Dodaj do ulubionych

Drugi chętny do multikina

IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 09:53
Dwoch inwestorow to znowu nie tak duzo jak na tak niedoinwestowane miasto bez
kin,basenow,bez obiektow sportowych,tylko z 2hipermarketami!
Obserwuj wątek
    • Gość: 2fast4u Re: Drugi chętny do multikina IP: 213.17.208.* 24.06.04, 11:46
      Nie uwierzę że w Toruniu bedą 2 Multikina, póki ich nie zobaczę.
      Mało prawdopodobne. Chyba że w jednym z nich będzie kompleks rozrywkowy
      np z jakąś kręgielnią. Ta w byłej Agrze, to nieporozumienie.

• Gość: tomi Re: Drugi chętny do multikina IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 00:13
        Przed wybudowaniem muttikina w Brzydgoszczy było 2x mniej seansów kinowych niż
        w Toruniu.
        Przez 2 lata była nienormalna sytuacja, że 70% bywalców multikina przyjeżdżało
        z Torunia (wystarczyło popatrzec na rejestracje)

Teraz sytuacja wróci do normy, czyli połowa bydgoskiego multikina bedzie pusta
        a Torunianie nie będą musieli jeździc.

Torun jest miastem ludzi młodych, bardziej prężne niż staruszkowa Bydgoszcz
        Musicie sie z tym pogodzić. Może w połowie sal urzadzicie wasz uniwerek ?
    • sdb Re: Drugi chętny do multikina 24.06.04, 14:15
      nieprawda ze Torun jest miastem bez basenow :P
    • Gość: Magda Re: Drugi chętny do multikina IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 25.06.04, 09:33
      Jak znam życie i opieszałośc naszych lokalnych władz , to widzę w czarnych
      kolorach szansę na powstanie multikina w Toruniu. Chętnych do budowy tego
      obiektu może być wielu, ale co z tego? Wszystko będzie się ślimaczyć tak jak to
      w Toruniu bywa i to nie jeden raz.Obietnic i planów to naszym władzom nie
      brakuje. Ale co z ich realizacją? Obym się tym razem mile rozczarowała.
      Pozdrawiam.
      • Gość: an Re: Drugi chętny do multikina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 10:25
        Co mnie razi to ciągłe narzekanie. Nie było multikina - źle, teraz będą dwa -
        też źle.

Poza tym denerwuje mnie STRONNICZOŚĆ Wyborczej i tego forum: niewygodne wątki
        są usuwane. Już kilka razy umieszczałem wątek o problemach Bydgoszczy na forum
        Bydgoszczy i wątki znikały jeden po drugim. A na torunskim forum narzekanie,
        marudzenie, że za mało inwestycji i jakoś wątki ciągle są, Wyborcza nie
        likwiduje.

Ciągłym powtarzaniem czy eksponowaniem problemów buduje się negatywny obraz
        Torunia, który na tle ogólnej recesji w POlsce czy nawet problemów Bydgoszczy
        wcale taki straszny nie jest. Stąd komentarze:
        - "tak niedoinwestowane miasto "
        - "bez kin,basenow,tylko z 2 hipermarketami"

Nie chce mi się pisać , że basenów ma mniejszy Torun WIĘCEJ niż Bydgoszcz, że
        ma 5 kin (a w Bydgoszczy wszystkie padły) że supermarkety torunskie to obok
        Geanta czy Carrefoura też Lidl, MiniMal, Piotr i Paweł, Filmar, Komfort, Obi,
        Rolpest, Leader Price (4x), PLUS (3x), Champion (3x), że jest kilkakrotnie
        wiecej POLOMARKETÓW w Toruniu niż w Bydgoszczy (przy okazji to torunska sieć, a
        bydgoski kapitał nie stworzył żadnej sieci ogólnohandlowej) itp. Nikt nie
        piszę, że jest OGROM bardzo ekskluzywnych supermarketów czy galerii w Toruniu
        (PDT, Park 22...) - na Starówce. Moi znajomi z Bydgoszczy bardzo często
        przyjeżdżają do Torunia, bo twierdzą, ze tu jest znacznie wiecej lepszych
        ciuchów dla młodych, a w Bydgoszczy mniej, głównie dla starszych, niemodne,
        lumpeksy... Nie wiem czy tak jest, ja robię zakupy ... tez w Toruniu.

MARUDZĄC BUDUJEMY NEGATYWNY OBRAZ TORUNIA, A WIĘC DZIAŁAMY NA JEGO NIEKORZYŚĆ
        i tą myśl polecam wszystkim maruderom. Inwestorzy też czytają forum, zanim
        wejdą do miasta.
        Nie dziwi więc zapobiegliwość Wyborczej, usuwającej wszystkie negatywne wątki
        ze swojego forum, szkoda, że nie z toruńskiego.

MECHANIZM ZNIEKSZTAŁCANIA WIZERUNKU jest idealnie opisany na stronie www.torun-
        bydgoszcz.pl - nie zgadzam się ze wszystkimi tezami tam zawartymi, ale zasada
        jest przedstawiona wręcz idealnie (co smuci)
        • Gość: eras Re: Drugi chętny do multikina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 09:03
          a choićby i 4 multikna, czemu nnie?

przeciez podatniucy, mieszkancy, wladze nic nie ryzykują, to tylko poieniadz
          inwestora prywatnego.
          Jesli widzi w tym interes i dziala zgodnie z prawem - ZAWSZE TAK!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka