Dodaj do ulubionych

LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:41
Czy wiecie że na stronie www.express.bydgoski.pl jest mapka z przewidywanym
zasięgiem EXPRESSU BYDGOSKIEGO na obszarze CAŁEGO kujawsko-pomorskiego? To
zapowiedż likwidacji odrębnego tytułu Nowości, które od poniedziałku
upodobniły się do bydgoskiej gazety, która z kolei jest publicystycznym
dodatkiem do kolumn ogłoszenioeych z uzupełnieniem serwisu PAP i zamawianych
w Warszawie felietonów w wydaniu weekendowym. Niezorientowani powinni
wiedzieć, że po tym jak dziennikarze Nowości obłowili się parę lat temu na
sprzedazy udziałów Spółdzielni Dziennikarsko - Wydawniczej
(członkowie "Oficyny Toruńskiej" kasowali po kilkaset tysiecy złotych a
najmniej kilkadziesiąt) obydwie gazety maja wspólnego, NIEMIECKIEGO
właściciela, który teraz tnie koszty w Westprussen czy też Reichsgau Danzig -
Westprussen. Nie wszyscy też wiedzą, ze nowy naczelny NOWOŚCI, p.Artur
Szczepański - który cichaczem zastąpił Przemysława Łuczaka paręnaście dni
temu - jest naprawdę przedewszystkim naczelnym Expressu. Sa więc już Nowości
mutacją POWIATOWĄ Expressu Bydg., bo zwróccie uwagę - ze stopki zniknęły
redakcje w Grudziądzu i Włocławku, Brodnicy, Ciechocinku...A połowa telefonów
w tejże stopce jest już bydgoska. Kierownikiem przestał być np. wybitny
reportażysta - Jacek Kiełpiński. Co żałosne na stronie www.nowości.com.pl
dalej widnieje Łuczak jako naczelny i cała dawna redakcja. Podobnie winieta
NOWOŚCI pozbyła się podtytułu "Gazeta Pomorza i Kujaw", który jest wciąż w
stopce!!!! WSIOWA ŻENADA, jak ta ludowa kapela wynajęta przez Nowości na
Szerokiej wczoraj. CZYTELNIKU NOWOŚCI GAZETY POMORZA I KUJAW, szykuj się na
EXPRESS BYDGOSKI !!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: tykk Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:48
      bzdury piszesz. jest taki jeden z Bydgoszczy co ciągle jątrzy, czy to nie ty?

Gazety mają jednego włąsciciela i on łaczy strony na OBU gazetach, wiec i na
      bydgoskich.

Telefony WSZSTKIE w stopce są do Torunia. Bydgoszcz ma tylko druk i kolportaż,
      co jak na 1 własciciela - zrozumiałe.

Wineta bardzo mi sie podoba - ot, rzecz gustu.

Odszedł tylo 1 reporter, na własne życzenie.

W dziale ogłoszeniowym są WSZYSTKIE lokalne redakcje Nowosci.

OBIE gazety (Nowosci i Express) publikują artykuły PAPu, bo to taniej.

A że redaktorzy się "obłowili" sprzedając swe udziały w spólce pracowniczej
      mają do tego prawo. Ty jesli masz dom lub samochód - uważasz, ze nie możesz go
      sprzedać?

Skąd taka mentalność UBowca?
      • Gość: ad Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:52
        Nowosci to fajna gazeta, najbardzie obiektywna w regionie, duża, ma 40 stron,
        wiec jest wszystko.

nie wiem komu zalezy, by osmieszac konkurencję?
        • Gość: Torunianin Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.torun.mm.pl 14.09.04, 14:57
          Jak dla mnie to moga te Nowosci zlikwidowac, nie czytam tego od paru lat, bo
          strasznie slaba i nieciekawa to gazeta
          Nawet nie wiedzialem ze sie tak oblowili. A ktos wie co sie dzieje teraz z
          panem Luczakiem? Kiedys go poznalem, niezbyt dobre wrazenie na mnie zrobil. W
          ogole jakos tak malo tam osob sie zrobilo w tej redakcji chyba.
        • Gość: miki Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: 158.75.34.* 14.09.04, 17:56
          mi to wygląda na lokalny tabloid
          • Gość: edi bzdura. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 18:04
            mi też nowa gazeta się podoba, a maciej to bydgoszczak, lubiący jątrzyć i
            wyśmiewać, jak widzę. Jak ci NOWOSCI nie pasuja, to ich nie kupuj. Mi osobiscie
            gazeta się podoba, jest nowsza, fajna, nowoczesna. A przezd wszystkim ma 40
            stron, a ie jak Pomorska czy Wyborcza - 2-3 strony. Czy te opinie to nie
            zazdrość innych gazet lub ich redaktorów? Wysmiać można wszystko, przyjrzyjmy
            się dodatkom do innych gazet.

Gazeta na pewno zostanie, ma za silna pozycję na rynku, żeby tak ot, jej nie
            było. Dotąd również było wiele artykułów przedrukowywanych z PAP-u, tylko może
            nikt na to nie zwracał uwagi.

Pamiętajmy, że tutaj to forum KONKURENCYJNEJ gazety. Czy to nie ma wpływu na
            jakość i ilość osądów?
      • Gość: FAKT Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:19
        Za Ubowca nie dziękuję, Nie za ostro????!!!
        FAKTY:
        - w stopce jest PIĘĆ numerów do Bydgoszczy, dobrze policz, oprócz tego co
        wspomniałeś również WYDAWCA, DZIAŁ WYDAWNICZY, CENTRALNA AGENCJA REKLAMOWA
        - w dziale ogłoszeniowym dochodzi TYLKO redakcja we Włocławku (dlaczego tu -
        czyżby przed likwidacją? co za chaos). A gdzie redakcje w Brodnicy i
        Ciechocinku? zostały tam tylko biura ogłoszeń. Były przecież takie redakcje czy
        bawisz się w Wielkiego Brata?

-cos mi mówi,że telefon do Naczelnego, p. Szczepańskiego jest przez większość
        tygodnia przekierowany do Bydgoszczy, albo po prostu nie sposób go zastać.
        Trafiłem??

-Pisałem o TREŚCI winiety a nie jej wyglądzie. Proponuję powrót do mojego
        tekstu i uważniejszą lekturę.

- dlaczego nic nie wspomnialeś o nieaktualnym www?

-nie rozumiesz że degradacja Nowości to degradacja Torunia???

-kwestia udziałow w spółdzielniach dziennikarskich to naprawdę odrębny temat.
        Nie da się jednak ukryć, że po upadku komuny pracownicy gazet dostali za darmo
        i z zasady swój warsztat pracy, jak np. w NOWOŚCIACH. W przeciwieństwie do
        prawie całej reszty społeczeństwa która załapała się na bzdurę NFI i
        kilkadziesiat- góra 200 złotych a nie KILKADZIESIĄT CZY KILKASET TYSIĘCY
        ZŁOTYCH. No ale tu jest wola niepisania w mediach o tym NIUANSIE, bo interes
        był wspólny.

-zauważ, że nie zamieściłem żadnych inwektyw UB-owskich, bydgoskich i innych
        pod Twoim adresem. Liczę na dalszą wzajemność. Jak wiesz gdy brakuje argumentów
        zaczynają się pomówienia.
        • Gość: hmmm Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 19.09.04, 23:48
          UB
      • Gość: rechot Gazetka dla miasteczka-wszystko gra IP: *.torun.mm.pl 16.09.04, 21:14
      • Gość: kinga Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 23:31
        Wiadomo,że gazeta pod tytułem "Express Bydgoski" w Toruniu nie będzie się
        sprzedawała, więc pozostał tytuł przy powiatowej mutacji bydgoskiego dziennika.
        Pisanie o nowoczesności i nowej szacie to robienie torunianom wody z mózgu.
        Równie toruńskie są dzisiaj "Gazeta Pomorska" i "Wyborcza".
        • Gość: Dariusz nie prawda IP: *.man.torun.pl 20.09.04, 10:15
          > Równie toruńskie są dzisiaj "Gazeta Pomorska" i "Wyborcza".

Nie prawda! W Wyborczej o Toruniu juz prawie nic nie piszą.
          W Nowościach jest dużo więcej artykułów, a są tańsze.
          Za co oni biorą 2,40 PLN ??? Rozbój w biały dzień!
          I pomyśleć, że kiedyś kupowałem tylko Wyborczą...
          Niestety - cena w górę, jakość informacji w dół.
      • Gość: gruszka Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.rect.uni.torun.pl / *.rect.uni.torun.pl 22.09.04, 08:41
        bydgoszcz była i dalej jest bardzo pazerna, ale lubi podkreślać co zabiera jej
        toruń. I co wy na to ?
    • Gość: andrew Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:52
      to jest wolny kraj.
      nie chcesz - nie czytaj.
    • Gość: inaczej Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:35
      teraz swiat nie opiera sie na gazetach, jak 30 lat temu. Są bezpłatne Anonse,
      jest telewizja, radio, internet - znacznie szybsze środki komunikowania niż
      gazeta (zawsze 1 dzien spóźnienia).

We Wrocławiu niemiecki właściciel wszystkich 3 gazet codziennych połaczył je w
      jedną, a 2 zlikwidował. Myslę, ze w kuj-pomie też nie ma miejsca dla 3 i to z
      podwójnymi redakcjami. Czyteż za 10 lat będzie jedna? Nie wiem.

Dziś liczy się SZYBKA informacja, a więc radio, telewizja. Na tym polu zauważ
      dużą i coraz większa siłe Torunia, który pomału staje się regionalnym centrum
      medialnym. Już istnieją:

1) TV Podróże - kanał tematyczny ogólnopolski TV, z siedzibą w Toruniu

2) TVN - jedyny regionalny oddział (na Majdanach)

3) Polsat Pogoda - kanał tematyczny ogólnopolski TV, z siedzibą w Toruniu

4) TV Trwam - kanał tematyczny ogólnopolski TV, z siedzibą w Toruniu, ma
      największe po TV1 na Woronicza studio (700 m. kw.!), podczas gdy np.
      Bydgoszcz-100 m, Gdansk - 160 m...

5) teraz bedzie "silny ośrodek" TV3 oraz kanał tematyczny kulturalno-naukowy
      TV Regionalnej na cała Polske (wg słów prezesa Dworaka z Wawy).

- - - - -

Nie będę robił porównań z ilością TV w Bydgoszczy :-)
    • Gość: Edek Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.torun.mm.pl 14.09.04, 15:42
      Zgadzam się. Z Nowościami to prawda. Wyglądają teraz jak 'Express', a do tego
      jest faktem i nie ma co zaprzeczac, ze w nowej ramówce informacje z Torunia są
      gdzieś niedaleko klepsydr.
      Poza tym zmienił się styl tematów: na pierwszą stronę weszły informacje o
      bardzo toruńskim problemie... podziemiu aborcyjnym!
      Fajne! Oby tak dalej.
    • Gość: maciej Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 14.09.04, 17:40
      Ja osobiscie cieszylbym sie gdyby taka zenada jak express bydgoski zniknal z
      naszych kioskow.
      ps. kurna znowu cos wam zabieraja?!
      • Gość: ff Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 21:01
        Sram na tego brukowca jakim sa Nowosci.Oby ci złodzieje z nowosci padli do
        ostatniego wrzesnia.
        • Gość: max Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 21:03
          Nowosci sa niezłe, jeszcze dłuzej sie utrzymaja niz Pomorska albo Wyborcza,
          zobaczycie.
          • Gość: HEHEHE Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: 10.10.73.* 15.09.04, 12:50
            HEHEHE
    • Gość: acoto Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: 10.10.73.* 16.09.04, 11:44
      Straszny miszmasz w tych nowych Nowosciach redagowanych w Bydgoszczy. Kompletny
      chaos na stronach
      • Gość: ad Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:11
        tyle, ze sie mylisz, redakkcja nowosci jestw torniu, ul. Podmurna
        spotaksz ta wszystkich dziennikarzy a w Bydgoszczy żadnego.
    • Gość: acoto Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: 10.10.73.* 16.09.04, 12:59
      Jak oni wszyscy sie zmieszcza na Podmurnej, gdzie dotad bylo tylko biuro
      ogloszen?
      • Gość: ad Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 13:08
        biuro było tam tylko przez pare lat, a 3 górne piętra budynku stały puste
        teraz są znowu wypełnione po brzegi, jak było przez chyba przez 20 lat - bo tam
        sie miesciła redakcja od zawsze.
        • Gość: heniek Szkoda NOWOŚCI!!... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 14:23
          to była dobra gazeta. A za kamienicę na Mickiewicza skasuje szwabski właściciel
          w PAssau czy gdzie tam we Frankonii
          • Gość: edi Re: Szkoda NOWOŚCI!!... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 21:34
            Express nie miał takiego budynku, zeby go własciciel sprzedał.

a gazeta ZDZIWIE CIE - nadal wychodzi.
            • Gość: de Re: Szkoda NOWOŚCI!!... IP: 10.10.73.* 17.09.04, 19:00
              Jakies nowe nazwiska sie poajwily w Nowosciach. Pisza z Bydgoszczy?
              • Gość: ehe Ostropolska np., IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 23:54
                zauważcie też inne
                • Gość: "jątrzący leszek" Re: Ostropolska np., IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 00:48
                  "jątrzący leszek" - przybiera wiele nicków, chce wyśmiewać Torun na wszystkich
                  płaszczyznach
                  • Gość: "jątrzący leszek" Re: Ostropolska np., IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 01:51
                    "jątrzący leszek" - przybiera wiele nicków: alfa-artur-leszek-leszek21-piotr-
                    gość-lolek, czasem ehe-eh-haha-pol, dawniej też mix-ksero-ala i podobno
                    również "geniune44". Udowodnił to własną głupią pomyłką, obrażając się 16.09 na
                    post (jako "alfa") skierowany do "leszka".
                    Wyśmiewa Torun na wszystkich płaszczyznach. Dla niego Torun jest zawsze głupi,
                    prymitywny, mały, brudny, brzydki, pełen afer. W każdym wątku na siłę szuka
                    torunskich afer, przekrętów, wszystko wyszydza. W Toruniu denerwuje i niszczy
                    inicjatywy, wyśmiewa Nowosci, UMK, tworzone TV3. Obraża innych, podszywa sie -
                    bezczelnie wymyśla intrygi, jakoby robione przez złośliwych Torunian, a tak
                    naprawdę przez niego. Tworzy obraźliwe tematy "skandal w...", "afera w..." - a
                    potem je podbija co 2-3 dni. Okłamuje Bydgoszczan na ich forum, pisząc
                    np.: "Torun chce zabrać (przenieść) oddział TV3". Czepia sie strony www.torun-
                    bydgoszcz.pl - nie widzi w niej chęci pojednania czy nawoływania do dwumiasta,
                    lecz "chorobliwą nienawiść do Bydgoszczy". Nienawidzi idei aglomeracji. Niszczy
                    wizerunek Torunia i nas. Chce stworzyć stowarzyszenie zwalczające
                    jakoby "nieuczciwe działania Torunia wobec Bydgoszczy" i podaje mail:
                    zzy@buziaczek.pl - odzew Bydgoszczan prawie zerowy, większośc (radca, lokator,
                    maciej) ignoruje go lub odtrąca.

Leszek Z. - 45-letni bydgoski prawnik, po UMK (ukończ. ok. 1984), mieszka
                    gdzies na Jarach w Bydgoszczy. Ktoś pisał, że na Tetmajera 8, ale nie
                    sprawdzone. Jego maile dotąd miały adres "IP.*neoplus.adsi.tpnet.pl". Pisze od
                    8.00 do 24.00, wkleja każdy post po kilka razy na forum B-czy, T-nia i B-T.
                    Typowy oszołom. Zarzuca innym własne grzechy - łączy Torunian go tropiących
                    (max, ad, PIT, ff, mnie) w jedną postać. Na bydgoskim forum traktowany jak
                    folklor. Prawdopodobnie jest silnie zakompleksiony, samotny, możliwe że
                    bezrobotny, ma problemy z własną osobowością. Bardzo uparty, łatwo wytrącić go
                    z równowagi. Jest dośc czujny i zarzuca innym własne cechy. Szybko przechodzi
                    od obrony do ataku. Niezły demagog - stara się udowodnić wszystko.
                    Prawdopodobnie przeżywa silny kryzys wieku średniego.

NIE DOPUŚĆMY, BY ZACHWAŚCIŁ NAM NASZE FORUM !
    • Gość: ? Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: 10.10.73.* 19.09.04, 14:01
      Mialo być o Nowościach - kiedys toruńskich, teraz BYDGOSKICH!!!
      • Gość: edi Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 15:42
        widzę, ze komuś strasznie zależy, żeby budować NEGATYWNY obraz Torunia. Nowosci
        istnieją, dziennikarze żyją , piszą, gazete mozna kupic, nawet zapłacić za
        reklamę czy ogłoszenia.

Nawet jak posty schodzą na inny temat, i tak ktoś namolnie wraca do
        kłamstwa: "likwidacja nowosci".
        A może napisać: "likwidacja TV3 w Bydgoszczy"?

Czy możesz "FF" ustalić delikwenta?
        • Gość: joj Re: LIKWIDACJA NOWOŚCI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 15:43
          równie dobrze można by pisac:
          LIKWIDACJA EXPRESU
          albo
          EXPRES SIE PRZENOSI DO TORUNIA,
          bo te łaczone artykuły są w obu gazetach.
          • Gość: ropcio To Nowości są dodatkiem do Expressu B. a nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 18:18
            odwrotnie. Ze stopki Nowości wynika iż w Toruniu został tylko newsroom
            kierowany przez Budniewską. Zniknęły oddziały w Brodnicy, GRUDZIĄDZU i
            Ciechocinku. Oddział we Włocławku jest jak wynika z miejsca informacji o nim
            tylko dodatkiem do BIURA OGŁOSZEŃ. Dyrektor wydawnictwa, dział
            wydawniczy,centralna agencja reklamowa, drukarnia (zamaskowana bo adres jest z
            ulicą Grunwaldzką ale bez podania że chodzi o Grunwaldzką w BYDGOSZCZY !!!!)
            maja numery telefonów czyli siedziby w BYDGOSZCZY!!. Czy w stopce Expresu Bydg.
            jesy jakiś namiar toruński? Równorzędna pozycja to bzdura. NOWOŚCI STAŁY SIE
            DOADTKIEM DO BYDGOSKIEGO TYTUŁU. Kto tego nie rozumie?
            • Gość: tor Re: To Nowości są dodatkiem do Expressu B. a nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 20:04
              kłamstwo: dyrektor wydawnictwa ma adres i telefon w Toruniu
              • Gość: Fakt Przecież jest kierunek 052!! do dyrektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 18:16
                wydawnictwa!!!
    • Gość: Max No chyba... IP: *.linux.pl 19.09.04, 22:04
      Nie wiem jak można likwidować mocną gazete.....dziwią mnie wasze opinie:
      Express Bydgoski sprzedaje 25 000 tys. gazet i chyba tylko w Bydgoszczy, a
      Nowosci az 32 000 tys.....roznica widoczna. bo 7 tysiecy

Nie wiem jaki sens mialaby likwidacja Nowosci, bo przeciez szefowie tej gazety
      nie zmienia nazwy na Express Torunski...nie beda ryzykowali

Co z tego ze bycmoze, bo nie wiem szefami Nowosci sa bydgoszczanie....przeciez
      gazeta jest caly czas pisana przez torunskich dziewnnikarzy i wszyscy
      czytelnicy tej gazety maja informacje ze swojego regionu...
      • Gość: Dariusz Wyborcza vs. Nowości IP: *.man.torun.pl 20.09.04, 10:09
        Uważam, że Wyborcza powinna się uczyć od Nowości. Kiedyś kupowałem tylko
        Wyborczą - dodatek toruński mi się podobał, a w Nowościach prawie nic nie było.
        Ale to się zmieniło. Teraz w dodatku toruńskim GW dają same ochłapy. Mam płacić
        2,4 PLN za 2 strony, na których nic nie ma!??? Przestałem kupować Wyborczą.
        Wolę kupować Nowości. Jest co poczytać, a przynajmniej wiem, za co płacę. Jeśli
        dodatek toruński GW nie zmiemi podejścia, kupię go, gdy będzie kosztował 80 gr.
        Właśnie tyle jest dla mnie wart. A tą całą resztę, poza dodatkiem toruńskim,
        naprawdę możecie sobie podarować...
        • Gość: ad Re: Wyborcza vs. Nowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:22
          ja tak samo wolę Nowosci. Popieram Dariusza.

A co do własosci gazet - to normalne na rynku na całym swiecie, ze gazety
          należą do ROZNYCH włascicieli, czesto majacych po kilka na danym rynku. Norma
          sa tez mutacje. WSZYSTKIE 3 gazety we Wrocławiu naleza do 1 wydawcy, który
          własnie zlikwidował (we Wrocławiu!!!) 2 z trzech. Kuj-pom i tak ma 3!

Studio TV3 w Toruniu bedzie podlegac pod Bydgoszcz, ta pod TV3 w Warszawie, a
          ta pod Radę Programową zależną od sejmu i polityków. Nie jest wazne, kto pod co
          podlega (tak moga tylko myślec sfrustrowani, żądni stołków ludzie) - lecz jaką
          jakość mają materiały, ile stron ma gazeta (Nowosci: 20 własnych + 20
          regionalnych, Wyborcza: 2 własne).

Jesli którakolwiek gazeta bedzie nudna albo nawet padnie (predzej Wyborcza
          regionalna niz Nowosci) - to rynek decyduje o tym, nie "dyrektor".
          Rynek może tez spowodować powstanie nowego dziennika na rynku torunskim - wiem,
          ze sa juz takie plany.

Jak na razie Nowosci mają poza Toruniem 2 mutacje i sprzedaz wyższa od Expresu
          o 25%.
          • Gość: afe Re: Wyborcza vs. Nowości IP: 10.10.73.* 21.09.04, 11:10
            ?
    • Gość: brek Naprawdę Likwidują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 00:57
      Zobaczcie - te kilka żałosnych informacji z Torunia udaje lokalną gazetę, DAWNE
      NOWOŚCI
      • Gość: ad Re: Naprawdę Likwidują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 08:49
        nie ma gazety? a co ja dzis rano kupiłem?

ech, ząłosne te knowania bydgoszczan - wszystko i pada (Zawisza, Torbyd
        Polonia, MZK, brak uniwerka...) - to musza sie podbudowac, ze i w Toruniu...
    • Gość: rapcio POMORDSKA DE BEŚCIAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 23:35
      duże strony, duzo treści
      • Gość: Bydgoszczanie! Re: POMORDSKA DE BEŚCIAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:37
        Uwazajcie Bydgoszczanie!
        Oj bo my zaczniemy sie smiac z bydgoszczan:
        - Grszka
        - Dombrowicz
        - Obremski
        - Głombowicz
        - wykłądowcy AB...

a jak sie nazywali ci radni, co sie obili na sesji bydgoskiej?

• Gość: marchewa kiepściutkie te Nowości teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 02:00
          mało oj mało o tym naszym Toruniu w byłych Nowościach
          • Gość: "jątrzący leszek" marchewa = "jątrzący leszek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 09:15
            marchewa = "jątrzący leszek"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka