hrabia_potocki 02.02.05, 11:49 kawa cudem jest!, zaprzeczy kto? stare prawdy w nowych słowach nowe rymy w młodych głowach gdzie pobiegli tu piszący? chcący czy niechcący! proszę siorbnąć sobie łyczek, no i liczyć na wyniczek! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soter_mlodszy Re: ------>>>> Rymowanki 02.02.05, 11:53 drogi hrabiego są niezbadane i często przez jego analityczne oczy przeszukiwane... myśli skrzętnie notuje i swą kawę w saloniku pochlipuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:14 Mała czarna w ślicznej filiżance Nęci i przyciąga Kosztowana smakiem Łyk za łyczkiem niech odświeża Myśli, dziś splątane… O, już mam! :-) – gorycz kawy nam osłodzi chwile… rymem rozgadane :-))) Hrabio, proszę o śmietankę ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oda Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:29 kawo! ty jesteś jak życie! ile cię trza wypić? się dowiesz, jak zawał cie chwyci :PP Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: ------>>>> Rymowanki 02.02.05, 14:46 kawo Ty nad poziomy wzlatuj!;-) bądź aromatycznie-nostalgiczna... zapachem swym wodź te nosy zwichnięte, te usta spragnione, źrenice zmęczone... bądź zbierana w słońcu brazylijskiego południa, mielona, palona...bez wilgoci przechowywana...na półkach sklepowych pięknie układana... tej kawy powszedniej daj nam Panie! zlituj się nad tym wezwaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: ------>>>> Rymowanki 02.02.05, 15:07 Nie ma to jak kawa z rana oczywiscie zrymowana w dobrym towarzystwie a bedzie przejrzyscie,i caly dzien z glowy, czlek do roboty gotowy, moze byc bez smietanki, oby i bez cukru dosyc juz tego lukru! No dobra,dobra:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oda :P Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 17:01 he he he .. dobre!!! smacznaś ty i aromatem dymiąca i takaś niwinne od rana kusząca spragninym cie wypić do końca.. tylko odrobine słodyczy dorzucę śmietanki najlepszej korzuszek i... voilà mon ami!..pijemy :PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: err-ata :P Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 17:10 HA! Kawo! ty nasza dręczycielko wątrobowa trucicielko twoja młodość bez chemii minęła wspomnieniem jak wszystko teraz kusisz markowym, "odzieniem'.. :PP Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: ------>>>> Rymowanki 02.02.05, 18:11 zatraciłem się o bogowie...czyżby czart był w zmowie... ten kolor iście diabelski, ale zapach i smak anielski...!;-) to już nie jest filozofia to już jest religia...! cały czuję, gdzy przepływa, gdy dotyka, kiedy filiżanka ust dotyka... nie zostawiaj mnie samego, ani w kubeczku dna już widocznego!;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: ------>>>> Rymowanki 03.02.05, 16:54 czwartkowa kawa dziś wyjątkowa pospołu z pączkiem tłustym prawie obowiązkowa...;-) a jak smakuje, jak ochotę wzbudza jak łasi i dopieszcza podniebienia ech kawko ty moja... zrobiłaś dziś ze mnie lenia ..:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ------>>>> Rymowanki 06.02.05, 10:07 A jo po kawie Zicnołch se prawie Przi ty klawiyrze To szkryflom szczyrze Dyć choć ktoś prosi Wyny "za grosik" Lepsze w tym piwo Czy wos to dziwo? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: ------>>>> Rymowanki 06.02.05, 13:44 he he ..jednak Bronku miły nie ma takiej siły coby już od rana piwo pić choć... lepsze niż śmietana! Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: ------>>>> Rymowanki 06.02.05, 17:08 proponuję picie urozmaicać... iść wielogatunkowo-nie tuzinkowo, z dozą umiaru, w towarzystwie kobiet, ich zewnętrznym atrakcjom i wewnętrznym imaginacjom!;-))) soter_uduchowiony_rozbawiony_zd rowy_oraz_smakujący_francuskieg o_brandy! p.s. gdzie anaais!?? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ------>>>> Rymowanki 07.02.05, 12:19 Zdo sie myślom to Ci zgubnom Napić piwa sie ze ślubnom I że z rana - toż co z tego? Przeca niy ma nic lepszego W zadku jakeś tam szampany Drink we smakach rozmymłany Wino abo tyż gorzoła PIWO PIWO trza nom wołać. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: ------>>>> Rymowanki 07.02.05, 14:16 płynny jest ten świat!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ------>>>> Rymowanki 07.02.05, 18:45 Hehe - wylało ze moji gowy Toż mie sie zdowo co łon - chmielowy. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: ------>>>> Rymowanki 07.02.05, 22:28 Widac, ze Soter w poniedzialek mysli jeszcze o tej milej niedzieli i smacznych trunkach, no to Na zdrowie!!tak zimno, ze sie przyda rozgrzac!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: err-ata :P Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 12:10 :-))) Dyć nie wstyd to i sromota Z ślubnom z rana wypić piwo Coby richtig wom sztimało Kiedy dusza je szczęsliwa to kontente tyż je ciało. Na wieczorne poprawiny Czasym poza hausym Biera se flaszeczke smukłą Pija jom pod brałzom I łod nowa po śniadaniu Może być tyż przedtym Znowu ślubyj ja dzienkuja za wypicie chyntne. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka..:)) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 10:12 W Brodnicy jest uroczo i miło, tylko kawe by sie z kims wypiło... siedzac smetnie przy stoliku przy poezji tomiku wyczekaujac namietnie,a tu nic...wszyscy oddalili sie bezszelestnie na szczescie kawa pyszna,słodka ze smitanka była, wszyskie smutki osłodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: ------>>>> Rymowanki 08.02.05, 13:02 picie kawiarniane, przy stoliku, z tomikiem wierszydeł, bogatym w przeżycia indywidualnym notatniku... picie kawy zespołowe, daje wyniki iście wielobojowe, aromaty, słowa, gesty, uśmiech, rozmowa to jest dyscyplina już nie kajakowa! ani sprint, ani wyczyn, ani skok w dal... bez niej tylko smutek, żal!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 08.02.05, 13:14 co może dodać uroku arystokracji? filiżanka kawy, palonej, mielonej, obecnie filtrowanej, zalanej wrzątkiem, podawanej z jakimś speciałem, delicyją,,, nie mówię o doborowym towarzystwie do rozmowy... najlepiej w ogrodzie, na powietrzu...ach te czasy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: ------>>>> Rymowanki 08.02.05, 13:54 Kawa dobra na wszystko? No to wypijmy i zyjmy!!! wesolo,milo, zdrowo i czujmy sie wyborowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka..;) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 16:01 W ogrodzie,w altance latem było miło.. ale cos ten spokoj zaburzyło roze zastygły w bezruchu jan w ogrodzie gdzies przepadł... ale nadjedzie ksiaze,obudzi postaci spiace w nastroju radosci i ciepła aromatyczna kawa bedzie bajeczna co doda uroku i olsnienia w wiosenny czas przebudzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 08.02.05, 16:35 kto wie? dlaczego nie mówię nie? tylko brnę w tę otchłań, czarną dziurę smaku, dlaczego aromat anihiluje mnie całkowicie, choć nie ukrywam nie mówię skrycie! Jan już nawet swego pana poznał przywarę, gdy chodzi o kawę! on wie, że przy Panie tylko kawa na ławę!-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka..:) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 17:11 Jan jak zawsze wierny sługa hrabiego dopieszcza ,pilnuje ,waruje a hrabia jak zwykle pochłoniety ksiazkami i zgłebianiem wiedzy tajemnej o zyciu,kobietach i winie przy kawie w saloniku i swierszczu w kominie ten nastroj,ta kawa i mysli swawolne zaburzyły hrabiego mysli rozsadne Jan spieszy czem predzej z dzbanuszkiem kawowym stawia na ławie...niezauwazon odchodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 08.02.05, 17:21 o Pani! to zaszczyt czytać między Pani wersami, składna kompozycja, logiczna i melodyczna, hrabiego wyrobione ucho głaszcze i łaskoce o kawo, o kobieto, o wino, i te urocze księżycowe noce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka..;) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 17:37 Te noce ksiezycowe w altanie w ogrodzie czyz mozna zapomniec ,tak zwiewnej niebodze myslami zaglada do czelusci wspomnien i coz widzi,tylko ten motyl co przysiadł na dłoni... długo by prawic nad wyzszoscia celow ta kawa,to wino z hrabiego czułoscia to jak ambrozja wiedziona namietnoscia;) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 08.02.05, 17:52 tej nocy czar, niebo w kolorze atramentu, przycichł miejski gwar, można oddać się pracy, myślom i romantycznym wizjom odrzucam brutalność i ekspansywność świata...NIE CHCĘ, NIE POTRZEBUJĘ chcę tylko zatopić się w oczach i toczyć walkę z duszą anioła nabieram wrażliwości, pokazuję swoje możliwości... znany z delikatności, oplatam jak miejski platan mimo pospolitości, i wyrozumialosci, usmiech ciagle gości, kazdemu potrzeba czulosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka..:) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 18:12 Usmiech oby zawsze goscił... wsrod brutalnosci swiata i tych okropnosci coz wiecej potrzeba ,to tak niewiele... poczuc bliskosc i powiew namietnosci wrazliwosc,czułosc..jakzesz nam potrzeba zapomniec o smutkach,popatrzec w niebo tam anioły wskazuja otchłan wielka co sprawia ze wierzymy w piekno i wielkosc uczuc niespełnionych,marzen nieskonczonych... a zycie moze stac sie cudowna wycieczka do bram wilkiego odległego zamczyska co kusi,zniewla a jego tajemniczosc dreszcz emocji wyzwala.. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 08.02.05, 18:36 i patrzeć tylko w tą jedyną stronę, mieću boku swego anioła wyśnionego, czy aby tylko istnieje taka dusza odpowiednia? zdolna dochować wiernośći, ukazać odpowiednią ilość subtelności, w takich oczach chciałbym spłonąć i trwać w tym żarze na wieki!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka..:)) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 19:00 penelopa takaz była w jedna strone patrzyła... hrabia wymagania ma niewielkie czyz anioła odnajdzie,tego nikt nie wie moze kiedys,przypadkiem on przybedzie ukradkiem zaszelesci skrzydłami,oczaruje w sekundzie hrabia podda sie nie myslac o jutrze zyc bedzie chwila,namietnoscia ulegajac anioła subtelnosciom dusze ich łagodne i czyste polacza sie w uczuciu najwyzszym:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 08.02.05, 19:32 wichry namiętności i Schiller i Goethe i Byron... i Szekspirowskie pary... wszyscy poszukiwacze tej niebiańskiej ofiary, w człowieku coś tkwi, co Bóg zostawił nam w spadku, a może zadrwił sobie, nie widzę tutaj przypadku!, celnie wymierzył w serca środek, upośledzając go po wsze czasy, wrażliwością i tęsknotą, a na odchodne uwieńczył Nas pamięcią tego piękna z przed stworzenia, tego piękna istnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka.:) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 19:46 bardzo mi miło było,tak wspaniele nam sie gawedziło...madre nauki z tego płyna,ale czy ktos wysłucha?...niech sie wsłucga w te słowa,pomoga wierzyc w to ze miłosc i namietnosc...gdzies obok sie pietrzta:) i moze na koniec,ten piekny wiersz ..załuje ze nie moj:) "Już do niej czas! Więc noga w strzemię! Poleciał koń mój lotem strzał. Wieczorny wiatr kołysał ziemię, Zawisła noc na szczytach skał; Już wypiętrzony w błękit siny, Stał olbrzym - dąb w spowiciu mgły I patrzył czarno spod gęstwiny Tysiącem oczu pomrok zły. Miesiąc wyjrzawszy zza pagórka Przyświecał tęskno w wonnych mgłach, Wiatr, szeleszczący w lekkie piórka, Nawiewał w uszy dziwny strach; Noc wyłoniła swe bojaźnie, Przy drodze mej czyhają, tkwią - Lecz dobrze mi, wesoło, raźnie I w żyłach ogień płynie z krwią! Przy tobiem był. Z twych ócz lazuru Wszechzapomnienia piłem zdrój; I wszystko w nas było do wtóru, I każdem tchnieniem byłem Twój. Wiosennej jutrzni pierwsze groty Różowe padły Ci na twarz. Od wymarzonej w snach pieszczoty Przecudowniejszy uścisk nasz! Lecz oto słońce już nas płoszy, Uciekać mi potrzeba w dal: W uścisku twym tyle rokoszy! W spojrzeniu twoim jaki żal! Nie żegnaj mnie tym wzrokiem szklanym, Odchodzącemu uśmiech daj. Co to za szczęście być kochanym! I kochać, Boże, co za raj!" p.s.zycze duzo radosci i miłego wieczoru:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 08.02.05, 20:01 bardzo dziękuję w rytm serca się wsłuchuję! do zobaczenia do napisania idę z tym w noc! jeszcze raz kawiarka, dzięki!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka..:) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 08:17 w te noc lutowa mrozna i lodowa przysnic sie tylko moze iglo z widokiem na morze niech sny sie spełnia najskrytsze słoneczne wyspy dziewicze i kawa czarna goraca,swym aromatem kuszaca:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 09.02.05, 13:10 milczeć, albo kawy filiżankę pić, tylko tyle, prócz musowego żyć, na nic się oddalać, na nic się wznosić, najlepiej samemu wszystko z godnością znosić, li tylko o kawę prosić!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka.;)) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:27 och nasz hrabio miły coz za smutki w twe mysli zagosciły samotnosc jest piekna ale czasem warto kawe wypic warto wypic z niemałym ambarasem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidi..:)) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:30 >ale czasem warto kawe > wypic warto wypic oczywiscie,prosze o wybaczenie:) ale czasem warto kawe wypic z niemałym ambarasem...tak byc miało:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 09.02.05, 13:44 pzwólcie, że przy kawie zrobię rekapitulację swych myśli odetchnę przy aromacie, choć nie na Arbacie, a potem gdy ułożę, wszystkie puzzle układanki życia chlipnę łyk, powstanę jak na capsztyk powstanę wyraźnie przemieniony, popiołem przyozdobiony... kawą ubogacony.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka..;)) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:52 jak fenix z popiołow hrabia sie odrodzi nich w ciszy ,spokoju nad zyciem rozwodzi kawiarka,cichutko w głab ogrodu sie oddali by hrbiego nie rozpraszac bo filizanke zwali obleje sie cały puzzle zaleje i jak tu zycie układac tej kawy tak wiele:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 09.02.05, 14:13 każda nowa chwila mnie odradza, przypomina, wstępuję a hrabia jak ten badacz wszystko skrupulatnie analizuje spisuje w pamięci notatniku, wyciąga wnioski, bajzel zostawia na śmietniku a kawiarka, moze hrabiego trącać myślą niewybredną, i kawę podać... może być uległą?;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: ------>>>> Rymowanki 09.02.05, 14:40 Tak pieknie tu, lagodnie no i przyjemnie o kawie rozprawiaja, Ze juz sie inni niech aby nie wtracaja !!! Pozdrawiam oczywiscie kawowo! Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: ------>>>> Rymowanki 09.02.05, 14:47 oj, wtrącać się należy...droga młodzieży, kawusi łyczek, da niezbadany wyniczek! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: ------>>>> Rymowanki 09.02.05, 15:20 O! widzę, że tu poema rozpisana na role, nie bedę się wtracać w płynno - kawowe nastroje, cichutko wychodzę za kurtynę w mroku politycznym lub innym się rozpłynę. No to PA! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: ------>>>> Rymowanki 09.02.05, 15:24 tylko nie politycznym NIEEEEEEEEEEEE...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:20 ...no dobrze, dobrze, przekonałeś mNIE :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka..:)) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:54 kawe podaje goraca w filizance zdobionej namietnoscia uległa hrabiemu zem była ale zła moc nas rodzieliła a ten usmiech i delikatne oka mruzenie widze hrabiego zamglone wspomnienie:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 09.02.05, 19:21 wspomnień urocze chwile, drążą w krwioobiegu jak rajskie motyle... skrzydłami uderzając o ścianki arterii, i wtedy czujemy sie mocno niepewni, nie wiemy co Nas tak dobitnie porusza, czy aby nie diabelska katusza...? a myśli niech krążą, być może ku mnie podążą:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka.:)) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 20:49 diabelski taniec... moze w walcu splatani jak motyle przy blasku swiec "czy pamietasz jak ze mna tanczyłes walca".... "w malinowym chrusciku ,przed ciekawskich wzrokiem zapodziani po głowy,przez długie godziny zrywalismy przybyłe tej nocy maliny..":) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 10.02.05, 14:25 ten wir nazywasz tańcem, co chwila uderza przyjemność - aromatu, spojrzenia i słowa... bez dzwięków, jakby nie z tego świata była ta rozmowa, bo na cóż więcej i po co tak wiele splątani w uścisku w tego świata ciele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka..;)) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 15:49 słowa,słowa a tak wiele znacza byc albo nie byc.. urokami zycia sie rozkoszowac gre namietna prowokowac uleciec wysoko gdzies nad horyzont zapomniec o troskach ,ich tak wiele.. miec w sercu wrazliwosc jak nikły szept nie myslec o niczym byc tak blisko czuc inne ciepło w tym tancu,uscisku..:) ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 10.02.05, 17:27 w spojrzeniu utonąć! jakże to niewiele, aniele...nie wzlatuj, patrz na mnie! odwzajemnię! wodzi oczętami, wyraźnie zaniepokojona, wyraźnie stłumiona... oczekuje czegość więcej...? ta anielska cierpliwość! ta ziemska tkliwość? drga w arteriach! krąży orbitach ciała namiętność jak atomu szalone cząstki...chcą rozerwać ścianki ludzkiej posępności, a potem zalakuj mnie jak kopertę, wyślij do kraju odległego, niech nie widzę... jak Ikar uniosę wspomnienie, jak Syzyf wtoczę na górę tęsknotę, odżyjesz na nowo?, z powrotem? pragnienie odwieczne zatopić się całkowicie i niezbicie nie pozostawiając dowodów...wcale nie dla oczu zamydlenia, jedynie dla spokoju istnienia, oczy trzecie wprowadzają dyskomfort, dysharmonię mimo, iż wyrozumiały nigdy tego nie pojmę!;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka..:) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:08 przycupnełam w fotelu jak gamma rzezbiona mysl moja niedoscigniona... gdy wspomne tych rozmów ulotne chwile nie moge zapomniec...tak tkliwie,tak czule w tym swiecie obłudnym,wyniosłoci pełnym tesknie za czyms dla innych odmiennym moze to nie ta epoka,w tej skorze sie mecze czegos chce wiecej...i sama nie wiem..:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 10.02.05, 19:19 dlaczego tak szybko można zatracić wrażliwość, być twardym jak głaz, a miłość prezentować tylko serialową, co dzień nową, szybko rzucaną, nową łapaną, nie oddawać się całkowicie, spalać się szybko w zachwycie, w fizycznym galopie, prędkości ukropie...? czy nie pomylono nam świata? nie zesłano gdzie indziej? ubrano w inne ciało garderobę? ja nie wiem! bezradnie ktoś rozkłada w wnętrzu mym ręce czuję jak macha, wyrywa, łomocze... zatęsknię? zatęsknisz? wytrzymam! uchodzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka..:) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:41 a czymze jest miłosc czy ktos mi odpowie...? to chwile ,namietnosc a moze sie myle... pragniemy,marzymy,zatracamy sie wielce i nagle cos mija,odchodzi w wielkiej mece a to tak niewiele...ta czułosc,ten urok motylki co gdzies w nas frywolnie buszuja bronimy sie przed nia...udajemy twardzieli czy warto,z nia walczyc a moze sie dzielic? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 11.02.05, 16:23 miłość, to odczuwanie... to jak malca rozdziawiona gęba, te nasze spojrzenia, chłoną widok cały, fotografują przestrzeń, by nieustannie wertować ją tam i z powrotem, przenicowywać, zatrzymywać odech na stromiznach ciała, by uchwycić ten odchodzący rys, boski kształt namiętnych naprężęń skóry, falowanie powiek... tej całej tajemniczej biologicznej struktury!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka..:)) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 16:59 odczuwanie...wzajemne miłowanie bedac tak blisko nie mówiac nic... wkrasc sie w dusze i nia zawładnac i oddac sie niebu a moze piekłu... jak pyłek co wpadł w wietrzny wir tak krazyc,tak lekko niepostrzezene przycupnac pozostac i drzec z rozkoszy ulec czarowi i nie dac sie spłoszyc...:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 11.02.05, 18:12 czy istnieją istoty duchowe? zdolne do wzlotów i innych doświadczeń? czy nie ma już NIKOGO? prócz maszyn zdolnych do wykonywania automatycznych ruchów? czym wypełnione są arterie? czy istnieje serce? człowiek w poniewierce? człowiek w rozterce? chce położyć wrok, dłoń i siebie! nie może dociec tych dziwnych przyzwyczajeń, imaginacji współczesnej degradacji nie ma już oparcia, tej romantycznej nuty? a może tylko człowiek skory do buty? nie wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka..:)) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:39 romantyków jest tak wielu miłosci tak niewiele... sztuka jest wielka pokonac bariery głupoty i nietolerancji chamstwa i nonszalancji... a my w ten wieczor miły nie zerkajac na te smutne chwile w nadzieji na cudowne przeobrazenia ulegajac magii,marzeniom pijmy te kawe goraca przy stoliku rozami usłanym gdzies tam w Paryzu na Montmartre..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka..:) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 00:33 Pozegnam sie czule... fantazji i prawdy było zbyt wiele czas spasc na ziemie...:) "Warto, warto żyć, Wtedy pachniałaś bzami, Dziś znowu kupiłem flakonik, Roztarłem kroplę na dłoni I przeszłość wieje nad nami Bzami. Warto, warto żyć. Mgławo jest za oknami, Zaraz listonosz zadzwoni, Ustami przypadam do dłoni, Całuje cień twojej woni... Przyjdziesz - będziemy sami, Jedyni i zakochani, Chłonąc z czułością perfumy W miłym uśmiechy intymnej zadumy: "To my? Ja - i ty?" Wiesz? Wzdycham... I przez łzy Powtarzam: warto, warto żyć..." Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: ------>>>> Rymowanki 12.02.05, 14:56 Juz dawno nie bylo nic o kawie:-), a moze tak ma byc? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: ------>>>> Rymowanki 12.02.05, 15:42 Wchodzę bez pukania cichutko...romantycznie płyną... wyznania kochanków, słodkie kwilenia ołtarzem pamięci zostają cóż z tego, że wątpisz? wiarą zatracasz się w raju myśl nie o ziemi, nie o padole gdzie wszystko mgnieniem przemija wejrzyj w dal duszy w niedoścignione w gejzery - z których miłość się wzbija I ty dziewczyno kochana I ty chłopaku wielbiony Wrócicie znowu i znowu Szczęściem od nowa wyśnionym. ...znowu tu przyjdę uśmiechem radości zachwycić zmysły teraz odchodzę, dzień zwykły woła szkoda by czary miłosne prysły! ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: ------>>>> Rymowanki 12.02.05, 16:29 muszę ochłonąć i potem w myślach kawowych spłonąć, mało piszę i choć tymi wyrazami przerwę ciszę, proszę o wyrozumiałość i łaskawość, wszak hrabia człowiek humorzasty, ale nie gąbczasty, kawowo nastrojasty!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: ------>>>> Rymowanki 12.02.05, 17:09 czytam, krew przyspiesza, pulsuje w żyłakch, to piękne kochać i być kochanym!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: ------>>>> Rymowanki 19.02.05, 20:39 ..dlaczego nie piszecie? czy wtrąciłam się niezgrabnie? No, to juz nie będę, ale piszcie, tak miło się Was czytało! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiarka..:) Re: ------>>>> Rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 08:29 była sobie chatka i wcale nie Puchatka tam kominek był niewielki strzelały w nim iskierki obok ława była co wonia wabiła porannej kawy z kubeczka z odrobina mleczka..:) Odpowiedz Link Zgłoś