Dodaj do ulubionych

NASZE SPRAWY

29.03.07, 10:56
mam pytanie czy ukazało się to pismo czy już konioec? jakoś o nim cicho a
jeśli tak to może napiszcie co w w nim ciekawego
Obserwuj wątek
    • sauber1 Re: NASZE SPRAWY 29.03.07, 12:27
      km251 napisała:

> mam pytanie czy ukazało się to pismo czy już konioec? jakoś o nim cicho a
      > jeśli tak to może napiszcie co w w nim ciekawego

A na co gazeta, jak to forum lepsze jest od poczty pantoflowej, tu można
      wszystkiego sie dowiedzieć , szkoda że tej kawy obiecanej nie ma jak i kiedy
      pokosztować ;)))
      • medyk18 Re: NASZE SPRAWY 29.03.07, 17:24
        czytałem , znaczy obejżałem Nie ma co mówić śmierć nadchodzi, ale popieram
        saubera można by zrobić informator internetowy.
    • nowyxxl Re: NASZE SPRAWY 29.03.07, 23:49
      No właśnie-co się dzieie z gazetką?Nikt nic niewie.
      • sauber1 Re: NASZE SPRAWY 30.03.07, 00:26
        nowyxxl napisał:

> No właśnie-co się dzieie z gazetką?Nikt nic niewie.

A czy można ją kupić w kiosku, dawno nie byłem w Topólce, ostatnio ma dzień
        rewolucji, kwiaty pod pomnikiem powstańców czy kogoś tam złożyć (jako szofer), a
        kiosk jest to jest jeszcze i w tym samym miejscu przy szkole?
        • medyk18 Re: NASZE SPRAWY 30.03.07, 12:08
          wczoraj będąc u sąsiada pokazali mi ostatnie wydanie. Powiem tak to nie są te
          czasy że robiło się byle jak i wszystko ludzie brali Uważam żejest to droga
          sprawa choć nikt nie pisze ile kosztuje jedno wydanie vzy nakład nie wiemjak
          nazwać. Nikt w niej nawet się nie spełnia i widać że jest bez koncepcji i
          wyrazu Szkoda kasy. lepiej zastopować.
          • szarotka72 Re: NASZE SPRAWY 30.03.07, 17:27
            Gazetki w kiosku są gratis.
            Oglądałam u kogoś, nawet nie pamiętam co tam było namalowane.
            Nic szczególnego - w przeciwnym wypadku bym zapamiętała.
            • synalek6 Re: NASZE SPRAWY 30.03.07, 17:32
              ja też właśnie skończyłem oglądać Skończyłem na połowie trzeciej strony
              Wystarczy Uważam że nie tędy droga i nie mówię tego bezpodstawnie Za publiczne
              pieniądze nie można się bawić. społeczeństwo wymaga od swoich przedstawicieli
              profesjonalizmu. Jeśli redaktor co handluje warzywami i drzewkami umie pielić
              grządki niech pieli, ale z piaasku bicza nie ukręci.
              • szarotka72 Re: NASZE SPRAWY 30.03.07, 17:37
                Pozdrowienia dla Stasia Wojtysiaka od Szarotki.
                Każdy powinien robić to co umie najlepiej.
                • km251 Re: NASZE SPRAWY 30.03.07, 18:26
                  a co stasiu umie najlepiej
                  a następny z tej gazety to kto?
                  • szarotka72 Re: NASZE SPRAWY 30.03.07, 19:45
                    Umie hodować kaktusy,drzewka i inne.
                    • km251 Re: NASZE SPRAWY 30.03.07, 23:33
                      czyli redaktor kaktus?? Tyż ładnie w skrócie to by było rekak
    • marysia9930 Re: NASZE SPRAWY 31.03.07, 22:32
      a no ładnie, kaktusy też ładne. wiem bo kiedyś kupowałam, i nawet mi zakwitł...
      a co do gazetki to ujdzie, zawsze mogło być gorzej, łatwiej jest wymądrzać się
      na forum i krytykować niż w rzeczywistości się tym zajmować, dlatego ja (mimo,
      że to NIE MOJE SPRAWY) to chętnie czytam, a wy zamiast wspierać redakcję to ją
      dołujecie. to tylko pogarsza sprawę, miejmy nadzieję że tych opinii nie
      czytają, tylko robią swoje. pozdrawiam marycha!!! ;]
      • sauber1 Re: NASZE SPRAWY 31.03.07, 22:50
        marysia9930 napisała:

> pozdrawiam marycha!!! ;]

Oj Marycha, co Tobie?
        • marysia9930 Re: NASZE SPRAWY 31.03.07, 22:59
          sauber1 napisał:
          > Oj Marycha, co Tobie?

Mi? NIC, a tobie??
          • sauber1 Re: NASZE SPRAWY 01.04.07, 00:19
            marysia9930 napisała:

> sauber1 napisał:
            > > Oj Marycha, co Tobie?
            >
            > Mi? NIC, a tobie??
            • sauber1 Re: NASZE SPRAWY 01.04.07, 00:21
              sauber1 napisał:

> marysia9930 napisała:
              >
              > > sauber1 napisał:
              > > > Oj Marycha, co Tobie?
              > >
              > > Mi? NIC, a tobie??
              A miało to zabrzmieć jak zwykłe WITAJ ;)))
    • marysia9930 Re: NASZE SPRAWY 01.04.07, 09:17
      a no witaj witaj;}
      • km251 Re: NASZE SPRAWY 01.04.07, 22:01
        marychna a jakpomagać napisz co bys chciała do tej gazety jake wieści a może
        jakąś wkładkę byście zrobiły?
        • sauber1 Re: NASZE SPRAWY 01.04.07, 23:46
          km251 napisała:

> marychna a jakpomagać napisz co bys chciała do tej gazety jake wieści a może
          > jakąś wkładkę byście zrobiły?

Ok o wkładkach mówicie, a co w takiej gazetce jest napisane, tylko gminne wieści
          , ogłoszenia, komunikaty, humor satyra i co jeszcze, nigdy nie było mi dane
          widzieć takiego wydania,ja pytam z czystej ciekawości
    • nowyxxl Re: NASZE SPRAWY 02.04.07, 00:15
      Słuchajcie Synalku i Medyku-"gońcie leszcza"
      Radni sami się nie wybrali,lecz my ich wybieraliśmy.Nie wiem czy Wy ja napewno
      Ktoś tych radnych wybrał do tej komisi,więc myślę że coś potrafią.
      A to że ktoś handluje,czy orze nie znaczy ,że ma klapki na oczach i nie
      posiadają inwencji twórczej i ciekawych pomysłów.
      Wracam na święta to zobaczę ich dzieło.
      Przeczytałem Wasze wszystkie wypowiedzi i co? nadal niewiem nic?-Czy ta gazetka
      się Wam nie podoba,czy redakcja.O co chodzi??Co ci ludzie napisali,a może czego
      nie napisali-Ja tu nie kumam???
      • dzordzdabliu Re: NASZE SPRAWY 02.04.07, 08:35
        A co wy tak kryrtykujecie Pana Stasia przecież on jest tylko jednym z członków
        komisji która tworzy gazetkę a ostateczny jej kształt jest ustalany i tak przez
        pracowników gminy,recenzowany przez polonistkę. Apropos nauczycieli lepiej
        spójrzcie chłodnym okiem jak wygladaja artykuły ze szkół pisane przez pedagogów
        tu jest troche cieniutko..To są tak sobie myslę trochę teksty pochwalne dla
        dzieci nie tyle uzdolnionych co dzieci "ważniejszych" rodziców.
        A Pan Stasiu czasem fotkę zrobi,czasem jakiś krótki artykuł napisze i tyle.A za
        całość odpowiada przewodniczący komisji i Urząd Gminy.
        • szarotka72 Re: NASZE SPRAWY 02.04.07, 09:07
          A czy ja napisałam o Stanisławie coś złego?
          A to ,że ktoś umie robić różne rzeczy,to tylko dobrze o nim świadczy.
          Hodowanie roślin a szczególnie kaktusów, to nie takie proste.
          Trzeba wiedzieć co i jak.
          Znam go i pozdrowić zawsze mogę,tym bardziej ,że....
          • km251 Re: NASZE SPRAWY 02.04.07, 10:33
            nikt tu z nikogo się nie wyśmiewa kolego nowy krytykujemy produkt jaki
            wytworzyła grupa ludzi mających tworzyć gazetkę Można pisać również na tym
            forum pochwały. Nowy ty potrafisz doskonale pisać pozytywne recenzje więc
            napisz coś pozytywnego a jak mówisz że jesteś za granicą to jeśli chcesz to
            prześlę ci gazetkę w wersji elektronicznej byś mgł się zapoznać.
            • medyk18 Re: NASZE SPRAWY 02.04.07, 10:48
              uważam że największą bzdurą jest wybór redaktorów przez radnych. Powstaje
              poprzez ta taka tandeta jaką mamy. Nie wiem czemu gazetki nie wydaje np.GOK,
              czy gminna biblioteka. Nie było by wtedy problemu z rolnikami redaktorami, że
              nie wspomnę o emerytch i rencistach. Przeczytałem również wypociny nauczycieli
              i to prawda, że jesli oni tak uczą dzieci jak piszą to bidule te nasze
              dzieciaki bo i podpisać się nie będą umiały
              • szarotka72 Re: NASZE SPRAWY 02.04.07, 11:38
                medyk18 napisał:
                > uważam,że największą bzdurą jest wybór redaktorów przez radnych.

Dokładnie,a kto to ustalił,że tak ma być? ze radni wybierają spośród siebie?
                Czy chcą przez to powiedzieć,że są uniwersalni?
                To chyba wewnętrzna gminna ustawa?
                Tak jak napisałam: każdy powinien robić to co umie najlepiej.
                Są na terenie gminy takie osoby,które się do tego nadają.
                Można ogłosić konkurs,wybrać najlepszych,ale komu się chce?
                Co Wy na to? Nauczyciele to też takie *państwo* w *państwie*,
                praktycznie nietykalni.
                • sauber1 Re: NASZE SPRAWY 02.04.07, 15:16
                  szarotka72 napisała:

> Co Wy na to? Nauczyciele to też takie *państwo* w *państwie*,
                  > praktycznie nietykalni.

Tutaj zgodzić sie nie mogę, to najgorzej sytuowana grupa społeczna, teraz nawet
                  głośniej krzyknąć na krnąbrnego ucznia się nie ośmielą, mogą mieć koło pióra.
                  Kiedyś tak, na wsi to był raj, można było gorszą ocena postraszyć i kaczuszka na
                  niedziele była. Z tą nietykalnością to przesada, myślę że sami przedstawiciele
                  tego starego zawodu coś od siebie dodadzą, może w błędzie jestem ???
                  • synalek6 Re: NASZE SPRAWY 02.04.07, 15:55
                    sauber chyba sie pomyliłes najstarszy zawód świata to k...a choc nauczyćiel też
                    stary zawód. Ja bym w tym przynajmniej poście dał spokój tym ludziom możemy
                    pogadać na nowej stronie. Co do pomysłu nie woiem bodajże medyka , czy szarotki
                    na ogłoszenie konkursu na współpracę z gazetą , na technikę jej redagowania itp
                    to przecież by można wykożystać choćby pana który ostatnio ją redagował. Można
                    go lubić czy nie , ale robił to i na czas i profesjonalnie.
                    • szarotka72 Re: NASZE SPRAWY 02.04.07, 16:16
                      Myślimy o tej samej osobie? chyba tak.
                      To,że nie jest radnym,nie przeszkadzałoby aby zajmował się
                      redagowaniem gazetki.Dziwne są te zwyczaje u nas panujące.
                      Na czas i profesjonalnie - dobre określenie.
                      Pozdrowienia dla pana Piotra K.
                      • medyk18 Re: NASZE SPRAWY 02.04.07, 20:34
                        słowa uznania dla szarotki za konkrety , synalek teą o tym pisał ten pan to
                        nie piotr K ale piotr Kalinowski. Jest radnym , osobą publiczną więc pisać o
                        nim można bez strachu. to byłby dobry pomysł aby się włączył Problem czy
                        chciałby bo nie wierzą żeby radni i wójt byli przeciwko profeslonalizmowi. To
                        są publiczne pieniądze i my też mamy coś do powiedzenia. Pytanie do szarotki.
                        Jesteś dosyć zoriętowana Może wiesz ile kosztuje druk tego pisma?
                        • szarotka72 Re: NASZE SPRAWY 03.04.07, 07:55
                          Nie wiem ile kosztuje druk pisma,ale można się dowiedzieć.
                          Pisząc o p.Piotrze,że nie jest radnym myślałam o gminnym.
                          Uważam,że p.Piotr powinien zostać,a resztę można było dobrać.
                          Szkoda,że niektórych ludzi się nie docenia bez jakiegoś
                          konkretnego powodu.
                          Niby sie chce promować gminę ale kto to ma robić i gdzie?
                          Dobra gazetka mogłaby być zarazem wizytówką,ale tylko dobra gazetka.
                          • sauber1 Re: NASZE SPRAWY 03.04.07, 08:14
                            szarotka72 napisała:

>
                            > Niby sie chce promować gminę ale kto to ma robić i gdzie?
                            > Dobra gazetka mogłaby być zarazem wizytówką,ale tylko dobra gazetka.

Nie moja to spawa, ale moim skromnym zdaniem gmina swoją specyfiką zasługuje na
                            to by fachowo ja promować, a jak znam życie i te gazetki co było mi dane do tej
                            pory widzieć, to myślę że nie tędy droga, te gazetki przypominają mi lanie wody
                            i sztywniactwo, jak protokoł z zebrania partyjnego, pusto słowie i jeżyk
                            niezrozumiały, chyba że jest inaczej , a być może i powinno , chcę to słyszeć
                            same och i ach po następnym wydaniu. Mam nadzieję te Twórcy tego dzieła mnie tu
                            teraz tez czytają , wiedzą o co chodzi , tak nie wiele trzeba - prawda?
                            • km251 Re: NASZE SPRAWY 03.04.07, 11:38
                              nieczęsto się zdarza, że wszyscy mamy to samo zdanie na temt. Ja nie znałam
                              osobiście pana Piotra, ale czytałam jego artykuły, całe cykle , choćby ten
                              pisany gwarą czy ostatni cykl historyczny. W jego pisaniu czuć było pasję i
                              zawodostwo. Jestem za profesjonalizmem ale decyzję podejmuje wójt, a on no nie
                              wiem Ja bynajmniej proszę pana Orłowskiego o to by porozmawiał z tym panem
                              Dziękuję z góry wójtowi.
                              • bambaryla10 Re: NASZE SPRAWY 17.07.07, 19:10
                                najlepiej etacik,to jest tak gdy gra sie o cala pulęa mialobyc tak pięknie
    • nowyxxl Re: NASZE SPRAWY 03.04.07, 22:59
      OjOjOj podlizujecie się Stasiowi,a miało być o gazedce.
      P.Piotr był dobry, ale odkąt zaraził się epidemiją PIS,a na to leku nie ma-
      -ma poprostu klapki na.....Gazetka powinna być niezależna politycznie.Myślę,
      że P.Maria zrobi wszystko by wyeliminować protekcję i w końcu sami zaczną
      coś pisać,a nie korzystać z przyniesionych gotowców.
      Sauber trafiłeś w sedno-
      • l-6 Re: NASZE SPRAWY 05.04.07, 09:43
        widzę, że gazetka nadal jest pod uważną obserwacją. Niestety nie widziałem
        pisma,więc nie mogę go oceniać i nie wiem czy bym oceniał nawet po
        przeczytaniu. "Każdy orze jak może", tak moge nie czytając skomentować. Mówicie
        tu o profesjonaliźmie, to dlaczego nie weźmiecie wy i również ja, sprawy w
        swoje ręce. Mysle, że nie jest to takie trudne. Możemy rozpocząć od storzenia
        internetowej strony o naszej gminie, na której to stronie ,będą artykuły,
        będzie czat , forum ,itp no problem. Można będzie pisać anonimowo. To by była
        reklama gminy, i prawdziwa demokratyczna i wolna gazeta. L-6
        • szarotka72 Re: NASZE SPRAWY 05.04.07, 09:57
          Czyli konkurencyjne Nasze Sprawy nr 2?
          Taka anonimowa gazeta to chyba niezbyt dobry pomysł,
          mogłyby wystąpić rozbieżności w faktach.
          Prawdziwa demokratyczna,wolna internetowa gazeta?
          aż boję się pomyśleć jak by to wyglądało.
          Ciekawe co pan Piotr Kalinowski na to?
          • km251 Re: NASZE SPRAWY 05.04.07, 11:44
            pomysł nie głupi, choć ciekawe kto by tym sie zajął. Strona internetowa nie
            jest anonimowa, Myślę że musiał by byc moderator który by to wklejał na stronę
            i tylko on by miał do tego prawo, a co za tym idzie byłby odpowiedzialny za
            zamieszczone tam sprawy. Tak sobie to wyobrażam, trochę wiem na ten temat,
            ponieważjestem również informatyczką choć raczej znam teorie , a gorzej z
            praktyką.
            • medyk18 Re: NASZE SPRAWY 05.04.07, 11:53
              dużo słów ijak zwykle nic z tego nie wyjdzie. utworzenie takiej strony to żaden
              pewnie problem, ale jej prowadzenie to już sporo czasu Nie widzę sznsy aby
              ktokolwiek się tego podjął Pomysł dobry ale kto?
              • km251 Re: NASZE SPRAWY 05.04.07, 11:54
                myślę że znaleźliśmy Medyk18
                • medyk18 Re: NASZE SPRAWY 05.04.07, 11:55
                  kmka a może ty?
                  • sauber1 Re: NASZE SPRAWY 05.04.07, 18:00
                    medyk18 napisał:

> kmka a może ty?

A po co to gdybanie, nie mogą na meczu wszyscy lodów sprzedawać, takie są prawa
                    ekonomii, ale konkurencja jak najbardziej wskazana. Kmka mam do Ciebie pytanie
                    czy pomożesz mi przy ustawieniach w Biosie?
                    • l-6 Re: NASZE SPRAWY 06.04.07, 21:36
                      a co sauber nie gra ci w biosie? kmka pewnie kręci babke wielkanocną
                      ale o gazecie słowo. Widzę że ambitnie idziecie do przodu i już o mało
                      utworzyliście portal Topólki. Jestem do dyspozycji Utworzenie stroniczki to
                      pikuś mogę ją zrobić w 1 godzinkę , no 2 godziny. Później trzeba by ją
                      rozbudować. Problem w tym że ja ostatnio nieczęsto jestem w domu. Można by
                      wprawdzie zza granicy ale nie mam tam kompa
                      • sauber1 Re: NASZE SPRAWY 06.04.07, 23:10
                        l-6 napisał:

> a co sauber nie gra ci w biosie?

Tego tylko ośmielę się zapytać kmki, fachowca "cybernetyka".

kmka pewnie kręci babke wielkanocną - pewnie ;)

• km251 Re: NASZE SPRAWY 07.04.07, 11:23
                          a właśnie sauber co nie gra ci w BIOSIE? Ja ekspertem nie jestem , tylko
                          urzytkownikiem , ale cóż sie nie robi dla kolegów. Zapytam męża i myśle że
                          pomoc będzie pewna.
                          • sauber1 Re: NASZE SPRAWY 07.04.07, 13:17
                            km251 napisała:

> a właśnie sauber co nie gra ci

Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu. Nic szczególnego, zaktualizować muszę, a z
                            tym nie ma żartów. Pomysł dobry, zawsze lubię pewne i miło sie słyszy takie słowa ;)
                            • medyk18 Re: NASZE SPRAWY 12.04.07, 09:38
                              Ja chciałbym abyście mi powiedzieli jak dotrzeć do tych co redagują gazetkę.
                              Mam temat ciekawy tylko musiałbym porozmawiać z którymś z nch
                              • szarotka72 Re: NASZE SPRAWY 13.04.07, 06:43
                                Do medyka18:ale jesteś noga,że nie wiesz do kogo masz sie zgłosić!

Naszesprawy@wp.pl tel.(o54)28 69 004
                                • l-6 Re: NASZE SPRAWY 13.04.07, 16:48
                                  wiecie co? dziwię się, ze ciągie o tej gazetce piszecie. Jest to jest, niech
                                  sobie robią i nawet niech napiszą, że jestem głupi. dajmy sobie luz. Jest wiele
                                  ważniejszych spraw. Gazetka ,jak tak dalej będzie się rozwijać to się zwinie i
                                  finito.
                                  • nowyxxl Re: NASZE SPRAWY 18.05.07, 22:19
                                    l-6 napisał:

Gazetka ,jak tak dalej będzie się rozwijać to się zwinie i
                                    > finito.
                                    I-co gazetka się nie zwineła,a wręcz przeciwnie idzie w dobrym kierunku
                                    Jest pierwszy sukces Wójta.
                                    Koń jaki jest każdy widzi,więc może napiszę o tym czego nie ma.
                                    A nie ma fotki i informacji o sekretarzu .Milczeniem pominięto 2 rocznicę
                                    śmierci J P II,chociaż ks.Antoni wspominał,że lampy błyskały jak na konferencji
                                    pr.A L.Dodać jeszcze muszę korupcjogenny sukces L W .Za taki rodzinny sponsoring
                                    można wyjść w kajdankach jak posłanka,a cały sukces dziewcząt przysłoniła
                                    opiekunka i jej reklamy-przydała by się odrobina przyzwoitości.P.Stasiu może
                                    mieć kłopoty za te śmieci,bo komuś to się już nie podoba.Na koniec mam pytanie-
                                    co to jest prażucha?
                                    Sorki jeśli coś pominołem-pozdrawiamxxl
    • nowyxxl Re: NASZE SPRAWY 16.05.07, 22:28
      Oddałem- jak to napisała Marycha-co cesarskie i dostałem gazetkę.Jutro w pracy
      poczytam to coś napiszę,jeśli mi nie aresztują forum.
      miłej nocki jeśli ktoś czyta xxl
      • sisi76 Re: NASZE SPRAWY 19.05.07, 16:35
        Pan Piotr K do gazetki pewnie nie wroci wsadził nos w nieswoje sprawy , w
        gminie bylo wiele do zrobienia ale pan K . pozazdroscił oszałamiajacej sławy
        inwestorce myslal ze jako obronca uciemięzonego narodu rzuci gmine na kolana .
        ale nauka na przyszlosc jast ze najlepiej kariere robi sie na wlasnych
        pomyslach . moze pan K teraz wystartuje z pomyslem budowy chlewni bo slyszalam
        ze inwestorka zrezygnowala a widac ze na zielonych kariery nie zrobil
    • nowyxxl Re: NASZE SPRAWY 01.07.07, 20:47
      Dostałem dziś gazetkę-i co?
      Kiedyś Szarotka napisała"jak p.Wojtysiak jest redaktorem to nie wiem co
      powiedzieć"-dzisiaj ja też,chociaż podobno-im mniej widać tym lepiej.
      A zresztą to i tak wina leśniczego.
      • wsk18 Re: NASZE SPRAWY 02.07.07, 12:51
        nowyxxl napisał:

> Dostałem dziś gazetkę-i co?
        > Kiedyś Szarotka napisała"jak p.Wojtysiak jest redaktorem to nie wiem co
        > powiedzieć"-dzisiaj ja też,chociaż podobno-im mniej widać tym lepiej.
        > A zresztą to i tak wina leśniczego.
        O co chodzi nowemu trudno powiedzieć,(im mniej widać tym lepiej)
        Rusza wtedy wyobrażnia i każdy widzi po swojemu.
        nie zgodzę się co do zasad one powinny zawsze być jasne i czytelne.
        Gazetki nie oceniam,wystarczy mi że jest?
        • chlopzkujaw Re: NASZE SPRAWY 03.07.07, 09:36
          Rozmawialem z jednym z członków komisji która odpowiada za gazetke i wiecie co
          powiedział, że oni zatwierdzają i przygotowują materiał na gazetkę a potem ktoś
          inny decyduje co w niej będzie!!! Np. materiału o pikniku w Orlu wogóle nie
          dostali na posiedzenie komisji a w gazetce był. Zdjęcia są robione bardzo
          wyrażne-dobrym sprzętem tylko potem jakaś siła je "przyciemnia" w gazecie ze
          nic nie widac. Porównajcie foty z pikniku w Orlu i pozostałe -robione są tym
          samym gminnym aparatem... Z tego co wiem jeżeli nadal będzie
          działała "tajemnicza cenzura" to niektórzy radni chcą zrezygnować z pracy w
          gazetce.
          • sauber1 Re: NASZE SPRAWY 03.07.07, 13:55
            chlopzkujaw napisał:

> Rozmawialem z jednym z członków komisji która odpowiada za gazetke i wiecie co
            > powiedział, że oni zatwierdzają i przygotowują materiał na gazetkę a potem ktoś
            >...Zdjęcia są robione bardzo
            > wyrażne-dobrym sprzętem tylko potem jakaś siła je "przyciemnia" w gazecie ze
            > nic nie widac. ...

Jawność i zdecydowany głośny sprzeciw, najlepszym narzędziem w walce z
            niejasnymi siłami. W tych wszystkich różnych publikatorach wiele tego matactwa
            widzimy, tylko kto odważy się ???
            • marysia9930 Re: NASZE SPRAWY 08.07.07, 18:22
              Zatrzymam się trochę u was wczoraj czytałam gazetkę no i prawie,prawie
              trochę zdjęcia kiepskie ale co mi tam i tak większości ludzi nie znam
              no może sołtysa i leśniczówkę.Zdziwił mnie trochę spływ kolejny raz
              ten sam tekst nawet rzepaki kwitną chociaż w tym roku jak mi mówili
              sąsiedzi 25 maja już dawno przekwitły
              Redakcjo!! czytajcie co przed drukowaniem
              pozdrawiam marycha
              • sauber1 Re: NASZE SPRAWY 20.07.07, 19:19
                marysia9930 napisała:

>
                > Redakcjo!! czytajcie co przed drukowaniem
                > pozdrawiam marycha

Czasem dobrze jest zrobić mały błędzik, by dać inni powód do satysfakcji
              • marysia9930 Re: NASZE SPRAWY 25.11.07, 10:28
                marysia9930 napisała:

> Zatrzymam się trochę u was wczoraj czytałam gazetkę no i
                prawie,prawie
                > trochę zdjęcia kiepskie ale co mi tam i tak większości ludzi nie
                znam
                > no może sołtysa i leśniczówkę.Zdziwił mnie trochę spływ kolejny
                raz
                > ten sam tekst nawet rzepaki kwitną chociaż w tym roku jak mi
                mówili
                > sąsiedzi 25 maja już dawno przekwitły
                > Redakcjo!! czytajcie to przed drukowaniem
                czytam i czytam i nie wiem o czym
                czy nie można prościej na dożynkach byłam błysło mi po oczach a
                mnie niema no cóż nie jestem wipem -starajcie się Marycha
                • medium33 Re: NASZE SPRAWY 25.11.07, 11:06
                  Nie dość ,że się niczym nie wyróżniasz z tłumu to jeszcze się nie starasz.Miałam
                  więcej szczęścia niż Ty ,odnalazłam siebie na zdjęciach
                  z kilku imprez.
                  Pozdrawiam i do następnego razu.
                  A.N.
    • nowyxxl Re: NASZE SPRAWY 13.09.07, 21:47
      Czy widział może ktoś już nasze pisemko,bo jak mnie nie wycieli,to
      będę na zdjęciu-?
      • sauber1 Re: NASZE SPRAWY 14.09.07, 00:14
        nowyxxl napisał:

> Czy widział może ktoś już nasze pisemko,bo jak mnie nie wycieli,to
        > będę na zdjęciu-?

mam cztery cukierniczki w domu, chyba podskoczę kupić, myślę że nakład w
        błyskawicznym tempie sie nie rozejdzie, a dobre jak o 30 procent spadnie
        spożycie nakleję sobie a co, niech sie boją:)))
        • suzzz Re: NASZE SPRAWY 14.09.07, 16:01
          hm. obejrzalam wlasnie najnowszy numer 'naszych spraw'. jakos nudno,
          nieciekawie, od niechcenia, bez polotu..?
          • sauber1 Re: NASZE SPRAWY 15.09.07, 20:42
            suzzz napisała:

> hm. obejrzalam wlasnie najnowszy numer 'naszych spraw'. jakos ,
            > nudno nieciekawie, od niechcenia, bez polotu..?

A co może być ciekawego w takiej lokalnej gazetce, to sztuka dla sztuki, czasem
            oficjalny komunikat, na temat czegoś co sie wydarzyło i wcale nie musi być
            prawdziwy, tylko ukierunkowany żeby wszyscy myśleli że to tak ma być. Znamy
            życie i wiele wiemy, ale to już tak od lat jest, że czasem są dwie prawdy, ale
            kto chce to zna tą odpowiednią. Z reszta jakie to ma znaczenie, ważne że wszyscy
            mieszkańcy tej okolicy zadowoleni, a z czystej skromności na forum też nie piszą
            no bo i po co strzępić jeżyk po próżnicy? "Piotrusiu, nie kop pani, bo sie
            zapocisz" miłego czytania. Fajni jesteście :)))
            • nowyxxl Re: NASZE SPRAWY 18.10.07, 23:18
              Nareszcie dotarło do mnie nasze pisemko, a raczej to ja dotarłem do
              niego i myślę, że jest na tyle dobre,że nie mogę się czepiać i na
              tyle złe że nie mogę chwalić,ale idzie w dobrym kierunku.
              Szczęść Boże to mi się podoba p.Andrzeju.Takie to były czasy
              człowiek się mylił wchodząc do urzędu mówił niech będzie-dzień dobry,
              ale to zasługa babć a nie szkoły
              Pozdrawiam wszystkich i czekam na nowy numer gazetki xxl
              • sauber1 Re: NASZE SPRAWY 19.10.07, 01:43
                nowyxxl napisał:

> Pozdrawiam wszystkich i czekam na nowy numer gazetki xxl

Nie wiem o co chodzi ale to mi przypomina twarze ludzi zmęczonych. kiedyś z dumą
                i głośnia "witojcie towarzyszu, co u wos słychać" a teraz, coś się pozmieniało,
                tak jakby na odwyrtkę, innym trza służyć, oj boli i przez gardło przejść nie
                chce???
              • nowyxxl Re: NASZE SPRAWY 01.12.07, 22:00
                Wreszcie się do czekałem gazetki. obiecałem Was pochwalić,ale nic z
                tego---nie bardzo wiem co piszecie,chciało by się powiedzieć o co
                chodzi? o co chodzi? mam grać p. Janeczku,,co było efektem mojego
                działania?? czyż nie pięknie p. S
                • wsk18 Re: NASZE SPRAWY 07.12.07, 21:23
                  nowyxxl napisał:

> Wreszcie się do czekałem gazetki. obiecałem Was pochwalić,ale nic
                  z
                  > tego---nie bardzo wiem co piszecie,chciało by się powiedzieć o co
                  > chodzi? o co chodzi? mam grać p. Janeczku,,co było efektem mojego
                  > działania?? czyż nie pięknie p. S
                  efektem twojego działania jest brak efektu jakie to proste no nie?
                  • km251 Re: NASZE SPRAWY 07.12.07, 22:38
                    witajcie. miałam już nie pisać, ale jak tego nie robić kiedy czyta
                    sie takie coś co nazywają u nas już Nasza Propagandówka.
                    Postanowiłam przeczytać ale wierzcie że jest trudno. Tak to jakoś
                    nie jest poskładane jak należy.Brakuje mi nowości i pomysłów.
                    Gazetka taka jakby umierająca i coraz bardziej się zastanawiam czy
                    jeszcze komuś prócz tych co ją składają potrzebna.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka