Dodaj do ulubionych

Piernikowa Aleja Gwiazd kto w tym roku ?????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 20:36
Obserwuj wątek
    • jakub_lauder Re: Piernikowa Aleja Gwiazd kto w tym roku ????? 17.06.05, 22:18
      Balcerowicz i Smendzianka
      • Gość: hehe Re: Piernikowa Aleja Gwiazd kto w tym roku ????? IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.05, 23:10
        BMO :)
        a ciekawe, czy miasto odpowiednio królewsko podejmie jaśniewielkiego pana b.
        ;)
        • jakub_lauder Re: Piernikowa Aleja Gwiazd kto w tym roku ????? 18.06.05, 08:48
          I kto to bedzie w przyszlym roku? Bo lista kandydatow cos krotka sie wydaje...
          • Gość: jacek Re: Piernikowa Aleja Gwiazd kto w tym roku ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 09:02
            tak tez sie tego obawiam mój pewniak Kruszkowski nie załapał się na medal w
            Atenach.........Może dziś wygra idola Uniatowski i jedno miejsce w przyszłym
            roku zaklepane.............
            • Gość: ja Re: Piernikowa Aleja Gwiazd kto w tym roku ????? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 18.06.05, 11:32
              Nawet jak wygra Idola to co?
              Moim zdaniem to za malo i by sie Szmak osmieszyl.
              Jak nie bedzie G. Ciechowskiego to dla mnie ta aleja Gwiazd to lipa
              • Gość: jacek Re: Piernikowa Aleja Gwiazd kto w tym roku ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 14:37
                zgadzam się ale niestety do tego trzeba żyć ,,,,,,,,a Uniatowski zyje obecnie
                jest o nim głosniej niz o wielu innych kandydatach,a za kilka lat ?????????
                • Gość: ja Re: Piernikowa Aleja Gwiazd kto w tym roku ????? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 18.06.05, 17:38
                  Wymóg życia jest niezbędny do udzielenia wywiadu.
                  Katarzynka należy się Grzegorzowi jak mało komu, a to że ktos wymysla bzdurne
                  regulaminy to na to bata nie ma.
                  Szmak wymyslil ze trzeba żyć.
                  Bociek w sprawie rzeźby Rejsu tłumaczy sie ze w statucie jest ze ma byc na
                  bulwarze. Ciekawe czy tak naprawde jest.
                  Takie tlumaczenia ja mam gleboko w d..
                  • Gość: jacek Re: Piernikowa Aleja Gwiazd kto w tym roku ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 17:44
                    Masz rację ale ktoś ten regulamin układał.........walcz ,lobbuj jak CI się to
                    uda jesteś WIELKA I MASZ U MNIE KOLACJĘ............POZDRAWIAM
                  • Gość: torunianka Re: Piernikowa Aleja Gwiazd kto w tym roku ????? IP: *.petrus.com.pl 18.06.05, 19:14
                    zgodzę się z Tobą w połowie:
                    - Ciechowski powinien mieć swoją katarzynkę (a może raczej CAŁA pierwsza
                    Republika?!)

ale Rejs na bulwarze musi być i nie dam się przekonać do łódki na szosie;)
    • Gość: viki moje propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 12:13
      Podbno tylko żyjący?

Osobiscie rekomenduje na stronę "artystow":
      - Slawek Wierzcholski
      - Mariusz Lubomski
      - Bogdan Holownia
      - Malgorzata Żak
      - Katarzyna Dowbor
      - Atrakcyjny Kazimierz
      - inni 3 z Rebubliki (+żona Ciechowskiego) - w 1 roku zbiorczo

Osobiscie rekomenduje na stronę "osobistosci":
      - Leszek Balcerowicz
      - Lech Walesa (tu sie uczyl)
      - Tadeusz Rydzyk
      - Aleksander Woszczyk (astronom)
      - Wiesław Domaslowski (słynny konserwator Unesco)
      - Marian Filar
      • Gość: b3ut Re: moje propozycje IP: *.torun.mm.pl 18.06.05, 12:30
        - Katarzyna Dowbor

hmmm a jakie są jej dokonania poza reklamowaniem mielonych??
        Czy to wypada by obok gwiazdy prof. Wolszczana był symbol takiej osoby?
        • Gość: viki Re: moje propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 12:40
          Aleje sa mieszanka roznych rzeczy - trudno porownywac kulture do nauki i kto
          wazniejszy.
      • Gość: kroll Re: moje propozycje IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.06.05, 14:26
        A Zydowicz?
        • Gość: viki Re: moje propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 15:12
          Gość portalu: kroll napisał(a):

> A Zydowicz?

Dlaczego nie, jestem za.
          • jakub_lauder Re: moje propozycje 18.06.05, 18:23
            Walesa to sie uczyl w Papowie pod Lipnem... bez przesady nie robmy z Alei
            posmiewiska....
      • Gość: ja Re: moje propozycje IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 18.06.05, 23:26
        No dobry pomysl z calym zespolem Republika

Jestem calkowicie przeciwny pani Dowbor pani Żak, p. Filarowu i p. Walesie
        1 - spikierka, zawod podrzedny
        2 - nikt jej nie zna
        3 - gada glupoty,
        4 - nie ma zwiazku z miastem
    • babbik zrobic wreczenie 4 gwiazd dla 4 czlonkow Republiki 18.06.05, 19:18
      A moze w jednym roku zrobic wreczenie 4 gwiazd dla 4 czlonkow Republiki?
      Za meza odsłoni żona. To zbyt ważne postacie dla Torunia, by je pomijać!
      • Gość: torunianka Re: zrobic wreczenie 4 gwiazd dla 4 czlonkow Repu IP: *.petrus.com.pl 19.06.05, 16:31
        jakich gwiazd?
        toż to są katarzynki, o ile mnie pamięć nie myli, oczywiście.
        A katarzynka Republiki, jako zespołowa mogłaby być po prostu nieco większa z
        nazwiskiem Grzegorza Ciechowskiego w środku, i nazwiskami muzyków zespołu na
        obrzeżach. Może zmieśliby się wtedy wszyscy i pierwsi i ostatni?

A katarzynka nieartystyczna to oczywiście dla Balcerowicza być powinna, bo
        żadnego uczonego sławniejszego chyba nie ma.
        • Gość: Kaja Re: zrobic wreczenie 4 gwiazd dla 4 czlonkow Repu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.06.05, 16:38
          Jestem za Markiem Zydowiczem, zwlaszcza teraz kiedy dzieki niemu doszlo do tego
          ze Torun jako pierwsze po kilkudziesieciu latach miasto w polsce rozpoczyna
          budowe Muzeu Sztuki Wspolczesnej.
          • Gość: torunianka Re: zrobic wreczenie 4 gwiazd dla 4 czlonkow Repu IP: *.petrus.com.pl 19.06.05, 16:42
            Żydowiczowi też się należy, ale chyba Republika powinna być przed nim.
            Wcześniej zaczynali, ich lider odszedł. Czas najwyższy na .
            A Żydowicz na drugi rok za Camerimage głównie. Muzeum to zaledwie podpis
            ministra, jak na razie. Niech ruszy.
            • Gość: Kaja Re: zrobic wreczenie 4 gwiazd dla 4 czlonkow Repu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.06.05, 17:48
              Moze masz racje ze Grzegorz Ciechowski powinien byc w tym roku.Pozwol jednak ze
              wyjasnie sprawe muzeum. Too nie tylko podpis ministra. Sa pieniadze, jest
              projekt teraz powstaja projekty techniczne i za pol roku ruszy budowa. Tylko
              wojna mogla by to powstrzymac.sama slyszalam jak minister, prezydent i
              marszalek to potwierdzili.Zydowicz to wydreptal w tych urzedach.A teraz
              przygotowuje wystawe na otwarcie muzeum . Ciekawa jestem co to bedzie ? Znajac
              goscia mysle ze cos czego w Polsce nie bylo. Festiwl rosnie z roku na rok .
              szkoda ze nie w Toruniu. Grzegortz ciechowski tez rosl poza toruniem. A podobno
              Zydowicz przygotowuje swoj film i Lyncha.Ktos cos wie wiecej?
              • Gość: torunianka Re: zrobic wreczenie 4 gwiazd dla 4 czlonkow Repu IP: *.petrus.com.pl 19.06.05, 18:05
                dzięki za przyznanie racji. Obywatel GC i Republika teraz, dopóki nie jest za
                późno.

A Żydowicz za Camerimage nie za Muzeum, które jeszcze nie istnieje. A za
                dreptanie w sprawie pieniędzy to gwiazd się nie przyznaje. Wiesz ile ludzi w
                słusznych sprawach drepcze?! I niektórym nawet udaje się coś wydreptać.

A takie nagrody to za genius loci, który Żydowicz niewątpliwie ma.
                A przyszłym roku jak Muzeum może będzie to byłyby i dwa powody do katarzynki:)
                Pozdrawiam
    • Gość: ja Re: Piernikowa Aleja Gwiazd kto w tym roku ????? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 20.06.05, 17:01
      Dobra, rozmawiajmy rzeczowo
      Andrzeju Szmaku wygrales!!!
      To przede wszystkim Tobie nalezy sie Katarzynka
      Taka wielka nawet ze sie na Starym Rynku nie zmiesci i trzeba bedzie ja ustawic
      pionowo, tak jak te korytarze w sejmie.
      Dopiero potem jakis tam obrzempala grajek Ciechowski
      • Gość: df Re: Piernikowa Aleja Gwiazd kto w tym roku ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:40
        Nie smiej sie ze Szmaka, bo cie wytropi i zniszczy!
        A aleja gwiazd to akurat fajny pomysl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka