lenaxx 30.12.04, 10:30 Witam, mam problemy z zajściem w ciąże i mam skierowanie na laparoskopię. Czy któraś z Was miała robiony ten zabieg w Matopacie? Bardzo się boję. Pozdrawiam i życzę wszystkim pomyślności w Nowym Roku!!!!!!!! Lena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LENAXX Re: LAPAROSKOPIA ginekologiczna w Toruniu....... IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.04, 20:23 CZY TYLKO JA MAM PROBLEM ABY ZAJŚĆ W CIĄŻE???? PROSZĘ O ODPOWIEDZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: LAPAROSKOPIA ginekologiczna w Toruniu....... IP: *.petrus.com.pl 31.12.04, 15:08 Napisz do mnie ka.zak@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: LAPAROSKOPIA ginekologiczna w Toruniu....... IP: *.gizycko.mm.pl 02.01.05, 22:34 Witaj jestem w takiej samej sytuacji co TY. Ja bede miała wykonana laparoskopie 11.01.2005r. Też mnie to przeraza wiec jak bys dowiedziala sie czekos na ten temat to bede wdzieczna. Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
lenaxx Re: LAPAROSKOPIA ginekologiczna w Toruniu....... 04.01.05, 14:24 Cześć, podaj mi adres skrzynki to Ci wszystko napiszę. Pozdrawiam Lena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reene Re: LAPAROSKOPIA ginekologiczna w Toruniu....... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.01.05, 13:06 A niemożna czegoś opisać na forum??? też jestem zainteresowana. A propo niczego - znacie dobrych ginów i czy mają usg dopochw. - słyszałam dobre rzeczy o dr. Szulist???? Odpowiedz Link Zgłoś
lenaxx Re: LAPAROSKOPIA ginekologiczna w Toruniu....... 07.01.05, 13:48 Witajcie, z tego co się dowiedziałam to nie taki straszny diabeł jak go malują :) W matopacie sam pobyt to luksus, a zabieg wykonują fachowcy. Ja oddaje się w ręce dr Stankiewicza. Idzie się w jeden dzień do szpitala i na drugi wychodzi. Po zabiegu do wieczora jest kroplówka. Robią dwa nacięcia po których są mało widoczne blizny. Przez 7 dni chodzi się z specjalnymi plastrami z którymi można się kąpać. Póżniej trzeba je zdjąć (samemu lub podjechać do zabiegowego do matopatu). Ach przed zabiegiem trzeba zrobić morfologie, grupe krwi i EKG. Ja czuję się już pewniej. Wiem że muszę się poddać laparo bo inaczej będę stała w miejscu. Słyszałam że laparo w wielu przypadkach daje dobre efekty. Po laparo jest czas na zajście w ciąże (naturalne)5-6 cykli (podobno), a później trzeba działać dalej (inseminacja, in vitro). Pozdrawiam Was i życzę powodzenia! P.S. Myślę że po zabiegu każda z nas się odezwie jak poszło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reene Re: LAPAROSKOPIA ginekologiczna w Toruniu....... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.01.05, 08:18 Troszkę się uspokoiłam ale tylko troszkę. Odezwę się na pewno i opiszę swoje przeżycia. Życzę zdrowia i szybkiego powrotu do zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
lenaxx Re: LAPAROSKOPIA ginekologiczna w Toruniu....... 20.01.05, 09:22 Cześć Ali, jak po laparoskopii? Napisz jak było i jak się czujesz. Pozdrawiam Lena Odpowiedz Link Zgłoś