Gość: olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:33 DO SZKOŁY PANIE RZEKANOWSKI.SKĄD APATOR ZDOBĘDZIE 23 PUNKT JEŻELI ZALICZY TYLKO BONUS.21+1=22 A NIE 23 MATEMATYKU Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gwizdek Re: Po porażce żużlowców Apatora-Adriany IP: *.petrus.pl 18.07.05, 20:40 OLO, ZOSTAW REDAKTORKA W SPOKOJU, BO OB FAKTYCZNIE MA PROBLEMY Z LICZENIEM. JAKIS CZAS TEMU 4 ZAWODNIKÓW BYŁO DLA NIEGO TERCETEM, WIĘC O CZYM TU MÓWIĆ. POZA TYM ZAJĄŁ SIĘ POWIELANIEM GŁOSÓW I PLOTEK KRĄŻĄCYCH WŚRÓD KIBICÓW, A CHYBA NIE TAKA JEGO ROLA. SMUTNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Po porażce żużlowców Apatora-Adriany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:42 Dlaczego mnie już nie dziwi kolejna wpadka p.Red.? A swoją drogą czy w GW wszystko co wyjdzie z kompa trafia od razu do druku? Ktoś to wogóle sprawdza, weryfikuje? I jak długo jeszcze RedNacz będzie tolerował ignorancję swojego pracownika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: POLONIA BYDGOSZCZ!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 23:57 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: POLONIA BYDGOSZCZ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 00:01 A ja twierdzę, że Apator jest w stanie wygrać w Tarnowie i wtedy obie nasze drużynki będą walczyć o medale. Pozdrowienia z Bydgoszczy i życzę powodzenia w Tarnowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Ratkowski Żal mi pana redaktorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 00:51 Egzamin z matematyki oblał pan Redaktor na oczach wszystkich czytelników Gazety. Nie gratuluję, co najwyżej nauczycielom w celu lepszego samopoczucia życzę amnezji. O wiele "lepiej" jak matematyk sprawdził się pan w roli "twórcy spiskowej teorii dziejów", czyli wątku dotyczącego interesu, jaki podobno widzieli w porażce z Lesznem zawodnicy Apatora. Nie wiem, jakie są pana relacje z zawodnikami Apatora. Ja byłem z nimi przez cały mecz i jeszcze długo po. Jak na ludzi, którzy (pana zdaniem) osiągnęli swój cel nie wyglądali na szczęśliwych. Być może aby "nie spaść" z wierszówki musi pan wymyślać takie niestworzone rzeczy. Proszę jednak pamiętać, że rzetelne informowanie Czytelników to nie to samo co pisanie kolejnego tomu o Harrym Potterze. Nie wiem na co pan liczy (tym bardziej, że z liczeniem u pana jakoś nietęgo), ale przynajmniej proszę nie liczyć na jakikolwiek wywiad w okolicy boksu, w jakim na terenie parkingu Apatora przebywam ja i znajdujacy się pod moją opieką zawodnik. Pozdrawiam Zawodników i Kibiców Apatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwizdek Re: Żal mi pana redaktorze IP: *.petrus.pl 19.07.05, 02:32 Szanowny Panie Jarku!!! Pozdrowienia od normalnego kibica Polonii dla Andy'ego i Pana prosto Z Chojnic. A Rzek ma pewnie szersze plecy niż Pudzian. Nie nazwę go po dosadnie, chociaż słów naprawdę brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Ratkowski Re: Żal mi pana redaktorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 08:09 Serdecznie dziękuję za pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo rzekanowski!!! won!!!ktory to juz raz! IP: *.server.ntli.net 19.07.05, 12:06 nie mam slow,rece opadaja....jakos od 3,4 miesiecz czytam tego idiote przegladajac forum.nie moge.... wiedzy 0 kultury pisania 0 liczenia (sic!!!) 0 po co to czytac rzekanowski ,bo redaktorem to cie trudno nazwac... won y GW i wez ze soba kolejnego mojego ulubienca filipa lazowego i kanteckiego moze tez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albercik Do p. J. Ratkowskiego i spiskowców IP: *.man.bydgoszcz.pl 20.07.05, 01:42 Witam! Na wstępie chciałbym serdecznie pozdrowić Andy'ego i podziękować mu za pot, który wylał na bydgoskim torze. Dla niewierzących w A. Smitha zacytuję moją żonę, kiedy w końcu udało mi się Ją zaciągnąć na stadion w zeszłym sezonie (po obejrzeniu Andy'ego w akcji): " A ile On ma lat? Az tyle?! To dlaczego tak mocno balansuje (w rzeczywistości trochę inaczej to opisała) na motorze jakby NAPRAWDĘ BARDZO MOCNO chciał wygrać ten bieg? A inni, np. zawodnik J.K. jedzie jakby kij połknął...". A to dla zwolenników spiskowej teorii dziejów w Toruniu- pogląd bydgoskich działaczy i niektórych zawodników na analogiczną sytuację u nas: "Wprawdzie bezpośredni awans do półfinału, to dwie okazje mniej dla zawodników do zarobku, ale tylko jedna dla klubu (drugi mecz play off jest bowiem rozgrywany na wyjeździe i zysk zgarnie rywal). Dlatego drugie miejsce po rundzie zasadniczej, z finansowego punktu widzenia, jest na rękę działaczom bydgoskiego klubu. Zaoszczędzą na organizacji spotkania u siebie i wyjeździe na rewanż. - Pamiętajmy, że to też koszty. Trzeba mieć na to środki a jeżeli na mecz u nas przyjdzie około ośmiu tysięcy widzów to zawody - tylko te u nas - jedynie się zwracają. Wyłącznie przy bardzo dobrym układzie klubowi udaje się zapłacić za punkty w spotkaniu wyjazdowym zyskami z meczu u siebie - twierdzi Sawarski. Oprawa meczu, ubezpieczenie (w zależności od frekwencji od 4 do 7 tysięcy złotych), ochrona, kasjerzy, osoby funkcyjne, pogotowie - to koszt około 20 tysięcy. Znacznie więcej, nawet cztery razy tyle mogą skasować za punkty w meczu, przy bardzo skutecznej jeździe, wszyscy zawodnicy. - To może być mniej, także i 50 tysięcy. Zależy jak się rozkładają punkty - tłumaczy Sawarski. - Jeżeli dwóch zawodników ma maksa, prawie jak Jonsson i Sawina w Częstochowie to ich punkty kosztują podwójnie. - dodaje." Więc - leczcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYLKO CKM ! Re: POLONIA BYDGOSZCZ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:49 W to, że moga wygrać nie wątpię.Tylko wjakiej dyscyplinie bo na pewno nie w żużlu. A gdyby nie Karwan to apator zajmowałby teraz miejsce Zielonki a za rok 1 Liga !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic z bydgoszczy pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:44 kibice z bydg pamietaja smitha i bardzo prosze przekazac mu pozdrowienia !!! podobnie pozdrawiam tez Pana. ps czy jest szansa ze bedzie Pan pracowal dla kogos z zawodnikow Polonii??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mupp Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.torun.mm.pl 19.07.05, 19:18 Tabela, zreszta chyba przygotowana przez F. Łazowego (taki jest podpis), uwzględnia przecież remis... I wszystko się zgadza Panie Ratkowski, nie uważa pan, że to troche nie halo, żeby zachwalać na publicznym forum swojego zawodnika? Rozumiem, ze jest juz stary i niewiele mu pomoże, wiec sie trzeba chwytac wszystkiego, ale to trochę uwłacza chyba w godność menedżera... W kazdym razie w moich oczach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Ratkowski Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:10 Na wstępie dziękuję za miłe słowa "Kibicowi z Bydgoszczy". Odpowiedzi na zadane pytanie nie znam: nie zależy ona tylko ode mnie. Poza tym, w obecnym "układzie osobowym" nie widzę takiej szansy. Niejaki mupp napisał: "Panie Ratkowski, nie uważa pan, że to trochę nie halo, żeby zachwalać na publicznym forum swojego zawodnika? (..) to trochę uwłacza godności menadżera." Aby odpowiedzieć musiałbym zrozumieć intencje respondenta. Powiem tylko, że nie uważam aby zachwalanie zawodnika, który na pochwałę zasługuje uwłaczało godności menadżera. I wiek nie ma tu nic do rzeczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Net Fan panie Ratkowski, niech pan przestanie IP: *.torun.mm.pl 20.07.05, 00:21 A czy Smith zasługuje na pochwałę? Raczej potrzebuje notorycznej reklamy. Fakty są takie, że teraz panski zawodnik ma średnią 1,254 na jeden mecz przed końcem sezonu zasadniczego, a w ubiegłym było 1,697. Spadek spory prawda? Rozumiemy że czerpie pan korzyści z kontraktów Smitha ale wciskanie ludziom tego że zaśługuje na pochwałę i spisuje się świetnie stawia pana jako menadżera w trochę kompromitującym świetle. Bo im gorzej jedzie Smith tym bardziej go pan chwali. Smieszne. Na dziś to on i Marcin Jaguś to ogromne dziury do załatania w przyszłym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Ratkowski Re: panie Ratkowski, niech pan przestanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:56 Liczby faktycznie świadcza na niekorzyść Andego. Proszę jednak zwrócić uwagę, że przed rokiem startował z pozycji prowadzącego parę, w tym roku było tak tylko w 1 meczu. To spora różnica, mniej korzystne pola startowe. Zwłaszcza, kiedy jest się "2gim" w parze z Crumpem, który z kolei wystawiany jest na najsilniejszych zawodników przeciwnika. Występy Andego analizujemy zarówno w klubie jak i z zawodnikiem. Staramy się wprowadzać zmiany, które oby przyniosły poprawę. Na końcową ocenę jest jeszcze trochę czasu. Póki co prawdopodobnie będę musiał posłuchać rady, jaką umieściłeś w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mupp Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.torun.mm.pl 20.07.05, 00:42 No i co ten nasz Andy jezdzi... ? Nie mam nic przeciwko niemu, sympatyczna postac, ale raczej nie na ekstralige... To nie jego wina, ze 'musi' jezdzic w Apatorze, gdzie presja jednak jest spora... Nie radzi sobie, co nie znaczy, ze mam do niego pretensje Natomiast wychwalanie go pod niebiosa, jest conajmniej kuriozalne. Szkoda, ze w swoim czasie nie byl pan menedżerem Przemka Kłosa... Tam troche roboty PR-owskiej byłoby sporo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Ratkowski Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:08 Czy przypadkiem nie przesadzasz z tym "wychwalaniem pod niebiosa"? W sytuacji kiedy kibic na trybunach ocenia postawę zawodnika wyłącznie przez pryzmat zdobytych przez niego punktów, my w parkingu uwzględniamy także wywiązanie się (lub też nie) z pewnych założeń taktycznych. Być może to trochę skomplikowane ale o wiele więcej czynników wpływa na ocenę przydatności zawodnika niż tylko dorobek punktowy. Proponuję zaprosić do tej dyskusji trenera Ząbika. Wierzę, że jego autorytet pozwoli ci zmienić zdanie na temat rzekomego "zachwalania" przeze mnie kogokolwiek. Na koniec o jednym mogę zapewnić: Andy nie miał być liderem zespołu, dlatego stara się ciężką pracą zasłużyć na prolongatę kontraktu, nie płacze o to z jakiego pola startowego każą mu jechać tylko jedzie. Raz lepiej, raz gorzej (niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! 20.07.05, 01:36 A jak Apator nie chce Andiego to zapraszamy do Bydgoszczy. Szkoda, że zarząd BTZ postawił na Krzyżaka a nie Andiego! jedno jest absolutnie niepodważalne: ilekroć Andy przyjedzie do Bydzi dostanie ode mnie "STANDING OVATION". Proszę go pozdrowić od kolegi z nocnej zmiany AD'93. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mupp Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.torun.mm.pl 20.07.05, 16:24 "my w parkingu uwzględniamy także wywiązanie się (lub też nie) z pewnych założeń taktycznych" Chodzi o te upadki, które powodują przerwanie i powtórkę biegu? No to faktycznie bomba :P Rozumiem, że zwraca pan uwage na to, ze Andy jest 'dobrym duchem' zespołu, na pewno lepsze (niz mozna bylo przypuszczac przed sezonem) wyniki zawdzieczamy tez jemu, ale no nie przesadzajmy ;) Punktow Smitha zabraklo w Bydgoszczy, zabraklo takze w meczu z Lesznem i w innych pojedynkach... Poza kilkoma wyskokami, nie prezentuje nic godnego pochwały, takie moje zdanie (mówimy tu o walce o zwycięstwo w meczu, a nie o ciułaniu paru punktów, żeby zamknąć usta krytykom). "Na koniec o jednym mogę zapewnić: Andy nie miał być liderem zespołu, dlatego stara się ciężką pracą zasłużyć na prolongatę kontraktu, nie płacze o to z jakiego pola startowego każą mu jechać tylko jedzie. Raz lepiej, raz gorzej (niestety)" Tu sie zgadzamy, jakkolwiek nie wiem czy polska ekstraliga to jest ten poziom, do którego pasuje Andy Smith... Przedluzanie z nim kontraktu oznaczac bedzie jedno - za rok Apator znowu czekać będzie batalia o utrzymanie (w tym roku szokująco bezstresowa :P), a tego chyba w Toruniu nikt nie chce. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Ratkowski Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:12 Przyznam, że trudno z tobą Mupp dyskutować. Sam wywołujesz temat i sam na niego odpowiadasz. Co więcej: nie próbujesz nawet skupić się nad tym, co inni starają się tobie powiedzieć. Tak raczej trudno osiągnąć porozumienie. Stąd pozwól, że ten wpis będzie moim ostatnim. Zanim się jednak pożegnamy zechciej uwzględnić jedno: działacze przed sezonem budowali zespół na miarę swoich / klubowych możliwości. Przez większą część sezonu drużyna ta znajduje się na czele tabeli DMP. "DMP" to skrót oznaczający "Drużynowe Mistrzostwa Polski". Pozwól więc, że skoro ty narzuciłeś formułę dyskusji "sam zadaję pytanie i sam na nie odpowiadam" ja przyjmę zasadę: "nie wystawiam indywidualnych cenzurek żadnemu zawodnikowi tylko oceniam osiągnięcia całej drużyny". A drużyna nadal jest na pierwszym miejscu i według mnie nadal ma szanse na tym miejscu pozostać. Dziękuję za dotychczasową polemikę i pozdrawiam. JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mupp Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.torun.mm.pl 20.07.05, 18:52 Teraz to już się serio zagubiłem- pytania na ktore sobie sam odpowiadam? :o o DMP, o Apatorze, o Smithie to chyba nie powinnismy rozmawiać w tym topiku, a dyskusja poszla w tym kierunku Natomiast moj post byl tylko o tym, ze pan wyolbrzymia i tyle. Ja w sporcie najbardziej cenię walkę i zaangażowanie, dlatego A. Smitha bardzo szanuję, aczkolwiek nie uwazam, zeby reprezentowal poziom godny walki o DMP, co NIE OZNACZA, ze zasluguje na jakas wieksza dawke krytyki. 'to nie jego wina', ze Apator go zatrudnil, stara sie jak moze, a ze nie zawsze wychodzi... Nikt chyba nie oczekuje od niego kompletów i wygrywania meczów w pojedynkę Tylko, ze wyolbrzymianie jego sukcesow wywoluje kontrę, ktora potem przemienila się w niby-atak w kierunku A. Smitha, a takowego nie było i nie będzie ;) Tak czy siak, nie o jakas wojne tu chodzi i mam nadzieje, ze pan rozumie chociaz mniej-wiecej o co mi chodzi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Ratkowski Re: pozdrowienia dla Pana ratkowskiego!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:21 Umówmy się, że po raz ostatni odpowiadam na twój post. Jeśli kwestionujesz, że "sam odpowiadasz na wywoływane przez siebie tematy" bardzo proszę cofnij się odrobinę i poszukaj miejsc, gdzie rzekomo "wyolbrzymiam" dokonania A.Smitha. Wyszedłeś z tego założenia i bronisz go od pierwszego swojego wystąpienia, choć z mojej strony nie było ani słowa w tej kwestii. Nie zamierzam uprawiać pyskówek tak na forum ani poza nim. Zresztą poza forum nie mamy szansy pogadać, ponieważ ukrywasz się pod pseudonimem i nie mam szans nawiązania kontaktu z tobą. Nie zamierzam też przekonywać nikogo o "wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi". A do tego zaczynałeś sprowadzać naszą wymianę poglądów. Jazdę i wyniki Smitha rozpatruję na tle jazdy całej drużyny i nie mam zamiaru ani go wywyższać ani pognębiać. I dokładnie tak samo jest w odniesieniu do każdego innego zawodnika naszej drużyny. Będąc z drużyną wiem ile każdy chłopak wkłada trudu w to, żeby był wynik. I trudno jest mi pogodzić się z tym, że starczyło jedno czy drugie niepowodzenie a na głowy Puzona, Adriana, Andego i innych ich tak zwani "kibice" wylewają pomyje. Nie uważam, że trzeba ich wychwalać jeśli jeżdżą słabo, ale zarówno na wygrane jak i przegrane należy spoglądać z nieco szerszej perspektywy. Przecież w sporcie jak w życiu - oprócz bieli i czerni są jeszcze kolory pośrednie. Dziękuję za dotychczasową dyskusję. Uważam, że zabrnęła do miejsca z którego nie powinna być dalej kontynuowana. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elana Re: Po porażce żużlowców Apatora-Adriany IP: *.torun.mm.pl 19.07.05, 19:12 To chyba Łazowy robił bo przynajmniej tak tam widac na dole a poza tym jest napisane ze w przypadku zwyciestwa albo remisu Wibrator bedzie w dwojce i te przewidywania opieraja sie na ostatnim załorzeniu remisu. Jak sie nie myle to wtedy jest jeden punkt, i jeden za bonus i jest dokladnie 23 wiec sie zgadza? Tak to rozumiem A Smithowi tak nie gratulujcie bo naprawde slabo jechal ostatnio. W sumie i dobrze, i tak to juz koniec Amatora wibratora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Po porażce żużlowców Apatora-Adriany IP: *.brda.net 15.08.05, 18:33 Kolejna bedzie z Polonią :) Odpowiedz Link Zgłoś