Dodaj do ulubionych

Po porażce żużlowców Apatora-Adriany

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:33
DO SZKOŁY PANIE RZEKANOWSKI.SKĄD APATOR ZDOBĘDZIE 23 PUNKT JEŻELI ZALICZY
TYLKO BONUS.21+1=22 A NIE 23 MATEMATYKU
Obserwuj wątek
    • Gość: gwizdek Re: Po porażce żużlowców Apatora-Adriany IP: *.petrus.pl 18.07.05, 20:40
      OLO, ZOSTAW REDAKTORKA W SPOKOJU, BO OB FAKTYCZNIE MA PROBLEMY Z LICZENIEM.
      JAKIS CZAS TEMU 4 ZAWODNIKÓW BYŁO DLA NIEGO TERCETEM, WIĘC O CZYM TU MÓWIĆ.
      POZA TYM ZAJĄŁ SIĘ POWIELANIEM GŁOSÓW I PLOTEK KRĄŻĄCYCH WŚRÓD KIBICÓW, A CHYBA
      NIE TAKA JEGO ROLA. SMUTNE.
      • Gość: Szrek Re: Po porażce żużlowców Apatora-Adriany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:42
        Dlaczego mnie już nie dziwi kolejna wpadka p.Red.? A swoją drogą czy w GW
        wszystko co wyjdzie z kompa trafia od razu do druku? Ktoś to wogóle sprawdza,
        weryfikuje? I jak długo jeszcze RedNacz będzie tolerował ignorancję swojego
        pracownika?
    • Gość: :) Re: POLONIA BYDGOSZCZ!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 23:57
      :)
      • Gość: rafi Re: POLONIA BYDGOSZCZ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 00:01
        A ja twierdzę, że Apator jest w stanie wygrać w Tarnowie i wtedy obie nasze
        drużynki będą walczyć o medale. Pozdrowienia z Bydgoszczy i życzę powodzenia w
        Tarnowie.
        • Gość: J.Ratkowski Żal mi pana redaktorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 00:51
          Egzamin z matematyki oblał pan Redaktor na oczach wszystkich czytelników Gazety.
          Nie gratuluję, co najwyżej nauczycielom w celu lepszego samopoczucia życzę amnezji.
          O wiele "lepiej" jak matematyk sprawdził się pan w roli "twórcy spiskowej teorii
          dziejów", czyli wątku dotyczącego interesu, jaki podobno widzieli w porażce z
          Lesznem zawodnicy Apatora. Nie wiem, jakie są pana relacje z zawodnikami
          Apatora. Ja byłem z nimi przez cały mecz i jeszcze długo po. Jak na ludzi,
          którzy (pana zdaniem) osiągnęli swój cel nie wyglądali na szczęśliwych.
          Być może aby "nie spaść" z wierszówki musi pan wymyślać takie niestworzone
          rzeczy. Proszę jednak pamiętać, że rzetelne informowanie Czytelników to nie to
          samo co pisanie kolejnego tomu o Harrym Potterze. Nie wiem na co pan liczy (tym
          bardziej, że z liczeniem u pana jakoś nietęgo), ale przynajmniej proszę nie
          liczyć na jakikolwiek wywiad w okolicy boksu, w jakim na terenie parkingu
          Apatora przebywam ja i znajdujacy się pod moją opieką zawodnik.
          Pozdrawiam Zawodników i Kibiców Apatora.
          • Gość: gwizdek Re: Żal mi pana redaktorze IP: *.petrus.pl 19.07.05, 02:32
            Szanowny Panie Jarku!!! Pozdrowienia od normalnego kibica Polonii dla Andy'ego
            i Pana prosto Z Chojnic. A Rzek ma pewnie szersze plecy niż Pudzian. Nie nazwę
            go po dosadnie, chociaż słów naprawdę brak.
            • Gość: J.Ratkowski Re: Żal mi pana redaktorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 08:09
              Serdecznie dziękuję za pozdrowienia.
          • Gość: jojo rzekanowski!!! won!!!ktory to juz raz! IP: *.server.ntli.net 19.07.05, 12:06
            nie mam slow,rece opadaja....jakos od 3,4 miesiecz czytam tego idiote przegladajac forum.nie moge....
            wiedzy 0
            kultury pisania 0
            liczenia (sic!!!) 0
            po co to czytac
            rzekanowski ,bo redaktorem to cie trudno nazwac...
            won y GW
            i wez ze soba kolejnego mojego ulubienca filipa lazowego
            i kanteckiego moze tez...
          • Gość: Albercik Do p. J. Ratkowskiego i spiskowców IP: *.man.bydgoszcz.pl 20.07.05, 01:42
            Witam!
            Na wstępie chciałbym serdecznie pozdrowić Andy'ego i podziękować mu za pot,
            który wylał na bydgoskim torze. Dla niewierzących w A. Smitha zacytuję moją
            żonę, kiedy w końcu udało mi się Ją zaciągnąć na stadion w zeszłym sezonie (po
            obejrzeniu Andy'ego w akcji):
            " A ile On ma lat? Az tyle?! To dlaczego tak mocno balansuje (w rzeczywistości
            trochę inaczej to opisała) na motorze jakby NAPRAWDĘ BARDZO MOCNO chciał wygrać
            ten bieg? A inni, np. zawodnik J.K. jedzie jakby kij połknął...".

A to dla zwolenników spiskowej teorii dziejów w Toruniu- pogląd bydgoskich
            działaczy i niektórych zawodników na analogiczną sytuację u nas:

"Wprawdzie bezpośredni awans do półfinału, to dwie okazje mniej dla zawodników
            do zarobku, ale tylko jedna dla klubu (drugi mecz play off jest bowiem
            rozgrywany na wyjeździe i zysk zgarnie rywal). Dlatego drugie miejsce po rundzie
            zasadniczej, z finansowego punktu widzenia, jest na rękę działaczom bydgoskiego
            klubu. Zaoszczędzą na organizacji spotkania u siebie i wyjeździe na rewanż.

- Pamiętajmy, że to też koszty. Trzeba mieć na to środki a jeżeli na mecz u nas
            przyjdzie około ośmiu tysięcy widzów to zawody - tylko te u nas - jedynie się
            zwracają. Wyłącznie przy bardzo dobrym układzie klubowi udaje się zapłacić za
            punkty w spotkaniu wyjazdowym zyskami z meczu u siebie - twierdzi Sawarski.

Oprawa meczu, ubezpieczenie (w zależności od frekwencji od 4 do 7 tysięcy
            złotych), ochrona, kasjerzy, osoby funkcyjne, pogotowie - to koszt około 20
            tysięcy. Znacznie więcej, nawet cztery razy tyle mogą skasować za punkty w
            meczu, przy bardzo skutecznej jeździe, wszyscy zawodnicy. - To może być mniej,
            także i 50 tysięcy. Zależy jak się rozkładają punkty - tłumaczy Sawarski. -
            Jeżeli dwóch zawodników ma maksa, prawie jak Jonsson i Sawina w Częstochowie to
            ich punkty kosztują podwójnie. - dodaje."

Więc - leczcie się.
        • Gość: TYLKO CKM ! Re: POLONIA BYDGOSZCZ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:49
          W to, że moga wygrać nie wątpię.Tylko wjakiej dyscyplinie bo na pewno nie w
          żużlu. A gdyby nie Karwan to apator zajmowałby teraz miejsce Zielonki a za rok
          1 Liga !!!
          • Gość: kibic z bydgoszczy pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:44
            kibice z bydg pamietaja smitha i bardzo prosze przekazac mu pozdrowienia !!!
            podobnie pozdrawiam tez Pana.
            ps czy jest szansa ze bedzie Pan pracowal dla kogos z zawodnikow Polonii???
            • Gość: mupp Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.torun.mm.pl 19.07.05, 19:18
              Tabela, zreszta chyba przygotowana przez F. Łazowego (taki jest podpis),
              uwzględnia przecież remis... I wszystko się zgadza

Panie Ratkowski, nie uważa pan, że to troche nie halo, żeby zachwalać na
              publicznym forum swojego zawodnika? Rozumiem, ze jest juz stary i niewiele mu
              pomoże, wiec sie trzeba chwytac wszystkiego, ale to trochę uwłacza chyba w
              godność menedżera... W kazdym razie w moich oczach.

pozdrawiam
              • Gość: J.Ratkowski Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:10
                Na wstępie dziękuję za miłe słowa "Kibicowi z Bydgoszczy". Odpowiedzi na zadane
                pytanie nie znam: nie zależy ona tylko ode mnie. Poza tym, w obecnym "układzie
                osobowym" nie widzę takiej szansy.
                Niejaki mupp napisał: "Panie Ratkowski, nie uważa pan, że to trochę nie halo,
                żeby zachwalać na publicznym forum swojego zawodnika? (..) to trochę uwłacza
                godności menadżera." Aby odpowiedzieć musiałbym zrozumieć intencje respondenta.
                Powiem tylko, że nie uważam aby zachwalanie zawodnika, który na pochwałę
                zasługuje uwłaczało godności menadżera. I wiek nie ma tu nic do rzeczy.
                Pozdrawiam
                • Gość: Net Fan panie Ratkowski, niech pan przestanie IP: *.torun.mm.pl 20.07.05, 00:21
                  A czy Smith zasługuje na pochwałę? Raczej potrzebuje notorycznej reklamy. Fakty
                  są takie, że teraz panski zawodnik ma średnią 1,254 na jeden mecz przed końcem
                  sezonu zasadniczego, a w ubiegłym było 1,697. Spadek spory prawda? Rozumiemy że
                  czerpie pan korzyści z kontraktów Smitha ale wciskanie ludziom tego że
                  zaśługuje na pochwałę i spisuje się świetnie stawia pana jako menadżera w
                  trochę kompromitującym świetle. Bo im gorzej jedzie Smith tym bardziej go pan
                  chwali. Smieszne. Na dziś to on i Marcin Jaguś to ogromne dziury do załatania w
                  przyszłym roku
                  • Gość: J.Ratkowski Re: panie Ratkowski, niech pan przestanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:56
                    Liczby faktycznie świadcza na niekorzyść Andego. Proszę jednak zwrócić uwagę, że
                    przed rokiem startował z pozycji prowadzącego parę, w tym roku było tak tylko w
                    1 meczu. To spora różnica, mniej korzystne pola startowe. Zwłaszcza, kiedy jest
                    się "2gim" w parze z Crumpem, który z kolei wystawiany jest na najsilniejszych
                    zawodników przeciwnika. Występy Andego analizujemy zarówno w klubie jak i z
                    zawodnikiem. Staramy się wprowadzać zmiany, które oby przyniosły poprawę. Na
                    końcową ocenę jest jeszcze trochę czasu. Póki co prawdopodobnie będę musiał
                    posłuchać rady, jaką umieściłeś w temacie.
                • Gość: mupp Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.torun.mm.pl 20.07.05, 00:42
                  No i co ten nasz Andy jezdzi... ?

Nie mam nic przeciwko niemu, sympatyczna postac, ale raczej nie na
                  ekstralige... To nie jego wina, ze 'musi' jezdzic w Apatorze, gdzie presja
                  jednak jest spora... Nie radzi sobie, co nie znaczy, ze mam do niego pretensje

Natomiast wychwalanie go pod niebiosa, jest conajmniej kuriozalne.

Szkoda, ze w swoim czasie nie byl pan menedżerem Przemka Kłosa... Tam troche
                  roboty PR-owskiej byłoby sporo
                  • Gość: J.Ratkowski Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:08
                    Czy przypadkiem nie przesadzasz z tym "wychwalaniem pod niebiosa"? W sytuacji
                    kiedy kibic na trybunach ocenia postawę zawodnika wyłącznie przez pryzmat
                    zdobytych przez niego punktów, my w parkingu uwzględniamy także wywiązanie się
                    (lub też nie) z pewnych założeń taktycznych. Być może to trochę skomplikowane
                    ale o wiele więcej czynników wpływa na ocenę przydatności zawodnika niż tylko
                    dorobek punktowy. Proponuję zaprosić do tej dyskusji trenera Ząbika. Wierzę, że
                    jego autorytet pozwoli ci zmienić zdanie na temat rzekomego "zachwalania" przeze
                    mnie kogokolwiek. Na koniec o jednym mogę zapewnić: Andy nie miał być liderem
                    zespołu, dlatego stara się ciężką pracą zasłużyć na prolongatę kontraktu, nie
                    płacze o to z jakiego pola startowego każą mu jechać tylko jedzie. Raz lepiej,
                    raz gorzej (niestety).
                    • czawez Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! 20.07.05, 01:36
                      A jak Apator nie chce Andiego to zapraszamy do Bydgoszczy. Szkoda, że zarząd
                      BTZ postawił na Krzyżaka a nie Andiego!
                      jedno jest absolutnie niepodważalne: ilekroć Andy przyjedzie do Bydzi dostanie
                      ode mnie "STANDING OVATION". Proszę go pozdrowić od kolegi z nocnej zmiany
                      AD'93.
                    • Gość: mupp Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.torun.mm.pl 20.07.05, 16:24
                      "my w parkingu uwzględniamy także wywiązanie się
                      (lub też nie) z pewnych założeń taktycznych"

Chodzi o te upadki, które powodują przerwanie i powtórkę biegu? No to
                      faktycznie bomba :P

Rozumiem, że zwraca pan uwage na to, ze Andy jest 'dobrym duchem' zespołu, na
                      pewno lepsze (niz mozna bylo przypuszczac przed sezonem) wyniki zawdzieczamy
                      tez jemu, ale no nie przesadzajmy ;) Punktow Smitha zabraklo w Bydgoszczy,
                      zabraklo takze w meczu z Lesznem i w innych pojedynkach... Poza kilkoma
                      wyskokami, nie prezentuje nic godnego pochwały, takie moje zdanie (mówimy tu o
                      walce o zwycięstwo w meczu, a nie o ciułaniu paru punktów, żeby zamknąć usta
                      krytykom).

"Na koniec o jednym mogę zapewnić: Andy nie miał być liderem
                      zespołu, dlatego stara się ciężką pracą zasłużyć na prolongatę kontraktu, nie
                      płacze o to z jakiego pola startowego każą mu jechać tylko jedzie. Raz lepiej,
                      raz gorzej (niestety)"

Tu sie zgadzamy, jakkolwiek nie wiem czy polska ekstraliga to jest ten poziom,
                      do którego pasuje Andy Smith... Przedluzanie z nim kontraktu oznaczac bedzie
                      jedno - za rok Apator znowu czekać będzie batalia o utrzymanie (w tym roku
                      szokująco bezstresowa :P), a tego chyba w Toruniu nikt nie chce.

pozdrawiam
                      • Gość: J.Ratkowski Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:12
                        Przyznam, że trudno z tobą Mupp dyskutować. Sam wywołujesz temat i sam na niego
                        odpowiadasz. Co więcej: nie próbujesz nawet skupić się nad tym, co inni starają
                        się tobie powiedzieć. Tak raczej trudno osiągnąć porozumienie. Stąd pozwól, że
                        ten wpis będzie moim ostatnim.
                        Zanim się jednak pożegnamy zechciej uwzględnić jedno: działacze przed sezonem
                        budowali zespół na miarę swoich / klubowych możliwości. Przez większą część
                        sezonu drużyna ta znajduje się na czele tabeli DMP. "DMP" to skrót oznaczający
                        "Drużynowe Mistrzostwa Polski". Pozwól więc, że skoro ty narzuciłeś formułę
                        dyskusji "sam zadaję pytanie i sam na nie odpowiadam" ja przyjmę zasadę: "nie
                        wystawiam indywidualnych cenzurek żadnemu zawodnikowi tylko oceniam osiągnięcia
                        całej drużyny". A drużyna nadal jest na pierwszym miejscu i według mnie nadal ma
                        szanse na tym miejscu pozostać.
                        Dziękuję za dotychczasową polemikę i pozdrawiam. JR
                        • Gość: mupp Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.torun.mm.pl 20.07.05, 18:52
                          Teraz to już się serio zagubiłem- pytania na ktore sobie sam odpowiadam? :o

o DMP, o Apatorze, o Smithie to chyba nie powinnismy rozmawiać w tym topiku, a
                          dyskusja poszla w tym kierunku

Natomiast moj post byl tylko o tym, ze pan wyolbrzymia i tyle.

Ja w sporcie najbardziej cenię walkę i zaangażowanie, dlatego A. Smitha bardzo
                          szanuję, aczkolwiek nie uwazam, zeby reprezentowal poziom godny walki o DMP, co
                          NIE OZNACZA, ze zasluguje na jakas wieksza dawke krytyki. 'to nie jego wina',
                          ze Apator go zatrudnil, stara sie jak moze, a ze nie zawsze wychodzi... Nikt
                          chyba nie oczekuje od niego kompletów i wygrywania meczów w pojedynkę

Tylko, ze wyolbrzymianie jego sukcesow wywoluje kontrę, ktora potem przemienila
                          się w niby-atak w kierunku A. Smitha, a takowego nie było i nie będzie ;)

Tak czy siak, nie o jakas wojne tu chodzi i mam nadzieje, ze pan rozumie
                          chociaz mniej-wiecej o co mi chodzi.

pozdrawiam
                          • Gość: J.Ratkowski Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:21
                            Umówmy się, że po raz ostatni odpowiadam na twój post.
                            Jeśli kwestionujesz, że "sam odpowiadasz na wywoływane przez siebie tematy"
                            bardzo proszę cofnij się odrobinę i poszukaj miejsc, gdzie rzekomo
                            "wyolbrzymiam" dokonania A.Smitha. Wyszedłeś z tego założenia i bronisz go od
                            pierwszego swojego wystąpienia, choć z mojej strony nie było ani słowa w tej
                            kwestii. Nie zamierzam uprawiać pyskówek tak na forum ani poza nim. Zresztą poza
                            forum nie mamy szansy pogadać, ponieważ ukrywasz się pod pseudonimem i nie mam
                            szans nawiązania kontaktu z tobą. Nie zamierzam też przekonywać nikogo o
                            "wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi". A do tego
                            zaczynałeś sprowadzać naszą wymianę poglądów. Jazdę i wyniki Smitha rozpatruję
                            na tle jazdy całej drużyny i nie mam zamiaru ani go wywyższać ani pognębiać. I
                            dokładnie tak samo jest w odniesieniu do każdego innego zawodnika naszej
                            drużyny. Będąc z drużyną wiem ile każdy chłopak wkłada trudu w to, żeby był
                            wynik. I trudno jest mi pogodzić się z tym, że starczyło jedno czy drugie
                            niepowodzenie a na głowy Puzona, Adriana, Andego i innych ich tak zwani "kibice"
                            wylewają pomyje. Nie uważam, że trzeba ich wychwalać jeśli jeżdżą słabo, ale
                            zarówno na wygrane jak i przegrane należy spoglądać z nieco szerszej
                            perspektywy. Przecież w sporcie jak w życiu - oprócz bieli i czerni są jeszcze
                            kolory pośrednie.
                            Dziękuję za dotychczasową dyskusję. Uważam, że zabrnęła do miejsca z którego nie
                            powinna być dalej kontynuowana. Pozdrawiam.
    • Gość: Elana Re: Po porażce żużlowców Apatora-Adriany IP: *.torun.mm.pl 19.07.05, 19:12
      To chyba Łazowy robił bo przynajmniej tak tam widac na dole a poza tym jest
      napisane ze w przypadku zwyciestwa albo remisu Wibrator bedzie w dwojce i te
      przewidywania opieraja sie na ostatnim załorzeniu remisu. Jak sie nie myle to
      wtedy jest jeden punkt, i jeden za bonus i jest dokladnie 23 wiec sie zgadza?
      Tak to rozumiem
      A Smithowi tak nie gratulujcie bo naprawde slabo jechal ostatnio. W sumie i
      dobrze, i tak to juz koniec Amatora wibratora
    • Gość: Tom Re: Po porażce żużlowców Apatora-Adriany IP: *.brda.net 15.08.05, 18:33
      Kolejna bedzie z Polonią :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka