arafat11 09.05.11, 11:59 wszedzie ta polityczna poprawnosc...do czego to prowadzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
997marcelona Kobieta na żużlu? Fundacja zarzuca Unibaksowi d... 09.05.11, 12:48 dobra dobra, juz dyskryminacja. nie interesuje się zuzlem (i zaraz pojawią się głosy zebym się zamknal, ale sie nie zamkne - bo nie o zuzlu bede pisal) i nie wiem jak jest na żużlu, ale np. na mecze piłki nożnej (elaną też się nie interesuje!) dziewczyny mają duuuzo tańsze bilety. do klubów również: panie za darmo, panowie po 15pln... albo panie za 10pln a panowie 25... i czy to nie jest dyskryminacja mężczyzn? takie przywileje pań... pod taką "dyskryminację" można podciągnac wszystko... ale paniusie podciągają tylko to, co im wygodnie... jakoś nie pieprzą o dyskryminacji, kiedy mezczyzna przepuszcza je w drzwiach, pomaga niesc cos ciezkiego, płaci rachunek za kolację. i niech nikt mi nie pisze, ze to poprostu kultura, bo na zachodzie na ktory polacy niestety sa tak mocno zapatrzeni, kazda z opisanych przeze mnie sytuacji odebrana byłaby jako chamstwo i dyskryminacja. chcecie równe prawa? to jazda do kopalni! jazda do huty! na mechanika do warsztatu! przetrzyjcie oczy i zobaczcie, ze sie od siebie roznimy i nasze naturalne predyspozycje są różne. janusz korwin mikke słusznie powiedział, że ciężko zmusić wielkiego chłopa o wadze 140kg zeby nawlekał nitkę na igłę, a zeby ważąca 50kg kobieta pracowała w kopalni, bo sobie poprostu nie poradzą. tak wiec gadanie na temat tego typu dyskryminacji jest poprostu głupotą i zaćmieniem umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Kobieta na żużlu? Fundacja zarzuca Unibaksowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 00:16 > do klubów również: panie za darmo, panowie po 15pln... albo panie za 10pln a pa > nowie 25... > i czy to nie jest dyskryminacja mężczyzn? Najwidoczniej jest: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9573399,Kobiety_na_stadionie_za_zlotowke__RPO__to_lamanie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomianek Re: Kobieta na żużlu? Fundacja zarzuca Unibaksowi IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 08:34 A znacie ostatniego mistrza w żużlu ? Jeśli nie to tu możecie zobaczyć jaki jest dobry :P Mistrz żużlowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midzu Kobieta na żużlu? Fundacja zarzuca Unibaksowi d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 15:27 Głupoty, niech dziewczyny próbują, ale na równych warunkach i powiedzmy sobie szczerze, żadna nie przejdzie eliminacji słabych na poziomie juniorów w starciu z chłopakami. Biologia jest bezlitosna, a żużel to nie tylko sport motorowy, ale też bardzo fizyczny i tutaj droga dla nich jest zamknięta. Jakoś nie widzę, żeby w boksie czy zapasach dziewczyny walczyły z facetami. Odpowiedz Link Zgłoś
997marcelona Re: Kobieta na żużlu? Fundacja zarzuca Unibaksowi 09.05.11, 15:38 Popieram. W takim razie trzebaby stworzyć oddzielną ligę... Odpowiedz Link Zgłoś
997marcelona Re: Kobieta na żużlu? Fundacja zarzuca Unibaksowi 09.05.11, 15:39 ale idąc tą drogą, to ja chcę być amatorskim kierowcą F1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BR Kobieta na żużlu? Fundacja zarzuca Unibaksowi d... IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.11, 01:34 Na wstepie zaznacze, ze jestem kobieta i zuzlem intersuje sie od zawsze. dyskryminacja jak najbardziej jest! Ale halo kobieto! jak chcesz jezdzic to do zenskiej ligi zapraszamy! (niestety pech, ze takiej nie ma). nie wyobrazam sobie, ze nagle nawet nie wiadomo jak utalentowana, doswiadczona (ciekawe bardzo skad zuzlowe doswiadczenie mialaby miec), mloda dziewczyna stara sie o przyjecie do meskiej szkolki hokejowej, siatkarskiej, baseballowej, rugby, no i oczywiscie pilke nozna musze wspomniec. w kazdym sporcie sa odrebne ligi z podzialem na plec, wiec w przypadku zuzla jedynie grzecznosciowo moga udzielic troche miejsca na trening... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Kobieta na żużlu? Fundacja zarzuca Unibaksowi IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.11, 20:36 Szanowna fundacja, szanowni fani żużla, może się słodko pocałować w sam otwór dupy jeśli jest na tyle sprawna aby wykonać tą czynność.Dziewczyny mogą jeździć ,uprawiać ten sport stworzyć żeńską ligę ale nigdy nie mogą wystąpić w zawodach z udziałem mężczyzn .Zdaję sobie sprawę z tego że w jestem w wypowiedziach wulgarny ale staram się być trzeźwo myślący. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Kobieta na żużlu? Fundacja zarzuca Unibaksowi 11.05.11, 00:29 > ale nigdy nie mogą wystąpić w zawodach z udziałem mężczyzn . No właśnie powinny. I w boksie i w wyścigach i we wszystkim. Wtedy byłoby równouprawnienie prawdziwe. Tylko trochę brutalne dla kobiet :) A tak to jest politpoprawny twór nie mający z równouprawnieniem nic wspólnego. Tam gdzie potrzebna jest masa i siła, dziewczyny nie mają szans. Moja kobieta biła się na żarty z jedenastolatkiem. Mogła sobie pozwolić na tyle ile on dał jej fory. Jak się za bardzo rozbrykała, to zaraz była gleba. Robił z nią co chciał. Dorosła kobieta kontra dzieciak. Więc co tu mówić o współzawodnictwie? Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.epoki Re: Kobieta na żużlu? Fundacja zarzuca Unibaksowi 11.05.11, 07:38 Gość portalu: BR napisał(a): > Na wstepie zaznacze, ze jestem kobieta i zuzlem intersuje sie od zawsze. dyskry > minacja jak najbardziej jest! Ale halo kobieto! jak chcesz jezdzic to do zenski > ej ligi zapraszamy! (niestety pech, ze takiej nie ma). nie wyobrazam sobie, ze > nagle nawet nie wiadomo jak utalentowana, doswiadczona (ciekawe bardzo skad zuz > lowe doswiadczenie mialaby miec), mloda dziewczyna stara sie o przyjecie do mes > kiej szkolki hokejowej, siatkarskiej, baseballowej, rugby, no i oczywiscie pilk > e nozna musze wspomniec. w kazdym sporcie sa odrebne ligi z podzialem na plec, > wiec w przypadku zuzla jedynie grzecznosciowo moga udzielic troche miejsca na t > rening... teraz nam jeszcze wyjasnij, czy Michelle Mouton jezdzila w "zenskiej lidze" rajdowej jakas zenska odmiana Fiata 131 i Audi Quattro, i bedzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Ja bym ją przyjął 11.05.11, 00:16 Miałbym najładniejszą maskotkę drużyny z całej ligi. A przy okazji chłopaki by się lepiej starali bo by był obciach jakby dziewczyna była lepsza w męskiej dyscyplinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Ja bym ją przyjął IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 00:47 :D za tę maskotkę już mógłbyś beknąć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kris1955 Kobieta na żużlu? Fundacja zarzuca Unibaksowi d... 11.05.11, 02:17 Ja tez bym ja przyjal. Wiadomo-kobiety lagodza meskie obyczaje. Byloby mnie chamstwa i balaganu w parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
pall.mall Kobieta na żużlu? Fundacja zarzuca Unibaksowi d... 11.05.11, 02:20 Pani Pudzianowska z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka zanim zacznie pisać głupoty w pismach do GKSŻ powinna trochę zaznajomić się z tematem ; Cytat : "Przykłady udziału i sukcesów kobiet w zawodach żużlowych na świecie świadczą o tym, że posługiwanie się kryterium płci przy selekcji zawodników nie jest obiektywnie uzasadnione. Spośród państw z rozwiniętymi ligami żużlowymi każde może pochwalić się odnoszącą sukcesy zawodniczką". Gdzie one odnoszą te sukcesy ? Chyba w organizowanych na półdziko zawodach amatorskich. I o jakich państwach ta pani mówi ? W Polsce mamy najbardziej rozwiniętą ligę na świecie. Jak dla mnie rozwiązać sprawę można prosto. Dziewczyna nie może trenować z jednego prostego powodu; nie istnieje sekcja damska. Jeżeli jest zainteresowana to może taką sekcję na własny rachunek i w ramach klubu utworzyć. Kobieta na żużlu ? Nie bez przypadku praktycznie nie istnieje żaden sport motorowy damski na wysokim poziomie. Inne uwarunkowania. Tutaj akurat największą dyskryminacją wykazała się natura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnój Kobieta na żużlu? Fundacja zarzuca Unibaksowi d... IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 07:10 jak ma duże cycki to ją przyjąć. tylko faktycznie szkoda trochę na nią sprzętu. Jak klub nie chce być posądzony o dyskryminacje niech wprowadzi testy sprawnościowe jako kryterium doboru i po kłopocie. Tylko czy helsińska nie zarzuci im wtedy dyskryminowania niepełnosprawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneczka w motocrossie dziewczyny sobie dobrze radzą... IP: *.enterpol.pl 11.05.11, 07:41 www.scigacz.pl/Damski,motocross,w,TVP,2,15332.html ...od tego roku w Pucharze Polski w MOTOCROSSIE jest osobna klasa dla kobiet, wcześniej jeździły w "zwykłych" klasach, a niby taki "męski" sport, czemu z żuzlem ma być inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
rmiechowicz Kobieta na żużlu? Fundacja zarzuca Unibaksowi d... 11.05.11, 08:11 Co za różnica, kobieta czy mężczyzna? Klub może organizować płatne szkolenia jazdy motocyklem żużlowym dla wszystkich chętnych. Dziewczyny mogłyby się uczyć jazdy, mogłyby zobaczyć co je czeka w przyszłości i wtedy decydować. A przyjęcia na treningi - wiadomo, ilu młodych można trenować. jeżeli jest więcej chętnych - robimy eliminację. Na treningi trafiają najlepsi - bez podziału na płeć. I jeżeli dziewczyna jest dobra i potrafi rywalizować z facetami, to niech startuje. Chwała jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik Sylwia Pszon już kilka lat temu jeździła w Opolu IP: *.isd-hcz.com.pl 11.05.11, 08:33 Pojawiała się na pokazowych zawodach i jako atrakcja przed meczami. Całkiem sporo kobiet, głównie w Danii, Anglii i Australii jeździ w zawodach minispeedwaya. Startowały z sukcesami takżae na minitorach w Polsce, np. dwa lata temu podczas mistrzostw Europy w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pall.mall Re: Sylwia Pszon już kilka lat temu jeździła w Op 27.05.11, 10:15 No widziałem tę jej "jazdę" Licencji by nie zdała. Jako ciekawostka i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savage Kobieta na żużlu? Fundacja zarzuca Unibaksowi d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 09:04 Trenowałam przez lata szermierkę (szpada - najtrudniejsza konkurencja), kiedys dla zabawy w klubie kilka dziewczyn zmierzyło się z chłopakami na ...szable. Powszechnie wiadomo, ze szabla jest zarezerwowana tylko dla facetów, choc ja do dzis nie mam pojecia dlaczego - chyba takie męskie EGO ! Chłopcy dostali solidnego łupnia ! Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Kobieta na żużlu? Fundacja zarzuca Unibaksowi d... 11.05.11, 10:52 Te wszystki fundacje helsinskie, feministki czy ta brukselska banda eurokomuchow robi z siebie posmiewisko W Stanach kilka lat temu tez byl przypadek ze jakas debilka chciala wstapic do jakiejs elitarnej jednostki wojskowej - nazwy zapomnialem kretynski amerykanski chyba sad nakazal jej przyjecie bo nie mozna dyskryminowac ...... Babsko zrezygnowalo po tygodniu to co wyprawiaja powyzsze organizacje moim zdaniem je tylko osmieszaja bo wg tego klucza nie mozna odmawiac przyjecia do klubu koszykarskiego kogos bez nog a pilotem ma prawo zostac takze slepy (nalezy budowac takie samoloty aby wszystko odbywalo sie przez autopilota i egzaminowac slepych na znajomosc topografii przyciskow na pulpicie i znajomosc akustycznych dzwiekow) te organizacje nie rozumieja idei rownouprawnienia i je rozszerzaja do takich rozmiarow ze to wywowluje tylko smiech wg tej bandy przyjmujacy do pracy musi przyjac wszystkich bo nie mozna nikogo dyskryminiowac jak spelnia wymogi Parytety w polityce dla kobiet aby wiecej ich bylo dokladnie ten sam rodzaj smiechu u mnie wywoluje. co najgorsze polityczna swolocz boi sie powiedziec ze to glupota - bo taki glos dobiega z europejskich salonow z Brukseli. Bruksela naciska, wiec idioci sie dostosowuja Ja pytam, gdzie jest jakas dyskrymunacja kobiet w polityce? bo jest ich mniej? to jaka jest dyskryminacja klubow koszykarskich ktore nie przyjmuja ludzi bez nog!!!!!! wracajac do zuzla nie przyjmiemy cie do klubu bo twoje predyspozycje fizyczne nie pozwalaja na uprawianie tego sportu wlasnie z tego wzgledu co stanowi niebezpieczenstwo dla innych zawodnikow stepniewski oczywiscie kpi ze zaprasza kobiety. Klub teraz nie bedzie sie afiszowal z odmowa dla kobiet a zrobi testy fizyczne gdzie ta dziwwczyna odpadnie Teraz w imie kretynskich zachcianek europejskich oszolomow Odpowiedz Link Zgłoś