Dodaj do ulubionych

STARA SZKOŁA W OSIĘCINACH

16.05.13, 07:40
Co sądzicie o budynku starej szkoły? przechodząc ostatnio z dzieckiem widziałem jak spadają części dachu. Ten budynek w każdej chwili może się zawalić a nasze władze co robią? NIC.
Jak stanie się tragedia to pewnie wtedy coś zaczną robić dopiero, albo jak będą się wybory zbliżać. budynek blisko szkoły przedszkola gdzie jest mnóstwo dzieci w takim stanie to nie do pomyślenia.
Obserwuj wątek
    • basia_1975 Re: STARA SZKOŁA W OSIĘCINACH 16.05.13, 09:12
      Z tego co się orientuję to kilka lat właściciel ANGAMY (Pan Matusiak) kupił ten obiekt i zaczął nawet prace rozbiórkowe, żeby stworzyć tam jakiś sklep czy coś tam. I w tym właśnie momencie o wspomniany obiekt upomniał się konserwator zabytków; URZĄD GMINY był zmuszony zwrócić Panu Matusiakowi pieniądze, które zapłacił za ten "zabytek". STARA SZKOŁA jak stała tak stoi. Widać, że ten konserwator zabytków miał słomiany zapał.
      • basi.a12 Re: STARA SZKOŁA W OSIĘCINACH 24.05.13, 18:13
        Skąd taka informacja,że U.G. o zwrocie pieniędzy p. Matusiakowi - z tego co wiem nadal jest właścicielem nieruchomości i do niego należy obowiązek zabwzpieczenia obiektu,
        • basia_1975 Re: STARA SZKOŁA W OSIĘCINACH 25.05.13, 08:20
          Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Pan Matusiak nadal jest właścicielem starej szkoły; na pewno by podjął jakieś działania, żeby zmienić stan rzeczy.
          • basi.a12 Re: STARA SZKOŁA W OSIĘCINACH 28.05.13, 16:35
            najłatwiej sprawdzić w Urzędzie Gminy.
            • basia_1975 Re: STARA SZKOŁA W OSIĘCINACH 31.05.13, 08:50
              Najłatwiej to jest plotkować na ten temat na FORUM OSIĘCIN :)
    • justysia14021989 Re: STARA SZKOŁA W OSIĘCINACH 01.08.13, 15:36
      witam moim zdaniem ze starej szkoły co stoi w Naszej miejscowości powinni zrobić budynek mieszkalniany piękne by były mieszkania i potrzebni ludzie by się ucieszyli z tego pomysłu są ludzie którzy potrzebują mieszkań i z Naszej starej szkoły powinni to zrobić, a tak to stoi i się bardziej niszczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka