Dodaj do ulubionych

ciekawostka, kto protestuje przeciw średnicówce

27.04.11, 21:43
Stowarzyszenie Toruń bez hałasu protestuje przeciw trasie średnicowej. Z ciekawości sprawdziłem co to za organizacja, bo pierwszy raz o niej słyszę. Oto jej zarząd, ale ciekawszy jest adres:
GRUSZCZYŃSKI TOMASZ PREZES
DAWIDOWICZ BARTOSZ WICEPREZES
MAKACEWICZ IGOR SKARBNIK

informacja na podstawie Krajowego Rejestru Sądowego, dostępny online dla każdego.
Stowarzyszenie jest zarejestrowane przy ulicy Wybickiego 40a/6.
Wybickiego 40 A, to jest rzut beretem od planowanej trasy średnicowej. Ciekawy jestem którego panów z tego stowarzyszenia to jest lokal, że tak im ta trasa nie pasuje. W czyim interesie protestują? Mieszkańców, czy właściciela tego lokalu?

1. Bartosz Dawidowicz to pan, który miał chyba proces z Zaleskim i podpisał ugodę.
2. Igor Makacewicz, to chyba niedoszły kandydat PO do rady miasta
3. Tomasz Gruszczyński, to też kandydat do rady miasta z listy PO, też mu ludzie nie zaufali i nie zagłosowali, radnym nie został

Więc jak to jest, czego, a raczej kogo broni to stowarzyszenie i w czyim imieniu występuje?
Obserwuj wątek
    • hecer Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 27.04.11, 22:19
      żadnej z tych osób nie ma w tym stowarzyszeniu.

Możesz podać linka?
      • torunskiprzedsiebiorca Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 27.04.11, 22:43
        są są, nawet w zarządzie. Wystarczy w krs wejść, np. tu: opp.ms.gov.pl/login.aspx?ReturnUrl=%2fDefault.aspx
        • hecer Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 27.04.11, 22:57
          Już wiem! Oni reprezentują Platformę Obywatelską!
          • torunskiprzedsiebiorca Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 27.04.11, 23:42
            hecer napisał:

> Już wiem! Oni reprezentują Platformę Obywatelską!
            >
            dwóch z trzech członków zarządu tego stowarzyszenia do nieudani kandydaci PO na radnych i to jest fakt
            • hecer Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 28.04.11, 01:33
              całe Porozumienie Infrastruktura Toruń to koń trojański PLATFORMY!!!111111111!!

jeden z nich nawet wszedł do Rady Miasta!1111!!!!!!!!11

TO PLATFORMA BLOKUJE TRASĘ ŚREDNICOWĄ11!!!!!!!!!!!!!!!!111111111!!!
              • arafat11 Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 28.04.11, 16:42
                hecer wyluzuj! i powiedz co ty robisz w tym smiesznym stowarzyszeniu?
          • hobbes1980 Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 27.04.11, 23:58
            > Już wiem! Oni reprezentują Platformę Obywatelską!

Tak- dwóch w wyborach a trzeci na tym forum:)
            • hecer ciekawostka dla platfusów 29.04.11, 01:45
              nie, miszczu, bo gdyby nie "przyjaciele z Platformy" którzy dostali cynk od "gospodarzy" o procesie a potem wymyślili sobie że można kogoś uciszyć w internecie jeśli zdemaskuje się go w realu (co w blogosferze jest uznawane za przejaw prostactwa i prymitywizmu) to byśmy dalej mogli sobie utrzymywać zdrową równowagę i cieszyć się tymi samymi prawami. Ale stało się tak, że teraz jedni są anonimowi a inni nie. Miej to na uwadze: osoba anonimowo pisząca sobie w internecie ma inne prawa niż osoba, która anonimowa nie jest, tym bardziej gdy się wcale o to nie prosiła.

Wycieranie sobie śmierdzącego koalicyjnego dupska przez platformersów poprzez obdzieranie internautów z anonimowości - zwłaszcza podczas kampanii wyborczej - drażni mnie dużo bardziej niż ciebie.

Jeśli ci się wydaje, że taka osoba jest "zagorzałym zwolennikiem PO" - podobnie jak innym na tym forum - to jesteś w wielkim błędzie. Jeśli wydaje ci się, że ktoś może krytykować most na Wschodniej i nie widzieć tego, że karykaturalna postać w garniturze ministra dała pieniądze na inwestycję konkurencyjną dla autostrady, to zapisz się do czasu gospodarzy, jeśli jeszcze tego nie uczyniłeś.

Największym problemem dla kogoś, kto szuka rozsądnych i uczciwych polityków jest to, że nie ma z kim rozmawiać, bo wszędzie napotyka na ludzi zapatrzonych w sondaże, we własną karierę, w dietę czy przywilej i cierpiących z tego powodu, że jak im się skończy polityka to nie będą się mieli gdzie podziać.

• hecer Re: ciekawostka dla platfusów 29.04.11, 01:48
                ...jak im się skończy polityka to nie będą się mieli gdzie podziać.

bo są też tacy politycy (może w Toruniu trudno w to uwierzyć) którzy nie mają na widoku powrotu na spółdzielczy stołek.
                • hobbes1980 Re: ciekawostka dla platfusów 29.04.11, 08:25
                  Masz w swoim poście sporo racji- faktycznie ponosisz negatywne konsekwencje tego ze nie jestes anonimowy i w dyskusji możesz wtedy stac na trudniejszej do obrony pozycji. Ale jak sie wchodzi w polityke to trzeba się z tym liczyc- a ty w nia wszedłes, choc sie nie przynajesz (lub wolisz wierzyc że jesteś ponad to). A że niektórzy maja sie do czego odnieść w kontekście twoich działań 'pozainternetowych' to miej pretensje do siebie. Tylko czemu ma słuzyc ta histeryczna reakcja w tym wątku? Jezeli kogos łapia za rękę a ten mowi 'to nie moja ręką', to budzi to najwyzej politowanie. Wstydzisz sie tego ze jestes w jakims stowarzyszeniu, czy bycia przeciw trasie średnicowej?

Czy uzycie słowa 'platfusy' oznacza ze juz sie odkochales w PO? Bo w kontekscie hymnow na cześc 'prezydenta Przybyszewskiego', wychwalania ich za niewejście do koalicji z CzG czy innych pochwał pod ich adresem to znow wysyłasz sprzeczne sygnały.
                  • hecer Re: ciekawostka dla platfusów 29.04.11, 14:03
                    > Jezeli kogos łapia za rękę a ten mowi 'to nie moja ręką',

Ja tak napisałem, żeby sprawdzić skąd autor tego wątku wie, kto jest wpisany w KRS. Nie sądziłem że dane te są dostępne online. Po 10 minutach sam wrzuciłem dokładnego linka do wpisu w KRS i wycofałem się z wcześniejszego posta.

Zupełnie inną kwestią jest przypisanie osób do ników na forum. Baw się w to sam, to jest poniżej poziomu.

> Ale jak sie wchodzi w polityke to trzeba się z tym liczyc- a ty w
                    > nia wszedłes, choc sie nie przynajesz

Dlaczego "wszedłem w politykę"? Wytłumacz mi na czym to polega? Bo mam sympatie polityczne? I swoje rozczarowania politykami? To oznacza, że "wszedłem w politykę"? Wolne żarty.

Każdy obywatel ma prawo wymagać na politykach pewnych rzeczy, konsultować się z nimi, obrażać się na nich. Ale to nie oznacza, że się jest w polityce!

> Czy uzycie słowa 'platfusy' oznacza ze juz sie odkochales w PO?

A kiedy byłem zakochany? Raz ich opieprzam, innym razem chwalę. Cieszę się że wyszli z koalicji, wkurzam się, że nadal w niej mentalnie tkwią.

Czy jak redaktor Nienartowicz nabija się z platfusów to znaczy że "wszedł w politykę"? Dziennikarz? Oczywiście że nie. Ale może okazywać sympatie polityczne. Tak jak każdy.

Naprawdę nie wiem, co wy na WOS-ie robiliście... Nie ma się co dziwić, że lokalna demokracja to wyzwanie w tym kraju.

> Bo w kontekscie
                    > hymnow na cześc 'prezydenta Przybyszewskiego',

A zapomniałeś jak się z niego wcześniej nabijałem? Pan Przybyszewski kiedyś się mnie pytał "dlaczego go tak nie lubię":)

Jakbym był politykiem to bym tobie kadził na tym forum:))) Ale najwyraźniej nie zależy mi na tym, by zabiegać o poparcie osób, które mają problem z ogarnięciem własnych myśli.
                    • hecer Re: ciekawostka dla platfusów 29.04.11, 15:54
                      poza tym aktywne uczestniczenie w wyborach samorządowych, poszukiwanie swojego kandydata poprzez spotkanie, poznawanie ludzi, radnych nie jest przejawem "zaangażowania politycznego" tylko zaangażowania społecznego.

Po to są programy aktywności lokalnej i różnego rodzaju formy wsparcia nakierowane na rozwój społeczeństwa obywatelskiego aby zwiększyć udział mieszkańców w życiu publicznym, zwiększyć ich zaangażowanie społeczne. Jak pokazują badania im większy jest poziom takiego zaangażowania (mierzony np liczbą organizacji pozarządowych) tym większy jest dobrobyt, tym większy rozwój gospodarczy. Kluczem jest termin: społeczeństwo obywatelskie i takiego społeczeństwa naprawdę nie tworzą ludzie, tacy jak ty, którzy nazywają "zaangażowaniem politycznym" rozmowy z politykami, urzędnikami czy instytucjami.
                      • amkkmp Re: ciekawostka dla platfusów 30.04.11, 08:23
                        > poziom takiego zaangażowania (mierzony np liczbą organizacji poza rządowych)
                        To jest absurdalna miara, co doskonale widać właśnie na przykładzie toruńskich organizacji pozarządowych. Mamy mnóstwo bytów, ale nie są one odrębne, bo w nich są ci sami ludzie, a ich "pozarządowość" polega na tym, że walczą o mandaty z list partii politycznych. Gdyby te organizacje nie były partyjnymi przybudówkami, to startowałyby pod własnym szyldem, a nie "gościnnie" na innych listach. Dlaczego np. Porozumienie Infrastruktura Toruń czy MyToruń nie może startować z własnej listy (a z niepartyjnej listy można całkiem spory klub utworzyć, co pokazuje przykład Czasu Gospodarzy)?
                    • hobbes1980 Re: ciekawostka dla platfusów 29.04.11, 16:20
                      > Ja tak napisałem, żeby sprawdzić skąd autor tego wątku wie, kto jest wpisany w
                      > KRS. Nie sądziłem że dane te są dostępne online. Po 10 minutach sam wrzuciłem d
                      > okładnego linka do wpisu w KRS i wycofałem się z wcześniejszego posta.

Głupszych tłumaczen wysluchiwałem jedynie w wykonaniu dzieci z podstawowki:)))) Natomiast to co naprawde napisales to: 'nie pomyslałem i natychmiast postanowiłem skłamac, ale niestety było to tak łatwe do przejrzenia kłamstwo ze kazdy by sie polapał i trzeba było probowac wyjśc z twarza'.

> Dlaczego "wszedłem w politykę"? Wytłumacz mi na czym to polega? Bo mam sympatie
                      > polityczne? I swoje rozczarowania politykami? To oznacza, że "wszedłem w politykę"? Wolne żarty.
                      >
                      > Każdy obywatel ma prawo wymagać na politykach pewnych rzeczy, konsultować się z
                      > nimi, obrażać się na nich. Ale to nie oznacza, że się jest w polityce!

Członkowie stowarzyszenia w ktorym jesteś (oraz tego ktorego jestes wiceprezesem;) kandydowali z list PO. Ty prowadzileś agitacje wyborcza tutaj na forum. Pominałbym litościwie jeszcze pewien proces natury ewidentnie politycznej, ale nie jest on w tym kontekście bez znaczenia:)

> A kiedy byłem zakochany?

Podczas kampanii wyborczej- wiadomo ze wolałbys aby slad po tych dzialaniach zniknal z sieci, ale niestety nadal mozna sobie przypomnieć te laurki i majaki o 'zadaniu ostatecznego ciosu klice Zaleskiego' oraz przewidywania co do wyniku wyborów. Były tam rowniez deklaracje o wycofaniu się z forum czy cos podobnego... ale niestety nie dotrzymales słowa.

> Jakbym był politykiem to bym tobie kadził na tym forum:))) Ale najwyraźniej nie
                      > zależy mi na tym, by zabiegać o poparcie osób, które mają problem z ogarnięcie
                      > m własnych myśli.

Nie tylko nie zalezy, ale zwyczajnie tego nie umiesz- swoja postawa na forum tworzysz wrażenie że przeciwko Zaleskiemu sa tylko oszołomy i pieniacze- na dodatek gołosłowni i kłamliwi. Jestes dla rządzących tym miastem bardzo wygodny. Kiedys SLD w ten sposób promowało Leppera i Samoobronę żeby katalizować złe nastroje, a rownoczesnie nadac im bezpieczna dla rządzacych formę działań grupy blokujacych drogi oszołomow i populistów. Zostawie cię z ta analogia...
                      Bez odbioru.

• hecer spiskowe teorie imbecyli 29.04.11, 17:29
                        > Natomiast to co naprawde napisales to: 'nie pomyslałem i natychmiast postanowi
                        > łem skłamac, ale niestety było to tak łatwe do przejrzenia kłamstwo ze kazdy by
                        > sie polapał i trzeba było probowac wyjśc z twarza'.

To jest dopiero głupie tłumaczenie...

korzystałem wcześniej ze strony krs-online, to jest pierwszy rezultat jaki wyskakuje z google. Wystarczało mi. Zwykle szukam bowiem adresu internetowego stowarzyszenia. Tam nie ma członków zarządu stowarzyszenia. Nie sądziłem że takie dane są dostępne online. Myślałem, że ten "przedsiębiorca toruński" (z której spółdzielni?) wziął odpis z KRS w sądzie (albo
                        skorzystał z "bazy" urzędu miasta). P

Potem trochę czasu powertowałem i trafiłem na szukajkę na stronie Ministerstwa, o której istnieniu i zakresie danych nie wiedziałem. Więc się poprawiłem.

Twoje tłumaczenie:

"oczywiste kłamstwo, które jest tak banalne do przejrzenia, że kłamca sam jest w stanie stwierdzić, że zostanie natychmiast zdemaskowany, więc je prostuje". Naciągane jak teoria o "zaangażowaniu politycznym" wynikającym z tego że się ma sympatie polityczne...

Przecież toruński przedsiębiorca nie wziął tych nazwisk z kapelusza ale myślałem że nie są dostępne online więc będzie musiał wykombinować skąd ma taką wiedzę.

I oczywiste jest dla mnie również to, skąd on taką wiedzę ma i skąd wynika "ciekawość kto się za tym stowarzyszeniem kryje" i zostawił pytanie, na które z rozbawieniem mogłem mu odpowiedzieć - Platforma Obywatelska oczywiście!

Nawet ty nie wierzysz w teoryjkę tego gamonia, że za Stowarzyszeniem Toruń bez hałasu stoi Platforma:)))

Ale jesteś zbyt mało rozgarnięty i uczesany by dojrzeć jak naciąganą teoryjkę stworzył "przedsiębiorca".

Za mało rozgarnięty albo po prostu zbyt pamiętliwy i uprzedzony - do mnie osobiście - by to zobaczyć. Takie uprzedzenia niestety kończą się że tracisz obiektywizm.

Każdy na tym forum - nawet arafat - rozumie, że ci ludzie protestują bo mieszkają przy średnicowej. Tak samo protestują mieszkańcy Wschodniej. Mają do tego prawo. Mają nawet prawo iść do polityków z prośbą by przesunęli trasę na teren urzędu celnego a urząd wynieśli do centrum logistycznego Elany. Mogą nawet zainwestować w swoją kampanię wyborczą i startować do Rady Miasta - jeśli nie trafią na radnych, którym mogą zaufać by osiągnąć swój cel.

Ale ta przedsiębiorcy, dla ciebie, dla gilberta grape'a to jest spisek! To jest spisek Platformy! A ja "zostałem złapany na oczywistym kłamstwie". A nie widzicie tego, co oczywiste w tym wątku. Zresztą jest to tak głupi wątek że bym go olał zupełnie, gdyby nie to, że stwarza pole do drwin (które niestety wyciął admin, pewnie na wniosek jakiegoś swojego kolegi)
                        • hecer Re: spiskowe teorie imbecyli 29.04.11, 17:43
                          Mam kolejną sensację! Słyszeliście o Porozumieniu Infrastruktura Toruń? Tam chcą mostu składanego! Wiadomo po co - bo nie chcą mostu na Wschodniej, ten świetnie przygotowanej inwestycji, którą już zaczęliśmy! Nie chcą mostu - to oni! Na Wybickiego mieszkają! I nie chcą węzła Kluczyki - nie chcą połączenia Torunia z autostradą! Nie chcą średnicowej, bo tam mieszkają - nie chcą mieć drogi pod oknami, której potrzebuje cały Toruń! Sensacja! I wiecie co - oni startowali w wyborach! Tak, z listy Platformy! Czyli wychodzi na to, że Platforma nie chce inwestycji, nie chce mostu, nie chce średnicowej, chce żeby było gorzej!

==========

A mówiąc poważnie, to ile tych publikacji było o PIT, o Ratujmy nasze stawy, o Toruń bez hałasu? Oj było sporo kiedyś, przed wyborami głównie (nad czym sam ubolewam, ale wkrótce rozpocznie się seria ciekawszych debat, tym razem z budżetem i ekspertami - trochę na inny temat, ale liczę że przy okazji spotkam się z kolegami, których jakiś czas nie widziałem)

Tylko kompletny gamoń wymyśliłby teorię o "kłamstwie". Bardziej wredne jest jednak dopisywanie do forumowych ników tożsamości. Takich rzeczy się nie spodziewałem, przynajmniej po niektórych z was.
                          • dawid.be hecer wstydu oszczędź ! 29.04.11, 19:08
                            Myślałem hecer, że masz choć za grosz honoru ale jak widać bardzo się myliłem. Robisz z siebie już nie tylko błazna. Wygląda, żeś jednak popychlę i do tego zakompleksione.
                            Widziałem twoje wpisy, teraz ich nie ma, ale widać moderator się zlitował i wyciął spamy i krzyki użytkownika, któremu czacha się już za mocno przegrzała. Nadal budujesz most na Waryńskiego?

Piszesz jedynie słuszne swoje racje, a widziałeś jakie sygnaturki mają forumowicze?
                            Pewno nie widziałeś, to zacytuję kilka:

-"hecer zrobił dokładne szkice w paincie, wynika z nich, że byłoby dużo lepiej- pięć razy lepiej albo i dziesięć"- A.Hitler
                            -Nie warto dyskutowac z hecerem, obrzuci wyzwiskami, a gdy zabraknie agumentow usuwa posty ze swojego forum...a mowia, ze prawdziwa cnota krytyk sie nie boi!
                            -hecer ma zawsze rację w czym utwierdza go... hecer :)
                            -Pół forum toruńskiego mam w szarym kolorze, a "nie przepadam" tylko za jednym... Ciekawe...

Mówi ci to coś?
                        • gilbert.grape Re: spiskowe teorie imbecyli 29.04.11, 21:07
                          hecer napisał:

> Ale ta przedsiębiorcy, dla ciebie, dla gilberta grape'a to jest spisek! To jest
                          > spisek Platformy!

żaden gilbert.grape nie nie napisał w tym wątku nic o spisku Platformy.

Możesz podać linka?
                          • hecer Re: spiskowe teorie imbecyli 30.04.11, 00:31
                            chyba wolę ci nie odpowiadać - w rewanżu podasz mój adres zameldowania, nip, pesel, nr telefonu komórkowego.

Albo może jak twój kolega dawid.be i jego pryncypał zaczniesz mnie straszyć sądem, prokuratorem, telefonami do przełożonych, itd.

Przecież twoim zdaniem jestem "tak politycznie zaangażowany po stronie Platformy, że muszę się liczyć z takimi konsekwencjami".
                            • gilbert.grape Zdecydowanie mylisz mnie z kimś 01.05.11, 10:59
                              I to nawet z trzema różnymi osobami.

> chyba wolę ci nie odpowiadać - w rewanżu podasz mój adres zameldowania, nip, pe
                              > sel, nr telefonu komórkowego.

W powyższym cytacie zapewne z posłem Karpińskim - prekursorem forumowej dekonspiracji w Toruniu.
                              -----------------------

> Albo może jak twój kolega dawid.be i jego pryncypał zaczniesz mnie straszyć sąd
                              > em, prokuratorem, telefonami do przełożonych, itd.

Tu zaś nie wiem z kim, bo nie znam dawida.be ani jego pryncypała.
                              ----------------------------------

> Przecież twoim zdaniem jestem "tak politycznie zaangażowany po stronie Platform
                              > y, że muszę się liczyć z takimi konsekwencjami".

Tutaj pewnie z hobbes1980.
                              ------------------------

Ochłoń więc trochę, bo moim zastrzeżeniem wobec ciebie było to, że skłamałeś licząc na to, że KRS Torunia bez hałasu nie jest dostępny w sieci, mimo że autor wątku napisał o tym w swoim pierwszym poście.
                              • gilbert.grape Hecer, a może wcale nie kłamałeś 02.05.11, 10:20
                                pisząc, że panów Gruszczyńskiego, Dawidowicza i Makacewicza nie ma w Stowarzyszeniu Toruń bez hałasu?

Może panowie będący spirytus movens tej organizacji już jej nie reprezentują, a zastąpili ich inni, nie wzbudzający żadnych skojarzeń z PO. Wtedy stowarzyszenie mogłoby się poszczycić tzw. "bezpartyjnymi" fachowcami, a może nawet zmienionoby adres na bardziej neutrealny.

Oczekiwanie na zmianę w KRS-ie potwierdzoną stosownym papierowym dokumentem, to kilka-kilkanście dni. Zmiany widoczne w KRS-online pojawiaja sie nawet po kilku miesiacach. Więc może w necie widzimy starą reprezentację stowarzyszenia.

To by cię usprawiedliwiało. Nie kłamałeś, a "tylko" próbowałeś zamataczyć poprzez przemilczenie znanych ci faktów.
                                • buckshot Re: Hecer, a może wcale nie kłamałeś 02.05.11, 19:06
                                  Dalej nie wiadomo kto jest przeciw Średnicówce conajmniej 2x2 i tym samym przeciw mieszkańcom ulic Podgórnej, Kościuszki, Lubickiej, Lelewela, Długiej itd ??
                                  • hecer Re: Hecer, a może wcale nie kłamałeś 02.05.11, 21:48
                                    ja jestem przeciw średnicówce w tym wariancie, w jakim ta inwestycja jest realizowana, tzn bez początku i końca, bez węzłów, bez zagłębienia, bez odsunięcia od zabudowy.
                                    • buckshot Re: Hecer, a może wcale nie kłamałeś 02.05.11, 23:40
                                      hecer napisał:

> ja jestem przeciw średnicówce w tym wariancie, w jakim ta inwestycja jest realizowana, tzn bez początku i końca, bez węzłów, bez zagłębienia, bez odsunięcia od zabudowy.

Odsunięcie od zabudowy jest spore,(spekulantom stawowym nikt nie dogodzi), węzły bezkolizyjne są bardzo drogie, początek i koniec inwestycji jest w dalekiej przyszłości niestety już nie za słabego Zaleskiego, zagłębienia nie będzie bo wody gruntowe i w ogóle wysokie koszty (przecież obok są miedzy innymi stawy i rzeczka).
                                      • hecer Re: Hecer, a może wcale nie kłamałeś 03.05.11, 12:16
                                        > Odsunięcie od zabudowy jest spore

A wiesz jakie?:)

> spekulantom stawowym nikt nie dogodzi

a kto im chce dogodzić? Na razie przesunięto drogę o 3 metry...

Możesz mi wytłumaczyć na czym polega w tym wypadku spekulacja?

> węzł
                                        > y bezkolizyjne są bardzo drogie

podaj koszt budowy wiaduktu

> początek i koniec inwestycji jest w dalekiej
                                        > przyszłości niestety już nie za słabego Zaleskiego

czyli nigdy

> zagłębienia nie będzie bo w
                                        > ody gruntowe

i co z tego, że wody gruntowe? Jesteśmy na kolektorze

================

Jest alternatywa - trasa kościuszki w tunelu
                                        • buckshot Re: Hecer, a może wcale nie kłamałeś 03.05.11, 12:44
                                          hecer napisał:

> > Odsunięcie od zabudowy jest spore
                                          > A wiesz jakie?:)

50 metrów i więcej a ile mają mieszkańcy przy ul. Kościuszki, Podgórnej czy Lubickiej wiesz hecer ?

Sam podaj hecer kosztorys wiaduktu i skrzyżowania czy ronda, wtedy porozmawiamy. Jak udowodnisz ze Twoje rozwiązanie jest tańsze albo niewiele droższe powiedzmy 10 % to czapki z głów.

Czy nigdy nie powstanie kontynuacja tego nie wiemy (raczej powstanie przynajmniej do Wschodniej w ciagu 5 lat) podobnie jak nie wiemy czy powstaną tory do o. Rydzyka.

Skoro na kolektorze to może się uda ale jeszcze raz proszę o kosztorys.

Co do spekulantów: jak inaczej byś ich nazwał ?
                                          Kupili stosunkowo tanio bo spółdzielnia czy deweloper wiedział ze drozej nie da sie sprzedac gdy sa takie plany a nie inne. Kupujący spekulował ze kupi tanio zablokuje inwestycje i w razie czego sprzeda z zyskiem. Tylko nie mów ze mieszkania te kupowali biedni za ostatnie pieniądze heh. Wiele tańsze mieszkania kupiliby np za Wisłą albo w Grębocinie. Sam nie kupiłem mieszkania przy stawach bo dobrze wiedziałem ze będzie tam trasa co najmniej 2x2.
                                          Też kombinowałem czy możne przypadkiem nie kupić i w razie czego później sprzedać (jak nie będzie trasy za więcej albo zanim powstanie trasa żeby nie stracić -za trochę mniej - zanim wszyscy się dowiedzą) Ot taka mała spekulacja.
                                  • hecer Re: Hecer, a może wcale nie kłamałeś 02.05.11, 21:54
                                    To ja tu i na innych forach wyciągnąłem temat średnicówki zanim nawet Zaleski zabrał się za ten projekt - po tym, jak go uwalił w 2003 roku. Dla mnie średnicówka była priorytetem. Ale teraz widzę, co Zaleski zrobił z tą trasą... nie robi wcale trasy średnicowej tylko połączenie chełmińskiej z grudziądzką i curie skłodowskiej. Droga kończy się na łąkach przy Rubinkowie z jednej strony, na Chełmińskiej z drugiej - w obu tych miejscach mamy gwarantowane NOWE korki, których wcześniej nie było. Do tego nowe korki na Grudziądzkiej. To nie jest średnicowa, to jest przepis na zakorkowanie miasta.
                                    • buckshot Re: Hecer, a może wcale nie kłamałeś 02.05.11, 23:33
                                      Tak czy inaczej od czegoś trzeba zacząć, wiadomo że Zaleski jak zawsze zaczyna od d... strony ale lepsze to niż nic.

Najpierw powinien być budowany odcinek od Wschodniej do Grudziądzkiej ale to o wiele trudniejszy odcinek i o wiele droższy do tego blokowany przez spekulantów, cwaniaków z okolic Stawów.

Teraz niech zaczną jak najszybciej to co rozpoczęli i oby udało im się zrobić cały fragment od Wschodniej do Chełmińskiej i dalej do Okrężnej bo jak nie zrobią tego to będzie słabo i sytuacja prawie w ogóle się nie zmieni.

• hecer Re: Hecer, a może wcale nie kłamałeś 03.05.11, 12:19
                                        > blokowany przez spekulantów
                                        > , cwaniaków z okolic Stawów.

amkkmp napisał "spekulanci" - co jest po prostu głupie, idiotyczne w tym przypadku. To wynika wyłącznie z tego, że ten człowiek nie rozumie znaczenia słowa "spekulacja". No i z tego że jest osłem.

Nie staraj się do niego dorównać.

Prezydent Torunia: "Nie wszyscy chyba do końca rozumieją, że zwalczając Zaleskiego, zwalczają Toruń, zatrzymują go w biegu."

M.Zaleski: - To jest pana problem osobissssty
                                        www.tvn24.pl/0,1699175,0,1,jednym-strzalem-zalatwili-konkurencje,wiadomosc.html
                                        • skator Re: Hecer, a może wcale nie kłamałeś 03.05.11, 13:01
                                          hecer napisał:

> amkkmp napisał "spekulanci"

Jakoś nie mogę tej jego wypowiedzi znaleźć. W dalszej części swojej niezwykle mądrej wypowiedzi skupiasz się na ocenie inteligencji swoich interlokutorów - czyżby znowu zabrakło argumentów? Odnoszę wrażenie, że ostatnio zdarza Ci się to coraz częściej. Może skonsultuj się z lekarzem - nie ja pierwszy na tym forum Ci to radzę.
                                          • hecer Re: Hecer, a może wcale nie kłamałeś 03.05.11, 16:01
                                            Interlokujesz się w gronie nudziarzy klepiących farmazony. Bye
                                        • buckshot Re: Hecer, a może wcale nie kłamałeś 03.05.11, 13:22
                                          Myślisz ze inwestorzy (spekulanci) nie brali pod uwagę mieszkań przy Stawch? (dowiedz się ile takich mieszkań a nawet cały blok kupili przy Sobieskiego i w innych lokalizacjach jeszcze parę lat temu). Na pewno część mieszkań przy Stawach czy Wybickiego zostało wykupionych po to by na nich w późniejszym okresie zarobić, są tam też na pewno takie pod wynajem. Jak myślisz inaczej to znaczy ze jesteś po prostu naiwny.
                                          • buckshot Re: Hecer, a może wcale nie kłamałeś 03.05.11, 13:38
                                            Oczywiście nie każdy inwestor jest spekulantem, ale jeśli kombinuje w sposób opisany wyżej (blokuje rozwój miasta, wykupuje wszystko po nizszej cenie a następnie sprzedaje, itd) to znaczy ze nim jest. Spekulant ryzykuje więcej niż inwestor ale i więcej może ugrać.

Ja akurat nie zaryzykowałem jeśli chodzi o stawy czy Wybickiego ale widocznie wielu tak i dlatego teraz blokują inwestycje jak się da. Stracą nieznacznie na wartości nieruchomości w związku z tym ze będzie tam droga i troszkę hałasu.

Ci co mieszkają przy Kościuszki czy Podgórnej i Lubickiej na pewno troszeczkę zyskają, zasłużenie zresztą.

Czekali na Średnicówkę często ponad 30 lat. Poczekaj i Ty hecer troszkę na lepsze czasy i węzeł dwupoziomowy.
                                          • hecer Ależ ja umiem tylko okłamywać ludzi! 03.05.11, 16:14
                                            Dobra miszczu, to teraz pokaż związek między tymi, co protestują a tymi co kupili mieszkania by nimi handlować.

Na Świętopełka mieszkania powstawały jakoś w 2003 roku (o ile kojarzę), w każdym razie ich budowa zaczęła się jeszcze przed boomem mieszkaniowym, m2 kosztował tam zdaje się około 3 tys a dziś bez względu na to, czy trasa powstanie czy nie, możesz to sprzedać za 5 tys za m2. Kto miał te mieszkania - kupione od spółdzielni "hurtem" w celach spekulacyjnych - ten je dawno sprzedał na górce cenowej.

Ponadto informuję cię - i radzę to sobie zapamiętać - że osoby które piszą te protesty mają jedno mieszkanie, kupione na kredyt, mieszkają w nich z rodziną i dziećmi. Jeśli chcieliby zarobić, już dawno by na tym zarobili.

Zobacz po ile Budtech sprzedawał mieszkania na Bronoewskiego, z balkonami na jezdnię z tramwajem:)) Zobacz po ile poszły naprzeciwko, na osiedlu Sztuk Pięknych. A potem snuj te idiotyczne wizje o tym, że ktoś, kto dwojgiem dzieci i mieszkaniem na kredyt jest spekulantem.

Ci ludzie po prostu chcą mieć stawy za oknem a nie trasę. I od dawna pracuję z nimi wykłócając się o konieczność budowy tej drogi - w przyszłości.

Emisariusz spółdzielczej kliki - amkkmp - próbuje mi insynuować że robię to z powodów koniunkturalnych, że protestuję w sprawie drogi o której dobrze wiem, że musi powstać... Musi powstać, ale nie w takim wariancie jak ten. Z ludźmi trzeba usiąść i rozmawiać - szukać konsensusu, przekonywać, szukać rozwiązań optymalnych - a nie uprawiać demagogię taką, jak uprawia gospodarz: most to archaiczna koncepcja a średnicowa była w planach, Trasa Kościuszki to temat dobry na wybory więc co 4 lata jego urzędnicy wyciągają plan miejscowy na jesienne wybory samorządowe. Ostatnio łysy w telewizji tvn mówił, że Trasa Kościuszki nie powstanie - po czym jego urzędnicy zlecili opracowanie projektu inżynierowi Iwańskiemu. To jest dyskusja? Konsultacje? To jest optymalny przebieg? Nie można odsunąć trasy? Zagłębić nie można? Trzeba zrobić ekrany akustyczne przez cały środek miasta? Oczywiście, że nie. Ale jak ktoś jest głupi i wredny to będzie tak ściemniał zamiast szukać rozwiązań.

W tym wariancie średnicowa zablokuje miasto. Nas już naprawdę nie stać na zakorkowanie Chełmińskiej, Grudziądzkiej i Curie Skłodowskiej. A on właśnie chce to zrobić.
                                            • hecer Re: Ależ ja umiem tylko okłamywać ludzi! 03.05.11, 16:17
                                              i zobaczysz czym to się skończy na trasie kościuszki - wielomilionowymi odszkodowaniami na pewno. To jest wyłącznie wynik działań łysej pały, która mogła przyjąć plan w 2003 roku, gdy ceny mieszkań były niskie. Ale woli sobie snuć polityczne intryżki zamiast umiejętnie i kompetentnie realizować inwestycje drogowe
                                            • buckshot Re: Ależ ja umiem tylko okłamywać ludzi! 03.05.11, 22:59
                                              hecer napisał:
                                              Zobacz po ile Budtech sprzedawał mieszkania na Bronoewskiego, z balkonami na jezdnię z tramwajem:)) Zobacz po ile poszły naprzeciwko, na osiedlu Sztuk Pięknych. A potem snuj te idiotyczne wizje o tym, że ktoś, kto dwojgiem dzieci i miesz
                                              >kaniem na kredyt jest spekulantem. ......Kto miał te mieszkania - kupione od spółdzielni "hurtem" w celach spekulacyjnych - ten je dawno sprzedał na górce cenowej.

--------A jednak spekulacja, tzn ktoś kogoś naiwnego zrobił?

hecer napisał:

Ci ludzie po prostu chcą mieć stawy za oknem a nie trasę. I od dawna pracuję z
                                              nimi wykłócając się o konieczność budowy tej drogi - w przyszłości.

-------Kolega nie chciał mieć bloku na przeciwko ani też ulicy a jednak mu wybudowali i nie 50 metrów od domu ale parę metrów obok.
                                              Też miał walczyć o drogę w wykopie, o odsuniecie budynku? Jak są plany to trzeba się po prostu z tym liczyć. Nie siej już zamętu hecer.

Nikt tym ludziom ze Świętopełka nie zabierze tych stawów a mojemu koledze nie dość ze zabrali cały trawnik to jeszcze pobudowali drogę i blok. Mieli prawo? Tak bo takie były plany i on zdawał sobie z tego sprawę.

Znowu nie odpowiedziałeś na moje pytania a tylko snujesz swoje zupełnie nie na temat opowieści o mieszkaniach za 5 tys, jeśli im nie odpowiada to niech sprzedadzą te mieszkania i przeprowadzą się tam gdzie nie jest zaplanowana żadna trasa..

• buckshot Re: Ależ ja umiem tylko okłamywać ludzi! 12.09.11, 21:40
                                                Średnicówka ciągle zablokowana ?
    • hecer Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 27.04.11, 22:25
      a jednak jest, sorry:

krs.ms.gov.pl/Podmiot.aspx?nrkrs=0000354713
      • zawsze.torunczyk Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 28.04.11, 09:25
        No i co kłamiesz hecer mendo?
        • amkkmp Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 28.04.11, 15:22
          Wiceprezes Hecer nie kłamie, wiceprezesowi po prostu wyleciało z głowy.
      • arafat11 Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 28.04.11, 16:45
        hecer dlaczego robisz z siebie idiote? chyba jako wiceprezes wiesz kto jest prezesem albo skarbnikiem? po co ta szopka?
      • gilbert.grape Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 28.04.11, 21:11
        Ja pier...

Musiałeś sprawdzić w necie, czy zasiadasz we władzach jakiegoś stowarzyszenia? Gdyby nie było tam tego KRS-u, to byś szedł w zaparte?

Niczym się nie różnisz od typów z którymi walczysz...
        • arafat11 Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 28.04.11, 22:53
          dobre nie? czasami koles pisze z sensem a czasami ma takie jazdy jak w tym watku...jakies rozdwojenie jazni? albo nalezy do tylu stowarzysze, ze juz nie pamieta do ktorego nalezy;-)
          • hecer Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 29.04.11, 00:20
            podpisałeś się, cwaniaczku, pod listem Metropolii Bydgoskiej do marszałka? To weź zostaw tu jeszcze na forum zrób coming out.
        • hecer Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 29.04.11, 00:15
          > Niczym się nie różnisz od typów z którymi walczysz...

Podpisz się imieniem i nazwiskiem pod tym. Zostaw swoje zdjęcie i adres. Wtedy pogadamy. Na razie tylko anonimowo narzekasz, że ktoś za ciebie nadstawia głowę, cwaniaczku.
          • gilbert.grape Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 29.04.11, 07:49
            Słuchaj cwaniaczku, zanim zacząłeś w tym wątku łgać i manipulować, to gość piszący o jawnej zawartości KRS-u nie związał żdnego nazwiska z forumowym nikiem.

To twoja buta i arogancja powoduje, że po raz kolejny strzelasz sobie w kolano, broniąc nie anonimowości, tylko fałszywie negując fakt, że wspomniani panowie zasiadają lub zasiadali we władzach stowarzyszenia.

Do łgarstwa ośmielił cię pewnie fakt, że z jakiś powodów sam tego KRS-u nie wyguglałeś. Żałosne.

I nie pisz mi tu o nadstawianiu głowy, bo za mnie jej nie nadstawiasz, a o utratę anonimowości miej pretensje do Karpińskiego.

BTW, czy za popełnione faux pas zdążyłeś już nazwać pana posła gamoniem?
    • amkkmp Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 28.04.11, 13:10
      > Z ciekawości sprawdziłem co to za organizacja
      Wczoraj właśnie podałem linka, dzięki za rozwinięcie. Ale pociągnijmy sprawę dalej.

> Stowarzyszenie jest zarejestrowane przy ulicy Wybickiego 40a/6.
      > Wybickiego 40 A, to jest rzut beretem od planowanej trasy średnicowej
      Rzut beretem, to tam jest od Radia Maryja. Mieszkanie (to mieszkanie, nie biuro) przy ul. Wybickiego 40a/6 leży w bezpośrednio przy planowanej trasy średnicowej (mapka - fioletowy obrys to planowana trasa, czerwona strzałka wskazuje Wybickiego 40A).

Nie jest dziwne, że siedziba stowarzyszenia jest w mieszkaniu prywatnym - zwykle takie stowarzyszenia mają siedziby w mieszkaniu jednego z członków. Którego - można się domyślać, biorąc pod uwagę, że prezes - jak sam twierdzi - mieszka przy ulicy Wybickiego.

> PO, PO, PO
      Może to dziwna zbieżność nazwisk, ale:
      Bartosz Dawidowicz był wspierany w czasie kampanii wyborczej przez PO
      Tomasz Gruszczyński był kandydatem na radnego z listy PO
      Igor Makacewicz był kandydatem na radnego z listy PO

Jedziemy dalej. W Toruniu jest wiele organizacji społecznych zajmujących się protestowaniem. Jak one się mają do siebie? Jakiś czas temu powstał byt o nazwie Porozumienie Infrastruktura Toruń. Jego rzecznikiem jest radny PO, Maciej Cichowicz. W składzie mamy np. "BiT City" reprezentowany przez p. Dawidowicza i "Toruń bez hałasu", w którym zupełnym przypadkiem wiceprezesem jest nie kto inny, tylko pan Dawidowicz. Na dodatek członkowie tego porozumienia startowali ze specjalnie powołanej na czas wyborów (bo ślad w internecie po niej zaginął) organizacji MyToruń, która znalazła swoje miejsce na listach... zgadliście! Platformy Obywatelskiej. Mamy więc organizacje oparte o tych samych ludzi, które często same nie wiedzą, czego chcą (to akurat ze strony Toruń bez hałasu).

> Więc jak to jest, czego, a raczej kogo broni to stowarzyszenie i w czyim imieniu występuje?
      Na podstawie powyższych przesłanek (a przypomnę, że nie są to "mocne dowody", bo nie sprawdzam na przykład, czy PESEL-e się zgadzają) mam prywatną hipotezę, że w próbach blokowania trasy średnicowej nie chodzi o żadne stawy, o żadne żaby, o żaden hałas, tylko o dwie rzeczy:
      - podniesienie wartości posiadanych nieruchomości
      - zbicie kapitału politycznego dla opozycyjnej w radzie miasta partii na zasadzie "im gorzej, tym lepiej"
      • obraza.uczuc.religijnych Hecer, to ty mieszkasz przy Wybickiego? 28.04.11, 13:14

• arafat11 Re: Hecer, to ty mieszkasz przy Wybickiego? 28.04.11, 16:49
          nie ! tam mieszka prezes tego stowarzyszenia, a hecer jest wiceprezesem;-)
          hecer mieszka albo na bydgoskim albo na rubinkowie( tez w tej sprawie sie nie moze zdecydowac)
          • hecer Re: Hecer, to ty mieszkasz przy Wybickiego? 29.04.11, 15:59
            hecer mieszka na forum. Na Wybickiego mieści się siedziba ruchu anarchistyczno - wyzwoleńczego, którego jedynym celem jest usunięcie Czasu Gospodarzy z przestrzeni publicznej oraz permanentna krytyka wszystkich poczynań zmierzających do poprawy życia mieszkańców Torunia

Prezydent Torunia: "Nie wszyscy chyba do końca rozumieją, że zwalczając Zaleskiego, zwalczają Toruń, zatrzymują go w biegu."
            • arafat11 Re: Hecer, to ty mieszkasz przy Wybickiego? 29.04.11, 19:12
              juz ci pisalem chlopie skoncz ta blazenade..skompromitowales sie w tym watku, wytknieto ci rozne niezbyt chlubne sprawy, ty udawales glupa a teraz chcesz to obrocic w jakas farse...nie udalo ci sie...i koncz, wstydu oszczedz...
    • torunskiprzedsiebiorca jasne intencje 28.04.11, 17:41
      a więc byłem pod adresem tego stowarzyszenia, które jest zapewne mieszkaniem któregoś z członków zarządu. Ten adres na Wybickiego to nowe budownictwo, nowy blok, obok trasy średnicowej. Tu nie ma nawet o czym dyskutować dlaczego stowarzyszenie protestuje. Bo wygląda to tak, że ktoś kupił mieszkanie obok zaplanowanej 40 lat temu trasy i teraz mu ta trasa nie pasuje. Śmiech na sali. Ostateczna kompromitacja tego stowarzyszonka.
      • uszaty25 Re: jasne intencje 28.04.11, 17:58
        Jasne intencje to bedzie mial ten kto powie kiedy ta trasa powstanie w calosci, a nie w jakiejs skarlonej formie tylko po to zeby tiry nie zajechaly Zolkiewskiego.
      • zagryzka Re: jasne intencje 28.04.11, 18:05
        A też i chodzi o to, żeby włożyć Zaleskiemu kij w szprychy. Kijek może. Patyczek chociaż... Hecer nie może przeboleć budowy mostu nie tam, gdzie proponuje, i do końca życia będzie przeżywał porażkę, a udział w tym stowarzyszeniu daje mu drobną bo drobną, ale zawsze satysfakcję :) Choć najlepiej by było, żeby jednak wycofać się z budowy mostu i jeszcze raz rozważyć Waryńskiego. Wyczuwam jednak drobny konflikt wewnętrzny interesów - budowa średnicówki zwiększy proporcje żab na kępie bazarowej do reszty toruńskich żab co dodatkowo utrudni przeniesienie mostu z Wschodniej na Waryńskiego gdyby jednak w końcu hecer przekonał stosowne instytucje do tego pomysłu. Hecer, może jednak warto zrezygnować z żab średnicowych i skupić się na przeniesieniu mostu na Kępę?
        • buckshot Re: jasne intencje 28.04.11, 18:36
          Dobrze że powstanie Średnicówka 2x2 od nowego mostu do Okrężnej.
          Tyle że to nie rozwiązuje problemu nowego mostu i korków.

Najważniejsze jest to aby podłączyć ten most na Wschodniej do Grudziądzkiej w okolicy Polnej (a najlepiej dalej na północ od Polnej).
    • jot9 Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 28.04.11, 21:28
      Takie małe pytanko, może ktoś wie: czy stowarzyszenie "Toruń bez hałasu" jest za budową mostu w ciągu ul. Waryńskiego, czy przeciw?
      • hecer Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 29.04.11, 15:56
        wykasowali mojego posta - pewnie jakiegoś jacka swędział tyłek - więc ci powtórzę: oni mają w nosie gdzie ten most będzie. Chodzi o to, żeby usunął Zaleskiego ze stołka.

• hecer Wszystko się sprawdza 29.04.11, 16:03
      Rok temu odbyła się debata w Urzędzie Miasta zorganizowana przez Porozumienie Infrastruktura Toruń. Stawialiśmy tezę (na jednym ze slajdów) że Toruń czeka 3 letnia gehenna po czym nastąpi paraliż komunikacyjny i katastrofa finansowa.

Jeśli ktoś ma wątpliwości czy mieliśmy rację niech wyjedzie dziś na ulice Torunia... Zakorkowana jest Lubicka od mostu kolejowego do pl.Daszyńskiego i ulica od dworca PKS do mostu drogowego - czyli cała arteria W-Z, a także ulica Grudziądzka, Chełmińska i Curie Skłodowskiej.

Lepiej nie będzie - jak gospodarz skończy zobaczycie że to problemy jakie te inwestycje stworzą będą niemal równie dotkliwe jak obecna sytuacja związana z organizacją ruchu w czasie budowy. W konsekwencji wszystkich prowadzonych inwestycji zmniejsza się bowiem płynność ruchu na głównych arteriach Torunia.
      • jot9 Re: Wszystko się sprawdza 29.04.11, 20:12
        hecer napisał:

> W konsekwencji wszystkich prowadzonych inwestycji
        > zmniejsza się bowiem płynność ruchu na głównych arteriach Torunia.

I dlatego należy protestować przeciwko trasie średnicowej. Bo jej uruchomienie mogłoby to troszkę zmienić. Lepiej już most na Waryńskiego, który by to zmienił inaczej. A przede wszystkim inaczej, niż chce Zaleski.
        • hecer Re: Wszystko się sprawdza 30.04.11, 02:32
          > I dlatego należy protestować przeciwko trasie średnicowej. Bo jej uruchomienie
          > mogłoby to troszkę zmienić. Lepiej już most na Waryńskiego, który by to zmienił
          > inaczej. A przede wszystkim inaczej, niż chce Zaleski.

Mieszkańcy chcą tylko mniejszej uciążliwości trasy. Można ją przesunąć i miasto na tym skorzysta - miejsce urzędu celnego jest w sąsiedztwie autostrady, w centrum logistycznym.

Średnicowa spowoduje całkowity paraliż Chełmińskiej i Grudziądzkiej, problemy na Curie Skłodowskiej i Chrobrego.

Inaczej niż chce Zaleski - oj tak.
      • roman_ Re: Wszystko się sprawdza 01.05.11, 10:40
        > Rok temu odbyła się debata w Urzędzie Miasta zorganizowana przez Porozumienie I
        > nfrastruktura Toruń. Stawialiśmy tezę (na jednym ze slajdów) że Toruń czeka 3 l
        > etnia gehenna po czym nastąpi paraliż komunikacyjny i katastrofa finansowa.

Większość Wam nie uwierzyła w wizję zagłady.
        Nie uwierzyli Wam na tej debacie i ja Wam nie wierzę . Przez bicie piany, przez takie grupy i np Mężydłę nie jeździmy jeszcze nowym mostem.To jest fakt.
        Co do paraliżu komunikacyjnego to myślę że to bzdura, będzie lepiej. Co do katastrofy finansowej. No cóż mostu nikt nie zamknie ani asfaltu z dróg nie zwinie ale za to kasa wydane na bzdurne debaty nigdy się nie zwróci a może jedynie pogłębić prorokowany kryzys finansowy.

> Jeśli ktoś ma wątpliwości czy mieliśmy rację niech wyjedzie dziś na ulice Torun
        > ia... Zakorkowana jest Lubicka od mostu kolejowego do pl.Daszyńskiego i ulica o
        > d dworca PKS do mostu drogowego - czyli cała arteria W-Z, a także ulica Grudzią
        > dzka, Chełmińska i Curie Skłodowskiej.

Dziś tak . Przecież trwa budowa. Było to nie do zniesienia gdy jakiś wariat blokował budowę mostu i nic się nie działo. Teraz stojąc w korku widzimy jak szybko postępuje budowa. Jest nadzieja że będzie lepiej . Wytrzymamy.

> Lepiej nie będzie - jak gospodarz skończy zobaczycie że to problemy jakie te in
        > westycje stworzą będą niemal równie dotkliwe jak obecna sytuacja związana z org
        > anizacją ruchu w czasie budowy. W konsekwencji wszystkich prowadzonych inwestyc
        > ji zmniejsza się bowiem płynność ruchu na głównych arteriach Torunia.
        No to , to jest po prostu bzdura na poziomie Radia Maryja.
        W ogóle cała ta wypowiedź przypomina styl reprezentowany w tej rozgłośni .
        Daję się wyczuć żal za tym że tyle się w mieście dzieje a ja w tym nie uczestniczę, a tak chciałem.
        No cóż w annałach toruńskich powiedzmy po stu latach będą czytać o Zalewskim i jego ekipie i o zgrozo Rydzyku, nawet gdyby skończyli swój żywot za kratkami. Będzie tak po latach bo, po moście będziemy jeździć i korzystać z budynków Rydzyka .

Co do skojarzeń z Hitlerem z postu b3ut'a. . W tamtych czasach pewnie wszystkim też się nie podobał program robót publicznych dzięki którym Hitler wybudował drogi a jeździmy nimi do dzisiaj.

A jak ten gość się rozprawiał z przeciwnikami chyba nie trzeba nikomu przypominać , zresztą na filmie o tym mowa:). Budowy szły szybko:)
        • hecer Re: Wszystko się sprawdza 01.05.11, 11:29
          > Większość Wam nie uwierzyła w wizję zagłady

Większość nie poszła na wybory.

> Nie uwierzyli Wam na tej debacie i ja Wam nie wierzę . Przez bicie piany, przez
          > takie grupy i np Mężydłę nie jeździmy jeszcze nowym mostem.

Nie jeździmy nowym mostem wyłącznie dlatego, że Zaleski zmienił lokalizację w 2003 roku nie mając ani papierka na swój most. W wtedy były środki na lata 2004-6 z budżetu UE.

Poprzedni zarząd miasta wziął największą w historii Torunia dotację i zrealizował największą w historii Torunia inwestycję - budowę oczyszczalni ścieków. Oni to zrobili - od początku do końca. Łącznie z kanalizacją...:))

I most był równie dobrze przygotowany już w końcu 1999 roku! Tylko że wtedy powstawał autostradowy w Czerniewicach i oczyszczalnia. Nie byliśmy w stanie realizować takich inwestycji na raz.

Poprzedni zarząd miasta uzyskał decyzję o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu - coś, co dziś nazywa się decyzją środowiskową.

Zaleski nie miał nic. Co więcej, gdyby nie specustawa drogowa z 2007 roku to musiałby zmieniać wszystkie plany miejscowe - bo żaden nie uwzględniał mostu na Wschodniej. Nie miał decyzji środowiskowej do 2007 roku! I nadal ma decyzję środowiskową która zawiera oczywiste kłamstwa.
    • mr.kev Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 01.05.11, 14:37
      panie przedsiębiorco,
      można chyba zrozumieć ludzi, którzy nie chcą, by ich własność straciła na wartości, jakoś nie wierzę, że świat na filantropii stoi,
      ale do rzeczy,
      czy ktoś kiedyś do .ja wafla zrozumie, że wpuszczanie ruchu przelotowego do miast w momencie, gdy go tam nie ma i nawet nie próbuje się tamtędy kierować (a niby mógłby, nie? Wybickiego do Józefa i sru na Bydgoszcz?) jest rozwiązaniem absurdalnym, a plany średnicówki pochodzą sprzed ponad 60 lat i można by je zmodernizować? jak już koniecznie MIESZKAŃCY (a nie tiry i inne cuda) muszą tędy jeździć, to niech jeżdżą cywilizowaną jednopasmówką ze ścieżką rowerową i np. torem tramwajowym, co? to nie jest tak, że tylko panu X mieszkanie potanieje, ileś tysięcy ludzi będzie się męczyć, bo oczywiście zapewne pieniążków na ekrany nie wystarczy. a przejścia podziemne w CENTRUM - bo to jest CENTRUM - generują tylko patologię.
      • buckshot Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 01.05.11, 16:07
        Panie mr.kev

Może coś zrobi Pan dla ludzi mieszkających przy Lubiciej, Kościuszki ? Trasa jest tam zaledwie kilka metrów od ich bloków.

Może wspólnie zablokujecie jeden pas np. na Kościuszki i w zamian zaproponują dodatkowe np. 2 pasy przy Średnicówce ?

Przecież tam (przy Średnicówce) będzie do bloków kilka razy dalej.

Co na to Pan mr.kev i organizacja np. Toruń bez hałasu ? ??

Pomożemy wspólnie tym co mieszkają przy Lubickiej, Kościuszki, Podgórnej, Wigury, Długiej (też zatłoczonej) i innym mieszkającym bezpośrednio przy zatłoczonych ulicach ?
        • buckshot Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 01.05.11, 16:12
          Tirami nikt nie będzie jeździł ulicą Józefa.
      • torunskiprzedsiebiorca Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 02.05.11, 19:13
        o czym ty mówisz? jakie wpuszczanie ruchu? Średnicówka rozprowadza istniejący ruch, nie generuje nowego.
        • jot9 Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 02.05.11, 20:33
          No i za niedługo będzie nowa prezentacja albo przynajmniej 3000 znaków autorstwa hecera. Tylko czekać. Chyba, że jednak wziął sobie do serca rady przyjaciół z forum :)
        • hecer Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 02.05.11, 21:49
          nie rozprowadza istniejącego ruchu tylko korkuje ważne drogi: Chełmińską, Grudziądzką i Curie Skłodowskiej.
          • buckshot Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 02.05.11, 23:46
            Zastanawiam się dlaczego Zaleski nie pociągnął dalej ul. Wielki Rów w kierunku do Batorego, przecież to tylko 500 metrów.
            • hecer Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 03.05.11, 12:20
              a co by to dało?:))))
              • buckshot Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 03.05.11, 12:51
                Chociażby łatwiejszy dojazd do UC od północy.
                • hecer Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 04.05.11, 00:33
                  którędy?
    • arafat11 Re: ciekawostka, kto protestuje przeciw średniców 03.05.11, 18:02
      1. Bartosz Dawidowicz to pan, który miał chyba proces z Zaleskim i podpisał ugo
      > dę.

masz jakis link do tego wydarzenia? chetnie bym poczytal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka