Dodaj do ulubionych

Internet LTE z Polsatu

15.05.14, 22:36
Witam!
Mam pytania dotyczące internetu LTE z Cyfrowego Polsatu. Czy ktoś z was korzysta z niego obecnie?
Jaka jest jakość usługi,zasięg, jaki osiągacie transfer na www.speedtest.pl , czy połączenie jest stałe i się nie zrywa?
Czy modemy z CP są wystarczające itp.
Czy warto zmienić neostradę na LTE z CP?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • gipsyking Re: Internet LTE z Polsatu 17.05.14, 14:23
      Ja używam internetu LTE od Cyfrowego Polsatu od 5 misięcy i jestem bardzo zadowolona. Śmiga mi wszytko jak należy a film sciągam w 3 min. Zdecydowanie lepszy od Play jaki miałam wcześniej.
      • tubylec-to-ja Re: Internet LTE z Polsatu 17.05.14, 21:04
        Ja uzywam od początku LTE a naszej wiosce ale od PLUSA czyli to samo co w POLSACIE.Ul. Kwiatowa sygnał max. połączenia stabilne nie zrywające się.Śmiga jak sie patrzy.
        • bodyguardpl Re: Internet LTE z Polsatu 21.05.14, 19:16
          Internet LTE od Polsat/Plus w Czernikowie działa bardzo dobrze. Na routerze Huawei B593s-22 bez anteny zewnętrznej prędkość w granicach 30-40 Mbitów na sekundę. Bez zrywania połączenia itd. Mimo, że zasięg mam tylko 2-3 kreski.

Miałem Neostradę, jednak ze względu na DLM przy opcji 10 Mbit, który przy słabym łączu ogranicza dramatycznie prędkość przesiadłem się na Plus LTE.
          Z opcji Cyfrowy Polsat/Plus wybierz teraz Cyfrowy Polsat w opcji myślę najlepsza jest za 59,90, jak masz Plusa lub Cyfrowy Polsat to dostaniesz zniżkę o połowę, wiec oferta nie do przebicia.

Cyfrowy Polsat ma darmowego Facebooka, dzięki czemu dodając opcje przeglądanie zwykłych stron bez limitu daje to nam praktycznie zero zużycie, które możemy wykorzystać na ściąganie aktualizacji do antywira, pocztę itd.

• geralt00 Re: Internet LTE z Polsatu 01.06.14, 12:52
      Internet LTE w Cyfrowym Polsacie - zdecydowanie nie!
      Witam, mam od dlugiego czasu z jednego powodu - nie mam alternatywy.
      W centrum Mokotowa , male osiedle domkow.

Nie polecam!!! Te 100MB/s nie jest w stanie obsluzyc nawet skype (bez obrazu). Sytuacja pogroszyla sie jeszcze po przedluzeniu umowy. Stabilnosc bardzo bardzo kiepska! Ew nadaje sie do maila ale to nie ten zad wielkosci jezeli chodzi o oplate. Zgralszam reklamacj ze 2 razy w tygodniu ale Polsat to ma gdzies zaslaniajac sie brakiem gwaracji. Moje srednie wskazania szybkosci to 8MB/s download i 0.4 upload ale bardzo czesto schodzi do 0.02MB/s!!! Trzymajcie sie z daleka! Zasieg na modemie jest OK. Zalaczam link do wczorajszego testu.
      Pozdrawiam
      M
      www.speedtest.net/my-result/i/862342185
    • sasieczno Re: Internet LTE z Polsatu 03.06.14, 22:37
      Ja korzystam od niecałego roku. Co prawda nie w Czernikowie, ale niedaleko - Sąsieczno. Formalnie rzecz biorąc mam Plusa, ale technicznie to jest ta sama sieć (CP korzysta z Plusa). Myślę, że modemy oferowane są podobne. U mnie chodzi w konfiguracji E3276 (modem Huawei) + TP-Link MR3420 (z openwrt)

Neostrada nie była dla mnie opcją, ponieważ dawna tepsa nie chciała do mnie ciągnąć kabla. Natomiast u sąsiadów za miedzą jest tak sobie średnio - jest bardzo daleko od centrali, adsl synchronizuje się na 1.3Mbs, w dzisiejszych czasach to, delikatnie mówiąc, słabizna.
      Co do warunków w Czernikowie trudno mi się wypowiedzieć, bo ja łapię sygnał z... Ciechocinka, przy pomocy zewnętrznej anteny zamontowanej na kominie. Połączenie jest stabilne, transfery wyciągam do 40Mb/s (czyli 5MB/s) i to w obie strony (co akurat dla mnie jest istotne ze względu na to, że pracuję z domu), i to w zasadzie jest górna granica możliwości routera tplinka (przydusza się pamięć). Standardowo w speedtest.net nie schodzę poniżej 20Mbs w obie strony (z rzadka się zdarza).
      Problemem jest limit (ale właśnie wystawili nowe oferty - piszą, że bez limitu). Co prawda tylko raz mi przycięło i to ostatniego dnia rozliczeniowego, ale coś im w systemie nie wyszło i przez 3 dni mnie przytrzymali - potem dali 50% upustu w następnej fakturze, więc można powiedzieć, że wyszli z twarzą.

Ze swojej perspektywy polecam.
      • jareal Re: Internet LTE z Polsatu 08.09.14, 19:33
        Dziś podpisałem umowę na 2 lata z Polsatem na stacjonarny internet LTE. Limit 20 GB w sieci LTE, a po wykorzystaniu pakietu prędkość miała spadać do 10 Mb/s. Mnie już pierwszego dnia prędkość spadła do 2,86 Mbps i 0,28 Mbps. Jutro biegnę oddać sprzęt i rozwiązać umowę, bo jest taka możliwość w ciągu 7 dni od zakupu. Zapłacę 29 zł za aktywację i ewentualnie za pobrane dane. Jednym słowem straszna chała. Nie polecam.
        • zyga2828 Re: Internet LTE z Polsatu 06.10.14, 13:57
          Niestety w 3 miesiącu użytkowania , Cyfrowy Polsat po przekroczeniu 100 GB w 15 dni od okresu rozliczeniowego , obniżył transfer do 512kb MASAKRA !!!! Nie polecam Polsatu Cyfrowego !!!!! W plusie przekroczyłem po 10 dnich 350 GB i nada działa
          PS. 100GB / 15 dni to jest 7 GB dziennie = 4 godziny oglądania filmów w HD na youtube , IPLA , niestety mało sad
    • erpo50 Re: Internet LTE z Polsatu 07.05.17, 10:18
      nie zmieniaj LTE to syf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka