12.09.04, 19:10
Chcę kupić mieszkanie w Budlexie - co sadzicie o tym pomyśle
Obserwuj wątek
    • Gość: torunianin Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 19:16
      To niezła firma, nadal jest najwieksza w regionie, choc kiedys była 3x wieksza -
      cóż, recesja dała im w kość. Zaraz po nastaniu recesji mieli duże problemy
      finansowe, ale już jest lepiej.

Mają najwieksza ofertę, bardzo dobrze dopasowuja sie do potrzeb klienta i co
      najwazniejsze - zabezpieczają pieniadze klienta w banku! Naet jesli firma
      upadnie, klient nic nie traci, a bank zwraca mu poniesione wydatki.

Najlepsze lokalizacje:
      - Rybaki (bomba!)
      - Wrzosy
      - Osiedle Nasze (dalej ale tanio)
    • pustynniczka Re: BUDLEX 12.09.04, 19:38
      Gorąco polecam! Właśnie sama kupiłam tam mieszkanko :-) bardzo miła i fachowa
      obsługa klienta, z pewnością gdybym miała komuś polecać kupno nieruchomości to
      tylko w Budlexie.
      Pozdrawiam!
      • telek_ Re: BUDLEX - adrenalina! 13.09.04, 08:14
        pustynniczka napisała:

> Gorąco polecam! Właśnie sama kupiłam tam mieszkanko :-) bardzo miła i fachowa
        > obsługa klienta, z pewnością gdybym miała komuś polecać kupno nieruchomości
        to
        > tylko w Budlexie.
        > Pozdrawiam!

Widać, że lubisz ryzyko.
        Życzę spokojnego snu w oczekiwaniu na komornika, gdy padające DGG kSIĘCIA RP-G
        pociągnie za sobą Budlex.
        Dopóki nie podpiszesz aktu natarialnego (1 - 2 lata po oddaniu mieszkania i
        wręczeniu kluczy) gwarancje banku NICZEGO Ci nie dają - komornik może wejść w
        każdej chwili (sprawdź u DOBREGO prawnika!).
        Polecam MarBud i Grabowskich (tak, wiem że drożsi, ale pewność i zaufanie
        kosztują).
        Pozdrawiam,
        • pustynniczka Re: BUDLEX - adrenalina! 13.09.04, 10:14
          Dzięki ;-)
          Akt notarialny już podpisałam, klucze dostałam i za kilka dni się wprowadzam.
          Nie wiem tylko dlaczego uważasz, że akt miałabym podpisywać dopiero 1-2 lat po
          oddaniu mieszkania?
          • telek_ Re: BUDLEX - szczegóły 13.09.04, 10:46
            pustynniczka napisała:

> Dzięki ;-)
            > Akt notarialny już podpisałam, klucze dostałam i za kilka dni się wprowadzam.
            > Nie wiem tylko dlaczego uważasz, że akt miałabym podpisywać dopiero 1-2 lat
            po
            > oddaniu mieszkania?

Tyle zwyczajowo zajmuje urzędnikom (architektura, sądy, etc.) przygotowanie
            wszystkich niezbędnych dokumentów. Jeśli masz już akt notarialny z wpisem do
            księgi wieczystej to gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego w nowym M-
            • Gość: Budlex Re: BUDLEX - szczegóły IP: 212.244.114.* 13.09.04, 11:53

Telek , Ty zwykły matoł jesteś. Może jakiś urzędnik z gminy
              Wólka Mała , skoro tak się znasz na ich zwyczajach. budlex
              • Gość: netiarz Re: BUDLEX - szczegóły IP: 5.6.* / *.proxy.lucent.com 15.09.04, 15:38
                budlex to syf. nie dosc ze drogi, to jeszcze popeline odwala. mieszkam na
                wrzosach i mialem okazje widziec, jak panowie "fachowcy" muruja przy
                kilkunastostopniowym mrozie w zime. znam jednego co tam kupil mieszkanie.
                wiadrami wode ze scian wynosi. taka wilgoc.

co do bombowej lokalizacji na rybaKACH, TO PODOBNO schody wejsciowe zrobili z
                polbruku i teraz pekają.

zlodzieje i tyle. najlepiej samemu domek sobie pobudowac:-)))
                • pustynniczka Re: BUDLEX - szczegóły 15.09.04, 15:48
                  Wiadomo, że zawsze będą "za" i "przeciw", tak to już jest. Ja kupiłam w
                  Budlexie, jestem baaardzo zadowolona, moi sąsiedzi też narazie nie narzekają,
                  więc chyba nie jest tak źle :-) i z pewnością każdemu będę polecała tę firmę :-)
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: MACIEJ Re: BUDLEX - szczegóły IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 15.09.04, 21:33
                    Swietnie buduja tylko dlaczego tak drogo.
                    • Gość: prezes Re: BUDLEX - szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 23:34

Ceny w Budleksie są zróżnicowane w zależności od lokalizacji i standardu.
                      Mieszczą się w przedziale od 2000 do 3100 zł za metr kwadratowy. Każdy może
                      sobie znaleźć coś dla siebie. Koszt wybudowania jednego metra kwadratowego
                      mieszkania o najniższym standardzie ale z zachowaniem norm budowlanych i
                      projektowych wynosi minimum 1500 zł , do tego doliczyć należy koszt zakupu
                      grunt , koszty sprzedaży i nadzoru , czasem koszty finansowe oraz zysk
                      dewelopera. Ceny gruntów mieszkaniowych w Toruniu wynoszą od 100 do 350 zł za
                      metr kwadratowy. Tzw wskaźnik zabudowy wynosi od 0,5 do 0,8 , co przekłada się
                      na dodatkowy koszt metra kwadratowego od 200 do 700 zł. Wystarczy dodać to
                      wszystko do siebie. Niestety taniej juz nie będzie ( nie tylko w Budlexie ),
                      ceny gruntów rosną , ceny materiałów rosną i rośnie popyt. Najbardziej wzrosną
                      ceny w roku 2006 i 2007 , czyli zaraz przed podniesieniem stawki VAT na
                      mieszkania z 7 na 22% - to , inaczej niż wzrost VATu na materiały budowlane ,
                      przełoży się wprost na cenę mieszkań.
                      Nie polecam słuchania idiotów nie mających pojęcia o budowaniu i rynku
                      deweloperskim. Chętnych zapraszam na Wapienną , tam wszystko można sprawdzić.
                      Wpłaty klientów wpływają na tzw. rachunek powierniczy a nie do Budlexu. Środki
                      z tego rachunku przepływają do Budlexu dopiero po oddaniu obiektu do
                      użytkowania. Akt notarialny podpisujemy zaraz po oddaniu mieszkania ,a często
                      wcześniej. Termin aktu uzależniony jest od możliwości wyodrębnienia tzw.
                      udziałów w nieruchomości przez notariusza. Następuje to najczęściej po
                      postawieniu ścianek działowych. Aktem tym mieszkanie przechodzi na pełną
                      własność hipoteczną klienta , nawet jeżeli prace jeszcze trwają. Inwetorem jest
                      spółka celowa Budlexu a nie sam Budlex , spółka prowadząca tylko jedną
                      konkretną budowę , spółka ulegająca likwidacji po ukończeniu inwestycji. W ten
                      sposób spółka ta jest niezależna od jakichkolwiek realnych i wydumanych przez
                      idiotów problemów firmy Budlex ( polecam konsultacje z prawnikiem - takim po
                      studiach a nie amatorem czasopism dla blondynek ) .
                      Wilgoć w nowobudowanych budynkach pojawia się z kilku powodów :
                      - tempo budowy ( ok.10 miesięcy ) - nowy budynek to w 20% woda która musi
                      wyparować - czemu przeciwdziałają nowoczesne technologie , budynek powinien być
                      budowny około 2 lat by "dojrzał" ,ale ile będzie kosztował ?
                      - brak odpowiedniej wentylacji ( niestety to jest sprzeczne z oszczędzaniem na
                      ogrzewaniu )
                      - brak odpowiedniego ogrzewania ( odwrotnie do powyższego )
                      Po prostu budynek dojrzewa w czasie gdy ludzie już mieszkają.
                      Polbruk na Rybakach jest błędem projektanta i złej jakości kostki. Niestety
                      budynek MUSI być wykonany zgodnie z projektem - inaczej urzędy go nie odbiorą.
                      Zresztą usterka ta została naprawiona tak jak większość usterek popełnionych w
                      ostatnich latach.
                      Zapraszam do wizyty w firmie lub do odwiedzin w ruchomym punkcie spzredaży
                      który ruszy już na dniach ( będzie ciekawie ) . Zapewniem ,że Budlex ma się
                      dobrze - w tym roku oddaliśmy już do użytkowania 8 budynków i oddamy do końca
                      roku jeszcze 2. Kolejne w przyszłym roku.
                      prezes

• Gość: trawers Re: BUDLEX - szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:26
                        Panie prezesie,
                        to nie popyt rośnie, tylko podaż jest mała. stąd te ceny.
                        śmiech mnie ogarnia jak widzę ofertę Budlexu albo MSM. kilka oddanych budynków.
                        coż za boom w naszym mieście! jestem pod wrażeniem! ile to mieszkań?
                        • Gość: andrew Re: BUDLEX - szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:39
                          bez przesady z ta mizeria mieszkań - Torun buduje tyle samo mieszkan i nawet
                          nieco wiecej domów jednorodzinnych - niz wieksza Bydgoszcz! W Toruniu jest
                          najwiekszy wzrost ilosci nieruchomosci i ich cen w regionie. Oto aktualnie
                          powstające domy z Torunia:

MARBUD:
                          Przy Lesie - 460 mieszkan
                          Kwiatowe Lubicz - 140 mieszkan
                          Chelminska - 60 mieszkan

BUDLEX:
                          Rybaki - 120 mieszkan
                          Wrzosy Chabrowa - 40 mieszkan
                          Lesne Wrzosy - 140 mieszkan
                          Os. Nasze Grebocin - 150 mieszkan
                          Nad Struga - kilkadziesiat domkow
                          Panorama - jeszcze kilka

KABET:
                          Staszica-Kosciuszki - 50 mieszkan

URANSKI:
                          Nad Dolina - 160 mieszkan
                          Lubicka - 140 mieszkan

MSM:
                          Osiedle Letnie Podgórz - 150 mieszkan
                          Chelminskie - cos tam tez

BUD-TECH:
                          Chelminskie - 30 mieszkan

TBS
                          Solanki - 400 mieszkan
                          Nad Drweca Lubicz - 180 mieszkan
                          • Gość: ad Re: BUDLEX - szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:46
                            Faktycznie jest wczy wybierac, nie ma co narzekac na Budlex.
                            TBS buduje jeszcze gdzies w centrum.
                      • Gość: netiarz Re: BUDLEX - szczegóły IP: 5.6.* / *.proxy.lucent.com 17.09.04, 12:33
                        wprost marze o mieszkaniu w "dojrzewajacym" budynku:-))
                        ciekawey tez jestem jak prezes wytlumaczy numer, ktory Budlex wycial
                        mieszkancom wynajmującym garaze na rybakach??
                        to dopiero niezły przekręt.

Budlex jest "THE BEST"!!!

• Gość: prezes Re: BUDLEX - szczegóły IP: 212.244.114.* 17.09.04, 14:15

Panie netiarz , jesteś Pan idiotą z którym nie warto gadać - jeżeli nie rozumie
                          Pan albo Pan udaje że nie rozumie technologii i konsekwencji jej stosowania
                          przez 100% , powtarzam 100% budowlańców - to znaczy ,że poziom Pańskiej
                          frustracji osiągnął stan uzasadniający popełnienie harakiri. Równie dobrze może
                          się Pan obrazić na słońce za jego codzienne wstawanie.
                          życzę zdrowia - prezes
                          • Gość: netiarz Re: BUDLEX - szczegóły IP: 5.6.* / *.proxy.lucent.com 17.09.04, 15:00
                            gratuluje elokwencji i polotu w formułowaniu mysli. ja do pana poziomu sie nie
                            znize. na szczescie nie musialem korzystac z oferty tak niesolidnej i fatalnej
                            firmy jaka jest Budlex. dziwie sie ze w ogole ktokolwiek kupuje tam mieszkania.
                            a o procesach niech mi tu pan nie pieprzy, bo zaloze sie ze znam je lepiej niz
                            pan technologu, czy jakis tam inzynierku budownictwa.
                            jezeli z pana taki fachowiec i toleruje pan sposob w jaki stawiane sa budynki
                            tej firmy, to gratuluje tejze "fachowosci".
                            EOT - jezeli wie pan co to oznacza;-)
                            • Gość: Moni Re: BUDLEX - szczegóły IP: 158.75.211.* 17.09.04, 15:44
                              Netiarz, myślę ,że przydałaby ci się chwila refleksji, poczytaj dobrą książkę ,
                              posłuchaj dobrej muzyki, to może i umysł się odblokuje.
                              • Gość: netiarz Re: BUDLEX - szczegóły IP: 5.6.* / *.proxy.lucent.com 17.09.04, 16:03
                                o co ci chodzi moni???
                                moj umysł jest ok. a Ty pewnie masz mieszkanie w Budlexie??;-)
                            • Gość: prezes Re: BUDLEX - szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 20:13

Nie dość Panie netiarz ,że jest pan idiotą to jest Pan też zwykłym chamem i
                              prymitywem. Pod osłoną anonimowości atakuje Pan firmę i osobę z nazwy i
                              nazwiska - to nazywa się tchórzostwo. Do tego pisze pan o przekrętach - a to
                              jest pomówienie. Szczęściem dla Pana o tchórzostwo i pomówienie można oskarżyć
                              osobę a nie takie bydle jak Pan , sądy nie przyjmują pozwów przeciwko "nikim".
                              bez poważania prezes
                              • Gość: zwęglony pazur ale napierd...lanka :) poproszę o więcej panowie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 21:39
                                To zaczyna być naprawdę zabawne. Poproszę o jeszcze, bo nie zdecydowałem się
                                jak na razie, którego z was obstawiać.
                  • Gość: Doktor Re: BUDLEX - szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 18:48
                    No to biedna nie jestes bo budlex to nie sa tanie mieszkania. W ogole widac w
                    Toruniu ze nie ma biednych ludzi jesli na to wszystko ludzie maja kasiore.
            • Gość: MGR Re: BUDLEX - szczegóły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:32
              BUDLEX NO THX FAK FAK FAK
        • Gość: tom Re: BUDLEX - adrenalina! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:20
          mnie strasznie przekręcili oferowali mi mieszkanie w systemie TBS ul okręzna wplacilem pieniądze ale mieszkania nie mam...a odzyskanie tych pieniędzy dużo kosztowalo mnie i moją rodzinę. nie radze kupować od nich bo nie wiadomo jakie się za tym kryją niespodzianki ADRENALINA MAX w wy budlexowcy za cieżką kasę mieszkajcie sobie w swoich zaj......... blokach nie wiadomo co z wami będzi a polonia bydgoszcz slabo przędzie tak jak budlex .. wiadomo o co chodzi?
    • jonnek Re: BUDLEX 17.09.04, 17:03
      Czy Budlex albo ktoś inny buduje coś w centrum Grudziądza?
    • Gość: qwert Re: BUDLEX IP: *.petrus.com.pl 17.09.04, 22:12
      witam,
      moja mała subiektywna opinia:
      znajomi kupili nowe mieszkanie w budlexie na koniuchach jakies 5 lat temu, jest
      naprawdę super, dobrze wyciszone i wogóle nie ma się do czego przyczepić, ja
      natomiast wynajmuję od 2 lat (zaczęłam je wynajmować miesiąc po oddaniu budynku)
      mieszkanie na Końcowej, które też budował budlex i uważam że jest dużo gorsze,
      od tego moich znajomych. Przede wszystkim dość wyraźnie słychać sąsiadów (nie
      muszą krzyczeć), położone jest między dwiema klatkami schodowymi (na to uważaj)
      i słychać nawet jak pies stąpa po schodkach, na suficie ciągle jest jakieś
      pęknięcie, które po poprawianiu wygląda coraz gorzej. Podsumowując, mam wrażenie
      (oczywiście podkreślam że to jest moja subiektywna opinia) że jakość mieszkań
      w budleksie może się bardzo różnić pomiędzy poszczególnymi osiedlami, czy
      okresami budowy.
      Nie chcę zniechęcać, ale trzeba być czujnym, nazwa firmy to nie wszystko.
      pzdr
      • Gość: edi Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:33
        mysle, ze nastawienie do Budlexu, panie prezesie, nie wynika tylko z samej
        jakosci mieszkan, ale i polityki firmy.

Same mieszkania sa OK. Sam je promuje wszystkim znajomym w Toruniu i
        Bydgoszczy, bezinteresownie pomagając wam w sprzedazy. Od zawsze mieliscie
        ciekawą ofertę, nie tylko dobre mieszkania, ale i:
        - elastyczniosc zakupu
        - pomoc w zakupie, przeprowadzce, zamianie itp.
        - elastycznosc dostosowania
        To wasze podstawy. Oprocz tego firma słynęła z bardzo dobrego podejscia,
        oddawania wszystkich pieniedzy, realizowania wszystkich rekalmacji, miłych i
        pomocnych szefów i przyjaznych pracowników. To tez buduje wizerunek.

Teraz jest inaczej. Odkąd przejął Pan firme, wprowadzono drastyczne
        obostrzenia, zwolnienia, żyłowanie z ludzi, wyciskanie klientów i odwarcanie
        sie od nich w sytuacjsach trudnych (TBS, Panorama). To sie rozchodzi i klienci
        traktuja was tak, jak wy ich. Kupno mieszkania, a wiec zyciowa decyzja, jest
        konsultowana z duza iloscia ludzi. A oni maja swoje opinie. Rynek tzreba
        szanować. Tewraz bardzo trudno sie dostac do szefów (kiedys to bylo nierealne)
        tak ajkby odtracali chetnych. Tak nie robi firma szanujaca klientów.

Traktujcie klientów tak jak poprzednia dyrekcja, a klienci tez na was tak
        spojrzą. iesjcie czas, badzcie elastyczni.

No i ten sponsoring zużla. Torunianie zawsze traktowali Budlex jak swoja
        własnosc i dumę, dbali o niego - teraz nie. Bydgoszcz i tak pisze w
        gazetach "Polonia"a nie "Polonia-Budlex" (dziennikarze sa stronniczy i czesto
        antytorunscy), rynek bydgoski jest słąbszy od torunskiego, a duma i czar
        torunskosci i życia dla tego miasta prysł.

Odbudujcie go! Róbice cos dla Torunia, a Torunianie to docenią.
        • Gość: chris Re: BUDLEX IP: 158.75.211.* 17.09.04, 23:07
          Kupiliśmy z zona mieszkanie w bloku, który został w lipcu oddany na rogu
          Kozackiej/Koniuchy. Jesteśmy bardzo zadowoleni i nie mozemy narzekac na jakość
          wykończenia. Różnica w wykonaniu i wykończeniu różnych budynków, tkwi po prostu
          w ludziach, którzy dany budynek budują. Mieliśmy szczęście, że nad naszym
          blokiem sprawował nadzór bardzo dobry kierownik budowy. Stąd przypuszczam mogą
          brać się różnice w jakości poszczególnych bloków.
          pzdr
          chris
        • Gość: prezes Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 00:04

Witam i dziekuję za życzliwe uwagi ,

Zdaję sobie sprawę ,że nie wszystko chodzi w Budlexie jak w zegarku ( nie
          radzieckim ) ,a wynika to z wielu czynników , i tak :
          - Budlex nie jest już samotną wyspą - tak jak kiedyś , dorosła konkurencja -
          poprawiła swoją jakość i nawet jeżeli ( tak ja uważam ) jesteśmy od nich
          lepsi , to niestety nie ma już tak dużego dystansu jak kiedyś ...po prostu tło
          się poprawiło
          - nie jest prawdą ,że odwróciliśmy się od klientów jakiegokolwiek budynku - w
          TBSie klientów wystawił bank państwowy ale Budlex nikogo nie wystawił ( tak jak
          np. SM Wyżyny w Bydgoszczy ) - partycypanci którzy wpłacili pieniądze ( 25%
          kosztu budowy ) otrzymali ich zwrot w ciągu 6 miesięcy , ci którzy mieli
          zdolność kredytową otrzymali spory rabat na dowolne mieszkanie w Budlexie oraz
          pierwszeństwo w ich wyborze ( skorzystało z tego ponad 20% partycypantów) , w
          pażdzierniku wypłacimy odsetki za cały okres w jakim Budlex dysponował ich
          pieniędzmi ( w wysokości lokaty terminowej w PKO BP ). Niestety , czego bardzo
          żałuję ,nie mogliśmy dokończyć budów w systemie TBSów.
          - wystawienie mieszkańców Panoramy - niestety nie wiem o co chodzi
          - nie jest trudno dostać się do szefów - umawiam się z każdym klientem który
          sobie tego życzy , z wieloma koresponduję za pomocą emaili. Jeżeli jakikolwiek
          pracownik twierdzi ,że nie można się ze mną umówić to znaczy ,że stara się
          zamanipulować klientem - to niestety zdarza się w dużych zbiorowościach ludzkich
          adres sekretariatu znajduje się na stronie www.budlex.pl i zapewniam ,że
          wszystkie listy trafiają na moją skrzynkę , nawet tutaj podawałem już swój
          prywatny adres i kilka trudnych spraw załatwiłem tą drogą ....zresztą podam
          jeszcze raz olgierd@dubowik.pl
          - Polonia - nigdy nie ukrywałem , nawet przed prasą że sponsoring Polonii
          traktujemy czysto biznesowo. Rok temu sprawdziłem socjologicznie opinie o
          Budlexie w Toruniu i Bydgoszczy. Wyniki były bardzo ciekawe ,ale jedno mnie
          niepokoiło .... w Toruniu rozpoznawalność marki była na poziomie 75% a w
          Bydgoszczy na poziomie 18%. Firma by się rozwijać ( np.zwiększać zatrudnienie w
          Toruniu ) musi wyjść na zewnątrz , ale by to zrobić musi prowadzić marketing ,
          naszymi naturalnymi rynkami są : Toruń , Bydgoszcz , Inowrocław i Włocławek.
          Obecnie rozpoznawalność marki Budlex w Bydgoszczy jest na poziomie 60% -
          złotówka wydana na sponsoring Polonii to najlepsza inwestycja Budlexu w
          ostatnich kilku latach. Tak to już jest. Czy Pan przestał pić Lecha bo
          sponsoruje drużynę z Poznania , albo nie jada Pan pysznych "Jeżyków" bo
          produkuje je Jutrzenka ?
          - W Budlexie były zwolnienia ale były też przyjęcia do pracy , firma była
          na "śliskim zakręcie" i wielu ludzi tego nie wytrzymało. W sumie zatrudnienie
          zmalało niewiele - nie było zwolnień grupowych ( czyli powyżej 10% w okresie 3
          miesiecy ). Wiem ,że obecna ekipa jest już zahartowana i gotowa do mocnego
          skoku w przyszłość. W 2003 roku w całej Grupie Budlex zanotowaliśmy jeszcze
          stratę finansową , w roku bieżącym będzie spory zysk ( większy niż poprzednia
          strata ) - bez szybkich reform wczoraj nie rozmawialibyśmy dziś o
          zastrzeżeniach do Budlexu ... bo nie było by z kim rozmawiać.
          - ostatnia rzecz to kierownik z "Koniuch" - to rzeczywiście człowiek wyjątkowy
          i jego starania zauważyli wszyscy ( nawet ja ) , na zakończenie budowy dostał
          specjalną premię przyznaną przez dział handlowy. Niestety była to ostatnia jego
          budowa , bowiem idzie na emeryturę - czego wszyscy w firmie żałują. Sam sobie
          oraz naszym klientom życzę tylko takich kierowników na budowach.
          Pozdrawiam - prezes
          • Gość: edi Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 00:45
            To miłe, ze pan odpowiada, wielu prezesów by tak nie zrobiło. Komplement na
            początek. Nadal podtrzymuję jednak część swoich opinii.

WASZE PLUSY:
            1) mieszkania sa OK
            2) elastycznośc zakupu dośc dobra

WASZE MINUSY:
            1) brak elastyczniosci w sprawach wspolpracy z firmami, wykonawcami - nie mozna
            byc takim wyciskaczem na tym samym rynku, na którym chce sie udawac baranka
            2) olewackie traktowanie problemów ludzi, zangazowania w ich sprawy
            3) krwiożerczośc i pewność siebie, zwolnienia, żyłowanie z ludzi, wyciskanie
            klientów i odwracanie sie od nich w sytuacjach trudnych (przekret DGG z
            Dynamikiem przenosi sie i na wasz wizerunek)
            4) bardzo trudno sie dostac do szefów, tak jakby odtracali innych. Tak nie robi
            firma szanujaca ludzi - duży problem (!). Konkurencyjna firma ma szefa, z
            którym ZAWSZE mozna sie umówic, podaje nawet swa komórkę. Ma stałe godziny
            przyjęć WSZYSTKICH (!)
            5) co do POLONII - sa inne sporty niż żużel, mniej antagonizujące T i B (to w
            koncu wasz rynek). Kazdy grosz probydgoski jest jednoczesnie antytorunski (to
            uproszczone myslenie wielu). Nie mozna było wybrac np. bydgoskich wioslarzy i
            torunskich rowerzystów? Albo sportów OBU MIAST JEDOCZESNIE???? (np. regaty T-B)

POTRZEBUJECIE
            1) miłych i pomocnych szefów i przyjaznych pracowników.
            2) wiekszego zaangazowania w sprawy Torunia - sponsoring kultury, teatru -
            pokażcie, ze dajecie dużo temu miastu. Dzis jestescie postrzegani jak obrazeni
            na Torun - zero pomocy, akcji, tylko sprzedaż mieszkań.

Nadal bede was promował (bezinteresownie) w całym regionie, liczac na w/w
            zmiany. Nie chwaląc sie, sam zaprowadziłem do was rodzine spoza Torunia,
            przeprowadzajaca sie tutaj i szukająca oferty. A mogłem to zrobic np. do
            Marbudu.
            Tacy luzdie jak ja nie chca prowizji, chca czuć, że docenia Pan miasto i jego
            mieszkanców. To wystarczy.
            • Gość: prezes Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 01:18

W spawie sponsoringu - nie dogadamy się , Pan traktuje to w kategoriach
              antgonizmów a ja w kategoriach zwrotu z inwestycji , jak w szachach - poddaje
              się piona ,a czasem gońca by w końcu dać mata.
              Wyciskania klientów , olewackiego traktowania , krwiożerczości , żyłowania z
              ludzi - niestety nie rozumiem tego , są to określenia z zakresu - jesteś
              nieładny i niepoprawny , bez punktu odniesienia możemy rozumieć pod tymi
              określeniami całkiem różne rzeczy ( szczególnie poprzez sieć ).
              Stałe godziny przyjęć wszystkich mają też wszyscy prezesi spółdzielni
              mieszkaniowych i prezydent miasta - i co z tego ?
              Sponsoring niszowych sportów , kultury można uprawiać kiedy się ma nadwyżki
              finansowe , a działalność charytatywną uprawia się w ciszy. Niestety nadwyżek
              finansowych Budlex nie posiada ,a działalność charytatywną uprawiamy w ciszy.
              Natomiat działalność "pana" z Dynamica dopiero dojrzewa do wyjścia na świało
              dzienne - z ciekawostek powiem panu ,że ostatnio ten "pan" popełnił kilka
              przestepstw przeciwko mieniu nie będącym jego własnością - poługiwanie się
              przestępstwem w działalności gospodarczej to w jego przypadku standard ,
              poświadczenia nieprawdy , niszczenie czyjejś własności etc.
              z poważaniem - prezes

• Gość: edi Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 01:49
                coraz mniej mi sie chce popierac Budlex...
              • Gość: joj Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 15:50
                > Stałe godziny przyjęć wszystkich mają też wszyscy prezesi spółdzielni
                > mieszkaniowych i prezydent miasta - i co z tego ?

może takie sa standardy?
              • Gość: Słyszek Przekręty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 11:13
                Słyszałem, że jakaś firma startując wiele lat temu w Toruniu zastawiała jedną
                maszynę w dwóch bankach nie zabezpieczając tym samym kredytu... Z jedej strony
                nalepki jednego banku, a z drugiej innego. Mało kto zaczynał bez przekrętów :-]
                • Gość: Hehehe Re: Przekręty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 16:07
                  Trzy litery w nazwie?
          • telek_ Re: BUDLEX 21.09.04, 11:55
            Korzystając z obecności prezesa na forum mam 2 pytania:
            - co stało się z kierownikiem któremu przewrócił się wiatrołap na Końcowej?
            - pytanie zadawane już nie raz na tym forum: dlaczego nie jest zamieszkały
            dwuklatkowy, trzykondygnacyjny budynek przy ulicy Grunwaldzkiej (obok Gimnazjum
            Akademickiego)?
            Pozdrawiam,
            • Gość: prezes Re: BUDLEX IP: 212.244.114.* 21.09.04, 12:02

O budynek niech Pan zapyta firmę Marbud bo to chyba ich.
              Kierownik z końcowej - nie wiem , to jakieś dawne dzieje.
              pozdr
              prezes
              • telek_ Re: BUDLEX 21.09.04, 12:08
                Gość portalu: prezes napisał(a):

> O budynek niech Pan zapyta firmę Marbud bo to chyba ich.

Dziękuję, ale chodzi mi nie o wysokiego (wybudowany niegodnie z planem
                zagospodarowania) potworka Marbudu, ale o stojącą obok perełkę (naprawdę
                śliczny, i ta lokalizacja!), którą budował (niestety, nie pamiętam czy jako
                inwestor czy jako wykonawca) Budlex.
          • Gość: Maga Re: BUDLEX IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.09.04, 15:16
            Pięknie Pan to ujął "Panie Prezesie" - "nie odwróciliśmy się od klientów
            jakiegokolwiek budynku - w TBSie klientów wystawił bank państwowy". Jak Pan w
            takim razie wytłumaczy fakt, że pomimo braku umowy podpisanej z BGK
            zainwestowaliście Państwo pieniądze partycypantów w bliżej nieokreślony cel,
            przez co musieliśmy czekać pól roku na zwrot poniesionych kosztów. Chcialabym
            przypomnieć o może dla Pana mało istotnym szczególe, dla mnie jednak niezwykłej
            wagi - umowa gwarantowała zwrot partycypacji w przeciągu miesiąca od dnia
            odmowy przyznania kredtu przez BGK. Dlaczego więc musieliśmy czekać aż pół
            roku? I niech nie zasłania się Pan wypłaconymi odsetkami, bo operując
            zainwestowaną kwotą w tym czasie byłabym w stanie zarobić znacznie więcej.
            Zdaję sobie również sprawę, że TBS Budlex jest firmą samodzielną, nie zmieni to
            jednak faktu, że zaufania do Pańskiej firmy raczej nie odzyskam
            • Gość: prezes Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 19:09

Szanowna Pani ,
              Decyzję o podpisywaniu umów o partycypacje , a tym samym o przyjmowaniu wpłat
              podjęła pani Prezes TBS'u którą zwolniłem dyscyplinarnie po dwóch miesiącach od
              momentu kiedy zostałem powołany na prezesa Budlex'u. Ta sama pani podjęła
              decyzję o rozpoczęciu budów bez podpisanych umów z BGK oraz o kuriozalnych
              zapisach o zwrocie partycypacji w ciągu miesiąca. Decyzje te podjęła na bazie
              tzw. "promesy umowy kredytowej". Powiem tak - decyzje te były błędne ,albo
              nawet karygodne.
              Pisząc słowa ...Budlex nie odwrócił się od klientów , miałem na myśli to ,że
              nie pozostawiłem tak rozgrzebanej sprawy samej sobie , ale wyszukaliśmy
              najmniej bolesne rozwiązanie dla partycypantów. Ci z partycypantów którzy nie
              byli usatysfakcjonowani propozycjami zwrócili się do sądu i tą drogą odzyskali
              swoje pieniądze , takich osób było sześć na sześćdziesięciu ośmiu wszystkich
              partycypantów. Osoby te uzyskały odsetki w wysokości odsetek ustawowych zwanych
              potocznie karnymi , właśnie ta formuła zawiera w sobie odszkodowanie za
              przetrzymanie tych środków ,o którym pisze łaskawa Pani. O tym ,że
              zadośćuczynienie ze strony TBS było conajmniej odpowiednie świadczy fakt ,że
              odsetki które wypłacamy partycypantom z którymi sprawę załatwiliśmy polubownie
              są wyższe od odsetek jakie zasądził sąd osobom które właśnie na drogę sądową
              egzekucji się zdecydowały. Wynika to z faktu ,że dobrowolne odszkodowanie w
              wysokości odsetek równym lokacie terminowej w PKO BP zaproponowaliśmy za cały
              okres jaki środki partycypantów zainwestowane były w budowę mieszkań ,
              natomiast sąd zasądził odsetki ustawowe ,ale tylko za okres od momentu w jakim
              TBS był zobowiązany do zwrotu partycypacji do momentu faktycznego jej zwrotu.
              Jest mi niezmiernie przykro ze względu na utratę zaufania z Pani strony ,
              jednak proszę spojrzeć czasami na firmę poprzez pryzmat ludzi ją
              reprezentujących - to nie ja rozpoczynałem te inwestycje ,ale ja zapłaciłem za
              nie rachunki ( nie tylko finansowe ) bowiem taka jest rola osoby wynajętej do
              naprawiania rozregulowanego mechanizmu. Z drugiej strony - czy nie lepiej
              zaufać firmie która popełniła błędy ale też je naprawiła ,niż firmie która
              ostrego zakrętu jeszcze nie przeżyła i nie bardzo wiadomo jak się zachowa
              jeżeli tzw. ciężkie czasy ją właśnie dopadną ? Czego nikomu nie życzę.
              Z poważaniem - prezes
          • Gość: Magda Re: BUDLEX IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 23.09.04, 10:18
            Panie Prezesie! Prawdą jest że Budlex wypłacił partycypantom TBS cały wkład
            jaki wnieśli.Natomiast niepokoi mnie informacja jaką Pan podaje, że odsetki
            wypłacone zostaną w pażdzierniku. Z informacji jakie otrzymałam w czerwcu od
            podobno kompetentnych Pana pracowników wynikało jednoznacznie, że do konca
            września Budlex zakończy tę nieszczęsną sprawę TBS i wypłaci nam należne
            odsetki.Mam nadzieję,że podany przez Pana termin tzn.pażdziernik 2004r. jest
            wiążący.Czy nie sądzi Pan, że w dobrym tonie by było poinformować
            zainteresowanych stosownym pismem? Nie wszyscy korzystają z internetu.
            Pozdrawiam.
            • Gość: prezes Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:48

Witam ,
              Potwierdzam termin do końca września.
              Przepraszam za zamieszanie.
              pozdrawiam - prezes
              • Gość: Magda Re: BUDLEX IP: 212.244.62.* 02.10.04, 21:01
                Panie Prezesie wstyd, ale dane słowo należy dotrzymywać.Minął wrzesień a sprawa
                należnych odsetek nie została zrealizowana.Bardzo mi przykro ale stracił Pan w
                moich oczach wiarygodność.Z poważaniem zawiedziona torunianka.
                • Gość: prezes Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 23:03
                  Szanowna Pani ,
                  Jeżeli nie dziś to znaczy ,że w poniedziałek ma Pani odsetki na koncie.
                  Niestety nie biorę odpowiedzialności za oscylatora uprawianego przez Pani bank
                  jak też za mój i wszystkie inne. Zresztą ciekawe dlaczego Baksik odsiedział za
                  coś co uprawiają dziś wszyscy bankowcy.
                  z poważaniem - prezes
    • boss11 Re: BUDLEX 22.09.04, 20:36
      Szanowny Panie Prezesie

Elokwencji Panu nie brakuje ale jak Panu mozna zaufać skoro doprowadził Pan do
      upadłosci DGG - ilu firmom jest Pan winien pieniadze ???
      Jak mozna ufać Budlexowi skoro wiekszościowym udziałowcem jest bankrut DGG ???
      Gratuluję dobrego samopoczucia !!
      • Gość: prezes Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 22:37

Szanowny Panie ,
        Nie byłem , nie jestem udziałowcem DGG. Nie byłem w zarządzie DGG.- tym samym
        mój wkład w upadłość DGG jest pewnie taki sam jak Pański.
        DGG nie jest i nigdy nie był większościowym udziałowcem Budlex , nie był też
        mniejszościowym udziałowcem firmy Budlex. - tym samym firma DGG jest takim
        samym większościowym udziałowcem Budlex jak łaskawy Pan.
        Per analogia mogę zapytać Szanownego Pana -
        -jak można Panu zaufać ?
        -ilu firmom jest pan winny pieniądze ?
        - czy Pana żoną jest Edyta Górniak ?
        - czy jest Pan w ciąży z Prezydentem Kwaśniewskim ?
        - czu jest Pan matką Michała Wiśniewskiego ?
        Nie gratuluję dobrego samopoczucia gdyż wiem ,że Pan go nie ma.
        Wyrazy współczucia - prezes
        • Gość: edi Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 07:08
          Panie Prezesie, prosze sie nie denerwować - taka jest forma rozmowy na forum -
          poglądy ostre, czasem skrajne. I tak nalezy Pana podziaiwac, za odwagę i
          otwartość wystapienia na takim forum.

Nadal twierdzę, ze robi pan niezłe mieszkania, w dobrych lokalizacjach, w
          bardzo dobry sposób potrafi pan powiazac sprzedaz np. z przejeciem starego
          mieszkania. Sam produkt jest OK, małe problemy jakosciowe zdarzaja sie
          wszedzie. Chcoby Marbud, który słynie wręcz z fuszerek.

Problemem Budlexu jest działlność "około-firmowa". Juz wczesniej pisałem, firma
          powinna identyfikowac sie z rynkiem i miastem, na którym działa. Powinna
          szanować jego mieszkanców (sponsoring, imprezy), firmy (zatrudnianie lokalnych
          wykonawców), ogólne pozytywne podejscie do ludzi (łatwość kontaktu z prezesem,
          nawet te wysmiane przez Pana "godziny przyjęć").

Jak Pan przejął Budlex, BARDZO na niekorzysc zmieniły sie relacje z ludzmi,
          otoczeniem, wuykonawcami, czuje sie "butę" (prosze sie nie gniewać) ze strony
          dyrekcji. Prezes jest obstawiony sekretarkami, brak kontaktu, odwrócenie sie
          plecami od spraw Torunia...

Rzucam pomysł (gratis dla Pana): czy wie Pan, jak by Pan sobie zaskarbił
          przychylnośc Torunian, gdyby zaproponoiwał Pan DARMOWY REMONT LUB ADAPTACJĘ
          BUDYNKU na potrzeby włąsnie wywalczonego studia TV3???! Albo chociaz załozenia
          konsorcjum/fundacji wielu firm np. z BCC na rzecz takiej adaptacji?
          Sprzedałby Pan bardzo duzo mieszkan... Nawet może by w zamian wynegocjować
          sobie darmową reklamę w tejże TV przez 6 miesiecy?

I jeszcze jedno: nie wolno zasłąniać sie, że przejął Pan firme z
          długami "narobionymi przez innych". Co Pan kupuje wiedział Pan. Kwoty my nie
          znamy, Pan tak. To teraz Pana "aktywa i pasywa", nie można mówić : "nie ja".
          To troche tak, jak sprzedawczyni w sklepie odsyła klienta z reklamacja butów
          do...fabryki! Czy nie widzi Pan tu znów spychologii, zrzucania obowiązków?
          Obserwuje lekki brak szacunku i zainteresowania Budlexu sprawami Torunia, a
          taka firma łaczaca swym produktem ludzi z miatem na lata - powinna to miec na
          szczególnej uwadze.

Wzrost siły Torunia, wzmocnienie jego promocji - to również Pana interes.
          • Gość: prezes Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 20:49
            Witam ,
            Postaram się odpowiedzieć Panu i dopowiedzieć to co jest do dopowiedzenia i na
            tym zakończyć moje „oficjalne” funkcjonowanie na tym forum.
            - proszę mi wierzyć ,że nie denerwuję się na wypowiedzi forumowiczów (
            nawet tych inteligentnych inaczej ) . W necie funkcjonuję od 96 roku ( gdzie te
            piękne czasy gdy każdy w sieci miał więcej niż 30 lat z uwagi na koszt
            połączenia modemem ) . W tym czasie widziałem już niejedno – łącznie z
            mordobiciem za wypowiedzi.
            - Funkcjonowanie około-firmowe szwankuje – wiem o tym , proszę mi
            wierzyć ,że wiem. Nie ma niestety dobrego klimatu dla Budlexu. Naprawianie nie
            wiąże się z miłymi rzeczami. Były zwolnienia , były i są okresowe trudności
            płatnicze , na szczęście nie ma problemów z jakością i terminowością oddawania
            mieszkań , były kłopoty w TBSie , kilka osób z byłego kierownictwa wylądowało w
            prokuraturze. Sam proces naprawy potrwa jeszcze około roku. Głęboki kryzys w
            budownictwie trwał 3 lata , wychodzenie na prostą już trwa rok ,a jeżeli w
            sumie potrwa 2 lata to i tak będzie sukces. Te okoliczności około-firmowe po
            prostu są stanem obiektywnym . Proszę mi wierzyć ,że czasami brakuje czasu na
            cokolwiek innego niż bieżące sprawy całej grupy firm – odbywa się to kosztem
            strategii firmy , wizerunku , własnej rodziny, wolnego czasu ... gdzie znaleźć
            czas na inne działania ?
            - ‘buta” o której Pan pisze może wynikać z wielu czynników : braku czasu
            na „wersale” , przekonania do tego co się robi , wiary w siebie , determinacji
            w dążeniu do celów – to może razić ,ale w sytuacjach trudnych jest potrzebne ,
            jak morale w armii przed bitwą
            - nie zasłaniam się stanem firmy jaki zastałem – jeżeli tak Pan to odczuł
            to naprawiam ten błąd. Firmy niestety nie kupiłem ( a szkoda bo gdybym miał
            taką kasę to bym kupił ) , jestem wynajętym facetem. Pisząc o decyzjach
            wcześniejszych których konsekwencje ponosi przede wszystkim firma ( marka )
            Budlex chciałem napisać ,że nie znam intencji jakie przyświecały ich
            podejmowaniu ,więc nie mogę ich wyjaśnić , zresztą zgodnie z prawem za te
            decyzje firma Budlex odpowiada i nikt nie ma zamiaru od nich się uchylać ,ale
            też zgodnie z prawem ja osobiście za te decyzje nie odpowiadam , należy więc
            odróżnić odpowiedzialność osoby fizycznej od odpowiedzialności osoby prawnej
            jaką jest firma Budlex. Z całym szacunkiem muszę też stwierdzić ,że w Budlexie
            całe lata podejmowano bardzo dobre decyzje i było ich znacząco więcej niż złych
            ( na tym polega dobre zarządzanie ) dlatego też firma Budlex istnieje i istnieć
            będzie nawet jeżeli ....psy będą szczekać ...niezaleznie od tego czy zarządzać
            nią będę ja czy ktoś lepszy.
            Kwestia Torunia – to jest szerszy problem niż się wydaje i z pewnością tu go
            nie rozwiążemy. Osobiście uważam ,że :
            - w Toruniu nie ma atmosfery do wspólnych działań , lokalna
            przedsiębiorczość jest słaba ( poza kilkoma firmami ) , wyjście na forum
            publiczne wiąże się z połajankami ( takimi jak tutaj w moim kierunku , ...choć
            uważam ,że było stosunkowo poprawnie ) ludzie boją się tego i postępują w
            zgodzie z rosyjską zasadą „cisze jedziesz – dalsze budziesz” , ja wiem ,że to
            niestety jest prawda . Wynika to z pewnością z głębszego socjologicznego
            polskiego problemu jakim jest „równanie w dół” ... Boże zalało mi zasiewy –
            spraw proszę by zalało też sąsiadowi...zamiast ....spraw by w kolejnym roku
            zasiewów mi nie zalało ,a plony były większe niż dotychczas.
            - pomysł z regionalną telewizją jest fajny i mogę zadeklarować pomoc ,
            taką na jaką stać będzie Budlex , kiedyś tak powstało Radio Toruń i pomysł
            wypalił. Obawiam się niestety ,że nie znajdzie się koordynator , a jeżeli się
            znajdzie to znajdzie się jakiś cichy promotor zainteresowany wpływaniem na
            wszystko to co tam będzie się działo ( pamięta Pan z 60 minut na godzinę ....
            kto ma telewizję ten ma wadzę ! – kolega kierownik albo Mietek ) Czy myśli
            Pan ,że coś się zmieniło ? – ja już przestałem tak myśleć.

Serdecznie pozdrawiam - prezes Olgierd Dubowik
            • bambi99 Re: BUDLEX 24.09.04, 19:21
              Witam Pana Prezesa jak zwykle w trudnych sytuacjach wycofuje się Pan a szkoda
              że nie ma Pan odwagi jest Pan po prostu tchórzem człowiekiem bez zasad i tym
              pożegnaniem udowodnił Pan to. Próbował Pan zamydlić oczy a gdy zrobiło się
              gorąco i brak było argumentów to do widzenia oto jest Pańska zasada.
              Nazywa Pan osoby mówiące prawdę inteligentnymi inaczej ciekawe jak nazwać
              człowieka który nazywa ludzi idiotami, szkoda że nie potrafi się Pan przyznać
              do błędu i chociaż przeprosić na pożegnanie. Tak naprawdę to nie odpowiedział
              Pan na pytania tylko zręcznie manipulował pan pewnymi faktami a momentami
              kłamał.
              • Gość: GOŚĆ Re: BUDLEX IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.09.04, 14:39
                POPIERAM BAMBI 99
                • Gość: etyk Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:52
                  Drodzy internauci co sądzicie o zachowaniu prezesa czy tak przystoi zachowywać
                  się osobie publicznej?
                  • Gość: max Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 16:03
                    powiem taK: mało jest prezesów czy członków zarzadu firm, którzy by wystepowali
                    na forum publicznym i próbowali wyjaśniać swoje racje.
                    • Gość: etyk Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 17:00
                      A ilu jest prezesów którzy publicznie nazywją ludzi idiotami?
      • boss11 Re: BUDLEX 23.09.04, 07:05
        Szanowny Panie Prezesie

Do niedawna byłem pracownikiem DGG i Pan twierdzi że nic nie miał Pan wspólnego
        z DGG !!!!
        Dalsza dyskusja z Panem jest bezprzedmiotowa bo Pan najzwyczajniej kłamie !
        • Gość: prezes Re: BUDLEX IP: 212.244.114.* 23.09.04, 10:27

Proszę czytać ze zrozumieniem , nie napisałem ,że nie mam nic wspólnego z DGG ,
          napisałem ,że nie jestem i nie byłem udziałowcem oraz ,że nie byłem w zarządzie.
          Byłem pracownikiem w DGG , zresztą tak samo jak Pan. W takim razie miałem rację
          pisząc ,że poziom naszego wkładu w upadek DGG jest podobny.Oznacza to ,że ja
          nie kłamie. prezes
          • Gość: Tot Re: BUDLEX IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 12:05
            Ale nie zaprzeczy Pan, że od samego początku swojej kariery tj. od przełomu lat
            80-tych i 90-tych robił Pan wspólne interesy z Panem R.P. Grobelskim, na
            przykład handlując cukrem.
            • Gość: prezes Re: BUDLEX IP: 212.244.114.* 23.09.04, 12:38

Powiem więcej , znam się z panem RPG od 25 lat. Od tylu też lat przyjaźnimy się
              i robiliśmy wspólnie wiele ciekawych rzeczy. Niestety dla Pana są to moje
              prywatne sprawy i nie mam zamiaru o nich dyskutować z Panem ani z kimkolwiek ,
              tym bardziej ,że występuje Pan anonimowo a ja nie. Nie będę więc Pana
              pytał ...czy przestał Pan już bić żonę czy nie ? prezes
              • Gość: McButelka Re: BUDLEX IP: *.pec.torun.pl 23.09.04, 12:55
                Sam (razem z ojcem) kupiłem od Olgierda i Radka 50 kg cukru wiele lat temu...
                • Gość: prezes Re: BUDLEX IP: 212.244.114.* 23.09.04, 15:15

Pamietam , babcia na weki potrzebowała.
                  pozdr prezes
              • Gość: Tot Re: BUDLEX IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 13:18
                Nie dyskutuję z Panem, czy bije Pan żonę czy nie. Te sprawy mnnie interesują.
                Czy to się Panu podoba, czy nie, stał sie Pan osobą publiczną, powiedziałbym
                nawet, że zaufania publicznego, ponieważ firma, którą Pan kieruje, obraca
                pieniędzmi powierzonymi przez klientów. Co musi zdumiewać - to Pańska nerwowość
                na skojarzenia z Panem R.P.Grobelskim.
                • Gość: prezes Re: BUDLEX IP: 212.244.114.* 23.09.04, 15:25

Szanowny Panie ,
                  Jeżeli nazwanie kogoś przyjacielem od 25 lat nazywa Pan ...nerwową reakcją to
                  zgadzam się mam takie nerwowe reakcje.
                  Jeżeli zaś chodzi Panu o moje wystąpienia publiczne w postaci sprzedaży cukru
                  to tak występowałem w roli sprzedawcy , a nawet magazyniera ,co potwierdza
                  nawet publiczność w postaci mojego innego z dwudziestopięcio letnim stażem
                  przyjaciela McButelki. Dla ułatwienia podam ,że w życiorysie mam też epizody ze
                  sprzedażą takich produktów jak :
                  - czekolada
                  - kubki ceramiczne
                  - latające motylki na gumę
                  - guma do żucia
                  - i tysiąc innych
                  prezes
                  • Gość: kvok z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 17:00
                    Ja mam pytanie do prezesa (co prawda nie na temat z tego co widzę w tym wątku,
                    ale spytam). Czy Budlex będzie budował coś więcej na Rybakach? Albo inne
                    miejsca naprawdę blisko centrum. Interesuje mnie okres przyszłoroczny.
                    • Gość: prezes Re: z innej beczki IP: 212.244.114.* 23.09.04, 17:50

Na Rybakach budujemy ostatni budynek i jest wolne jedno mieszkanie , niestety
                      to już koniec tej lokalizacji. W przyszłym roku do oferty wejdzie lokalizacja w
                      okolicy naszego jedynego ronda - pięć minut piechotą do starówki.
                      prezes
    • boss11 Re: BUDLEX 23.09.04, 16:36
      Szanowny Panie Prezesie

Pisząc DGG nie określiłem konkretnego podmiotu które krył sie pod nazwą
      DGG S.A , DGG Sp.z o.o. , DGG sc ,DGG Sczecin .....itd.....
      Dla mnie DGG to wszystkie podmioty gospodarcze , które w nazwie miały "DGG" lub
      których znaczacym udziałowcem było DGG zarzadzane bezpośrednio lub pośrednio
      przez panów Grobelski/Polaszek/Dubowik i tak naprawdę te osoby odpowiadaja za
      długi tych firm gdyż to te osoby podejmowały tak naprawde decyzje!!!
      Mierzi więc mnie Pana postawa "niewiniątka" i styl w jakim Pan traktuje
      uczestników forum - nie zawsze atak jest najlepszą obroną.

p.s. Styl Pana wypowiedzi i zachowania na tym forum jest własciwy dla
      zachowania "wodzów" z DGG co mogą potwierdzić byli pracownicy DGG
      ( ZERO POKORY!)
      • Gość: prezes Re: BUDLEX IP: 212.244.114.* 23.09.04, 17:55

Szanowny Panie ,
        Jeżeli widzi Pan takie zasadnicze różnice w "stylu" wypowiedzi - to dlaczego
        Pan chowa się za zasłoną anonimowości ,a ja nie ? Czyżby przez "skórę" czuł
        Pan ,że to jednak w Pana "stylu" jest coś nie tak ?
        Nie liczę na odpowiedź ,ale też proszę nie liczyć na moje stanowisko w stosunku
        do Pańskich bredni.
        Z poszanowaniem - prezes
    • boss11 Re: BUDLEX 23.09.04, 18:29
      Szanowny Panie D

Jak brak argumentów to pozostaje agresja !!!
      Co jest bzdurą DGG S.A , może DGG Sp. z o.o. a może DGG sc ??????????
      Kim Pan był w tych firmach : sekretarką ?? , portierem ?? a może sprzątaczką ?
      Dla Pana wyroki sądów nic nie znaczą , wierzyciele są złodziejami , wszyscy
      opowiadaja brednie tylko Pan ma monopol na prawdę - propnuje trzymać tak
      dalej!!!
      • Gość: max Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 18:48
        panie prezesie!
        przez taki oschły i pewny siebie stosunek do ludzi, sa np. na tym "mocno
        obiecującym" rynku bydgoskim takie wywiedzi:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=16031179&v=2&s=0
        • Gość: prezes Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:31

Proszę Pana ,
          W Bydgoszczy na Wyżynach Budlex nic nie buduje.
          Przepraszam z oschłość wypowiedzi.
          pozdrawiam - prezes
    • Gość: jacas Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 17:41
      dla ubarwienia:
      www.torun.republika.pl/07.jpg
      • Gość: t. Re: BUDLEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:25
        OKRĘŻNA PANIE PREZESIE CO PAN NA TO ŚCIEWMA ŚCIEMA ŚCIEMA
    • Gość: tom Re: BUDLEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:14
      to jest banda przekrentów i to w dodatku bankruci z dala od takich pajaców przekrentów i złodzieji fak dys sit
      • Gość: Wujek Andrzejek Re: BUDLEX IP: *.petrus.com.pl 26.09.04, 20:25
        A więc i Wujek musi zabrać glos, boć to najprzedniejsze forum toruńskie się
        porobiło, głównie za zasługą p. Prezesa - sarkazm precz, piszę absolutnie
        szczerze. Pytań kilka wróbla Ćwirka do szp. Prezesa:
        - dlaczego porządna skądinąd firma tak zaniedbuje stronę www.? Rzuty domków
        obiecane od miesiecy kilku i co? A ja - z przeproszeniem - dziecko(ops przesda
        letka!) ery postprzemyslowej jestem i kupuję na podstawię obrazka z netu. I nie
        tylko ja, ale 75% co bardziej rogarniętej japiszonerii from this city. Więc
        bierzta się do roboty za stronę www, bo wstyd
        - mam niewątpliwa (a jednak!) przyjemność pomieszkiwania w Budlexie. I co? I
        gut jest, serwis pogwarancyjny szybki, skuteczny, usterek niewiele. Bo i jak
        reklamować chujowe bramy Hormanna? Poza tym - obsługa fajna, chociaż nauczyć by
        ich trzeba jeszcze kilku rzeczy (np. jedna pani, co mi miekszniae sprzedawała,
        to mi 5% upustu obiecała, a potem nic z tego... oj, nieładnie, nie nie)
        - a kiedy to wreszcie się weźmieta za otoczenia budowanych przez siebie domów?
        Toć wstyd i strach. Mój samochód notorycznie zatyka się przy zjeździe na
        soiedle. Się boi normalnie.
        To tyle. Ogólnie - do zapodającego wątek - nie bój się, popytaj jakie chujówki
        robi Marbud, czy MSM. Się posrasz. P{rezentowane tu zarzuty - zreszta kurewsko
        clenie ripostowane przez ww. Prezesa - są pikonowate. A z Warszawy se popytaj
        ludzi, to smuga po rajtuzach i nazad do Torunia, bo tak dewelopery robią ludzi
        w kakaowe oko
        - a tak poważnie - ceny rozsądne, jakość takoważ, lokalizacje baaardzo sensowne
        (bo w gusta tzw. szerokiego targetu). Co się pipać w szczypę?
        Pozdro
        Wujek z Olsztyńskiej
    • Gość: andrew Re: BUDLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 20:02
      tutaj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka