asfaltbagienny 15.12.11, 11:43 Aż rozpłakałem się z wzruszenia...źli ludzie oj źli... zrobili źle...to ich wina że decyzja środowiskowa okazała się zła. Już dawno nie czytałem tak kabaretowej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boczipl Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 11:59 Ten bezwstydny osobnik dalej brnie w zaparte i nigdy nie powie, że on zawinił, nawet w najmniejszym stopniu. Zwala winę na innych, tym samym - podważając prawo!!! Jak bezczelnym trzeba być, by nie odnieść się do tego, dlaczego to stwierdzono, dlaczego do takich nieścisłości dopuszczono - a wiadomo dlaczego, bo cała trasa wschodnia to szwindel... Wszystko stopniowo będzie wychodzić na jaw. Niestety nie od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_rzadzi_wiekszym Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 12:10 no to gospodarska propagadna juz wskazała winnego- zli mieszkancy Torunia, którzy wyłapali uchybienia gospodarza sa winni calemu nieszczęściu!!! Na stos, na szafot! Gospodarz był pewien, że się uda, aci pobli wichrzyciele wyciagneli jakies drobiazgi. Gospodarz- wez na wszelki wypadek jeszcze miliard kredytu, na wypadek, gdyby wschodnia sie rypnęła całowicie, trzeba bedzie posprzatac ten bajzel, oddać dotację, zapłacic oszkodowania i zacząc wszystko od poczatku. Przypominam, ze pewne jednostki za darmoche pontonowy chciały stawiać- moze na razie w tym kierunku uderzymy, by przeczekać ze 2 pokolenia gdy wyjdziemy na prostą i zaczniemy budowę mosty w innej lokalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_rzadzi_wiekszym Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 12:16 czytasz "Osoby, które przyczyniły się lub są zadowolone z werdyktu unieważniającego decyzję środowiskową"- a myśiisz hecer. No to Bartku, niezłą hecę wysmarzyłeś. Chyba heheh jestes bardzo zawistnym i msciwym człowiekiem, skoro tak poniewierasz naszego gospodarza:) Tylko jeśli dobrze pamiętam, składana przez rozpoczeciem budowy mostu skarga na decyzję środowiskowa została na jakims wysokim szczeblu odrzucona. Los niełaskawy dla gospodarza. Najpierw dostał z debowego liścia w przetargu na swój bolid, a teraz tonie na swojej sztandarowej inwestycji. A można było nadal bloki ocieplać w spółdzielni.... Odpowiedz Link Zgłoś
tadek1300 Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 12:29 A cały problem w tym, że wylot z mostu na Pl.Daszyńskiego idzie tylko i wyłącznie w ulicę Wschodnią, która kończy się na ul. Skłodowskiej-Curie. A gdzie połączenie Wschodniej z Grudziądzką? Zupełnie inaczej byłoby przy moście w ul. Waryńskiego. I poseł A.Mężydło z byłym prezydentem Z.Boćkiem nie byliby stratni. Uratowały by się też nietoperze(?). Most byłby tańszy ( po jednej jezdni w każdą stronę), cmentarz przy Antczaka też by się przeniosło. Odpowiedz Link Zgłoś
wirtualnyzbylut Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 17:14 > cmentarz przy Antczaka też by się przeniosło. I rezerwat przyrody i strefe ochrony starowki. Wszystko by sie przenioslo :-) Ehhh, "specjalisci". Odpowiedz Link Zgłoś
olibats Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 16.12.11, 10:23 na miejscu 13 "podanie nieprawdziwych informacji o konieczności zmian granic rezerwatu Kępa Bazarowa" docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0ByxEqBL19AOeNTM1MmI0NDYtODU5Yi00MDlhLWI5YzgtZDI4OTVhO Odpowiedz Link Zgłoś
jot9 Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 18:04 tadek1300 napisał: > A cały problem w tym, że wylot z mostu na Pl.Daszyńskiego idzie tylko i wyłączn > ie w ulicę Wschodnią, która kończy się na ul. Skłodowskiej-Curie To aktualny etap. Hecer użył wybiegu podburzając garstkę miejscowych do podpisu pod protestem (ich zresztą trochę rozumiem) ale w tekście protestu wykorzystał m.in. plany wieloletnie (argument "salami slicing" czyli brak kompleksowej oceny planów wieloletnich). W tych planach "wylot mostu" nie kończy się na Skłodowskiej-Curie tylko leci dalej na północ aż do połączenia się z krajową jedynką w okolicach cmentarza komunalnego tak, aby ta trasa mogła być alternatywą tranzytową dla mostu autostradowego i to był powód, dla którego - jeśli dobrze pamiętam - miasto dostało dofinansowanie z GDDKiA. Zaś most na Waryńskiego byłby wyłącznie "lokalny" bo wpuszczałby ruch w centrum miasta (że już nie wspomnę o "oddziaływaniu środowiskowym na centrum miasta). Odpowiedz Link Zgłoś
karolp13 Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 13:16 Okazuje się, że ci ludzie mają racje i pan Zaleski o tym dobrze wie. O dzieleniu inwestycji na kawałki to decyzja wszystkowiedzącego geografa. Odpowiedz Link Zgłoś
x2p Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 13:30 Czy pan Michał Z. ma uprawnienia do kierowania maszynami budowlanymi (fot1)? Czy stojący obok mężczyzna ma uprawnienia do instruktarzu takich maszyn (fot1)? Odpowiedz Link Zgłoś
eluvatar84 Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 13:33 A kogo w ogóle interesuje los jakichś tam ptaków i nietoperzy?? Moim zdaniem te 8 osób i całe to stowarzyszenie dostaje od kogoś grube pieniądze za blokowanie strategicznych inwestycji dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_rzadzi_wiekszym Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 13:37 uhu, pewnie bydgoszczaki sypia groszem, by połozyc budowę mostu, a dotację przciagnąć na swoja s5. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 13:52 To ze w MZD pracuja ignoranci nie usprawiedliwia oszolomow ktorzy sabotuja inwestycje ktorej zatrzymac od 2 lat sie nie da Odpowiedz Link Zgłoś
asfaltbagienny Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 14:03 szlachcic napisał: > To ze w MZD pracuja ignoranci nie usprawiedliwia oszolomow ktorzy sabotuja inwe > stycje ktorej zatrzymac od 2 lat sie nie da Wniosek powinien być racej odwrotny - gdyby nie ignoranci to nawet całe tabuny oszołomów by nie zablokowały inwestycji. Ja na miejscu "Dębowego" to bym wywalił "ignorantów" a na ich miejsce przyjął "oszołomów". Znają się jak widać lepiej na obowiązującym w tym kraju prawie.... Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 18:19 > Wniosek powinien być racej odwrotny - gdyby nie ignoranci to nawet całe tabuny > oszołomów by nie zablokowały inwestycji. co nie zmienia faktu ze to oszolomy i moga doprowadzic do zatrzymania wszystkich inwestycji w Toruniu nawet tych bardzo dobrych i bardzo potrzebnych i wspaniale przygotowanych bo po prostu istnieje jakies prawdopodobienstwo ze UE odbierze kase na most i na ten most pojdzie kasa z innych zrodem Cos mnie sie wydaje ze jestes mieszkancem Swierkowej Odpowiedz Link Zgłoś
asfaltbagienny Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 16.12.11, 09:34 szlachcic napisał: > Cos mnie sie wydaje ze jestes mieszkancem Swierkowej Rozczaruję Ciebie, tylko się Tobie wydaje... A nawet podwójnie mogę Ciebie rozczarować - akurat nie jestem przeciwnikiem mostu na Wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 16.12.11, 22:26 szlachcic napisał: > Cos mnie sie wydaje ze jestes mieszkancem Swierkowej Nie wiem, ale uszaty to już na pewno. I uwaga: sporo tam jest domków w pobliżu, jak to się stało, że tylko 8 podpisów? Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 16:08 całkowita racja. Pytanie brzmi: dlaczego zauważyli to zwykli mieszkańcy, co prawda zdesperowani, ale nie zawodowcy? Nie zauważyli za to fachowcy? Komu zależało na tym, by dokumentacja na most była szybko gotowa i żeby to był argument za zabraniem pieniędzy z S5 na most? (S5 na listę inwestycji odłożonych, a most z żadnej listy od razu na taką do realizacji. Przypadek?) W Wawie powiedzą o S5: o co Wam chodzi? Dostaliście kasę na wojewódzkie inwestycje, a że wydaliście na most miejski to wasza sprawa. Kto zawinił i czy zrobił to z rozmysłem? Oto pytania. I nie piszcie że to nie nasza sprawa. Otóż nasza bo mogą paść "wspólne" inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 18:24 naubyd napisał: > całkowita racja. Pytanie brzmi: dlaczego zauważyli to zwykli mieszkańcy, co pra > wda zdesperowani, ale nie zawodowcy? bo dla nikogo nie jest tajemnica ze w MZD pracuja amatorzy > zabraniem pieniędzy z S5 na most? (S5 na listę inwestycji odłożonych, a most z > żadnej listy od razu na taką do realizacji. przestan bredzic. S5 nie miala i do dzisiaj nie ma wszystkich dokumentow moglas pisac do zainteresowanych bydgoszczan aby zrobili chachmecik, byscie zaczeli budowe jezeli nie znalazlby sie oszolom ktory ja zatrzyma z jakiegos smiesznego powodu > Dostaliście kasę na wojewódzkie inwestycje, a że wydaliście na > most miejski to wasza sprawa. wiec uwazasz ze owczesny prezydent Byd, owczesny wojewoda i GDDIA w Byd to torunskie konie trojanskie Proponuje wizyte u psychiatry Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 20:12 > wiec uwazasz ze owczesny prezydent Byd, owczesny wojewoda i GDDIA w Byd to tor > unskie > konie trojanskie A jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Bruski w PO nie znaczył nic i nadal niestety tak jest. Województwo musiało kasę dostać. Dobrze wiesz, bo czytałeś na pewnbo artykuły o tym jak to blokowano opinie środowiskowe dla odcinka Bydgoszcz N. Marzy. A ewidentnie przekręconych nikt blokować nie chciał. Z resztą mogę się zgodzić Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 16.12.11, 22:28 naubyd napisał: > całkowita racja. Pytanie brzmi: dlaczego zauważyli to zwykli mieszkańcy, co pra > wda zdesperowani, ale nie zawodowcy? Nie zauważyli za to fachowcy? Hipoteza: mieszkańcy nic nie zauważyli, podpisali tylko pismo podsunięte przez owe stowarzyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 17.12.11, 10:27 > Hipoteza: mieszkańcy nic nie zauważyli, podpisali tylko pismo podsunięte przez > owe stowarzyszenia. mowiac o oszolomstwie tych ludzi mam na mysli ze grali o jakas sprawe, cos bylo ich celem i co ugrali? most bedzie nadal budowany czy ze srodkami UE czy bez byc moze wydluzony zostanie czas budowy Ja jako inteligentny czlowiek uwazam ze walczyc mozna ale aby sobie poprawic Tu ewidentnie widac ze swoja walka Swierkowcy isobie zaszkodzili Czyzby "Torun bez halasu" zrobil ich w balona i ich zmanipulowal? hehehehe a zasrancom z Torunia bez halasu powiem to Za ewentualne 500 mln zlmozna byloby faktycznie zrobic miasto bez halasu, a takie moga byc koszty ich gowniazerstwa Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 18.12.11, 00:43 Mieszkańcy nic nie ugrali, ew. szczęście nietoperzy i ptactwa. Nietoperze już pewnie i tak zdążyły prysnąć z tego burdelu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tor_nister Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 18.12.11, 10:02 Nie zapominaj, że Ci ludzie mieli do tego prawo i działali przed rozpoczęciem budowy. Trzeba było z nimi rozmawiać a nie śmiać im się w głos i podawać do sądu. Co myślał prezydent? Że co? Że podkulą ogonek i będą siedzieć w swoich domach w hałasie? Skończyło się zarządzanie komunistyczne ale nasz prezydent inaczej nie umie. Pamięta jeszcze świetne czasy rządów czerwonych. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 18.12.11, 11:00 tor_nister napisał: > Ci ludzie mieli do tego prawo i działali przed rozpoczęciem budowy. decyzja srodowiskowa jest od 4 lat od kiedy ja podwazaja? > Trzeba było z nimi rozmawiać a nie śmiać im się w głos i podawać do sądu tak, trzeba bylo rozmawiac tylko brak rozmow ze strony lysego nie jest usprawiedliwieniem do tego co zrobili a narobic moga dluzszy czas budowy i wieksze koszty Pokazali Zaleskiemu ze mieli racje ale na drugiej szali polozyli byc moze 500mln zlotych ktore miasto bedzie musialo wysuplac ze swojego i byc moze wydluzyli czas budowy Oba czynniki czy to bezposrednio czy posrednio uderza takze w tych mieszkancow Na tym polega ich oszolomstwo Odpowiedz Link Zgłoś
boczipl Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 18.12.11, 11:08 Durny buc, pusty kloc. Wyrzygałeś już chyba setny post o tym samym, szlachcic. Gdybyś ruszył głową to powinieneś rzygać, ale nie na bogu ducha winnych ludzi, tylko na nasze władze, najgorsze władze. Nie możesz pojąć, że już wcześniej były wysyłane informacje o zastrzeżeniach mieszkańców Mieszkańcy i stowarzyszenie NIE ZŁAMAŁO PRAWA Prawo ZŁAMAŁ lub NARUSZYŁ (tyle wiemy oficjalnie na ten moment) ktoś inny i NIE SĄ to mieszkańcy Świerkowej Za błędy odpowiedzą NIE ONI, tylko Zaleski ze swoją podległą bandą miernot. Jeśli nie ze swoich pieniędzy, to w najgorszym wypadku w inny sposób. WAŻNE, że te szkodzące toruńskiej tkance dziadostwo dostanie szansę, by poparcie ludu było mniejsze i będzie można przeprowadzić referendum by odwołać łgarza i socjotechnika, albo zwyczajnie część ludzi zrozumie, kto tu wszystko w tym mieście partoli. Jak na razie Zaleski tradycyjnie zwala winę na innych, tylko nie na siebie, a Ty to szlachcic bezwstydnie łykasz Odpowiedz Link Zgłoś
boczipl Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 18.12.11, 11:10 Szlachcic, napisałem post trochę w Twojej konwencji ograniczając znaki interpunkcyjne, może łatwiej Ci będzie go zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 18.12.11, 17:07 > Za błędy odpowiedzą NIE ONI, tylko Zaleski ze swoją podległą bandą miernot. a czy ja oszolomie pisze gdzies cos innego? ja tylko oceniam decyzje swierkowcow w kontekscie zyskania czegos w ich wlasnych interesach Nie zyskali i nie zyskaja nic Oni byc moze wiecej straca bo wydluzy sie budowa mieszkancy mista byc mose straca bo moze cofniete bedzie dofinansowania Odpowiedz Link Zgłoś
tor_nister Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 18.12.11, 11:45 > decyzja srodowiskowa jest od 4 lat > od kiedy ja podwazaja? Protestowali od dawna nie przeciw decyzji środowiskowej a przeciw budowie mostu w tym miejscu. Teraz znaleźli haka po prostu Prawda, że to wielki kłopot. Pamiętaj jednak, że to nie jest decyzja tych ludzi. To decyzja urzędu, który też nie działa na zasadzie widzi mi się. Są przepisy, są ustawy i zasady, których łysy nie przestrzegał w czasie przygotowywania inwestycji. Gdyby było wszystko w porządku jak mówił nawet protest 100 tysięcy ludzi nic by nie zmienił. Tak więc nie miej za złe ludziom, że teraz robią na złość za to jak ich potraktowano. Nikt z nas nie chciałby być na ich miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 18.12.11, 17:13 > Protestowali od dawna nie przeciw decyzji środowiskowej a przeciw budowie mostu > w tym miejscu. Teraz znaleźli haka po prostu no wlasnie o to chodzi w moich postach czas na decyzje o lokalizacji minal 3-4 lata temu od tego momentu kazde dzialanie zmierzajace do zatrzymaniea budowy to oszolomstwo i sabotaz > . To decyzja urzędu, który też nie działa na zasadzie widzi mi się. Są przepisy > , są ustawy i zasady, których łysy nie przestrzegał tu zaczynasz sobie sam zaprzeczac najpierw piszesz ze mieszkancy protestuja przeciwko zlej lokalizacji a teraz piszesz ze sa przepisy Nie ma zadnych przepisow o lokalizacji Na dobra sprawe Zaleski ma prawo budowac tunel pod Wisla w prawie kazdym miejscu Swierkowcy zas wykorzystali jak piszesz sam decyzje srodowiskowa aby uniemozliwic budowe mostu Trzeba miec jednak od 2-3 lat nasrane we lbie aby uwazac ze budowe mostu mozna zatrzymac i jej nie kontynuowac Odpowiedz Link Zgłoś
uszaty25 Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 18.12.11, 17:18 Pozyjemy zobaczymy, ja nie wykluczam zadnej ewnetualnosci lacznie z tym ze pan łysy przeprowadzi sie do beczki. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 19.12.11, 20:15 uszaty25 napisała: > Pozyjemy zobaczymy, ja nie wykluczam zadnej ewnetualnosci lacznie z tym ze pan > łysy przeprowadzi sie do beczki. a jakie widzisz ewentualnosci? lysy w beczce? widziales aby w Polsce ktos ponosil na wysokim stolku odpowiedzialnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
tor_nister Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 18.12.11, 17:52 jesteś chaotyczny. Ja sobie nie przeczę. \ To co napisałem to dwie odrębne sprawy. Wtedy protestowali przeciw budowie teraz mają haka. Nie piszę o przepisach dot. lokalizacji tylko środowiskowych i to jest hak świerkowych. Pójdą w zaparte po takim potraktowaniu i procesie jaki wytoczył hecerowi prezydent. Nie ustąpią i będzie chryja. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 19.12.11, 20:23 > Wtedy protestowali przeciw budowie teraz mają haka. no i tego haka wykorzystali w jakim celu? dla dobra mieast? nie dla dobra swojego? nie, most bedzie budowany i to z komplikacjami haki wykorzystuje sie dla swoich celow, celw podlych czy tez celow pozytywnych ale swoich celow I ciagle to samo pytanie Co zyskali mieszkancy? upokorzenie Zaleskiego? Zaleskiego nikt nie upokorzy - taki typ czlowieka, dokladnie to samo co hecer Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Pewnie że złe są te ludzie 15.12.11, 14:25 to wpisuję się w poetykę prezydenta, wg którego na działalność MZK narzekają wyłącznie gapowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
microb66 Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 14:26 Będziecie jeszcze to wszystko rozbierać, jak było z Rospudą. Przy takich inwestycjach musi być klarownie w papierach, a nie potem się dorobi papiery do rzeczywistości. To nieprofesjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
infaillible Dobry pomysł w złym momencie... 15.12.11, 14:41 Dziwi mnie podejście niektórych ludzi - dlaczego ta cała akcja nie została przeprowadzona zanim zaczęła się budowa? Dlaczego robi się to w momencie, kiedy budowa trwa - brak refleksu, złośliwość, czy zwykła ludzka głupota? Ok, zgadzam się - most nie powinien być w tym miejscu, ale teraz - w momencie, gdy od ponad roku trwa budowa ktoś robi takie akcje. Co ta cała święta ósemka chciała osiągnąć to ja nie wiem, ale chyba chciała zrobić wszystkim na złość. Jakby zupełnie nie zdawali sobie sprawy z konsekwencji jakie to będzie miało dla miasta - strata dofinansowania unijnego, a w wypadku rezygnacji z budowy kary, które miasto zapłaci wykonawcom. I kto na tym ucierpi? - przecież nie urzędnicy i nie Zaleski... każdy z nas na tym straci - miasto nie będzie miało kasy na inwestycje przez wiele lat, a mostu nie będzie, bo w nowym miejscu nie będzie go za co wybudować. Gratuluję pomysłowości i refleksu. Odpowiedz Link Zgłoś
boczipl Re: Dobry pomysł w złym momencie... 15.12.11, 14:49 To co, lepiej przyklepywać wszystko, byle dla swoich? Prawo już nic nie stanowi? Odpowiedz Link Zgłoś
asfaltbagienny Re: Dobry pomysł w złym momencie... 15.12.11, 15:08 infaillible napisała: > Dziwi mnie podejście niektórych ludzi - dlaczego ta cała akcja nie została prze > prowadzona zanim zaczęła się budowa? Dlaczego robi się to w momencie, kiedy bud > owa trwa - brak refleksu, złośliwość, czy zwykła ludzka głupota? > > Ok, zgadzam się - most nie powinien być w tym miejscu, ale teraz - w momencie, > gdy od ponad roku trwa budowa ktoś robi takie akcje. Co ta cała święta ósemka c > hciała osiągnąć to ja nie wiem, ale chyba chciała zrobić wszystkim na złość. > Jakby zupełnie nie zdawali sobie sprawy z konsekwencji jakie to będzie miało d > la miasta - strata dofinansowania unijnego, a w wypadku rezygnacji z budowy kar > y, które miasto zapłaci wykonawcom. > I kto na tym ucierpi? - przecież nie urzędnicy i nie Zaleski... każdy z nas na > tym straci - miasto nie będzie miało kasy na inwestycje przez wiele lat, a most > u nie będzie, bo w nowym miejscu nie będzie go za co wybudować. Gratuluję pomys > łowości i refleksu. > > Odpowiedz Link Zgłoś
asfaltbagienny Pytanie 15.12.11, 15:23 infaillible napisała: > Dziwi mnie podejście niektórych ludzi - dlaczego ta cała akcja nie została prze > prowadzona zanim zaczęła się budowa? Dlaczego robi się to w momencie, kiedy bud > owa trwa - brak refleksu, złośliwość, czy zwykła ludzka głupota? Głupota czy nie? W sumie to nie jest w tym momencie ważne. Problem jest podstawowy - gdyby dokumentacja była dobrze przygotowana to nawet protoesty, petycje, zażalenia podpisane przez tysiące ludzi nie zatrzymałyby inwestycji. Czy tych osiem osób działało niezgodnie z prawem? Teraz narzekanie na to że udało się podważyć decyzję środowiskową to raczej prymitywny PR aby ukryć niekompetencję osób odpowiedzialnych za dokumentację inwestycji. Można nazywać osiem osób oszołomami ale pytanie które powtórzę : dlaczego udało się im podważyć decyzję środowiskową? W peereelu tradycyjnie winą śniegu było to że padał zimą... A gdyby budowano Waryńskiego "by hecer" a ktoś zablokowałby inwestycję bo łabędzie będą miały za głośno to co wtedy? Dla "hecera" to ktoś byłby "oszołomem" a dla innych...??? Odpowiedz Link Zgłoś
buckshot Re: Dobry pomysł w złym momencie... 15.12.11, 18:48 .........przecież nie urzędnicy i nie Zaleski... każdy z nas na tym straci - miasto nie będzie miało kasy na inwestycje przez wiele lat, a mostu nie będzie, bo w nowym miejscu nie będzie go za co wybudować. Gratuluję pomysłowości i refleksu. .................. A jakie miałoby byc to nowe miejsce , nawet przy Porcie Drzewnym komus by sie to nie podobało, przy Waryńskiego byłoby z 500 skarg mieszkańców Przy Kaszowniku, Podchorążych, Antczaka itd. Hecer tez byś im pomógł ? Odpowiedz Link Zgłoś
buckshot Re: Dobry pomysł w złym momencie... 15.12.11, 19:03 Forum, drogi w Toruniu, SPORO FOTOGRAFII, już jest 145 stron - można się wpisywać po prostej rejestracji. www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=279424&page=145 Forum o moście nowym przy wschodniej: www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=136232&page=89 Forum inwestycje toruńskie : hala, sala, parkingi, Motoarena, i tak dalej: www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=86676126&posted=1#post86676126 Koniecznie zawitaj.. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Dobry pomysł w złym momencie... 16.12.11, 22:32 infaillible napisała: > Dziwi mnie podejście niektórych ludzi - dlaczego ta cała akcja nie została prze > prowadzona zanim zaczęła się budowa? Dlaczego robi się to w momencie, kiedy bud > owa trwa - brak refleksu, złośliwość, czy zwykła ludzka głupota? Hipoteza: był sobie pewien słynny (przynajmniej na forum) proces z Zaleskim. Jego przeciwnik (w sądzie) twierdził, że zawsze jest czas i sens by zablokować tę inwestycję, działał więc ciągle a efekty akurat wyszły dopiero teraz bo trwały procedury. Tak czy siak 1-1 w rozrywce między dwoma panami, ale ten drugi gol strzelił sobie i wszystkim mieszkańcom Torunia (poza ośmioma). Nic dziwnego, że nie pojawia się od kilku dni na forach a media piszą, że lubił się wypowiadać na ten temat a nagle przestał. Odpowiedz Link Zgłoś
romanthorne Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 14:47 No dobrze,jak rozumiem,to na całym świecie budują niskie mosty w obawie przed przelatującymi ptaszkami.A gdzie problem mrówek?Gdzie przystosowane specjalnie dla nich mini tunele,oświetlone i ogrzewane?Pomijając już złożony problem z turkuciem-podjadkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
tedek1 Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 14:48 Oj ludzie nie narzekajcie. To ze most pwostaje w takim a nie innym miejscu to nawet dobrze, bo zostaje miejsce na kolejny most-3 most. Dwa mosty w Toruniu to za mało (a jest teraz 1-den). Tym bardziej ze obwodnica Torunia bedzie płatna wiec most przy Wschodniej bedzie głównym mostem dla ewentualnego tranzytu. Stary wyremontowac i poworic do tramwaju. I zaczac zbierac gotowke na 3ci badz zmodernizowac kolejowy (czyli u gory kolej i tramwaj, a na dole samochodowy). Czas najwyzszy budowac mosty o podwojnej funkcji. Taniej i lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
xdt Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 15:05 Nie rozumiesz , przecież tu toczą się wielkie dysputy, wielkich mężów stanu. Nie zauważyłeś ile mamy tu specjalistów od rozwoju metropolii, budowy dróg i mostów. Samych mistrzów prawa naliczyłbym z pięciu. A charakteryzuje ich jedno, ogromy przerost ambicji i bezwzględne uwielbienie własnej wielkości, nieomylności oraz mądrości. Tylko przez te gierki most ch... strzeli. A swoją droga ,ktoś pomógł tym ośmiu biednym pokrzywdzonym wynaleźć te błędy i pewno jest z siebie niezwykle dumny brawo brawo. Teraz prośba do tego kogoś zacznij zbierać kieszonkowe na most na Waryńskiego, bo jak to padnie przez 50 lat będziemy mieli jeden stary most. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 16:12 Nie rozumiesz jednego. Masz pretensje do ludzi, że żądają przestrzegania prawa. Czytałeś co napisałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
tormata Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 15:16 tedek1 napisał: > Torunia bedzie płatna wiec most przy Wschodniej bedzie głównym mostem dla ewent > ualnego tranzytu. Trzeba być rzeczywiście rzadkim idiotą, żeby pakować tranzyt przez środek miasta. Nam jest potrzebny most miejski, a nie dla tranzytu. Dlaczego mamy finansować coś co dla Torunia jest kompletnie nieprzydatne. Tonąć w długach bo jeden z drugim idiotą wymyślił, że jak ktoś będzie przejeżdżał przez Toruń tirem, to może się zatrzyma i bułkę zje i Toruń z tego skorzysta. Naprawdę trudno o większą bezmyślność - zamiast krajową jedynkę wywalić z miasta, pakujemy ją bo mały za mały ruch, w środek miasta. Niech niszczą nasze miejskie drogi. Za mało mamy spalin i hałasu. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 16:14 a ja to akurat rozumiem. Gdyby miał to być most miejski musielibyście budować w całości za swoje. Przekonano wawę, że most miejski ma znaczenie ogólnopolskie i dlatego w ogóle się buduje. Oby nie przerwano prac na zawsze a budowę uznano z samowolkę. Bo to będzie katastrofa dla województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 16.12.11, 10:13 "Trzeba być rzeczywiście rzadkim idiotą, żeby pakować tranzyt przez środek miast > a. Nam jest potrzebny most miejski, a nie dla tranzytu. Dlaczego mamy finansowa > ć coś co dla Torunia jest kompletnie nieprzydatne. Tonąć w długach bo jeden z d > rugim idiotą wymyślił, że jak ktoś będzie przejeżdżał przez Toruń tirem, to moż > e się zatrzyma i bułkę zje i Toruń z tego skorzysta. Naprawdę trudno o większą > bezmyślność - zamiast krajową jedynkę wywalić z miasta, pakujemy ją bo mały za > mały ruch, w środek miasta. Niech niszczą nasze miejskie drogi. Za mało mamy s > palin i hałasu." Ty nie rozumiesz - latami wmawiano że most w toruniu to najbardziej potrzebna inwestycja w regionie. Że to most naszych potrzeb regionalnych ba ogólnopolskich. Bo przecież ten most była najważniejszy. Nie tama w Nieszawie, nie lotnisko w Bydgoszczy czy S5 czy s10 tylko wasz most. A jak taki potrzebny to trzeba go było pociągnąć przez miasto. No i jest klops. Klops który odciągnął środki na wiele bardziej potrzebnych inwestycji w regionie choćby drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
karolp13 Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 19:29 Nie nazywajcie tych ludzi oszłomami, prawie każdy z was tu piszących w tym tonie postąpiłby tak samo. Każdy z was nie chciałby mieszkać pod mostem. Jak obetną dotacje , to Dębowego zastąpi komisarz. Odpowiedz Link Zgłoś
uszaty25 Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 15.12.11, 23:06 Prawda nas wyzwoli, za szwindel z trasa wschodnia odpowiedzialni juz moga sobie szykowac szczoteczke do zebow i zapas pasty tak na 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
hobbes1980 Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 16.12.11, 07:28 Czy to kolejne pobozne zyczenie ktore jeden heceropodobny wymysli a reszta bedzie powtarzac bez sensu żeby poprawic sobie humor? Ostatnio jeden z uporem maniaka powtarzał że Zaleski bedzie kandydował do Senatu, 'ucieknie w immunitet' itp. Musiał sie potem głupio czuc... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 16.12.11, 22:36 uszaty to kolejny nick hecera zapewne Odpowiedz Link Zgłoś
hobbes1980 Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 16.12.11, 23:27 Nie sądze- raczej jakis naiwniak który jest zapatrzony w hecera. Hecer jest na tyle skrzywiony ze nie obchodzi go co mysla o nim inni, wiec nie wydaje mi sie zeby miał ochote do tego stopnia sie bawic zeby tworzyc sobie nowego nicka. Zreszta to by sie szybko dało zauwazyć- styl hecera, który mozna okreslic jako "post na dwa monitory" jest nie do podrobienia. Hecer teraz siedzi cicho, bo zapewne pamieta jak błaźnil sie dotad trąbiąc tutaj o zwyciestwach swoich lub Przybyszewskiego, które potem okazywały sie porazkami. Poczeka jakis czas az wyjasni sie kwestia odwołania, w miedzyczasie obmysli w jaki sposób przedstawic wynik jako swoje zwyciestwo- jaki by on nie byl (nie zapominajmy ze przeciez nawet z Zaleskim wygrał przepraszajac go). Inna opcja jest to ze patrzy na reakcje ludzi na forum i nie bardzo jest w stanie zrozumiec dlaczego nie pojawil sie jeszcze tutaj wątek "Hecer na prezydenta miasta", albo "Hecer, wodzu, prowadź". Ech- a mozna było wariatowi odciąc internet zanim narobil szkód... Odpowiedz Link Zgłoś
buckshot Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 16.12.11, 23:45 Zlikwidowali im tam hałasujący tramwaj a mogli 'puścić' jeden co 5 minut także mieszkańcy ulicy Świerkowej powinni zapłacić miastu za wzrost wartości gruntu. Do tego będą mieszkać przy nowoczesnym moście, mieli fajne miejsce na działalność gospodarczą, zarobią na reklamach w ogródkach itd - następna dopłata. heh jak wartość nieruchomości się zmniejszy oczywiście nie przez kryzys to wtedy z nimi pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
buckshot Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 16.12.11, 23:47 Do tego będą mieszkać przy nowoczesnym moście, będą mieli fajne miejsce na działalność gospodarczą, zarobią na reklamach w ogródkach itd - następna dopłata. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 17.12.11, 00:17 hobbes1980 napisał: > szta to by sie szybko dało zauwazyć- styl hecera, który mozna okreslic jako "po > st na dwa monitory" jest nie do podrobienia. No może chwilowo stosuje inny styl. > zapominajmy ze przeciez nawet z Zaleskim wygrał przepraszajac go). Inna opcja > jest to ze patrzy na reakcje ludzi na forum i nie bardzo jest w stanie zrozumie > c dlaczego nie pojawil sie jeszcze tutaj wątek "Hecer na prezydenta miasta", al > bo "Hecer, wodzu, prowadź". :-) Ale zauważ, może po prostu hecer to uszaty i mieszka na Świerkowej. To by tłumaczyło dlaczego od zawsze był przeciwko lokalizacji mostu na Wschodniej. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 17.12.11, 01:09 Albo jest banitą :-) miłościwie panujący nam prezydent wypędził go z miasta. Jedno jest pewne - czyta forum. Nieobca jest mu też niedawna historia p. Mężydły krytykowanego jako blokującego most, dlatego taka cisza. Tak czy owak, stał się ważnym człowiekiem, skoro o nim tu piszemy. Odpowiedz Link Zgłoś
jot9 Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 17.12.11, 07:23 jerzy_gw napisał: > Jedno jest pewne - czyta forum. A może - wzorem prezesa pewnej partii - hecer zaszył się w jakiejś tajnej kwaterze, odizolowany od bodźców zewnętrznych, i opracowuje W I E L K I P L A N ! W paincie! Który to plan z pewnością nam wkrótce objawi. I każdy, kto go nie pojmie, będzie durniem, głupkiem, idiotą, kretynem (w osikanych zresztą majtkach). Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 18.12.11, 00:41 i gamoniem. Odpowiedz Link Zgłoś
boczipl Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 18.12.11, 11:16 Jak widać, można zrealizować nawet pewne rzeczy przykładowo Paincie, a i tak się przewyższa o świetlne lata tępych i ograniczonych urzędników, którzy nie mają ani wiedzy, ani nie mają odwagi wyrazić własnego zdania. Tylko łysa propaganda nabyta lub wrodzona. Odpowiedz Link Zgłoś
jot9 Re: Zaleski o budowie mostu: To niedobra decyzja 18.12.11, 13:09 boczipl napisał: > urzędników, którzy nie mają ani wiedzy, ani nie mają odwagi wyrazić własnego zdania. Bardziej tu chyba o tę odwagę chodzi. Z tego co słyszałem z kilku źródeł, to w UM zamordyzm pełną gębą i nawet starzy urzędnicy drżą na widok "Pana Prezydenta". Odpowiedz Link Zgłoś
tortor5 Podziękujmy PO 19.12.11, 01:01 Okręg nr 3 (Stare Miasto, Chełmińskie, Wrzosy) Listę PO otwiera radna Krystyna Dowgiałło, PiS - Jacek Kowalski (29-letni sekretarz tej partii w mieście), SLD - Urszula Polak (szefowa toruńskiego oddziału Związku Nauczycielstwa Polskiego). Natomist listę Czg - Andrzej Jasiński, wiceszef rady miasta. O mandaty powalczą radni Lidia Chamarczuk-Mazurek (Czg) i Barbara Królikowska-Ziemkiewicz (PO). Na liście PO znaleźli się m.in. Ryszard Kruk, toruński reżyser, Jan Trawiński, były prezes Toruńskich Wodociągów i Tomasz Gruszczyński, szef stowarzyszenia „Toruń bez hałasu". W tym okręgu znajdziemy też wielu młodych kandydatów: 23-latka Michała Rzymyszkiewicza ze Stowarzyszenia Aktywny Toruń (PO), 25-latka Krzysztofa Komana ze Stronnictwa Demokratycznego, wokalistę formacji H5N1 i 29-letnią Joannę Makaruk, która chce się zająć sprawami studentów (oboje z Czg). Odpowiedz Link Zgłoś
jacek-jacenty A można normalnie, tak po prostu... 19.12.11, 20:25 roman_ napisał w pewnym wątku na tym forum: > Mamy tutaj na forum specjalistów którzy są wstanie zablokować wielką inwestycję tak potrzebną dla naszego miasta ale pokrzywdzonej przez zwykłego cwaniaka nie ma kto poradzić ... Ukłony niskie Panie Romanie za wstęp i za posta. Mądry z Pana człowiek. I taki normalny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś