hanna50 20.07.06, 01:03 Czy ktoś zna plany - kiedy ruszy budownictwo na terenie tzw. "JARU"? To chyba już ostatnie tereny w Toruniu pod budownictwo. Wciąż słychać, że Urząd Miasta "myśli". Jakie są fakty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bdronka Re: budownictwo mieszkaniowe - na terenie "JAR-u" 21.07.06, 00:04 Ja nie chce nic mowic, ale slyszalem gdzies, ze ruskie trzymali kiedys w toruniu atom, czy cos z nim zwiazanego, ciekawe na ile to prawda, na ile fikcja... kurde....powiekszyc torun bo sie dusi! oto rozwiazanie Odpowiedz Link Zgłoś
hanna50 Re: budownictwo mieszkaniowe - na terenie "JAR-u" 21.07.06, 11:25 o "atomach" nic nie słyszałam ale o tym, że są wciąż niepewni czy tereny JARU są dobrze rozminowane - tak. Co za problem ściągnąć saperów, żeby sprawdzili teren porządnie! To jakaś chora polityka - jest porządny teren pod budownictwo - a jakiś "mądrala na stołku" blokuje rozwój budownictwa w Toruniu. I stąd kosmiczne ceny za mieszkania i brak nowych inwestycji! Ostatnio ceny za m2 nowego mieszkania wzrosły do 3000-3400zł/m2. KOSZMAR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: budownictwo mieszkaniowe - na terenie "JAR-u" 21.07.06, 11:27 > Ostatnio ceny za m2 nowego mieszkania wzrosły do 3000-3400zł/m2. Za 2300 też można bez problemu kupić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bdronka Re: budownictwo mieszkaniowe - na terenie "JAR-u" 23.07.06, 09:06 gdzie za taka kase dostaniesz nowe mieszkanie!? Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: budownictwo mieszkaniowe - na terenie "JAR-u" 23.07.06, 09:30 > gdzie za taka kase dostaniesz nowe mieszkanie!? Np. Marbud. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna50 ceny - Marbudu 23.07.06, 16:15 a_creep napisał: > > gdzie za taka kase dostaniesz nowe mieszkanie!? > > Np. Marbud. To zapraszam na stronę: www.marbud.pl - Osiedle "Słoneczne Tarasy" - cena: od 2770zł netto (2963zł brutto) - do 3240zł netto (3466,8zł/m2 brutto) - "Osiedle Kwiatowe" - jest w LUBICZU!!! (nie Toruniu) cena: od 2270zł netto (2428zł brutto) - do 2340zł netto (2503,8zł/m2 brutto) Odpowiedz Link Zgłoś
bdronka Re: ceny - Marbudu 24.07.06, 00:09 tak, wszystko pieknie. Za każde pierto dopłacasz - cena o której mówisz to cena za parter:) do tego dochodza inne ukryte opłaty i w efekcie tego do ceny mieszkania doliczyć trzeba jakies 20-30 tysiecy i to skromnie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stworek_muchomorek Re: ceny - Marbudu 24.07.06, 08:59 Dodam tylko dla ścisłości, że nawet za takie pieniądze już praktycznie mieszkań nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna50 Re: ceny - Marbudu 24.07.06, 17:58 Podobno zostało jeszcze ok. 40 - mieszkań. Te ceny są z kosmosu. Ciekawe kto je tak winduje w górę? Podobno pośrednicy. Obawiam się, że jest to sztuczne windowanie cen i za rok lub dwa ceny spadną. Bo przecież nowy premier obiecał usprawniś gospodarkę mieszkaniową. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna50 Re: ceny - Marbudu 24.07.06, 18:02 bdronka napisał: > tak, wszystko pieknie. Za każde pierto dopłacasz - cena o której mówisz to cena > za parter:) do tego dochodza inne ukryte opłaty i w efekcie tego do ceny miesz > kania doliczyć trzeba jakies 20-30 tysiecy i to skromnie!!!!!!! Chyba żartujesz??? Oni rozpisali inne ceny dla każdego piętra. I do tych cen jeszcze trzeba coś dołożyć? KOSZMAR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bdronka Re: ceny - Marbudu 24.07.06, 21:39 nie zartuje. bylem zainteresowany zakupem nowego mieszkania - ale jak zapoznasz sie ze szczegolami najczesciej cena podawana za m2 jest na parterze - za pierwsze pierto np 100 wyzej od metra, za 2 pietro 200 od metra, wiec np z 3.000 robi sie 3.2000 no i inne jeszzce sztuczki:p pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
hanna50 Re: ceny - Marbudu 27.07.06, 15:27 Właśnie wczoraj dowiedziałam się, że cena mojego mieszkania, które miała "wybudować" Młodzieżowa SM - znacznie wzrosła. W lutym przy zapisach na mieszkanie i wpłaceniu pierwszej raty na mieszkanie cena z 1 mkw wynosiła 2900zł - dziś jest to 3600zł/mkw "surowizny" bez jakiś cudownych wygód. Koszmar! Chyba się wycofam. Urbański buduje na Podgórnej - ogrzewanie podłogowe i własna kotłownia, a cena 3090zł/mkw. Szkoda, że już nie ma wolnych mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
flower15 Re: ceny - Marbudu 28.07.06, 11:52 ktoś zapomnial napisac,ze kwiatowe juz baaaaaaaardzo dawno zajęte Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynacool Re: ceny - Marbudu 10.08.06, 07:58 ja mam zamiar kupić mieszkanie od firmy Marbud tyle że w Bydgoszczy, z tego co wiem ten developer podaje dokładnie cenę mieszkań rozpisaną na każdym piętrze i nie robi z tego żadnej tajemnicy. Poszliśmy do niego i dał nam pełen cennik, nie wiem jak w Toruniu ale w Bydgoszczy wszędzie tak jest że różne piętra różnie kosztują. Mam pytanie, bo chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat tego developera, gdyż nie znam nikogo kto już kupił od nich mieszkanko. Z góry dzięki za odpowiedź ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkrzyzacki Re: budownictwo mieszkaniowe - na terenie "JAR-u" 27.07.06, 17:17 Tak wybierajcie dalej na stanowisko prezydenta miasta pana Z. bylego prezesa MSM. On napewno nie pozwoli skrzywdzic zadnej spoldzielni i juz niedlugo 1 m kw bedzie po 5 kola Odpowiedz Link Zgłoś
hanna50 Re: budownictwo mieszkaniowe - na terenie "JAR-u" 28.07.06, 00:21 oby NIE!!!!! 3600zł/mkw to już chora cena! Odpowiedz Link Zgłoś