vanilia_01 28.01.05, 09:16 czy mozecie podac pare propozycji, jakie znacie ciekawe, mile miejsca w osielsku, nadajace sie np na spacer? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seatle Re: ciekawe miejsca 28.01.05, 09:38 jak znajde wolna chwile vanilia_01 napisała: > czy mozecie podac pare propozycji, jakie znacie ciekawe, mile miejsca w > osielsku, nadajace sie np na spacer? Odpowiedz Link
seatle Re: ciekawe miejsca 29.01.05, 06:43 vanilia_01 napisała: > czy mozecie podac pare propozycji, jakie znacie ciekawe, mile miejsca w > osielsku, nadajace sie np na spacer? pewnie, ze znam! zarezerwuj sobie 4 - 6 godzin ubierz spodnie, wysokie trapery zrob kawe w termosie, kanapki, wez aparat fotograficzny udaj sie ulia centralna w kierunku Niw, tak daleko, az na wprost skonczy sie safalt skrec w prawo (buduja tam od kilku lat jakies osiedle) idz tak dlugo (bardziej zbaczaj w prawo), az spotkasz gleboki row odwadniajacy, ktory prowadzi w kierunku Wisly jezeli bedziesz szla z biegiem rowu, trasa prowadzic bedzie przez kompletnie niezamieszkane tereny bardzo duzo wzniesien, lasow i przepieknych widokow w jednym miejcu miniesz cos na rodzaj moczarow w pigulce, wybieg stadniny koni, wiele lesnych lak, na ktorych wczesnym porankiem hasaja sarny i inne rogacze!!!:-) polecam szczegolnie wiosna (musisz wyjsc okolo 3-4 rano aby spotkac pasace sie sarny, alebo pod wieczor, kiedy okolo 8 pm wychodza na nocny posilek) obok saren: zajace listy i spiew ptakow, budzace sie slonce w lesie i rosa na pajeczynach! - koniecznie aparat, slonce tworzy niepowtarzalne formy ze swiatla i cienia wycieczka druga: nad Wisle zarezerwuj sobie 4 - 6 godzin ubierz spodnie, wysokie trapery zrob kawe w termosie, kanapki, wez aparat fotograficzny udaj sie ulia centralna (pieszo lub rowerem!!!) w kierunku Niw, tak daleko, az na wprost skonczy sie safalt gdy skonczy sie asfalt jedziesz prosto w kierunku chyba Jaruzyna (to droga lesna dochodzaca do asfaltu Fordon - Strzelce) przez las okolo 5-7 km po minieciu lasu, na tzw czuja dalej prosto az trafisz nad Wisle na wale przeciwpowodziowym wylozone plyty betonowe i bez trudu mozna pojechac na polnoc lub w kierunku Fordonu bardzo interesujacy widok na prawobrzezna czesc Wisly (Ostromecko) i majestatyczna Wisle te tereny, nazwijmy je poludniowo-wschodnie gminy (chociaz Wisla to juz nie nasza gmina), uwazam za najciekawsze na wycieczki w jakim rejonie mieszkasz? Odpowiedz Link
vanilia_01 Re: ciekawe miejsca 29.01.05, 12:31 dziekuje serdecznie. z pewnoscia skorzystam. gdzie mieszkam? w okolicy ul. centralnej. dlaczego pytasz? Odpowiedz Link
m-classic Re: ciekawe miejsca 29.01.05, 13:44 Seatle napisał: "...zarezerwuj sobie 4 - 6 godzin ubierz spodnie, wysokie trapery zrob kawe w termosie, kanapki, wez aparat fotograficzny...itd." Fajnie to napisałeś i to w sobotę o 6.43- jesteś bohaterem. Odpowiedz Link
seatle Re: ciekawe miejsca 30.01.05, 03:28 m-classic napisała: > Seatle napisał: > "...zarezerwuj sobie 4 - 6 godzin > ubierz spodnie, wysokie trapery > zrob kawe w termosie, kanapki, wez aparat fotograficzny...itd." > > Fajnie to napisałeś i to w sobotę o 6.43- jesteś bohaterem. dzieki, ale bohaterow juz miedzy nami nie ma Odpowiedz Link
m-classic Re: ciekawe miejsca 30.01.05, 10:38 seatle napisał: > dzieki, ale bohaterow juz miedzy nami nie ma Może rzeczywiście bohater to zbyt szumne określenie w naszych czasach. W takim razie -wcześnie wstający- może być? 3.28- niesamowite- albo jesteś tak zapracowany albo już wiem skąd to "seattle" w podpisie. Odpowiedz Link
seatle Re: ciekawe miejsca 30.01.05, 18:11 > już wiem skąd to "seattle" > w podpisie. :-) "sleepless in Seattle" ? Odpowiedz Link
m-classic Re: ciekawe miejsca 30.01.05, 21:59 seatle napisał: > "sleepless in Seattle" > > ? :-) For instance- chyba, że jesteś zauroczony NBA- co przy różnicy czasu też się jakoś tłumaczy. Odpowiedz Link
seatle Re: ciekawe miejsca 01.02.05, 16:29 m-classic napisała: > seatle napisał: > > "sleepless in Seattle" > > > > ? > > :-) > For instance- chyba, że jesteś zauroczony NBA- co przy różnicy czasu też się > jakoś tłumaczy. > > zauroczony NBA - nie, moze kiedys predzej bardziej pasuje mi m-clasic, co w wolnej interpretacji klasyczna muzyka bym nazwal:-) Odpowiedz Link
m-classic Re: ciekawe miejsca 01.02.05, 19:13 seatle napisał: > zauroczony NBA - nie, moze kiedys predzej > bardziej pasuje mi m-clasic, co w wolnej interpretacji klasyczna muzyka bym > nazwal:-) :-)No cóż, powiedzmy, że trudne to nie było. Ale jak klasyka to co np.? Odpowiedz Link
seatle Re: ciekawe miejsca 02.02.05, 14:10 > :-)No cóż, powiedzmy, że trudne to nie było. > Ale jak klasyka to co np.? pewnie nie bede oryginalny: chopin mysle, ze zdecydowany faworyt w tym roku konkurs chopinowski (13-y, 14-y?) sluchalem w PRII PR wspomnienia J.Waldorfa, ktory pamieta kazdy z konkursow slyszlas moze? Odpowiedz Link
m-classic Re: ciekawe miejsca 02.02.05, 15:32 seatle napisał: > w tym roku konkurs chopinowski (13-y, 14-y?) > > sluchalem w PRII PR wspomnienia J.Waldorfa, ktory pamieta kazdy z konkursow > slyszlas moze? XV-sty Kiedyś "siedziałam" w II PR ale dzisiaj rzadko go słucham. Natomiast z historii konkursów chopinowskich gdzieś "po drodze" pisałam pracę. Żelazną literaturą była wtedy jego książka na ten temat- fajna nawet. Jeśli przypadł Ci do gustu Chopin to możesz posłuchać E. Griega- też fajne klimaty (nie wszystkie ale większość). itd... zdaje się, że przynudzam, a mogę ciągnąć ten temat jeszcze baaardzo długo. Odpowiedz Link
seatle Re: ciekawe miejsca 03.02.05, 21:43 m-classic napisała: > seatle napisał: > > w tym roku konkurs chopinowski (13-y, 14-y?) > > > > sluchalem w PRII PR wspomnienia J.Waldorfa, ktory pamieta kazdy z konkurs > ow > > slyszlas moze? > > XV-sty > Kiedyś "siedziałam" w II PR ale dzisiaj rzadko go słucham. Natomiast z historii > > konkursów chopinowskich gdzieś "po drodze" pisałam pracę. Żelazną literaturą > była wtedy jego książka na ten temat- fajna nawet. > Jeśli przypadł Ci do gustu Chopin to możesz posłuchać E. Griega- też fajne > klimaty (nie wszystkie ale większość). itd... zdaje się, że przynudzam, a mogę > ciągnąć ten temat jeszcze baaardzo długo. moze rozmawiajmy w tym watku wydzialu mech nie konczylem, byly to jednak studia techniczne nie widze wielkiej sprzecznosci pomiedzy muzyka klasyczna a naukami scislymi sadze, ze doskonale sie uzupelniaja poza tym, nie jestem zadnym znawca muzyki, lubie brzmienie fortepianu, a nuty Chopina wyjatkowo sie zestrajaja ze mna i to tez czasami w samochodzie mam zawsze plyty z m-clasicc:-) a skad u Ciebie taka pasja muzyczna? mozesz napisac duzo, z pewnoscia z zaciekawieniem przeczytam Odpowiedz Link
m-classic Re: ciekawe miejsca 04.02.05, 19:32 seatle napisał: > moze rozmawiajmy w tym watku Tutaj miało być o ciekawych miejscach > nie widze wielkiej sprzecznosci pomiedzy muzyka klasyczna a naukami scislymi > sadze, ze doskonale sie uzupelniaja Ja nie widzę żadnej, natomiast powiedzmy szczerze ,klasyka nie jest zbyt popularna. > poza tym, nie jestem zadnym znawca muzyki, lubie brzmienie fortepianu, a nuty > Chopina wyjatkowo sie zestrajaja ze mna > i to tez czasami > w samochodzie mam zawsze plyty z m-clasicc:-) Fortepian to jest jednak instrument. W samochodzie je masz- czy też w samochodzie ich słuchasz?:-) > a skad u Ciebie taka pasja muzyczna? Odkąd pamiętam- była zawsze. Wszelkie jej zawiłości są bardzo intrygujące, a odtwarzanie jej to po prostu bajka. I pomyśleć, że kiedyś bardzo poważnie interesowała mnie Turystyka, może dobrze, że w Bydgoszczy nie było takiego kierunku. Odpowiedz Link
vanilia_01 Re: ciekawe miejsca 06.02.05, 13:17 ojej, a ja wlasnie z tego powodu bardzo ubolewalam swego czasu... turystyka sie interesuje caly czas, nie tylko w praktyce ale rowniez w teorii, (choc jeszcze spore braki). no i coz - mysle ze polaczenie muzyki klasycznej jak i zamilowania do turystyki, zwiedzania - idzie w parze... m-classic - czy twoje zamilowania turystyczne naprawde "przeminely z wiatrem"? Odpowiedz Link
m-classic Re: ciekawe miejsca 06.02.05, 16:13 vanilia_01 napisała: > m-classic - czy twoje zamilowania turystyczne naprawde "przeminely z wiatrem"? Turystykę fajnie by się studiowało. Zamiłowania natomiast w żadnym wypadku nie minęły, można powiedzieć, że nad wyraz się ostatnio rozwijają. Odpowiedz Link
seatle Re: ciekawe miejsca 06.02.05, 21:45 turystyka to prawdziwa pasja jaka forme turystyki preferujesz? Odpowiedz Link
m-classic Re: ciekawe miejsca 07.02.05, 13:59 Generalnie można powiedzieć, że objazdowo-wypoczynkowo-aktywną. Krótko mówiąc: góry odpadają, chyba, że są to Karkonosze- wtedy jak najbardziej, lato bez morza nie istnieje, cała reszta oprócz Mazur do przyjęcia. Mogę cały dzień "przełazić" i jest mi wszystko jedno czy to będzie w mieście, poza nim, czy w lesie itd.- natomiast od cywilizacji jestem jednak w jakimś stopniu uzależniona. No i oczywiście klimat i atmosfera miejsc, szczególnie nowych- to przede wszystkim. Odpowiedz Link
seatle Re: ciekawe miejsca 08.02.05, 21:38 turystyka aktywna nie uwzgledniajaca gor? dlaczego? Odpowiedz Link
m-classic Re: ciekawe miejsca 09.02.05, 14:35 seatle napisał: > turystyka aktywna nie uwzgledniajaca gor? > dlaczego? Czy turystyka aktywna to przede wszystkim góry? Odpowiedz Link
seatle Re: ciekawe miejsca 09.02.05, 16:26 m-classic napisała: > seatle napisał: > > > turystyka aktywna nie uwzgledniajaca gor? > > dlaczego? > > Czy turystyka aktywna to przede wszystkim góry pewnie, ze nie nigdzie tak nie napisalem zauroczona turystyka z wyjatkiem aktywnej turytyki gorskiej kloci mi sie to i tyle Odpowiedz Link
m-classic Re: ciekawe miejsca 09.02.05, 18:18 Zgadza się- nie napisałeś. Istotnie aktywna turystyka zwykle kojarzona jest z górami ale ja gór (może powinnam napisać, że wysokich)- nie lubię. Są inne regiony, gdzie równie aktywnie i przede wszystkim bezpiecznie można wypoczywać. Odpowiedz Link
seatle Re: ciekawe miejsca 30.01.05, 03:26 vanilia_01 napisała: > dziekuje serdecznie. z pewnoscia skorzystam. gdzie mieszkam? w okolicy ul. > centralnej. dlaczego pytasz? pytajac, bralem pod uwage, iz mozesz nie kojarzyc miejsc o ktorych pisalem skoro mieszkasz przy centralnej, mam pewnosc, ze trafisz a jak wrocisz, opisz swoje wrazenia bede wdzieczny Odpowiedz Link
vanilia_01 Re: ciekawe miejsca 31.01.05, 19:58 ok, nie omieszkam. szkoda, ze nie na wszystkie posty odpowiadasz Odpowiedz Link
seatle Re: ciekawe miejsca 01.02.05, 08:49 vanilia_01 napisała: > ok, nie omieszkam. szkoda, ze nie na wszystkie posty odpowiadasz ups ktory post pominalem...? Odpowiedz Link
vanilia_01 Re: ciekawe miejsca 01.02.05, 16:12 spojrz na ten: Czy w Niemczu czujemy się bezpiecznie? i moj z 29.01 Odpowiedz Link
coooler1 Re: ciekawe miejsca 01.02.05, 22:41 Ciekawym miejscem jest niewątpliwie Skarpa koło Gdańskiej , skąd jest fajny widok na Miasto.. Pozdro... Odpowiedz Link
vanilia_01 Re: ciekawe miejsca 02.02.05, 08:14 zgadzam sie. w przeciwienstwie do miiejsc, o ktorych pisze seatle, juz tam bylam i musze przyznac, ze widok jest niezwykly. szczegolnie polecam wschody slonca nad bydgoszcza. Odpowiedz Link