inkabr 15.01.11, 17:59 Co byście powiedzieli gdyby w Czernikowie zaczęło działać niby prywatne przedszkole? Czy jest potrzebna taka instytucja? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiejski_chlop Re: przedszkole 15.01.11, 18:16 Jak najbardziej jestem za. Oblezenie przezywaja czernikowskie przedszkola i kazde miejsce jest na wage zlota. Tylko ze ono moze byc "niby" prywatne, ale Absolutnie profesjonalne bo czernikowskie towarzystwo wybredne Odpowiedz Link
inkabr Re: przedszkole 15.01.11, 20:13 Jak najbardziej profesjonalne a niby tyczy się statusu takiej placówki. Nie mogę nazwać się przedszkolem, bo mnie sanepid i cała reszta zje, ale taką funkcje chciałabym spełniać. Odpowiedz Link
potok33 Re: przedszkole 15.01.11, 22:30 inkabr napisała: > Jak najbardziej profesjonalne a niby tyczy się statusu takiej placówki. Nie mog > ę nazwać się przedszkolem, bo mnie sanepid i cała reszta zje, ale taką funkcje > chciałabym spełniać. Profesjonalizm od A do Z, albo wcale.W razie nieszczęścia stanie się krzywda dziecku,a ty wylądujesz w pace. Odpowiedz Link
stekliniak Re: przedszkole 16.01.11, 11:21 A na cholere kolejne przedszkole? Nawet u nas w Steklinie jest teraz przedszkole i w całej gminie są a w Czernikowie to nawet kilka. A wam ciągle mało i mało. Odpowiedz Link
wiejski_chlop Re: przedszkole 16.01.11, 19:13 stekliniak daj se na wstrzymanie!!!!!!!!!!!!!!! przestan palac taka nienawiscia do czernikowa. w samym czernikowie jest ponad 3000 ludzi a u WAS? Odpowiedz Link
al_chemik_pl Re: przedszkole 16.01.11, 22:16 Ale powiedzcie mi ile by trzeba było dać za miesiąc za takie przedszkole i czego dziecko mogło by się tam nauczyć.. Odpowiedz Link
czarny_murzyn Re: przedszkole 17.01.11, 07:35 dziecko nie ma tam się uczyć tylko rodzic ma je tam zostawić pod dobrą opieką podczas gdy pójdzie zarabiać pieniądze Odpowiedz Link
inkabr Re: przedszkole 17.01.11, 13:27 To byłby punkt opieki dziennej nad dziećmi, czyli taka alternatywna forma przedszkola. Działałaby min. 10 godz dziennie, a opłata za miesiąc to 450- 500 zł. Mniej więcej tyle co za opiekunkę. Chyba że gmina dałaby mi jakieś dofinansowanie to koszty by automatycznie spadły. Dziecko miałoby i dobrą opiekę i fajną, rozwijającą i twórczą zabawę, fachową wychowawczynię, angielski, rytmikę, z czasem logopedię. Dodatkowo zajęcia z dogoterapii, wjazdy do zoo, teatru itp. Różne warsztaty, w których mogliby uczestniczyć np. rodzice. Dodatkowo w moim punkcie można by w weekend urządzić kinderbal. Chętnie też przygarnę dzieci " na godz", czyli przed lub po zajęciach w szkole. Pomożemy odrobić lekcje itp. za niewielkie pieniądze. Poza tym lokalizacja, myślę dobra, bo w centrum Czernikowa... Odpowiedz Link
mama1500 Re: przedszkole 18.01.11, 12:47 a co z młodszymi dziećmi? czy jest w Czernikowie szansa na żłobek? Jak rodzice pracujący radzą sobie z opieką nad takim maluszkiem? Może znacie jakieś panie, które dorabiają opiekując się dziećmi, z Czernikowa, Obrowa lub okolic? Odpowiedz Link
inkabr Re: przedszkole 18.01.11, 16:09 Jeśli uda mi się otworzyć wiosną tego roku mój punkt opieki to znajdą tam również miejsce młodsze dzieci. Odpowiedz Link
mama1500 Re: przedszkole 19.01.11, 07:58 no to życzę powodzenia i czekam na jakieś informacje, czy uda się otworzyć takie miejsce. Moje dziecko będzie pierwsze na liście do żłobka, oczywiście o ile zagwarantujecie dobrą opiekę, bo to jednak taki trochę eksperyment i najpierw będziecie musieli wyrobić sobie dobrą opinię. Myślę, że zainteresowanie przedszkolem-żłobkiem może być duże, tylko to forum ostatnio jakoś tak ucichło... Odpowiedz Link
klumcia_2 Re: przedszkole 19.01.11, 13:42 ja również życzę powodzenia i trzymam kciuki a jeżeli potrzebna byłaby kadra pedagogów to ja chętnie skorzystam z zatrudnieneia u Ciebie tylko daj namiary co i jak a zaraz wysyłam CV Odpowiedz Link
inkabr Re: przedszkole 19.01.11, 18:10 Bardzo dziękuję za te dobre słowa. Sama mam dwójkę uroczych brzdąców i nie oddałaby ich byle gdzie. Trzymajcie zatem kciuki Odpowiedz Link
potok33 Re: przedszkole 19.01.11, 19:52 inkabr napisała: > Bardzo dziękuję za te dobre słowa. Sama mam dwójkę uroczych brzdąców i nie odda > łaby ich byle gdzie. Trzymajcie zatem kciuki Mogłabyś, tu na forum pisać na jakim jesteś etapie załatwiania formalności, gdzie i jakie problemy stwarzają instytucje do których się zwracasz w sprawie swojego pomysłu.Pewnie wiele osób w Czernikowie ma pomysły na własny "biznes", to dodałoby im odwagi. Odpowiedz Link
stekliniak Re: przedszkole 23.01.11, 23:17 Poczytaj sobie ten artykuł to może zmienisz zdanie wyborcza.biz/Firma/1,101966,8956185,Nie_daj_sie_zaciagnac_do_przedszkola.html Odpowiedz Link
stekliniak Re: przedszkole 23.01.11, 23:20 wiejski_chlop napisał: > stekliniak daj se na wstrzymanie!!!!!!!!!!!!!!! > przestan palac taka nienawiscia do czernikowa. > > w samym czernikowie jest ponad 3000 ludzi a u WAS? A ty chłopie żeś sie z choinki urwał czy co? To żeś wieśniak to widać ale na jakiej podstawie piszesz, że pałam nienawiścią do waszej dziury? Nadal twierdzę, że kolejne przedszkole wam nie potrzebne i co mi zrobisz wieśniaku? Odpowiedz Link
wiejski_chlop Re: przedszkole 26.01.11, 20:10 Nie znize sie do Twojego poziomu, a Twoja wypowiedz niech forumowicze sami ocenia. Pozdrawiam STC Odpowiedz Link