Dodaj do ulubionych

kursowanie linii 27

19.01.06, 15:12
witam
przeczytałam dziś telefon do "Gazety" w sprawie 27...ta osoba ma absolutną
rację-przecież to jest jakaś paranoja,żeby z powodu uruchomienia linii nr 16 i
34,głównie dla mieszkańców Koniuch jeżdżących na Rubinkowo,likwidować
możliwość przejazdu z Wrzosów na Starówkę..autobusy kursują teraz rano co 10
minut,potem w szczycie,nie wiem czemu,co 12.o dowolnej porze dnia są
zapchane.mieszkam w odległości 30 minut marszu od Starówki i tyle samo czasu
zajmuje mi dotarcie tam autobusem,co spacer - lekka przesada. a co mają
powiedzieć biedni ludzie z Wrzosów,którym by takie spacerki zajęły pół dnia???

p.s. nie wspomnę o tym,że nocnego w naszą stronę też nie ma i trzeba się z
imprez talepać taksówką...i o tym,że za bilet miesięczny płacę więcej niż w
Warszawie,gdzie jest metro,szybkie tramwaje i da się dojechać dosłownie
wszędzie...
Obserwuj wątek
    • gumka7 Re: kursowanie linii 27 19.01.06, 20:17
      Czy to oznacza, że jak dotąd dojeżdżałem na stare miasto autobusem linii 27 -
      Słoneczna, Lniana, Kwiatowa, Chełmińska itd do Rapackiego to mogę już o tym
      zapomnieć?
      • violatress Re: kursowanie linii 27 19.01.06, 23:14
        nie, to oznacza, ze musisz czekac na autobus dluzej niz zwykle, i od okolic
        kwiatowej jestes w takim scisku, ze ho-ho. A co do nocnego nie mam zastrzezen,
        bo nieraz spacerek z gagarina i zazycie swiezego powietrza dobrze robi:)
        • gumka7 Re: kursowanie linii 27 20.01.06, 09:47
          W takim razie na widocznym miejscu powinna być lista obecności dla radnych z
          ołówkiem na sznurku i kolejnym przywilejem - podpis. Przed wyborami do samorządu
          wpisze sie na liste kandydata gdy mi pokaże kopie z autobusu. Bo przeciez
          biletami sie nie okaże.
    • mariusz_tor Re: kursowanie linii 27 20.01.06, 18:22
      Nie jątrz! :D Mamy prawie najtańsze bilety w Polsce!
      Tylko szkoda że nikt nie bierze pod uwagę cen biletów miesięcznych...
      • yavanna86 Re: kursowanie linii 27 20.01.06, 20:03
        co do cen to właśnie piszę o miesięcznych,reszta mnie nie rusza:P i nie
        jątrzę,jedynie nie jestem fanką spacerów szosą chełmińską poniżej -10 C! mam
        prawo?;]
        p.s. a jak tam spacerki z Okrężnej?
    • ext Re: kursowanie linii 27 21.01.06, 00:26
      27 to najbardziej pechowa trasa. W MZK ją olewają jak żadną. Zawsze byly na
      niej zapchane busy, na przystankach stalo się godzinami a autobusy puszczali
      same wraki. Nocny jak zlikwidowali to ani slychu ani widu, żeby coś mialo się
      zmienić. Taksiarze widać zadowoleni z kursów na wrzosy. Dlatego nie jeżdze już
      MZK, bo szkoda mi na to czasu, a bilety są i tak drogie (miesięczne).
      • yavanna86 Re: kursowanie linii 27 21.01.06, 14:41
        no dokładnie,i ludzie z rubinkowa III wychodzą tyle samo czasu przed zajęciami
        co ja :P z chełmińskiego przedmieścia...
    • sma1 Re: kursowanie linii 27 21.01.06, 22:58
      Naucz się czytać rozkłady, 31 od centrum nie jedzie dla parady trasą 27, tylko
      po to żeby autobus z centrum na wrzosy był co 6 minut. No ale dla większej
      części społeczeństwa trudnością jest używanie pewnej części systemu nerwowego
      zwanej mózgiem.
      • mynda Re: kursowanie linii 27 21.01.06, 23:03
        przecież pani z. jako dyrektor MZK jest największą kadrową pomyłką zalesia.
        kobieta któr niestey - mimo, że w sumie jest całkiem sympatyczna - mam myslenie
        jakieś trzydzieści lat wstecz. MZK pod jej żaami się zwija. Syczek jaki był
        taki był, tramwajów nie cierpiał i ten dział miejskiej komunikacji miał słabo,
        za to nie degradował lini autobusowych, natomiast pani Maria chyba jest w
        wyraźnym oderwaniu mod ludzkich potrzeb...
        • sma1 Re: kursowanie linii 27 22.01.06, 16:56
          mynda napisał:

> przecież pani z. jako dyrektor MZK jest największą kadrową pomyłką zalesia.
          > kobieta któr niestey - mimo, że w sumie jest całkiem sympatyczna - mam myslenie
          >
          > jakieś trzydzieści lat wstecz. MZK pod jej żaami się zwija. Syczek jaki był
          > taki był, tramwajów nie cierpiał i ten dział miejskiej komunikacji miał słabo,
          > za to nie degradował lini autobusowych, natomiast pani Maria chyba jest w
          > wyraźnym oderwaniu mod ludzkich potrzeb...

Brak logicznego związku z moją wypowiedzią - bełkot.
      • yavanna86 31 22.01.06, 00:51
        wskaż mi, proszę, wspólny przystanek linii 27 i 31 na Starówce, z góry dzięki.

być może z Wrzosów się dzięki łaskawości MZK w pewnych godzinach dojechać da co
        kilka minut, ale w drugą stronę tak jakoby niespecjalnie.

• sma1 Re: 31 22.01.06, 16:52
          yavanna86 napisała:

> wskaż mi, proszę, wspólny przystanek linii 27 i 31 na Starówce, z góry dzięki.
          >
          > być może z Wrzosów się dzięki łaskawości MZK w pewnych godzinach dojechać da co
          > kilka minut, ale w drugą stronę tak jakoby niespecjalnie.

Przystanki Pl. Teatralny (27) i Odrodzenia (31) dzieli jakieś 120 metrów.
          Średnio sprawnemu człowiekowi przejście takie dystansu nie powinno zająć 2
          minuty. I teraz są dwa warianty zachowania człowieka który przychodzi na
          przystanek 27 dajmy na to o godzinie 7:08 (2 minuty po odjeździe 27):
          a) czeka jak wół na następne 27 o 7:20 (12 minut - co nie jest aż tak długim
          okresem oczekiwania)
          b) wykazuje się niezmierną inteligencją i przechodzi na przystanek 31, co
          zajmuje mu 2 minuty, dochodzi o 7:10, o 7:13 odjeżdża linią 31.
          Wybór należy do Ciebie, nie dla zabawy ktoś tak układał rozkłady dla linni 31,
          żeby wymieniała się z linią 27 i 22 na pokrywających się odcinkach, czy pasażer
          z tego skorzysta, zależy tylko od jego umiejętności logicznego myślenia.
          • yavanna86 Re: 31 22.01.06, 19:57
            ach.jesteś naprawdę Niesamowity i Logiczny do Obłędu:P
            tylko te wszystkie spacerki z miejsc nauki na przystanki,z przystanków na
            następne przystanki zajmują tyle czasu,że ponownie NIE OPŁACA SIĘ korzystać z
            usług MZK-
            i to oni na tym stracą...
            • sma1 Re: 31 22.01.06, 20:24
              yavanna86 napisała:

> ach.jesteś naprawdę Niesamowity i Logiczny do Obłędu:P
              > tylko te wszystkie spacerki z miejsc nauki na przystanki,z przystanków na
              > następne przystanki zajmują tyle czasu,że ponownie NIE OPŁACA SIĘ korzystać z
              > usług MZK-
              > i to oni na tym stracą...

Od podróżowania od drzwi do drzwi są taksówki. Jeżeli kogoś na nie stać to nimi
              jeździ.
              Nikt nikogo nie zmusza do spacerków, może stać i czekać na swój autobus, jeżeli
              lubi. Ale normalny i zdrowy człowiek zrobi tak jak to napisałem w poprzednim poście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka