Dodaj do ulubionych

A ja lubię Toruń

IP: 81.15.254.* 31.08.04, 11:17
w tym roku pojechalam pierwszy raz do torunia, miasto bardzo mi sie
podobalo:) w bydgoszczy nie bylam, ale chcialabym zobaczyc. te dwojmiasto to
calkiem nieglupi pomysl :] pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Wian Re: A ja lubię Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 14:07
      Nie masz co jechac do bydgoszczy,architektura postkomunistyczne,na siłę
      przebudowane centrum miasta,typowa sypialnia w 1/3 czesci miasta.
      Brud ,bezrobocie,bandytyzm,aresztowania (vide V-ce rezydent miasta)..........
      Wystarczy?
      i z takim miastem oraz z takimi "ludzmi" mamy tworzyć dwumiasto?
      Przeciez kryminalisci powinni siedziec w innych miejscach.Prawda?
      • Gość: bydgoszczanin Re: A ja lubię Toruń IP: 212.122.214.* 08.09.04, 00:25
        ejże kolego a "tata" "renifer" nie mówiąc o tych dwóch co zamordowali
        dziewczyne w pociągu jadącą na egzamin do warszawy nie wypadli sroce spod ogona
        ale pochodzą /poza jednym z morderców/ z inteligenckiego i kulturalnego torunia!
    • Gość: blee Re: A ja lubię Toruń IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 05.09.04, 22:14
      Skoro lubisz Toruń, to tym bardziej polubisz Bydgoszcz, ludzie są tu znacznie
      przyjemniejsi, ciekawi, uprzejmi i mili, nie mają uczulenia na sąsiednie miasto
      i nie wyróżniają się gburstwem, tutaj nie rysują samochodów i nie zazdroszczą
      chciwie, życie płynie bardziej na luzie, wiem co mówię bo mam doświadczenia w
      obyciu z 2 miast zarówno rodzinne, rozrywkowe jak i służbowe, z reszta oceń
      sama, zapraszam naprawdę wartoodwiedzic to 380.000 miasto.
      • Gość: waca Re: A ja lubię Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 18:51
        bez uniwerka, planetarium, muzeów, knajp, imprez i kultury.
        • Gość: bydgoszczanin Re: A ja lubię Toruń IP: 212.122.214.* 08.09.04, 00:26
          i znowu ta mania wielkosci! żal mi ciebie człowieku ale wiem że ty nie
          rozumiesz tego co piszesz!
      • Gość: tn-bd Rysują samochody IP: *.petrus.com.pl 07.12.04, 12:23
        Co do samochodów ,to mój kolega przez jakiś czas codziennie dojeżdżał do
        Bydgoszczy własnym samochodem,a dlatego ,że był na Toruńskich blachach to w
        ciągu roku ok 7 razy zostay porysowane szyby,maska,boki drzwi,koszty napraw
        były ogromne.I to są według ciebie blee ci przyjażni bydgoszczanie.I nie mów
        tylko,że to incydentalny przypadek i nie cała Bydgoszcz nie może odpowiadać za
        jednego,czy dwóch oszołomów,bo to się zdarzyło SIEDEM RAZY i to w różnych
        miejscach.Jeśli już mi się zdarza jechać do Bydgoszczy to staram się mieć
        samochód na oku albo biorę ze sobą znajomego który zostaje w aucie,po prostu
        nie stać mnie na naprawy,nawiasem mówiąc mój znajomy i ja sam zresztą też
        jeżdzimy sporo po polsce,i coś takiego jak w Bydgoszczy jeszcze nigdzie nas nie
        spotkało.No i gdzie ta życzliwość i uprzejmość drogi kolego???????
    • Gość: bydgoszczanin Re: A ja lubię Toruń IP: 212.122.214.* 08.09.04, 00:33
      zapraszam ale nie spodziewa się atrakcji bo bydgoszcz to zupełnie inne miasto
      ni z toruń! nie ma starówki nie ma takich atrakcji architektonicznych i mimo
      wszystko nie ma tego klimatu - ale tam kocham moje miasto i szlus! co do postów
      które przeczytasz to sa one przejawem konfliktu między bydzia a
      toronto /toruniem /. my z bydzi nie lubimy mimo wszystko mieszkańców torunia i
      na odwrót! ju z kazimierz wielki powołująć w 1346 roku bydgoszcz / nadanie praw
      miejskich / jako jeden z podstawowych celów wskazał konkurowanie z krzyżackim
      toruniem i osłabianie jego pozycji. oczywiście ja mam wykrystalizowane zdanie
      kto jest w tym duecie czarna owcą ale dla ciebie nie jest tą wiążące. przyjedź
      zobacz o ceń i tyle a jak uznasz żę warto to kiedyś się jeszcze pojawisz!
      • brathless Re: A ja lubię Toruń 24.01.05, 11:55
        Gość portalu: bydgoszczanin napisał(a):

> zapraszam ale nie spodziewa się atrakcji bo bydgoszcz to zupełnie inne miasto
        > ni z toruń! nie ma starówki nie ma takich atrakcji architektonicznych i mimo
        > wszystko nie ma tego klimatu

coż za szczerośc!
        • Gość: stef ZAPRASZAM do BYDGOSZCZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! IP: *.tvgawex.pl 25.01.05, 09:34
          www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=2411896#post2411896
          a teraz na spacer
          www.bydgoszcz.pl/spacer/
    • Gość: Toruń bleee A ja Torunia nie lubię !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 21:35
    • Gość: Dzieki! Dzieki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:09
      Dzieki!!
    • brathless Re: A ja lubię Toruń 21.07.05, 08:17
      A nie mozecie lubic obu miast?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka