Dodaj do ulubionych

Dodatek GW NIERUCHOMOŚCI - naciaganie bydgoskie!

25.01.06, 13:54
Dodatek GW NIERUCHOMOŚCI - naciaganie bydgoskie!
Dodatek GW NIERUCHOMOŚCI - kolejne naciaganie bydgoskie!

Dziś w tym dodatku jest niby spis nowych inwestycji mieszkaniowych w
Bydgoszczy i Toruniu. Piszę niby, bo mimo, że Torun buduje 0 50% więcej niż
Bydgoszcz, z zestawienia wynikałoby odwrotnie! Bydgoskim inwestycjom
poświęcono 3 strony (!!!), a toruńskim tylko jedną...

Zupełnie pominięto w Toruniu największe firmy: Marbud, Budlex, Erbud,
Grabowscy, Ubrański, Kabet, BudTech, Młodzieżową Spółdzielnię Mieszkaniową,
TBS i inne. W Bydgoszczy, a jakże - skrupulatnie wymeniono firmy,
spółdzienie, bydgoski TBS.

Redaktor chce nieuczciwie wywołać wrażenie większej ilości inwestycji w
Bydgoszczy, pomijając 80% inwestycji toruńskich. Robi to kosztem tych
toruńskich firm i spółdzielni by nie odkreślać wiodącej roli Torunia w
budownictwie mieszkaniowym w regionie. Żałosne! I nieuczciwe.

Dodatek GW redaguje bydgoski dziennikarz Robert Ogłodziński.
Obserwuj wątek
    • darek445 To zapewne nie przeoczenie, bo po raz kolejny 25.01.06, 13:56
      To zapewne nie przeoczenie, bo po raz kolejny sie dzieje. Jak mozemy pomoc?
      Moze poinformowac o tym władze Wyborczej oraz pominiete torunskie firmy?
      • luka49 A mnie to bawi 25.01.06, 14:07
        Czy wy sobie zdajecie w Toruniu sprawę ze swojej śmieszności czasami?
        Petycji i pisania do TVN w sprawie powrotu Torunia na mapę pogody raczej nic nie
        przebije,choć dzisiejszy post też jest niezły.
        • nautile budowa wizerunku Bydgoszczy kosztem Torunia 25.01.06, 14:37
          Jesli przyjmiemy , że budowa wizerunku Bydgoszczy kosztem nieuczciwego
          pomniejszania rangi Torunia w inwestycjach jest śmieszna...
          Jesli przyjmiemy, że promowanie malych firm bydgoskich kosztem największych
          firm torunskich jest śmieszne....

ja tego nie uważam za pomyłkę, tym bardziej, że dzieje sie po raz kolejny.

Można
          • nautile Co można robić? 25.01.06, 14:42
            c.d. bo mi zjadło

Co można robić?

1) informować szefa redakcji lokalnych w Warszawie panią Małgorzatę Plawgo o
            nierzetelności dodatkow redagowanych w Bydgoszczy:
            malgorzata.plawgo@agora.pl
            tel. 22/ 555 41 19

2) informować o tym szefa oddziału bydgoskiego Jacka Gluglę lub bezposrednią
            sprawdczynię niecziwego artykułu Aleksandrę Lewińska:
            aleksandra.lewinska@agora.pl
            jacek.glugla@agora.pl
            tel. 52/ 347 70 94

3) informować o tym firmy toruńskie, które tracą na nieucziwym dziennikarstwie:

FIRMY PRYWATNE OFERUJĄCE MIESZKANIA
            MARBUD tel. 653 99 22, 653 90 35
            www.marbud.pl
            BUDLEX - tel. 610 25 32..33
            www.budlex.com.pl
            GRABOWSCY tel. 654 02 49
            www.grabowscy.org
            URBANSKI - tel. 623 80 45, 623 88 62
            www.urbanski.pl
            ERBUD tel. 658 00 10, 658 00 29
            www.erbud.pl
            BUD-TECH -tel. 623 28 34, 623 14 67
            www.budtech.com.pl
            SPÓŁDZIELNIE OFERUJĄCE MIESZKANIA
            MŁODZIEŻOWA SM - 622 41 15
            www.msm.torun.pl
            TOWARZYSTWO BUDOWNICTWA SPOŁECZNEGO
            TBS - tel. 652 82 88, 655 50 38, Czarlińskiego 16
            www.ttbs.pl
          • mariusz_tor Re: budowa wizerunku Bydgoszczy kosztem Torunia 01.03.06, 10:52
            > Jesli przyjmiemy , że budowa wizerunku Bydgoszczy kosztem nieuczciwego
            > pomniejszania rangi Torunia w inwestycjach jest śmieszna...
            > Jesli przyjmiemy, że promowanie malych firm bydgoskich kosztem największych
            > firm torunskich jest śmieszne....

W pełni się z Tobą zgadzam ale :
            torunskie firmy nie potrzebują takiej promocji bo wierz mi naprawde nie mają
            problemów ze sprzedarzą mieszkań i nie muszą się specjalnie ogłaszać.
            • jan996 Re: budowa wizerunku Bydgoszczy kosztem Torunia 01.03.06, 11:03
              Masz racje, ale gazeta to tez budowa wizerunku miasta.
              Dlaczego miasto budujace najwiecej w regionie (Torun) ma byc postrezgany jao
              ubogi krewny przy na siłe pompowanym wizerunku Bydgoszczy?
    • nemo62 Re: Dodatek GW NIERUCHOMOŚCI - naciaganie bydgosk 25.01.06, 14:40
      Nie tak dawno uważaliście że GW jest bardzo wierygodna. Hmmmmmm.
    • ww23 Re: Dodatek GW NIERUCHOMOŚCI - naciaganie bydgosk 25.01.06, 14:42
      Gazeta jest i była nierzetelna i niewiarygodna ulegająca wpływom raz jednych
      raz drugich. Jedyną wmiare obiektywną gazetą jest Rzeczpospolita
      • nautile To nie GW ogolnopolska. Naciąga dodatek bydgoski 25.01.06, 14:45
        Tu nie chodzi o gazete ogolnopolską. Ta jest OK.
        Naciąga dodatek bydgoski, redagowany w Bydgoszczy przez Aleksandrę Lewińska pod
        okiem szefa Jacka Glugli.Mimo, że powinien byc regionalny i obiektywny -
        wykorzystuje swoją pozycje do sztucznego budowania wizerunku B-czy kosztem
        Torunia i torunskich firm. Nie po raz pierwszy.
        • staszekk1 B-cz wykorzystuje dodatki do własnej promocji... 25.01.06, 14:54
          Tak B-cz wykorzystuje dodatki do własnej promocji - to moze niech Torun wydaje
          wlasny dodatek? Albo strony w dodatku podzielic rowno na oba miasta stołeczne
          regionu?
          • balumbyd Re: B-cz wykorzystuje dodatki do własnej promocji 25.01.06, 14:59
            Tylko będzie problem panie nautile, przeprasza staszek no jakby nie liczyc w
            bydgoszczy jest 370 tyś ludności a w toruniu 200 tyś. I jakby zrobic na pół to
            będzie nierówno i nie bedzie można częsci bydgoskich ogłoszeń zamieścic.
            Ale z całą pewnością kolejne pomysły zostaną z zainteresowaniem przyjęte w
            redakcjach.
            • nautile Re: B-cz wykorzystuje dodatki do własnej promocji 25.01.06, 15:22
              Kochany balum - jesli Torun buduje o 50% wiecej mieszkan, powinen miec o 50%
              wiecej miejsca. Czyli Torun 60%, Bydgoszcz - 40%.

A Torun ma ....1/4 tego co Bydgoszcz. Wymienia sie najmniejsze spółdzielnie
              bydgoskie oferujace po 8 mieszkan, a pomija torunskich gigantow oddajacych
              rocznie po 500 czy 1000 mieszkan.
              • sdb Re: B-cz wykorzystuje dodatki do własnej promocji 25.01.06, 15:48
                jestescie ŻENUJĄCY
                • 0maniek0 Re: B-cz wykorzystuje dodatki do własnej promocji 25.01.06, 16:06
                  czy ja wiem....nawet niezly jest...malo kto potrafi mnie tak rozbawic
                  a ze zenujacy tez jest to juz druga strona medalu...
                  • darek445 Re: B-cz wykorzystuje dodatki do własnej promocji 26.01.06, 09:29
                    Chyba chodzi o luke i ciebie, maniek, czyli bydgoszczan, uwazajacych ze
                    wszystko jest OK. Wg mnie wykorzystywanie nediow do budowy wlasnego wizerunku
                    kosztem innych NIE JEST OK.
                    • ka_zet Re: B-cz wykorzystuje dodatki do własnej promocji 26.01.06, 12:35
                      darek445 napisał:

> Chyba chodzi o luke i ciebie, maniek,

Nie, to chodzi o całą waszą wesołą kompanię. Żenujące to jest.
    • tytt Re: Dodatek GW NIERUCHOMOŚCI - naciaganie bydgosk 26.01.06, 12:49
      Odpowiadasz na :
      nautile napisał:

> Dodatek GW NIERUCHOMOŚCI - naciaganie bydgoskie!
      > Dodatek GW NIERUCHOMOŚCI - kolejne naciaganie bydgoskie!
      >
      > Dziś w tym dodatku jest niby spis nowych inwestycji mieszkaniowych w
      > Bydgoszczy i Toruniu. Piszę niby, bo mimo, że Torun buduje 0 50% więcej niż
      > Bydgoszcz, z zestawienia wynikałoby odwrotnie! Bydgoskim inwestycjom
      > poświęcono 3 strony (!!!), a toruńskim tylko jedną...
      >
      > Zupełnie pominięto w Toruniu największe firmy: Marbud, Budlex, Erbud,
      > Grabowscy, Ubrański, Kabet, BudTech, Młodzieżową Spółdzielnię Mieszkaniową,
      > TBS i inne. W Bydgoszczy, a jakże - skrupulatnie wymeniono firmy,
      > spółdzienie, bydgoski TBS.
      >
      > Redaktor chce nieuczciwie wywołać wrażenie większej ilości inwestycji w
      > Bydgoszczy, pomijając 80% inwestycji toruńskich. Robi to kosztem tych
      > toruńskich firm i spółdzielni by nie odkreślać wiodącej roli Torunia w
      > budownictwie mieszkaniowym w regionie. Żałosne! I nieuczciwe.
      >
      > Dodatek GW redaguje bydgoski dziennikarz Robert Ogłodziński.

LOL

no cóż, pozostaje <sex:konik>
      • qq1110 chamstwo bydgoskiej GW. 30.01.06, 10:31
        chamstwo bydgoskiej GW.
        • nemo62 Re: chamstwo bydgoskiej GW. 30.01.06, 10:33
          qq1110 napisała:

Szowinizm to prezentuja bydgoszczanie:
          1) wchodzac na nasze forum, wysmiewajac wszystko co rtorunskie glosujac w
          naszych torunskich sondach tylko na B-cz (zlosliwie podbijając), zabraniajac
          nam wspierac torunskich muzykow...
          Żałosna zawiść.

A krytukując wszystko co bydgoskie nie jesteś szowinistą/ką ?
          Dla mnie to też jest żałosne.
    • jan996 Prywatne frmy powinny sie same upomniec o swój int 14.02.06, 09:31
      Prywatne frmy powinny sie same upomniec o swój interes.
    • a_weirdo Re: Dodatek GW NIERUCHOMOŚCI - naciaganie bydgosk 15.02.06, 00:26
      > Piszę niby, bo mimo, że Torun

Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na chamstwo PKP. To, co zobaczyłem dziś na Centralnym było
      straszne. Możesz słać maile. ;)
      • mac_bakos Re: Dodatek GW NIERUCHOMOŚCI - naciaganie bydgosk 15.02.06, 16:06
        Ale ubaw...:-)
        • oy2345xxx jesli GW B-cz tak postepuje - źle sie dzieje 01.03.06, 09:24
          Mi sie to nie podoba, jesli GW B-cz tak postepuje - źle sie dzieje w panstwie
          dunskim.
          • muvon200 Re: jesli GW B-cz tak postepuje - źle sie dzieje 02.03.06, 07:32
            a ja myślę że ten post to wymyślili źli BYDGOSZCZANIE , którzy chcą w ten
            sposób ośmieszyć elokwentnych toruńskich forumowiczów. Chcą nas przekonać jak
            małomiasteczkowi są oni, ale my Bydgoszczanie nie damy się nabrać. Torunianie
            piszą zawsze uczciwie, mądze i roztropnie a przy tym dbają o wszystkie miasta
            regionu.
            • staszekk1 Re: jesli GW B-cz tak postepuje - źle sie dzieje 02.03.06, 08:54
              Niestety nie jest to wymysl, tylko prawda, mzoesz dotrzec do gazetowego
              archiwum GW w redakcji.
              • muvon200 Re: jesli GW B-cz tak postepuje - źle sie dzieje 02.03.06, 08:56
                no znowu się uśmiałem. Matury nowej byś nie zdał :)). Czytanie ze zrozumieniem
                0 pkt. hehehe. Ja napisałem z nutką ironii o wymyśleniu tematu znaczy że w
                ogóle ludzie zwracają na takie pierdoły uwagę a nie o tym, że były 3 czy 2
                strony z reklamami :))
                • staszekk1 Re: jesli GW B-cz tak postepuje - źle sie dzieje 02.03.06, 08:59
                  Ale to zemiasto sie umniejsza - ani mnie to nie śmieszy, ani to nie są pierdoły.
                  Gdyby w spisie uczelni wyższych GW w Polsce zabraklo ATR i UKW, tez byś się
                  smiał?
                • muvon200 Re: jesli GW B-cz tak postepuje - źle sie dzieje 02.03.06, 10:09
                  dobra bo dyskusja nie ma sensu. Ty swoje ja swoje. Nie jesteś w stanie pojąc
                  wpisu i tyle. Nadal piszę NIE ŚMIEJĘ SIĘ Z TEGO ŻE W GAZECIE TAK BYŁO TYLKO Z
                  TEGO ŻE KTOŚ LICZY TAKIE RZECZY I ROBI Z TEGO AFERĘ. Tak na prawdę przecież
                  chodziło o to czy firma gazecie zapłaciła czy nie. No chyba nie myślisz że
                  artykuły pisze się z sympatii co? Oczywiście reklamowe artykuły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka