Dodaj do ulubionych

Gdzie jest policja?????

18.11.06, 00:23
Późna godzina. Kumpel pisze mi na gg, że banda młodziaków tłucze szyby w
gimnazjum na szkolnej wydając przy tym okrzyki antypolicyjne. Ide potem z
psem, widze rozwaloną budkę, z ktorej warzywa sprzedaja na konopnickiej. Na
szkolnej krew na chodniku. Jakies dresy sie kreca i dra mordy. Puszki i buteli
po browarach leżące na ulicy to norma. A policji nigdzie nie ma! Wracam do
domu znow dostaje wiadomosc,że ktoś niszczył gimnazjum. Chcialbym sie spytac
gdzie sa nasi policjanci?

Pewnie jutro przyczepia sie do mnie w lesie, gdzie psa bez kaganca bede prowadzil.
Obserwuj wątek
    • rafas84 Re: Gdzie jest policja????? 18.11.06, 12:56
      Pewnie stróże prawa stali gdzieś na zadupiu w swoim radiowozie i niczym sie nie
      przejmowali.
      • wojt683 Re: Gdzie jest policja????? 21.11.06, 20:54
        Lapia pewnie ludzi za jazde rowerem po chodniku. Moze czaja sie na osiedlu komu
        wlepic mandat np za przejscie w miejscu niedozwolonym, albo szukaja osob ktore
        prowadzaja psy bez kaganca. Dla nich takie pierdoly sa wazniejsze, niz lapanie
        przestepcow. Bo gdy pod Muzykiem sie "Katarzynksa" z kims tam bila to policji
        nie bylo. Pewnie maja lepsze wynagrodzenie za wstawianie mandatow. Wtedy i w
        statystyki idzie. I widac ze sa potrzebni. Bo przeciez zawsze latwiej czapnac
        mlodziaka i mu dowalic, niz zatrzymac zlodzieja samochodow. Ostatnio na
        zeromskiego sporo aut nakradli:/

• djvlodar Re: Gdzie jest policja????? 21.11.06, 22:11
          100% racji. Zgadzam się ze wszystkim. Poznałem już pracę naszej policji i
          zauważyłem tam tylko jednego policjanta, który wyglądał na chętnego, by tam
          pracować, a nie ściemniać.
          • rafas84 Re: Gdzie jest policja????? 22.11.06, 16:52
            Dokładnie. Jakiś czas temu ktoś włamał sie do samochodu mojego sąsiada i ukradł
            radio plus cos jeszcze. Do zdarzenia przyjechała Straż Miejska. Czy w takiej
            sprawie nie powinna interweniować policja?
            • wojt683 Re: Gdzie jest policja????? 18.03.07, 21:26
              Musze przyznać, że ostatnio są widoczne policyjne patrole. W weekendy można ich
              spotkać w okolicach szkół, na blokowiskach, w szczególności na Żeromskiego. Tak
              trzymać! Mam nadzieję, że to nie jest tymczasowa jakaś akcja.
    • ankafanka Re: Gdzie jest policja????? 18.03.07, 21:34
      Przyszło komuś do głowy zadzwonić na policję gdy ktoś z was widział jak komuś
      się krzywda dzieje albo jak pisze wojt683 banda młodziaków tłucze szyby,
      przecież policja to nie jasnowidze a po drugie aż tak dużo tej policji w naszym
      mieście a ci co są to nie pracują przecież po 24h
      • wojt683 Re: Gdzie jest policja????? 18.03.07, 21:48
        No jakbym widział, że ktoś coś niszczy to bym zadzwonił. A wcale ich tak mało
        nie jest. Po prostu wystarczy odpowiednio ustawić grafik. Głównie w weekendy
        powinni być widoczni. I ostatnio są widoczni:D
      • sibeliuss Re: Gdzie jest policja????? 18.03.07, 22:33
        Zawsze dzwonię.
        • ankafanka Re: Gdzie jest policja????? 18.03.07, 23:09
          Nikogo nie atakuję przynajmniej nie miałam zamiaru, ale tak jest często.
          • sibeliuss Re: Gdzie jest policja????? 18.03.07, 23:10
            To znaczy jak?
          • ankafanka Re: Gdzie jest policja????? 18.03.07, 23:17
            wiem to z własnego doświadczenia ale nie będę tego opisywać ja już się z tym
            pogodziłam
            • wojt683 Re: Gdzie jest policja????? 19.03.07, 12:18
              No bo tak jest! Ankafanka ma racje. Gdy sie cos dzieje, ludzie nie dzwonia.
              Kazdy twierdzi: a co ja tam bede sie wtrącał, to nie moja sprawa, poza tym nie
              jestem konfidentem, itd.
              • wojt683 Re: Gdzie jest policja????? 03.06.07, 00:33
                A jak już są, tak jak na rynku, to boją się rozdzielić okładającą się chołote,
                oczywiście nikt za to nie zostaje ukarany. Do tego dają sobie pozwolić na
                obraźliwe słowa w stosunku do nich. Czy w trakcie napadu, czy jakiejś bitwy
                można na nich liczyć?, czy może od razu dzwonić do komendy woj. do Bydgoszczy i
                prosić o prewencje, bo nasi nie dają sobie rady nawet z jednym człowiekiem,
                ...ale za to potrafią bardzo dobrze wypisywać mandaty:D
                • pawellewanda Re: Gdzie jest policja????? 03.06.07, 00:41
                  Jezuuuuuuus wojt -Ty nawet sobie sprawy nie zdajesz jakie oni błędy robią w
                  tych mandatach i nie chodzi mi tu tylko o błędy ortograficzne- bo to żadna
                  filozofia przepisać z dokumentu dane:) a skąd wiem? kiedyś Ci powiem w 4 oczy :P
                  • wojt683 Re: Gdzie jest policja????? 03.06.07, 10:41
                    Na jednym mandacie mam napiasne: "Niezachował należytej ostrożności", a nie
                    zachował pisze się oddzielnie:D
                    Oczywiście sam robie błędy, ale na wszelikich papierach urzędowych, itp. staram
                    pisać bezbłędnie.

Co do wczorajszego dnia , zbulwersowało mnie to, że nic nie zrobili w sytuacji,
                    gdy koleś okładał drugiego. Poprostu go tak sobie puścili i pozwolili sobie
                    jeszcze ubliżyć:/
                    • mishel1 Re: Gdzie jest policja????? 03.06.07, 14:50
                      Profesjonalizm naszej golubskiej policji jest do bani... szkoda gadac :/
                      • arusik11 Re: Gdzie jest policja????? 05.06.07, 19:20
                        Policja ma w te dni dużo roboty przy sprawdzaniu autokarów wyjeżdżających na
                        wycieczki szkolne.Wyjazd np o siódmej to policja przyjeżdża też o siódmej a
                        dzieciarnia dopiero zaczyna przerabiać nogami.Nie mogą przyjechać wcześniej?
                        • pawellewanda Re: Gdzie jest policja????? 05.06.07, 21:34
                          No zgadzam się- powiini być z 10-15 min wcześniej.
                          • wojt683 Nowe radiowozy 29.11.07, 17:16
                            Jak wam się podobają nowe, europejskie barwy radiowozów??

Od paru dni komenda posiada 3 Renaulty Kangoo,
                            oczywiście w nowych barwach.
                            Jakoś niedawno miałem okazje zobaczyć jak to wygląda i wydaje mi się, ale do
                            końca nie jestem przekonany, że poprzednie kolory radiowozów, czyli niebiski z
                            białymi drzwiami, były ciekawsze - samochody w tych kolorach były lepiej widoczne.
                            • ankafanka Re: Nowe radiowozy 29.11.07, 18:08
                              Widziałam dziś rano i rzeczywiście te niebieskie bardziej rzucają sie w oczy ale
                              te są ładniejsze i do tych też się przyzwyczaimy szybko.
                              • polakeu Re: Nowe radiowozy 30.11.07, 11:47
                                No o to chodziło żeby były mniej widoczne. Ale w u nas zostanie
                                tylko jeden kangur, tamte idą do Kowalewa i do Radomina.
                                • wojt683 Re: Nowe radiowozy 30.11.07, 15:53
                                  No z w sumie o to chodziło:D
                                  Ale przypadły wam do gustu nowe barwy "europejskie" ??
                                  • beyon65 Re: Nowe radiowozy 30.11.07, 20:36
                                    Mi się spodobały :]
                                    • marcin1444 Re: Nowe radiowozy 30.11.07, 21:25
                                      Mi też się podobają, nie tylko barwy ale tez same radiowozy;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka