mavellis 08.11.04, 19:29 podwyżka od 3 do 5% to nawet poniżej inflacji. Mamy najtansze autobusy w regionie, mniej niz Bydgoszcz, Grudziadz, Wloclawek. Czy MZK musi dotowac studentow? nie lepiej droze autobusy, ale wygodniejsze, wiecej, nowoczesniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: viki droze autobusy, ale wygodniejsze, nowoczesniejsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 19:31 nie lepiej droze autobusy, ale wygodniejsze, wiecej, nowoczesniej? torun stara sie o ogromne dofinansowanie z UE w 75% na calkowita modernizacje taboru. Jesli to załatwi w Brukseli - bedzie nowoczesniej. Juz czytalem, z ebeda MANY zamiast Solarisów/ Jelczow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał CO ZA ZŁODZIEJE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 19:41 Jeżdżę po Polsce i tak złodziejskiego przedsięborstwa komunikacyjnego nie widziałem!!! NIech wprowadzą bilety czasowe, wtedy niech myślą o podwyżkach!!! Z jakiej racji jadący 1 przystanek płaci tyle samo co jadący przystanków 10????? Czy w sklepie ten, kto kupuje 1 kg cukru płaci tyle samo co kupujący 10 kg??? Owszem 1,9 za bilet półgodzinny, ale nie za przejazd z Rapaka na Plac Św Katarzyny w 10 minut!!!! Ludzie przecież to jawne złodziejstwo czemu nic z tym nie robimy???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: CO ZA ZŁODZIEJE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:08 jak to nie robimy> kup sobie samochód i nie jeździj mzk. Takie to trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
qq1110 droze autobusy, ale wygodniejsze, nowoczesniej? 08.11.04, 20:12 droze autobusy, ale wygodniejsze, wiecej, nowoczesniej? ja takie wole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justynka Re: CO ZA ZŁODZIEJE IP: *.petrus.com.pl 08.11.04, 20:18 A kto Ci każe jezdzic jeden przystanek.Przejdz sie a zaoszczedzisz a bilety czasowe sa do niczego bo jak staniesz w korku to dopiero zapłacisz, a bedziesz np jechał tylko przez most. W końcu to taki kawałek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: CO ZA ZŁODZIEJE IP: 158.75.2.* 09.11.04, 15:38 korek nie ma znaczenia, poniewaz ustala sie czasy przejazdow pomiedzy poszczegolnymi przystankami i jadac jeden przystanek nawet godzine w korku placi sie za niego biletem czasowym obejmujacym oszacowany (bez korkow lub tez je uwzgledniajacy) czas przejazdu autobusu miedzy tymi przystankami (w w-kach normalych czyli takich jakie uwzgledniono w szacowaniu w/w czasu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justynka Re: MZK podwyższa ceny biletów IP: *.petrus.com.pl 08.11.04, 20:23 Co za pomysł.Może lepiej niech zajmą sie kulturą obsługi swoich kierowców, ilością wagoników w tramwajach w godzinach szczytu bo zazwyczaj jak wracam z pracy to jedzie jeden zapchany po brzegi a jak zostaje po godzinach i wracam poł godziny lub godzine póżniej tojadą dwa wagony prawie puste.I to zamykanie przed nosem drzwi albo spoznianie sie.Jak można płacic wiecej za coraz gorsze usługi.Moze niech zmienią Zarząd który chce podwyżi a nie obciązają kosztami ludzi którzy i tak bedą musieli zapłacic wiecej bo w końcu musza dojechać do pracy czy do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: MZK podwyższa ceny biletów 08.11.04, 20:38 10gr rocznie- OK przyzwyczailem sie- krzywda mi sie nie stanie a nadal mamy jedne z najtanszych biletow w Polsce. niedawno jechalem w Warszawce- tam nie ma ulgowych- bilety dla wszystkich sa jednakowe i kosztuja 2,40. Jelcze tez mi nie przeszkadzaja w koncu nie jezdze nimi 50 kilometrow tylko zazwyczaj 3-7 przystankow a jezeli MZK za 2,5 Jelcza moze kupic jednego MANa to wole zeby wybierali ta pierwsza opcje. proponuje wiecej uprzejmiejszych bardziej profesjonalnych kontrolerow- moze efektywnosc ich pracy zrekompensuje potrzeby Zakladu. Generalnie z autobusow jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jugijoł Re: MZK podwyższa ceny biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:05 jak to nie ma w wawie ulgowych? nie gadaj glupot kolego.. nie porownuj torunia z wawa- ja mialem miesieczny tam za 64 pln na wszytskie linie miejskie i podmiejskie, metro a tutaj za 2 linie (miejska i podmiejska) place 90 pln) - to jawne sku..synstwo i zlodziejstwo- gnoje z mzk powinni siedziec .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justynka Re: MZK podwyższa ceny biletów IP: *.petrus.com.pl 09.11.04, 21:07 A wiesz to ciekawe co piszesz bo byłam ze dwa tyg. temu w Wawie i musiałam kupić dwa bilety ulgowe bo akurat pani w kiosku nie miała normalnych.To jak to jest.Ty piszesz że w Wawie nie ma ulgowych a ja na miejscu nie moge kupić normalnego bo akurat pani ma tylko ulgowe.Hmmmmmmmmmm.Ktoś tu słabo kombinuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: MZK podwyższa ceny biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:01 SKANDAL!!!!!!!!!!Studenci ostatnio strajkowali teraz znow bedą musieli:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "jątrzący leszek" Re: MZK podwyższa ceny biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:10 "ja" = "jątrzący leszek" Tu jest więcej: www.torun-bydgoszcz.pl/forumtb/viewtopic.php?t=403 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: MZK podwyższa ceny biletów IP: *.szpital-bielany.torun.pl 08.11.04, 21:37 A mnie się taniej jeździ to pracy własnym samochodem....Gdy jeździłem MZK to zazwyczaj bez biletu...Kanarzy i tak nic nie robili, a jak już chcieli wyciągać konsekwencje to zawsze mozna się było dogadać i tak czy inaczej byłem do przodu.......A to że podwyżka...to chyba juz standard że co roku jest podniesiona cena biletów..... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: MZK podwyższa ceny biletów 08.11.04, 23:38 Gość portalu: Borys napisał(a): > A mnie się taniej jeździ to pracy własnym samochodem....Gdy jeździłem MZK to > zazwyczaj bez biletu...Kanarzy i tak nic nie robili, a jak już chcieli wyciągać > konsekwencje to zawsze mozna się było dogadać i tak czy inaczej byłem do > przodu...... I to jest część odpowiedzi na pytanie dlaczego bilety drożeją: bo się wozi takich cwaniaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: MZK podwyższa ceny biletów 08.11.04, 23:49 mavellis napisał: > podwyżka od 3 do 5% to nawet poniżej inflacji. Mamy najtansze autobusy w > regionie, mniej niz Bydgoszcz, Grudziadz, Wloclawek. Bilet miesięczny imienny na wszystkie linie zwykłe: Bydgoszcz - 90 zł Grudziądz - 88 zł Toruń - 96 zł Włocławek - 75 zł Stan na dzisiaj. > Czy MZK musi dotowac studentow? Musi, takie są przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: MZK podwyższa ceny biletów IP: *.icpnet.pl 09.11.04, 00:05 > Bilet miesięczny imienny na wszystkie linie zwykłe: > Bydgoszcz - 90 zł > Grudziądz - 88 zł > Toruń - 96 zł > Włocławek - 75 zł Poznan na wszystkie linie dzienne i nocne 55 pln. > Stan na dzisiaj. tez WL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: MZK podwyższa ceny biletów IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 09.11.04, 00:14 Za zabytkowe autobusy trzeba placic wiecej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: MZK podwyższa ceny biletów 09.11.04, 00:36 Gość portalu: V napisał(a): > > Bilet miesięczny imienny na wszystkie linie zwykłe: > > Bydgoszcz - 90 zł > > Grudziądz - 88 zł > > Toruń - 96 zł > > Włocławek - 75 zł > > Poznan na wszystkie linie dzienne i nocne > 55 pln. Tak, Warszawa jakoś podobnie. Ale to wynika z tego że tam dotacje do komunikacji są procentowo znacznie większe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: MZK podwyższa ceny biletów IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 07:48 jedyne, co potrafią, to podwyższać bilety. Komunikację mamy w mieście niestety skandaliczną: likwidacja linii 30, 34, 39, linia 2 jednowagonowa, brak nowych połączeń z odległymi dzielnicami Torunia.... i jeszcze podwyżka biletów!? Tabor stary, rozlatujący się, ale Dyrekcja ma się dobrze! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart ZUPEŁNY BRAK WYOBRAŹNI ! IP: *.uci.uni.torun.pl 09.11.04, 08:31 Znowu powyżki cen biletów!? Istny HORROR! Dlaczego te bilety są takie drogie? Nie mówię już o biletach jednorazowych. Kij im w oko. Ale dlaczego bilety miesięczne są takie drogie??? To się po prostu przestaje opłacać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xOLO Re: ZUPEŁNY BRAK WYOBRAŹNI ! IP: *.uci.uni.torun.pl 09.11.04, 08:32 Bilety miesięczne są za drogie! W dodatku ciężko je kupić. Pracuję na Starówce od 6:40 do 14:40. Na początku miesiąca dostaję wypłatę. Żeby kupić znaczek muszę wymykać się z pracy. Kiedyś mnie za to z roboty wywalą! Dlaczego zamykacie sprzedaż znaczków o 14:30? Dlaczego nie sprzedajecie w sobotę? To jakiś absurd! Dlaczego nie wprowadzicie biletów trzymiesięcznych? Biletów całodziennych też nie można nigdzie kupić! Potem się dziwią, że nikt ich nie kupuje! Jak podniesiecie im cenę, to możecie je sobie w ogóle darować! Banda bezmózgowców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: ZUPEŁNY BRAK WYOBRAŹNI ! IP: *.uci.uni.torun.pl 09.11.04, 08:40 Sam jesteś bezmózgowiec! Trzeba tylko pomyśleć i rozwiązanie gotowe! Kupiłem ostatnio sprowadzony z Fracji samochód marki Renault i jeżdżę nim do pracy. Wychodzi mi dużo taniej niż z MZK. Nie martwię się, że rosną ceny biletów, że MZK likwiduje następne linie, że ludzie się tłoczą. Korki mam takie same. A że samochód jest stary i okropnie zanieczyszcza środowisko? Cóż, widocznie taka jest polityka naszego miasta, żeby opłacało się truć mieszkańców, a nie używać komunikacji miejskiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: ZUPEŁNY BRAK WYOBRAŹNI ! IP: *.proxy.lucent.com 12.11.04, 13:29 A ile kosztuje parkowanie na Starowce? To tez wez pod uwage, gdy nastepnym razem przyjdzie ci do glowy obrazac kogos bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ron Panie Prezydencie ! IP: *.uci.uni.torun.pl 09.11.04, 08:55 Panie Prezydencie! Szanowni Rajcy! Warto zastanowić się nad kwestią cen komunikacji miejskiej w Toruniu. Wysokie ceny biletów długookresowych sprawiają, że bardziej opłaca się jeździć starym, zdezelowanym, zanieczyszczającym środowisko, sprowadzonym z zagranicy gruchotem niż korzystać z usług MZK. Zwiększenie ilości samochodów powoduje dodatkowe zakorkowanie naszego miasta, nie przystosowanego przecież do zwiększonego natężenia ruchu. To ogromny problem w Toruniu. Może warto jednak rozważyć istotne zwiększenie dotacji dla MZK, opuszczając tym samym ceny biletów długookresowych? Może nawet warto wprowadzić tanie bilety trzymiesięczne? Pozwoliłoby to zmniejszyć ilość samochodów w mieście. To na prawdę dobra inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tax Re: bilety dobowe IP: *.uci.uni.torun.pl 09.11.04, 08:58 W Warszawie bilet dobowy kosztuje tyle co trzy jednorazowe. A u nas? Jest dwa razy droższy! Nie mówiąc już o tym, że w Warszawie bilet ten jest ważny dokładnie całą dobę - a u nas tylko do wieczora. Po prostu bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justynka Re: ZUPEŁNY BRAK WYOBRAŹNI ! IP: *.petrus.com.pl 09.11.04, 21:15 Nie wiem czy Ci to pomoże ale na Sienkiewicza masz czynne kasy biletowe codziennie do godziny 17:30.Może tam Ci się uda kupić po pracy.I przy moście piłsudskiego na początku miesiąca jakoś jest też czynne do 15:30 czy 16.Ja pracuję do 15 i zawsze zdąże tam dotrzeć.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xOLO Re: ZUPEŁNY BRAK WYOBRAŹNI ! IP: *.uci.uni.torun.pl 10.11.04, 12:30 Zawsze kupuję na Pl.Rapackiego. Niestety do 16 jest czynne tylko pod koniec miesiąca. Kiedy dostanę wypłatę i mogę wreszcie kupić bilet - otwarte jest tylko do 14:30. A Sienkiewicza, to dla mnie za duży problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justynka Re: ZUPEŁNY BRAK WYOBRAŹNI ! IP: *.petrus.com.pl 13.11.04, 18:23 No to nie wiem jak Ci pomóc.Może mam Ci kupować bilet bo ja kupuję zawsze drugiego wieć mogę też Ci kupić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: ZUPEŁNY BRAK WYOBRAŹNI ! IP: *.torun.mm.pl 17.11.04, 16:27 xOLO ma dokladna racje to totalna paranoja jest z tym kupnem biletow miesiecznych. Kiedy uczen ma kupic taki bilet?? Przeciez malo kto konczy lekcje wczeniej niz o 14.30 * ado tej czynny jest ten na placu rapackiego) Raz bylem nawet 14:32 i kolo mnie nie wpuscil.... Paranoja jak i cala komunikacja torunska W wawie miesieczne kosztuja cos kolo 35 zeta(ulgowe) a tutaj jedna linia jakiego glupiego autobusu 28 a tramwaju 26 bezsens totalny Nie wspomne o tym ze tramwaj spokojnie moglby przejechac z rubinkowa na miasto w 10 min a jedzie w prawie 20... z czego polowa to jakies swiatla itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Nowe zasady ekonomii (C) MZK Torun IP: *.torun.mm.pl 12.11.04, 15:48 Pani M.Zawal, p.o. dyrektora MZK podwyzke argumentuje zmniejszajaca sie liczba pasazerow... Hmm zapytalbym na ich miejscu np. biedronke, jaka politytka cenowa przyciaga tlumy. Podpowiedz: na lekcjach WOSu juz uczyli ze podwyzszenie ceny skutkuje zmniejszeniem popytu. Pytanie dla publicznosci: czy pani M.Z. rozumie znaczenie slow popyt, podaz, cena. Jesli nie, polecam sjp.pwn.pl, ewentualnie papierowe wydanie, a takze podreczniki ekonomii dla szkol srednich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan sedno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:25 ciekawe skąd tą babę wytrzasnęli...pewnie kończyła toruńską archeologię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Re: MZK podwyższa ceny biletów IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 07:56 Ta Pani to relikt zamierzchłych czasów. Wydaje jej się, że jak za komuny - "Czy się stoi czy .... . Nic nie zrobiła, aby poprawić sytuację naszego MZK. Poza tym blokowane jest w naszym mieście utworzenie prywatnych linii, za wyjątkiem A LINII, która kursuje tylko poza miastem. Proponuję utworzenie prywatnych linii i wtedy zobaczymy, co sie komu opłaca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: MZK podwyższa ceny biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 17:09 pani Zawal nic nie blokuje - linii prywatnych jest w Toruniu kilkanascie. Ona razcej jest zbyt malo zdecydowana, a raczej miekka i nie umie zarzadzac. Odpowiedz Link Zgłoś