Dodaj do ulubionych

siec w TVKNET

04.04.04, 11:40
Witam!
Chcialbym sie dowiedziec jak uzyskac dostep do sieci wewnetrznej TVKNET. Mam
podlaczenie do tej kablowki ale w "otoczeniu sieciowym" nie wykrywam innych
osob. Jak to uaktywnic, chcialbym przesylac pliki wewnatrz sieci....
Dziekuje za wszelkia pomoc.
Pozdrawiam wszystkich marowit
Obserwuj wątek
    • soter_mlodszy Re: siec w TVKNET 04.04.04, 13:34
      podejrzewam marowicie, problem leży w tym, iż nie masz karty sieciowej!:-(

ave.soter!
      • marowit Re: siec w TVKNET 04.04.04, 15:21
        internet mam podlaczony przez karte sieciowa wiec problem musi byc w innym
        miejscu
        marowit
        • marowit Re: siec w TVKNET 04.04.04, 17:01
          Jestem ciekawy czy sa chetne osoby do stworzenia HUB`a wewnatrz naszej sieci?
          marowit
          • soter_mlodszy Re: siec w TVKNET 04.04.04, 19:22
            ahia, sądziłem oczywiście po sobie bo ja takowej karty nie mam:-)

maro, ło matko huba to taki grzyb, co Ty znowu experymentujesz:-))))
            • marowit Re: siec w TVKNET 04.04.04, 21:46
              heh soter ale mnie rozbawiles tym grzybem :)))
              poczytaj troche o Direct Connect a dowiesz sie co to takiego HUB :)
              marowit
              • soter_mlodszy Re: siec w TVKNET 05.04.04, 10:34
                no i masz Ci los, dał mi pracę domową:-))))

pozdrawiam soter!
                • marowit Re: siec w TVKNET 05.04.04, 10:37
                  teraz wyjezdzam do bydzi, ale jak wroce jutro wieczorem to sprawdze czy
                  odrobiona :))
                  marowit
                  • soter_mlodszy Re: siec w TVKNET 05.04.04, 10:46
                    surowy z Ciebie nauczyciel, tak na święta zadać pracę domową:-(
                    jak już to porszę o takie powierzchowne pytanie!;-)))

pozdrawiam
                    • marowit Re: siec w TVKNET 05.04.04, 10:49
                      dowiedz sie jak dziala Direct Connect++ - to twoje zadanie :)
                      marowit

ps. dobra spadam bo mi autobus ucieknie - bye
                      • soter_mlodszy Re: siec w TVKNET 05.04.04, 10:50
                        spróbuję!;-)

p.s.
                        autobus masz o 11.30 - spokojnie!;-)
                        • anaiss Re: siec w TVKNET 05.04.04, 20:24
                          polecam forum komputery

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34
                          życzliwi ludzie, którzy pomogą rozwiązać problemy z kompikiem
                          serdeczności
                          anaiss
                          • soter_mlodszy Re: siec w TVKNET 05.04.04, 21:16
                            a dziękuje szybciej odrobię zadanie domowe!;-)

szkoda, ze nie mialem takiej koleżanki w szkole;-)!

pozdrawiam Ciebie
                            • marowit Re: siec w TVKNET 06.04.04, 15:56
                              Witam!
                              Praca domowa odrobiona?? Mysle ze nie miales problemow, pomoc anaiss pewnie sie
                              bardzo przydala, co? :)
                              pozdrawiam Wszystkich!
                              marowit
                              • anaiss Re: siec w TVKNET 06.04.04, 16:27
                                o, marowit :-))
                                przy wtorku
                                miło, że zaglądasz
                                serdeczności
                                anaiss
                                • soter_mlodszy Re: siec w TVKNET 06.04.04, 18:11
                                  ano teskno mu do Nas;-)
                                  jak dobrze, że Pan prof. nie pytał dzisiaj-uffff!;-))))

pozdrawiam
                                  • marowit Re: siec w TVKNET 06.04.04, 18:24
                                    Od dzis zaczalem ferie i mam juz wolne przez 2 tygodnie :)
                                    Wiec bede Was meczyl swoimi postami :)
                                    hehehehehehhehe
                                    marowit - na feriach
                                    • soter_mlodszy Re: siec w TVKNET 06.04.04, 18:29
                                      a męcz Nas!;-)
                                      udanego wypoczynku nie tylko na łonie forumowym!;-)))
                                    • anaiss Re: siec w TVKNET 06.04.04, 18:45
                                      marowit napisał:

> Od dzis zaczalem ferie i mam juz wolne przez 2 tygodnie :)
                                      > Wiec bede Was meczyl swoimi postami :)
                                      > hehehehehehhehe
                                      > marowit - na feriach

to fantastycznie :-))

p.s. jak też chcę ferii!!!
                                      • marowit Re: siec w TVKNET 06.04.04, 19:01
                                        oj anaiss :(
                                        a kiedy Ci sie zaczynaja? chyba najgozej za 2 dni...
                                        a posty bede pisal i pisal, tylko czymu nikt nie chce mi pomoc w ustawieniu tej
                                        sieci??
                                        marowit
                                        • soter_mlodszy Re: siec w TVKNET 06.04.04, 19:12
                                          nie ma jak być studentem!;-)
                                          a co do sieci, to ja nie mam karty sieciowej!;-(
                                          • anaiss Re: siec w TVKNET 06.04.04, 20:01
                                            ja wogóle nie mam ferii :-((
                                            mnóstwo mam pracy i mało weny, niestety...

• anaiss Re: siec w TVKNET 06.04.04, 20:02
                                              marowit, spróbuj zapytać o tę kartę na tym forum o komputerach, bo ja jestem
                                              całkowitym laikiem, a i soter, obawiam się, że Ci nie pomoże. To chyba będzie
                                              najlepsze wyjście, chyba że masz zaprzyjaźnionego informatyka
                                              anaiss
                                              • soter_mlodszy Re: siec w TVKNET 06.04.04, 20:09
                                                ;-) anaiss zwolnij tempo, a weny dam Ci odrobinę!;-)

p.s.
                                                co do sieci, moge jedynie powiedziec o tych rybackich, troche kiedys łowiłem!;-)
                                                • anaiss Re: siec w TVKNET 06.04.04, 21:03
                                                  soter_mlodszy napisał:

> ;-) anaiss zwolnij tempo, a weny dam Ci odrobinę!;-)

nie mogę, niestety :-(

p.s. wciąż mam wrażenie, że czcionka na forum jest coraz mniejsza
                                                  • soter_mlodszy Re: siec w TVKNET 06.04.04, 21:09
                                                    hm...,
                                                    pewnie oczki dostały w kość!;-) i teraz masz slipka jak Oshin!;-)

p.s.
                                                    ale w święta odpocznij!

Twój dobry duch soter!;-)
                                                  • carrissimus1 Re: siec w TVKNET 07.04.04, 20:40
                                                    jak sympatyczne towarzystwo to i miłe gadki. Tak trzymać !!!
                                                  • anaiss Re: siec w TVKNET 07.04.04, 23:08
                                                    carrissimus1 napisał:

> jak sympatyczne towarzystwo to i miłe gadki. Tak trzymać !!!

trochę ironicznie zabrzmiało, ale pewnie jestem przewrażliwiona...
                                                  • anaiss Re: siec w TVKNET 07.04.04, 23:10
                                                    soter_mlodszy napisał:

> hm...,
                                                    > pewnie oczki dostały w kość!;-)

chyba niedługo będę potrzebowała okularów ;-)

>
                                                    > p.s.
                                                    > ale w święta odpocznij!
                                                    >

nie dam rady, muszę pisać :-(

> Twój dobry duch soter!;-)

urocze :-))

>
                                                    serdeczności
                                                    anaiss
                                                  • carrissimus1 Re: siec w TVKNET 07.04.04, 23:14
                                                    do anaiss - pisałem życzliwie, bez ironii. Tęsknię do odrobiny szlachetności i
                                                    dobrego wychowania. Jestem zmęczony chamstwem, bylekakościa i tym całym
                                                    badziewiem, które nas otacza.
                                                  • anaiss Re: siec w TVKNET 07.04.04, 23:15
                                                    no to świetnie trafiłeś, bo ja też przybyłam lekko już ochlapana błotem z forum
                                                    bydgoszcz i tu próbuję odkurzyć moją wiarę w to, że ludzie z natury są dobrzy
                                                  • carrissimus1 Re: siec w TVKNET 07.04.04, 23:18
                                                    czy są z natury dobrzy ? No, nie wiem. Już nie o to chodzi aby wplatywać się w
                                                    słowne przepychanki, filozoficzne rozważania. Ja po prostu chcę pobyć z
                                                    kulturalnymi, dobrze wychowanymi ludżmi.
                                                  • anaiss Re: siec w TVKNET 07.04.04, 23:22
                                                    ja jestem dobrze wychowana :-)),
                                                    przestrzegam zasad netykiety, nikogo nie obrażam, nie używam wulgaryzmów i ani
                                                    jeden mój post nie został wykasowany :-))
                                                    i tu sami tylko dobrze wychowani
                                                    takie forum !! :-))
                                                  • marowit Re: siec w TVKNET 07.04.04, 23:25
                                                    kontynuujcie az milo dla oczu tak czytac wasze posty :)
                                                    mysle ze tez sie zaliczam do tego kulturalnego forum :)
                                                    marowit
                                                  • anaiss Re: siec w TVKNET 07.04.04, 23:26
                                                    zaliczałbyś się do jeszcze bardziej kulturalniej części tego forum, gdybyś
                                                    częściej pisał ;-)
                                                    mam nadzieję, że w te ferie to nadrobisz...
                                                  • soter_mlodszy Re: siec w TVKNET 08.04.04, 13:07
                                                    przed wojną człowiekowi honoru oddawano cześć, poważanie i szacunek
                                                    natomiast chama kazano obić!;-)

można to sobie odpowiednio przenieść w nasze czasy!
                                                    ale już bez dosłowności!

p.s.
                                                    rozumię carrissiumową tesknotę!;-)))
                                                  • carrissimus1 Re: siec w TVKNET 08.04.04, 18:40
                                                    ale przed którą wojną ? Ludzi nie przestrzegający zasad honoru, dobrego
                                                    wychowania "obkładano" infamią (złą sławą). Nie przyjmowano takich na salonach
                                                    i we dworach, nie podawano reki, ignorowano, odwracano się od nich. Dziś ?
                                                    Można mieć na karku wielomilionowe afery i jest sie przyjmowanym na tzw
                                                    politycznych salonach. Swiadczy to o braku instynktu samozachowawczego klasy
                                                    politycznej naszego kraju.
                                                  • soter_mlodszy Re: siec w TVKNET 10.04.04, 12:58
                                                    carrissimus1 napisał:
                                                    > Można mieć na karku wielomilionowe afery i jest sie przyjmowanym na tzw
                                                    > politycznych salonach. Swiadczy to o braku instynktu samozachowawczego klasy
                                                    > politycznej naszego kraju.

dla nich proskrypcje jak w starożytnym Rzymie...
                                                    bądź współcześnie infamia jak to wprowadziła Konstytucja 3 maja!

ale co ja pewnie będę tam dyskutował z humanistą a i może historykiem jakim
                                                    jest pewnie carrissimus1:-)))
                                                  • anaiss Re: siec w TVKNET 10.04.04, 23:09
                                                    carrissimus tajemniczy :-)
                                                    nic o sobie nie mówi...
                                                  • marowit Re: siec w TVKNET 10.04.04, 23:11
                                                    chyba tresc watku odbiega od tematu..... :)
                                                    marowit
                                                  • soter_mlodszy Re: siec w TVKNET 11.04.04, 12:12
                                                    ano poszła dalej...;-)))
    • marowit Re: siec w TVKNET 03.07.04, 22:07
      Witajcie!

Chcialem przekazac wazna informacje:
      W sieci TVKNET uruchomilem HUBa. Oto jego adres: 192.168.2.204
      Dostep do niego maja jedynie osoby posiadajace dostep do internetu oferowany
      przez TVKNET czyli kablowke osiedlowa z ul. Wyspianskiego.
      Zapraszam wszystkich chetnych do wymiany informacji i doswiadczen.
      Jest juz kilku uzytkownikow, ale czekamy na nowych...

pozdrawiam marowit
      • soter_mlodszy Re: siec w TVKNET 04.07.04, 15:40
        ja mam zamknięty dostęp, ale możemy spotkac się na rynku!;-)))
      • anaiss Re: siec w TVKNET 05.07.04, 12:04
        marowit napisał:

[...] uruchomilem HUBa [...]

a co to??
        • marowit Re: siec w TVKNET 08.07.04, 19:09
          HUB - to nie jest grzyb :)

napisalem "z palca" stronke internetowa - moze stanie sie pomocnikiem w
          polaczeniu: looker.hub.w.interia.pl

soter - milo Cie widziec - niestety HUB dziala tylko wewnatrz sieci TVKNET :(

marowit
          • soter_mlodszy Re: siec w TVKNET 09.07.04, 17:58
            kłopoty techniczne były...;-)

cześć maro!;-)...pisz, pisz...

serdecznie
            • anaiss Re: siec w TVKNET 10.07.04, 20:33
              ok, ale dalej nie wiem, co to ten HUB
              cmoki
              anaiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka