na ryby. Odpowiedz Link Zgłoś
komunikatywna1 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 09.01.07, 15:43 He he, a miało być o: "Kto w Topólce zostanie sekretarzem?" a zeszło na modę:) śmieszne trochę nie uważacie? Odpowiedz Link Zgłoś
lewatywa6 Re: KTO W TOPÓLCE ZOSTANIE SEKRETARZEM? 09.01.07, 22:55 Wszystko poszło w dobrym kierunku. Zaczęliśmy od zapytania , rozwinęlismy temat , wreszcie doszło do wyglądu zewnętrznego i uroku osobistego przyszłego sekretarza. Problem szanowni przyjaciele został rozwiązany tu na forum. To tu zadecydowano o tym, kto ma zostać sekretarzem I kto ? No oczywiście L-6 , dla niezoriętowanych lewatywa 6, czyli ........ Pozdrawiam. L-6 ( L-6 to druczek zwolnienia lekarskiego!) Odpowiedz Link Zgłoś