Dodaj do ulubionych

przedszkole

15.01.11, 17:59
Co byście powiedzieli gdyby w Czernikowie zaczęło działać niby prywatne przedszkole? Czy jest potrzebna taka instytucja?

Obserwuj wątek
    • wiejski_chlop Re: przedszkole 15.01.11, 18:16
      Jak najbardziej jestem za. Oblezenie przezywaja czernikowskie przedszkola i kazde miejsce jest na wage zlota. Tylko ze ono moze byc "niby" prywatne, ale Absolutnie profesjonalne bo czernikowskie towarzystwo wybrednesmile
      • inkabr Re: przedszkole 15.01.11, 20:13
        Jak najbardziej profesjonalne a niby tyczy się statusu takiej placówki. Nie mogę nazwać się przedszkolem, bo mnie sanepid i cała reszta zje, ale taką funkcje chciałabym spełniać.
        • potok33 Re: przedszkole 15.01.11, 22:30
          inkabr napisała:

> Jak najbardziej profesjonalne a niby tyczy się statusu takiej placówki. Nie mog
          > ę nazwać się przedszkolem, bo mnie sanepid i cała reszta zje, ale taką funkcje
          > chciałabym spełniać.

Profesjonalizm od A do Z, albo wcale.W razie nieszczęścia stanie się krzywda dziecku,a ty wylądujesz w pace.
          • stekliniak Re: przedszkole 16.01.11, 11:21
            A na cholere kolejne przedszkole? Nawet u nas w Steklinie jest teraz przedszkole i w całej gminie są a w Czernikowie to nawet kilka. A wam ciągle mało i mało.
            • wiejski_chlop Re: przedszkole 16.01.11, 19:13
              stekliniak daj se na wstrzymanie!!!!!!!!!!!!!!!
              przestan palac taka nienawiscia do czernikowa.

w samym czernikowie jest ponad 3000 ludzi a u WAS?
              • al_chemik_pl Re: przedszkole 16.01.11, 22:16
                Ale powiedzcie mi ile by trzeba było dać za miesiąc za takie przedszkole i czego dziecko mogło by się tam nauczyć..
                • czarny_murzyn Re: przedszkole 17.01.11, 07:35
                  dziecko nie ma tam się uczyć tylko rodzic ma je tam zostawić pod dobrą opieką podczas gdy pójdzie zarabiać pieniądze
                  • inkabr Re: przedszkole 17.01.11, 13:27
                    To byłby punkt opieki dziennej nad dziećmi, czyli taka alternatywna forma przedszkola. Działałaby min. 10 godz dziennie, a opłata za miesiąc to 450- 500 zł. Mniej więcej tyle co za opiekunkę. Chyba że gmina dałaby mi jakieś dofinansowanie to koszty by automatycznie spadły. Dziecko miałoby i dobrą opiekę i fajną, rozwijającą i twórczą zabawę, fachową wychowawczynię, angielski, rytmikę, z czasem logopedię. Dodatkowo zajęcia z dogoterapii, wjazdy do zoo, teatru itp. Różne warsztaty, w których mogliby uczestniczyć np. rodzice. Dodatkowo w moim punkcie można by w weekend urządzić kinderbal. Chętnie też przygarnę dzieci " na godz", czyli przed lub po zajęciach w szkole. Pomożemy odrobić lekcje itp. za niewielkie pieniądze. Poza tym lokalizacja, myślę dobra, bo w centrum Czernikowa...
                    • mama1500 Re: przedszkole 18.01.11, 12:47
                      a co z młodszymi dziećmi? czy jest w Czernikowie szansa na żłobek?
                      Jak rodzice pracujący radzą sobie z opieką nad takim maluszkiem? Może znacie jakieś panie, które dorabiają opiekując się dziećmi, z Czernikowa, Obrowa lub okolic?
                      • inkabr Re: przedszkole 18.01.11, 16:09
                        Jeśli uda mi się otworzyć wiosną tego roku mój punkt opieki to znajdą tam również miejsce młodsze dzieci.

• mama1500 Re: przedszkole 19.01.11, 07:58
                          no to życzę powodzenia i czekam na jakieś informacje, czy uda się otworzyć takie miejsce. Moje dziecko będzie pierwsze na liście do żłobka, oczywiście o ile zagwarantujecie dobrą opiekę, bo to jednak taki trochę eksperyment i najpierw będziecie musieli wyrobić sobie dobrą opinię. Myślę, że zainteresowanie przedszkolem-żłobkiem może być duże, tylko to forum ostatnio jakoś tak ucichło...
                          • klumcia_2 Re: przedszkole 19.01.11, 13:42
                            ja również życzę powodzenia i trzymam kciuki a jeżeli potrzebna byłaby kadra pedagogów to ja chętnie skorzystam z zatrudnieneia u Ciebie tylko daj namiary co i jak a zaraz wysyłam CV smile
                          • inkabr Re: przedszkole 19.01.11, 18:10
                            Bardzo dziękuję za te dobre słowa. Sama mam dwójkę uroczych brzdąców i nie oddałaby ich byle gdzie. Trzymajcie zatem kciuki
                            • potok33 Re: przedszkole 19.01.11, 19:52
                              inkabr napisała:

> Bardzo dziękuję za te dobre słowa. Sama mam dwójkę uroczych brzdąców i nie odda
                              > łaby ich byle gdzie. Trzymajcie zatem kciuki

Mogłabyś, tu na forum pisać na jakim jesteś etapie załatwiania formalności, gdzie i jakie problemy stwarzają instytucje do których się zwracasz w sprawie swojego pomysłu.Pewnie wiele osób w Czernikowie ma pomysły na własny "biznes", to dodałoby im odwagi.
                            • stekliniak Re: przedszkole 23.01.11, 23:17
                              Poczytaj sobie ten artykuł to może zmienisz zdanie wyborcza.biz/Firma/1,101966,8956185,Nie_daj_sie_zaciagnac_do_przedszkola.html
              • stekliniak Re: przedszkole 23.01.11, 23:20
                wiejski_chlop napisał:

> stekliniak daj se na wstrzymanie!!!!!!!!!!!!!!!
                > przestan palac taka nienawiscia do czernikowa.
                >
                > w samym czernikowie jest ponad 3000 ludzi a u WAS?

A ty chłopie żeś sie z choinki urwał czy co? To żeś wieśniak to widać ale na jakiej podstawie piszesz, że pałam nienawiścią do waszej dziury? Nadal twierdzę, że kolejne przedszkole wam nie potrzebne i co mi zrobisz wieśniaku?
                • wiejski_chlop Re: przedszkole 26.01.11, 20:10
                  Nie znize sie do Twojego poziomu, a Twoja wypowiedz niech forumowicze sami ocenia.

Pozdrawiam STC

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka