Dodaj do ulubionych

Nowa afera w kościele

27.11.14, 11:21
Żona kościelnego nie chce już aby kościelny był dalej kościelnym ponieważ za tak ciężką pracę i wykorzystywanie przez proboszcza dostaje tylko 400 zł. wypłaty dlatego chce aby wyjechał zagranicę na lepszy zarobek lecz proboszcz go bardzo błaga aby nie odchodził. W innych parafiach nie widziałam tak zapracowanego kościelnego jak nasz, kościelny na plebani musi robić wszystko co tylko proboszcz mu nakaże a praca na plebani nie należy do kościelnego tylko do proboszcza i jego gosposi a kościelny powinien zajmować się tylko sprzątaniem kościoła, przygotowywaniem wszystkiego do mszy św. oraz pracami na cmentarzu. Przez tą ciężką pracę kościelny dostał buli kręgosłupa i musi teraz jeździć do szpitala oraz chodzić na rehabilitacje.
Obserwuj wątek
    • kruger666 Re: Nowa afera w kościele 27.11.14, 14:38
      kochani moi!!Po pierwsze zeby nie bylo ze lituje sie proboszcza bo nie ma kogo a po drugie jesli chodzi o rodzine panstwa pietrzakow to najzwyczajnie w swiecei poprzeracalo sie w d..pie ! To co ona teraz wymysla to parodia godna niezlej komedi poruwnujac yo jak mieszkali wczesniej czyli stare podarte szmaty w oknach i dwiach grzyb na scianch ,ubrani gorzej niz kloszardzi na ulicy ,zywiac sie jedynie darami z caritasu dostanymi od proboszcza wywyozonymi calymi samochodami przez pana Roberta .A teraz wielkie panstwo dostali wszystko za darmo ,dom ,prace za nic nie placili i sie zachcialo wiecej kaski niech bzdur nie gada ze dostaje tylo marne 400 zl bo ze smiechu padne smile Ciekawe czy pani Beatke jak wysle mezusia do pracy za graniece znowu nie bedzie plakac jak jej mezus znowu poleci na jakas mlutke ,dla niewtaemniczonych to ten pan biedny koscielny nad ktorym sie litujecie niezle zabawial sie w poprzednim kosciele z nieletnia chorzystka na ktorych to igraszach przylapal ich ksiadz! Rodziene mila gdzies jezdzac z malolata po lasach .A coreczka jak widac tez dobra bez slubu a juz dzidzius sie pojawil a jakos proboszcz s nie powie ze trzeba zyc po bozemu i wzisc slub jak to rzadzi innym sa rownie i rowniejsi w jego oczach dzielenie ludzi na kategorie to jego specjalnosc dlatego dobrze mu tak,A tak po zatym zaraz pewnie zazadzi zbiorke na rzecz pana roberta zeby dac mu na leczenie zeby go zatrzymac przy sobie bo gdzie on drugiego takiego znajdzie .Szkoda ze jak robercik zabawial sie z malolata na chorze to na bol kregoslupa nie narzekla .Dobre sobie jak to takim szybko soda udezy do glowy pseudocelebryci spod rynsztoka .To i owo na ich temat cos wiem ina pewno nie nabiora mnie na swoja krzywde.Pozdrawiam wszystkichsmile
      • zaciekawiony123 Re: Nowa afera w kościele 28.11.14, 11:43
        co ty mozesz wiedziec o tej rodzine. znam ich napewno lepiej i dłuzej niz ty. nie pamietam zeby chodzili zle ubrani a jezeli chodzi o dom nie kazdy ma pieniadze na wille . zyli biednia ale nie jak menelstwo przenigdy szmat na oknach i drzwiach nie widziałem. grzyba rowniez. moze i dostali wszystko ale nie jest tak wesolo, tak sie czepiasz ale co? lepiej gdyby ukradli nie? wtedy nikt by sie nie czepial, zazdrosnicy zasrani. a corcia pana roberta jest pelnoletnia i to czy ma dzidziusia i meza to tylko jej sprawa tyle ode mnie.
        • kruger666 Re: Nowa afera w kościele 28.11.14, 14:00
          a co jestes ich sasiadem ze mstowa z ktorego pochodza czy tylko znasz ich odkad siedza czernikoie bo tak sie sklada ze ja ich znam kiedy byl jeszcze koscielnym w cettach takze nie wymadrzaj sie o spraach o ktorych nie masz zielonego pojecia .
        • kruger666 Re: Nowa afera w kościele 28.11.14, 14:03
          Proponuje przyjechac na mstowo skad pochodzi pan pietrzak i zobaczyc na wlasne oczy te rudere o ktorejpisze skoro jest sie takim najwniakiem zebytakich utzrymac prosze bardzo nie wiem adwokatem ich jestes czy co bo ja za nikogo tak tylka nie nadstawiam.
      • totu2010 Re: Nowa afera w kościele 28.11.14, 16:00
        kruger666 napisał(a):

> kochani moi!!Po pierwsze zeby nie bylo ze lituje sie proboszcza bo nie ma kogo
        > a po drugie jesli chodzi o rodzine panstwa pietrzakow to najzwyczajnie w swiece
        > i poprzeracalo sie w d..pie !

Zwal się z nich popaprańcu....kto cię upoważnił do wypowiadania się w ten sposób i wymieniania nazwiska.Są wolnymi ludźmi.Mogą widzieć świat ich otaczający jak chcą.Narzekać też mogą.Jak ci się nie podoba to nie czytaj.Nie tobie ich oceniać.I nikomu innemu też.

• kruger666 Re: Nowa afera w kościele 28.11.14, 16:23
      haha skoro sa wolnymi ludzimi to ja tez i moge pisac co mi sie podoba nie jestesmy pod pisowskimi wladzami ze nikt nie moze mowic co mu sie podoba jak cie to razi to po jakiego kija czytasz i odpisujesz ??? Takich ludzi to ja mam nie powiem moze gdzie ,a zazdroscic to moge jedynie wystajacej slomy z butow , jedyna osoba ktora nie boi sie tu pisac prawdy jest nijaka barbi ktora pisze to co widzi naprawde a nie wypisuje niewiarygodne rzeczy wyssane z palca.jak wam tak szkoda tozrobcie zbiorke na to jego leczenie a on zamiast do szpitali nadal bedzie sie rozbijal ze swoja lalunia po Mstowie tak prawda jak ktos nie wie niech bzdur nie ciska bo az zal tylek sciska od tych wypocin.Widze ze tu mamy doczynienia ze lita proboszcza i koscielnego dac gotowych informacji na tace na co ida wasze pieniadze a wam i tak zle niech was dalej nabieraja pozniej beda gorzkie zale na forum i w kosciele ze znowu tyle trzeba dawac na niewiadomo jakie cele smileWasza sprawa .
    • eliza.koterska Re: Nowa afera w kościele 28.11.14, 17:13
      Jak można pisać takie komentarze ,oczerniać kogoś i jego rodzinę .To ich sprawa jak żyją i nikt nie ma prawa tego oceniać .Pan Robert jest pracowitym człowiekiem i prawidłowo wykonuje swoją pracę.Zbliża się czas świąt a "kruger666"zieje nienawiścią .Lepiej zajmij się własną rodziną i wycisz się na święta.Polecam słownik ortograficzny na pewno się przyda....
      • kruger666 Re: Nowa afera w kościele 28.11.14, 19:09
        Postawcie mu pomnik badz zaluzcie fanklub co cie obchodzi moja rodzina prawda w oczy kole???Ty sobie kup okulary a nie slownik mi proponujesz nienawiscia nikt nie sieje wystarczy uderzyc w stol a nozyce same sie odedzwa .Moze juz niejedna przelecial skoro tak go bronicie hahha.
        • kruger666 Re: Nowa afera w kościele 28.11.14, 19:14
          I jeszcze jedno sprawdz najpierw co znaczy kruger666 a potem zastanow sie czy warto do mnie takie bzdury pisac .Ja na twoim miejscu bym nie probowal a te kaznia zostawcie na niedziele bedziemy miec przedwczesna szopke badz kolejny niezly cyrk z udzialem pseudowiernych noszacych kase w zebach .
          • eliza.koterska Re: Nowa afera w kościele 28.11.14, 19:27
            Każdy ma prawo do własnego zdania.Jednak proponuję robić to w sposób kulturalny i nie obrażać innych.Wiem,że dla kogoś tak niekulturalnego i prostego jest to trudne.Ale jak się postarasz to będzie dobrze.Pozdrawiam i miłej nocy:0
            • bliskotu Re: Nowa afera w kościele 28.11.14, 19:30
              no człowieku (kruger666) wypisuj tak dalej . jakim idiotą trzeba być żeby na forum obrażać i podawać imię i nazwisko . z tego co wiem Twój login oraz to co tu wypisujesz już jest zgłoszone na policji o naruszenie prywatności. zastanawiam się jaki miałeś w tym cel?
              • bliskotu Re: Nowa afera w kościele 28.11.14, 19:32
                dla Twojej wiadomości pierwsze słysze żeby nasz kościelny był w szpitalu z powodu kręgosłupa. zastanowiłeś się jak bardzo szkodzisz jego dziecią wypisując takie bzdury . jakby to o Ciebie i Twoją rodzinę chodziło ?
                • kruger666 Re: Nowa afera w kościele 28.11.14, 19:37
                  to moj komentarz pod waszymi wypowiedziami smilesmilesmilesmilesmile.
                  • eliza.koterska Re: Nowa afera w kościele 28.11.14, 19:40
                    Wiesz gdzie go mamy.........
                    • kruger666 Re: Nowa afera w kościele 28.11.14, 19:47
                      brawo za kulture i wysoki poziom inteligencji .
                      • eliza.koterska Re: Nowa afera w kościele 28.11.14, 19:57
                        Wiadomo u ciebie kultura na pierwszym miejscu.Każdy kto czyta to wie.................................
                • bliskotu Re: Nowa afera w kościele 29.11.14, 11:22
                  On chyba nie wie co Go czeka za takie pomówienia niech teraz to tylko modli się żeby nie zajęła się tym policja i prokuratura bo odechce Mu się dyskusji na forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka