sauber1 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 30.10.08, 08:39 a może jednak Restauracja Rustykalna ? Ale tam tak czosnkiem zawsze śmierdzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
sisi76 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 30.10.08, 14:48 NO WIDZISZ SAUBER NIE JESTEŚ TAKI WIEŚNIAK JAK SIĘ WYDAJE BYŁES NAWET W RUSTYKALNEJ JA TEŻ TAM BYWAM BO TO JEST RESTAURACJA INWESTORKI FAKTYCZNIE ŚMIERDZI TAM CZOSNKIEM , PODAJE SIĘ SMALEC I CEBULĘ TO JEST MIEJSCE BARDZO WYSTYLIZOWANE . ALE DO CIEBIE JAKOŚ MI NIE PASUJE BO KSIĘGA GOŚCI JEST IMPONUJĄCA SAM WIDZIAŁEM PONOĆ WŁAŚCICIELKA CHCE JĄ OPUBLIKOWAĆ W INTERNECIE JAKO REKLAMĘ TAKŻE SAUBER BYWAJ BYWAJ BO ZA PARĘ MIESIĘCY CIĘ TAM WCALE NIE WPUSZCZĄ Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 30.10.08, 18:26 sisi76 napisał: >... TAKŻE SAUBER BYWAJ BYWAJ BO ZA PARĘ MIESIĘCY CIĘ TAM WCALE NIE > WPUSZCZĄ A to wedle czego mieli by mnie tam nie wpuścić, jak myślisz? A co ty tam u inwestorki sprzątasz, czy na kuchni? Odpowiedz Link Zgłoś
sisi76 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 30.10.08, 20:40 ja akurat nie pracuje w restauracji Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 30.10.08, 23:18 sisi76 napisał: > ja akurat nie pracuje w restauracji To co tak sługalczo obstajesz, a może dalsza rodzina jesteś? Ale też nie ma co się hajsem obnosić, pewne środowiska tylko czekają na gratkę ...;) Odpowiedz Link Zgłoś
sisi76 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 31.10.08, 11:15 GŁUPOTY WYPISUJESZ JA U KANDARIANÓW TYLKO PRACUJE WYPISUJE TU RÓZNE RZECZY BO CZESTO Z NIMI ROZMAWIAM I JAK CZYTAM TO FORUM TO KREW MNIE ZALEWA Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 31.10.08, 12:05 sisi76 napisał: > > GŁUPOTY WYPISUJESZ JA U KANDARIANÓW TYLKO PRACUJE > WYPISUJE TU RÓZNE RZECZY BO CZESTO Z NIMI ROZMAWIAM I JAK CZYTAM TO > FORUM TO KREW MNIE ZALEWA Ale kogo to obchodzi, a chociaż dobrze Ci płacą ? Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 31.10.08, 15:43 sisi76- rocznik ( i nie tylko) znajomy! Zapalczywa i zadziorna z ciebie osóbka.Dobra rada - nie rozmawiaj sama ze sobą, bo po tych rozmowach właśnie krew cię zalewa.Myslałem że jesteś i czujesz się PANIĄ NA WŁOŚCIACH, a ty tylko masz status najemnej pracownicy??? Co ja tu plotę??? A może nie plotę...? Dedykuję ci wszystkie przeboje DON VASYLA... Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 31.10.08, 22:21 Ja jak czytam wypociny sisi76, to mam wrażenie jakby miała coś z dekla, być może źle to odbieram, albo nie dorównuje jaj poziomowi. Ale jakie to ma też znaczenie? Choć może kiedyś i Ją zrozumiem, może Ona ma tez racji dużo, tylko nie potrafi jeszcze tego w jasny i klarowny sposób przedstawić, przekazać. Och te wsiowe dziewuchy chciałyby, ale się boja i ta skąpośc słowa ... Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 03.11.08, 10:57 Staropolskie przysłowie mówi: "Dobra jest Agnieszka, jak się z nią nie mieszka"... i interesów nie robi! Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 03.11.08, 13:40 No, Agnieszki to fajne chłopaki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sisi76 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 03.11.08, 16:29 DROGI STANISŁAWIE DAJCIE SPOKUJ AGNIESZCE Z TEGO CO ROZUMIĘ SĄDZISZ ZE SISI TO AGNIESZKA NIE WYMYŚLIŁES TEGO JAKO PIERWSZY KTOŚ JUŻ PRZED TOBĄ TAKĄ GŁUPOTĘ NAPISAŁ NAWET MI SIĘ TO PODOBA Odpowiedz Link Zgłoś
queenini Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 03.11.08, 20:14 Każdy kto miałby taką kasę jak p.Agnieszka mógłby szalec chodzic na uszach otwierac i zamykac różne "interesy" życia prowadzic kasyna itp. itd.tylko,że wszystko i tak sprowadza się do jednej sprawiedliwej rzeczy na tym świecie w obliczu śmierci wszyscy jesteśmy tylko "maluczkimi" ludkami i czy miało się kasę czy nie to nie ma znaczenia(najwyżej grobowiec można sobie ze szkła zbudowac)ważne jest jak zapamiętali nas inni a i to ważne jest tylko dla tych najbliższych którzy tu zostają. Wniosek - nie warto nosic głowy w chmurach tak myśle bo dziś masz kase a jutro możesz jej nie miec a ludzie pozostaną ludźmi zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 03.11.08, 21:08 "Wincenty Pstrowski urodził się 28 maja 1904 roku w Desznie w powiecie jędrzejowskim. Jego ojciec Kazimierz był pracownikiem folwarcznym, matka Zofia zajmowała się gospodarstwem domowym. Od młodości sympatyzował z ruchem lewicowym. Od 1928 roku pracował w kopalniach - najpierw w Polsce, potem w Belgii, gdzie został członkiem Komunistycznej Partii Belgii. Po powrocie do kraju w 1946 roku wstąpił w szeregi komunistycznej Polskiej Partii Robotniczej. Rozpoczął także pracę jako rębacz w kopalni "Jadwiga" w Zabrzu. 27 lipca 1947 roku napisał list otwarty do górników, wzywający do współzawodnictwa pracy i przekraczania norm. Napisał w nim m.in.: "Od maja ubiegłego roku pracuję jako rębacz na kopalni "Jadwiga" w Zabrzu. W lutym br. wykonałem normę 240 proc., wyrąbując 72,5 m chodnika. W kwietniu wykonałem normę 293 proc., wyrąbując 85 m chodnika. W maju dałem 270 proc., wyrąbując 78 m chodnika". Pstrowski wierzył, że idea współzawodnictwa pomoże w odbudowie zniszczonej Polski. Znane stało się jego hasło: "KTO WYRĄBIE WIĘCEJ NIŻ JA ?" Komunistyczna propaganda ogłosiła Pstrowskiego pierwszym polskim "przodownikiem pracy" , a 19 kwietnia 1948 roku wyzionął ducha. Minęło kilka ładnych lat, wielu zmian doczekaliśmy, w tym na lepsze też, ale dziś nadal to hasło jest aktualne, choć w trochę zmienionej wersji i mniej więcej brzmi tak: "KTO UKRADNIE WIĘCEJ NIŻ JA?", Prawda, że piękne wyzwanie? Niepłacenie podatków, czy defraudacja naszego wspólnie wypracowanego majątku to też jakaś forma kradzieży. Morał z tego taki - wyżej dupy nie podskoczysz i jak byś się nie odwrócił zawsze z tyłu. I nie to że złośliwy jestem, tylko jaki sens jest się przechwalać czyimś "sukcesem", a i często zamiast pomóc możemy zaszkodzić, a na co komuś kłopoty??? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 03.11.08, 22:14 Pytania retoryczne: -czy dla Agnieszki duża kasa = jestem szczęśliwa??? -czy dla ciebie duża kasa u kogoś oznacza że jest on szczęśliwy??? -czy ludzie obrzydliwie bogaci tryskają szczęściem??? -za jaką kasę można sprzedać własne JA ??? Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 03.11.08, 22:29 Zapłakana - twarda poduszka, zaciśnięte - uparte pięście... Tyżeś, tyżeś to ze mną w tej dobie, niezdobyte, dalekie szczęście!... Och, twarz twoja zimna od szronu jak głaz ścienny z naszej uliczki... Kapią, kapią łzy ciepłe po włosach na rumiane gorączką policzki! Na szerokim stała dziedzińcu, okna wszystkie miały połysk wrogi, a kamienie były z nimi w zmowie I jak ciernie wpijały się w nogi; Cała w złoto burych sobolach przechodziła prześliczna dama i krzyknęły lipy wielką radością i w zawiasach podniosła się brama, jak maleńkie puszyste kule wyprężyły się w bruku kamyki i poniosły ją same do domu atłasowe, asfaltowe chodniki. Położyła się, przywarła do progu, zacisnęła uparte pięście... Tyżeś, tyżeś to przy mnie w tej dobie, niezdobyte, dalekie szczęście? Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 03.11.08, 23:31 stanislaw00074 napisał: > Pytania retoryczne: ... > -za jaką kasę można sprzedać własne JA ??? Ty nie pytaj za jaką kasę można sprzedać siebie, a kupić kogo... ??? Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Dzikie prawo rynku 04.11.08, 06:29 Czy wszystko może być na sprzedaż??? Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Dzikie prawo rynku 04.11.08, 09:30 stanislaw00074 napisał: > Czy wszystko może być na sprzedaż??? Nie tyle może, co jest, a to tylko kwestia ceny...?;) Odpowiedz Link Zgłoś
queenini Re: Dzikie prawo rynku 04.11.08, 17:55 tak się zastanawiam czy mając dużo kasy bogactwa itp.obnosząc się z tym lub nie, można byc normalnym człowiekiem, normalnie zachowywac się względem swoich dawnych znajomych? zwykłych ludzi, którzy nie są zbyt bogaci ale mimo to szczęśliwi? czy ludzie "z kasą" zachowują się jak ludzie "z klasą"??? czy znacie takich ludzi? Ja jakoś nie znam, a jak znam ich z dawnych czasów to "oni" mnie chyba nie znają - wiem wiem zaraz ktoś napisze że mam mało znajomych hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Dzikie prawo rynku 04.11.08, 19:19 queenini napisała: > ...- wiem wiem zaraz ktoś napisze że mam mało znajomych hahahah I tu mam Cię, guzik prawda :):):) A ja znam i to z "gigantyczna" kasą, zachowują się nie inaczej, tylko często drażnią mnie ich utarte slogany co do możliwości, patrzenia na świat i ludzi z góry, choć i z tym ostatnim czasem bywa różnie?;) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: Dzikie prawo rynku 04.11.08, 23:27 To nie dzikie prawo rynku, a w świetle prawa, bądź na pograniczu jego działania ... www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081103/POWIAT0104/759074800 Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 05.11.08, 11:26 "Restauracja Rustykalna Witamy w Restauracji Rustykalna. Miejscu magicznym i innym niż wszystkie. Miejscu, w którym kolacja przy świecach z ukochaną osobą, będzie niezapomnianym przeżyciem. Tylko w Restauracji Rustykalna przyjęcie weselne, będzie nocą pełną kulinarnych doznań i świetnej zabawy. Witamy w miejscu, do którego będziecie zawsze wracać po więcej..." I to jest piękne i bardzo cieszy, ta troska o innych i wszystko dla ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
queenini Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 05.11.08, 18:01 Taa tylko za jaką kasę - dla przeciętnych chyba nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 05.11.08, 19:50 queenini napisała: > Taa tylko za jaką kasę - dla przeciętnych chyba nie.... A gdzie to jest zagwarantowane, że przeciętny człowiek musi się rozbijać po knajpach i szastać sałatą?;) Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 05.11.08, 18:13 aaaaaa... czy alkohole (w dosłownym słowa znaczeniu) też rustykalne? Odpowiedz Link Zgłoś
queenini Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 05.11.08, 21:15 haha samogonka z whiskey przeciętniacy do pubu a nie do rustykalnej!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 07.11.08, 04:46 queenini napisała: > haha samogonka z whiskey > do pubu a nie do rustykalnej!!!!!!! A niech sobie w pubach grandzą przeciętniacy, a co ich jest, wystarczy popatrzeć w statystyki, bezrobocie maleje w oszałamiającym tempie, a my doceniani ludzie pracy, możemy sobie pozwolić na więcej. Tylko czy miejsc wystarczy po tej reklamie? Odpowiedz Link Zgłoś
sisi76 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 09.11.08, 15:56 A CO TO ZNACZY ŻE COŚ JEST RUSTYKALNE Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 09.11.08, 19:48 Już 31 października br sauber próbował ci oględnie powiedzieć że sama jesteś rustykalna bo napisał między innymi: "....Och te wsiowe dziewuchy chciałyby, ale się boją i ta skąpośc słowa ..." ale jeżeli nie dotarło i oczekujesz odpowiedzi to nie widzę przeszkód: RUSTYKALNY - (z łac. rusticus - wiejski, od rus - wieś) wiejski, chłopski, wieśniaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
queenini Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 09.11.08, 20:29 łoj! dolałeś gościu oliwy do ognia ale ładnie się pali haha Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 10.11.08, 14:22 queenini napisała: > łoj! dolałeś gościu oliwy do ognia ale ładnie się pali haha Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 14.11.08, 19:22 gerumem napisała: > www.rustykalna.pl Nie wiele brakowało, a pokłócilibyśmy się o Twoją knajpę Gerumem. Jak tam interesik leci, pochwal się, jak kręci się i ile haraczu płacisz?;) Odpowiedz Link Zgłoś
sisi76 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 16.11.08, 16:02 Widzisz , ze mnie się śmiejesz że trzymam sie z kandarianami a ty sam każdego wypytujesz czy to nie agnieszka po co ja szukać chcesz podam ci nr to jest bardzo kontaktowa osoba Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 16.11.08, 16:37 Tego typu ludzie mnie absolutnie nie interesują, nie podawaj mi żadnych telefonów, proszę Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: RESTAURACJA RUSTYKKALNA 17.11.08, 16:12 sisi76 kiedyś napisała: "Mam bardzo powazny problem w remizie w Sadlozku szykuje sie wiejskie zebranie moja zona nie chce isc bo jest nowa moda ze trzeba sobie napozyczac pirrscionkow ze zlota a ona nie ma od kogo i powiedziala ze jak glupio nie pojdzie kto jest mi w stanie pomoc plis plis" Podobno wczoraj był w Topólce odpust, sisi76 czy uzupełniłaś bizuterię o śliczne "pierścianki" coby zabłysnąć wśród tubylców na najbliższym wiejskim zebraniu??? Żebyś znów nie musiał(a) cieniutko piszczeć plis,plis Odpowiedz Link Zgłoś