maximus1001 01.04.07, 21:39 Ludzie podpisywali się za mostem a nie za tą czy inną lokalizacją. Torunianie znowu dali się wykorzystać. Panie Prezydencie gratuluję! Stara dobra "czerwona" szkoła... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dedalus3 Re: Autografy pod nowym mostem 01.04.07, 23:22 maximus1001 napisał: > Ludzie podpisywali się za mostem a nie za tą czy inną lokalizacją. > Torunianie znowu dali się wykorzystać. > Panie Prezydencie gratuluję! Stara dobra "czerwona" szkoła... nic dodać nic ując Odpowiedz Link Zgłoś
estebanee78 Re: Autografy pod nowym mostem 02.04.07, 00:24 Kłamiesz jak Twój nawiedzony idol.Pisze na krcie dokładnie w jakiej lokalizacji jest przeprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Autografy pod nowym mostem 02.04.07, 06:16 To zrozumiałe, że 100 % Torunian chce by most był w Toruniu, a nie np. w Grudziądzu. Natomiast wynik " festiwalowego referendum przeciwników Pana Mężydły-jest śmieszny i świadczy o tym, o czym podobni jak ja( w myslach , słowach i uczynkach)pisząc na forach próbują niewtajemniczonym przybliżyć realia dotychczasowe( czytaj przespana ekipy Prezydenta w poprzedniej kadencji) i optymalny wariant toruńskiego mostu, wpisanego w koncepcję krajową(...). Odpowiedz Link Zgłoś
torunczyk2 lokalizacja 02.04.07, 08:44 o co ten cały spór z lokalizacją? jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom3 Re: Autografy pod nowym mostem 02.04.07, 09:56 > Ludzie podpisywali się za mostem a nie za tą czy inną lokalizacją. > Torunianie znowu dali się wykorzystać. > Panie Prezydencie gratuluję! Stara dobra "czerwona" szkoła... Tak? To jak nazwac "wasza" szkole: 1) Ludzie sa idiotami i nie wiedza co podpisuja - wypierzemy (wybiore) most za nich. 2) Radni miasta Torunia - sa idiotami, ich decyzja nic nie znaczy - wybierzemy (wybiore) most za nich. 3) Prezydent miasta jest odpowiedzialny za caly jego rozwoj, wlasnie niedawno wygral wybory - to nic nie znaczy - to ja wybiore most, ktory on ma budowac. Opcja, ze to jednak p. Mezydlo sie myli lansujac pomysl dobry 3 dekady temu - nie ma takiej mozliwosci, przeciez on zna osobiscie premiera, a jak wiadomo, jego "nikt nie przekona ze biale jest biale..." Odpowiedz Link Zgłoś
uszaty25 Re: Autografy pod nowym mostem 02.04.07, 14:24 No to poki rzadzi PiS komuch Z. z kumpalmi nie zarobi na dzialkach przy Wschodniej Odpowiedz Link Zgłoś
maximus1001 Re: Autografy pod nowym mostem 02.04.07, 18:51 Widzę, że nie wszyscy mnie zrozumieli. Pisząc pierwszy post miałem na myśli technikę manipulacji zastosowaną przez Prezydenta. Ludziom nie dano wyboru poprzez odpowiednie ułożenie pytania. Wszyscy chcemy mostu, więc podpisujemy się pod każdą listą która może nam go przybliżyć. Ja nie nazywam ludzi idotami. Ale lokalizacji nie powinien wybierać Mężydło, Zaleski czy inny Kowalski (przepraszam Kowalskich) tylko niezależni (podkreślam - niezależni) urbaniści, w oparciu o rzetelene badania. Rada Miasta to też nie idioci. W większości to ludzie interesów, często własnych niestety. Każdy wybór zależy od sposobu przedstawienia opcji. Prezydent Miasta to urzędnik służący miastu. Pod pojęciem miasta rozumiem jego mieszkańców. Wszyskie działania powinien wykonywać w naszym a nie swoim interesie. Dlaczego w takim razie mieszkańcy nie zostali uczciwie poinformowani o wszystkich aspektach obu lokalizacji bez gloryfikowania którejkolwiek z nich, tak by mogli sami zdecydować? A może to Prezydent stwierdził, że jesteśmy idiotami i nie warto nam mówić całej prawdy o obu lokalizacjach. Zatajono sporo faktów, chwalono się działaniami, które nigdy nie miały miejsca, przypisywano sobie sukcesy innych... źle to wróży. Odpowiedz Link Zgłoś
saccularius Re: Autografy pod nowym mostem 02.04.07, 12:30 Już niedługo nie będzie problemu, w jakim miejscu ma powstać nowy most, sądze że nie będzie to Waryńskiego po dzisiejszym artykule nowości www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=465&NrSection=1&NrArticle=62022&IdTag=238 ale któż to wie może nie zmienią nazwy, są wątpliwości czy Waryński był komunistą ... Odpowiedz Link Zgłoś
torunczyk2 oceńcie sami ten artykuł w Gazecie Pomorskiej 02.04.07, 12:36 pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/po/20070331/TORUN01/103310435/- 1/TORUN Odpowiedz Link Zgłoś
saccularius Re: oceńcie sami ten artykuł w Gazecie Pomorskiej 02.04.07, 19:35 no i wszystko jasne :P jakby wschodnia się nazywała Waryńskiego to most byłby bardziej odpowiedni w tamtym miejscu. Gratulację dla pana posła. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus1001 Re: oceńcie sami ten artykuł w Gazecie Pomorskiej 02.04.07, 20:05 Ale się ubawiłem tym Prima Aprilisowym żartem.... Odpowiedz Link Zgłoś