Dodaj do ulubionych

Panie Redaktorze!!!!!

30.03.06, 20:29
Czy Pan może zająć się sprawą zachowania śladów kultury materialnej z minionej
epoki, istotnej dla tożsamości tego miasta???

Wdzięczność forumowiczów, mieszkańców, potomnych i turystów zapewniona.
O niewdzięczników martwić się nie będziemy.

Na wszelki wypadek linka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=39373590

Obserwuj wątek
    • maaax1 W roznych gazetach pisza o przeszlosci Torunia 30.03.06, 20:36
      W roznych gazetach pisza o przeszlosci Torunia -sa stosowne dodatki
      • rozczarowana-torunianka Re: W roznych gazetach pisza o przeszlosci Toruni 30.03.06, 20:56
        no piszą, piszą, ale tak na okrągło.
        A tu chodzi o uratowanie budynku zabytkowego, na który został wydany wyrok śmierci!
        • ursua Re: W roznych gazetach pisza o przeszlosci Toruni 30.03.06, 22:32
          a konkretnie ktorego budynku i o co chodzi? bo mi sie nie chce szukac w tym watku a skoro zakladasz osobny to fajnie by bylo wyjasnic o co "biega"
          • izawawa Re: W roznych gazetach pisza o przeszlosci Toruni 30.03.06, 22:42
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=737&w=30919882&a=39297133
            Chcą go rozebrać .
            • ursua Re: W roznych gazetach pisza o przeszlosci Toruni 30.03.06, 22:51
              a jakos to argumentuja? i co postawia? blok jakis pewnie co? "nosz ku**a!!!" chce sie powiedziec az....
              • izawawa Re: W roznych gazetach pisza o przeszlosci Toruni 30.03.06, 22:56
                Przypuszczam , że jakiś TBS-ik pewnie , nie znam szczegółów . ... A zaklnij
                sobie , co będziesz sobie żałował , wszak słowo ma genealogię łacińską , znane
                jest od wieków ;-)
      • sine.ira Re: W roznych gazetach pisza o przeszlosci Toruni 30.03.06, 21:37
        > W roznych gazetach pisza o przeszlosci Torunia -sa stosowne dodatki
        Tak, był kiedyś taki dodatek do Wyborczej. I co tam można było przeczytać? Mniej
        więcej, że stare miasto jest fajne i w Toruniu produkuje się pierniki.
        • rozczarowana-torunianka Re: W roznych gazetach pisza o przeszlosci Toruni 30.03.06, 21:41
          a już myślałam, że Redaktor GG we własnej osobie, albo... nawet sam Naczelny, bo
          sprawa poważna.

No, ale sine.ira nie załamujemy się. Jak GW nas zlekceważy to oddany sprawę
          innej gazecie i wtedy pożałują. A może nawet już konkurencja się bierze do
          roboty? W końcu biały wywiad jest wszędzie.
          • amicus Re: W roznych gazetach pisza o przeszlosci Toruni 30.03.06, 23:17
            Naiwna jesteś kobito.Nie sądzisz chyba,że chłopcy z Wyborczej podejmą tematy
            niewygodne dla znajomków miąchających w nieruchomościach.Na innych też nie licz
            za bardzo.
            • rozczarowana-torunianka Re: W roznych gazetach pisza o przeszlosci Toruni 30.03.06, 23:24
              no fakt, że jestem nieco naiwna, ale wolę być naiwna niż bez głosu. W końcu jest
              to jakaś poważna trybuna. Wiele osób czyta, trochę pisze. Redakcja dostaje swoją
              szansę. Patrzymy jak ją wykorzysta.

A jak już na nikogo zdać się nie będzie można to idziemy tam przykuć się do tej
              barierki no i wtedy jednak ktoś będzie musiał się zainteresować, bo mogą nas tam
              w gruzach pogrzebać.
              • amicus Re: W roznych gazetach pisza o przeszlosci Toruni 30.03.06, 23:37
                Powiem Ci,jak redakcja wykorzysta swoją szansę-wykasuje Cię i będzie czynić to
                dopóty,dopóki nie zejdziesz z tej "wolnej" trybuny.No,chyba,że zaczniesz pisać
                o dole pleców przysłowiowej Maryny.
                • mynda Re: W roznych gazetach pisza o przeszlosci Toruni 30.03.06, 23:39
                  Gdzie indziej już było pisane dokładnie właśnie o losach tego budynku...
                  Wymogiem nowej inwestycji jest dokładne odwzorowanie frontonu spalonej
                  kaminicy... będą patrzeć na łapki
                  • rozczarowana-torunianka Re: W roznych gazetach pisza o przeszlosci Toruni 30.03.06, 23:53
                    > Gdzie indziej już było pisane dokładnie właśnie o losach tego budynku...

nie, nie. My walczymy teraz o los jeszcze żyjącego budynku, który został skazany
                    na zagładę nie przez spalenie na stosie, tylko na ścięcie, czyli zwykłe
                    wyburzenie. Nie wiem która śmierć bardziej honorowa, ale efekt taki sam.

A wybudowany zabytek, to nie zabytek, jak wiadomo dość powszechnie.
                • rozczarowana-torunianka Panie Redaktorze od Cietego Pióra do dzieła:) 30.03.06, 23:50
                  a dzięki za przypomnienie. To robię kopię tego co jak wieścisz wykasowane ma
                  być. Choć szczerze mówiąc to nie mogę narzekać, bo szczęśliwie rzadko mnie
                  cenzurują.

No, ale teraz jak mi się przypomniało to przecież niejaki redaktor Jacek Hołub
                  był dostał cięte pióro w samej Warszawie. A zajmuje się także kulturą i to
                  najtrudniejszą bo medialną;) Więc może tak trudna sprawa godna ciętego pióra
                  właśnie?
    • rozczarowana-torunianka Re: Panie Redaktorze!!!!! 31.03.06, 21:45
      I co? Nic?
      • amicus Re: Panie Redaktorze!!!!! 31.03.06, 21:57
        Jak to,nic? Nie wycięli Cię przecież.Ciesz się.Widocznie nikt z kolegów królika
        nie moczy dzioba w przewale,to i ciąć nie będą.
        • rozczarowana-torunianka Re: Panie Redaktorze!!!!! 31.03.06, 22:12
          a czemuż mieliby mnie ciąć?;)
          toż awanturowałabym się wtedy u jabbura:)

no ale szansa tych redaktorów ucieka. jak nie zdecydują się to nadaję sprawę innym. a jak inni zignorują, to będą jeszcze inni inni.

Iza mnie wspomoże i w samej stolycy zainterweniuje.
          • amicus Re: Panie Redaktorze!!!!! 31.03.06, 22:25
            Pewnie,że są inni.Np. pewien nadredaktor z Pomorskiej.Bardzo słowny i w gębie
            mocny.
          • izawawa Re: Panie Redaktorze!!!!! 31.03.06, 22:25
            Szczerze mówiąc , naprawdę jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest wydaje mi się ,
            zainteresowanie sprawą jakieś większe grono miłośników Torunia . Tacy zapaleńcy
            potrafią narobić krzyku ,puszczą sprawę dalej , trzeba ich tylko znaleźć .
            • rozczarowana-torunianka Re: Panie Redaktorze!!!!! 31.03.06, 22:37
              do takiej akcji to trzeba być trybunem ludowym, izo.
              choć w determinacji i taka akcja nie jest wykluczona.
              • izawawa Re: Panie Redaktorze!!!!! 31.03.06, 22:47
                Nie trzeba być trybunem , takie obrazki jak ten ze spalonym domem działają na
                nich jak płachta na byka , powodują łomot serca i warkot im rośnie w gardłach ,
                ot taki mały zawalik . Musicie ich tylko odszukać , gdzieś na pewno są ,
                zresztą pierwszego z brzegu architekta i historyka powinno to ruszyć . I
                każdego normalnego człowieka .
                • rozczarowana-torunianka Re: Panie Redaktorze!!!!! 31.03.06, 23:12
                  wiesz Izo, ktoś mi tu zarzucał naiwność, ale Twoja naiwność nawet chyba przerasta moją;)
                  • izawawa Re: Panie Redaktorze!!!!! 31.03.06, 23:20
                    Mylisz się , tacy ludzie mają wielką siłę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka