Dodaj do ulubionych

pozdrowienia z Krakowa

20.06.02, 21:34
Gość portalu: Wiech napisał(a):

> Gość portalu: dora5 napisał(a):
>
> >
> > Wiechu,skoroś taki miły, rodzaj zeński: pozdrowiona :-))))
> > Dora
> > ps. jezli mozna wpadne pozniej
>
> a prosiemy, prosiemy!! :)))
> zawsze miło nam będzie gościć w naszych skromnych progach:)
>
> ..a z daleka podążąsz, rzucająca kamieniami niewiasto? Pewnie zdrożonaś
wielce?
>
> Strawy jakiej podać, albo napitku jakiego?...
> Nie wstydź się, jeno proś! My gościnny naród.
> ;)
>
> pazdrawlaju
> Wiech

Oj Wiechu miły, jak Ty slicznie pisać umiesz:-D)

pozwalam sobie przesłać na Twe ręce pozdrowienia z Krakowa dla Forumowiczów z
Torunia:-))) nigdy w Waszym miescie nie byłam:-(( kojarzy mi sie z Kopernikiem
piernikami i podobno to bardzo ładne, stare miasto, o niepowtarzalnej
atmosferze i klimacie:-))
pozdrawiam
Dora
ps. czy u Was male piwko z wielkim sokiem takie samo dobre jak na Starym
Kaźmirzu w Krakowie?;-)
Obserwuj wątek
    • b3ut Re: pozdrowienia z Krakowa 20.06.02, 21:45
      my też słyszelismy że u was jest podobno jakiaś starówka
      • b3ut Re: pozdrowienia z Krakowa 20.06.02, 21:47
        wypadałoby by tu wstawić jeszcze uśmiecha, żeby nikt nic do mnie nie miał
        :)
        • Gość: dora5 Re: pozdrowienia z Krakowa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.06.02, 21:56
          u nas "starówką" by nazwac raczej satelitarne blokowiska, ponoc gwarancja na
          metalowe złącza to 20-30 lat:-((( a Kraków, stary Kraków ze swoimi
          murami,scenerią ma swój cudny klimat:-)
          Dora
          • b3ut Re: pozdrowienia z Krakowa 21.06.02, 00:13
            nie martw sie, dobre złącza nie są złe
            • robert_wl Re: pozdrowienia z Krakowa 21.06.02, 12:25
              Od długiego czasu wybieram się w Twoje strony i jak dobrze się wszystko ułoży,
              to już w sierpniu cieszyć się będę widokiem Krakowa. Jeżeli chodzi o atmosferę
              i klimacik oraz o urok miasta, to Kraków i Toruń są do siebie bardzo podobne.
              Przyjdź do nas i przekonaj się o tym. To nas łączy:)) No i Wisełka. Pozdrawiam.
          • Gość: polonus Re: pozdrowienia z Krakowa IP: 198.138.227.* 21.06.02, 16:30
            Gość portalu: dora5 napisał(a):

mnie na historii pani uczyla ze z polskich istotnych miast jedynie Krakow i Torun
            przezyly wojne bez zniszczen so to nasze starowki to jedyne oryginalne w Polsce
            wasza wieksza nasza mniejsza ale Torun w ilosci oryginalnych zabytkow jest no2 w
            Polsce za razaz po Krakowie.
            Wiec powinnas odrobic straty i odwiedzic piernikowo.

O waszym miescie duzo slyszalem bo pracujowalem z krakusoami tu na emigracji
            (niezli programisci, lebscy) zabawne bo nie wychodza na dwor tylko na pole :)
            • Gość: dora5 Re: pozdrowienia z Krakowa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.06.02, 07:42
              dzieki za miłe słowa i zachęte aby odwiedzic Wasze miasto:-))) trzeba będzie:-D
              jest rano, chłodno, odwozimy wyzsze ode mnie juz dzieciaki na Orawe, pod samą
              Babią Górę.Cudownie miejsce na świecie, rosną już grzyby, mozna całe dnie
              spedzac na polu:-)hi hi a nie na dworze:))))
              serdecznie Was pozdrwiam
              Dora
              • Gość: polonus Re: pozdrowienia z Krakowa IP: 198.138.227.* 24.06.02, 14:57
                Gość portalu: dora5 napisał(a):

> dzieki za miłe słowa i zachęte aby odwiedzic Wasze miasto:-)))

You are welcome.

• Gość: Wiech Re: pozdrowienia z Krakowa IP: 217.97.134.* 24.06.02, 15:08
                  Gość portalu: polonus napisał(a):

> Gość portalu: dora5 napisał(a):
                  >
                  > > dzieki za miłe słowa i zachęte aby odwiedzic Wasze miasto:-)))
                  >
                  > You are welcome.
                  >

Ty Poli tysz możesz przyjechać :))

...a tak na marginesie - ty bardziej gość, czy gospodarz, bo się troszku
                  pogubiłem...
                  ;)

• Gość: polonus Re: pozdrowienia z Krakowa IP: 198.138.227.* 24.06.02, 17:39
                    Gość portalu: Wiech napisał(a):

> ...a tak na marginesie - ty bardziej gość, czy gospodarz, bo się troszku
                    > pogubiłem...
                    > ;)
                    wyjasnie ci, ja po dluzszej nieobecnosci odwiedzilem Torun w styczniu tego roku
                    pewnien bylem ze bede czul sie jak gosc, niestety ku mojemu zdziwieniu czulem sie
                    juz od 2-giej minuty jak u siebie...

tu tez zaczynam sie czuc jak u siebie, kto powiedzial ze czlowiek moze sie czuc
                    jak u siebie w jednym miejscu, w Polsce mam kilka miejsc w ktorych czuje sie jak
                    u siebie... (np trojmiasto)

• Gość: Yorick To tak przy okazji sprawdzcie mi... IP: *.torun.dialup.inetia.pl 22.06.02, 19:28
      ... jak dojechać z Krakowa do Chyżnego, tak, żeby przez granicę przejść nie
      później niż koło 12-13. Szukam i szukam po sieci, i widzę tylko jeden
      nieszczęsny PKS o 16.... pzdrv - liczę na Was ;)
      • dora5 Kraków - Jabłonka 23.06.02, 20:39
        sorki, nie mam zielonego pojęcia, spróbuję się jutro dowiedziec.Spróbuj
        kierunek Jabłonka i tam cóś łapac. Oprócz pksu jest wielu prywatnych
        przewoźników; wiem o jednym ,info na twoją odpowiedzialnośc. Autobus relacji
        Kraków - Jabłonka, godz 8,35 wyjazd spod baru Smok na Dworcu Głównym. cena 8
        zł polskich.
        Własnie wróciliśmy, ruch na zakopiance w obie strony duzy. Żal wracac...nawet
        do Krakowa:-))))
        pozdrawiam
        Dora
        • Gość: Yorick Re: Kraków - Jabłonka IP: *.torun.dialup.inetia.pl 25.06.02, 23:35
          O proszę!
          Odpowiedź! nawet się nie spodziewałem - dzięki!
          prawdę mówiąc chcę się dostać z Krakowa do Trsteny na Słowacji. Najbliżej przez
          Chyżne, ale przez Chochołow też luz, a w tamtą stronę jest chy7ba więcej
          kursów? I najlepiej byłoby złapać coś w granicach 10-11, żeby nie wstawać skoro
          świt... tak sobie myślę, że wystarczy dojechać do Jabłonki lub Dunajca, a
          stamtąd stopem...
          skąd odchodzi najwięcej busików w Krakowie?
          pzdrv
          • dora5 Re: Kraków - Jabłonka 26.06.02, 21:51
            Ahoj Yorick! myślę że najlepiej zrobisz zadajac to pytanie na forum Kraków.
            Wiem ze bus i busiki lubia odjeżdżac spod "wizytówki" dworca głównego, czyli
            baru Smok.Wiele osób przyjeżdża do Jabłonki i tam cós łapią...ja bym jednak
            proponowała rano, nawet wcześnie rano bo wtedy dzień jest dłuższy i masz
            większe szanse dostania sie do Trsteny:-))))

Ze Słowacji to ja lubie piwo z szarotka i czyrstwy chleb:))))
            pozdrawiam
            Dora
    • Gość: Wiech Re: pozdrowienia z Krakowa IP: 217.97.134.* 24.06.02, 09:30
      dora5 napisał(a):

>
      > Oj Wiechu miły, jak Ty slicznie pisać umiesz:-D)
      >
      > pozwalam sobie przesłać na Twe ręce pozdrowienia z Krakowa dla Forumowiczów z
      > Torunia:-))) nigdy w Waszym miescie nie byłam:-(( kojarzy mi sie z Kopernikiem
      > piernikami i podobno to bardzo ładne, stare miasto, o niepowtarzalnej
      > atmosferze i klimacie:-))
      > pozdrawiam
      > Dora
      > ps. czy u Was male piwko z wielkim sokiem takie samo dobre jak na Starym
      > Kaźmirzu w Krakowie?;-)

W gruncie rzeczy to jestem fajny... ;)

W niesamowitym mieście mieszkasz, nie ma co kryć! Stary Kraków ślyczny jest i ma
      swój klimat, jeno żeby jakie metro się jeszcze u Was pojawiło, żeby go wyszarpnąc
      ze smoga i hałasu, jakie generują stada zdziczałych aut...
      No, a tak poza tym to miodzio. I ludziska fajne (przynajmnie ci, których miałem
      okazję poznać :)).

Jeśli jeszcze nie byłaś w Toruniu, to high time zaatakować. W końcu nie dzięki
      układom nas UNESCO deceniło...
      Bierz swojego 'Starego', rydwan i już. Przeciez to tylko jakieś 4h drogi od K., a
      zaprawdę warto. :)

A piwko mamy pyszne i kafejek jak psuf :)))))

Podrawiam
      W.

• dora5 Re: pozdrowienia z Krakowa 26.06.02, 21:42
        Mili Panowie! czytam Wasze posty i mam coraz większa ochote odwiedzic
        Piernikowo:)))) zwłaszcza jak widziałam Twoje zdjęcia Polonusie:D
        Trzeba sięgnac po lekturke, przewodnik i duzo historii.Myślę że z końcem
        sierpnia zapakujemy dzieciaki do auta i pojedzieeeemy:-))))

w Krakowie dzieje się duzo, min.trwa festiwal kultury żydowskiej na Kazimierzu
        cudna sprawa, prawie przenosząca w przeszłość!
        serdecznie pozdrawiam
        Dora
        • Gość: polonus Re: pozdrowienia z Krakowa IP: 198.138.227.* 26.06.02, 22:33
          dora5 napisał(a):

> Mili Panowie! czytam Wasze posty i mam coraz większa ochote odwiedzic
          > Piernikowo:)))) zwłaszcza jak widziałam Twoje zdjęcia Polonusie:D
          dzieki za uznanie i pamietaj ze zdjecia robilem w -10C mroz i aparat mi zamarzl
          wiec wielu rzeczy nie udalo mi sie objac glowna kadedra byla zamknieta, takze to
          tylko maly wycinek starego miasta

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka