Dodaj do ulubionych

budownictwo mieszkaniowe - na terenie "JAR-u"?

20.07.06, 01:03
Czy ktoś zna plany - kiedy ruszy budownictwo na terenie tzw. "JARU"?
To chyba już ostatnie tereny w Toruniu pod budownictwo.
Wciąż słychać, że Urząd Miasta "myśli".
Jakie są fakty?
Obserwuj wątek
    • bdronka Re: budownictwo mieszkaniowe - na terenie "JAR-u" 21.07.06, 00:04
      Ja nie chce nic mowic, ale slyszalem gdzies, ze ruskie trzymali kiedys w toruniu atom, czy cos z nim zwiazanego, ciekawe na ile to prawda, na ile fikcja...
      kurde....powiekszyc torun bo sie dusi! oto rozwiazanie
      • hanna50 Re: budownictwo mieszkaniowe - na terenie "JAR-u" 21.07.06, 11:25
        o "atomach" nic nie słyszałam ale o tym, że są wciąż niepewni czy tereny JARU są dobrze rozminowane - tak. Co za problem ściągnąć saperów, żeby sprawdzili teren porządnie! To jakaś chora polityka - jest porządny teren pod budownictwo - a jakiś "mądrala na stołku" blokuje rozwój budownictwa w Toruniu. I stąd kosmiczne ceny za mieszkania i brak nowych inwestycji!
        Ostatnio ceny za m2 nowego mieszkania wzrosły do 3000-3400zł/m2. KOSZMAR!!!
        • a_creep Re: budownictwo mieszkaniowe - na terenie "JAR-u" 21.07.06, 11:27
          > Ostatnio ceny za m2 nowego mieszkania wzrosły do 3000-3400zł/m2.

Za 2300 też można bez problemu kupić. :)
          • bdronka Re: budownictwo mieszkaniowe - na terenie "JAR-u" 23.07.06, 09:06
            gdzie za taka kase dostaniesz nowe mieszkanie!?
            • a_creep Re: budownictwo mieszkaniowe - na terenie "JAR-u" 23.07.06, 09:30
              > gdzie za taka kase dostaniesz nowe mieszkanie!?

Np. Marbud.
              • hanna50 ceny - Marbudu 23.07.06, 16:15
                a_creep napisał:

> > gdzie za taka kase dostaniesz nowe mieszkanie!?
                >
                > Np. Marbud.
                To zapraszam na stronę: www.marbud.pl
                - Osiedle "Słoneczne Tarasy" -
                cena: od 2770zł netto (2963zł brutto) - do 3240zł netto (3466,8zł/m2 brutto)

- "Osiedle Kwiatowe" - jest w LUBICZU!!! (nie Toruniu)
                cena: od 2270zł netto (2428zł brutto) - do 2340zł netto (2503,8zł/m2 brutto)

• bdronka Re: ceny - Marbudu 24.07.06, 00:09
                  tak, wszystko pieknie. Za każde pierto dopłacasz - cena o której mówisz to cena za parter:) do tego dochodza inne ukryte opłaty i w efekcie tego do ceny mieszkania doliczyć trzeba jakies 20-30 tysiecy i to skromnie!!!!!!!
                  • stworek_muchomorek Re: ceny - Marbudu 24.07.06, 08:59
                    Dodam tylko dla ścisłości, że nawet za takie pieniądze już praktycznie mieszkań
                    nie ma.
                    • hanna50 Re: ceny - Marbudu 24.07.06, 17:58
                      Podobno zostało jeszcze ok. 40 - mieszkań.
                      Te ceny są z kosmosu. Ciekawe kto je tak winduje w górę?
                      Podobno pośrednicy.
                      Obawiam się, że jest to sztuczne windowanie cen i za rok lub dwa ceny spadną. Bo przecież nowy premier obiecał usprawniś gospodarkę mieszkaniową.
                  • hanna50 Re: ceny - Marbudu 24.07.06, 18:02
                    bdronka napisał:

> tak, wszystko pieknie. Za każde pierto dopłacasz - cena o której mówisz to cena
                    > za parter:) do tego dochodza inne ukryte opłaty i w efekcie tego do ceny miesz
                    > kania doliczyć trzeba jakies 20-30 tysiecy i to skromnie!!!!!!!

Chyba żartujesz???
                    Oni rozpisali inne ceny dla każdego piętra.
                    I do tych cen jeszcze trzeba coś dołożyć?
                    KOSZMAR!!!
                    • bdronka Re: ceny - Marbudu 24.07.06, 21:39
                      nie zartuje. bylem zainteresowany zakupem nowego mieszkania - ale jak zapoznasz sie ze szczegolami najczesciej cena podawana za m2 jest na parterze - za pierwsze pierto np 100 wyzej od metra, za 2 pietro 200 od metra, wiec np z 3.000 robi sie 3.2000 no i inne jeszzce sztuczki:p

pozdrawiam!
                      • hanna50 Re: ceny - Marbudu 27.07.06, 15:27
                        Właśnie wczoraj dowiedziałam się, że cena mojego mieszkania, które miała "wybudować" Młodzieżowa SM - znacznie wzrosła. W lutym przy zapisach na mieszkanie i wpłaceniu pierwszej raty na mieszkanie cena z 1 mkw wynosiła 2900zł - dziś jest to 3600zł/mkw "surowizny" bez jakiś cudownych wygód.
                        Koszmar! Chyba się wycofam.
                        Urbański buduje na Podgórnej - ogrzewanie podłogowe i własna kotłownia, a cena 3090zł/mkw. Szkoda, że już nie ma wolnych mieszkań.
                • flower15 Re: ceny - Marbudu 28.07.06, 11:52
                  ktoś zapomnial napisac,ze kwiatowe juz baaaaaaaardzo dawno zajęte
                  • cytrynacool Re: ceny - Marbudu 10.08.06, 07:58
                    ja mam zamiar kupić mieszkanie od firmy Marbud tyle że w Bydgoszczy, z tego co
                    wiem ten developer podaje dokładnie cenę mieszkań rozpisaną na każdym piętrze i
                    nie robi z tego żadnej tajemnicy. Poszliśmy do niego i dał nam pełen cennik,
                    nie wiem jak w Toruniu ale w Bydgoszczy wszędzie tak jest że różne piętra
                    różnie kosztują. Mam pytanie, bo chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat tego
                    developera, gdyż nie znam nikogo kto już kupił od nich mieszkanko. Z góry
                    dzięki za odpowiedź ;)
    • mistrzkrzyzacki Re: budownictwo mieszkaniowe - na terenie "JAR-u" 27.07.06, 17:17
      Tak wybierajcie dalej na stanowisko prezydenta miasta pana Z. bylego prezesa
      MSM. On napewno nie pozwoli skrzywdzic zadnej spoldzielni i juz niedlugo 1 m kw
      bedzie po 5 kola
      • hanna50 Re: budownictwo mieszkaniowe - na terenie "JAR-u" 28.07.06, 00:21
        oby NIE!!!!!
        3600zł/mkw to już chora cena!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka