azzurro666 04.07.06, 00:42 Brawo Toruń,macie bogate forum fotograficzne[kilka razy wieksze niż bydgoskie] i zdjęcia OK! Dobry pomysł z ładnymi dziewczynami.Tych nam u nas nie brakuje,ale starówki mozemy pozazdrościć.Pozdrowienia z Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan996 Tylko ostatnio od tygodnia cisza - bez moderacji. 04.07.06, 07:52 Tylko ostatnio od tygodnia cisza - bez moderacji. Na wniosek innych bydgoszczan zdjeto nam moderatorow i jestesmy prawie jedynym forum bez moderacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Tylko ostatnio od tygodnia cisza - bez modera 04.07.06, 09:17 zanim coś powiesz to może sprawdź wcześniej. Właśnie przybyły nowe zdjęcia. Gumka bowiem z podróży wrócił i nowe rzucił. Moderatorzy forum głównego nie zajmowali się Galerią. W Galerii moderatorem jest sine.ira, anielskiej wprost cierpliwości stachanowiec, który nigdy nie śpi i wstawi w ramki każde nadesłane zdjęcie, nawet o 4 nad ranem. Na dodatek sam piękne zdjęcia robi! Odpowiedz Link Zgłoś
kptnikt Re: Tylko ostatnio od tygodnia cisza - bez modera 04.07.06, 09:24 To pianie o braku moderacji to głosy "hurraoptymistów" którzy chcieli mieć forum propagandowo poprawne (w Toruniu jest dobrze a nawet jeszcze lepiej). Teraz kiedy zrobiło sie na forum prawidłowo to cios dla ich "poprawnych" poglądów. A w temacie zdjęć to faktycznie masz rację sine.ira to gość dla ktorego fotografia to numer jeden!. Odpowiedz Link Zgłoś
wiechl tia 04.07.06, 09:21 ilość nie znaczy jakość, drogi wielonickowcu.. nie ma się czym aż tak jarać. Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: tia 04.07.06, 12:23 Jakieś konkretne zastrzeżenia ..?? Zamieniam się w słuch jako , że jestem mocno zainteresowana tematem ... Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: tia,tia ! 04.07.06, 13:01 Bo my śpimy, albo z gorąca nie chce się nam chodzić i focić... Chociaż: to dziwne. Nie wiem już, jak działa licznik na forum. Wydaje mi się, że za post ze zdjęciem daje DWA posty w liczniku, a za tekstowy jeden... I najpierw pojawia się nowa cyfra w liczniku, a dopiero potem (czasem dłuuuugo potem) treść... Co nie zmienia mojego zdania, że i tak jest nieźle - choć ostatnio haniebnie straciliśmy tempo... Jeszcze trochę, a Warszawa nas przegoni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: tia,tia ! 04.07.06, 13:59 Pocieszające w tym wszystkim jest jednak to , że skoro zwolnienie tempa jest zauważalne , to znaczy , że jednak ktoś tam zagląda . Ciekawi mnie , jak wielu torunian tak doskonale zna swoje miasto , że może powiedzieć bez czytania postów gdzie , co , jak i kiedy ... Jeśli chodzi o jakość , to podkreślam , że jest to forum amatorskie a nie fotografii artystycznej ale chcę zauwżyć , że zdjęcia są ciekawe , czyste a już na pewno czytelne i nie ma się do czego przyczepić . Jeśli ktoś ma zastrzeżenia to zapraszam - najlepsza okazja , żeby tę jakość podnieść i pokazać nam naszą niedoskonałość , może i my się czegoś nauczymy , wszak " fas est et ab hoste doceri " :) Odpowiedz Link Zgłoś
gumka7 Re: tia,tia tia,tia tia,tia tia,tia ! 05.07.06, 18:25 będą zdjęcia, mimo wszystko ! Odpowiedz Link Zgłoś
wiechl Re: tia 05.07.06, 20:34 no więc przechodząc do szczegółów, zdecydowanie nie ilość świadczy o fotach Nie powiem, jest całkiem sporo ciekawych i udanych fotek, na które z przyjemnością się patrzy. Pogratulować zacięcia pstrykaczom. Z drugiej strony nie jest chyba dobrym pomysłem aby wklejać foty 'jak leci'. Nie chodzi mi tutaj o cenzurę, ale o zdroworozsądkową selekcję. Przede wszystkim foty złej jakości (przepalone, nieostre, niedoświetlone) powinny być automatem odrzucane. POza tym nie rozumiem, jaki sens ma wklejanie po kilka lub więcej bardzo podobnych lub prawie identycznych zdjęć, zwłaszcza, że nawet w pojedynczym wydaniu po prostu 'nie rzucają' - żeby nie być gołosłownym, przykłady tylko z jednego wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=737&w=31139715&a=33512572 i forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=737&w=31139715&a=42137598 (i 5 następnych postów z tą samą grupą wycieczkowiczów!) Myślę, że jeżeli coś jest naprawdę podle skadrowane i nie jest to jakiś świadomy zamysł artystyczny, to też nie powinno być publikowane. Po prostu - wklejając wszystko bez opamiętania tworzy się forum wzajemnej adoracji, dla wąskiego grona zapaleńców. Przy okazji dla postronnych obserwatorów robi się toto lekko wodniste i nieatrakcyjne. 'Przechodzień' zajrzy, popatrzy na parę dłużyzn i powie zapewne 'e-tam..' a żeby forum żyło, świeża krew być musi.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: tia 05.07.06, 20:41 Wiechlu ...:) W tych powtarzających się zdjęciach nie chodzi przecież o kawałek miasta ale o zaangażowanie pana przewodnika :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiechl Re: tia 06.07.06, 09:26 wybacz, ale 3 zdjęcia potylicy jakiejś starszej pani, z p. Benonem i Krzywą Wieżą w tle, to nie jest fotoreportaż o zaangażowaniu przewodnika :) pzdr. Wiech Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: tia 05.07.06, 22:05 Żartujesz!!! Chyba by mu łapa uschła aż po sam łokieć !! :) Odpowiedz Link Zgłoś
gumka7 Re: tia 05.07.06, 22:20 problem jest tylko jeden napisać może wszystko i niczego rozumieć nie musi nawet gdyby się wysilił bardzo zrozumieć nie może i wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
wiechl Re: do 'oblatanego' 06.07.06, 09:53 Szanowny/a Gumko, To, że zabolał Cię odcisk, wcale nie daje Ci prawa do obrażania rozmówcy. Nie wiem, na jakiej podstawie śmiesz twierdzić, że ktoś tu nie domaga intelektualnie, nie mając bladego nawet pojęcia o komentatorze. W sumie, tego typu stwierdzenia źle świadczą o kulturze piszącego, co więcej - jeśli nie potrafi on przyswoić konstruktywnej krytyki, to niestety również i o zdolnościach percepcji.. Miast się unosić niezdrowym honorem i wychodzić z założenia, że 'skoro nienasz, pewnie gupi', przemyślałbyś lepiej co napisano.. Odpowiedz Link Zgłoś
gumka7 Re: do 'oblatanego' 06.07.06, 11:10 Wcale nie zabolał, to zwykła irytacja - czasem puszczą nerwy - ot, co. Zdjęcia Benona wkleiłem bo chciałem - i akurat właśnie te, i w takiej a nie innej kolejności. Gdybym wkleił ich więcej, pewnikiem, zakatowałbym Cie na śmierć. Co do krytki, tej konstruktywnej - gdybym się bał, to nie byłoby żadnego z moich zdjęć w "galerii". Fakt, mam wiekszą satysfakcję z innych publikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wiechl Re: do 'oblatanego' 06.07.06, 12:59 skoro nie zabolało, to skąd irytacja?.. :) nie chodzi o żadne 'banie się', a o to, żeby nie zgrywać wszystkiego z aparatu 'jak leci' mimo wszystko, miłej dalszej zabawy życzę. Tak na marginesie - żebym swoje foty 'toruńskie' powklejał, musiałbym je najpierw zrobić. Dotychczas (poza nielicznymi wyjątkami) raczej pstrykałem inne rejony, a to raczej na tym forum nie 'gada'.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Brawo Toruń! 05.07.06, 19:41 Bydgoszczanie udzielaja się na SSC. To forum na GW z fotami to pomyłka! Odpowiedz Link Zgłoś
gumka7 Re: Brawo Toruń! 05.07.06, 21:44 no właśnie, skoro nie mogą u siebie ................ Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Brawo Toruń! 05.07.06, 23:26 > no właśnie, skoro nie mogą u siebie ................ ? Odpowiedz Link Zgłoś
gumka7 Re: Brawo Toruń! 06.07.06, 06:55 skoro wszystko wiesz lepiej, to niech tak pozostanie. Gdybyś zechciał zapoznać się ze swoim forum, możliwe, że być coś zrozumiał i nie zadawałbyś byś pytań. -------------------------------------- masz 100% racji i niech tak pozostanie na zawsze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Brawo Toruń! 06.07.06, 09:05 > skoro wszystko wiesz lepiej, to niech tak pozostanie. Co wiem lepiej? > Gdybyś zechciał zapoznać się ze swoim forum, > możliwe, że być coś zrozumiał > i nie zadawałbyś byś pytań. Zapoznałem się ze swoim forum, nie rozumiem, o co ci chodzi. > masz 100% racji i niech tak pozostanie > na zawsze ;-) Możesz pisać jaśniej? Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Brawo Toruń! 05.07.06, 23:28 > Bydgoszczanie udzielaja się na SSC. Nie tylko. Międzynarodowe zachwyty nad Bydgoszczą to na flickru przede wszystkim. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Brawo Toruń! 05.07.06, 19:46 Polecam Azzzurrrooooo! skyscrapercity.com/showthread.php?t=303703 Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Brawo Toruń! 05.07.06, 19:52 Torunianie i warszawianie dobrze wiedzą gdzie bydgoszczanie się udzielają i czasem tam lookają :) Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Brawo Toruń! 05.07.06, 20:55 fajne te zdjęcia. Powinniście jednak pamiętać, że prawo chroni osoby znajdujące się na fotografiach. Przed ich publikacją należy uzyskać pisemną zgodę od tych osób. Jesli jej nie ma osoba ma prawo wytoczyć proces i na 100% wygra. Odszkodowania od kilkuset zł do kilkudziesięciu tysięcy w przypadku osób niepublicznych. Pamiętajcie o tym. Zdjęcia tłumu są oczywiście wyłaczone z tego przepisu ale jeśli jedna z osób jest wyraźnie wyłaczona z tłumu to już niestety tak. Jesli chodzi o budowle to wszystkie fotografowane z miejsc publicznie dostępnych można publikowac chyba że prawo stanowi inaczej. Np. iluminacja milenijna paryskiej wiezy jest chroniona prawem i publikacja jej zdjęć nocnych musi wiązać się z opłatą. Taki knyf mały :). Pamiętajcie więc o tym. Oczywiście to samo dotyczy forum Bydgoszczy. A zdjęcia Bydzi są ładnie dodane do podręcznika :) Odpowiedz Link Zgłoś
gumka7 Re: Brawo Toruń! 05.07.06, 21:48 to taki mądry głos z Bydgoszczy - prosimy o więcej Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Brawo Toruń! 05.07.06, 23:24 > głos z Bydgoszczy Ach, cóż za złośliwość. Też bym coś złośliwie napisał, ale sobie daruję... Moderacja jest pewnie wystarczająco denerwująca dla niektórych. :P Odpowiedz Link Zgłoś
azzurro666 Re: Brawo Toruń! 04.09.06, 23:22 Po równych 2 m-cach przerwy zagladam do "toruńskiej galerii".Jest naprawde OK,brak czasu,aby wszystkie zdjecia przejżeć,ale "osobliwości" są naprawdę ciekawe! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Brawo Toruń! 05.09.06, 17:28 OK mówisz? Jest fantastycznie!!! Jest to największa galeria świata;) wiem, wiem, trochę przesadziłam, ale największa w Polsce. Nawet Warszawa jest za nami. I pomyśleć, ze tak niewielki Zespół wespół tyle tam zdziałał. Zajrzyj do zagadek koniecznie. Ale tam to poziom wyśrubowali, że to nie dla nas śmiertelników. Pogapić się tylko można;) Odpowiedzieć coraz trudniej, bo teraz już pojedyncze kamienie każą rozpoznawać. Odpowiedz Link Zgłoś
azzurro666 Re: Brawo Toruń! 06.09.06, 01:06 Cóż do ZAGADEK zajrzałem - niestety nie sa dla mnie gdyz nie jestem z Waszego miasta i nic tu nie odgadnę.Pozdrawiam Waszą przepasną galerię i Ciebie "torunianko". Odpowiedz Link Zgłoś