mtorun 12.09.04, 19:10 Chcę kupić mieszkanie w Budlexie - co sadzicie o tym pomyśle Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: torunianin Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 19:16 To niezła firma, nadal jest najwieksza w regionie, choc kiedys była 3x wieksza - cóż, recesja dała im w kość. Zaraz po nastaniu recesji mieli duże problemy finansowe, ale już jest lepiej. Mają najwieksza ofertę, bardzo dobrze dopasowuja sie do potrzeb klienta i co najwazniejsze - zabezpieczają pieniadze klienta w banku! Naet jesli firma upadnie, klient nic nie traci, a bank zwraca mu poniesione wydatki. Najlepsze lokalizacje: - Rybaki (bomba!) - Wrzosy - Osiedle Nasze (dalej ale tanio) Odpowiedz Link Zgłoś
pustynniczka Re: BUDLEX 12.09.04, 19:38 Gorąco polecam! Właśnie sama kupiłam tam mieszkanko :-) bardzo miła i fachowa obsługa klienta, z pewnością gdybym miała komuś polecać kupno nieruchomości to tylko w Budlexie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
telek_ Re: BUDLEX - adrenalina! 13.09.04, 08:14 pustynniczka napisała: > Gorąco polecam! Właśnie sama kupiłam tam mieszkanko :-) bardzo miła i fachowa > obsługa klienta, z pewnością gdybym miała komuś polecać kupno nieruchomości to > tylko w Budlexie. > Pozdrawiam! Widać, że lubisz ryzyko. Życzę spokojnego snu w oczekiwaniu na komornika, gdy padające DGG kSIĘCIA RP-G pociągnie za sobą Budlex. Dopóki nie podpiszesz aktu natarialnego (1 - 2 lata po oddaniu mieszkania i wręczeniu kluczy) gwarancje banku NICZEGO Ci nie dają - komornik może wejść w każdej chwili (sprawdź u DOBREGO prawnika!). Polecam MarBud i Grabowskich (tak, wiem że drożsi, ale pewność i zaufanie kosztują). Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
pustynniczka Re: BUDLEX - adrenalina! 13.09.04, 10:14 Dzięki ;-) Akt notarialny już podpisałam, klucze dostałam i za kilka dni się wprowadzam. Nie wiem tylko dlaczego uważasz, że akt miałabym podpisywać dopiero 1-2 lat po oddaniu mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
telek_ Re: BUDLEX - szczegóły 13.09.04, 10:46 pustynniczka napisała: > Dzięki ;-) > Akt notarialny już podpisałam, klucze dostałam i za kilka dni się wprowadzam. > Nie wiem tylko dlaczego uważasz, że akt miałabym podpisywać dopiero 1-2 lat po > oddaniu mieszkania? Tyle zwyczajowo zajmuje urzędnikom (architektura, sądy, etc.) przygotowanie wszystkich niezbędnych dokumentów. Jeśli masz już akt notarialny z wpisem do księgi wieczystej to gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego w nowym M- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budlex Re: BUDLEX - szczegóły IP: 212.244.114.* 13.09.04, 11:53 Telek , Ty zwykły matoł jesteś. Może jakiś urzędnik z gminy Wólka Mała , skoro tak się znasz na ich zwyczajach. budlex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netiarz Re: BUDLEX - szczegóły IP: 5.6.* / *.proxy.lucent.com 15.09.04, 15:38 budlex to syf. nie dosc ze drogi, to jeszcze popeline odwala. mieszkam na wrzosach i mialem okazje widziec, jak panowie "fachowcy" muruja przy kilkunastostopniowym mrozie w zime. znam jednego co tam kupil mieszkanie. wiadrami wode ze scian wynosi. taka wilgoc. co do bombowej lokalizacji na rybaKACH, TO PODOBNO schody wejsciowe zrobili z polbruku i teraz pekają. zlodzieje i tyle. najlepiej samemu domek sobie pobudowac:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pustynniczka Re: BUDLEX - szczegóły 15.09.04, 15:48 Wiadomo, że zawsze będą "za" i "przeciw", tak to już jest. Ja kupiłam w Budlexie, jestem baaardzo zadowolona, moi sąsiedzi też narazie nie narzekają, więc chyba nie jest tak źle :-) i z pewnością każdemu będę polecała tę firmę :-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: BUDLEX - szczegóły IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 15.09.04, 21:33 Swietnie buduja tylko dlaczego tak drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX - szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 23:34 Ceny w Budleksie są zróżnicowane w zależności od lokalizacji i standardu. Mieszczą się w przedziale od 2000 do 3100 zł za metr kwadratowy. Każdy może sobie znaleźć coś dla siebie. Koszt wybudowania jednego metra kwadratowego mieszkania o najniższym standardzie ale z zachowaniem norm budowlanych i projektowych wynosi minimum 1500 zł , do tego doliczyć należy koszt zakupu grunt , koszty sprzedaży i nadzoru , czasem koszty finansowe oraz zysk dewelopera. Ceny gruntów mieszkaniowych w Toruniu wynoszą od 100 do 350 zł za metr kwadratowy. Tzw wskaźnik zabudowy wynosi od 0,5 do 0,8 , co przekłada się na dodatkowy koszt metra kwadratowego od 200 do 700 zł. Wystarczy dodać to wszystko do siebie. Niestety taniej juz nie będzie ( nie tylko w Budlexie ), ceny gruntów rosną , ceny materiałów rosną i rośnie popyt. Najbardziej wzrosną ceny w roku 2006 i 2007 , czyli zaraz przed podniesieniem stawki VAT na mieszkania z 7 na 22% - to , inaczej niż wzrost VATu na materiały budowlane , przełoży się wprost na cenę mieszkań. Nie polecam słuchania idiotów nie mających pojęcia o budowaniu i rynku deweloperskim. Chętnych zapraszam na Wapienną , tam wszystko można sprawdzić. Wpłaty klientów wpływają na tzw. rachunek powierniczy a nie do Budlexu. Środki z tego rachunku przepływają do Budlexu dopiero po oddaniu obiektu do użytkowania. Akt notarialny podpisujemy zaraz po oddaniu mieszkania ,a często wcześniej. Termin aktu uzależniony jest od możliwości wyodrębnienia tzw. udziałów w nieruchomości przez notariusza. Następuje to najczęściej po postawieniu ścianek działowych. Aktem tym mieszkanie przechodzi na pełną własność hipoteczną klienta , nawet jeżeli prace jeszcze trwają. Inwetorem jest spółka celowa Budlexu a nie sam Budlex , spółka prowadząca tylko jedną konkretną budowę , spółka ulegająca likwidacji po ukończeniu inwestycji. W ten sposób spółka ta jest niezależna od jakichkolwiek realnych i wydumanych przez idiotów problemów firmy Budlex ( polecam konsultacje z prawnikiem - takim po studiach a nie amatorem czasopism dla blondynek ) . Wilgoć w nowobudowanych budynkach pojawia się z kilku powodów : - tempo budowy ( ok.10 miesięcy ) - nowy budynek to w 20% woda która musi wyparować - czemu przeciwdziałają nowoczesne technologie , budynek powinien być budowny około 2 lat by "dojrzał" ,ale ile będzie kosztował ? - brak odpowiedniej wentylacji ( niestety to jest sprzeczne z oszczędzaniem na ogrzewaniu ) - brak odpowiedniego ogrzewania ( odwrotnie do powyższego ) Po prostu budynek dojrzewa w czasie gdy ludzie już mieszkają. Polbruk na Rybakach jest błędem projektanta i złej jakości kostki. Niestety budynek MUSI być wykonany zgodnie z projektem - inaczej urzędy go nie odbiorą. Zresztą usterka ta została naprawiona tak jak większość usterek popełnionych w ostatnich latach. Zapraszam do wizyty w firmie lub do odwiedzin w ruchomym punkcie spzredaży który ruszy już na dniach ( będzie ciekawie ) . Zapewniem ,że Budlex ma się dobrze - w tym roku oddaliśmy już do użytkowania 8 budynków i oddamy do końca roku jeszcze 2. Kolejne w przyszłym roku. prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trawers Re: BUDLEX - szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:26 Panie prezesie, to nie popyt rośnie, tylko podaż jest mała. stąd te ceny. śmiech mnie ogarnia jak widzę ofertę Budlexu albo MSM. kilka oddanych budynków. coż za boom w naszym mieście! jestem pod wrażeniem! ile to mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: BUDLEX - szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:39 bez przesady z ta mizeria mieszkań - Torun buduje tyle samo mieszkan i nawet nieco wiecej domów jednorodzinnych - niz wieksza Bydgoszcz! W Toruniu jest najwiekszy wzrost ilosci nieruchomosci i ich cen w regionie. Oto aktualnie powstające domy z Torunia: MARBUD: Przy Lesie - 460 mieszkan Kwiatowe Lubicz - 140 mieszkan Chelminska - 60 mieszkan BUDLEX: Rybaki - 120 mieszkan Wrzosy Chabrowa - 40 mieszkan Lesne Wrzosy - 140 mieszkan Os. Nasze Grebocin - 150 mieszkan Nad Struga - kilkadziesiat domkow Panorama - jeszcze kilka KABET: Staszica-Kosciuszki - 50 mieszkan URANSKI: Nad Dolina - 160 mieszkan Lubicka - 140 mieszkan MSM: Osiedle Letnie Podgórz - 150 mieszkan Chelminskie - cos tam tez BUD-TECH: Chelminskie - 30 mieszkan TBS Solanki - 400 mieszkan Nad Drweca Lubicz - 180 mieszkan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: BUDLEX - szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:46 Faktycznie jest wczy wybierac, nie ma co narzekac na Budlex. TBS buduje jeszcze gdzies w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netiarz Re: BUDLEX - szczegóły IP: 5.6.* / *.proxy.lucent.com 17.09.04, 12:33 wprost marze o mieszkaniu w "dojrzewajacym" budynku:-)) ciekawey tez jestem jak prezes wytlumaczy numer, ktory Budlex wycial mieszkancom wynajmującym garaze na rybakach?? to dopiero niezły przekręt. Budlex jest "THE BEST"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX - szczegóły IP: 212.244.114.* 17.09.04, 14:15 Panie netiarz , jesteś Pan idiotą z którym nie warto gadać - jeżeli nie rozumie Pan albo Pan udaje że nie rozumie technologii i konsekwencji jej stosowania przez 100% , powtarzam 100% budowlańców - to znaczy ,że poziom Pańskiej frustracji osiągnął stan uzasadniający popełnienie harakiri. Równie dobrze może się Pan obrazić na słońce za jego codzienne wstawanie. życzę zdrowia - prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netiarz Re: BUDLEX - szczegóły IP: 5.6.* / *.proxy.lucent.com 17.09.04, 15:00 gratuluje elokwencji i polotu w formułowaniu mysli. ja do pana poziomu sie nie znize. na szczescie nie musialem korzystac z oferty tak niesolidnej i fatalnej firmy jaka jest Budlex. dziwie sie ze w ogole ktokolwiek kupuje tam mieszkania. a o procesach niech mi tu pan nie pieprzy, bo zaloze sie ze znam je lepiej niz pan technologu, czy jakis tam inzynierku budownictwa. jezeli z pana taki fachowiec i toleruje pan sposob w jaki stawiane sa budynki tej firmy, to gratuluje tejze "fachowosci". EOT - jezeli wie pan co to oznacza;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Re: BUDLEX - szczegóły IP: 158.75.211.* 17.09.04, 15:44 Netiarz, myślę ,że przydałaby ci się chwila refleksji, poczytaj dobrą książkę , posłuchaj dobrej muzyki, to może i umysł się odblokuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netiarz Re: BUDLEX - szczegóły IP: 5.6.* / *.proxy.lucent.com 17.09.04, 16:03 o co ci chodzi moni??? moj umysł jest ok. a Ty pewnie masz mieszkanie w Budlexie??;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX - szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 20:13 Nie dość Panie netiarz ,że jest pan idiotą to jest Pan też zwykłym chamem i prymitywem. Pod osłoną anonimowości atakuje Pan firmę i osobę z nazwy i nazwiska - to nazywa się tchórzostwo. Do tego pisze pan o przekrętach - a to jest pomówienie. Szczęściem dla Pana o tchórzostwo i pomówienie można oskarżyć osobę a nie takie bydle jak Pan , sądy nie przyjmują pozwów przeciwko "nikim". bez poważania prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwęglony pazur ale napierd...lanka :) poproszę o więcej panowie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 21:39 To zaczyna być naprawdę zabawne. Poproszę o jeszcze, bo nie zdecydowałem się jak na razie, którego z was obstawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Re: BUDLEX - szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 18:48 No to biedna nie jestes bo budlex to nie sa tanie mieszkania. W ogole widac w Toruniu ze nie ma biednych ludzi jesli na to wszystko ludzie maja kasiore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MGR Re: BUDLEX - szczegóły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:32 BUDLEX NO THX FAK FAK FAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: BUDLEX - adrenalina! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:20 mnie strasznie przekręcili oferowali mi mieszkanie w systemie TBS ul okręzna wplacilem pieniądze ale mieszkania nie mam...a odzyskanie tych pieniędzy dużo kosztowalo mnie i moją rodzinę. nie radze kupować od nich bo nie wiadomo jakie się za tym kryją niespodzianki ADRENALINA MAX w wy budlexowcy za cieżką kasę mieszkajcie sobie w swoich zaj......... blokach nie wiadomo co z wami będzi a polonia bydgoszcz slabo przędzie tak jak budlex .. wiadomo o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jonnek Re: BUDLEX 17.09.04, 17:03 Czy Budlex albo ktoś inny buduje coś w centrum Grudziądza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: BUDLEX IP: *.petrus.com.pl 17.09.04, 22:12 witam, moja mała subiektywna opinia: znajomi kupili nowe mieszkanie w budlexie na koniuchach jakies 5 lat temu, jest naprawdę super, dobrze wyciszone i wogóle nie ma się do czego przyczepić, ja natomiast wynajmuję od 2 lat (zaczęłam je wynajmować miesiąc po oddaniu budynku) mieszkanie na Końcowej, które też budował budlex i uważam że jest dużo gorsze, od tego moich znajomych. Przede wszystkim dość wyraźnie słychać sąsiadów (nie muszą krzyczeć), położone jest między dwiema klatkami schodowymi (na to uważaj) i słychać nawet jak pies stąpa po schodkach, na suficie ciągle jest jakieś pęknięcie, które po poprawianiu wygląda coraz gorzej. Podsumowując, mam wrażenie (oczywiście podkreślam że to jest moja subiektywna opinia) że jakość mieszkań w budleksie może się bardzo różnić pomiędzy poszczególnymi osiedlami, czy okresami budowy. Nie chcę zniechęcać, ale trzeba być czujnym, nazwa firmy to nie wszystko. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:33 mysle, ze nastawienie do Budlexu, panie prezesie, nie wynika tylko z samej jakosci mieszkan, ale i polityki firmy. Same mieszkania sa OK. Sam je promuje wszystkim znajomym w Toruniu i Bydgoszczy, bezinteresownie pomagając wam w sprzedazy. Od zawsze mieliscie ciekawą ofertę, nie tylko dobre mieszkania, ale i: - elastyczniosc zakupu - pomoc w zakupie, przeprowadzce, zamianie itp. - elastycznosc dostosowania To wasze podstawy. Oprocz tego firma słynęła z bardzo dobrego podejscia, oddawania wszystkich pieniedzy, realizowania wszystkich rekalmacji, miłych i pomocnych szefów i przyjaznych pracowników. To tez buduje wizerunek. Teraz jest inaczej. Odkąd przejął Pan firme, wprowadzono drastyczne obostrzenia, zwolnienia, żyłowanie z ludzi, wyciskanie klientów i odwarcanie sie od nich w sytuacjsach trudnych (TBS, Panorama). To sie rozchodzi i klienci traktuja was tak, jak wy ich. Kupno mieszkania, a wiec zyciowa decyzja, jest konsultowana z duza iloscia ludzi. A oni maja swoje opinie. Rynek tzreba szanować. Tewraz bardzo trudno sie dostac do szefów (kiedys to bylo nierealne) tak ajkby odtracali chetnych. Tak nie robi firma szanujaca klientów. Traktujcie klientów tak jak poprzednia dyrekcja, a klienci tez na was tak spojrzą. iesjcie czas, badzcie elastyczni. No i ten sponsoring zużla. Torunianie zawsze traktowali Budlex jak swoja własnosc i dumę, dbali o niego - teraz nie. Bydgoszcz i tak pisze w gazetach "Polonia"a nie "Polonia-Budlex" (dziennikarze sa stronniczy i czesto antytorunscy), rynek bydgoski jest słąbszy od torunskiego, a duma i czar torunskosci i życia dla tego miasta prysł. Odbudujcie go! Róbice cos dla Torunia, a Torunianie to docenią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: BUDLEX IP: 158.75.211.* 17.09.04, 23:07 Kupiliśmy z zona mieszkanie w bloku, który został w lipcu oddany na rogu Kozackiej/Koniuchy. Jesteśmy bardzo zadowoleni i nie mozemy narzekac na jakość wykończenia. Różnica w wykonaniu i wykończeniu różnych budynków, tkwi po prostu w ludziach, którzy dany budynek budują. Mieliśmy szczęście, że nad naszym blokiem sprawował nadzór bardzo dobry kierownik budowy. Stąd przypuszczam mogą brać się różnice w jakości poszczególnych bloków. pzdr chris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 00:04 Witam i dziekuję za życzliwe uwagi , Zdaję sobie sprawę ,że nie wszystko chodzi w Budlexie jak w zegarku ( nie radzieckim ) ,a wynika to z wielu czynników , i tak : - Budlex nie jest już samotną wyspą - tak jak kiedyś , dorosła konkurencja - poprawiła swoją jakość i nawet jeżeli ( tak ja uważam ) jesteśmy od nich lepsi , to niestety nie ma już tak dużego dystansu jak kiedyś ...po prostu tło się poprawiło - nie jest prawdą ,że odwróciliśmy się od klientów jakiegokolwiek budynku - w TBSie klientów wystawił bank państwowy ale Budlex nikogo nie wystawił ( tak jak np. SM Wyżyny w Bydgoszczy ) - partycypanci którzy wpłacili pieniądze ( 25% kosztu budowy ) otrzymali ich zwrot w ciągu 6 miesięcy , ci którzy mieli zdolność kredytową otrzymali spory rabat na dowolne mieszkanie w Budlexie oraz pierwszeństwo w ich wyborze ( skorzystało z tego ponad 20% partycypantów) , w pażdzierniku wypłacimy odsetki za cały okres w jakim Budlex dysponował ich pieniędzmi ( w wysokości lokaty terminowej w PKO BP ). Niestety , czego bardzo żałuję ,nie mogliśmy dokończyć budów w systemie TBSów. - wystawienie mieszkańców Panoramy - niestety nie wiem o co chodzi - nie jest trudno dostać się do szefów - umawiam się z każdym klientem który sobie tego życzy , z wieloma koresponduję za pomocą emaili. Jeżeli jakikolwiek pracownik twierdzi ,że nie można się ze mną umówić to znaczy ,że stara się zamanipulować klientem - to niestety zdarza się w dużych zbiorowościach ludzkich adres sekretariatu znajduje się na stronie www.budlex.pl i zapewniam ,że wszystkie listy trafiają na moją skrzynkę , nawet tutaj podawałem już swój prywatny adres i kilka trudnych spraw załatwiłem tą drogą ....zresztą podam jeszcze raz olgierd@dubowik.pl - Polonia - nigdy nie ukrywałem , nawet przed prasą że sponsoring Polonii traktujemy czysto biznesowo. Rok temu sprawdziłem socjologicznie opinie o Budlexie w Toruniu i Bydgoszczy. Wyniki były bardzo ciekawe ,ale jedno mnie niepokoiło .... w Toruniu rozpoznawalność marki była na poziomie 75% a w Bydgoszczy na poziomie 18%. Firma by się rozwijać ( np.zwiększać zatrudnienie w Toruniu ) musi wyjść na zewnątrz , ale by to zrobić musi prowadzić marketing , naszymi naturalnymi rynkami są : Toruń , Bydgoszcz , Inowrocław i Włocławek. Obecnie rozpoznawalność marki Budlex w Bydgoszczy jest na poziomie 60% - złotówka wydana na sponsoring Polonii to najlepsza inwestycja Budlexu w ostatnich kilku latach. Tak to już jest. Czy Pan przestał pić Lecha bo sponsoruje drużynę z Poznania , albo nie jada Pan pysznych "Jeżyków" bo produkuje je Jutrzenka ? - W Budlexie były zwolnienia ale były też przyjęcia do pracy , firma była na "śliskim zakręcie" i wielu ludzi tego nie wytrzymało. W sumie zatrudnienie zmalało niewiele - nie było zwolnień grupowych ( czyli powyżej 10% w okresie 3 miesiecy ). Wiem ,że obecna ekipa jest już zahartowana i gotowa do mocnego skoku w przyszłość. W 2003 roku w całej Grupie Budlex zanotowaliśmy jeszcze stratę finansową , w roku bieżącym będzie spory zysk ( większy niż poprzednia strata ) - bez szybkich reform wczoraj nie rozmawialibyśmy dziś o zastrzeżeniach do Budlexu ... bo nie było by z kim rozmawiać. - ostatnia rzecz to kierownik z "Koniuch" - to rzeczywiście człowiek wyjątkowy i jego starania zauważyli wszyscy ( nawet ja ) , na zakończenie budowy dostał specjalną premię przyznaną przez dział handlowy. Niestety była to ostatnia jego budowa , bowiem idzie na emeryturę - czego wszyscy w firmie żałują. Sam sobie oraz naszym klientom życzę tylko takich kierowników na budowach. Pozdrawiam - prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 00:45 To miłe, ze pan odpowiada, wielu prezesów by tak nie zrobiło. Komplement na początek. Nadal podtrzymuję jednak część swoich opinii. WASZE PLUSY: 1) mieszkania sa OK 2) elastycznośc zakupu dośc dobra WASZE MINUSY: 1) brak elastyczniosci w sprawach wspolpracy z firmami, wykonawcami - nie mozna byc takim wyciskaczem na tym samym rynku, na którym chce sie udawac baranka 2) olewackie traktowanie problemów ludzi, zangazowania w ich sprawy 3) krwiożerczośc i pewność siebie, zwolnienia, żyłowanie z ludzi, wyciskanie klientów i odwracanie sie od nich w sytuacjach trudnych (przekret DGG z Dynamikiem przenosi sie i na wasz wizerunek) 4) bardzo trudno sie dostac do szefów, tak jakby odtracali innych. Tak nie robi firma szanujaca ludzi - duży problem (!). Konkurencyjna firma ma szefa, z którym ZAWSZE mozna sie umówic, podaje nawet swa komórkę. Ma stałe godziny przyjęć WSZYSTKICH (!) 5) co do POLONII - sa inne sporty niż żużel, mniej antagonizujące T i B (to w koncu wasz rynek). Kazdy grosz probydgoski jest jednoczesnie antytorunski (to uproszczone myslenie wielu). Nie mozna było wybrac np. bydgoskich wioslarzy i torunskich rowerzystów? Albo sportów OBU MIAST JEDOCZESNIE???? (np. regaty T-B) POTRZEBUJECIE 1) miłych i pomocnych szefów i przyjaznych pracowników. 2) wiekszego zaangazowania w sprawy Torunia - sponsoring kultury, teatru - pokażcie, ze dajecie dużo temu miastu. Dzis jestescie postrzegani jak obrazeni na Torun - zero pomocy, akcji, tylko sprzedaż mieszkań. Nadal bede was promował (bezinteresownie) w całym regionie, liczac na w/w zmiany. Nie chwaląc sie, sam zaprowadziłem do was rodzine spoza Torunia, przeprowadzajaca sie tutaj i szukająca oferty. A mogłem to zrobic np. do Marbudu. Tacy luzdie jak ja nie chca prowizji, chca czuć, że docenia Pan miasto i jego mieszkanców. To wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 01:18 W spawie sponsoringu - nie dogadamy się , Pan traktuje to w kategoriach antgonizmów a ja w kategoriach zwrotu z inwestycji , jak w szachach - poddaje się piona ,a czasem gońca by w końcu dać mata. Wyciskania klientów , olewackiego traktowania , krwiożerczości , żyłowania z ludzi - niestety nie rozumiem tego , są to określenia z zakresu - jesteś nieładny i niepoprawny , bez punktu odniesienia możemy rozumieć pod tymi określeniami całkiem różne rzeczy ( szczególnie poprzez sieć ). Stałe godziny przyjęć wszystkich mają też wszyscy prezesi spółdzielni mieszkaniowych i prezydent miasta - i co z tego ? Sponsoring niszowych sportów , kultury można uprawiać kiedy się ma nadwyżki finansowe , a działalność charytatywną uprawia się w ciszy. Niestety nadwyżek finansowych Budlex nie posiada ,a działalność charytatywną uprawiamy w ciszy. Natomiat działalność "pana" z Dynamica dopiero dojrzewa do wyjścia na świało dzienne - z ciekawostek powiem panu ,że ostatnio ten "pan" popełnił kilka przestepstw przeciwko mieniu nie będącym jego własnością - poługiwanie się przestępstwem w działalności gospodarczej to w jego przypadku standard , poświadczenia nieprawdy , niszczenie czyjejś własności etc. z poważaniem - prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 01:49 coraz mniej mi sie chce popierac Budlex... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 15:50 > Stałe godziny przyjęć wszystkich mają też wszyscy prezesi spółdzielni > mieszkaniowych i prezydent miasta - i co z tego ? może takie sa standardy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słyszek Przekręty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 11:13 Słyszałem, że jakaś firma startując wiele lat temu w Toruniu zastawiała jedną maszynę w dwóch bankach nie zabezpieczając tym samym kredytu... Z jedej strony nalepki jednego banku, a z drugiej innego. Mało kto zaczynał bez przekrętów :-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehehe Re: Przekręty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 16:07 Trzy litery w nazwie? Odpowiedz Link Zgłoś
telek_ Re: BUDLEX 21.09.04, 11:55 Korzystając z obecności prezesa na forum mam 2 pytania: - co stało się z kierownikiem któremu przewrócił się wiatrołap na Końcowej? - pytanie zadawane już nie raz na tym forum: dlaczego nie jest zamieszkały dwuklatkowy, trzykondygnacyjny budynek przy ulicy Grunwaldzkiej (obok Gimnazjum Akademickiego)? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX IP: 212.244.114.* 21.09.04, 12:02 O budynek niech Pan zapyta firmę Marbud bo to chyba ich. Kierownik z końcowej - nie wiem , to jakieś dawne dzieje. pozdr prezes Odpowiedz Link Zgłoś
telek_ Re: BUDLEX 21.09.04, 12:08 Gość portalu: prezes napisał(a): > O budynek niech Pan zapyta firmę Marbud bo to chyba ich. Dziękuję, ale chodzi mi nie o wysokiego (wybudowany niegodnie z planem zagospodarowania) potworka Marbudu, ale o stojącą obok perełkę (naprawdę śliczny, i ta lokalizacja!), którą budował (niestety, nie pamiętam czy jako inwestor czy jako wykonawca) Budlex. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maga Re: BUDLEX IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.09.04, 15:16 Pięknie Pan to ujął "Panie Prezesie" - "nie odwróciliśmy się od klientów jakiegokolwiek budynku - w TBSie klientów wystawił bank państwowy". Jak Pan w takim razie wytłumaczy fakt, że pomimo braku umowy podpisanej z BGK zainwestowaliście Państwo pieniądze partycypantów w bliżej nieokreślony cel, przez co musieliśmy czekać pól roku na zwrot poniesionych kosztów. Chcialabym przypomnieć o może dla Pana mało istotnym szczególe, dla mnie jednak niezwykłej wagi - umowa gwarantowała zwrot partycypacji w przeciągu miesiąca od dnia odmowy przyznania kredtu przez BGK. Dlaczego więc musieliśmy czekać aż pół roku? I niech nie zasłania się Pan wypłaconymi odsetkami, bo operując zainwestowaną kwotą w tym czasie byłabym w stanie zarobić znacznie więcej. Zdaję sobie również sprawę, że TBS Budlex jest firmą samodzielną, nie zmieni to jednak faktu, że zaufania do Pańskiej firmy raczej nie odzyskam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 19:09 Szanowna Pani , Decyzję o podpisywaniu umów o partycypacje , a tym samym o przyjmowaniu wpłat podjęła pani Prezes TBS'u którą zwolniłem dyscyplinarnie po dwóch miesiącach od momentu kiedy zostałem powołany na prezesa Budlex'u. Ta sama pani podjęła decyzję o rozpoczęciu budów bez podpisanych umów z BGK oraz o kuriozalnych zapisach o zwrocie partycypacji w ciągu miesiąca. Decyzje te podjęła na bazie tzw. "promesy umowy kredytowej". Powiem tak - decyzje te były błędne ,albo nawet karygodne. Pisząc słowa ...Budlex nie odwrócił się od klientów , miałem na myśli to ,że nie pozostawiłem tak rozgrzebanej sprawy samej sobie , ale wyszukaliśmy najmniej bolesne rozwiązanie dla partycypantów. Ci z partycypantów którzy nie byli usatysfakcjonowani propozycjami zwrócili się do sądu i tą drogą odzyskali swoje pieniądze , takich osób było sześć na sześćdziesięciu ośmiu wszystkich partycypantów. Osoby te uzyskały odsetki w wysokości odsetek ustawowych zwanych potocznie karnymi , właśnie ta formuła zawiera w sobie odszkodowanie za przetrzymanie tych środków ,o którym pisze łaskawa Pani. O tym ,że zadośćuczynienie ze strony TBS było conajmniej odpowiednie świadczy fakt ,że odsetki które wypłacamy partycypantom z którymi sprawę załatwiliśmy polubownie są wyższe od odsetek jakie zasądził sąd osobom które właśnie na drogę sądową egzekucji się zdecydowały. Wynika to z faktu ,że dobrowolne odszkodowanie w wysokości odsetek równym lokacie terminowej w PKO BP zaproponowaliśmy za cały okres jaki środki partycypantów zainwestowane były w budowę mieszkań , natomiast sąd zasądził odsetki ustawowe ,ale tylko za okres od momentu w jakim TBS był zobowiązany do zwrotu partycypacji do momentu faktycznego jej zwrotu. Jest mi niezmiernie przykro ze względu na utratę zaufania z Pani strony , jednak proszę spojrzeć czasami na firmę poprzez pryzmat ludzi ją reprezentujących - to nie ja rozpoczynałem te inwestycje ,ale ja zapłaciłem za nie rachunki ( nie tylko finansowe ) bowiem taka jest rola osoby wynajętej do naprawiania rozregulowanego mechanizmu. Z drugiej strony - czy nie lepiej zaufać firmie która popełniła błędy ale też je naprawiła ,niż firmie która ostrego zakrętu jeszcze nie przeżyła i nie bardzo wiadomo jak się zachowa jeżeli tzw. ciężkie czasy ją właśnie dopadną ? Czego nikomu nie życzę. Z poważaniem - prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: BUDLEX IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 23.09.04, 10:18 Panie Prezesie! Prawdą jest że Budlex wypłacił partycypantom TBS cały wkład jaki wnieśli.Natomiast niepokoi mnie informacja jaką Pan podaje, że odsetki wypłacone zostaną w pażdzierniku. Z informacji jakie otrzymałam w czerwcu od podobno kompetentnych Pana pracowników wynikało jednoznacznie, że do konca września Budlex zakończy tę nieszczęsną sprawę TBS i wypłaci nam należne odsetki.Mam nadzieję,że podany przez Pana termin tzn.pażdziernik 2004r. jest wiążący.Czy nie sądzi Pan, że w dobrym tonie by było poinformować zainteresowanych stosownym pismem? Nie wszyscy korzystają z internetu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:48 Witam , Potwierdzam termin do końca września. Przepraszam za zamieszanie. pozdrawiam - prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: BUDLEX IP: 212.244.62.* 02.10.04, 21:01 Panie Prezesie wstyd, ale dane słowo należy dotrzymywać.Minął wrzesień a sprawa należnych odsetek nie została zrealizowana.Bardzo mi przykro ale stracił Pan w moich oczach wiarygodność.Z poważaniem zawiedziona torunianka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 23:03 Szanowna Pani , Jeżeli nie dziś to znaczy ,że w poniedziałek ma Pani odsetki na koncie. Niestety nie biorę odpowiedzialności za oscylatora uprawianego przez Pani bank jak też za mój i wszystkie inne. Zresztą ciekawe dlaczego Baksik odsiedział za coś co uprawiają dziś wszyscy bankowcy. z poważaniem - prezes Odpowiedz Link Zgłoś
boss11 Re: BUDLEX 22.09.04, 20:36 Szanowny Panie Prezesie Elokwencji Panu nie brakuje ale jak Panu mozna zaufać skoro doprowadził Pan do upadłosci DGG - ilu firmom jest Pan winien pieniadze ??? Jak mozna ufać Budlexowi skoro wiekszościowym udziałowcem jest bankrut DGG ??? Gratuluję dobrego samopoczucia !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 22:37 Szanowny Panie , Nie byłem , nie jestem udziałowcem DGG. Nie byłem w zarządzie DGG.- tym samym mój wkład w upadłość DGG jest pewnie taki sam jak Pański. DGG nie jest i nigdy nie był większościowym udziałowcem Budlex , nie był też mniejszościowym udziałowcem firmy Budlex. - tym samym firma DGG jest takim samym większościowym udziałowcem Budlex jak łaskawy Pan. Per analogia mogę zapytać Szanownego Pana - -jak można Panu zaufać ? -ilu firmom jest pan winny pieniądze ? - czy Pana żoną jest Edyta Górniak ? - czy jest Pan w ciąży z Prezydentem Kwaśniewskim ? - czu jest Pan matką Michała Wiśniewskiego ? Nie gratuluję dobrego samopoczucia gdyż wiem ,że Pan go nie ma. Wyrazy współczucia - prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 07:08 Panie Prezesie, prosze sie nie denerwować - taka jest forma rozmowy na forum - poglądy ostre, czasem skrajne. I tak nalezy Pana podziaiwac, za odwagę i otwartość wystapienia na takim forum. Nadal twierdzę, ze robi pan niezłe mieszkania, w dobrych lokalizacjach, w bardzo dobry sposób potrafi pan powiazac sprzedaz np. z przejeciem starego mieszkania. Sam produkt jest OK, małe problemy jakosciowe zdarzaja sie wszedzie. Chcoby Marbud, który słynie wręcz z fuszerek. Problemem Budlexu jest działlność "około-firmowa". Juz wczesniej pisałem, firma powinna identyfikowac sie z rynkiem i miastem, na którym działa. Powinna szanować jego mieszkanców (sponsoring, imprezy), firmy (zatrudnianie lokalnych wykonawców), ogólne pozytywne podejscie do ludzi (łatwość kontaktu z prezesem, nawet te wysmiane przez Pana "godziny przyjęć"). Jak Pan przejął Budlex, BARDZO na niekorzysc zmieniły sie relacje z ludzmi, otoczeniem, wuykonawcami, czuje sie "butę" (prosze sie nie gniewać) ze strony dyrekcji. Prezes jest obstawiony sekretarkami, brak kontaktu, odwrócenie sie plecami od spraw Torunia... Rzucam pomysł (gratis dla Pana): czy wie Pan, jak by Pan sobie zaskarbił przychylnośc Torunian, gdyby zaproponoiwał Pan DARMOWY REMONT LUB ADAPTACJĘ BUDYNKU na potrzeby włąsnie wywalczonego studia TV3???! Albo chociaz załozenia konsorcjum/fundacji wielu firm np. z BCC na rzecz takiej adaptacji? Sprzedałby Pan bardzo duzo mieszkan... Nawet może by w zamian wynegocjować sobie darmową reklamę w tejże TV przez 6 miesiecy? I jeszcze jedno: nie wolno zasłąniać sie, że przejął Pan firme z długami "narobionymi przez innych". Co Pan kupuje wiedział Pan. Kwoty my nie znamy, Pan tak. To teraz Pana "aktywa i pasywa", nie można mówić : "nie ja". To troche tak, jak sprzedawczyni w sklepie odsyła klienta z reklamacja butów do...fabryki! Czy nie widzi Pan tu znów spychologii, zrzucania obowiązków? Obserwuje lekki brak szacunku i zainteresowania Budlexu sprawami Torunia, a taka firma łaczaca swym produktem ludzi z miatem na lata - powinna to miec na szczególnej uwadze. Wzrost siły Torunia, wzmocnienie jego promocji - to również Pana interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 20:49 Witam , Postaram się odpowiedzieć Panu i dopowiedzieć to co jest do dopowiedzenia i na tym zakończyć moje „oficjalne” funkcjonowanie na tym forum. - proszę mi wierzyć ,że nie denerwuję się na wypowiedzi forumowiczów ( nawet tych inteligentnych inaczej ) . W necie funkcjonuję od 96 roku ( gdzie te piękne czasy gdy każdy w sieci miał więcej niż 30 lat z uwagi na koszt połączenia modemem ) . W tym czasie widziałem już niejedno – łącznie z mordobiciem za wypowiedzi. - Funkcjonowanie około-firmowe szwankuje – wiem o tym , proszę mi wierzyć ,że wiem. Nie ma niestety dobrego klimatu dla Budlexu. Naprawianie nie wiąże się z miłymi rzeczami. Były zwolnienia , były i są okresowe trudności płatnicze , na szczęście nie ma problemów z jakością i terminowością oddawania mieszkań , były kłopoty w TBSie , kilka osób z byłego kierownictwa wylądowało w prokuraturze. Sam proces naprawy potrwa jeszcze około roku. Głęboki kryzys w budownictwie trwał 3 lata , wychodzenie na prostą już trwa rok ,a jeżeli w sumie potrwa 2 lata to i tak będzie sukces. Te okoliczności około-firmowe po prostu są stanem obiektywnym . Proszę mi wierzyć ,że czasami brakuje czasu na cokolwiek innego niż bieżące sprawy całej grupy firm – odbywa się to kosztem strategii firmy , wizerunku , własnej rodziny, wolnego czasu ... gdzie znaleźć czas na inne działania ? - ‘buta” o której Pan pisze może wynikać z wielu czynników : braku czasu na „wersale” , przekonania do tego co się robi , wiary w siebie , determinacji w dążeniu do celów – to może razić ,ale w sytuacjach trudnych jest potrzebne , jak morale w armii przed bitwą - nie zasłaniam się stanem firmy jaki zastałem – jeżeli tak Pan to odczuł to naprawiam ten błąd. Firmy niestety nie kupiłem ( a szkoda bo gdybym miał taką kasę to bym kupił ) , jestem wynajętym facetem. Pisząc o decyzjach wcześniejszych których konsekwencje ponosi przede wszystkim firma ( marka ) Budlex chciałem napisać ,że nie znam intencji jakie przyświecały ich podejmowaniu ,więc nie mogę ich wyjaśnić , zresztą zgodnie z prawem za te decyzje firma Budlex odpowiada i nikt nie ma zamiaru od nich się uchylać ,ale też zgodnie z prawem ja osobiście za te decyzje nie odpowiadam , należy więc odróżnić odpowiedzialność osoby fizycznej od odpowiedzialności osoby prawnej jaką jest firma Budlex. Z całym szacunkiem muszę też stwierdzić ,że w Budlexie całe lata podejmowano bardzo dobre decyzje i było ich znacząco więcej niż złych ( na tym polega dobre zarządzanie ) dlatego też firma Budlex istnieje i istnieć będzie nawet jeżeli ....psy będą szczekać ...niezaleznie od tego czy zarządzać nią będę ja czy ktoś lepszy. Kwestia Torunia – to jest szerszy problem niż się wydaje i z pewnością tu go nie rozwiążemy. Osobiście uważam ,że : - w Toruniu nie ma atmosfery do wspólnych działań , lokalna przedsiębiorczość jest słaba ( poza kilkoma firmami ) , wyjście na forum publiczne wiąże się z połajankami ( takimi jak tutaj w moim kierunku , ...choć uważam ,że było stosunkowo poprawnie ) ludzie boją się tego i postępują w zgodzie z rosyjską zasadą „cisze jedziesz – dalsze budziesz” , ja wiem ,że to niestety jest prawda . Wynika to z pewnością z głębszego socjologicznego polskiego problemu jakim jest „równanie w dół” ... Boże zalało mi zasiewy – spraw proszę by zalało też sąsiadowi...zamiast ....spraw by w kolejnym roku zasiewów mi nie zalało ,a plony były większe niż dotychczas. - pomysł z regionalną telewizją jest fajny i mogę zadeklarować pomoc , taką na jaką stać będzie Budlex , kiedyś tak powstało Radio Toruń i pomysł wypalił. Obawiam się niestety ,że nie znajdzie się koordynator , a jeżeli się znajdzie to znajdzie się jakiś cichy promotor zainteresowany wpływaniem na wszystko to co tam będzie się działo ( pamięta Pan z 60 minut na godzinę .... kto ma telewizję ten ma wadzę ! – kolega kierownik albo Mietek ) Czy myśli Pan ,że coś się zmieniło ? – ja już przestałem tak myśleć. Serdecznie pozdrawiam - prezes Olgierd Dubowik Odpowiedz Link Zgłoś
bambi99 Re: BUDLEX 24.09.04, 19:21 Witam Pana Prezesa jak zwykle w trudnych sytuacjach wycofuje się Pan a szkoda że nie ma Pan odwagi jest Pan po prostu tchórzem człowiekiem bez zasad i tym pożegnaniem udowodnił Pan to. Próbował Pan zamydlić oczy a gdy zrobiło się gorąco i brak było argumentów to do widzenia oto jest Pańska zasada. Nazywa Pan osoby mówiące prawdę inteligentnymi inaczej ciekawe jak nazwać człowieka który nazywa ludzi idiotami, szkoda że nie potrafi się Pan przyznać do błędu i chociaż przeprosić na pożegnanie. Tak naprawdę to nie odpowiedział Pan na pytania tylko zręcznie manipulował pan pewnymi faktami a momentami kłamał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: BUDLEX IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.09.04, 14:39 POPIERAM BAMBI 99 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etyk Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:52 Drodzy internauci co sądzicie o zachowaniu prezesa czy tak przystoi zachowywać się osobie publicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 16:03 powiem taK: mało jest prezesów czy członków zarzadu firm, którzy by wystepowali na forum publicznym i próbowali wyjaśniać swoje racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etyk Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 17:00 A ilu jest prezesów którzy publicznie nazywją ludzi idiotami? Odpowiedz Link Zgłoś
boss11 Re: BUDLEX 23.09.04, 07:05 Szanowny Panie Prezesie Do niedawna byłem pracownikiem DGG i Pan twierdzi że nic nie miał Pan wspólnego z DGG !!!! Dalsza dyskusja z Panem jest bezprzedmiotowa bo Pan najzwyczajniej kłamie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX IP: 212.244.114.* 23.09.04, 10:27 Proszę czytać ze zrozumieniem , nie napisałem ,że nie mam nic wspólnego z DGG , napisałem ,że nie jestem i nie byłem udziałowcem oraz ,że nie byłem w zarządzie. Byłem pracownikiem w DGG , zresztą tak samo jak Pan. W takim razie miałem rację pisząc ,że poziom naszego wkładu w upadek DGG jest podobny.Oznacza to ,że ja nie kłamie. prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tot Re: BUDLEX IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 12:05 Ale nie zaprzeczy Pan, że od samego początku swojej kariery tj. od przełomu lat 80-tych i 90-tych robił Pan wspólne interesy z Panem R.P. Grobelskim, na przykład handlując cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX IP: 212.244.114.* 23.09.04, 12:38 Powiem więcej , znam się z panem RPG od 25 lat. Od tylu też lat przyjaźnimy się i robiliśmy wspólnie wiele ciekawych rzeczy. Niestety dla Pana są to moje prywatne sprawy i nie mam zamiaru o nich dyskutować z Panem ani z kimkolwiek , tym bardziej ,że występuje Pan anonimowo a ja nie. Nie będę więc Pana pytał ...czy przestał Pan już bić żonę czy nie ? prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: BUDLEX IP: *.pec.torun.pl 23.09.04, 12:55 Sam (razem z ojcem) kupiłem od Olgierda i Radka 50 kg cukru wiele lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX IP: 212.244.114.* 23.09.04, 15:15 Pamietam , babcia na weki potrzebowała. pozdr prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tot Re: BUDLEX IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 13:18 Nie dyskutuję z Panem, czy bije Pan żonę czy nie. Te sprawy mnnie interesują. Czy to się Panu podoba, czy nie, stał sie Pan osobą publiczną, powiedziałbym nawet, że zaufania publicznego, ponieważ firma, którą Pan kieruje, obraca pieniędzmi powierzonymi przez klientów. Co musi zdumiewać - to Pańska nerwowość na skojarzenia z Panem R.P.Grobelskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX IP: 212.244.114.* 23.09.04, 15:25 Szanowny Panie , Jeżeli nazwanie kogoś przyjacielem od 25 lat nazywa Pan ...nerwową reakcją to zgadzam się mam takie nerwowe reakcje. Jeżeli zaś chodzi Panu o moje wystąpienia publiczne w postaci sprzedaży cukru to tak występowałem w roli sprzedawcy , a nawet magazyniera ,co potwierdza nawet publiczność w postaci mojego innego z dwudziestopięcio letnim stażem przyjaciela McButelki. Dla ułatwienia podam ,że w życiorysie mam też epizody ze sprzedażą takich produktów jak : - czekolada - kubki ceramiczne - latające motylki na gumę - guma do żucia - i tysiąc innych prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kvok z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 17:00 Ja mam pytanie do prezesa (co prawda nie na temat z tego co widzę w tym wątku, ale spytam). Czy Budlex będzie budował coś więcej na Rybakach? Albo inne miejsca naprawdę blisko centrum. Interesuje mnie okres przyszłoroczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: z innej beczki IP: 212.244.114.* 23.09.04, 17:50 Na Rybakach budujemy ostatni budynek i jest wolne jedno mieszkanie , niestety to już koniec tej lokalizacji. W przyszłym roku do oferty wejdzie lokalizacja w okolicy naszego jedynego ronda - pięć minut piechotą do starówki. prezes Odpowiedz Link Zgłoś
boss11 Re: BUDLEX 23.09.04, 16:36 Szanowny Panie Prezesie Pisząc DGG nie określiłem konkretnego podmiotu które krył sie pod nazwą DGG S.A , DGG Sp.z o.o. , DGG sc ,DGG Sczecin .....itd..... Dla mnie DGG to wszystkie podmioty gospodarcze , które w nazwie miały "DGG" lub których znaczacym udziałowcem było DGG zarzadzane bezpośrednio lub pośrednio przez panów Grobelski/Polaszek/Dubowik i tak naprawdę te osoby odpowiadaja za długi tych firm gdyż to te osoby podejmowały tak naprawde decyzje!!! Mierzi więc mnie Pana postawa "niewiniątka" i styl w jakim Pan traktuje uczestników forum - nie zawsze atak jest najlepszą obroną. p.s. Styl Pana wypowiedzi i zachowania na tym forum jest własciwy dla zachowania "wodzów" z DGG co mogą potwierdzić byli pracownicy DGG ( ZERO POKORY!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX IP: 212.244.114.* 23.09.04, 17:55 Szanowny Panie , Jeżeli widzi Pan takie zasadnicze różnice w "stylu" wypowiedzi - to dlaczego Pan chowa się za zasłoną anonimowości ,a ja nie ? Czyżby przez "skórę" czuł Pan ,że to jednak w Pana "stylu" jest coś nie tak ? Nie liczę na odpowiedź ,ale też proszę nie liczyć na moje stanowisko w stosunku do Pańskich bredni. Z poszanowaniem - prezes Odpowiedz Link Zgłoś
boss11 Re: BUDLEX 23.09.04, 18:29 Szanowny Panie D Jak brak argumentów to pozostaje agresja !!! Co jest bzdurą DGG S.A , może DGG Sp. z o.o. a może DGG sc ?????????? Kim Pan był w tych firmach : sekretarką ?? , portierem ?? a może sprzątaczką ? Dla Pana wyroki sądów nic nie znaczą , wierzyciele są złodziejami , wszyscy opowiadaja brednie tylko Pan ma monopol na prawdę - propnuje trzymać tak dalej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 18:48 panie prezesie! przez taki oschły i pewny siebie stosunek do ludzi, sa np. na tym "mocno obiecującym" rynku bydgoskim takie wywiedzi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=16031179&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:31 Proszę Pana , W Bydgoszczy na Wyżynach Budlex nic nie buduje. Przepraszam z oschłość wypowiedzi. pozdrawiam - prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacas Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 17:41 dla ubarwienia: www.torun.republika.pl/07.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Re: BUDLEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:25 OKRĘŻNA PANIE PREZESIE CO PAN NA TO ŚCIEWMA ŚCIEMA ŚCIEMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: BUDLEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:14 to jest banda przekrentów i to w dodatku bankruci z dala od takich pajaców przekrentów i złodzieji fak dys sit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Andrzejek Re: BUDLEX IP: *.petrus.com.pl 26.09.04, 20:25 A więc i Wujek musi zabrać glos, boć to najprzedniejsze forum toruńskie się porobiło, głównie za zasługą p. Prezesa - sarkazm precz, piszę absolutnie szczerze. Pytań kilka wróbla Ćwirka do szp. Prezesa: - dlaczego porządna skądinąd firma tak zaniedbuje stronę www.? Rzuty domków obiecane od miesiecy kilku i co? A ja - z przeproszeniem - dziecko(ops przesda letka!) ery postprzemyslowej jestem i kupuję na podstawię obrazka z netu. I nie tylko ja, ale 75% co bardziej rogarniętej japiszonerii from this city. Więc bierzta się do roboty za stronę www, bo wstyd - mam niewątpliwa (a jednak!) przyjemność pomieszkiwania w Budlexie. I co? I gut jest, serwis pogwarancyjny szybki, skuteczny, usterek niewiele. Bo i jak reklamować chujowe bramy Hormanna? Poza tym - obsługa fajna, chociaż nauczyć by ich trzeba jeszcze kilku rzeczy (np. jedna pani, co mi miekszniae sprzedawała, to mi 5% upustu obiecała, a potem nic z tego... oj, nieładnie, nie nie) - a kiedy to wreszcie się weźmieta za otoczenia budowanych przez siebie domów? Toć wstyd i strach. Mój samochód notorycznie zatyka się przy zjeździe na soiedle. Się boi normalnie. To tyle. Ogólnie - do zapodającego wątek - nie bój się, popytaj jakie chujówki robi Marbud, czy MSM. Się posrasz. P{rezentowane tu zarzuty - zreszta kurewsko clenie ripostowane przez ww. Prezesa - są pikonowate. A z Warszawy se popytaj ludzi, to smuga po rajtuzach i nazad do Torunia, bo tak dewelopery robią ludzi w kakaowe oko - a tak poważnie - ceny rozsądne, jakość takoważ, lokalizacje baaardzo sensowne (bo w gusta tzw. szerokiego targetu). Co się pipać w szczypę? Pozdro Wujek z Olsztyńskiej Odpowiedz Link Zgłoś