IP: *.chelmno.mm.pl 07.03.14, 07:29
Witam.Co sądzicie o kinie 3D które będzie dziś otwarte na w Chełmnie na ul.Wodnej.Zapraszam do wypowiedzi.Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • Gość: ktr Re: kino IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.14, 09:01
      super sprawa. Ciekawy jestem czy będzie repertuar "na czasie" tzn w ile dni po np polskiej premierze danego filmu pojawi się on w CCH.
      • Gość: x Re: kino IP: *.centertel.pl 07.03.14, 11:12
        a gdzie na wodnej
      • Gość: kino Re: kino IP: *.logitus.pl 07.03.14, 11:36
        Na poczatku beda wyswietlane filmy zeszloroczne. Trwaja rozmowy w sprawie zorganizowania licencji na nowosci kinowe, jezeli wszystko pojdzie dobrze to powinny byc filmy z max miesiecznym opoznieniem w stosunku do multipleksow.

Dodam, ze to nie jest tylko kino, a kino-kawiarnia, gdzie bedzie sie mozna napic dobrej wloskiej kawy czy rozkoszowac lamkpa wina przy kawalku domowego ciasta.

Samo kino ma 24 miejsca, wiec bedzie kameralnie.
        • Gość: nurt Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 07.03.14, 12:25
          ceny za bilet, i godziny wyswietleń ???
          • Gość: ja Re: kino IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.14, 12:57
            Wtstarczy
            pojechać do Swiecia,i nowości filmowe dostepna od ręki :-)
            • Gość: ania Re: kino IP: 5.172.252.* 07.03.14, 13:36
              Mozna prosic o podanie cen biletow ?
    • Gość: gość Re: kino IP: *.gdynia.mm.pl 07.03.14, 14:17
      Kino będzie od przyszłego piątku..
      • Gość: sd Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 07.03.14, 15:45
        ile bilet , tak ciezko napisac? Przeciez sami sie lansujecie dajcie cennik!
        • Gość: Kasia Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 07.03.14, 18:54
          w czasie Chełmna pisze, że bilet kosztowac będzie 15zł.
    • Gość: AC Re: kino IP: *.tvgawex.pl 07.03.14, 17:10
      Mnie bardziej niż cena biletów interesuje wielkość ekranu, czy dźwięk będzie przestrzenny, jakie fotele?
      • Gość: do AC Re: kino IP: *.tvgawex.pl 07.03.14, 22:09
        nie długo będzie można się osobiście przekonać jak będzie. :)
        • Gość: edi Re: kino IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.14, 06:21
          w inny mieście jo --a tu znów na te chełmińskie facjaty patrzeć?
    • Gość: ja mala Re: kino IP: *.play-internet.pl 11.03.14, 07:36
      sadze ze się nie utrzyma jak wszystko tym parszywym miescie , ale to tylko moja opinia pozdrawiam dobrze ze cos się próbuje robic
      • Gość: ??? Re: kino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 12:38
        Kiedy strona internetowa
    • Gość: wwww Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 11.03.14, 13:11
      chelminiacy82.pl/onas.html
      • Gość: olga Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 12.03.14, 22:20
        kto to wymyślił? Chełminiacy!!!! Nasze miasto to Chełmino?
        Chełmno=>Chełmnianie ewentualnie potocznie Chełmniacy.
        Potencjalnym hejterom polecam słowniki :)
        • Gość: hejter ;) Re: kino IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.03.14, 13:18
          słowniki to nie wszystko, jest jeszcze tradycja językowa.
          jak już nazwa kina nie pasuje to co dopiero nazwa klubu piłkarskiego ? zmienić na Chełmnianka ?
          W sprawie określenia chełmnianie vs chełminianie rozmawiałem z językoznawcami i wielu przyznało, że pomimo że słowniki mówią jedno to ważna jest też tradycja językowa. Słowniki są pisane według szablonu.

Bez napinki oczywiście ;)
    • Gość: Lidka Re: kino IP: *.centertel.pl 11.03.14, 15:51
      No z tą nazwą to błysnęli.
      • Gość: BM Re: kino IP: *.pl 11.03.14, 17:26
        Zasięgnij trochę historii. Jest pewne stowarzyszenie, które postanowiło coś zrobić dla Chełmna. Wasz burmistrz nic nie zrobił. Tutaj przynajmniej coś działają, i zamiast cieszyć się, że w tym zakichanym mieście emerytów i bezrobotnych coś otwierają, to nie... Typowa mentalność tego miasta... a tak wg. pewnie pierwsza będziesz leciała po bilety, a tu piszesz bzdury. Druga sprawa Chełmno pozostanie miastem bezrobotnych, jak żadne przedsięwzięcia nie mają w Waszej mentalności żadnego sensu. Powodzenia z takim myśleniem. Pozdro.
        • Gość: Kasia Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 11.03.14, 17:35
          kurcze szkoda, że nie ma takiej funkcji jak na fb lubię to, bo aż ma się ochotę kliknąć :)
          w 100% się z tb zgadzam :)
          • Gość: hmmm Re: kino IP: 89.231.148.* 11.03.14, 22:17
            24 miejsca. Nie za bardzo "kameralnie"? Z tymi ludzmi poczujesz się jak byś był na jednej imprezie, w jednym pokoju, jak u cioci na imieninach.

Na początku duże zainteresowanie, wiadomo, bo nowe. Później kiszka. Wiara do dużego kina uderzy.

• Gość: gość Re: kino IP: *.gdynia.mm.pl 11.03.14, 23:55
              Haters gonna hate. Welcome to Chełmno.
              • Gość: ktr Re: kino IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.14, 12:52
                nie wiem po co ma być więcej niż 24 miejsca. Na większości filmów na które jeżdżę obecnie do Świecia czy do Grudziądza na sali kinowej jest mniej więcej tyle osób co ma mieć kino chełmińskie miejsc.
                Bardzo dobry pomysł z kinem !
                Pokazało to stowarzyszenie że można jak się chce !
                A i burmistrzowi kamień spadł z serca bo już nie musi kombinować z rondem. Jak nowe kino się utrzyma to będzie gadał że po co dwa kina, a jak się nie utrzyma to będzie śpiewka że po co remontować jak i tak się nie utrzyma duże kino skoro to na 24 osoby się nie utrzymało ;)))))
                • Gość: dred Re: kino IP: *.xshells.net 12.03.14, 13:43
                  nie przesadzajcie. Kino ok. może ten numer przejdzie . Nie gdybajcie otworzy sie , zobaczsy sie i wtedy ocena. Chwała za pomysł. Tylko niech nikt nie obleka to w jakas ideologie . Jakie to stowarzyszenie , no chyba że sa zarejestrowani.?! To prywatni ludzie , jak im pójdzie to dobrze , jak nie to nie bedzie kina . Oceny po miesiacu działalnosci i to naprawde chyba jeszcze za mało0 czasu .
                  • Gość: gość Re: kino IP: *.gdynia.mm.pl 12.03.14, 14:17
                    To jest stowarzyszenie.
                  • Gość: ktos Re: kino IP: *.logitus.pl 12.03.14, 15:51
                    wystarczy wpisac w googlach haslo "chełminiacy 1982" i bedziesz wiedziec co to za stowarzyszenie.
                    • Gość: Super pomysł Re: kino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.14, 21:12
                      Wreszcie coś drgnęło bo na promocje miejska dawno juz postawiono kreskę..
        • Gość: aga Re: kino IP: *.awacom.net 18.03.14, 16:23
          Zgadzam się na 100%. Ja coś się u nas dzieję to zawsze znajdzie się toś komu się nie podoba. A ta naprawdę to bardzo fajna sprawa że ktoś się odważył na takie przedsięwzięcie. Ja na pewno z rodzinką skorzystamy.
    • Gość: okifadoki Re: kino IP: 89.231.148.* 12.03.14, 21:24
      i tak lumpeksiarze będą krytykować ... bo roboty nie maju i pomysłu nie maju ;)
    • Gość: k Re: kino IP: *.centertel.pl 15.03.14, 12:18
      Jakie wrażenia po pierwszych seansach? Wybieram się ,warto?
    • Gość: do Olga Re: kino IP: *.centertel.pl 15.03.14, 13:51
      Jak Chelmnianie ,to jak mieszkańcy Chełma?
      • Gość: Kasia Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 15.03.14, 18:13
        pewnie Chełmianie
        • Gość: ja Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 16.03.14, 19:30
          Ja się tylko tak zastanawiam kto to wymyślił tą bajkę, że to jakieś stowarzyszenie niby to kino robi...
          • Gość: rafal Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 16.03.14, 20:04
            bylem z dziewczyna i jest super
          • Gość: gość Re: kino IP: *.gdynia.mm.pl 16.03.14, 21:59
            Przejdź się i zapytaj osób które tam pracują jeśli uważasz to za bajki.
            • Gość: ja Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 17.03.14, 13:09
              Nie muszę się pytać ludzi, którzy tam pracują, znam właściciela, więc nie ma takiej potrzeby :D
              • Gość: kino Re: kino IP: *.logitus.pl 17.03.14, 14:05
                Ciekawe, ktorego wlasciciela? Kino to inicjatywa stowarzyszenia Chełminiacy 1982, nie ma jednego wlasciciela.
    • Gość: gość Re: kino IP: 89.231.148.* 17.03.14, 11:10
      Ogólnie mam inne zdanie na temat historyczny do którego nawiązuje nazwa kina, jednak pomysł bardzo dobry. Myślę, że interes powinien się utrzymać. Nareszcie coś kulturalnego oraz kameralnego w naszym pięknym choć lekko ospałym mieście. Na pewno będzie można miło spędzić tam czas. Życzę powodzenia i myślę, że także dla tych najmłodszych z Chełmna i okolic znajdzie się coś ciekawego w repertuarze.
    • Gość: A Re: kino IP: *.tvgawex.pl 17.03.14, 12:44
      Kino wciąż nieczynne. Podobno nie mają licencji
      • Gość: kino Re: kino IP: *.logitus.pl 17.03.14, 14:02
        Niestety z kinem trzeba jeszcze poczekac, bo przeciaga sie sprawa licencji na filmy, a bez tego nie wolno nic odtwarzac.
        Jednak kawiarnia juz funkcjonuje wiec mozna sie wybrac na pyszna kawe :)
        • Gość: furman Re: kino IP: *.calyx.com 17.03.14, 18:25
          kawe to ja w domu mam.
        • Gość: cch Re: kino IP: *.31.55.60.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.03.14, 20:14
          Jak można otwierać kino i nie załatwić licencji na filmy?... profesjonalizm.
          • Gość: kino Re: kino IP: *.logitus.pl 17.03.14, 21:37
            Licencje sa w trakcie zalatwiania. Nie wszystko idzie zrobic na juz bo sie tak chce. Czasami wystepuja komplikacje.
            • Gość: hmm Re: kino IP: 89.231.148.* 17.03.14, 22:16
              tyle hałasu, ja jego. Brak profeski
            • Gość: ide Re: kino IP: *.ip.netia.com.pl 18.03.14, 14:18
              panie szanowny licencje i inne rzeczy załatwia sie przed otwarcie!!! jak można kupić samochód i po paru dniach przypomnieć sobie ze prawa jazdy się nie ma!!!
              • Gość: ... Re: kino IP: *.centertel.pl 18.03.14, 15:26
                Haha, ludzie zamiast trzymać kciuki i cieszyć się że ktoś próbuje jak zwykle narzekają i puszczają hejty. Miasto super tylko mieszkańcy do niczego..
                • Gość: ??? Re: kino IP: *.play-internet.pl 18.03.14, 18:14
                  A strona internetowa nie działa!
                  • Gość: kino Re: kino IP: *.logitus.pl 18.03.14, 18:35
                    Nie dziala poniewaz kino nie jest jeszcze oficjalnie otwarte. W chwili obecnej dziala tylko kawiarnia. Mamy juz licencje od jednego dystrybutora, ale czekamy na reszte. Takze cierpliwosci.
                    • Gość: cch Re: kino IP: *.182.219.230.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.03.14, 19:20
                      Po prostu niewypał
                    • Gość: porażka Re: kino IP: *.pl 18.03.14, 19:46
                      Porwali się z motyką na słońce.

Nie ma co. Filmy kupione z Panią Domu i myśleć, że ma się licencje na wyświetlanie....
                      Gratulacje. Szkoda bo brakuje czegoś takiego...

Ale z kolei co za problem bujnąć się samochodem do Grudziądza, Torunia czy Bydgoszczy.
                      Duże kino, okulary tak samo za free... PREMIERY praktycznie od ręki...
                      Tutaj tytuły z 2013 roku jako hity, i trochę za bardzo kameralnie...
                      • Gość: kino Re: kino IP: *.logitus.pl 18.03.14, 19:59
                        Milo, ze podzieliles sie z nami informacja o tym jaka prase czytasz. O prawach licencyjnych wiemy i dzialamy w tym temacie juz od jakiegos czasu. To nie jest taka prosta sprawa jak sie Wam wszystkim wydaje.
                        Wiecej optymizmu moi drodzy :)
                        • Gość: do kino Re: kino IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.03.14, 09:46
                          nie wdawaj się w dyskusje. nie ma sensu. to są specjaliści od otwierania kin i takich placówek otworzyli już setki, dlatego wiedzą jak to należy robić ;)
                          • Gość: do kino Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 19.03.14, 13:41
                            Nie wiem czemu taka odpowiedź na ten temat filmów z czasopisma, skoro nawet na miejscu jak się człowiek pyta jakie filmy będą to dostaje odpowiedź, że "na nowości nie ma co liczyć"... No to filmy z zeszłego roku to faktycznie można w gazetach kupić :P Ale luz, dziwi mnie tylko, że w Świeciu można spokojnie nowości zobaczyć, a tu niby nie będzie nowości... Swoją drogą zastanawiam się też czy ta sala nie za mała... Bo już np. na wycieczkę ze szkoły nie ma co liczyć - a jakby nie patrzeć można by czasem i na to się nastawić. Czy te kilka krzeseł więcej nie było możliwych z powodów "przestrzennych" czy też po prostu ktoś o tym nie pomyślał? I nie hejtuję, fajnie, że będzie kino, nie wiem czy to akurat dobry pomysł na Chełmno (mówię z punktu widzenia otwierającego - kosztów itp), ale jak ktoś się tego podjął to ok, w końcu coś w tym mieście normalnego będzie.
                            • Gość: Fazi Re: kino IP: 89.231.148.* 19.03.14, 15:12
                              Piszecie że macie problem z licencjami...takie tematy załatwia się PRZED otwarciem kina,a nie po otwarciu : D
                              • Gość: stars Re: kino IP: *.pl 19.03.14, 15:20
                                chełminiacy82... Chwytliwa nazwa dla kina... ^^
                              • Gość: kino Re: kino IP: *.logitus.pl 20.03.14, 00:29
                                Przeciez kino nie jest jeszcze otwarte. Bedzie otwarte jak bedzie mozna legalnie odtwarzac filmy. Prawdopodobnie wystartujemy w ten weekend z filmami "Metro" oraz "Anioł śmierci", a dla mlodszej widowni animacja 3D "Terra". Nastawiamy sie glownie na kino niezalezne oraz produkcje europejskie jakich nie zobaczycie w duzych multipleksach.
                                Niestety, aby dostac licencje na kinowe holywoodzkie nowosci trzebaby zainwestowac kilkaset tysiecy zlotych w sprzet, a to sie w Chełmnie nigdy nie zwroci. niemniej jednak bedziemy sie starali przygotowac ciekawy repertuar, w ktorym kazdy znajdzie cos interesujacego :)
                                Prawdopodobnie w niedalekiej przyszlosci bedzie takze mozliwosc odplatnego wynajecia calej sali kinowej wraz ze sprzetem. Wszystko w swoim czasie :)
                                • mycch Re: kino 20.03.14, 08:45
                                  Jeszcze do niedawna mowa była o nowościach, teraz "kino niezależne"... Czyli lekko wtopiono?
                                  Cóż, proszę Państwa, było wpierw zapytać kogokolwiek związanego z dystrybucją filmów (choćby ludzi zza Wisły). To nie jest tak, że wystarczy kupić płytę DVD/BlueRay (licencja na wyłączny osobisty użytek!), uzyskać pozwolenie (ot tak?) i można robić seanse co 2 godziny. Filmy "hollywoodzkie" są dystrybuowane do kin na troszkę bardziej skomplikowanych zasadach, licencje zezwalają na konkretne odtworzenia, a zabezpieczenia uniemożliwiają niekontrolowane projekcje. To dlatego kino cyfrowe jest drogie.
                                  Jeśli w biznesplanie tego nie założyliście, to cóż, mleko sie rozlało.
                                  Nie ma co się specjalnie martwić - kino niezależne, europejskie, irańskie ;) czy "odgrzewane kotlety", to wciąż kino i na dobrą sprawę może to stać się Waszą atrakcją. Bardzo chętnie obejrzę klasyki (są na sali chetni?) czy też filmy, których w multipleksach nie uświadczysz. Wyjdzie Wam z tego kino niszowe, ale może właśnie dlatego pomysł ma szansę wypalić.

...ech, żeby tak jeszcze ograniczyć ilość spożycia dmuchanej kukurydzy... :)

Przy okazji: starsi (już nie nastoletni ;) ) niech przypomną sobie cykliczne maratony filmowe, organizowane przez chełmiński klub miłośników fantastyki Spacer (czytaj: "spejser") - Minikony, weekendowe maratony grozy czy fantasy... Pomysły do powielenia, na to licencji nie potrzeba ;)
                        • Gość: ha Re: kino IP: 89.231.148.* 19.03.14, 20:46
                          otwarcie kina bez możliwości oglądania filmów. Ha ha ha. To tak jak otwarcie wesołego miasteczka bez możliwości korzystania z karuzel. To tak jak otwarcie basenu bez możliwości pływania w nim. GRATULUJĘ PRZEDSIĘBIORCZOŚCI!!!

• Gość: No Re: kino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.14, 23:18
                            Nie takieto dziwne rzeczy w Chełmnie - jest sporo ciekawszych przykładów - ja bym wymienił choćby - przeniesienie targowiska bez pozwolenia, fontanna nie sikająca, rynek bez rynku , zameczki bez zabezpieczenia, kinoteatr bez kina, stadion bez nawierzchni , jezioro bez czystej plaży ....
                            Fajnie , że jest to maleńkie kino , fajnie , że coś się dzieje . lepiej , że z małym poślizgiem niż bez. Życzę powodzenia
                            • Gość: do kino Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 20.03.14, 08:47
                              Oj tam, czepiacie się, skoro kino jeszcze nie jest czynne to po co wam licencje? Nie marudźcie. Co do odpowiedzi na moje pytanie - czyli, że będziecie puszczać kino niezależne, europejskie, bo hity są drogie i za drogo by to wyszło... no i sądzicie, że na kinie niezależnym będziecie w stanie się utrzymać...? Bo jakoś nie sądzę :D No ale ok... Nadal się dziwię, że w Świeciu lecą nowości a tutaj ich nie będzie, zawsze myślałem, że to właśnie na takich hitach najwięcej się zarabia...
                              • Gość: kino Re: kino IP: *.logitus.pl 20.03.14, 10:25
                                Zeby miec mozliwosc puszczania "nowosci" trzeba posiadac kino cyfrowe (serwer kinowy z certyfikowanymi zabezpieczeniami) oraz projektor dci. Koszt takiego zestawo to kwota nawet kilkuset tysiecy zlotych. Ten sprzet nigdy by sie w Chełmnie nie zwrocil. Kino w Swieciu jest podpiete pod Dom Kultury, wiec ma wsparcie finansowe z samorzadu. My dzialamy za wlasne pieniadze.
                                • Gość: do kino Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 20.03.14, 11:17
                                  no ok, to kapuję... Ale to trochę lipa żeby kino "3D" opierało się na niezależnym kinie europejskim i jakimś słabym sprzęcie... :D
    • Gość: obserwator Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 20.03.14, 12:20
      proponuję nie wdawać się w dyskusję na tym pożalsięboże forum, gdzie tylko krytyka jest popularna. Ktoś ma pomysł i chce trochę zainwestować w mieście, gdzie tylko świeci nudą to dobrze. Macie pieniądze i chcecie nowości to jaki problem?? Multikina, Cinema City i Świecie czekają... ale jest wiele osób, które po prostu chcą pójść do kina (dzieci, emeryci, osoby, które nie mają samochodu lub nie chcą wydawać 100zł na dwuosobową wycieczkę na seans). Ludzie spragnieni kultury nie będą gonić tylko za nowościami hollywodzkimi.
      • Gość: do obserwatora Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 20.03.14, 19:37
        nie wiem skąd to 100 wytrzasnales, skoro tutaj bilet ma kosztować 15 to takie same ceny masz gdzie indziej, dojazd do świecia nie bedzie Cie na pewno kosztowac... No ale jeśli chcesz chodzić na filmy z jakiegoś kina niezależnego ok, nikt Ci tego nie broni, ale chyba zrozumiałe jest, że jednak większość ludzi woli iść na film, o którym chociaż słyszało...
        • Gość: obserwator Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 20.03.14, 20:47
          wybierając Grudziądz, Bydgoszcz albo Toruń, doliczając do tego popcorn i colę dla dwojga to ile wychodzi...? rachunek jest prosty. A z tego co pamiętam, to bilet normalny nie kosztuje tam 15zł... i powtarzam, chcesz nowości hollywodzkie to i tak tam pojedziesz... chcesz miło spędzić czas w kameralnym kinie to przyjdziesz tu, proste.
          • Gość: kino Re: kino IP: *.logitus.pl 20.03.14, 20:56
            Dałbym "lubię to" gdyby była tu taka możliwość :)

Właśnie uruchomiliśmy fanpage na fb: www.facebook.com/chelminiacy1982
            Zapraszamy serdecznie. Zamieszczamy tam na bieżąco wszystkie informacje :)
            • Gość: do obserwatora Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 21.03.14, 08:57
              Bilet w cinema city kosztuje 22-24 zł, w środy jest zniżka i kosztuje już 14 zł; w multikinie też masz w różne dni różne zniżki, część jest uzależniona od zakupu wcześniej jakichś towarów (np coli itp), ale np już we wtorek masz zniżkę za samo "lubienie" multikina na fejsie, i bilecik wtedy kosztuje 14 zł... Natomiast kupę bliżej w Świeciu mamy bilety za 14 zł, a poniedziałek, UWAGA, tylko 10 zł :) Podaje ceny biletów normalnych oczywiście :) A co do popcornu czy coli, no to człowieku jak już to doliczasz, to w Chełmnie też za darmo tego nie dostaniesz, więc taki sam wydatek tutaj czy gdzie indziej :D Jak widać to w sumie nawet taniej (niedużo, ale jednak) może wyjść wyjazd do kina do Świecia na "nowe hity" niż zostanie w Chełmnie i oglądanie "kulturalnego" kina niezależnego... :)
              • Gość: do do obserwatora Re: kino IP: *.ip.netia.com.pl 21.03.14, 10:05
                Najlepiej wszystko krytykować. Co chciałeś udowodnić? A może ty wpadłeś na jakis ciekawy pomysł albo pochwalisz sie co zrobiłeś dla naszego miasta?
                • Gość: do poprzednika Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 21.03.14, 10:54
                  Co chciałem udowodnić? No jeśli obraziłeś się, że napisałem jak wyglądają ceny w innych kinach gdzie jednak można zobaczyć nowe filmy no to przepraszam, chciałem tylko udowodnić, albo może po prostu pokazać rozmówcy, że myli się pisząc o większych kosztach itp, mi się wydaje, że nic złego nie zrobiłem, a na pewno nie zrobiłem nic żebyś od razu musiał wyskakiwać z takim postem :) Ja nie piszę też nigdzie, że zrobiłem coś więcej dla miasta... Ale chyba musisz przyznać, że faktycznie fakty są jakie są - chcesz obejrzeć nowy film to spokojnie możesz jechać do sąsiadów i niewiele więcej na tym stracisz (jeśli w ogóle zapłacisz więcej)... Wolałbym żebyś z tym polemizował niż od razu pisał hasła kto zrobił więcej dla miasta itd. bo tym nie zaprzeczysz czystej matematyce...
                  • Gość: bez samochodu Re: kino IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.14, 16:01
                    ktoś tu zapomina o kosztach dojazdu!!!!
              • Gość: kino Re: kino IP: *.play-internet.pl 21.03.14, 11:29
                No wlasnie, jest jeden zasadniczy problem - trzeba tam dojechac :) A gdzie koszty paliwa? Inna sprawa czas potrzebny na wybranie sie do kina. czas to tez pieniadze wiec po co go tracic?
                Dojazd do kina powiedzmy w bydgoszczy lub toruniu to ok 45 minut, bilet trzeba odebrac pol godziny przed seansem, co daje nam juz 1:15h + 45 min na powrot = 2h w plecy, no i zanim obejrzymy film musimy sie meczyc reklamami, ktore trwaja jakies 30 minut. Podsumowujac tracimy na tym 2,5h czasu. popcorn i cola tez tanie nie sa w multipleksach.
                A tutaj jest mozliwosc podejsc, kupic bilet predzej. Przed seansem lub po wypic piwko/kawe, nie musimy ogladac reklam.
                Co do nowosci kinowych to wiesz kazdy lubi co innego. W multipleksach puszczaja tylko hollywodzkie gnioty lub polskie "superprodukcje". jedne i drugie przewaznie nie niosa zadnej wartosci artystycznej.
                • Gość: do kina Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 21.03.14, 11:37
                  Widzę, że mój post został nie przeczytany dokładnie, więc poproszę o analizę matematyczną jeszcze raz... W Świeciu bilet w poniedziałki kosztuje 10 zł, bilet do Świecia kosztuje od 4 zł z czymś (zależy od przewoźnika), oczywiście jeśli mówimy o samochodzie to koszty się jeszcze bardziej zmniejszą, jeśli weźmiemy kilka osób i rozłożymy koszty, jazda do Świecia trwa... 15 minut? A jak tak piszecie o coli czy popcornie tak samo piwko czy kawa u Was też za darmo nie będzie, jedyna różnica to taka, że w Świeciu macie nowości... Nie chodzi mi o to żeby Was pogrążyć, ale wygląda to jakby ktoś rozdmuchał balon, piszecie o wielkim otwarciu KINA 3D, po jakimś czasie się okazuje, że jeszcze nie jest otwarte, potem się okazuje, że licencji nie ma, a jeszcze później, że to nie będzie 3D tylko jedna wielka D... ale niezależna europejska :D
                  • Gość: kino Re: kino IP: *.play-internet.pl 21.03.14, 11:54
                    3D bedzie, spokojnie :) Nie po to był kupiony sprzet do projekcji 3D, zeby puszczac tylko filmy 2D :)
                    • Gość: do kino Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 21.03.14, 12:04
                      no spoko, zobaczymy :) Mam nadzieję, że będziecie mieć też coś do zaoferowania większemu kręgu ludzi, nie tylko tym lubiącym kino niezależne, bo powiedzmy sobie szczerze, jest ich znacznie mniej ;) Ja tam będę trzymać kciuki, jest blisko, jeśli będą fajne filmy w miarę normalnej cenie to na pewno i ja się będę wybierać ;)
                  • Gość: hehe Re: kino IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.14, 12:20
                    no tak, jak do kina to tylko w poniedziałek. wiadomo że 90% społeczeństwa jeździ do kin w poniedziałki. zapomniałeś napisać że rowerem jeszcze taniej będzie dojechać ;)
                  • Gość: jo Re: kino IP: *.pl 21.03.14, 12:41
                    Hahahha. Nie róbcie z wyjazdu do Świecia, Grudziądza, czy Torunia wyprawy życia. Teraz się wsiada w samochód i jedzie, co za problem. Wydać te 30 czy nawet 50 zł więcej i iść na DOBRY film, a nie na jakieś filmy co każdy może obejrzeć sobie na Polsacie, czy w TVN... Wg. mnie porażka. Teraz piszecie o gniotach, i nowościach, że nie. BO CO ? Bo licencji nie dostaniecie na to?? Jaraliście się, że grawitacja, że człowiek ze stali?? G**no dostaliście, i obraza wielka.? Żal ściska? Doliczyć cene popcornu? Coli? Po ile macie Cole? Chociaż normalne cene w miarę? bo z tego co wiem to bardzo wątpliwe. CAŁKOWICIE ODRADZAM TO KINO. Wielki nie wypał. na co innego nastawialiście ludzi w Chełmnie. MAŁA SALA, KAMERALNA, MAŁY EKRAN. Już wolę jeździć do HELIOSA w Grudziądzu. TANIO, Są HITY, NOWOŚCI, i do tego bardzo blisko... Pozdro.
                    • Gość: kino Re: kino IP: *.play-internet.pl 21.03.14, 13:02
                      Nikt nie broni, mozesz jezdzic gdzie tylko masz ochote. Nawet na premiery kinowe do USA :)
                      Cennik jest na naszym fanpage'u :)
                      • Gość: Kinia Re: kino IP: *.pl 21.03.14, 13:13
                        Ja natomiast wole Świecie. Chociaż Helios też jest ok.
                        Szkoda bo spodziewałam się czegoś innego po tym kinie.
                        Trochę dziwne wypowiedzi właściciela kina.
                        Prawda w oczy kuje?
                        • Gość: kino Re: kino IP: *.play-internet.pl 21.03.14, 13:21
                          Nic nie kluje. Nie jestem wlascicielem.
    • Gość: Gość Re: kino IP: *.ip.netia.com.pl 21.03.14, 13:06
      Czytając niektóre wypowiedzi jestem w stanie pojąć dlaczego omijają nas inwestorzy. Kto lubi wysłuchiwać krytyki zanim jeszcze tak naprawdę zacznie działać. Z drugiej strony nasuwa się mi następujące pytanie: dlaczego w naszym mieście tak mało się dzieje skoro mamy tylu wybitnych specjalistów od dowolnej formy działalności?
      • Gość: Fazi do ' Gościa ' Re: kino IP: 89.231.148.* 21.03.14, 13:29
        Po części masz racje,ale zrozum też zwykłych ludzi,którzy czekają właśnie na taką rozrywkę w naszym mieście . Mówiono o kinie 3D itp. a teraz spełzło to na niczym . I za nic teraz mam tłumaczenia o licencje itp . bo takie sprawy załatwia się jeszcze przed otwarciem, to wiadome . Teraz hollywodzkie gnioty,a jeszcze niedawno te gnioty były ogłaszane jako jedne z głównych 'atrakcji' tego kina .
        • Gość: ci*pa Re: kino IP: *.pl 21.03.14, 13:43
          "GDYBY BYŁ TUTAJ PRZYCISK LUBIE TO JAK NA FACEBOOKU TO BYM POLUBIŁ". :P
          Dobrze mówisz. Jak szybko potrafi się zmienić patrzenie co nie? :D
          Szkoda dyskutować. Powinni się przyznać, że nie wypał.
          Szkoda, że jeszcze piosenki typu "obława" nie lecą w kawiarni.
          • Gość: kino Re: kino IP: *.play-internet.pl 21.03.14, 14:04
            Skoro tak ochoczo dyskutujecie tutaj to zapraszam do dyskusji na naszym fanpage'u www.facebook.com/chelminiacy1982
            Nie bede juz tutaj odpisywac ze wzgledu na coraz nizszy poziom wypowiedzi.
            Pozdrawiam i przyjemnego dnia zycze :)
            • Gość: do kino Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 21.03.14, 14:09
              To się nazywa kultura... Ludzie piszą o cenach i filmach a Ty zamiast odpowiedzieć piszesz, że już tu nie będziesz odpisywać, bo jest coraz niższy poziom wypowiedzi... Ludzie po prostu chcieli żebyś podał sensowne argumenty - dlaczego tutaj a nie gdzie indziej, ale chyba nie ma na co liczyć... Widać kto jaki ma poziom...
            • Gość: jurzeq Re: kino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.14, 14:24
              poziom wypowiedzi adekwatny do tego co żeście ufundowali ludziom... wielkie zapowiedzi. słyszałem coś a grawitacji a teraz mam niby chodzi na jakieś kino niezależne ? powiedzmy sobie szczerze- nikogo nie obchodzi kino niezależne . czytam w czasie chełmna ze czekacie na kuriera który dowieziee licencje ????? Czy ktoś tam jest powazny w tym kinie ? zapowiedź otwarcia z wielką pompą a kino nie istnieje w pratkyce ? mam przyjsc wypić u was kawe czy w jakim celu mam przyjść tak naprawde ?
              • Gość: obserwator Re: kino IP: *.centertel.pl 21.03.14, 23:40
                Ludzie, chcecie jeździć na nowości to sobie jedzcie. Całe szczęście oprócz kilku krytyków na tym marnym forum jest rzesza ludzi, którzy cieszą się z jakiejkolwiek formy rozrywki w tym zapizialym Chełmnie, o czym świadczy liczba fanów na Facebooku. Szanowne kino, odradzam dyskusji tutaj, bo zawsze będzie tu armia anonimowych nieudaczników krytykować jakiekolwiek przedsięwzięcia. Nie macie pojęcia jakie trzeba spełniać warunki, aby dostać licencję na nowości... Głównie są dostępne tylko dla dużych kinci multipleksow, więc małe kameralne kino nie ma co o nie walczyć. Filmy niezależne są alternatywą, a w tym momencie, w czasach masówki, pewnie i zaletą, więc 3mam kciuki.
                • Gość: do obserwatora Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 22.03.14, 10:25
                  Nadal nie widzisz w czym tkwi problem... Wiem, że łatwo Ci pisać o "nieudacznikach", ale to nie my pisaliśmy o "Grawitacjach" i nie wiadomo czym jeszcze w tym kinie... Nie uważasz, że to trochę głupie podejście najpierw robić szum nad tym jakie to super będzie to kino 3d, a potem dziwić się, że ludzie są źli, że ktoś się tłumaczy brakiem licencji i pisze, że przecież to będzie kino z filmami niezależnymi... No i co? Przecież wiadomo, że większość ludzi po prostu liczyła na "normalne kino", można było od razu napisać, że nie będą tam puszczane filmy dla wszystkich. Pomijam to, że piszesz o Chełminiakach jakby nie mogli wyrazić swojego negatywnego zdania. Jeżeli właściciel (czy ktoś) zakładał tu wątek licząc tylko na poklask i reklamę, to mógł pomyśleć, że jednak krytyka może też się pojawić. A to, że mieszkamy w mieście w jakim mieszkamy nie znaczy, że teraz można nam wciskać coś o... "innych standardach", bo to, że ktoś otworzy np. dyskotekę gdzie będzie puszczana na okrągło jedna piosenka to nie znaczy, że mamy go całować po rękach, bo jak na Chełmno to dużo i nic lepszego sami nie zrobiliśmy... Nie jesteśmy jakąś ciemnotą żeby wielbić kogoś za to, że otworzył cokolwiek. A co do fanów na facebooku... Zlituj się :) Tam to i psia kupa może mieć milionów fanów :P
                  • Gość: obserwator Re: kino IP: *.centertel.pl 22.03.14, 13:10
                    Może się jednak kino przeliczylo, pewnie nie poszło wszystko tak pomyślnie, stąd te zmiany. Jedyni, nieliczni niezadowoleni są tu, na tym forum, anonimowi. Łatwo się ocenia, a byłeś już w kinie? Ze tak tu psioczysz? Może nie jest to szczyt marzeń, ale jednak jakaś forma kultury zaistniała. Idź, zobacz, potem krytykuj. Bo tak tu jest z każdym przedsięwzięciem. Kawiarnia na rynku otwarta, fajnie... Ale już została skrytykowana, teraz kino. Nie dziwię się, że w Chełmnie nic się nie dzieje, bo dla kogo ma się coś dziać.
                    • Gość: Marudy Re: kino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.14, 13:53
                      Są chyba na tym forum odwieczne marudy, które skrytykują wszystko , nie wiedzą przecież, że zawsze rozpoczynając działalność musimy się wiele nauczyć, może i popełnimy błędy przebijając się przez gąszcz urzędniczych przepisów , wymysłów i nieraz humorków . A oni tego przecież nie wiedzą, nigdy niczego nie robili oprócz marudzenia !!
                      A ja myślę, że warto w Chełmnie dużo robić, warto postawić na nowych ludzi ze świeżymi pomysłami , wielu starym już porosły piórka i może wypalili się zawodowo, bo to dziś naprawę nieźle zapuszczony grajdołek.
                      Więc szczerze życzę powodzenia i z kinem, i z kawiarniami i z czym tam jeszcze .
                      A marudy będą marudziły jak się uda i będą marudziły jak się nie uda, to tylko potrafią.
                      • Gość: olo Re: kino IP: 89.231.148.* 23.03.14, 16:48
                        pozdrawiam Romka/Romana zza Wisły, pewnie przebieg wątku kino w Chełmnie go cieszy... bo kultura w Świeciu na jej braku w Chełmnie stoi... a kierowanie nią, mocno forum i fejsem podparte
                        • Gość: lol Re: kino IP: *.pl 25.03.14, 10:59
                          Prędzej czy później padnie. Dla kina niezależnego nie widzę tutaj szerszej publiki. Obiecali złote góry.. sami jarali się tym, że będą nowości hity itd... teraz ? Nie będziecie "chłamu" puszczać? Bo że niby kultura ? Anioł Śmierci? Metro? Terra, film który 5 lat temu puszczali w 3D, tutaj jedynie w 2D będzie? PORAŻKA i tyle. Pozdro.
                          • Gość: ja Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 26.03.14, 09:16
                            Tutaj to już nie ma co do nich apelować, przenieśli się na fejsa, bo tam mogą kontrolować wpisy :) Swoją droga nawet tych pozytywnych na fejsie jakoś dużo nie ma :D Bardziej to się ludzie pytają kiedy będą nowe filmy :D Jako, że nie znałem żadnego z tych tytułów (Tylko Terra mi coś świtała) to wszedłem zobaczyć opisy na ich stronie... Ale jak przeczytałem "W 1960 roku, na patagońskiej pustyni, niemiecki lekarz spotyka argentyńską rodzinę..." to stwierdziłem, że początek mówi sam za siebie :D Wiecie, ja to myślałem, że to będą starsze filmy, ale chociaż znane, tak jak to bywa w innych kinach, że puszczają starsze hity dla fanów, ale widzę tutaj to nawet na Titanica nie ma szansy... :D
                            • Gość: Basia Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 26.03.14, 10:35
                              dobrze mówi! polać mu :P
                            • Gość: brak slow Re: kino IP: *.play-internet.pl 26.03.14, 12:58
                              Tego juz nie doczytales?
                              "Film oparty na faktach. Nominowany do Oscara 2014."
                              No i faktycznie mega staroc (za filmweb)
                              "premiera: 14 lutego 2014 (Polska) 21 maja 2013 (świat)"
    • Gość: obserwator Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 26.03.14, 13:53
      porażką to są Ci wszyscy zrzędzący tutaj... porażką jest to forum, co by się nie działo i tak będzie krytykowanie. Z tego co wiem, to jest szansa na naprawdę stare hity, jak również na tzw. "maratony". Wystarczy wejść w dialog. Kino jest otwarte na propozycje. A Wy tu dalej siedźcie i marudźcie, bo to Wam wychodzi najlepiej.
      • Gość: jurzeq Re: kino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.14, 15:09
        co z tego ze " kino jest otwarte na propozycje" jak nie ma pojęcia o licencjach >? podstawowej rzeczy, a gdzie dalej...
        • Gość: Ludzie Re: kino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.14, 15:29
          Ludzie opanujcie się ze swoją krytyką, idźcie liczyć dziury na chełmińskich ulicach, może się wyluzujecie. Będziecie mogli osobno każdą dziurę obsmarować na forum. Temat rzeka.
          Dla Was większości co by nie było jest źle.
          Uważam , że to cud , że ktoś jeszcze chce coś dla tego miasta działać.
          • Gość: do obserwatora Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 26.03.14, 20:23
            Obserwator, wyzywasz wszystkich od zrzęd, że nie mają co robić, a sam co pięć minut wchodzisz tutaj bronić tego kina... Masz tam pracę czy co? :) Cyt. "Z tego co wiem, to jest szansa na naprawdę stare hity, jak również na tzw. "maratony"", no fakt, czytałem o tym też na fejsie... Nie wiem czy doczytałeś odpowiedź - jest szansa, że dostaną licencję, że jak ktoś ma film na blue ray czy dvd to będzie mógł w gronie najbliższych obejrzeć... No świetnie, nie dość, że musi mieć na swojej płycie film, który oczywiście już oglądał, a oni za opłatą pozwolą mu go obejrzeć jeszcze raz u nich... :D Bajka, o czymś takim marzyliśmy :D A co do reszty poprzedników... Hmmm, niejeden tutaj, burmistrz, radni.. Ehhhh, każdy próbuje coś zdziałać dla tego miasta, ale to nie znaczy, że mamy zawsze temu przyklaskiwać jak ktoś robi coś bez sensu i jeszcze jest zły, że ludzie apelują i piszą co można by zmienić żeby to było lepsze... Bo ta krytyka ma swoje podstawy, ludzie piszą co ich gryzie, a przecież gdyby wszystko było fajnie to nie byłoby takiej krytyki... Jeśli ktoś umie wyciągnąć wnioski z krytyki to super, tylko żeby nie było za późno, kiedy ludzie już przestaną się interesować kinem mając w głowie to, że do niego i tak nie warto zaglądać...
            • Gość: obserwator Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 26.03.14, 20:50
              Znam problem kina dlatego go bronie, a Ty swoim gadaniem to chcesz teraz doprowadzić do zamknięcia? A może pod Twoim wpływem nagle znajdą się licencję na nowości kinowe?? Spadaj do Świecia i nie marudz tu więcej, bo gadanie o tym samym w kółko jest nudne. A jeśli chcesz dac konstruktywna krytykę to zapraszam na spotkanie face to face w kawiarni na wodnej.
              • Gość: jurzeq Re: kino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.14, 21:21
                to w kawiarni ? w kinie ? czy w czym w końcu ?
                • Gość: co za ludzie Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 26.03.14, 21:25
                  Co za tłuki... Kino i kawiarnia jest w jednym miejscu
                  • Gość: Kasia Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 26.03.14, 23:29
                    to chyba miała być ironia! Takie kino, że jedynie kawiarnia...
                    • Gość: aaaaaa Re: kino IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.14, 00:18
                      dla przykładu w kawiarni z filmami w gdańsku są wyświetlane w najbliższym tygodniu: dziecko rosemary, wilkolak (2010), wielki gatsby (1974), kapitan phillips, muppety, manhattan, harry potter i komnata tajemnic. także nigdzie nie ma tak, że są wyświetlane superprodukcje, takie kina raczej bazują na stonowanym repertuarze. dla każdego coś dobrego.
                      Anioł śmierci to bardzo dobre kino, żałuję że akurat mnie nie ma w mieście, bo z chęcią bym obejrzał. ktoś tutaj pisze że nie słyszał o tym filmie i opis go zniechęca, człowieku, nikt ci nie karze przychodzić, oglądaj w domu albo jedz do multikina. takie mini-kino studyjne jest skierowane do osob które chcą poobcować z kulturą, napić się kawy, zrelaksować, bo każdy cywilizowany człowiek ma potrzeby wyższe, które w naszym mieście zaspokoić jest baaardzo trudno, a to między innymi przez takich jak ty, malkontencie. daj żyć ludziom i sam żyj.
                      I wiesz co? pozwolę sobie na uszczypliwośc, bo sam nadajesz w podobnym tonie - może i zamkną to kino, może i będzie plajta, ale wiesz co? nawet dzień po zamknięciu, obudzisz się, będziesz żył w swoim szarym świecie, nic się dla ciebie nie zmieni, a nawet ta mściwa satysfakcja wyparuje szybciej niż myślisz. amen.
                      • Gość: do kino Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 27.03.14, 04:42
                        No litości, ludzie, piszę, że nie chcę żeby to kino zamknęli, dlatego staram się wytłumaczyć w czym problem... "dziecko rosemary, wilkolak (2010), wielki gatsby (1974), kapitan phillips,
                        muppety, manhattan, harry potter i komnata tajemnic" - faktycznie to są słabe produkcje w porównaniu z tym co mamy tutaj... Tylko, że dziwnym trafem wszystkie z tych tytułów akurat znam bez sprawdzania... "mini-kino studyjne jest skierowane do osob które chcą poobcować z kulturą", po tym w sumie masz rację, lepiej jechać do Świecia, jeśli uważasz, że na prawdę w Chełmnie najbardziej jest potrzebne kino "wyższych lotów", dla elity, to rzeczywiście masz racje - to ja bardziej staram się doprowadzić do zamknięcia tego kina... Nie obrażam Chełminian, ale myślę, że jednak ludzie woleli by normalne kino, nikt nie mówi o super hitach z ostatnich dni, bo wiadomo, że na takie coś może sobie pozwolić kino w dużym mieście z dużą ilością klientów, ale jeśli uważasz, że propozycje puszczania maratonów z własnych płyt to jest normalne to ok, Ty sobie oglądaj kulturę, a ja już sobie daruję...
                        • Gość: co za ludzie Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 27.03.14, 11:28
                          Przestan tu stekac. Otwieraj wlasne kino albo faktycznie jedz do Świecia, bądź oglądaj piraty z torentow u siebie na kompie. Co Ty tu za kit wciskasz z niszowym kinem...? Póki co to wyświetlają normalne filmy. Dla każdego coś się może znaleźć. A Ty weź się już lepiej nie wypowiadaj, tylko zajmij się sciaganiem nowości na kompa.
                          • Gość: ja Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 27.03.14, 11:51
                            nie używam torenta, ale widzę, że się znasz na tym :) Widzę, że rozmowa nie ma sensu - ja piszę o tym, że oni walczą o licencję żeby ludzie mogli przyjśc oglądać w zamkniętym gronie filmy ze swojej płyty, a jedyna odpowiedź jaką dostaję to że nie mam stękać... Z własną kawą do ich kawiarni też przychodzisz? :) No oczywiście to kino nie jest niszowe, ciekawe, że wszyscy z którymi tak rozmawiałem, baaaa, nawet sami przedstawiciele kina tutaj tak pisali, a teraz nagle nie... Faktycznie rozmowa nie ma sensu jak ktoś w zaparte idzie, że wszystko jest super a każda uwaga to tylko stękanie... :)
                            • Gość: co za ludzie Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 27.03.14, 12:09
                              to uważasz, że te filmy, które były wyświetlane w kinie ostatnio, to sobie ludzie sami na dvd przynieśli? co Ty masz za informacje?? to, że ktoś zapytał o taką możliwość to jet inna sprawa. Jeśli film ma być wyświetlany w większym gronie na sali kinowej to oczywista sprawa, że na to trzeba mieć licencje... widzę, że Ty znasz się niewiele więcej.
                              • Gość: ja Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 27.03.14, 12:58
                                Kurczę, człowieku, czytaj ze zrozumieniem... Ja się nie pytam po co im licencja na to, tylko czy to ma uszczęśliwić ludzi w Chełmnie? Jeszcze raz napiszę - ktoś zaproponował zrobienie seansów, ok, to mi się by podobało, fakt, że tytuły, które podał nie leżą mi, ale rozumiem sam zamysł, fajny, coś takiego, że mogą być starsze filmy i jak np. jest w innych, że kilka filmów jednej serii dla fanów... Problem jest w tym jaką dostał odpowiedź, zacytuję to co najważniejsze: "Jesteśmy na etapie organizowania odpowiedniej licencji, która pozwoli nam na wynajem sali kinowej zorganizowanej grupie, która w zamkniętym gronie będzie mogła odtwarzać filmy (z legalnych plyt blu-ray)", cyt."Jeżeli zdobędziemy odpowiednią licencję i seans odbywał się będzie w zamkniętej grupie (rodzina i najbliżsi znajomi) to prawdopodobnie będzie taka możliwość". Więc zamiast tego o co pytał ktoś tam, co mi się bardzo podobało, to dostał odpowiedź, że jak dostaną taką licencję to będzie możliwość takich seansów, ale po 1. Musisz najpierw mieć płytę z tym filmem, po 2. Tylko najbliżsi znajomi (cokolwiek to znaczy). Większość ludzi nie ma płyt z filmami pod ręką, a ci, którzy je mają, mają zapłacić za możliwość obejrzenia filmu w najbliższym gronie... Co to oznacza dl większości ludzi? Hmmmm, no wybacz, ja na blue-rayu nie mam, mam kilka na video cd lub dvd, ale to takie z gazet, myślę, że wiele osób nie ma takich płyt w domu, to co teraz dla tej większości z tego... Mamy szukać znajomych i "znaleźć się w gronie ich bliskich znajomych"? Czy może wżenić się w rodzinę, co może mnie zaproszą na seans...? I jeszcze raz zapytam - czy jak idziesz do nich na kawę to przynosisz swoją? I jeszcze płacisz im, że możesz u nich ją wypić? Ok, jest to coś spoko, ale nie powiesz mi, że jest to kierowane do większej ilości ludzi, może do... kliku, kilkunastu? A teraz zanim napiszesz, czy myślę, że ktoś tam przyszedł z płytą dvd, to jeszcze raz przeczytaj, wtedy odpowiadaj...
                                • Gość: Kasia Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 27.03.14, 13:13
                                  nie ma sensu się z nimi kłócić, to zapewne jacys znajomi właścicieli że tak w zaparte bronią tego "kina"... ja popieram to co mówisz w 100% to jest śmieszne. Pojadę powiedzmy do empiku kupię film na blue ray i zapłace za to trochę.. a potem zapłacę za wynajem sali kinowej i zaprosze kilka najbliższych osób (ciekawe jak będą to weryfikować...) żebyśmy mogli obejrzeć ten film.. To wole kupić sobie odtwarzacz blue ray, mam duży tv i zaproszę kogo będę chciała żeby obejrzał za darmo. Ale dobra nie ma sensu się z ludźmi na forum kłócić, bo i tak lepiej wiedzą. A my tylko stękamy. Jesteś mądry sam otwórz kino- nie dzięki jak miałabym otworzyć coś na podobę "tego kina" to podziękuję. Krytyka jest tu konstruktywna i rzeczowa, ktoś nie bierze sobie zarzutów z głowy, bo sobie to wymyślił, a co pogrąże kino, tylko piszę prawdę, jak sytuacja wygląda. Na przyszłość mam jedną radę. Jak ktoś będzie chciał "robić coś wielkiego dla miasta" typu kino, to niech najpierw to zrobi.. a potem się reklamuje w gazecie i wszędzie indziej obiecując złote góry tak jak owe kino. To i krytyki innych sobie zaoszczędzi i zrobi coś dobrego. A nie tak jak w tym przypadku, bedą filmy 3D z tamtego roku i wgl czego oni nie obiecywali, a skończyło się jak skończyło. Mam nadzieje że to kino zdobędzie licencje i będzie można oglądać filmy dobre, może nie nowości, ale filmy z zeszłego roku, bo kino się przyda. A na wyjazd do Grudziądza bo tam jeżdzę zawsze kasa idzie- paliwo, bilety jakiś popcorn i stówa nie moja. Także życzę powodzenia, ale zgadzam się w 100% z przedmówcą- krytyka jest konstruktywna i rzeczowa. Pozdrawiam
                                  • Gość: kino Re: kino IP: *.logitus.pl 27.03.14, 14:11
                                    Miałem już nic tutaj nie pisać, ale trzeba parę rzeczy wyprostować.
                                    Pierwsza sprawa to szumne zapowiedzi oraz reklama w gazecie. Sprawa wygląda w ten sposób, że osoba odpowiedzialna za kino z całej spółki dała ciała. Miała ona wolną rękę i twierdziła, że zrobiła odpowiednie rozeznanie w temacie. Tak samo firma instalująca sprzęt miała niby pomóc w zdobyciu odpowiednich licencji. Jak się okazało to rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej i w chwili obecnej osoba odpowiedzialna za całe to zamieszanie została ze spółki usunięta. Pan od sprzętu pięknie kłamał o możliwości zorganizowania licencji.
                                    W chwili obecnej staramy się wyprostować temat na ile tylko możemy i uwierzcie nie jest to łatwe. Żeby dostać licencje na nowe filmy (nowości kinowe) trzeba mieć sprzęt za kilkaset tysięcy złotych (m.in. profesjonalny serwer kinowy z zabezpieczeniami licencyjnymi + projektor dci oraz ekran o szerokości co najmniej 8 metrów). Więc na takie filmy nie ma co liczyć. Staraliśmy się więc o licencje na nowości, które wychodzą na płytach blu-ray i tu także napotkaliśmy na problem ponieważ koszt takiej licencji to 500 zł netto od seansu, także żeby interes był opłacalny musielibyśmy bilety po 30 zł co najmniej sprzedawać. Inna sprawa, że większość dystrybutorów nie jest zainteresowana sprzedażą licencji do publicznego odtwarzania filmów z nośników blu-ray. Staramy się jak możemy, żeby kino mogło funkcjonować. Udało nam się dogadać z kilkoma dystrybutorami (Hagi, Best Film, Gutek Film, Solopan, Against Gravity). Nie są to produkcje hollywoodzkie, ale dobre filmy kina światowego. To nie filmy klasy B. Jest wśród tych filmów sporo nominowanych do Oscara oraz nagradzanych na międzynarodowych festiwalach filmowych. Często są tam filmy wybitne, których nie znajdziecie w żadnym multiplesksie.
                                    Teraz kwestia tutaj poruszana, a mianowicie zamknięte seanse. Są odpowiednie licencje, które pozwalają na wyświetlanie nowych filmów z nośników blu-ray, ale po zakupie takiej licencji nie można pobierać opłat, ani reklamować filmu. Niestety licencje takie nie są dla kin, a firma ich udzielająca stwierdziła, że nasz lokal jest pełnoprawnym kinem i nam takiej licencji nie sprzeda (żeby było zabawniej, wielcy dystrybutorzy twierdzą, że kinem nie jesteśmy i dlatego nie dadzą nam swoich filmów, i tu koło się zamyka). Pracujemy nad rozbudową naszej oferty i stąd też wyszedł pomysł z możliwością odtwarzania własnych materiałów. Zaznaczam, że to jest tylko dodatkowa opcja, a nie główny profil działalności. My organizujemy filmy, na które mamy licencje, natomiast jakby ktoś chciał obejrzeć własny film w większym gronie to postaramy się stworzyć taką możliwość. Nikt nie każe przynosić swoich filmów, można oglądać to co serwujemy w naszym repertuarze.
                                    Możecie sobie poszukać innych podobnych lokali i mogę zapewnić, że maja identyczny repertuar jak my przy takim sprzęcie kinowym jakim dysponujemy. W naszym mieście nie ma sensu inwestować kilkuset tysięcy złotych w kino, bo te pieniądze nigdy by się nie zwróciły.
                                    Stworzyliśmy przyjemny kameralny lokal, gdzie możecie napić się pysznej kawy lub lampki wina do kawałka ciasta i przy okazji, jak ktoś ma ochotę to może obejrzeć dobry film.

Proszę Was o mniej zawiści i większego zrozumienia. Rzucono nam kłody pod nogi i staramy się jak możemy aby umożliwić Wam dostęp do jak najciekawszych filmów. To co tutaj przedstawiłem to tylko wierzchołek góry problemów, z którymi borykamy się aby wszystko mogło legalnie funkcjonować. Łatwo się kogoś ocenia i rzuca radami wyssanymi z palca z pozycji komputera. Niestety nie wszystko jest takie proste i kolorowe jak się tutaj niektórym wydaje. Jeżeli ktoś naprawdę chce pomóc i twierdzi, że to takie łatwe to zapraszamy do współpracy. Chętnie przyjrzymy się Waszym pomysłom, tylko niech nie będą wyssanymi z palca fantazjami, a czymś realnym możliwym do realizacji w naszym mieście.
                                    Jeżeli komuś nie odpowiada to co robimy to trudno, zawsze można zrobić sobie wycieczkę do sąsiednich miast, lub otworzyć własny lokal.
                                    Zapraszam do dyskusji na naszym fanpage'u www.facebook.com/chelminiacy1982 tam odpowiem na każde pytanie oraz propozycję.

Pozdrawiam serdecznie

p.s
                                    Ktoś pisał, że może sobie w domu puszczać filmy dla znajomych. W świetle prawa nie może bo każdy film sprzedawany jest bez licencji na publiczne odtwarzanie czyli na użytek własny (rodziny) lub najbliższych znajomych, ale nigdzie nie jest napisane, kto takim znajomym jest. Także organizując w swoim domu pokaz filmu np. dla sąsiadów czy kolegów łamiemy prawo. Proponuje najpierw zapoznać się z obowiązującymi przepisami, a później dyskutować.
                                    • Gość: ja Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 27.03.14, 17:34
                                      No ok, kilka kwestii wyjaśnionych, nie wszystko mi się podoba (chociażby to, że tych nowości nie będzie), ale przynajmniej dziękujemy za wyjaśnienie dlaczego tak, a nie inaczej. Ja tam swój mały pomysł mam, nie wiem jak by z tym było, ale tutaj już nic więcej nie powiem :P
                                    • mycch Re: kino 27.03.14, 19:39
                                      > Ktoś pisał, że może sobie w domu puszczać filmy dla znajomych. W świetle prawa
                                      > nie może bo każdy film sprzedawany jest bez licencji na publiczne odtwarzanie c
                                      > zyli na użytek własny (rodziny) lub najbliższych znajomych, ale nigdzie nie jes
                                      > t napisane, kto takim znajomym jest. Także organizując w swoim domu pokaz filmu
                                      > np. dla sąsiadów czy kolegów łamiemy prawo. Proponuje najpierw zapoznać się z
                                      > obowiązującymi przepisami, a później dyskutować.

Akurat w tym akapicie się Pan/Pani myli.
                                      Użytek domowy nie jest kwestią koligacji oglądających z właścicielem, a miejsca odtworzenia i charakteru projekcji. Liczy się kontekst, a nie miejsce czy osoby. Do domu mogę zaprosić i setkę ludzi, nawet z ulicy, i w takim towarzystwie mogę obejrzeć film. Ale jeśli za ten fakt wezmę choćby złotówkę albo wystawię telewizor na ulicę, aby przechodzień sobie też obejrzał (za darmo), albo w jakikolwiek sposób projekcję powiążę z działalnością komercyjną (choćby film miał stanowić jedynie czasoumilacz w firmowym kibelku), to jest to już naruszeniem licencji.
                                      • Gość: kino Re: kino IP: *.logitus.pl 27.03.14, 20:24
                                        Temat jest dyskusyjny ponieważ przepisy są bardzo nieprecyzyjne w tej kwestii.
                                        Np jak zerkniemy do definicji "dozwolonego użytku", na który pozwalają nam licencje nabyte wraz filmem/muzyka na płycie w sklepie: pl.wikipedia.org/wiki/Dozwolony_użytek
                                        • Gość: Kasia Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 27.03.14, 20:39
                                          zacznijmy od tego że jak sobie puszczę film w domu dla znajomych albo sąsiadów, to i tak nikt się o tym nie dowie, zreszta większość ludzi lubi oglądać filmy ze znajomymi u siebie albo u znajomego. Więc jakie to łamanie prawa, konsekwencji z tego i tak by nie było. Jest różnica między oglądaniem filmu w domu ze znajomymi a w kinie..
                                • Gość: co za ludzie Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 27.03.14, 13:25
                                  A moze sam ruszysz tyłek i dowiesz się konkretów, a nie bazujesz na tym co ktoś komuś napisał lub powiedział... Do końca nie wiesz w czym rzecz, a się tu plujesz na domyslach.
                                  • Gość: autor Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 27.03.14, 13:35
                                    Jestem znajomym właścicieli... Będę bronic kina, bo warto go bronić. Nie wdajac się w szczegóły, macie rację... Ale pewne rzeczy poszły nie tak i staraja się teraz jak mogą, żeby coś się tu działo.
                                  • Gość: ja Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 27.03.14, 13:38
                                    proszę Cię, nie pisz jakiś głupich słówek typu "plujesz się" itd, tylko odpowiedz, bo tak to widzę, że na serio lepiej sobie darować... Starałem się podać argumenty, nie podałem tego, tak jak Ty piszesz "co ktoś komuś napisał lub powiedział", chyba ich strona na fejsie i dyskusja z nimi tam to nie jest coś wyjęte z rękawa? No ale po co masz odpowiadać na argumenty, lepiej pisać, że samy mamy zrobić coś dla kraju czy takie tam...
                                    • Gość: autor Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 27.03.14, 13:47
                                      Chcesz argumentów i konkretow to idź i zapytaj do źródła. Pytaj, ale nie Pana, który tam pracuje, tylko właścicieli. Rozmówki tu na forum są bezsensowne, bo każdy może pisać co mu się zywnie podoba i nigdy się nie dowiesz gdzie leży prawda.
                                      • Gość: ja Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 27.03.14, 14:04
                                        ok, ja nie szukam odpowiedzi tutaj na forum, tylko cytuję co jest napisane na stronie na fejsie kina, no tam to fajnie by było jakby były udzielane informacje prawdziwe... W końcu żyjemy w takich czasach, że nie trzeba wszędzie chodzić osobiście, tylko po to są środki komunikacji żeby można było takie informacje uzyskać, chociażby przez tą stronę :) Ale cieszę się, że się zgadzasz, że nie wszystko jest super, o to mi tylko chodziło, w końcu ja nie krytykuję tylko po to żeby pokrytykować tylko konkretnie mówię co i dlaczego mi się nie podoba, jeśli ktoś ma odmienne zdanie, ok, ma do tego prawo, ale wolałbym żeby napisał czemu się nie zgadza niż pisał, że ktoś się pluje czy coś. Każdy wie, że krytyka jeśli jest konstruktywna nie jest zła, a jeśli ludzie powiedzą co im się nie podoba w kinie albo co chcieli żeby w nim było to na pewno nie wpłynie źle na kino, a tylko pomoże autorom wyciągnąć z tego jakieś wnioski na przyszłość.
    • Gość: Hania Re: kino IP: *.centertel.pl 30.03.14, 05:27
      Czy to prawda,że jeden z właścicieli się ewakuował?
      • Gość: kino Re: kino IP: *.logitus.pl 30.03.14, 12:39
        Po pierwsze to nie był własciciel tylko pracownik, po drugie się nie ewakuował tylko został ewakuowany jak już.
        • Gość: lol Re: kino IP: *.pl 31.03.14, 13:06
          Jak zwał tak zwał.
          Kino nie wypał i tyle.
          Pozdro.
          • Gość: pawel Re: kino IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.14, 13:29
            no niestety, miło, fajnie w środku, ale na takim repertuarze raczej się nie utrzymają... niszowe kino jak wiadomo nie niesie za sobą zbyt wielkich wplywów. gdyby były hity, to by masówka chodziła i jakoś by się kręciło,
            Niesttety równie, mimo że jestem wielkim entuzjastą przedsięwzięcia i kibicuję, muszę powiedzieć że trochę po amatorsku się zachowali właściciele, najpier trzeba było wszystko dograć - formalności, licencje itp., a potem się reklamować. A tak to mamy wielkie rozczarowanie i złość ludzi, bo liczyli że w końcu, wzorem Świecia, będzie można wyjść sobie na spacer i wstąpić na film.
            • Gość: kino Re: kino IP: *.logitus.pl 31.03.14, 17:01
              Właściciele dali wolną rękę jednemu człowiekowi, który podobno temat rozeznał i wszystko miało być cacy. Okazało się, że jest inaczej i dlatego też ta osoba została już odcięta z interesu. Niestety tego już nie odwrócimy, możemy jedynie starać się zrobić wszystko aby lokal jakoś funkcjonował.
              Prawdopodobnie od przyszłego tygodnia zjedziemy z ceną na filmy i wprowadzimy do oferty kawiarni piwa rzemieślnicze oraz regionalne - będziemy chyba pierwszym chełmińskim lokalem, który będzie je miał w swojej ofercie.
    • Gość: Kinoman Re: kino IP: *.centertel.pl 31.03.14, 21:13
      Nie wykorzystujcie,że facet nie ma dostępu w tej chwili do internetu i go nie oczerniajcie.Z tego co wiadomo w bliskiego zródła,to Wy jestescie winni całej sytuacji przez swoje aroganckie zachowanie i upartość,a teraz wykorzystujecie jego pomysły,na które się prędzej nie godziilscie.Chłopka sobie znalezliiście do czarnej roboty?Aby wam się to nie odwróciło chłopcy z Gdańska.
      • Gość: kawiarnia Re: kino IP: *.tvgawex.pl 31.03.14, 21:40
        Cały czas tylko kawa ciastko, a teraz jeszcze piwo, to dlatego trzeba było otwierać niby kino?
        Takich pożal się Boże kawiarni jest u nas dostatek.
      • Gość: gość Re: kino IP: *.gdynia.mm.pl 31.03.14, 22:29
        Większych głupot nie czytałem od dawna, to przerasta nawet poprzednie posty które wołały o pomstę do nieba..
      • Gość: kino Re: kino IP: *.logitus.pl 31.03.14, 22:35
        Tutaj jak zwykle wszyscy znają inną prawdę jak ta faktyczna. Nie macie ludzie swoich problemów? Zamiast pisać takie bzdury zróbcie lepiej coś pożytecznego, np otwórzcie swój lokal.

Jak już koniecznie musicie pisać takie bzdury to wiedzcie, że "facet" ma dostęp do internetu.
        Aroganckie zachowanie i upartość? Hmm. Jest kilku współwłaścicieli, którzy dali sporo kasy, aby otworzyć ten lokal. Zająć się tym miał "ten facet", który nie dołożył do interesu ani złotówki, ale miał pomysł. Niestety nie obchodziło go zdanie innych na temat np. licencji na filmy bo twierdził, że on wie wszystko najlepiej. Prawdopodobnie chciał puszczać filmy bez licencji ( jakie tytuły proponował można było przeczytać w lokalnej prasie). No i tu pewnie wychodzi ta nasza upartość bo nie pozwoliliśmy na to.
        Wybaczcie, ale guzik wiecie o całej sprawie, a wypisujecie tutaj mądrości. Rozumiem, że Wy pozwolilibyście zrobić z Waszą kasą takiemu człowiekowi byle co bo przecież to był jego pomysł. W takim razie niech realizuje te "swoje" pomysły za własne pieniądze. Nikt mu tego nie broni.
    • Gość: Lena Re: kino IP: *.centertel.pl 31.03.14, 21:33
      chelminiacy82.pl/
      Zmieńcie tą nazwę ,bo odstrasza.
      • Gość: ja Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 01.04.14, 09:29
        No toć nazwy to się nie ma co czepiać... :) Co do tego, dlaczego tak się stało, też mamy wyjaśnienie. dlatego tak jak pisałem, teraz lepiej się zastanowić co z tym fantem dalej. Może ktoś ma pomysły co by chciał w takim razie żeby tam było... Wiem, że nie każdy lubi dzielić się swoją pomysłowością, ale jak już wiadomo co zostało skrytykowane i do właścicieli to dotarło teraz przyszedł czas na pomyślenie co zrobić żeby to zmienić...

A teraz moje spostrzeżenia - zmniejszenie cen biletów chyba niewiele da... Te filmy po prostu większości osób się nie podobają, więc choćby mieli i zapłacić 5 zł to na takowe i tak nie pójdą... A co do piwa to się nie wypowiadam, bo temat jest o kinie, a piwo ma się do tego nijako...
        • Gość: genio Re: kino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 12:10
          pomysł dobry ale wykonania i organizacja jak i cały PR po tym jak się okazało że to całe kino to jeden wielki bajzel woła o pomstę do nieba. amatorszczyzna na najwyższym poziomie, nie ma co się głaskać tylko należy nazwać rzeczy po imieniu. A argumentacja typu : nie podoba się to otwórzcie własne lokale jest argumentacją na poziomie 15latka.. Myślicie że forum przeglądają i dyskutują tylko nieroby i nieudacznicy ? Wielu z nas ma własne lokale , działalnośći- ja nie stanowię tu wyjątku i widząc to co zostało zrobione i w jaki sposób dyskutujecie z negatywnymi komentarzami- które są W PEŁNI zasłużone - zastanawiam się i zapytam ponownie jak jeden z moich przedmówców czy ktoś tak jest poważny w tym pseudokinie ?
          • Gość: ja Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 01.04.14, 12:40
            genio, a ja napisze tak jak wcześniej - na co liczysz...? Po raz setny pisanie tego samego nic nie da... Przedstawiciel kina napisał jak sprawa wygląda, ja też pisałem, że to niewypał, z resztą niejednotkrotnie, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem... Czy uważasz, że teraz właściciele powinni wejśc tu i pisać "o tak jesteśmy najgorsi", tudzież chodzić Grudziądzką i się biczować? JA dostałem odpowiedź - ktoś tam zawinił, może to i ich wina, ale wygląda to jak wygląda... Teraz trzeba patrzeć dalej, a nie po raz setny pisać to samo...
            • Gość: do wszystkich Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 01.04.14, 13:31
              Zgadzam się z przedmowca. Nie na sensu w kółko wałkować tematu niewypału. Fajnie, że Ci ludzie chcą coś zrobić, naprawić. Byłem w kawiarni, takich lokali z klasą nie ma w Chełmnie na pęczki, mogę powiedzieć, ze jednak jest jakieś zainteresowanie kinem, ludzie przychodzą, pytają o filmy. Więc zamiast kąsać ciągle rękę która sie wyciąga po pomoc do nas, zastanówmy się nad pomysłami jakie możemy zaproponować. Chełmno ma i tak zła opinie, każdy interes tu pada, nie utrzymuje się z braku zainteresowania, Więc może zróbmy coś, zeby opinie zmienić.
              • Gość: fdsf Re: kino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 13:42
                ale czy my jesteśmy od tego aby opinie zmienić? za takie rzeczy się chyba płaci... a może właściciele nadal chcą brnąć w bezszczelne pyskówki z dyskutującymi zamiast rzetelnie informować
                • Gość: do wszystkich Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 01.04.14, 14:28
                  Myślę, że rzetelna informacja została już zamieszczona. A jeśli będziemy wszyscy życzyć im jak najgorzej to nic się nie zmieni na lepsze i w temacie kina i w ogóle w mieście z takimi ludźmi, którzy tylko czekają na czyjes potknięcia bo mają z tego jawna satysfakcję
                  • Gość: dobra rada Re: kino IP: *.pl 02.04.14, 16:06
                    Bzdura i nie wypał Czym szybciej zamkną ten lokal tym na mniejszym minusie będą. Takie kino nie ma szans... Obiecali złote góry, dali wielkie g.... Do tego pokazali ich wspaniałe podejście do klienta nawet tutaj na forum. Oddajcie lokal pod kolejny lumpek. To się wam nigdy nie zwróci. Jedna wielka porażka... ;) Pozdro.
                    • mapetoo Re: kino 08.04.14, 20:05
                      Czy ktos juz byl w tym kinie. Jakie ceny i opienie macie na ten temat?
                      • Gość: ... Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 12.04.14, 22:01
                        Chyba najlepiej przejść się samemu niż patrzeć na opinie innych, zwłaszcza tutaj ;)
                        • Gość: ja Re: kino IP: *.chelmno.mm.pl 13.04.14, 09:20
                          też bym się przeszedł, ale czekam aż w tym "kinie 3D" zaczną puszczać jakieś filmy w 3D... :D
                          • Gość: nieee Re: kino IP: *.play-internet.pl 13.04.14, 10:07
                            Chyba nie ma co na to liczyć, skoro wszystkie wzmianki o "kinie 3d" zniknęły z strony www.. ^^
                            Ja nie postawie tam nogi za podejście do klienta. Niech zamkną to w końcu bo to nie ma sensu prowadzić tego. Z samej kawiarni się nie utrzyma. Z reszta ceny eleganckie. 6 zł za piwo 0,33... ^^ Pozdro.
                            • Gość: ... Re: kino IP: *.logitus.pl 13.04.14, 22:28
                              6 zl?

www.facebook.com/photo.php?fbid=226943354164161&set=a.227104520814711.1073741831.223176671207496&type=1&theater