Dodaj do ulubionych

Plac manewrowy ...

IP: 158.75.12.* 06.04.05, 15:25
Jest gdzieś w Toruniu plac manewrowy na którym można sobie poćwiczyć manewry
na placu do egzaminu na prawko? Chodzi mi o plac na którym mogłabym poćwiczyć
samochodem rodziców a kasę na jazdy zinstruktorem wydawać tylo na miasto.

Z góry dziękuję za pomoc
Niedoświadczona
Obserwuj wątek
    • Gość: on Re: Plac manewrowy ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 16:33
      całkowicie bez sensu. nie nauczysz się sama jeździć na placu, tym bardziej
      jeśli nie masz chewroleta aveo.
    • Gość: a Re: Plac manewrowy ... IP: *.torun.mm.pl 06.04.05, 17:24
      popieram!!

jasne, ze mozesz obie cwiczyc- ALE TYLKO DODATKOWO! ile musisz przejechac z
      instruktorem, to radzilabym jednak przejechac. Widzisz- plac to taki twor,
      gdzie uczysz sie jezdzic na pamiec- wiesz, ktory slupek w ktorym oknie:) wiec
      jak sobie pocwiczysz innym autkiem z tata czy kims, to wspolczuje na examie:)

jednym slowem- to co zaoszczedzisz na instruktorze, to wydasz na poprawki:)

ale pogadaj ze swoim instruktorem- moze plac, na ktorym cwiczysz z nim mozna
      zaliczac rowniez w godzinach prywatnych- wtedy ma to sens, jak robisz to
      dodatkowo.
      • Gość: Paweł Re: Plac manewrowy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 18:45
        Drogi gościu ... nie obrażaj czyjegoś ojca :-)
        W moim przypadku to zadziałało.
      • Gość: Lucek Re: Plac manewrowy ... IP: *.bloknet.org / *.org 06.04.05, 18:49
        Popieram wypowiedzi przedmówców. Z instruktorem trzeba wyjeździć swoje. Na placu
        ewentualnie samoch. podobnych gabarytów jak Chevrolet Aveo możesz sobie ciwczyc
        jazdę pasem ruchu, ruszanie na wzniesieniu, ewentualnie parkowanie równoległe.
        Ale to musisz mieć juz opanowane na Aveo by działać na innym. Tak jak już
        koledzy napisali zaoszczędzisz w OSK dorobisz WORD. Musisz wziąść pod uwagę, że
        na egzaminie nie ma "może sie uda", tam jest TAk lub NIe...Po drugie ojciec czy
        ktoś znajomy już dawno nie pamięta albo był uczony inaczej placu manewrowego. A
        wiedz o tym, iż inaczej jeździ się prywatnie a inaczej pod egzamin. Pozdrawiam
      • Gość: mac Re: Plac manewrowy ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 20:14
        jazda z tatą jest bez sensu i z innego powodu. Tata to pewnie doświadczony
        kierowca, albo taki, któremu się wydaje, że nim jest. Będzie cie uczył po
        swojemu, czyli niekoniecznie tak jak wymagaga tego egzamin.
        Zaoszczędzisz pieniądze na nauce, ale stracisz czas i pieniądze podczas
        kolejnych poprawek.
        • Gość: grip Re: Plac manewrowy ... IP: *.petrus.com.pl 06.04.05, 23:02
          A niby jakie wymagania są na egzaminie?
          Wystarczy wykonać manewry nie przekraczając linii i nie jeżdżąc po słupkach.
          Przecież egzaminatora nie obchodzi to czy liczysz słupki i obroty kierownicą.
          Jeśli ktoś ma choć trochę smykałki do jazdy samochodem i załapie o co chodzi to
          z pewnością wykonałby manewry każdym autkiem o zbliżonych gabarytach. Dlatego ja
          nie odradzałbym ćwiczeń we własnym zakresie. Im więcej wprawy tym lepiej.
          Aha i powodzenia na egzaminie!!!
          • Gość: lol Re: Plac manewrowy ... IP: *.bloknet.org / *.org 07.04.05, 07:42
            Tak? Przyjdz zobaczyc jaka smykalke maja kobiety do placu! zapros swojego ojca
            na plac i zobaczymy jak doswiadczony kierowca sobie z nim poradzi!Zycze duzo
            poowdzenia!
            • Gość: grip Re: Plac manewrowy ... IP: *.petrus.com.pl 07.04.05, 10:33
              Zgadza się. Nie wszystkim przychodzi to łatwo, inaczej egzaminatorzy nie
              zarobiliby na chleb. Z drugiej strony znam kobiety które zdawały za pierwszym
              razem i śmigały po placu lepiej niż nie jeden facet. Wszystko zależy od danej
              osoby jednak jestem pewien że jeszcze nikomu nie zaszkodziły dodatkowe ćwiczenia
              we własnym zakresie.
    • Gość: niedoświadczona Re: Plac manewrowy ... IP: 158.75.12.* 07.04.05, 10:59
      Oczywiście mam zamiar jeżdzić z instruktorem, ale nikt z Was nie powie że
      dodatkowe godziny wyjeżdżone samemu mi zaszkodzą. Myślę że będę się pewniej
      czuła i nie będę się tak stresować kiedy nie będzie obok instruktora.

Dzięki za odpowiedzi, ale nadal aktualne pozostaje moje pytanie: czy jest
      gdzieś w Toruniu plac manewrowy, dzie mogłabym sobie poćwiczyć?

Niedoświadczona
      • Gość: Lucek Re: Plac manewrowy ... IP: *.bloknet.org / *.org 07.04.05, 13:41
        Szkola powinna udostępnić plac manewrowy. Oczywiscie jazdy dodatkowe z kims
        nigdy nie zaszkodzą ale pisalas ze chcesz je zastapic calkowicie zamiast te
        kursowe. JEzeli tak to nawet trzeba z kims pojezdzic, ale jak juz mowilem musisz
        wiedziec co i jak! Nasza szkola np. udostepnia plac dla swoich kursantow wiec i
        Twoja tez powinna.. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka