IP: *.swc.vectranet.pl 09.02.09, 14:43
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lars Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.swc.vectranet.pl 09.02.09, 15:20
      No kiedyś tak było w lokalu "SOWA"-ciągła chmara dzieciaków.Teraz już nie wpuszczają takiej dzieciarni i jest całkiem miło.
      • Gość: ... Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.swc.vectranet.pl 09.02.09, 15:55
        Zgadza się. Straszny syf się tam zrobił i jakoś nikt się tym za bardzo nie
        przejmuje. Szkoda bo zapowiadał się niezły lokal...
        • Gość: Egon Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 16:01
          Jak im zabiorą koncesję na alkohol, to sie nauczą porządku.
          • Gość: klient Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 16:28

Lokal jest bardzo fajny, ale najbardziej mi przeszkadzaja te
            dudniace techniawki :/ Lepiej zapodac porzadniejsza muzyke, a jak
            juz koniecznie musi byc bum bum bum, to chociaz niech to przycisza...
            • Gość: 123 Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 17:22
              dokładnie odrobine ciszej mogło by być, czasem nie można słowa zamienic
              • Gość: idela Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.gprs.plus.pl 10.02.09, 08:21
                A racja. Też byłam tam w poprzedni piątek i o zgrozo: pijane przedszkole...
                • Gość: Marian Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 10:12
                  Mój znajomy zgłosił tę sprawę policji.
    • Gość: mamagimnazjalistki Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 11:28
      cieszę się, że trafiłam na taki temat. Sama tam nie bywam, ale
      ostatnio moja nastoletnia córka próbowała wymóc na mnie, żebym jej
      pozwoliła tam iść. Mówiła, że tam nie ma alkoholu, jest sporo
      gimnazjalistów i nie ma się czym martwić. Teraz tylko utwierdziłam
      się w przekonaniu, że nie warto jej tam puszczać. Wprawdzie chciała
      tam iść w godzinach przyzwoitych, ale skoro tam sprzedaje się
      alkohol nieletnim to trzeba to nagłośnić. Może wymyślmy jakąś
      prowokację? Sfilmujmy jakąś kamerą sprzedaż nieletnim i stracą
      koncesję na sprzedaż alkoholu! Coś wymyślę.
      • Gość: ten Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 14:49
        Przykro mi ale tam nie sprzedaje się alkoholu nieletnim.Alkohol sprzedawany jest od 18 lat.Więc najpierw radzę sprawdzić. .potem sie wypowiadać.A po za tym to gdzie ta młodzież ma chodzić. .Czy tylko starsi mają prawo to przyjemności. .; )
    • Gość: gość Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.swc.vectranet.pl 10.02.09, 12:30
      Tak samo jest w Szachownicy tylko oprócz alkoholu jest coś jeszcze kto ma
      wiedzieć wie.
      • Gość: powiedz to Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 12:35
        czyli NARKOTYKI?
        niestety tego w Świeciu jest coraz więcej :/

ja bym to gó.wno zalegalizowała co by się ćpuny zaćpali i może wtedy
        by był spokój z tym ścierwem
        • Gość: jaaa Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: 217.98.12.* 10.02.09, 13:15
          zgadzam sie co do ćpunków!no i co do kręgielni!też tam bywam i coraz
          bardziej drażnią mnie stada pijanych gimnazjalistów!oczywiscie nie
          wszyscy, bo są i tacy co przy soczku potrafia siedzieć!cały sęk w
          sprzedazy alkoholu nieletnim!bo gdyby tego nie było nie byłoby
          pijanych gimnazjalistów!odpowiednia komórka powinna sie tym zając!
          • Gość: fun Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.swc.vectranet.pl 10.02.09, 13:37
            chyba zazdrosna konkurencja wypisuje te brednie!!! co boli was ze w
            waszych lokalach pustki a kregielnie przyciaga coraz wiecej ludzi??
            zamiast wypisywac brednie stworzcie jakis klimat i przyciagnijcie
            klientow tak jak robi to wlasciciel kregielni!!
            jest to na chwile obecna najlepszy lokal w tym miescie!!
            mozecie pisac co chcecie i robic prowokacje i nawet tvn zaproscie
            ale nic nie zmienicie "ofiary biznesu"
            pozdrowienia dla całej ekipy BOWLING PLANET!!
            • Gość: żal... Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.swc.vectranet.pl 10.02.09, 13:56
              TAK...masz rację - rozgryzłeś nas. Wszyscy jesteśmy właścicielami lokali i
              chcemy zniszczyć konkurencję. Skąd biorą się tacy ludzie to ja już sam nie wiem...
              • Gość: norek Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.swc.vectranet.pl 10.02.09, 14:36
                Ja mam w Świeciu 6 lokali, ale na kręgielnie łapczywym okiem spozieram... ha, ha, ha... Może i ludzi teraz więcej, ale niestety lokal zszedł na psy i skończy jak Duet swego czasu. Szkoda.
              • Gość: hehe Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 14:39
                pewnie sam właściciel napisal hehe!
                Wszyscy tutaj maja racje! sama potwierdzam, ze na kregielni
                sprzedaja alkohol nieletnim!!! ktos powinien sie tym zajac!!!
                rozumiem, ze na kregielnie moga przychodzic wszyscy...ale bez
                przesady powinni po 22 zakazywac wstepu nieletnim! do 22 ok niech
                sobie siedza...oczywiscie bez alkoholu!!!
                • Gość: gsfan Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.09, 01:17
                  tam dzieciaki z gsu siedza, uwaga;)
            • Gość: Klijent Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.xdsl.centertel.pl 11.02.09, 14:58
              Nie wiem po co ktoś zaczyna takie forum jezeli dokładnie nie wie jak jest na Kregelni. Zgadzam sie co do "Fun" to chyba zazdrosna konkurencja wypisuje takie brednie. Ja osobiscie przebywam na hali . I nie zauważyłam żeby ktoś nieletni kupował piwo. Kregelnia jest najepszym lokalem.I tam młodzież może przebywać . Bo w Świeciu nie ma takich lokali gdzie odywa sie karaoke czy można posiedzieć i porozmawiać słuchając muzyki. Ta młodzież juz nic w tym Świeciu nie ma do roboty . Może najlepiej zabronić im grać w kręgle. Pomyślcie ludzie zanim coś powiecie..!
              • Gość: nieważne Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 22:00
                Przebywam na kręgielni bardzo często :)

po pierwsze co niektóre komentarze są tu zbędne.. ! Po prostu Zazdrość że tak
                dobrze interes się kręci !
                po drugie sama byłam świadkiem jak szef sprawdzał dowód osobisty a gdy ktoś nie
                miał zabierał alkohol ze stolika na oczach wielu ludzi i wylewał go !

Nie będę się zniżać do poziomu co nie których i nie będę komentować tego co tu
                wypisują !

A jeszcze jedno zobaczymy kto się będzie śmiał jak policja nakryje dorosłych na
                kupowaniu alkoholu nieletnim !

Bez poważania !
          • Gość: divas Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.ip.netia.com.pl 01.04.09, 23:12
            tylko, że dzieciaki w wieku gimnazjalnym też mają prawo do jakiejś rozrywki.
            Chyba sami byliście młodzi i się bawiliście, może się mylę?
            A jak ktoś jest uczulony na muzykę techno to niech sobie szuka knajpy dla ludzi
            w podeszłym wieku.
    • Gość: isia Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.09, 17:24
      Popieram to co piszecie, kiedyś tam parę razy byłam ze znajomymi jakieś urodziny
      się zrobiło, ale ostatnio to makabra. Jestem tam dość często na fitnessie i po
      prostu czasami przejść nie idzie tyle małolatów się kręci, drzwi szeroko
      otwarte, muzyka techno leci, palą w drzwiach, coś okropnego ( z tym paleniem
      oczywiście), a ponieważ pracuję w szkole to widzę, że większość tej klienteli to
      uczniowie gimnazjum.W związku z tym uważam, że gimnazjaliści, a więc 14-16
      latkowie maksymalnie do godz.20 niż do 22, mogliby przebywać w kręgielni, a
      sprawa sprzedaży alkoholu to już...
      • Gość: cheers Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.swc.vectranet.pl 10.02.09, 20:24
        na kregielni nie sprzedadza alkoholu bez dowodu. wiem bo ile razy tam jestem to
        musze pokazac plastik ;) a co do tematu to racja. małoletnie maniury przychodza
        tam juz o 16 zajmuja najfajniejsze miejsca i siedza dopoki nie przyjdzie ktos
        znajomy z dowodem i im nie kupi piwa, drinka etc. a jak pojdziesz tam ok. 20:00
        wszyskie miejsca pozajmowane . a szkoda bo kregielnia to jedno z nielicznych
        miejsc gdzie moznaby było pojsc z wolny weekend w CSW. mam nadzieje ze ktos cos
        z tym zrobi. ;] pozdrawiam
        • Gość: ja Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 20:27
          Kiedyś byłem ze znajomymi,w sobotę ok 22.Byli tam dwaj chłopcy z mojego
          sąsiedztwa,oni mają po ok.13 lat.Nikt z obsługi nie zwracał na nich uwagi.Żenada.
          • Gość: gg Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.09, 23:05
            Picie - piciem, ale ile małolatów pali fajki (może coś więcej) przed
            wejściem to żenada.
            • Gość: normalne Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 00:15
              dlatego chyba przyda się jakieś nagranie kamerką :/
              w tym mieście nie ma "czystych" lokali niestety, zawsze idą na kasę
              a nie na jakość. Dziecko chce chlać to takie cepy sprzedadzą.
              • Gość: tata Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 10:38
                Właściciel kręgileni ma gdzieś te uwagi. Liczy się tylko kasa. Może
                jak straci licencję na lakohol to zmieni politykę. Ale z tego co
                wiem to w ostatnich 5 latach nikomu nie zabrano licencji. Po prostu
                wszyscy sprzedawcy przestrzegają przepisów o wychowaniu w
                trtzeźwości - ha, ha, ha.
                • Gość: ktos Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.09, 14:37
                  Zupełnie nie rozumiem tych komentarzy dotyczących kręgielni...
                  Nigdy nie zauważyłam żeby tam sprzedawali alkohol nieletnim... Jeżeli piją to
                  tylko dlatego że ktoś pełnoletni im go kupi, a za to już szefostwo raczej nie
                  odpowiada, bo nie jest wstanie "zapanować" nad całym lokalem, gdzie przebywa
                  tak dużo ludzi... Jak młodzież będzie chciała pić to i tak będzie piła nie ważne
                  czy na kręgielni czy nie...
                  a do której młodzież może przebywać w lokalu to nie wam oceniać tylko rodzicom
                • Gość: plim Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: 217.98.12.* 12.02.09, 13:24
                  jak dobrze zapłaca to mają licencję!a sprzedawać będą!
              • Gość: gcść Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 21:29
                Lepiej zapytaj jakie cepy tym dzieciom kupują alkohol.
          • Gość: gość Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 21:26
            Może właściciel miał odwieść te dzieci do domu, a gdzie rodzice?
      • Gość: gimnazjalistka Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.swc.vectranet.pl 13.02.09, 15:31
        Przepraszam bardzo ,ale to co tutaj jest wypisywane na temat
        gimnazjalistow jest conajmniej irytujące . Siłą rzeczy nikt nie
        będzie nosił ze sobą legitymacji ,a czasy ' godziny policjnej 'juz
        dawno minęły . Co do alkoholu : nie jest sprzedawany bezpośrednio
        gimnazjalistom ,a ich starszym znajomym z jako takim dowodem
        tożsamości . Jak wasze dzieci będą chciały to upiją się
        gdziekolwiek ,kiedykolwiek i z kimkolwiek . Zresztą od kiedy ponosi
        się odpowiedzialność zbiorową . Jedni piją i paląinni kulturalnie
        wychodzą ze znajomymi Gimnazjalistami posiedzieć w dość przyjaznym
        miejscu w towarzystwie napojów bezalkoholowych . Wychodzi na to , że
        do osiągnięcia pełnoletności pozostaje tylko spędzanie wieczorów
        przed telewizorem lub komputerem , ojj .. przepraszam tam też czeka
        na nas tyle niebezpieczeństw . Jeśli chodzi o szkodliwość alkoholu w
        przedziale wieku 14 - 17 to wcale tak wielkiej różnicy nie ma .
        Stopień szkodliwości w okresie wzrostu różni się częsciami setnymi
        procenta . Kolejna sprawa jest taka , że nie musi się
        sprzedawaćnieletnim alkoholu na samej kręgielni . Przecież można go
        wnieść chociażby pod kurtką i spożyć chociazby przed halą czy w
        toalecie .Wszczepcie GPS swoim dzieciom w piżamki ,żeby się
        przypadkiem nie zgubiły w drodzedo monopolowego .
        • Gość: xxx Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.chello.pl 04.03.09, 13:20
          Lepiej napiszcie,czy geje tam bywają?
          Z chęcią poznał bym jakieś ciekawych chłopców z naszego prowincjonalnego
          miasteczka...
          Pozdrowionka dla wszystkich bywalców:)
        • Gość: jaaaa Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: 89.108.250.* 13.03.09, 16:53
          -czasy godziny policyjnej juz dawno minely
          i z tym sie zgodze,dobrze piszesz.jak czytam te komentarze to brakuje mi slow-WSZYTSKO JEST ZLE I WSZYSTKO WAM PRZESZKADZA,no sorry ale na to wychodzi.A ta Pani co nie chce puscic corki na kregielni robi straszny blad-zakazany owoc zawsze kusi..a jak corka bedzie chciala wypic to i tak zrobi.nie chce sie wymadrzac i sugerowac jak wychowac dzieci,ale taka jest prawda.pzdr
    • Gość: nimka Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.centertel.pl 11.02.09, 10:40
      alkoholu z cala pewnoscia nie sprzedadza nieletnim. baa nawet zauwazylam raz ze
      sprawdzali niektorym pijacym dowody . racja z tym ze mlodziezy duzo. Tylko ze ta
      frupa wiekowa nie ma co robic w tej zapyzialej dziurze jaka jest Świecie
      • Gość: nie ma zmiłuj Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 13:03
        to nie usprawiedliwia widoku gimnazjalistów pijących alkohol na
        terenie kręgielni! Sprawę TRZEBA nagłośnić. To niedopuszczalne, żeby
        dzieci piły alkohol a pracownicy hali to ignorowali. Powinni
        bezwzględnie wezwać policję na pomoc! Po prostu zadzwonić i poprosić
        o wizytę policji, która by wylegitymowała dzieciaka i zawiozła do
        domu. Sami rodzice by też dostali burę za brak opieki nad nieletnim
        w godzinach wieczornych. To się nie mieści w głowie.
        • Gość: gosc Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.09, 13:17
          > To niedopuszczalne, żeby dzieci piły alkohol a pracownicy
          > hali to ignorowali.

To nie pracownicy hali! To pracownicy człowieka, który dzierżawi
          lokal pod kręgielnię.
          • Gość: Dorosłość Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.swc.vectranet.pl 11.02.09, 14:29
            No to chyba jasne.Powinni zwrócić uwagę i tyle.Sama dzieciarnia
            • Gość: michałka Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 14:45
              wy ludzie jak mlodzi byliscie to nie probowaliscie zakazanego owocu ?
              jak ja tak teraz patrze na ta mlodziez to przypominam sobie moje czasy i
              rozumiem ich.kazdy byl kiedys mlody.pozatym to co innego w swieciu robic ?jesli
              rodzice im pozwalaja to ich sprawa i nie powinno to nikogo obchodzic. ludzie jak
              wam ten widok przeszkadza to poprostu znajdzcie sobie nowy klub! nawiasem to
              nieletnim z pewnoscia nie sprzedaja alkoholu.
              • Gość: iwe Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.02.09, 15:55
                przestancie kupować alkhol młoym będzie ok.ci co piją sami się
                wyniosą
    • Gość: zbulwersowana Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 20:28
      po pierwsze muza jest okey - techno jeszcze nie słyszałam , a po
      drugie alko sprzedaja tylko z dowodem wiec sie nie czepiajcie i
      dajcie sobie spokoj z głupimi komentarzami;] a jak sie cos nie
      podoba to w swieciu są takze inne lokale w ktorych nie ma ' pijanego
      przedszkola ';] pozdrawiam ;]
      • Gość: blady Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.pools.arcor-ip.net 12.02.09, 09:45
        Czemu zaraz jada po wlascicielu? A moze wina rodziciow ,ze nie
        kontroluja gzubow po przyjsciu do domu,piwo jednak specyficznie
        smierdzi i nie ulotni sie w ciagu godziny.I co niby tacy gowniarze
        maja szukac po nocach?Niech sie jedna mamuska z druga przejda i
        zobacza co wyprawiaja ich aniolki!Bo jak sie zapytasz ,to dzieci
        grzeczne :nie pija ,nie pala...wina rodzicow,ze nie umnieja
        dopilniwac,a potem rosnie banda co jej wszystko wolno.Straz miejska
        powinna takie jednostki po godzinie 22 odwozic "zatroskanym",
        mamusiom!Wiecej dyscypliny i kontroli!
        • Gość: pedagog Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 11:15
          Pisze się UMIEJĄ a nie "umnieją" imbecylu.

Przede wszystkim to nikt tu po właścicielach nie "jeździ". Chodzi tu
          o nagłośnienie sprawy picia nieletnich w lokalu, w którym takie
          małolaty nie powinny być obsługiwane po godzinie 22:00. Być może na
          ten temat zwróci uwagę policja i zajmie się tym tematem.
          • Gość: mają ich Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 11:36
            Oj będzie z tego afera. Podobno lokalny tygodnik zrobił prowokację i
            wszyszła prawda na jaw. Ma być z tego duży materiał. Teraz się
            zacznie jazda. Kto powoedział, że przy samej coli nie można się
            dobrze bawić.
            • Gość: no ale Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 13:04
              żeby potrafić się bawić bez alkoholu to trzeba mieć rozum. Niestety
              plebs musi mieć alkohol, żeby mieć jakikolwiek pomysł na zabawę. Tak
              to jest w patologicznych środowiskach.
              • Gość: zygi Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.swc.vectranet.pl 12.02.09, 13:33
                Durniu, nie szafuj słowem plebs!obrazasz ludzi. Małolatom duzo nie
                trzeba by poszpanowac przy piwie wsrod kumpli. Czas najwyzszy, ze
                wezma sie za tych co sprzedaja alkohol małolatom. Pozostaja jeszcze
                papierosy. Osobiscie widziałam jak w kiosku na Gałczynskiego kobieta
                sprzedawała fajki nastolatce.Gdzie jest policja i straz miejska?
                • Gość: barman Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 15:58
                  Nie wszędzie jest tak jak na kręgileni. Są w Świeciu porządne lokale
                  np. Stylowa gdzie nigdy by nie sprzedali dzieciu alkoholu. Ale
                  zabiorą im koncesję i wtedy zacznie się płacz, że ktoś dobija "taki
                  dobry interes".
                  • Gość: zonk Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 17:12
                    Zabranie koncesji - rzecz jasna wiąże się z brakiem alkoholu... zatem idąc z
                    grupą dorosłych znajomych pograć w kręgle nie bede mogl przy tym golnac chocby
                    jednego piwka? Juz mniej przeszkadzaly by mi pijane dzieciaki...
                    • Gość: zal Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 17:32
                      smieszni jestescie ludzie .
                      • Gość: licealistka Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 13:17
                        Młodzież nie ma gdzie się bawić, więc idę na hale ... Nie mówię tu o
                        13-latkach, ale o 16-17 latkach, którzy chcą wybawić się za wczasu.
                        Alkoholu na kręgielni bez dowodu nie otrzymają, więc o co tyle
                        krzyku? Wychodzi na to, że na impreze mogą iść tylko osoby powyżej
                        20 roku życia ... a co z resztą? Mają czekać aż
                        uzyskają "odpowiedni" wiek? Warto się zastanowić, a jeżeli ludziom
                        przeszkadza obecność "dzieciarni" to może warto otworzyć jakiś lokal
                        dla nich przeznaczony, a nie tylko ukazyć z tej sytuacji "błędy" i
                        zakazy... Gdyż w Świeciu nie ma klubu, gdzie młodzi ludzie
                        mogliby "na legalu" sobie posiedzieć
                        • Gość: do licealisty Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 14:33
                          ale tu właśnie jest mowa o tych CZTERNASTOLETNICH dzieciakach z
                          gimnazjum a nie o licealistach! Dobrze by było, żeby raz czy dwa
                          policja odwiozła taką dziewczynkę do domu i ukarała rodziców. Nikt
                          nie będzie się szarpał o to, że 17-latek wypije jedno piwko. Gorzej
                          jak takie piwko wypija dziecko. Chyba potrafisz dostrzec różnicę
                          między 14latkiem a 17latkiem? Niby tylko trzy lata a w tym okresie
                          życia to przepaść przecież!
                          • Gość: Karolina Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.ip.netia.com.pl 13.02.09, 15:29
                            Jestem uczennicą I LO, mam 16 lat (w czerwcu kończę 17).
                            Waszym zdaniem mogę iść na kręgielnię??
                            Czy może jestem za młoda??
                            Bo w tym momencie już się pogubiłam.
                        • Gość: isia Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.ip.netia.com.pl 13.02.09, 18:09
                          A nie pomyślałaś o tym, że może powinni siedzieć w domu i się uczyć, przebywanie
                          nawet 17 latków w lokalach dla dorosłych - a takim jest kręgielnia, dlatego, że
                          sprzedają tam alkohol, jest moim zdaniem (oczywiście) nie na miejscu. Tak
                          uważam, przeszkadza mi jak przed drzwiami i przy bankomacie stoi młodzież i pali
                          papierosy, żeby wejść trzeba powiedzieć - przepraszam i denerwuje mnie jak po
                          korytarzach i kręgielni latają wysmarowane czytaj makijaż, rozebrane dziewczyny,
                          które stoją po kątach i rozmawiają głośno przez telefon, zwyczajnie mi to
                          przeszkadza. Mam 30 lat i pamiętam jak byłam w tym wieku do lokali dla
                          dorosłych czyli z alkoholem się po prostu nie wchodziło, nikt mi tego nie
                          zakazywał, ale sama uważałam, że to nie na miejscu.Oczywiście, że piłam alkohol,
                          próbowałam jak to smakuje, ale na miłość boską nie robiłam tego na widoku w
                          miejscu publicznym, bo bałam się , że ktoś zobaczy, a ci młodzi ludzie sprzed
                          hali 14, 15 latkowie, uważają , że mogą, że im wolno, bo przecież lokal jest dla
                          nich. Co do właścicieli wierzę, że nie sprzedają dzieciom alkoholu, ale
                          pozwalają im tam przebywać późnym wieczorem i to uważam jest nie w porządku, nie
                          zapracują na dobrą opinię.
                          • Gość: ktos Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.09, 23:10
                            Do "isia" przepraszam bardzo gdzie w kręgielni jest napis dla dorosłych ?
                            Jeżeli mnie pamięć nie myli to jest tam nawet tor do gry w kręgle dla DZIECI i
                            gry które się tam znajduja nie tylko są dla dorosłych.! Wiec nie rozumiem
                            zupelnie tego komentarza... zirytował mnie równiez sam początek wypowiedzi... Ta
                            mlodzież ma cały czas sie uczyć ? Ciekawe czy Ty sie cały czas uczyłaś jak byłaś
                            w ich wieku... Bo nie sądze ; )) Zycie przeciez nie polega na ciagłej nauce...
                            każdy przeciez ma prawo wyjsc nawet w takie miejsca gdzie sprzedają alkohol... A
                            mam jeszcze pytanie czy np na pizze tez nie mogą chodzic? Bo tam przeciez też
                            jest sprzedawany alkohol ;))
                          • Gość: cheers Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.swc.vectranet.pl 07.03.09, 11:16
                            kiedys byly inne czasy. i nie bylo lokali :D nawet dla dorosłych wiec nie gadaj
                            głupot ze nie chodzilas bo nie bylo gdzie chodzic. z reszta sie zgadzam .... ;)
                            • Gość: isia Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.09, 22:03
                              Jeżeli to do mnie, to powiem ,że było gdzie chodzić: Manhattan, Grota, Frezja,
                              Tagad i lokal koło urzędu miasta zapomniałam w tej chwili nazwy, więc nie tak
                              mało, no i oczywiści Diada w Chełmnie, to tyle pamiętam.
                              • Gość: cheers Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.swc.vectranet.pl 11.03.09, 16:12
                                to jak bylo to moglas chodzić ;] a teraz daj spokoj dzieciakom ;) bo jak sama
                                teraz mozesz wywnioskowac młodziez z csw ma tylko kregielnie zeby sobie gdzies
                                pojsc . pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: kolezankazhali Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.eranet.pl 13.02.09, 15:31
      Wiecie co ludzie, jesteście poprostu śmieszni. Spędzam każdy weekend
      na kręgielni i nie zauwazyłam aby sprzedawano tam alkohol nieletnim,
      byłam nie raz świadkiem jak kielnerki czy nawet sam szef prosi o
      ukazanie dowodu osobistego, a jeżeli już młodziez pije alkohol w tym
      miejscu to nie znaczy ze sami musieli sobie kupic, wiec obwiniajcie
      nieodpowiedzialnych ludzi którzy im w tym pomogli a nie załoge
      kręgielnie która na moje jest bardzo miła. Co do palenia prze halą,
      przyznam że widziałam tam kilku nieletnich ale przeciez to było
      przed wyjsciem od hali a nie samej kregielni wiec nie pojmuje czemu
      obwiniacie za wszystko teraz ludzi pracujacych w kręgielni, ... Co
      do młodziezy gimnazjalnej, 20,21 i się zwijają do domów, a jezeli
      rodzice juz ich puszczają to to jest ich własna decyzja. Tym
      bardziej gdzie ta Świecka młodziez ma spedzac czas, szczegolnie
      teraz gdy jest zimno? Idzcie ludzie lepiej na tą kręgielnie i
      spedzcie cały wieczór przy barze aby później móc tu napisać ze się
      myliliście.
      • Gość: szesnastolatka Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.eranet.pl 13.02.09, 15:42
        Uczęszczam na kręgielnie co sobote z całą ekipa znajomych, siedzimy
        sobie spokojnie, jemy chipsy i zapiekanki, pipijając coca-colą.
        Słuchamy puszczanej tam muzyki, rozmawiamy i odpoczywamy. Siedzimy
        spokojnie, czasem wyjdziemy do łazienki czy pograc w cyber-game. Nie
        pijemy tam alkoholu i nie palimy przed wyjsciem papierosów. Spedzamy
        tam czas poniewaz jest tam sympatycznie i poza kinem raz do roku nie
        ma gdzie pojsc. Wychodzimy o godzinach przystepnych, tak aby
        najpózniej byc o 22 w domu. Rodzice nas wypuszczaja i dobrze wiedzą
        gdzie jestesmy. Policja tez czasami odwiedza to pomieszczenie
        sprawdzając takze juz ich nie obwiniajcie Tym bardziej ze ochrona
        tez w kregielni jest zatrudniona. Jezeli juz macie stycznosc z moimi
        rówiesnikami pijanymi na kregielni to wezwijcie policje, czy nawet
        ich rodziców ale nie obwiniajcie Tych nastolatków którza chodzą tam
        i zachowuja sie przyzwoicie.
      • Gość: mamuska Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.eranet.pl 13.02.09, 15:46
        Jestem mamą 16-stoletniej dziewczyna która puszczam z kolezankami na
        kręgielni dość czesto. Do domu wraca najpóźniej po 21. Trzezwa!!!!
        Nie obwiniajcie wszystkich gimnazjalistów bo nie wszyscy są tacy jak
        wam sie wydaje, co do osób pracujących na kręgielni przyznaje ze NIE
        SPRZEDAJA alkoholu nieletnim. sprzedaja dorosłym, a jezeli ktos nie
        wyglada na swoje lata kaza ukazac dowód.
    • Gość: gimnazjum Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.09, 16:11
      przepraszam bardzo ale nie mam pojęcia o co cała sprawa... [???]
      to jak długo to 'gó...arstwo' ma czas to raczej sprawa do wyjaśnienia z
      rodzicami.ja osobiście mam czas do 22 przewaznie i wystarcza mi to -.-
      a sprawa z alkoholem? strasznie wyolbrzymiona.to nie wlasciciel kregielni a
      strasi kumple ktorzy kupuja alko.

a wydawałoby sie ze dojzali ludzie mysla trzezwo... -.-
      • Gość: ... Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.swc.vectranet.pl 13.02.09, 17:39
        Całe szczęście, że jesteś jeszcze w gimnazjum. Masz czas podszkolić ortografię.
        • Gość: Kamma Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 22:08
          nie no niektórych z was mi tu jest serio zal. chodzę na kręgielnię prawie co
          weekend i nigdy ale to nigdy obsługa nie sprzedała mi alkoholu owszem są
          nastolatkowi którzy piją ale to ich sprawa chcą wypić to i tak wypiją czy na
          hali czy w parku. ale jakie to dla was są późne godzin? to nie komuna żeby
          siedzieć w domu po 20. mam 14 lat jeśli rodzice poszczają mnie na kręgielnię to
          chyba nic wam do tego jeśli nie ufacie swoim dzieciom wasza sprawa. Ale odwalcie
          sie od tych którzy siedzą tam spokojnie!
          TAM NIE SPRZEDAJĄ ALKOHOLU NIELETNIM!!!!!
    • Gość: Paulina Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.09, 22:23
      Czytając wasze komentarze śmiać mi się chce ...Ludzie czy wyście pogłupieli?
      Osobiście jestem na hali co tydzień i nigdy ale to przenigdy pracownicy lokalu
      nie sprzedali alkoholu niepełnoletnim.Chodzę do gimnazjum i uważam ,że hala jest
      dla wszystkich a nie dla nudzi w podeszłym wieku ... Nie wiem co macie do
      młodzieży przychodzącej tam !! Piją i palą? Nie wasza sprawa .Czy to wasze
      dzieci ?! nie! więc zajmijcie się własnymi. jeżeli przeszkadzaja wam 'warunki' w
      lokalu to nie zabrońcie tam chodzić waszym dzieciom. A co tam niech siedzą cały
      dzień przy książkach lub telewizorze albo najlepiej i tego im zabrońcie.Eh
      naprawdę żal mi niektórych z was.
    • Gość: fgh Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.centertel.pl 17.02.09, 15:39
      pewnie. Niech nastolatkowie 15/18 siedza w domu . Teraz sa ferie- wspanialy
      okres na mase nauki. Bo nudzic sie przeciez nie bedziecie, a nigdzie w tym
      miescie juz was zobaczyc niedlugo nie bedzie okazji,bo nie wpuszcza! Nauka nauka
      nauka .
      Ale z was prymitywy !
      pilnujcie swojego tylka dewociarze
    • Gość: ebu eba Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.02.09, 14:05
      banda debili ...
      • Gość: bywalec Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: 195.64.150.* 26.02.09, 19:11
        niech rodziece trzymaja bachorow w domu a nie puszczaja dzieci by te sie nacpaly i naje**** do tego sprzedawany jest tam alkohol gowniarzom...gdzie jest w tym momencie policja? tak psy kraza tu i tam...a tam nie widzialem ich czesto
        • Gość: gość Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 14:54
          nie widziałeś bo jesteś ślepy jak pień
          • Gość: eviva l'arte Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 22:48
            "ślepy jak pień"- to jakiś nowy związek frazeologiczny... ciekawe ciekawe
    • Gość: zainteresowana Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.09, 15:23
      Ludzie.. dlaczego Wy tak generalizujecie ?! Się zapomina jak się było młodym?? To, że jakieś poszczególne elementy musza lamac wszelkie obowiazujace zasady nie znaczy ze tak jest ze wszystkimi.. co to jakas odpowiedzialnosc zbiorowa? wszyscy za jednego ?
      • Gość: iwe Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.02.09, 19:14
        popieram
    • Gość: max Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.09, 21:48
      a ludzie jak gadali tak gadają... na moje niech piją najwyzej bedą milei
      problemy potem i odpowiedzą za to predzej czy później, ale jak przyjdą takie
      świeckie panny z sądowej i narobią hałasu to aż niemiło się patrzy... z drugiej
      strony nich każdy zajmie się sobą...
      • Gość: cheers Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.swc.vectranet.pl 07.03.09, 11:26
        dobra koniec sceny. niech sobie kazdy chodzi gdzie chce o ktorej chce . :)
        dlaczego wszyscy wpieprzaja sie w zycie innych.
        alkohol nie jest sprzedawany chyba to jest oczywiste. a jak ktos widzial taka
        sytuacje na halce to niech odstawi LSD. bo mu nie sluzy.
        zeby tylko mlodziez świecka zachowywała sie ładnie i styknie ;) nikomu krzywdy
        nie robią. nawet tym ze jak sie wchodzi na hale trzeba przeprosić bo stoja w
        przejściu.
        • Gość: dziewczynazsadowej Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 12:51
          Właśnie w 100 % potwierdzam. Alkohol nie jest tam sprzedawany
          nieletnim. Sama tam bywam prawie co tydzień, i jeszcze siebie ani
          moich koleżanek z piwem nie widziałam. A nawet jakby to ludzie to
          nie wasza sprawa. Każdy był kiedyś młody, nie rozumiecie tego . ?
          Robicie wszyscy dookoła tyle szumu o nic. Byłam świadkiem tego
          jak "małolaty" (jak to nazywa połowa ludzi tutaj) próbowała kupić
          piwo. I co . ? Nie sprzedali...i nie obwiniajcie ludzi, którzy tam
          pracują. Otworzyli bardzo dobre miejsce, gdzie można przyjsc,
          pogadac. A to,że tam chodzimy to nie jest w tym nic złego... Mogą
          tam chodzić wszyscy, i starsi i młodsi. A skoro tym starszym to
          przeszkadza, nich poprostu zmienią lokal. Bo to własnie przez nich
          najczęsciej są tam tak zwane "burdy". ! Tyle na ten temat ! ; |
          • Gość: gej Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.gprs.plus.pl 07.03.09, 13:08
            A geje tam bywają?
            Chcę kogoś poznać.
            pozdro
            • Gość: pewna malolatka Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.09, 14:04
              Jestem jadna z tych osob nazywanych przez was " malolaty, gowniarze
              itp. " to ze jestem 16 latka to znaczy ze nie mam prawa uczeszczac na
              kregielnie.? Jakis wstep od 18.? moze o czyms nie wiem. .
              Zastanowcie sie sami gdzie mlodziez ze swiecia moze spedzac wolny
              czas.? a jezeli nie podoba sie wam ze o godz, 20,00 nie ma juz miejsc
              to co za problem przyjsc wczesniej albo zadzwonic i zrobic rezerwacje
              na stolik.? ;) . Jeszcze jedno wyjesnienie nastolatkom nie sprzedaja
              alkoholu, a jezli ktos pelnoletni kupi im to juz nie jest wasza
              sprawa tylko ich rodzicow i nie powinniscie sie tym interesowac.
        • Gość: asula Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.09, 14:24
          wiecie co ludzie? zal mi was. zazdroscicie czy co ?no trudno jestescie juz
          starzy biedaczki to wy siedzcie przed tv w domku . my jestesmy mlodzi i chcemy
          sie wyszalec i to juz nie wasz interes zbulwersowane staruszki ;))
          • Gość: gae 2 Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 08:52
            Ja bywam i to bardzo często :D
            • Gość: aha Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.09, 12:03
              Mam czternastoletniego syna który również chodzi na kręgielnię, ale
              o godzinie 16-17 , nie ma tam wtedy takiej gwary i spokojnie może
              pograć sobie w kręgle. Jeśli jednak za 2-3 lata będzie chciał iść na
              kręgielnię w godzinech późniejszych to napewno go puszczę, mimo
              groźby że wypije sobie piwko, jeśli już ma gdzieś je wypić to lepiej
              tam niż w krzakach nad rzeką. Reszta to już kwestia wychowania go
              teraz i zaufania sobie.
              -Popieram z całą pewnością właścicieli kręgielni i cieszę się że
              młodzi mają gdzie wyjść, a bardziej ganiłabym rodziców za złe
              wychowanie.
    • Gość: g.y Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 18:03
      bede dzisiaj w kręgielni
      • Gość: gilas Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.09, 18:22
        Ja pierdziele co wam ludzie odwala?? po co ta cała nagonka na
        kręgielnie?? pójdźcie sobie do szachy, do sowy, nie mówiąc już o
        stoci, gdzie średnia wieku jest pewnie koło 17 lat i tam zobaczcie
        prawdziwą dzieciarnię. Co to za problem dzisiaj kupić piwo
        niepełnoletniemu??? Tak było jest i będzie i przywyknijcie do tego!!
        • Gość: ja Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.03.09, 23:00
          masz omamy sowa jest od 18 lat a teraz super po remoncie co do
          stoci barmanki są tak wyszkolone że bez dowodu jest szlaban na
          alkohol najbardziej rozpisują się chyba ci co dopiero odebrali
          dowody DOROŚLI
          • Gość: matia Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 08:18
            O kręgielni wiem, że bankowo nie sprzedają - zbyt duże ryzyko utraty koncesji,
            ale co do Stokrotki.... Kiedyś jak tam chodziłam to mimo wieku poniżej 18 lat
            nie miała problemu z kupnem alkoholu; problem ten się nie rozwiąże póki
            właściciel i dzieciaki, którym to na rękę nie pisną słowa o tym procederze.
            Zresztą podejrzewam, że nawet dziś wystarczy tam wejść i zobaczyć pijanych
            nieletnich...
            • Gość: ja Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.03.09, 22:03
              dawno cię tam nie było problem wszędzie ten sam PRZESTAŃCIE KUPOWAĆ
              MŁODYM ALKOHOL
      • Gość: gej Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.chello.pl 11.03.09, 00:46
        g.y jutro tez bedziesz?
        • Gość: gilas Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.09, 09:18
          Co wy gadacie;o w sowie od 18 lat <lol2> jak miałem 16 to tam
          wchodziłem bez rzadnego problemu. A w kręgielni już piwa bez
          dowodziku nie kupisz, nawet czasami przy stolikach sprawdzają kto
          kupione piwo pije, więc myślę, że juz czas skończyć tą dyskusję.
          • Gość: g.y Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 09:46
            powinienem być. Jeżeli coś się zmieni, napiszę :P
    • Gość: gośc Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 19:46
      jest ok
      • Gość: g.y Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 18:54
        bede na 100%
        • Gość: gej Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.chello.pl 12.03.09, 23:57
          byłes?
          sam?
          jak Cie rozpoznac?
          • Gość: g.y Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 19:00
            byłem. Tu jest problem bo ja sie raczej nie wystawie i nie napisze jak mnie
            rozpoznasz. Dzisiaj tez bede :D tzn juz wychodze :P
            • Gość: gej Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.gprs.plus.pl 14.03.09, 00:23
              to sie nigdy nie spotkamy ja własnie wrociłem..
              bywasz sam?
              ja czasami
    • Gość: kasia Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 00:26
      Ludzie czy wam naprawde do reszty odbija;/ Przecież nie uchronicie
      dzieci przed alkoholem.Może jeszcze dacie im kare do 18stki ?
      Przecież to bezsensu. Jak nie na hali to gdzie indziej beda to robic
      i nie da sie temu zapobiec.A poza tym kazdy był kiedyś w tym wieku i
      doskonale wiemy,że każdy pił,palił itp ;) wiec po co ta cała afera?
      • Gość: jaaaaaaaaaa Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: 89.108.250.* 14.03.09, 00:57
        No nareszcie brawo <Kasia> :P a juz myslalem,ze tylko ja tu jestem normalny:)hehe:P A Wy-Rodzice czytajcie do znudzenia nasze komentarze,moze wkoncu zrozumiecie :P bez obrazy!
        pozdrawiam Koleznake:)))
        • Gość: basia Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.gprs.plus.pl 15.03.09, 13:36
          dajcie juz spokuj tym wywoda!!!!!!!
          zawsze beda przeciwnicy jak i zwolennicy i to w kazdej sprawie:))
          • Gość: ania Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.09, 17:34
            A co koleżanka Basia ma przeciwko tej rozmowie, przecież nie musi tego czytać....
    • Gość: g.y Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 18:52
      Może jakiś kontakt do ciebie? E-mail?
      • Gość: gej Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.gprs.plus.pl 15.03.09, 20:40
        tu na forum????
        moze spotkanie??
        • Gość: g.y Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 23:28
          odezwij się zigzag3@op.pl
          • Gość: gej Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.gprs.plus.pl 16.03.09, 16:21
            mateo32@poczta.onet.eu
    • Gość: you Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: 89.108.210.* 17.03.09, 15:53
      taka jest prawda ,że młodzi nie pełnoletni ludzie pija i pic będą bo
      to jest takie cool i dobra zabawa według nich i nikt im nie
      zakaże !! a co niektórzy rodzice to nawet nie wiedza gdzie ich
      dzieciak szlaja sie po nocach maja ich w dupie .I nie interesuje
      ich to gdzie sa i co robią oraz z kim przebywają.A potem wychodzą
      kwiatki typu ciąże ,rozboje ,narkotyki
      • Gość: zainteresowani Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.09, 17:03
        blablabla
        co złego to młodzi

a więcej zła dzieje się w świecie dorosłych, któzy jak się często okazuje są mniej dojrzali od 16-17 latków
        • Gość: gosc Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.09, 20:21
          Pożal się boże z tą dzisiejszą młodzieżą. Jak oni wejdą w dorosłe życie i zaczną
          "polską rządzić" to...... wolę nie myśleć.
          • Gość: kasia Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 23:10
            Drogi "gościu" Twoje myślenie jest co najmniej żałosne i śmieszne ;]
            jeśli tak podchodzisz do tej sprawy to nie wiem w ogóle co Ty tu robisz.Przecież
            każdy 16-17latek chce zasmakować zakazanego owocu...i myślę że skoro się tak
            martwisz przyszłymi rządami to powinieneś zainteresować się teraźniejszymi bo to
            co się teraz w tej Polsce dzieje to jest koszmar :/
            Pozdrawiam ;]
            • Gość: gosc Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.ip.netia.com.pl 22.03.09, 18:18
              Nie oto mi chodziło. Przecież to jasne ! Ja też miałem 16 czy 17 lat i wszystko
              rozumiem. Starsi forumowicze czytając to wiedzą o co chodzi. A wam młodzi radzę
              tylko zmieńcie podejście do życia bo zginiecie ciągnąc cały kraj za sobą.
              • Gość: nimka Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.gprs.plus.pl 22.03.09, 22:35
                phhh ... na kregielni coraz lepiej. wlasciciel stara sie o lokal . a to ze jakies 16/17 wypija sobie piwko,zakupione zreszta przez pelnoletnich kolegow to nie jest az takie zle, lepiej ze tam to robia , niz mieliby gdzies po krzakch chodzic
                • Gość: asiulek20 Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 12:42
                  powiem tak, to nie jest PUB czy KLub tylko kręgielnia, gdzie
                  dziciaki jak i młodzież, dorośli, całe rodziny przychodzą pograć w
                  kręgle i nie można im tego zabronić.fakt po 22 powinni takie lokale
                  odwiedzać policjanci czy miejscy i kontrolować tych młodych.
                  alkoholu się nieletnim nie sprzedaje, ale cóż można poradzić kiedy
                  kupuje piwko itp osoba pełnoletnia i oddaje je swojemu znajomemu ,
                  który 18 jeszcze nie miał;/ sama byłam świadkiem takiej sytuacji. w
                  dodatku piwko swojej 17 letniej dziewczynie kupował policjant....
                  wstyd!!
                  • Gość: lila Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 13:07
                    "w
                    dodatku piwko swojej 17 letniej dziewczynie kupował policjant...."

Chyba wiem kogo masz na myśli...żenada!
      • Gość: bzzz Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.03.09, 12:51
        zgadzam sie calkowicie z poprzednikiem...moim zdaniem jezeli ktos
        widzi niepelnoletnie osoby pozna noca w pubie, na kregielni, itp. od
        razu powinno sie dzwonic na policje. Nie dosc, ze po łbie dostalby
        wlasciciel klubu to,jeszcze rodzicom by sie dostalo - i bardzo
        dobrze, moze by sie w koncu zainteresowali dziecmi. A nie jak cos
        sie stanie, jakas tragedia to, wtedy jest placz i zgrzytanie zebami
        oraz szukanie winy wszedzie tylko nie u siebie.
        • Gość: Zed Re: Same dzieci na kręgielni w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 07:22
          No jak policja kupuje nie letnim alkohol jak ktoś wyżej napisał to
          tylko "chwalić", pytanie brzmi do kogo zgłaszać że nie letni piją
          alkohol może do tego policjanta,a może napisac centralnie co to za
          policjan niech przełożeni wiedzą jakich maja stróżów prawa u siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka